מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בוולוודיניהשיר22/03/2012
בעקבות ממצאים של וולוודיניה רשם לי הגניקולוג משחה לטיפול בכאב (PLO GEL המורכב מ AMITRIPTYLINE, BACLOFEN, GABAPENTIN)
רציתי לשאול האם משחה זו מפחיתה את הכאב לטווח ארוך, כאשר לאחר שימוש ממושך במשחה מפסיקים להשתמש בה?
או שרק כל עוד משתמשים במשחה יש הפתה בכאב
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בוולוודיניה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/03/2012מטרת הטיפול היא הקלה לטווח הארוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוריעל22/03/2012
נטלתי במשך חצי שנה סירזט הפסקתי לפני חודש וטרם קיבלתי, עשיתי היום בדיקת הריון והיא שלילית מה יכולות להיות הסיבות לאיחור אם זה לא הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/03/2012היעדר ויסות הורמנאלי
נא לפנות לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מהרגילאולגה22/03/2012
עד לפני חצי שנה היה לי מחזור קבוע של 6 יום. ועכשיו כמה ימים לפני תחילת המחזור מתחילים להופיע סימני דם ותחילת מחזור ואחרי זה יש את המחזור עצמו שנמשך 6 יום ואחרי זה עוד 3 ימים יש מחזור חלקי. ממה זה יכול לנבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך מהרגיל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/03/2012סיבטצ רבת
שינויים הורמונאליים, גפניים ונפשיים
לא ניתן לקבוע את הסיבה ללא בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור לאחר דלקת ברחםליאת22/03/2012
שלום, אני בת 35 יש לי 3 ילדים הקטן בן 10.
ב4 שנים האחרונות יש לי לעיתים רחוקות דימום שלא במחזור בעת קיום יחסי מין.
עשיתי את כל הבדיקות והכל תקין! כולל פאפ.
בנוסף, לפני כ- 4 חודשים התאשפזתי עם דלקת ברחם וטופלתי בבית חולים עם אוגמנטין ועוד כדורים כתומים קטנים(לא זוכרת את שמם)
ומאז לא קיבלתי מחזור, המחזור האחרון הופיע לי כשלושה שבועות לפני הדקלת ברחם ומאז אז אין לי מחזור.
הייתי אצל גניקולוג הוא בדק אותי ואמר שהכל בסדר ונתן לי כדורים ליצירת מחזור, לקחתי אותם ורק ביום ה- 6 קיבלתי מן דימום מאוד דליל כמו סיום מחזור ממש טיפטופים דליליים במשך יומיים שלוש. ומאז עבר חודש וחצי ועדיין אין לי מחזור...
האם נעלם לי המחזור לגמריי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור לאחר דלקת ברחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/03/2012יתכן. ממליץ על בדיקת הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור בגלולת מינסשיר22/03/2012
התחלתי ליטול גלולות מסוג מינס החודש (נוטלת גלולות בפעם הראשונה).
לקחתי את הגלולה הראשונה החל מהיום הראשון של המחזור, לקחתי באותה שעה בדיוק בכל יום מבלי לפספס אף גלולה.
מאמצע הגלולה 17 בערך היו לי הכתמות חומות ומס' טיפות דם (שמעולם לא היו לי קודם לכן) במשך כשבוע בכמויות יחסית קטנות וכאבי בטן הדומים לכאבים שיש לי במחזור.
אתמול לקחתי את הכדור האחרון בחפיסה- הכדור הרביעי הלבן (הלא פעיל).
טרם קיבלתי מחזור אך היו לי אתמול שוב הפרשות חומות ומעט מאד שרידים של דם בהיר (היום לא היו לי בכלל).
מה עלי לעשות? להתחיל חפיסת גלולות חדשה כרגיל היום?
יש סיבה לדאגה וללחץ? אני צריכה לערוך בדיקת היריון?
(שכבתי עם בן זוגי אך הוא לא גמר בפנים)
במידה ואני מתחילה היום בלילה חבילה חדשה זה יבטל לי את המחזור? (אם הוא אמור להגיע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה עוד פרט שאולי הוא חשוב..
