מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבצסשירז06/05/2012
שלום,
לפני כ-3 ימים עברתי ניתוח להוצאת אבצס ברטולין מהפות בצד שמאל.
אחרי כמה זמן התפרים אמורים לצאת?
ואחרי כמה זמן אני יכולה לחזור לקיים יחסי מין?
תודה ויום טוב,
שירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון - זה תלוי
רות06/05/2012מנסיון אישי שלי בניתוח כזה, הרופא אמר שאחרי שבועיים אני אוכל לעשות שפגט..חחח
לקח לי הרבה זמן לפחות חודשים עד שהצלחתי לעשות חצי שפגט.
עכשיו ברצינות - זה תלוי בקצב ההחלמה שלך. התפרים נמסים כך שאי אפשר לדעת בדיוק מתי...היו לי כאבים לפחות כחודש..יחסי מין תלוי איך תרגישי..
העיקר שתרגישי טוב
תלכי לרופא אחרי שבועיים לביקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב08/05/2012המתיני כ10 ימים או עד שהכאבים במקום עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ללא הריוןחן06/05/2012
שלום, בת 36 . המחזור שלי סדיר- כל 28 יום . החודש פעם ראשונה שיש לי איחור של 10 ימים ואני לא בהריון (נעשו מספר בדיקות הריון וכולן שליליות). אני לא מנסה להכנס להריון.
קבעתי תור לרופאת נשים בעוד כשבוע
שאלתי - האם יש מה לדאוג לכזה איחור במחזור - דבר שלא קרה לי עד עכשיו?
ומה הטיפול שניתן לעשות לקבלת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בשבועיים במחזור
יולי26/12/2012שלום,
השתמשתי בגלולות יסמין כשנה וחודשיים, באוגוסט האחרון הפסקתי.
הדימום שלאחר הפסקה גלולות הופיע, המחזור הבא הופיע כעבור חודש וחצי, השני כעבור חודש ועשרה ימים. .. אני כרגע לפני המחזור השלישי באיחור של שבועיים והוא לא מופיע! !
המחזור לפני הגלולות היה כל חודש+4 ימים בערך. ..
עשיתי בדיקה ביתית כאשר האחור היה 8 ימים ויצא שלילי.
מה קורה לגוף שלי? האם זה הגיוני שגם כעבור 3 חודשים עדין אין איזון?
מודאגת מאוד, אשמח לעזרה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור ללא הריון - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/12/2012אין דאגה.
חזרי על בדיקת הריון ועדיף בדיקת דם על ערכה ביתית.
תמתיני מספםר ימים יתכן הווסת יגיע
באם לאוו יש טיפול לגרימת ווסת . פני לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנוספת- ביוץ לאחר הפלהחסויה06/05/2012
שלום רב-
שאלתי שאלה דומה וכעת יש לי שאלה נוספת.
בת 36.5 לאחר הפלה ע"י כדורי ציטוטק- הריון ראשון טיבעי לאחר ניסיון של חודשיים להרות.
עקב הפסקת דופק עובר- התבצעה ההפלה הנ"ל לצערינו
תחילת ההפלה- 29.2.12
מחזור ראשון הגיע כשישה שבועות לאחר מכן ומחזור שני, כעת - לאחר 30 יום מהמחוזר הקודם
בשני המחזורים האחרונים לא זוהה ביוץ באמצעות מקלונים , על אף שטרם הכניסה להריון אותם המקלונים בדיוק זיהו ביוץ בכל חודש.
הרגשתי כאבי ביוץ החודש, לפי מועד קבלת המחסורפ כ 14-16 ימים לפני קבלת המחזור
האם אני יכולה להסיק שכן היה ביוץ ? (המחזורים סדירים כפי שניתן לראות). מצד שני- המקלונים לא זיהו ביוץ בחודשיים האחרונים (היה פס בדיקה שמתקרב לפס הביקורת אך יומיים לאחר מכן נעלם פס הבדיקה לחלוטין)
אנו רוצים לחזוןר לניסיונות ומכאן השאלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- ביוץ לאחר הפלה
חסויה06/05/2012.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןטוני06/05/2012
שלום. אני בת 32 עם שחלות פוליציסטיות וללא ילדים, ווסתות לא סדירות (כל חודשיים ויותר) מטופלת ביוטירוקס 50 מ"ג (מאוזנת) לאחרונה לא היה ווסת יותר מארבעה חודשים והרופאה המליצה לי לקחת דופסטון למשך שבועיים ולהפסיק ואח"כ יופיע המחזור, כששאלתי את הרופאה למה זה טוב היא אמרה לי שהיא לא רוצה להפחיד אותי מה נגרם לגוף כתוצאה שאין ווסת, ולפי מה שהבנתי כדורים אלו (דופסטון) יוצרים דימום "מלאכותי" שאלתי היא א"כ למה מומלץ שיופיע המחזור אם הוא מלאכותי? כלומר למה זה טוב? יש לציין שאני ובעלי מחכים הרבה זמן להריון... אודה לך מאוד על תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/05/2012יש לברר עם רופאת נשים את הסיבה להתווית הטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשלי06/05/2012
שלום, הבת שלי מתחילה לקחת גלולות והיא קיבלה מרשם ליאז, קראתי קצת על הגלולה וראיתי כל מיני כתבות נגד ושהיא עלולה לגרום לקרישת דם, אמרתי לבת שלי לא לקחת ולחזור אל הרופא שיחליף לה. רציתי לדעת איזה עוד גלולות ניתן לקחת שהן לא מסוכנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/05/2012ברמת בעיקרות גלולות עם מינון אסטרוגן נמוך יותר בעלות סיכון נמוך יותרלקרישיות דם
בכול מקרה יש להיוועץ עם רופא נשים\
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון טרם איחור וסתדידי06/05/2012
שלום,
האם ניתן לראות באולטרסאונד או באמצעות בדיקת הריון ביתית האם אני בהריון, עוד לפני תאריך קבלת הוסת והאיחור?
