מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבה בנרתיק ללא גרדרורי26/03/2012
לאחרונה קיימתי מגע מיני לא מוגן, לאחריו לקחתי פוסטינור (לפני כשבועיים). בימים האחרונים יש לי תחושת אי נוחות בנרתיק יחד עם צריבה בעת קיום יחסי מין.
אין גרד וההפרשות תקינות וצלולות ללא ריח.
האם ייתכן כי עדיין מדובר רק בפטרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בנרתיק ללא גרד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/03/2012פחות סביר פטריה אבל יכול להיות זהום חיידקי. פני לבדיקתרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה של חלחולת לנרתיקmeital26/03/2012
מזה זמן רב בעת מחזור כשאני מחליפה טמפונים יש לי תחושה קבועה כאילו נשאר לי טמפון או ששכחתי להוציא ואז אני מרגישה כמו גוש שתקוע לי כאילו מתוך הנרתיק -מה מה ? דואגת נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה של חלחולת לנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/03/2012פני לבדיקת רופא נשים, יכול להיות חולשת שרירי רצפת אגן, עצירות או שאת מרגישה את שרירי רצפת אגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מיקרולטאנונימית25/03/2012
אני ניסיתי כבר 3 סוגים של גלולות מליאן יאז ומרסילון. בכל אחת מהגלולות הייתה לי תופעת לוואי. אני בת 17 וחצי. הייתי אצל רופא חדש והוא רשם לי גלולות בשם מיקרולוט שיש בהן רק סוג אחד של הורמון.
רציתי לשאול כמה דברים: 1. במה בעצם הגלולה הזו שונה מגלולות אחרות? האם יש לה פחות תופעות לוואי או סיכונים?
2. הרופא אמר לי שההיא פחות מגינה . בכמה אחוז?
3.האם יש פתרון יותר טוב להגנה חוץ מגלולות לנערה בגילי?
4. אני שמעתי שכול ההורמונים שיש בגלולות מאוד לא בריאים לנו ורציתי לדעת האם בגלולה הזאת יש איזשהו חומר או הורמון שיכול לסכן את בריאותי.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מיקרולט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/03/2012מיקרולוט מכיל רק סוג אחד של הורמונים וזה פרוגסטרון. הוא קצת פחות יעיל מגלולות משולבות. לא מסוכן יותר מהאחרות ויכול להיות שיהיו לך פחות תופעות לואי ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורנוי25/03/2012
היי,
אני בת 14 ואני היחידה בכיתה שלי שלא קיבלה עוד מחזור.
כל הסימנים המזהים שקראתי באינטרנט התחילו לי מלפני שנה לפחות (הפרשות, צמיחת שיער,גדילת חזה וכו').
אני נלחצת כי יש בנות הרבה פחות מפותחות ממני ואני מרגישה שאולי אני לא בסדר
אני שוקלת 48 קילו והגובה שלי הוא 1.51.
אמרו לי שאם נלחצים, וכשעושים ספורט אז המחזור מתעכב (אני עושה ספורט במשך שעה וחצי בשבוע בבית הספר)
האם תוכלו להגיד לי אם יש איתי איזושהי בעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/03/2012עד גיל 16 מותר שיתעכב המחזור. אני מאמינה שתקבלי בקרוב.. לא קשור לספורט שאת עושה
אל תלחצי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!חסוי25/03/2012
שלום,יש לי בלוטה בכניסה לנרתיק והרופא הביא לי טיפול וזה עדיין לא עזר.לאחר תקופה התחיל לגרד לי האיזור ממש, וגירדתי ונראה לי שפצעתי את עצמי, בדגדגן עצמו יש לי ממש כמו פתח כזה! אני לא יודעת מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
חסוי25/03/2012והפתח ממש שרף אם אני נוגעת בו , זה אפילו לא שריטה זה ממש עמוק מה זה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתח
ד"ר מילאטינר25/03/2012כיב כתוצאה מזהום מקומי. להבדק שוב ולהתאים את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת קצת בקשר לנטילת הגלולותשושה25/03/2012
לפני חודש התחלתי לקחת גלולות, ולקחתי ביום הראשון למחזור..
