מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות - מרסילוןדנה08/07/2012
שלום ,
אני מתחילה לקחת מרסילון למשך חודשים בלבד גלולות ורציתי לדעת אם יכולה להיות עליה במשקל ונפיחות כתוצאה מנטילת הגלולות. אם יש עליה במשקל - בכמה ק"ג זה יכול להתבטא? והאם בכלל חייבת להיות עליה ונפיחות..?
(משקל תקין, רזה, וכמובן ששומרת על תזונה ופעילות גופנית).
תודה רבה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - מרסילון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012יכול להיות ליה בשבועות הראשונים של עד קילו עקב צבירת נוזלים בדרך כלל מתיצב אחר כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה נגע בפתח הנרתיקיובל08/07/2012
קטן מאוד נקודתי דמם קלות והפסיק (דם אדום) לאחר בדיקה כואבת עם ספקולום.כשבודקים אותי לא כואב לי אף פעם . והפעם צרחתי מכאב. רופא חדש בדק אותי. לפני חודש עשיתי קולוסקופיה לא ירד לי דם מהבדיקה ונלקח גם פאפ. לא היה לי דימום אז בכלל אחרי הבדיקה. הצוואר תקין לא נראה נגע איזור העריה גם נבדק והכל בסדר. אם היה משהו לא בסדר בנרתיק ובפתח הנרתיק זה היה נראה בבדיקה של קולסקופיה והיה מדמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה נגע בפתח הנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012היו רואים בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאור08/07/2012
אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון וקצת לא נעים לי לשאול, אבל אני חייבת לקבל תשובה. אני מאפרת, ובשבוע הבא אני צריכה לאפר משהי שיש לה הרפס באיבר המין. אני תמיד דואגת לחטא את המברשות שלי ואת כל הדברים שלי, אבל עדיין הייתי רוצה לדעת האם למרות שזה לא באיזור הפנים ואין עם זה מגע ישיר, האם בכל זאת זה יכול להיות מדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012אם אין לה הרפס פעיל על השפתיים לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשיר08/07/2012
אחרי 3 שנים שלא לקחתי גלולות קצת שכחתי איך....
התחלתי לקחת ביום רביעי בשבוע, אחרי 21 יום הפסקה ואז אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה ביום ה 28 או ה 29? זה אמור לצאת באותו יום בדיוק בו התחלתי? כלומר יום רביעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012ביום השמיני מתחילים חפיסה חדשה מה שאומר שתמיד ביום רביעי תתחילי חפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהו.07/07/2012
אני בת 47 וכעת מסתים התוקף של התקן המירנה שלי (5 שנים). רופא נשים בכיר אמר לי שבגילי כדאי לי להשאיר אותו עד גיל 50 היות ועצם הימצאותו מגנה עלי מפני הריון בגילי. לדבריו בגיל 50 אוציא את ההתקן ולא אחליפו בחדש. רופא הנשים שלי ממליץ לי להחליפו בחדש היות ולדבריו יש משמעות להורמון המופרש ממנו להגנה מפני הסימפטומים של גיל המעבר ולהקטנת הסיכוי לסרטן צואר הרחם. לטענתו לא ההמנעות מהריון היא השיקול העיקרי כי אם הסיבה הנ"ל. הוא שלח אותי לבדיקות הורמונליות (טרם התקבלה התשובה) וסיכמנו שאקבל החלטה לאחר מכן. אשמח לשמוע מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין
גל07/07/2012שלום , רציתי לשאול שאלה , שכבתי עם חבר שלי ואני כימעט בטוחה שמאז כבר שבוע מגרד לי באיזור השפתיים .. היינו ללא קונדום .. היום היסתכלתי באיזור השפתיים וראיתי שיש מסביב לחור שכבה לבנה שהיתקשתי להסירה .. רציתי לשאול אם יש מצב שנידבקתי באיזו פטריה או משהו דומה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012שתי הדעות מקובלות ,החלטה שלך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחית מחזור בשבוע ע"י פרוברהל.07/07/2012
שלום. קיבלתי כדורי פרוברה במינון 5מ"ג פעמיים ביום -בוקר וערב. שכחתי את ההסבר שקיבלתי מהרופא.... באופן כללי מתי צריך להתחיל את כדורי הפרוברה כדי לדחות את קבלת הווסת בשבוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור בשבוע ע"י פרוברה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012התחילי 10 ימים לפני מועד המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה....
