מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדבקות אוורהיפעת05/04/2012
רציתי לדעת האם באופן חד פעמי מותר להפסיק את המדבקות אחרי 2 מדבקות ולא 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/04/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים...שירן05/04/2012
היי,
אני שירן בת 23. הפסקתי גלולות לאחר 5 שנים שהייתי לוקחת ברציפות. (פמינה).
החלטתי להפסיק כיוון שבחפיסה הקודמת קיבלתי מחזור שלושה ימים לפי סיום החפיסה.
כרגע יש לי כאב בבטן התחתונה שלא עוזב אותי כבר שבוע והפרשות מרובות.
יש לי תור לגניקולוגית ב24 לחודש האם אני צריכה ללכת בהקדם האפשרי.
מה ניראה לך שזה יכול להיות????
תודה ויום טוב
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים... - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/04/2012לא נראה לי כלום.
תפני לחדר מיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שימוש לא נכון בגלולות - דחוףשירן05/04/2012
היי, אני בת 19 וחצי, בשנים האחרונות לקחתי גלולות לתקופות, ולאחרונה חזרתי לקחת שוב את הגלולות (יסמין) אך למרות התזכורות המון פעמים שכחתי לקחת ולכן כשהפסדתי שתי גלולות ומעלה - הפסקתי לקחת בציפייה להמשיך בחודש הבא. כך נוצר מצב שקיבלתי מחזור ואחרי שבוע קיבלתי שוב.
מהרגע שקיבלתי מחזור ראשון, הוא היה מגיע פעם בחודשיים (אחת הסיבות שהתחלתי לקחת גלולות הייתה להסדיר אותו).
כרגע לא קיבלתי מחזור כבר בערך שלושה חודשים וזה מתחיל להטריד אותי. יש פה מישהו שיוכל לעזור בנושא?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שימוש לא נכון בגלולות - דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2012כרגע לא קיבלתי מחזור כבר בערך שלושה חודשים וזה מתחיל להטריד אותי. יש פה מישהו שיוכל לעזור בנושא?
כן, הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן המצב הבא?אנה05/04/2012
שלום רב!
למיטב הבנתי, במהלך נטילת גלולות נגד הריון, מתבצע תהליך בו הגוף מעין "מרמה" את עצמו - כאילו הנו לאחר הפרייה וכך נמנע הביוץ. השאלה שלי היא האם בתנאים הללו, בהם,בעצם, הביוץ אינו מתרחש (מדוכא הורמונאלית), בדיקת הריון עשויה להניב תוצאה חיובית?
אסביר קצת למה הכוונתי. הפסקתי את נטילת הגלולות לפני כחודש וחצי. רופאת הנשים שלי ציינה כי בחלק מהמקרים, גם אחרי הפסקת נטילת הגלולות, לוקח לגוף זמן "להתאושש" ולהתחיל לבייץ, כך שהיעדר הופעת הוסת אינו בהכרח מעדי על הריון ויש לבדוק את העניין. באותו ביקור עובי רירית הרחם שלי היה כ-2 מ"מ והרופאה אמרה שכפי הנראה, פעילות השחלות טרם שבה לאיתנה, שעוד לא היה הביוץ ואיני צפויה לקבל וסת ב2-3 שבועות הקרובים. אמש קבלתי תשובה חיובית בבדיקת הריון ביתית. תהיתי האם תוצאה כזאת יכולה להתקבל משום שמערכת הרבייה שלי עדיין לא התאוששה מהשפעת הגלולות (נטלתי גינרה - גלולה מהדור הישן יותר), עוד אין ביוץ, אך האפקט הנו כשל הריון צעיר (שבעצם מונע ביוץ).
האם המצב אפשרי? ואם כן - האם ניתן לאשש/להפריך השערת הריון רק בבדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן המצב הבא? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2012האם המצב אפשרי? - כן, אפשרי.
ואם כן - האם ניתן לאשש/להפריך השערת הריון רק בבדיקות דם? - כדאי לבצע בדיקת הריון.
ומדוע חייבים לכתוב סיפור כ"כ ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית וסת עקב הריוןדניאל05/04/2012
שלום רב,
הוסת שלי סדירה מאד תמיד.
פניתי לרופאה לאחר איחור של 3 שבועות בוסת, דבר שלא קרה לי מעולם (אין הריון), וכיוון שאני מתחתנת עוד חודשיים ואיני יודעת מתי אני אמורה לקבל וסת, ביקשתי כדורים לדחיית המחזור. היא הפנתה אותי לאולטראסאונד אגן קטן לצורך העניין.
בינתיים קיבלתי וסת.
שאלותיי הן:
האם בכל זאת עליי לעשות את האולטראסאונד? שלא ממש הבנתי את מהותו.
כיצד אפשר לדחות את הוסת במועד החתונה ? האם מדובר רק על גלולות למניעת הריון?
