מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עובריריקי10/07/2012
עשיתי חלבון עוברי הסיכון לתסמונת דאון יצאה 1:1400 האם זה בסדר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2012פני עם התשובה לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שיליהריקי10/07/2012
שלום רב בבדיקת סקירה ראשונה שהגעתי לרופא נשים שלי הוא טען שאין רישום לגבי מצב השיליה ולכן לבקש בסקירה 2 לבדוק את השיליה . האם זה מסוכן שלא בדקו את השיליה בסקירה 1 ואפשר להמתין עד סקירה שניה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שיליה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2012אין בעיה ואין מה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיא09/07/2012
לפני כחמישה ימים הותקנה אצלי המירנה וזה היום הראשון שבו קיבלתי וסת,היום לאחר שישה ימים אני עדיין מדממת רציתי לדעת אם זה תקין? בעבר היה לי את ההתקן הרגיל אבל הוא נמצא לא מתאים לגופי מכיוון שהווסת שלי היתה נמשכת 13 יום ,כמובן לאחר בדיקת רופא שאישר שהיא במקומה, החליט שכנראה היא לא מתאימה לגופי ולכן המליץ לי להחליף אותה, אני יודעת שבמירנה זמן הווסת הוא מאד קצר ואני פשוט מודאגת שכנראה גם זאת לא מתאימה לי אשמח לדעת שהכל תקין ושהגיוני הדימום שנמשך כבר 6 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/07/2012בשנה הראשונה להחדרת המירנה יכול להיות דימומים ממושכים ולא סדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה כואבתאתי09/07/2012
בת 37 לפני 3 שנים עברתי לידה מוקדמת בשבוע 25 עקב שלייה נעוצה בעיקר בצד השמאלי התחתון ליד השחלה השמאלית בניתוח קיסרי שבניתוח נלחמו עליי ממש ואיבדתי וקיבלתי המון דם ובמקום להוציא את הרחם הם נלחמו 8 שעות ועשו קשר בעורק של הרחם שלא הפסיק לדממם.{ טיפשי הייתי מעדיפה כבר בלי }
מאז ועד היום כל מחזור כשמשתחררת ביצית מהצד השמאלי הוא בילתי ניסבל!!! אני חשה כל דבר בכאב מייסר מרגע השתחררות הביצית ועד לצפייה שלה בחצוצרה ועד למחזור שמלא ב"כבדים" גדולים מלא דם וכאב בלתי ניסבל...יש נשים שיתקנאו בי כי אני יודעת בדיוק מתי הביוץ אך הדבר גורם לי שיתוק בצד השמאלי כל חודשיים וחוסר יכולת לתפקד כולל הגב ורגל שמאל ..אמרו שזה הידבקויות אבל מה ניתן לעשות ?? אני לא יכולה ככה יותר! במצב כזה יש אפשרות להסיר את הרחם ולגמור עם זה? גם ככה אני לא רוצה עוד הריונות! ונימאס לי כדורים נגד כאבים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה כואבת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012יש מספר פתרונות שתלויים בך - החל מהוצאת רחם ואולי גם חצוצרות לא בהכרח יפתור את בעית הכאבים, ניתוח לנסיו להפרדת ההדבקויות, מרפאת כאב לטפל בנושא הכאב הכרוני
התיעצי עם רופא המכיר אותך ואת הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בנטילת פוסטינור?אמילי09/07/2012
שלום רב,
אני לוקחת גלולות מסוג מרסילון מזה כשנה וחצי. ביום שבת האחרון שכחתי לקחת גלולה מספר 5. מוקדם יותר באותו היום (לפני ששכחתי ליטול הגלולה) קיימתי יחסי מין במשגל נסוג (שפיכה בחוץ). יום למחרת לקחתי את הגלולה הבאה בתור כיוון שכבר עברו יותר מ12 שעות מאז שכחתי לקחת את הגלולה. שאלתי היא האם יש סיכוי להריון והאם מומלץ לקחת פוסטינור במקרה זה.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בנטילת פוסטינור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012הסבירות להריון נמוכה מאוד אך לא בלתי אפשרית, אם את רוצה להיות בטחה ב100% קחי פוסטינור היום. בנוסף הוסיפי קונדומים בשבועיים הבאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה פוסטינור?