ל.09/07/2012האם הכוונה ל10 ימים לפני מועד קבלת הווסת הטבעית או 10 ימים לפני מועד הווסת שאני רוצה לדחות? אני אמורה לקבל וסת ב22.6 באופן טבעי ורוצה לדחות בשבוע.שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתבלבלתי בתאריך התכוונתיל-22.7
ל.09/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוטג'נט07/07/2012
שלום רב אני בת 31 ולקחתי לפני כ- 10 ימים את הגלולה פרימולוט לעיכוב המחזור יש לציין שלפני שלקחתי את הגלולה לא בדקתי אם אני לא בהריון שאלתי היא :הפסקתי לקחת את הגלולה לפני כ 3 ימים ועדין לא קיבלתי האם ובמידה ואני בהריון האם זה יכול להיות מסוכן שנטלתי את הגלולה בזמן הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/07/2012אין בעיה מבחינת הריון אם את בכל זאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקהא06/07/2012
שלום,
אני פספסתי גלולה ביום שישי לפני שבועיים, ואמרו לי שאני לא מוגנת למשך שבועיים, השבוע השני שבו אני לא מוגנת יצא על שבוע ההפסקה שבמהלכו לקחתי אנטיביוטיקה בשם צפוויט למשך חמישה ימים, היום אני מתחילה חפיסה חדשה, האם מהיום אני מוגנת? ואני יכולה לקיים יחסי מין ללא חשש להריון?
תודה רבה וסוף שבוע נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012אם לקחת את האנטיביוטיקה רק בשבוע הפסקה את מוגנת כיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ותרופות..דחוףנטע06/07/2012
שלום. אני נוטלת גלולות כבר חצי שנה או קצת יותר, ורופאת עור אמרה לי להתחיל לקחת כדורים מסוג "טרבינאפין" נגד פטריות..לפי מה שהבנתי ממנה התרופה הזאת לא מורידה את יעילות הגלולות. מצד שני, באינטרנט קראתי את ההפך ממה שנאמר לי ממנה.
בנוסף ללכך, קיבלתי את המשחה "קומאגיס קרם",שלפי מה הבנתי מכילה סטרואידים. האם הקרם הזה ישפיע על יעילות הגלולות?
אני מחכה לתשובתך כיוון שעוד לא השתמשתי בו.
שאלה נוספת היא אם זה בסדר לקחת גלולה ומיד אחריה (ממש כמה שניות אחרי) לבלוע גם את הכדור של "טרבינאפין"?
חשוב לי לציין כי הפטריה היא בכף הרגל, ולא באיבר המין..(אם זה חשוב)
אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבאלגן! תודה רבה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ותרופות..דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012אין קשר בין לקיחת גלולות לטראבינפין
אל תקחי את שתי התרופות באותו הזמן אין בעיה עם הקומאגיס והגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןלי06/07/2012
התחלתי החודש ליטול גלולת למניעת הריון מסוג מליאן.
אני מרגישה שמהיום שהתחלתי לנטול אותם יש לי כאבי ראש יומיים
ואני מרגישה מאוד חסרת מנוחה, חסרת סבלנות ומאוד עצבנית.
אני אציין כי אין במשפחתי היסטוריה של קרישת דם. ואני מעשנת כ 10 סיגריות ביום.
כמו כן נטלתי לפני כשנה גלולת למניעת הריון מאותו הסוג והרגשתי תופעות דומות לאלו אך באופן מופחת מהפעם הנוכחית.
האם התופעות הנ"ל נגרמות עקב השימוש בגלולת ?
האם עלי להספיק את השימוש מידית?
ואם אתם יכולים להמליץ לי על גלולות אחרות שלא גורמת לתופעת האלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012כנראה שהתופעות נגרמות בגלל מליאן עברי לגלולות אחרות בסוף החודש
יש מבחר עצום של גלולות למניעת הריון לכל אחת יתרונות וחסרונות פני לרופא נשים שלך והתיעצי איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהנרתיק לאחר בדיקת ביופסית שדבתיה06/07/2012
שלום,
אני בת 60 וביום שני עברתי בדיקת ביופסיה לשד.
היום, יום שישי, הבחנתי בכתם דם (בגודל מטבע של 5 אגרות) על התחתון.