בסוף החודש פספתי גלולה או שתיים..ואז התחיל לי הדימום.
אני יודעת שצריך לעשות הפסקה של 7 ימים עד לחפיסה החדשה.
השאלה שלי היא כזאת: אני צריכה לקחת את הגלולות שלי שוב ביום הראשון למחזור כי פספתי או לעשות את ההפסקה כרגיל למרות הפיספוס ולהיות מוגנת? [כמובן במידה ואני לא אפספס החודש ואקח באותה השעה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת קצת בקשר לנטילת הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/03/2012קצרי את ההפסקה לפי מספר הימים ששכחת את הגלולות בסוף החודש כך שיהיו לך 7 ימי הפסקה בלבד ואז תהיי מוגנת,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש בגלולותאירית25/03/2012
שלום רב,
אם בעקבות דימום אפסיק שימוש בגלולות כעבור 10 ימים.
מתי יתרחש הביוץ?
מתי יגיע המחזור?
תודה מראש,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שימוש בגלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012לא ידוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חזר אחרי שבועאביטל25/03/2012
שלום
לפני כשבועיים התחלתי מחזור סיימתי אותו רגיל אחרי שבוע..
והיום בא לי עוד פעם מחזור ...נראה כמו מחזור..יש כאבים ויש דימום..
ויום אחרי שנגמר המחזור קיימתי יחסי מין מוגנים עם קונדום! ואין מצב שנקרע חבר שלי מקפיד על זה!
ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חזר אחרי שבוע - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012שיבוש הרורמונלי כלשהו, פיספוס של ביוץ ועוד. אם זה חד פעמי אין צורך בבירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם ראשונה
מיה25/03/2012זאת פעם ראשונה שזה קורה לי...
הקטע הוא שאני רוצה להיות בטוחה שלא מדובר בהיריון בטעות..
לא רוצה שיהיה מאוחר מדי לעשות הפלה במקרה וקרה משהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר התחלת שימוש בגלולותאירית25/03/2012
אני בת 39,
לפני עשרה ימים התחלתי לקחת גלולות פמיננט והיום החל דמם קצר שפסק.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר התחלת שימוש בגלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012להמשיך , לעיטים הסתגלות לוקחת 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממושך לאחר תחילת גלולותעדי25/03/2012
שלום, לפני שבועיים חזרתי לקחת גלולות לאחר הפסקה של כמה חודשים.
התחלתי גלולות בשם בלארה (לפני לקחתי מינס), ועכשיו כל הזמן יש לי דימום. אמנם חלש, אבל שלא מפסיק.
מה עליי לעשות?
תודה מראש, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך לאחר תחילת גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012להמשיך ונסות לפחות חפיסה אחת נוספת. הגוף אמור להסתגל. לעיטים זה לוקח 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספסתי גלולה וקיבלתי מחזורדנה25/03/2012
מה ההמלצה?
להמשיך לקחת גלולות?
להמתין מס' ימים?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תגובה
דנה25/03/2012?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספסתי גלולה וקיבלתי מחזור - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012להמשיך ללא שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספסתי גלולה וקיבלתי מחזור - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012להמשיך ללא שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור אמור להיפסק?
דנה25/03/2012המחזור אמור להיפסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה להתייחסות לשאלה השניה...תודה!!