שיר22/03/2012לפני שהתחלתי לקבל גלולות המחזור שלי היה מגיע תוך 29-32 יום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת מחזור בשבועעדי22/03/2012
לפני כמה שנים לקחתי גלולות מינס כדי להסדיר את המחזור במשך כשנה. עשיתי הפסקה והחודש חזרתי אליהן. אתמול לקחתי את הגלולה מספר 21 והיום בבוקר קיבלתי מחזור .זה הגיוני? יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת מחזור בשבוע - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/03/2012בהחלט יתכן הסדרת המחזור מתחילת נטילת הגלולות עד שלושה חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירשלי22/03/2012
שלום רב, לפני שנה עברתי לופ כתוצאה מ CIN 2-3 מייד לאחר התהליך המחזור החל להיות לא סדיר , ארוך מאוד ומייגע . בחודש האחרון החלו דימומים חלשים גם לאחר שבוע מסיום המחזור .
יש לציין כי בדיקות הפאפ הם תקינות ובנוסף עשו בדיקה נוספת לשלילת חסימת התעלה שממנה המחזור יוצא ( לא זוכרת בדיוק את שם הבדיקה, סליחה )
בכל מקרה אני ממש מיואשת . . אודה להמלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012חסר נתונים, טיפול הורמונלי יכול לוסת מחזור התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור לזמן חופשהשלי21/03/2012
אני משתמשת בגלולות אסטל, ואמורה לקבל מחזור בשבוע הבא, וזה יוצא על זמן חופשה שקבענו (בן זוגי ואני) לפני כמה חודשים.
איך אני יכולה לדחות את המחזור? הבנתי שעלי להתחיל חפיסה חדשה מיד כשאני מסיימת את החפיסה? האם זה נכון? והאם זה וודאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור לזמן חופשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012חברי 2 חפיסות והפסיקי את השניה כשתרצי לקבל מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד נטילת הגלולה הראשונה בחפיסהנעמה21/03/2012
שלום.
אני נוטלת גלולות מסוג יסמין.
אני שומרת על טהרת המשפחה ועל מנת להאריך את זמן הטהרה אני נוטלת את הגלולה הראשונה בחפיסה ביום הטבילה, שהוא שבועיים אחרי נטילת הגלולה האחרונה בחפיסה הקודמת.
בהוראות כתוב ליטול באותו יום שבוע אחר כך.
האם בכך שאני לא פועלת לפי ההוראות, ודוחה את מועד נטילת הגלולה הראשונה בחפיסה הבאה, אני עושה נזק כלשהו או מגבירה את הסיכוי להיכנס להריון תוך כדי נטילת גלולות?
האם עלי לפעול לפי ההוראות,
או שאפשר לשמר את המצב הקיים? (עדיף לי בהרבה, אבל אני ממש לא מעוניינת לעשות נזק לגוף או להיכנס להריון בשלב זה.)
בברכה,
שחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד נטילת הגלולה הראשונה בחפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012אם את עושה הפסקה של יותר משבוע בין חפיסה לחפיסה הבטיחות של הגלולות יורדת משמעותית ואת יכולה להכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןשרון21/03/2012
שלום, אני ובעלי נשואים 8 חודשים,ומנסים להכנס להיריון מתחילת הנישואין.
אני הולכת למקווה ושומרת טהרה, וכנראה שבמשך כל הזמן הזה חוץ מהחודשיים האחרונים הייתי הולכת מאוחר למקווה והייתי מפספסת את הביוץ.
יוצא שרק בחודשיים האחרונים היה לי סיכוי להכנס להיריון.והמחזור הגיע- היום אני ביום השני למחזור.אני כל הזמן שומעת על זוגות שנקלטים בחודש של אחרי החתונה , אני לא מבינה למה זה יכול לקחת יותר זמן לאנשים אחרים גם אם הכל תקין וגם עם מקיימים יחסים ביום הביוץ.
רציתי לשאול שתי שאלות -
השאלה העיקרית היא , במידה ואני קונה ערכת ביוץ , ומקיימת יחסי מין עם בעלי לפי הערכה הזו בזמן הביוץ, והכל תקין גם אצלי וגם אצלו מה הסיבה שאפשר לא להקלט אם הכל תקין מבחינה בריאותית ומקיימים יחסים ביום הביוץ ?
