מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור יום אחדלינוי03/07/2012
אני בת 36.ל פני כשבעה חודשים ילדתי בניתוח קיסרי. מאז ומתמיד המחזור שלי סדיר, כל 28 ימים.לפעמים מקדים יום אחד. לפעמים מאחר יום אחד. בד"כ המחזור נמשך כ-7 ימים. לפני כשבוע קיבלתי מחזור באיחור של יום אחד, אך הפעם הדימום היה למשך מס' שעות והפסיק. עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. יש לי תור לרופא הנשים אך רק לעוד שבוע ואני בלחץ שמשהו לא בסדר. ממה זה יכול לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש בלחץ. אודה לתשובה מהירה
לינוי05/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולהלי03/07/2012
שלום,
שכחתי ליטול את הגלולה ה18 בחפיסה וקיימתי יחסי מין לאחר מכן. (שמתי לב ששכחתי גלולה בזמן נטילת הגלולה ה19).
האם יש סכנה להריון לא רצוי ויש צורך בנטילת גלולת היום שאחרי?
נטלתי את הגלולה ה19 (בזמן הרגיל) מה שאומר שנשארו לי 2 גלולות בלבד לחפיסה (חוץ מהגלולה ה18 אותה שכחתי), האם יש צורך להשתמש באמצעי מניעה נוסף עד תחילת החפיסה החדשה או שזה לא הכרחי?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012הסבירות להריון נמוכה כדאי להוסיף קונדומים בכל זאת לשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת פעמיים בחודשעינבל02/07/2012
ערב טוב,
לפני כ-7 חודשים עברתי הריון מחוץ לרחם וקיבלתי זריקה כימית להוריד אותו.
לאחר חודשיים בערך המחזור הפך לסדיר מאי פעם כשב2 לחודש קיבלתי מחזור וב18 היה הביוץ.
בחודש האחרון קיבלתי מחזור בתאריך 2/6 , מחזור נוסף של חמישה ימים דימום קיבלתי ב18/6 והיום 2/7 קיבלתי שוב.
לפני שבוע בתאריך 27/6 לקחתי גלולת פוסטינור.
האם זה הגיוני הרצף? האם זה קשור לגלולת הפוסטינור?
תודה מראש על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת פעמיים בחודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012דמם לא סדיר יכול להיות קשור לפוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבת1702/07/2012
שלום, יש לי שאלה.. אני וחבר שלי לא משתמשים באמצעי מניעה מכיוון שאני לוקחת גלולות (שנינו נבדקנו קודם) ואתמול בלילה הוא התלונן על כאבים בזין ופחד שנשכב מחשש שזה יגביר את הכאב.. היום בבוקר הוא טען שזה כבר יותר טוב.. אבל האם יש בשביל מה ללכת ולבדוק ? והאם אני צריכה להיזהר ולא לשכב איתו בלי אמצעי מניעה עד שלא ילך לבדוק את זה? כמו מה זה נשמע והאם זה עלול לסכן גם אותי??
תודה מראש ושבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012כדאי שילך להבדק אצל אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דימום לאחר קיום יחסי מיןמיכל02/07/2012
שלום ברצוני לברר אתמול לאחר קיום יחסי מין הופיע אצלי דימום
זה אף פעם לא קרה לי.
במהלך היום היתה לי רגישות קלה בבטן התחתונה ותחושת עיקצוץ קלה באיבר המין האם זה יכול לקרות מפטרייה בנרתיק ?
אני מרגישה תחושה קצת מוזרה כאילו משהוא מציק לי לא נינוח לי והיום גם צריבה במתן שתן אתמול כל התופעות האלו לא היו רק לאחר קיים יחסי מין זה הופיע
אני נמצאת בזמן הביוץ החודשי האם רצוי לא לקיים יחסי מין עד לבדיקת רופא והאם זה מונע התעברות ?
לתשובתכם אודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דימום לאחר קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012לא ברור מה הבעיה פנ לבדיקת רופא נשים. אם יש דלקת נרתיקית זה יכול למנוע הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןדנה02/07/2012
שלום רב, אני בשבוע 12 להריון, נבדקתי והכל היה תקין, הבוקר גיליתי דימום קל. פניתי למיון הרופא אמר שיש דופק וההריון תקין, אלו הם הפרשות דמיות וזה בסדר , אין מה לעשות. האם לעזוב את זה כך? או שיש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012אין מה לעשות חוץ מזה שתנוחי ואל תעשי מאמצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונליות בגילאפרת02/07/2012
אני בת 35.8 אחרי שימוש 5 שנים בגלולות.
