מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק עוברידפנה09/01/2012
שלום ד"ר
לפני כשבוע וחצי הייתי בבדיקת אולטרסאונד והרופא אמר שיש שק הריון וראו דופק 160...וביקש לחזור עוד חודש..
אני בשבוע 9 עכשיו ורציתי לדעת מה הסיכוי שבבדיקה הבאה לא יהיה דופק או שהעובר לא יתפתח...
אני ממש בחרדה ובא לי כל שנייה ללכת לבדיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עוברי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012אם בשבוע 9 ראו דופק רב הסכויים שההריון ימשיך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בסנטראושרית09/01/2012
שלום,
אני בת 41 לא נוטלת גלולות, לאחרונה התחיל אצלי צמיחה של שערות כהות בסנטר.
האם ישנה דרך לעצור זאת???
תודה,
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי את התיחסותך תודה.
אושרית09/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעקב זקיקיםלי09/01/2012
שלום,
יש לי שחלות פוליציסטיות, אני מנסה להיכנס להירון שני. (הריון ראשון נכנסתי באופן טבעי). המחזור שלי לא סדיר (22 יום, 33 יום , 43 יום) ואני נעזרת הפעם במעקב זקיקים כדי לאתר את הביוץ. מעקב זקיקים ביום ה- 14 למחזור הראה זקיק בגודל 16.5 מ"מ, רירית רחם בעובי 5 מ"מ. ואילו ביום ה- 16 לא היה שינוי בגודל הזקיק, רק ברירית הרחם לעובי של 8 מ"מ. הבנתי שבדרך כלל זקיק אמור לגדול 1-2מ"מ ביום . מה המשמעות של התוצאה שקיבלתי? האם זה תקין?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מעקב זקיקים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012עשי בדיקה עוד יומיים ונראה. קשה לדעת כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת הסיכויים להריוןזוהר09/01/2012
שלום וברכה!
אני נשואה 4 חודשים ומנסה להיכנס להריון אך בינתיים לא הצלחנו,
רציתי לשאול איזה כדור אוכל לקחת כדי להגדיל את הסיכויים להריון.
לא קימתי יחסי מין לפני החתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת הסיכויים להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012מוקדם להתחיל טיחפול הורמונלי המשיכו לנסות בתדירות של פעמיים בשבוע ואם לא תהרי עוד 4 חודשים פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להמשיך לקחת גלולות או לעשות הפסקה?יעל09/01/2012
אני משתמשת בגלולות מליאן, ורציתי להפסיק את המחזור באופן חד פעמי אז התחלתי חפיסה חדשה, בסופו של דבר הגיע המחזור ועדיין דממתי, אמנם פחות מהרגיל. עוד מעט אני עומדת לסיים את החפיסה הזו, והשאלה שלי היא האם אני צריכה לחכות עד ששוב יופיע המחזור ואז באותו יום לקחת שוב גלולה או שאני צריכה לעשות את ה7 ימים הפסקה.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך לקחת גלולות או לעשות הפסקה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012החלטה שלך
את יכולה לעשות שבוע הפסקה או להמשיך שוב ברצף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון..סער09/01/2012
שלום,
רציתי לדעת תוך כמה זמן מתפתח היריון לאחר מגע מיני לא מוגן..?