אורלי11/07/2012שימי לב שאת יכולה לקחת נורלבו והיא עולה בערך חצי מחיר מפוסטינור. המרכיבים זהים ולגלולות אותו אפקט והשפעה. כשאת מגיעה לבית מרקחת תתייעצי אפילו עם הרוקח...חבל על הכסף שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור חודשיטל09/07/2012
מאיזה יום של המחזור צריך להתחיל פרימולוטנור כדי לדחות את המחזור?
אני מקבלת כל 24 יום וסת. האם כדאי לקחת לקראת יום ה-20 כדי לדחות יותר זמן?
הרופאה אמרה שמקסימום לקחת את הכדורים שלושה שבועות. כל יום 2 כדורים.
האם אפשר לקחת כדור אחד ביום? תודה ויום נעים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012את צריכה להתחיל 10 ימם לפני המחזור המיועד שני כדוים ליום ולהמשיך עד שתרצי לקבל מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה חוזרת בנרתיקחגית08/07/2012
שלום
אני בחורה בת 23, מרגישה סימפטומים של פטריה בנרתיק ואגש בקרוב לרופאת נשים. בינתיים אני מוטרדת מכך שהפטרייה הולכת וחוזרת כל 10 חודשים בערך כבר 4 שנים.נוטלת גלולות כבר 6 שנים. בכל פעם שהורגשו הסימפטומים טופלתי בטבליות אגיסטן וגינלי. הפעם האחרונה הייתה לפני 8 חודשים. האם יש סיכון בשימוש חוזר בטבליות אגיסטן?
הפעם הראשונה שהופיעה לי פטריה היתה לאחר נטילת אנטיביוטיקה ולפני 8 חודשים הופיעה לאחר טיפול בסטרואידים. הפעם אין שום שינוי בריאותי ובכל זאת הופיעו הסימטומים של הפטרייה לאחר קיום יחסי מין, האם קיום היחסים בלבד יכול לעורר פטרייה בנרתיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה חוזרת בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012כן, פטריה היא תושב טבעי בנרתיק ויכולה להתפרץ גם אחרי יחסי מין. אין מניעה לקחת עוד נרות אגיסן התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי טיפול מונע לפטריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס 2 גלולותיוליק08/07/2012
שלום,
התחלתי חפיסה ביום חמישי ואז לא לקחתי ביום שישי ושבת,
איך עלי להמשיך את הגלולות?
ומה מבחינת הגנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס 2 גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר08/07/2012אין הגנה. תפסיקי לחודש ותתחילי מיום ראשון של ווסת הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אוורהנרי08/07/2012
שלום.
התחלתי לקחת אוורה לאחר שנים ללא גלולות.
לקחתי 4 מדבקות רצוף בכוונה וביום רביעי בלילה - יום החלפת המדבקה - הדבקתי את החמישית כי רציתי לדחות עוד קצת את המחזור.
האם יש מניעה להוריד את המדבקה עכשיו - יום שישי?
אני רוצה להפסיק איתן לגמרי ולהתחיל גלולות אבל עוד אין לי תור לגניקולוג.
כמובן שיש לציין שברביעי בלילה קיימיתי יחסים והוא גמר בחוץ אך היה ללא קונדום.האם זה נכון שאם אפסיק עכשיו עם האוורה ללא גלולות אחרות לא אהיה מוגנת מלילה זה?
אשמח מאד לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012יכולה להפסיק עם האברה מתי שאת רוצה גם אם יוצא פחות משבוע. את מוגנת מהריון בתנאי שכשתפסיקי עם האברה לא תעשי הפסקה של יותר משבעה ימים עד התחלת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל מהנרתיקשרה08/07/2012
שלום!
לאחר קיום יחסי מין הבחנתי בדימום קל ביותר מהנרתיק. הדימום/ יחסי המין לא היו מלווים בכאב. במידה והמחזור שלי עדיין סדיר (כמו בדר"כ) אני כרגע שבוע אחרי הביוץ (לכן אני מניחה שביוץ הוא לא הסיבה לדימום) ושבוע לפני קבלת הוסת. הדימום פסק.