מנסה להרות.
מחזור לא סדיר.
הרופא הפנה אותי לבדיקות דם הורמונליות ביום השלישי למחזור (המחזור הסתיים לאחר 3 ימים)
התוצאות היו 18 וחצי... משהו... שזה אומר שנכנסתי לגיל המעבר, והרופא בקש שאעשה את הבדיקה הזו שוב. והוא מקווה שהתוצאה הראשונה היתה שגויה.
זה מלחיץ אותי מאוד...
אני נראת צעירה ומרגישה צעירה ורוצה עוד ילדים...
האם יתכן כזה מצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם הורמונליות בגיל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012אין מספיק נתונים ולא ברור איזה בדיקה לא תקינה וצודק הרופא שיש צורך לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקבלת מחזורמיכל02/07/2012
שלום,
אני אישה בת 35
לוקחת גלולות מסוג מינז כבר 3 שנים
חודש שעבר מחזור החודשי היה מאוד מועט (יחסית למחזור הרגיל שלי)
והחודש מאחר לי המחזור כבר בחמישיה ימים
אני לא בהריון (לא קיימתי יחסי מין)
ללא כאבים או תחושות מיוחדות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012יכול להיות כתוצאה מהגלולות של דילוג על מחזור. אם אין חשש להריון. אם התופעה תמשיך על עצמה פני לרופא נשים להערכה לגבי שינוי בגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה ולפני זה קיימתי יחסיםסיון02/07/2012
קיימתי יחסים ביום שבת בצהריים ושכחתי לקחת באותו היום גלולה מספר 11 (אני תמיד לוקחת ב-12 בלילה). רק ביום ראשון למחרת כשהתכוונתי לקחת את הגלולה של יום ראשון, שמתי לב שלא לקחתי את זאת של שבת (עברו יותר מ-12 שעות). באותו הרגע לקחתי רק את הגלולה של יום ראשון ופסחתי על הגלולה ששכחתי. האם נהגתי בסדר או שהייתי צריכה לקחת גם את הגלולה שפספסתי? האם יש סיכוי להריון??? מה לעשות עכשיו?
אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה ולפני זה קיימתי יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012לאחר יותר מ12 שעות איחור אין טעם לקחת את הגלולה ששכחת, אבל כן כדאי לקחת פוסטינור ולהשתמש בקונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההד"ר קיצרה ואמרה נכון.. ועדיין..
נורית03/07/2012אני מסכימה איתה, אבל במקומך לא הייתי זורקת את הכסף שלי על פוסטינור, קחי נורלבו זה חצי מחיר..
בנינו, זו אותה השפעה בדיוק אז תחסכי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שלי03/07/2012כמו שהד"ר אמר אם עברו 12 שעות.. את כבר לא מוגנת..
לא ציינת איזו גלולה את לוקחת, אבל אני על פמינט ויש להם שירות בחינם ששולחים לך כל יום הודעה לפלאפון עם תזכורת לקחת את הגלולה, אז אם את על הגלולה הזאת אני ממליצה לך ואם לא, תנסי למצוא איזו דרך שבה אין מצב שתשכחי כי אחרת זה סתם מצב מסובך ולא נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית המחזורטלי02/07/2012
אני משתמשת בגלולות מסוג yasmin.אני לוקחת אותן במשך שלושה שבועות ובמהלך השבוע הרביעי בו אני לא לוקחת אותן ,אני מקבלת מחזור.
השאלה שלי היא - אני אמורה להמשיך לקחת את הגלולות החל ממחר אבל אני רוצה לדחות את המחזור של החודש הבא בשבוע... מה כדאי לי לעשות ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012אל תעשי הפסקה והמשיכי את החפיסה השניה ברצף. כלומר דלגי על מחזור אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עבה ונפיחות בבטןדני01/07/2012
שלום רב,
אני בת 32,ארבעה חודשים אחריי לידה.
חודש וחצי אחריי הלידה התקין לי רופא הנשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי.
מאז סובלת מכאבים לפני ובמהלך מחזור חזקים ודימום ארוכים ועזים במחזור.