ואחרי כמה זמן מהרגע שנכנסים להיריון מתחילים להרגיש סימנים של היריון - צרבת,בחילה,עייפות,השמנה....??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012בדיקה להריון תהיה חיובית אחרי שבועיים. תחושות הריון יתחילו לאחר האיחור במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה לשאול
סער09/01/2012אם אני שבועיים או שבוע לפני קבלת המחזור ומרגישה סימנים כמו בחילות וצרבות הם לא קשורים להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך רצף הגלולות-08/01/2012
כמה מסוכן יהיה להמשיך אצת רצף הגלולות ולדלג על מחזור לחודש אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך רצף הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012אין בעיה בכלל אפשר לקחת ברצף 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות מינסתמר08/01/2012
שלום, אני משתמשת בגלולות מינס 3 מיזה 3 חודשים,
לאחר שחשתי כי אני סובלת מיובש בנרתיק ולעתים גם כאבים לא נעימים בפתח הנרתיק בזמן קיום יחסי המין, אקנה ויובש חזק בפנים, החלטתי להחליף את הגלולות,
רופא הנשים אמר לי לסיים את החבילה שנמצאת כרגע ברשותי (כי הייתי בדיוק לפני הסוף) וכשאני אגיע לכדורים הלבנים , לא לקחת אותם, אלא לעשות הפסקה של שבוע, וכשאני אקבל מחזור ביום הראשון של המחזור להתחיל לקחת את הגלולות החדשות (פמינט)
יש לי שתי שאלה-
1. מתי התופעות לוואי של גלולות מינס יעברו לי? כמו לדוגמא היובש בנרתיק? ממתי אתחיל לחוש הבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012צריך חודש עם הגלולות החדשות כדי לראות שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתילות וולטרןיעלי08/01/2012
קיבלתי מרשם לפתילות וולטרן לכאבי מחזור - האם ישנה התנגשות בין זה לנטילת 2 אופטלגין ביחד ? האם את הפתילות האלה מחדירים לפי הטבעת או לנרתיק?
והאם יש השפעה למי שיש טחורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתילות וולטרן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012פתילות מחדירים לפי הטבעת טחורים לא מפריע נראה לי שתוספת עוד 2 אופטלגין זה קצת מוגדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ליאורה אברמובת08/01/2012
שלום ד"ר.בזכותך היום הצלחתי לשים את האצבע סוף סוף על בעיה המטרידה אותי מזה 3 שנים ומשפיעה מאוד לצערי על איכות חיי.
במשך כל השנים הללו הפכתי וניסיתי לפתור את הבעיה בכל האמצעים והדרכים שעמדו לרשותי אך ללא הצלחה.היום הצלחת לאבחן אפילו דרך האתר את הבעיה שלי.קראתי על הבעיה באינטרנט וכך הצלחתי להבין מה בדיוק הבעיה ממנה אני סובלת.
בזכותך אוכל כעת לקבל טיפול שישים את הבעיה הכאובה הזאת מאחוריי.תודה רבה על עזרתך, על תגובתך המהירה והיעילה.
תודה רבה לך מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ליאורה אברמוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012תודה לך על הפרגון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים עם מירנהמימי08/01/2012
שלום, אני בת 40 אחרי שתי לידות. יש לי התקן מירנה כ 6 שנים (החלפתי להתקן חדש לפני כשנה) במהלך 6 השנים לא היו לי דימומים. לפני כחודש הופיע לי דימום קל למס' ימים. אתמול הופיע לי דימום שמתגבר ונראה כמו מחזור רגיל. כמו כן , לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בשדיים שהזכירו את הכאבים שהייתי בהריון. הכאבים לעיתים חוזרים.
כמו כן אציין שנטלתי מודל לתקופה של כחצי שנה. הפסקתי לקחת את הכדור לפני מס' חודשים.
האם הדימומים וכאבי השדיים נראים לכם נורמליים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים עם מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012נראה כמו תגובה הורמונלית חכי ותראי מה יקרה בחודשים הבאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות הפוסטינורגאונה08/01/2012
לפני 3 שבועות, בדיוק בתקופת הביוץ לקחתי פוסטינור.
ביום ראשון שעבר, ביום בו הייתי אמורה לקבל מחזור (המחזור שלי סדיר על השעה כבר שנים) היה לי דימום וחשבתי שזה המחזור והתחלתי לקחת גלולות. הדימום הזה הופיע על בסיס יומי ולכן חשבתי שמדובר במחזור שממילא דימום אינו חזק אצלי.
היום, לאחר שאני לוקחת גלולות שבוע, קיבלתי מחזור מחזור כך שבעיקרון הייתי צריכה לקחת היום גלולה לראשונה.
מה לעשות? האם להמשיך לקחת גלולות? האם להתחיל מהיום חפיסה חדשה?
