מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי לידה דחוף בבקשה!דניאל03/01/2012
אני מזה חודש וחצי אחרי לידה ואני נוטלת גלולות מקרולוט התחלתי אותם ביום ראשון שעבר לפני שישה ימים קיבלתי מחזור אתמול הוא הופחת ממש והיום עד הצהריים כאילו לא היה כלום ועכשיו שוב חזר רציתי לדעת אם המחזור ממשיך לי או שזה בגלל הגלולות ואם אני צריכה לפנות לרופא תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה דחוף בבקשה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/01/2012הכדורים יכולים לגרום לדימום לא סדיר. במידה וימשכו פני לרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ואיחור במחזורנ.א03/01/2012
המחזור שלי אינו סדיר בדרך כלל (עם סטייה של בין ארבעה לחמישה ימים), עם זאת בכל חודש המחזור מגיע...
בשני המחזורים האחרונים של המחזור קיבלתי בהפרש זמן של חודש בדיוק ואילו עכשיו אינני מקבלת כבר חודשיים (איחור של חודש)!! בשבועיים הראשונים של האיחור היו לי כאבי בטן עמומים (שאינם דומים לכאבי מחזור) באזור הבטן התחתונה, ויש לי הפרשות לבנות ללא ריח באופן יומיומי.
אני בת 25, מקיימת יחסים ללא אמצי הגנה (במטרה להיכנס להיריון), לא עושה דיאטות ולא נמצאת במצבי לחץ קיצוניים.
ביקרתי אצל רופאת הנשים, היא אמרה שאין שום בעיה ולהמשיך לחכות למחזור.
כעת נוספה לי תופעה חדשה. בעת סיום קיום יחסי המין, ישנה טיפה אחת בודדת של דם וההפרשה אחרי קיום היחסים היא מעט חומה. הדבר קרא גם בעת בדיקה של רופאת הנשים, אך היא אמרה שככל הנראה זה המחזור שמתקרב (עברו שבועיים מאז ולא הגיע מחזור)
כמובן שביצעתי בדיקת היריון (בדיקת דם) שבועיים אחרי האיחור של המחזור, והתוצאות יצאו שליליות.
אני מתוסכלת ואינני יודעת מה לעשות.. אשמח לקבל הסבר למה שקורה לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ואיחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/01/2012כדאי לעשות בדיקת פאפ כדי לשלול את צוואר הרחם כמקור לדימום. לגבי האיחור נשמע כמו הפרעה הורמונלית, אם לא יגיע המחזור בימים הקרובים חזרי לטיפול רופאת הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בסנטראושרית03/01/2012
שלום,
אני בת 41, לא נוטלת גלולות. לאחרונה צמחו לי שעות בסנטר. שאלתי היא היאם גלולות מונעות/ עוצרות שיעור????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור בסנטר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/01/2012כדאי לעשות הערכה הורמונלית בבדיקות דם ולהתיעץ עם רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהמור03/01/2012
בוקר טוב,
הבנתי שהתקן מירנה טוב לחמש שנים.
איך אפשר לדעת אם התוקף שלו פג קודם לכן על מנת למנוע מצב של כניסה להריון כעבור 4.5 שנים?
כמו כן, האם המחזור ימשיך להופיע באופן סדיר כמו בנטילת גלולות?
(כשלקחתי גלולות ידעתי תמיד באיזה יום במדוייק אמור להופיע המחזור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/01/2012מירנה יעילה 5 שנים ואין צורך לדאוג לפני סוף התקופה הזו
יש אפשרות עם המירנה שלא יהיו בכלל דימומים, א שיהיו דימומים סדירים אך חלשים יותר או שיהיו דימומים לגמרי לאסדירים. בדרך כלל לוקח שנה עד שנקבע דפוס של דימומים עם המירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי נוברינגיעל03/01/2012
הוצאתי את הטבעת ביום שבת האחרון והיום הבנתי שעשיתי זאת שבוע מוקדם מדי.
האם להיות שבועיים ללא הטבעת, ולהכניס אותה בשבת הבאה כמו שהייתי אמורה, או להכניס אותה בסוף השבוע ולהשאר איתה שלושה שבועות?
האם הטבעת עדיין מגינה עליי מהריון בימים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי נוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/01/2012בעקרון תמיד הפסקה צריכה להיוךת לא יותר משבוע ולכן התחילי אותה לאחר שבוע הפסקה.אם את רוצה להיות בטוחה השתמשי בקונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה 5 מ"גבת 2502/01/2012
לפני כשנה קיבלתי מרופאת הנשים שלי מרשם לפרוברה 5 מ"ג בעקבות עיקובים במחזור של מעל 3 חודשים (ללא היריון). הפרוברה נרשמה לי כדי לעשות מחזור במידה ועברו יותר מ3 חודשים שלא קיבלתי.