כעת שבוע לפניי קבלת מחזור, בטן נפוחה כמו חודש חמישי להריון ובבדיקת רופא רירית בעובי 13.5 סנטימטרים שלטענתו עבה מאוד.
האם זה תקין?? ממה זה נגרם והאם זה יכול לגרום לבטן שלי להרגיש ולהראות נפוחה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית עבה ונפיחות בבטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012עשית בדיקה לשלילת הריון? למרות המחזור וההתקן דברים שכאלו יכולים לקרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי כמובן ואני לא בהריון
דני05/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי כאבי חזה!!!מיריתתתת01/07/2012
שלום אני בת 20 וחצי לא מעשנת ובריאה בדרך כלל.
ישנה בעיה שמטרידה אותי דווקא בזמן האחרון. מאז שאני זוכרת את עצמי כשבוע פלוס מינוס לפני הופעת המחזור אני סובלת מכאבים בציצי אלו כאבים קשים אך למדתי להתרגל החודש הזה זה באמת כבר מציק ומעיק.
נטלתי 2 חפיסות של גלולות אמילי לפני כשלושה וחצי חודש במסגרת טיפול בציסטה ואז הםסקתי. במהלך נטילת הגלולות כאבי החזה אפילו התפרסו על כמעט חודש כאבים.
מה עליי לעשות?? אעשה הכל!! ישנו טיפול?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי כאבי חזה!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012את מגיבה לשנויים הורמונליים בגודש של החזה. את יכולה להחליף מספר סוגים של גלולות עד שתמצאי את זו שתגרום פחות לגודש נסי גלולות עם מעט הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותאור01/07/2012
שלום!אני הייתי נוטלת גלולות במשך 4 שנים ומאז שהפסקתי את הנטילה,לפני כ3 חודשים,התחלתי להרגיש חולשה כללית בגוף באופן סדיר,התעלפויות ספונטניות אחת לחודש(כאשר אין קשר להתייבשות),השמנת יתר באופן פתאומי(שוב,כששום דבר מבחינת התזונה שלי לא השתנה)...האם יש חשש לשיבוש הורמונלי בגלל הפסקת הגלולות?והאם כדאי לחזור לקחת אותן שוב?
לא לרופא הנשים שלי ולא לרופא המשפחה אין תשובה ברורה ואני ממש מודאגת.
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012כדאי לעשות לך ברור הורמונלי בבדיקות דם.. יכול להיות חוסר איזון הורמונלי שגורם לבעיות של השמנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות.. שאלה חשובהאפרת01/07/2012
שלום,
ביקרתי אצל רופאת נשים, שהמליצה לי להתחיל לקחת גלולות בגלל בעיה כלשהי שיש לי. היא אמרה לי כי זה לא משנה שעדיין לא קיבלתי מחזור ואני יכולה להתחיל לקחת גלולות ברגע שארצה .. השאלה שלי אם אני מתחילה לקחת גלולות לפני המחזור, מתי המחזור יופיע לי? גם לאחר 21 יום? או שבשבוע שאקח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות.. שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012אי אפשר לדעת יכול להיות שיהיה דימום במועד הקודם או שהגלולות ישפיעו וידחו אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד ימין - מעל לצלערינת01/07/2012
שלום לך
אני בת 54. לפני שנה וחצי עברתי ביופסיה - לאחר דימומים חזקים.(ברצוני להוסיף פרטים להבהרה. הדימום (דומה למחזור אך חזק יותר ויותר קרום) כנראה בשל פייברוידס. הביופסיה נערכה ע"י רופא נשים שמחדיר "מספריים" לרחם וחותך חתיכה. תהליך שנחשב ל"פשוט", ללא הרדמה או טשטוש. עברתי אותו פעמיים בעבר - ללא סיבוכים. כואב מעט בזמן החיתוך).
יום לאחר הביופסיה הופיעו כאבים חזקים בצד ימין. כבר שנה שאין דימום. הביופסיה ואולטראסאונד, שנערכו לאחר מכן - שללו סרטן.
אני נוטלת ביבי אספירין ו-10 מ"ג זוכור.
מה לדעתך מקור הכאב ומה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד ימין - מעל לצלע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2012אם הכאב ממעל לצלע הרי שהוא גבוה בחזה ולכן איננו קשור לגינקולוגיה פני לרופא כללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)