האם הגלולות יהיו אפקטיביות כאילו התחלתי לקחתן היום ולא לפני שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לפוסטינור
גאונה09/01/2012למה עונים לכולם ולי לא?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלכות הפוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2012המשיכי את גלולות כסדרן . אם קיימת יחסי מין בשבוע ע ד המחזור האמיתי יכול להיות שלא היית מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בין המחזוריםמודאגת מאוד08/01/2012
שלום רב,
אני בת 34, לא נוטלת גלולות. לפני מס' חודשים החלו דימומים והפרשות בין הוסתות שנמשכים מס' ימים. לעתים הדימומים קורים כשבוע-שבועיים לפני המחזור בזמן הדימום יש לי כאב בטן כמו במחזור. הוסת מגיעה כל 21 יום בערך.
הבעיה שהיא שעקב זה שאני לא מקיימת יחסי מין עם חדירה (עקב כאבים) רופאת הנשים בקופת חולים איננה מוכנה לעשות לי בדיקות מלבד אולטרה סאונד חיצוני שיצא תקין ובדיקת שתן לוירוסים שיצאה תקינה.
אני מאוד מודאגת מהדימומים.
האם הרופאה צודקת ועדיף לא לבדוק אותי בבדיקות חודרניות?
איזה עוד בדיקות ניתן לעשות והאם יש מרפאה או רופא שכן יסכימו לבדוק אותי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בין המחזורים - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר08/01/2012את צריכה להבדק. וודאי תמצאי רופא שיסכים לטפל בך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן המדבקותאנונימית08/01/2012
שלום,
אני משתמשת במדבקות אוורה כבר 4 שנים קבוע ולא מפספסת שום שבוע, ביום שלישי הקרוב אני אמורה להוריד את המדבקה השלישית אבל היום התחיל אצלי דימום לפני הזמן, בעיקרון אני אמורה לקבל מחזור ביום שישי.
רציתי לדעת האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן המדבקות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר08/01/2012זה קורה לפעמים. חכי למחזור טיפול הבא ושימי לב האם זה חוזר . אם כן פני לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה - יכול להיות שזה בעצם תמיטל08/01/2012
שלום,
נבדקתי בדיקה גניקולוגית והרופאה מצאה באולטרסאונד ממצא ציסטי בקוטר 32 מ"מ צלול.
היא די הופתעה מכך שהיה ביץ שכן אני נוטלת גלולות אך הסברתי לה שאני "מזייפת" לפעמים עם הגלולות.
השאלה שלי היא אם ייתכן שבעצם לא מדובר בציסטה אלא בתחילת הריון?
קראתי איפשהוא שכל הריון מתחיל בציסטה, ורציתי לדעת אם ממש בתחילת הריון (מס' ימים מההתעברות) בדיקת אולטרסאונד יכולה לזהות הריון?
כלומר, יכול להיות שבעצם אני בהריון אך באולטרסאונד מס' ימים לאחר ההתעברות זה נראה כמו ציסטה? ואם כן, יכול להיות שרופאת נשים תחשוב שזו ציסטה כשזה בעצם תחילת הריון? האם לא ניתן להבחין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - יכול להיות שזה בעצם ת - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר08/01/2012זה נכון שבתחילת כל הריון יש סוג של ציסטה בשחלה. אך ציסטה זהו ארועה שכיח ולאוו דווקא נובע מהריון. האם יש לך סימני הריון אחרים? אפילו תוך כדי נטילת גלולות לעיטים מופיעות ציסטות, ללא קשר להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בשחלה או תחילת הריון
מיטל08/01/2012תודה על התשובה המהירה.
יש לי סימני הריון נוספים אך לא משמעותיים.
השאלות שלי הן:
1.אם ניתן ממש בתחילת הריון (מס' ימים מההתעברות) לזהות הריון בבבדיקת אולטרסאונד? אם כן, איך נראה הריון מס' ימים מההתעברות?
2. אם רופאת הנשים בבדיקת האולטרסאונד שבוצעה מס' ימים לאחר ההתעברות לא אמרה דבר על הריון אלא רק שיש ציסטה, האם זה אומר שאין הריון?
3. אם היה הריון, האם מלבד "ציסטה", בדיקת האולטרסאונד הייתה מראה ממצאים נוספים שמעידים על הריון?
זה ממש חשוב לי לדעת אם אני בהריון ומוקדם מדי עכשיו לבדוק בדיקת דם או ביתית, ולכן השאלות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)