שאלה נוספת, יום לפני הדימום הויסתי עצמו היו לי הפרשות חומות כמו לפני המחזור, יום למחרת היה הדימום עצמו, אז מאיזה יום אני צריכה לספור את המחזור מההפרשת החומות או מהדימום עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי ללכת לרופא שהתמחה בפוריות
נעמה21/03/2012אולי לאחד מכם יש בעיות פוריות וכדאי לבדוק את זה אצל רופא שהתמחה בפוריות.
וגם אם בדקתם כבר אצל רופא מסויים והיה הכל תקין, אולי כדאי ללכת לרופא אחר לשמוע חוות דעת נוספת.
אל ייאוש! :-).
היום המצב שונה מפעם,
הרפואה התפתחה, ורוב רובם של הזוגות שעוברים טיפולים ניקלטים.
שתזכו לגדל בנות ובנים בריאים ובריאות,שמחות ושמחים בעז"ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012הספירה נעשית מהיום של הדימום החזק. פני ליעוץ רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- grssss21/03/2012
שלום קיבלתי ווסת ב26 לפבואר אני קיבלתי איקוקולומין ליום 3 למחזור 2 כדורים ביום יתחלתי את הכדורים ב28 לפבואר ב8 למרץ עשיתי מעקב קיקים יצא לי זקיקי 14 הרופא אמר יכול להיות ביוץ בסוף שבןע חזרתי אליו ב12 למרץ הוא ראה זקיקי רק 13 וביום שלישי חרתי שוב הוא ראה עדין 13 זקיקי ברצוני להביו האם היא ביוץ הוא לא ? ואם יש סיכוי להקלט אם זקיקי כזה להריון? ואם כדי לי כבר לעשות בדיקת הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gr - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012עשי בדיקה להריון אם לא תקבלי מחזור בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכם מומחה לוסטיבוליטיס?לירון21/03/2012
או שיש לכם להמליץ על רופא מומחה לוסטיבוליטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו מכם מומחה לוסטיבוליטיס? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012אין המלצות על רופאים במסגרת הפורום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וקרישיות יתרנירה21/03/2012
בתי בת 22 בריאה נוטלת גלולות למניעת הריון מליאן . .מזה כשלוש שנים. מעשנת עד 5 סיגריות ליום.פרט לבדיקת ספירת דם,PT PTT ופרינוגן קלאוס ,שיצאו תקינים.לא נתנו לה בדיקות לקרישיות יתר יש לציין , שלא ידוע במשפחה על בעייה בקרישת הדם או ארועים לבביים בגיל צעיר.(לסבתא של בתי בגיל 75 היה DVT ולא נבדק קרישיות יתר)
שאלתי1) האם יש צורך בבדיקות לקרישיות יתר מיוחדות ?
2)אם כן אלא בדיקות צריך לבצע?
3)האם בזמן נטילת גלולות יש אפשרות לבצע בדיקות של קרישיות יתר?
4)האם גם רופא נשים מתמצא ויכול לתת בדיקות לקרישיות יתר או רק המטולוג?
המון תודה על העזרה!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וקרישיות יתר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012על פניו לא נראה צורך לעשות בדיקות של קרישתיות יתר, אלו לא מבוצעות כבדיקה שגרתית לפני התחלת גלולות.אלא אם יש הסטוריה משפחתית
בדיקות קרישתיות יתר נתנות לאחר יעוץ עם המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהסער21/03/2012
תוך כמה זמן מיחסי מין לא מוגנים יכול להתפתח סרטן צוואר הרחם כתוצאה מוירוס הפפילומה ? ..
והאם מגלים אותו בבדיקת דם רגילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012סרטן צוואר הרחם לא נראה בבדיקות דם אלא בהסתכלות על צוואר הרחם, הזמן משתנה ויכול להיות גם שנים אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הריון כימיזוהר21/03/2012
הי,
הנני מנסה להיכנס להריון במשך חצי שנה.
חודש שעבר התפתח הריון כימי שנגמר בשבוע שישי עם עליית בטא נמוכה מאוד.
שאלתי, האם מומלץ להשתמש בגלולה כלשהיא על מנת להגדיל הסיכויים להריון בביוץ הבא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הריון כימי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/03/2012לא כדאי כבר להתחיל עם טיפולי פריון, המשיכי לנסות ושיהיה בהצלחה בפעם הבאה
רק אם לא תהרי בחודשים הקרובים פני להערכת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)