האם יש קשר בין הדברים? ברצוני לציין שאני בתקופה מאוד לחוצה (חשש מתוצאת הבדיקה וכן לחץ מהעבודה והמשפחה)
אשמח לקבל המלצה כיצד עלי לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהנרתיק לאחר בדיקת ביופסית שד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012אין קשר
פני לבדיקת רופא נשים כולל אולטראסאונד של רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלילך06/07/2012
שלום לכם שאלתי היא קיבלתי היום מחזור ואני צריכה לנסוע לנופש האם יש כדורים שיעזרו לי להפסיק את המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012לא ממש
יש כדורים שיכולים לצמצם את כמות הדימום את לא להפסיקו לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת לאחר הפלהאלונה06/07/2012
שלום
אני בת 31. לפני חצי שנה עברתי הפלה באמצעות ציטוטק לאחר הריון שלא התפתח (הריון ראשון, ספוטני שהושג בקלות).
מיד לאחר ההפלה חזרתי לקבל מחזור סדיר, אך הדימום מועט וקצר יותר בהשוואה למה שאני רגילה (עדיין יש דימום משמעותי, אך הוא למשך יום או יומיים כאשר בעבר היו לי מחזורים ארוכים וכבדים ביותר).
חששתי מהידבקויות ברחם אך הבנתי שזה לא אמור לקרות מהפלה באמצעות כדורים בלבד...בדיקת אולטרהסאונד ביום 20-21 למחזור לא העלתה בעיה ונראתה רירית תקינה בעובי של 8-9 ממ.
בארבעת החודשים שמאז ההפלה אני לא מצליחה להשיג הריון חדש, במקביל פיתחתי מעין דיכאון קל (מרבה לבכות, מתח רב, בחילות) וירדתי במשקל (בערך 8 קילו).
בהמשך לכך שבדיקה גניקולוגית ואולטרהסאונד תקינים - האם ייתכן שמיעוט הדמם הוסתי קשור למתח הנפשי ולירידה במשקל? האם זה עשוי להסביר גם את העובדה שלא נכנסתי להריון במשך ארבעה מחזורים למרות שלהריון הלא תקין נכנסתי לאחר ניסיון אחד בלבד? האם יש בדיקות נוספות בעינייך שכדאי לבצע?
אני מאוד מוטרדת ומיואשת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת לאחר הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012סביר להניח שהמצב הנפשי שלך והסטרס מונעים את כניסתך להריון. אין קשר בין כמות הדימום לאי כניסה להריון לדעתי. כמובן כדאי לעשות הערכה הורמונלית לפנות לרופא משפחה להערכה כללית לגבי הרידה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת מחזור לפני נסיעה לחופשהד``ר ליאורה אברמוב05/07/2012
שלום
אני צריכה לקבל מחזור בעוד 15 יום בערך ורציתי להקדים אותו בשבוע בגלל נסיעה לחופשה שאלתי היא אם אקח רק 5 גלולות יסמין ואז אפסיק האם זה יכול להקדים לי את קבלת המחזור? ברצוני לציין שאינני נוטלת גלולות באופן קבוע וזה רק לצורך הקדמת המחזור אודה לתשובה מהירה תודה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012יש כדורים אחרים שאפשר לקחת כדי לדחות או להקדים את המחזור פני לרופא נשים שלך. אין הגיון לקחת גלולות ל5 ימים לא בהכרח זה יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- raרחלי05/07/2012
שלום וברכה. אני בת 18 ו-11 חודשים. קיבלתי לראשונה מחזור בגיל 12, ומאז אני מקבלת באופן לא סדיר לחלוטין - כמה חודשים פעם בחודש, לאחר מכן כל כמה חודשים, והיום הפעם האחרונה שקיבלתי הייתה לפני קרוב לחצי שנה.
אני קצת דואגת. האם הדבר מצביע על כך שייתכן ואני לא יכולה להיכנס להיריון/בעיות בפיריון?
בנוסף, אני לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל גם אחותי הגדולה קיבלה מחזור פעם בחצי שנה והיא פורייה מאוד-יש לה 4 ילדים. אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה,התהפכו לי השפות.מחזור לא סדיר
רחלי05/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהra - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2012יכול להיות שתהיה בעיה אבל כפי שאת אומרת לא בהכרח ולראיה זו אחותך. אם המחזור הלא סדיר מפריע לך את יכולה ללכת לרופא נשים לקבל טיפול להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)