דנה25/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בפיספוס גלולה
ד"ר מילאטינר25/03/2012לא בהכרח מיד אבל בסופו של דבר כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהshnuo
ד"ר מילאטינר25/03/2012kt cvfrj nhs tck cxupu ak scr fi
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשרונה25/03/2012
ביום חמישי סיימתי חפיסה ראשונה של גלולות (מליאן) והיום כבר קיבלתי מחזור. האם זה תקין או שאני צריכה לפנות לרופא? להתחיל חפיסה שניה של גלולות היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012הכל תקין. את החפיסה השניה מתחילים ביום 8 להפסקה ללא קשר לתחילת וסיום הווסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותדנה25/03/2012
שלום, אני משתמשת בגלולות מליאן כבר למעלה משנה ואני מרגישה שמאוד עליתי במשקל כתוצאת מנטילת הגלולות, לנוכח זה החלטתי להחליף את סוג הגלולה ורציתי לשאול איזה גלולות נחשבות ככאלה שלא משפיעות על משקל הגוף? משקלי הנוכחי הוא בסביבות 75 קילו וגילי 28. תודה והמשך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012כל הגלולות משפיעות על המשקל באותה מידה והיא מזערית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
שיר27/03/2012לא יודעת אם אני מסכימה עם התשובה של הרופא, אני עליתי במשקל די הרבה מסוג מסוים של גלולות והרגשתי שאני לא בסדר כי אמרו לי שאין בכלל השפעה של גלולות על משקל. עליתי 15 קילו וברגע שהחלפתי פשוט הפסקתי לעלות במשקל והתחלתי לרדת עם דיאטה, אני החלפתי לפלורט ואני לוקחת אותן עכשיו כבר קצת יותר מחצי שנה. תלכי לרופא תתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעקבות פטריהלילך25/03/2012
שלום,
לפני יותר מחודשים הופיעה לי פטריה בנרתיק כנראה בעקבות אנטיביוטיקה שלקחתי באותה עת. הופיעו לי גירודים והפרשות וגם הפסקתי לקיים יחסי מין בגלל ששרף וכאב לי מאוד. המשחות והכדורים שהרופאה נתנה לי לא ממש עזרו והפסקתי כול טיפול שניסיתי כי זה פשוט לא עזר ולפעמים החמיר את המצב. השתדלתי להיות סבלנית ולשמחתי בשבוע האחרון אני מרגישה הקלה גדולה. לא מגרד לי וההפרשות כמעט פסקו אבל ניסיתי גם לחזור לקיים יחסי מין ועדין הרגשתי שהעור נורא מתוח ויבש שם כך שבכלל לא הצלחתי להנות. רציתי לשאול כמה שאלות בקשר לכך:
א. לגבי שמנים טבעיים. הייתי רוצה לשים איזה שמן שירגיע לי את המקום אבל הבנתי ששמנים מסויימים מעוררים פטריות. עד שהגעתי למצב שעכשיו אני לא רוצה לחזור אחורה ולא בא לי לנסות משהו שיש לו נטייה כזו. האם יש שמנים לא שנויים במחלוקת? יש לציין שהרופאה נתנה לי מישחה ליובש אבל היא עשתה לי ממש רע. האם תוכלו להמליץ לי אולי על מישחה טובה-אולי משהו טבעי לא במרשם?
ב. האם גם כאן הזמן יכול לעשות את שלו והנרתיק גם יתגבר על היובש שם? הגוף מסוגל לבד להחזיר את המצב למה שהיה קודם ולרמת "הרטיבות" הנורמאלית של הנרתיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעקבות פטריה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר25/03/2012הזמן מרפא את הכל...
אפשר לנסות DUREX בזמן יחסי מין
אפשר לנסות פרוביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפרימולוט-נור לדחיית וסתאפרת25/03/2012
שלום,
הוסת שלי סדירה. לאחר תור אצל רופא נשים התחלתי לקחת פרימולט נור על מנת למנוע את הוסת הקרובה. לפני ארבעה ימים התחלתי לקחת את התרופה פעמיים ביום, עשרה ימים לפני תחילת הוסת הבאה. אך נראה לי שהתבלבלתי - הייתי אמורה להתחיל חמישה ימים לפני תאירך תחילת הוסת ולהמשיך חמישה ימים אחריו, נכון?
האם אכן התבלבלתי באופן נטילת התרופה ומה עליי לעשות? האםאקבל את הוסת הבאה בתאריכה המקורי, ואיך אוכל לדחות אותה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי עוד תשובה... תודה.
אפרת25/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בפרימולוט-נור לדחיית וסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/03/2012המשיכי את הכדורים ואל תפסיקי עד המועד שבו תרצי לקבל מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)