אודה לתשובתכם,
חג שמח.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית וסת עקב הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/04/2012שבועיים אחרי תחילת המחזור הנוכחי כדאי להתחיל כדורים שמכילים פרוגסטרון עד לאחרי החתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאז- דחוףרוני05/04/2012
שלום,
לקחתי פוסטינור לפני כשבוע ולפני יומיים התחילו אצלי דימומים
הלכתי לגניקולוגית שהצביעה על כך שזה בגלל הפוסטינור
היא המליצה לי לחכות לוסת הבאה ורשמה לי גלולות מסוג יאז
הסיבה שאני נרתעת מגלולות היא בשל תופעות הלוואי שההורמונים גורמים לי ( עליה במשקל והשפעות נפשיות של דיכאון וחוסר חשק) , הסברתי לה את זה והיא רשמה לי את ה "יאז"
נכנסתי לאינטרנט על מנת לקרוא על הגלולה הנ"ל וחשכו עיני . אומרים שהן עלולות לגרום לקרישי דם, לעליה במשקל , לעצבנות יתר ובקיצור לכל מה שחששתי ממנו.
טרם התחלתי לקחת את הגלולה, הייתי שמחה לשמוע חוות דעת מקצועית וגם מבנות שמשתמשות בגלולה... כיוון שעכשיו אני פוחדת לקחת אותה.
הבנתי שיש בה מינון הורמונלי גבוה מגלולות אחרות, כיצד אוכל לדעת איזו גלולה לא תגרום לי לתופעות לוואי ?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז- דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/04/2012כל תופעות הלואי שאת קוראת באינטרנט קשורות באופן עקרוני לכל גלולה שהיא ואין הבדל משמעותי בין סוגי הגלולות השונים. יאZ היא יחסית עם פחות הורמונים דוקא פחות גורמת להשמנה ומצוינת לעור הפנים
החוכמה היא להתחיל גלולות מסוג מסוים ואם הן לא מתאימות להחליף גלולות עד שאת מוצאת כאלו שיתאימו לך. פוסטינור איננו אמצעי מניעה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינור זה באמת לא הפתרון..
שלי08/04/2012אני כן חושבת שאת חייבת להתחיל לקחת גלולות נגד היריון, אבל לגבי יאז אני גם הייתי נזהרת.. עם כל הכתבות שהתפרסמו עליהן בזמן האחרון לגבי הקרישות דם, אני אישית לא הייתי מסתכנת, יש עוד הרבה גלולות שאפשר לקחת שחלקן גם עם מינון נמוך של הורמונים. לדעתי תבקשי סוג אחר מהרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבyamit05/04/2012
אחרי סיבוב שני של אקאקלומין ,מעקב זקיקים :
יום חזור 20
עובי רירית הרחם :10 מ"מ
הד קו אמצע :כן
אחר:אקוגנית
ללא נוזל דוגלס
שחלה ימנית :זקיקים קטנים + מבנה הטרוגני 7*10 מ"מ
(מה זה אומר מבנה הטרוגני?)
שחלה שמאלית: זקיק 18 מ"מ + עוד בגודל 10מ"מ
מובן לי שהביוץ מתקרב ,אבל האם המבנה הטרוגני מראה על בעיה? ומה זה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/04/2012את קרובה לביוץ, לא ברור מה זה מבנה הטרוגני צריך לראות את הצילומים. פני איתם לרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הגלולותנונה05/04/2012
שלום
הפסקתי לקחת גלולות לאחר 12 שנה
מכיוון שיש לי כולסטרול גבוה ובנוסף אהיה מעוניינת להרות בעתיד הקרוב
אני בת 29
מאז המחזור האחרון שקיבלתי לאחר חפיסת הגלולות האחרונה שנטלתי, לא קיבלתי.
עברו כבר חודשיים מהמחזור האחרון שלי
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/04/2012פני לרופא נשים שיתן לך כדורים לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לעשות בדיקה.רנית05/04/2012
כמה זמן אחרי קיום יחסים אפשר לעשות בדיקת הריון?
שבוע זה מספיק זמן או צריך לחכות יותר.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר לעשות בדיקה. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/04/2012בדיקת שתן תהיה חיובית אחרי כשבועיים בדיקת דם אחרי כ10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואלטרוקסיןנטע05/04/2012
קיבלתי גלולות בשם ESTELLE לטיפול בכאבי מחזור שאני סובלת מהם באופן קבוע. הרופאה אמרה לי להתחיל לקחת את הגלולות כשאקבל ווסת. היום קיבלתי.
אני גם לוקחת אלטרוקסין לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס.
שאלתי היא האם זה בסדר לקחת את הגלולה כשעה לאחר נטילת האלטרוקסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואלטרוקסין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2012כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?..בת 19..עזרה בקשהדיאנה04/04/2012
שלום,
כבר חצי שנה שיש לי חבר והוא גומר בפנים קבוע..(אני לוקחת גלולות כבר חצי שנה).
בחודשיים האחרונים המשכתי לקחת גלולות ללא הפסקה של 7 ימים..