אני אמורה לקבל מחזור בסביבות ה- 12-14 בחודש...
אז האם ניתן לדעת לפני???
אודה לתגובה,
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה.... אודה לתגובה....
דידי06/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאולטרסאונד - בטוח שלא ניתן לראות
רות06/05/2012לפחות בשלבים הראשונים הללו.
תעשי בדיקת הריון לפחות שבועיים אחרי הביוץ. או אם יש לך איחור במחזור של כמה ימים. לפחות שבועיים מקיום היחסים לא ניתן לראות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמיןדנה05/05/2012
שלום,יש לי נשירת שיער ושיעור יתר בפנים כתוצאה משחלות פוליציסטיות
הרופא נתן לי גלולות יסמין
אין לי בעיה לקחת אותם הבעיה היא שאני מפחדת מהתגובות,שיהיו הפוכות ובמקום לעזור לי הנשירה תהיה חזקה יותר שיעור הפנים יתגבר ואולי אפילו האקנה וההשמנה יופיעו מחדש.עזרה בבקשה?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יסמין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012יסמין היא גלולה מצוינת ואין שום בסיס לחששות שלך ממנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמפטום גיל המעבראסתר05/05/2012
אני כבת 51 , יש לי התקן מירנה ולפי הפרופיל ההורמונלי אני נמצאת בתקופת מנפאוזה .מזה כ- 4 חודשים אני סובלת מעייפות וחולשה, אין לי גלי חום, עשיתי בדיקות דם והכל תקין . שאלתי : האם זה יכול להיות סמפטום גיל המעבר ? האם כדאי לי לקחת כדור אסטרוגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמפטום גיל המעבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012אם את בגיל מעבר וסובלת יש מקום לשקול טיפול הורמונלי חליפי -התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמפטום גיל המעבר
אסתר06/05/2012לא קיבלתי תשובה לשאלתי האם התחושות שאני מרגישה כגון חולשה ועייפות הם סמפטום של גיל המעבר מפני שרופא הנשים שלי לא חושב כך מבחינתו גלי חום ועצבנות יתר הם הסמפטומים הקלאסים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית - סיבות אפשריותי.ב05/05/2012
אני בת 25, בריאה. לפני זמן קצר התבשרתי שאני בהריון בבדיקה רפואית.
לפני מס' ימים חל דימום וכאבים בבטן התחתונה, בבדיקה בבית החולים עדיין ראו שקיק. לאחר יום שוב נתקפתי כאבים חזקים ודימום חזק, שוב נגשתי לבית חולים ונאמר לי שאין הריון, השקיק נעלם. אציין שבילדותי סבלתי מרפלוקס וטופלתי ובנוסף עשיתי ניתוח שבר ( בקע ). האם יש קשר? מה יכולות להיות הסיבות האפשריות לתופעה? אין הסטוריה משפחתית ( אמא ואחיות פורות ללא בעיה כלל וכלל להכנס להריון). אני מודאגת מאחר וזו באמת תופעה חריגה במשפחתי, כמו כן אינני יודעת מה הסיבה ואיך אוכל לעזור לגופי למנוע זאת בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ אין סיבה מיוחדת
רות05/05/2012שיעור ההפלות הוא כ 20%
אי אפשר למנוע זאת. זה קורה.
בד"כ אומרים שכנראה העובר אינו תקין מבחינה כרומוזומית ולכן הגוף פולט אותו
זה לא מעיד על הריונות וכניסה להריון עתידיים.