מאז לתקופה מסוימת המחזור הסתדר מעט יותר ולא השתמשתי בה, אבל כעת אני מעוניינת להשתמש כדי להחיש את המחזור אך לא זוכרת את המינון המומלץ לשימוש.
כמה כדורים עלי לקחת ובמשך כמה ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה 5 מ"ג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/01/2012התחילי את הפרובה מיום 15 למחזור 2 כדורים ליום והמשיכי עד לזמן שתרצי לקבל מחזור. כשתפסיקי את הכדורים יקח בערך 3 ימים עד שיגיע המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופהאפרת02/01/2012
היי,
יש לי איחור במחזור של כשלושה שבועות. בד"כ המחזור שלי לא הכי סדיר בעול אבל בטווח של 4-5 ימים הפרשים.
קיימתי יחסי מין מוגנים עם קונדום, וערכתי בדיקת הריון ביתית לפני כשבוע, יצאה שלילי-עשיתי פעמיים בדיקה.
כן יש לי כאבים כמו לפני מחזור והפרשות כהות יחסית. מה יכולה להיות הסיבה לאיחור? האם קיים סיכוי שלמרות כל זה יש הריון?
בעבר, כבר קרה לי פעם אחת שלא היה מחזור חודש שלם וחודש לאחר מכן הגיע כרגיל.
אני קבעתי תור לרופא נשים אבל התור רק בעוד שבוע ואני ממש לחוצה.
אודה לתשובתכם העניינית והמהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה ודחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/01/2012יכול להיות שוב איחור והפרעה הורמונלית. אם הבדיקה להריון שלילית נראה לי שאין ל מה לחשוש, אם את רופהלהיות בטוחה עשי שוב בדיקה עכשיו ואם היא שלילית את בהחלט יכוטלה להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגן- שאלות!!!מירית02/01/2012
שלום, לפני כשבועיים הייתי אצל רופא נשים עשיתי בדיקה והוא אמר שיש לי דלקת באגן.
נתן לי כדורים : מטרוג'יל ואופלודקס ונרות אביטרן.
לא עשיתי שימוש בנרות.
לאחר כ-10 ימי טיפול אתמול חזרתי לרופאת נשים והיא ביצעה בדיקה, בבדיקה פחות כאב לי מהפעם הראשונה שנבדקתי והיא אמרה שנאר ממש קצת דלקת מאחורי הרחם(משהו כזה)
אמרתי לה שלא לקחתי את הנרות. היא לא נתנה לי כדורים נוספים ואמרה לי פשוט להתחיל לקחת את הנרות ולא אמרה כזה זמן.
1. כמה זמן לדעתכם אצטרך לקחת את הנרות?
2. אני ממש מפחדת בחיים לא היו לי דלקות/ פטריות וכו.. ממה זה יכול היה להיות? והאם יש לי סיבה להלחץ?
3. הנרות יעזרו להשלמת הטיפול? והאם זה יעבור?
- בנוסף ביקשתי מרשם להתחיל גלולות היא התאימה לי גלולות "אמילי" של טבע.
רציתי לדעת אם הגלולות לא יסכנו אותי בגגל שנשארה לי עוד קצת דלקת?
היא אמרה לי ליטול את הגלולה הראשונה ביום הראשון למחזור. אתמול בערב אחרי שביצעתי את הבידקה קיבלתי מחזור בסביבות 7-8 בערב ולא לקחתי גלולה כי פחדת.
האם ניתן להתחיל את הגלולות ביום השני בשעה 7 בערב?
תודה מראש.
יש לציין כי אני בת 20 בריאה, לא מעשנת, והמחזור שלי סדיר (בעניין שאלה 2)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
ג'קי27/04/2013גם רששמו לי אנטיביוטיקות ונרות.. אני לא מבינה אם הנרות הם לכאבים בלבד או גם מטפלות בדלקת, אין לי כבר כאבים ועאדיף לא לקחת אותם אם לא חייב. וגם האם מותר לקיים יחסי מין בזמן שעוד יש דלקת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באגן- שאלות!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/04/2013לגבי כמה זמן לקחת את הנרות את צריכה לבדוק עם הרופאה
אין בעיה לקחת גלולות במצב כזה ואם פספסת את היום הראשון התחילי עכשיו רק שאם את מקיימת יחסי מין כדאי להוסיף קונדומים בשבועיים הראשונים. בכלל במצב של דלקת לא כדאי כרגע לקיים יחסי מין עד שכל הכאבים יעברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינורמון02/01/2012
שלום
האם פוסטינור מפחית את הסיכוי לכנס להריון אם נלקח בזמן הנכון ?