אשמח לדעת מה יכול להיות מקור הדימום והאם עליי לטפל במצב בדרך כלשהי.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים:
שרה08/07/2012גיל 24, בריאה בדרך כלל, לא נוטלת גלולות למניעת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים: - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012פני לבדיקת רופא נשים יכול להיות קרע בנרתיק דימום מצוואר הרחם או דימום מהרחם ללא כל קשר ליחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל וברזל עדיןעלמה08/07/2012
שלום,
במסגרת ייעוץ לקראת הריון הומלץ לי לקחת פעם ביום מולטי ויטמין פרנטל, אותו אני לוקחת כבר כחודשיים. השבוע, בבדיקת דם שגרתית, התגלה חוסר בברזל והומלץ על ידי רופא המשפחה לקחת ברזל עדין. האם מותר לי לקחת את הפרנטל ואת הברזל העדין יחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל וברזל עדין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעלמות מחזורמיכל08/07/2012
האחיינית שלי בת 16, ונעלם לה המחזור. היה לה מחזור לפני כמה שנים, ואחרי שהיא עשתה דיאטה זה נעלם. מאז היא לא בטיפול, וגם נראה שלא התפתחה מבחינה הורמונאלית, כלומר אין לה למשל חזה בכלל. האם יש איזה שהוא טיפול אפשרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעלמות מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012היא צרכה לעשדות ברור הורמונלי שתפנה לרופא ילדים בשלב ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןמיכל08/07/2012
שלום. אני בת 36. כבר כמה חודשים יש לי LEUCOCYTES - U STRIP שעומד בקביעות על המספר - 25 (המקסימום בנורמה הוא 10).
אני שותה חמוציות, וגם שתתי הרבה יום לפני הבדיקה, ושום דבר לא משתנה.
כמו כן יש לי אנדומטריוזיס נרחב.
למה הדלקת בדרכי השתן לא נעלמת ? איך זה נשאר על מספר קבוע משך חודשים ?
ומה ניתן לעשות בעניין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012לא בטוחה שז דלקת יכול להיות הפרשות מהנתיק שמתערבבו עם השתן. עשי בדיקת שתן אבל לפני זה החדירי טמפון לנרתיק לתוםאת ההפרשות עשי אתהבדיקה של אמצ הזרם ובקשי לעשות תרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור משמעותי במחזורדנה08/07/2012
היי שמי דנה,אני בת 23. כל הזמן סבלתי ממחזור לא סדיר,בעבר נטלתי גלולות והפסקתי לפני שנה בערך עקב המחקר שגילו על היסמין(ניסיתי הרבה סוגים עד שמצאתי משהו מתאים גיליתי שגורם לקרישי דם ומחלות לב). המחזור האחרון שלי היה ב 15.4 ומאז לא קיבלתי....ראשית אני רוצה לדעת מאיזה תאריך סופרים איחור?האם מה15.4 או מחודש אחרי? שנית, האם את\ה ממליצ\ה לחזור לגלולות?האם אין סכנה לחזור ליסמין? מחר יש לי תור לרופא נשים אך אני מאוד מאוד מודאגת...משום שאיני מבינה מדוע מאחר בכל כך הרבה זמן....ביצעתי 2 בדיקות הריון ביתיות ויצאו שליליות למרות שאנו חודש שלם לא התראנו ולפני כן נזהרנו מאוד עם אמצעי מניעה...
מה הסיבות שהמחזור יכול לאחר כך?
אשמח לקבל כל פיסת מידע!
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור משמעותי במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012אין שום בעיה לחזור ליסמין הוכח שאין בעיה איתו יותר מאשר מגלולות אחרות. המחזור מאחר כי הוא לא סדיר ויש הפרעה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון עם גלולות?סיון08/07/2012
שלום, אני בת 22 ולוקחת גלולות דיאנה 35 כבר מעל לחצי שנה.
את הגלולה האחרונה לקחתי ביום שני ועדיין לא קיבלתי מחזור, מעולם לא סבלתי מבעיות במחזור (אי קבלה או איחורים מיוחדים).
כמובן שאעשה בדיקת היריון היום, השאלה היא האם הגיוני שנכנסתי להיריון? לחוצה מאד מהרעיון :\ מנסה להבין מה קורה..
אני בספק ששכחתי גלולה ולא שמתי לב..
תודה והמשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון עם גלולות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012אם לא שכחת אף גלולה הסבירות להירן נמוכה מאוד. יכול להיות שפשוט אין דימום בעקבות הגלולות - חיכול לקרות אבל עשי בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)