ולאחר החודשיים האלו הפסקתי לקחת את הגלולות כשבחבילה נשארו עוד 3 גלולות..
זאת אומרת שלא סיימתי את החבילה עד הסוף..סיימתי לקחת אותם על דעת עצמי..
אני בליבלתי לעצמי את הימים הקבועים של לקיחת הגלולות..ואני פוחדת שפגעתי ביעילות שלהם..(עם זה אפשרי)
היה לי איחור במחזור..איחור של 4 ימים בערך..והמחזור גם הגיע מועט מאוד..
כמעט ואין דם..לעומת מחזורים רגילים שיש לי יחסית דיי הרבה דם.
גם לפני הדימום וגם עכשיו בזמן הדימום יש הרבה בחילות..הקאות..כאבים חזקים בחזה..
(משו שלא היה לפני כן במחזורים רגילים).
רציתי לדעת עם זה אפשרי שאני בהריון?..עם כדאי לעשות בדיקות?ועם זה יכול לפגוע ביעילות הגלולות מה שעשיתי כשבילבלתי לעצמי ככה את הימים..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?..בת 19..עזרה בקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2012לא נראה לי שעשית נזק, הדימום המועט הגיע כי לקחת שתי חפיסות ברצף אבל אם את רוצה להיות שקטה עשי בדיקת שתן להריון. הקפידי עכשיו על הפסקה של 7 ימים וביום השמיני התחילי את החפיסה החדשה של הגלולות כדי שהבטיחות תשמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונליאילנה04/04/2012
ידוע לי כי לאחר לידה ישנה ציחה דרסטית בהורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון.
כמה זמן לאחר לידה הם חוזרים לרמתם ,והמערכת מתייצבת?
האם במידה ואקח גלולולת (כשבועיים לאחר הלידה) ההורמונים יתייצבו מהר יותר והמערכת ההורמונליץ תתאזן במהרה?
אני שואלת זאת כיוון שלאחר לידת בני הראשון נוצרה לי בעייה של פעילות יתר בבלוטת התריס, ותופעה של דכאון לאחר לידה כתוצאה מהרמה הנמוכה של ההורמונים שצנחו לאחר הלידה.
אין לי בעיות הורמונליות ומעולם לא היו לי ובדיקות הדם מצויינות ,רק לאחר הלידה היו לי תופעות כאלו.
האם עליי לפנות לטיםול אצל גניקולוג או אצל אנדוקרינולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2012אין הגיון להתחיל גלולות שבועיים אחרי לידה ללא בדיקת רופא נשים לפני כן. לא כתבת גם אם את מניקה או לא . אם את מניקה את יכולה לקחת רק הורמון של פרוגסטרון בלבד. פני לבדיקה וליעוץ לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםנדין04/04/2012
שלום,
אני לוקחת גלולות הרמונט כבר כמעט שנה וזה מעולם לא קרה לי אבל יש לי מין הפרשה חומה, אני מניחה שזה דימום קל ואני מרגישה קצת כאילו יש לי כאבי מחזור. אני צריכה לציין שבחודש האחרון התחלתי לקחת טגרטול, אולי זה משפיע.
זה משהו רגיל או שיש צורך לפנות לרופא?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2012יכול לקרות תחת גלולות אולי כדאי להחליף ל גלולות קצת יותר חזקות בגלל הטגרטול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות- מינסגלית04/04/2012
שלום,
אני נוטלת גלולות מינס מזה כחצי שנה.
מקיימת יחסי מין בטוחים קונדום+ גלולות.
כרגע נימצא באמצע החבילה, והתחילו לי לפני יומיים כאבי בטן ודימום שנימשך יום אחד.
האם מדובר בתופעת לוואי של הגלולות?
האם להמשיך לקחת את הגלולות באופן רגיל?
תודה,
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות- מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2012המשיכי את הגלולות כרגיל. אם ימשיך הדימום או יופיע שוב פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה עם כדורים - שאלהמאיה04/04/2012
שלום,
אני בת 32, אתמול (יום שלישי) לקחתי את 2 הכדורים הנוספים שלוקחים בתהליך ההפלה (ציטוטק) - בשעות שאחרי הרגשתי כאבי מחזור חזקים, הקאתי (כשעה וחצי אחרי לקיחת הכדורים), ואז בשאר היום היה כמו כאב מחזור עמום ונסבל לגמרי.
אבל, עם זאת, הדימום באף שלב לא היה ממש חזק, וגם הבוקר הוא אמנם ישנו אבל מאוד עדין, וגם ניתן לומר שהכאבים/או תחושת המחזור די נעלמו (ממש עדינים) - לכן זה גורם לי לחשוש אולי משהו לא מתבצע כהלכה - האם יש סימנים שדרכם ניתן ללמוד שההפלה לא הצליחה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה עם כדורים - שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2012צריך לעשות בדיקת אולטראסאונד לראות אם נשאר חומר הריוני ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)