ומה הסיכויים שכן לכנס להריון אם בזמן היחסים היה זמן הביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
מימי05/01/2012שלום...
האם פוסטינור מפחית את הסיכוי לכנס להריון?
ומה הסיכויים לכנס להריון אם הייתי בזמן הביוץ ולקחתי פוסטינור לאחר 35 שעות?
תודה לטפולכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינור - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר05/01/2012הסיכוי להריון בזמן ביוץ 20%.דהינו 1/5. פוסטינור מפחית את הסיכוי להריון ב50-70% תלוי באיטוי של יחסי מין וסמן נטילת תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודמון01/01/2012
שלום...
אני בת 39 קיבלתי מחזור ב 15/12 ביום 27/12 קיימתי יחסים לא מוגנים למרות שהגמירה הייתה בחוץ אני לאחר המחזור ב 13 יום שזה אומר אני בביוץ
לקחתי פוסטינור לאחר 36 שעות מזמן קיום היחסים
האם יש סיכוי שאני אכנס להריון .
דחוף מאוד לטיפולכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/01/2012הסיכוי לאחר נטילת פוסטינורמקטן אולם עדיין קיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר 50 יום לא קיבלתי מחזור - עזרה?יעל01/01/2012
10 ימים אחרי הרמזור לקחתי פוסטינור (פעם ראשונה) ומאז עברו 40 יום ולא קיבלתי מחזור.
אני עשיתי כמה בדיקות הריון בחודש האחרון וכל התוצאות שליליות...
מה זה יכול להיות?
(בת 25)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר 50 יום לא קיבלתי מחזור - עזרה? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/01/2012שינויים הורים אלים אשר לא קשורים להריון
יש לפנות לרופא נשים לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת דימומיםאני01/01/2012
שלום,
אני חצי שנה אחרי לידה ומניקה פעמיים ביום בערך(אחרי שהינקתי עד עכשיו רוב שעות היום).הווסת שלי לפני הלידה הייתה 5-6 ימים והייתי נקייה מנידה,ומאז הלידה ,חודשיים הווסת הייתה 9 יום והחודש האחרון 12 יום עד שהייתי ממש נקייה.
חשוב לציין שלא הייתי עם ווסת ממש כל הימים אלא דימומים עדינים.
האם זה בסדר או שיש לי סיבה לפחד???אולי זה קשור להנקה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת דימומים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/01/2012במהלך ההנקה יתכנו שינויים בסדירות המחזור
כמובן שיש להשתמש באמצעי מניעה גם בתקופת הנקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לבדיקת הריוןשרה01/01/2012
איך קוראים לערך שמראה על הריון בבדיקת דם וכמה הוא צריך להיות כדי להראות על הריון?
כמו כן מתי יש ללכת לרופאת נשים בפעם ראשונה במהלך הריון?ואם יש תור רק בעוד זמן רב האם יש צורך ללכת לרופא משפחה קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוראים לזה בטא beta
רות01/01/2012ובד"כ בטא גדולה מ 25 מצביע על הריון
בסביבות שבועות 6-7 לגשת לרופא נשים. לבדוק דופק. אם לא יוצא בשבוע הזה (תורים וכו') אפשר גם בשבוע 8. רופא משפחה לא בודק דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני בת 2401/01/2012
אני בחורה בת 24 ואינני מונעת הריון גם רופאת המשפחה וגם הרוקחת הימליצו לקחת חומצה פולית . כרגע המחזור מאחר בערך בכ4 ימים. האם יש קשר בין לקיחת חומצה פולית לבין האיחור? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין הדברים
רות01/01/2012חומצה פולית מטרתה - מניעת מומים לעובר. כדאי לקחת 3 חודשים בטרם הכניסה להריון. בינתיים תעשי בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשון בהריוןטלי01/01/2012
שלום.
לפני שבועיים עשיתי בדיקת דם שאישרה הריון. את הוסת האחרונה קיבלתי בתאריך 12/11/11. למתי עלי לקבוע אולטרסאונד ראשון? אני קצת מבולבלת. אני לא בטוחה באיזה שבוע אני כרגע, כי לא ברור לי ממתי סופרים.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בשבוע 7
רות01/01/2012כדאי לקבוע כבר בדיקה לרופא נשים שיראה דופק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)