בד"כ אם מתרחשות 3 הפלות ברציפות, אז שולחים את האישה לבירור
שיהיה בהצלחה בפעם הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה טבעית - סיבות אפשריות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012כ 10% מהנשים בהריון עוברות הפלה ובדרך הסיבה היא שהעובר המתפתח איננו תקין הגוף יודע לזהות התפתחות של עובר לא תקין ודוחה אותו. לא קשור לגנטיקה משפחתית לא קשור למחלות שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאפרגמה ויעילותנועם04/05/2012
רציתי לדעת מהם אחוזי היעילות של דיאפרגמה למניעת הריון (בהנחה שעברתי הנחיה מאדם מוסמך על איך משתמשים בה), לא הצלחתי לקבל תשובה אחת לעניין הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאפרגמה ויעילות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012בסביבות 85% אם את מוסיפה לה ג'ל קוטל זרע ומשאירה אותה 8 שעות אחרי המשגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרומי סעדי04/05/2012
היי שמי רומי סעדי ואני בהריון שלישי בשבוע 4 ושבוע ימים
ושאלתי אני מאוד לחוצה כי לא ראיתי דופק של העובר והפסקתי לעשן לפני כמה ימים ומעצבים הרמתי את המיטה ויש לי כאבים באמצע הבטן...
אני מאוד רוצה להבדק ולהרגע שיש לי חיים בבטן מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותרמיכל04/05/2012
התחלתי טיפול בנרות אגיסטן. אחרי שימוש בנר אחד, קיבלתי בוקר למחרת מחזור. האם להמשיך את הטיפול, או רק אחרי סיום המחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012המשיכי אחרי המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אברמוב בבקשה...ת04/05/2012
יש לי וסטבוליטיס.כל חדוות המין (והייתה לי כזאת) כמעט נעלמה כליל.עכשיו הגעתי למצב בו אפילו כשבעלי מאונן לי עם האצבע שורף לי יום או יומיים לאחר מכן בטירוף.אני מטופלת כמובן במשחות המתאימות אבל זה חוזר כל הזמן.כל אימת שאני לא עושה כלום המצב נרגע באמצעות הטיפול אבל איך שאני חוזרת לפעילות מינית ואפילו מאוננת זה חוזר.מה עושים? איך אוכל להכנס להריון ככה?זה מפחיד אותי מאוד שיהיו לי בעיות גם לאחר הכניסה להריון ואז איך אתמודד עם זה? דבר נוסף, מדוע יש לשמור מכניסה להריון כ- 3 חודשים לאחר סיום השימוש במשחה המיוחדת? תודה רבה לך מראש (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אברמוב בבקשה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012מבינה שאת נמצאת במעקב וטיפול תרופתי, התיעצי עם רופא הנשים המטפל בך קשה לתת לך עצות מבלי לבדוק ולהתרשם
אם את מתכוונת למשחת ABG חלק מהמרכיבים המצויים בה מסוכנים לעובר ולוקח זמן עד לפנויים מהגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעתשרה לוי04/05/2012
שלום ד"ר,רציתי לדעת מדוע מתקינים את הטבעת ביום הראשון של המחזור? וכן האם ניתן לבצע זאת בסוף המחזור שכן התור שלי יוצא ממש לקראת סיום המחזור ואינני רוצה להסתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012א. יותר קל להחדיר את הטבעת כשהדימום חזק
ב. אז בטוח שאינך בהריון
אפשר להחדיר גם בסוף מחזור המנעי מקיום יחסי מין עד הפעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקיום יחסי מין לאחר לידהחגית04/05/2012
שלום!
ילדתי את בתי הבכורה לפני כשנה ושלושה חודשים.
לפני ההריון החשק המיני היה בסדר, בהריון בניגוד לנשים אחרות נמנעתי מקיום יחסי מין (קיימנו אולי פעמיים - שלוש).
מייד לאחר הלידה פחדתי לקיים יחסי מין בגלל התפרים (למרות שהרופא נשים אמר שהם נמסו והכל בסדר).
כיום, שנה ו - 3 אחרי הלידה, לא קיימנו עדיין יחסי מין למרות שבעלי מאוד מעוניין (וגם אני). הבעיה היא שאני מפחדת. לא יודעת למה. גם כואב לי כשהוא מנסה לחדור. ניסינו כמה פעמים והוא לא הצליח לחדור כי כל פעם כאב לי. בנוסף גם לא רטוב לי באיבר מין כמו שתמיד היה רטוב. ניסינו חומר סיכה אבל זה לא עזר.
אני ממש מפחדת, קראתי על עוד מקרים כאלה אבל זה ממש מפריע לי.
קראתי שזה יכול לנבוע מהרבה דברים (בעיקר מרצפת אגן).
השאלה שלי זה האם יש לכם פתרון? ידוע לכם ממה זה? לאיזה רופא אפשר לפנות? גניקולוג רגיל או רופא אחר?
ממש חשוב לי להחזיר לנו את חיי המין, נמאס לי לאכזב את בעלי ואת עצמי... :-/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקיום יחסי מין לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2012קבלת תשובה בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)