מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בעצמות הקובואיד- מה זה אומר??ג'ולי11/09/2012
שלום רב.
לפני כשלושה שבועות בעלי עיקם את קרסול שמאל ונשלח לצילום רנטגן שלא הראה דברים בבירור. לפני שבוע עשה CT והגיעו התוצאות:
קרסול שמאל:
מפרק טיביו-טלארי – ללא נוזל יתר.
גידים קדמיים – הודגם עיבוי קל מקומי באורך כ- 1 ס"מ של גיד אקסטנסור דיגיטורום לונגוס בגובה של המפרק עם מרקם היפו-אקוגני ולא הומוגני, מעט נוזל יתר במעטפת פרא-ארטיקולרי דו צדדי.
גידים לטרלים – ב.מ.פ
גידים מדיאלים – ב.מ.פ
רצועה ATFL – ב.מ.פ
רצועה דלתואיד – ב.מ.פ
גיד אכילס – תקין
לסיכום:
סימנים קלים של טנדיניטיס בגיד האקסטנסור דיגיטורום לונגוס.
כף רגל שמאל בגובה של עצמות מטטרסליות של כל האצבעות ושל העצמות הטרסו-טרסליות:
לא הודגמו תהליכים דלקתיים או קרעים באזור הגידים באזור הנ"ל.
רושם לשבר נעצה בעצמות הקובואיד.
מהו השבר הזה ומהו הטיפול המתאים (יש לבעלי תור לרופא רק בעוד יומיים ואנחנו מאוד סקרנים וחוששים!)
האם השבר כבר הספיק להתאחות (כואב לו הרבה פחות מאשר בשבועות האחרונים)?
שאלה אחרונה וכמעט הכי חשובה- בסוף אוקטובר (עוד חודש וחצי) בעלי אמור לעשות מילואים. האם השבר הזה זה משהו שיכול להגביל אותו ו/או לבטל לו אותם?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצמות הקובואיד- מה זה אומר?? - תגובה
ד''ר אלון בורג15/09/2012שלום רב
את מתארת תשובה של בדיקת אולטראסאונד ולא של בדיקת CT.
גם אם יש שברון קטן לגבי הזמן שעבר כל מה שנותר הוא בד"כ להמתין בסבלנות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rsdשירי11/09/2012
מה המאפיינים של rsd בכף הרגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rsd - תגובה
RSD מופיע בד"כ לאחר פציעה לגפה. מדובר בכאבים לא פרופורציונליים לחומרת הפציעה, שנמשכים על פני זמן ארוך. לעיתים יש פציעה עצבית ברורה. הכאבים מלווים בשינויים בצבע ובנפיחות בגפה, וכן בשינויים אוטונומיים כגון הזעת יתר או יובש. מאפיין נוסף הינו רגישות קשה לכל מגע קל בגפה הפגועה.
פני למרפאתי על מנת לקבל אבחון ויעוץ
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באמהצ.לוי09/09/2012
שלום,
בני שבר את האמה ,האצבע השלישית,במפרק העליון,הקרוב לציפורן,
בפעילת ספורטיבית.לאחר שנבדק נעשה קיבוע ונאמר לנו שהסחוס זז
והוא יצטרך ניתוח ע"מ להחזיר את האצבע לתיפקודה.הא מצב כזה מחייב ניתוח?
במה כרוך הניתוח?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באמה - תגובה
לא אוכל לפסוק על סמך תיאור ללא צילום עצמו, אך אכן ישנם מצבים בהם שבר תוך מפרקי מצריך ניתוח לקיבועו במיקום הנכון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום רנטגןאיתי09/09/2012
שלום רב,
בתחילת חודש יולי נפצעתי בבוהן של כף רגל ימין.
בעטתי בשק אגרוף ובמקום לפגוע בשק פגעתי בקיר...
אחרי שהכאב לא עבר פניתי ב-27/8 לאורטופד שכתב:
"צבע עור מקומי וחום מקומי תקין, ציר תקין, רגישות מקומית למישוש ללא נפיחות, בגובה IPJ הלוקס ימיני תנועות מכאיבות ללא חוסר נוירוסולארי
injury NOS
s/p RT hallux injury"
הוא שלח אותי לצילום רנטגן,
וכיוון שלקבוע לאורטופד בפריפריה (נצרת עילית) לוקח כחודש,
אודה לכם מאוד אם תוכלו לבדוק את הצילום המצורף ולהגיד לי אם יש שבר בבוהן.
אני עושה ריצות למרות הפציעה ולפניה טיפסתי גם בקיר טיפוס.
האם יש בעייה להמשיך לרוץ?
ואם אפשר לדעתכם לחזור לטיפוס? שזהו ספורט שדורש עמידה על פוינט ומעבירה את המשקל לאצבעות כף הרגל ולאגודל.
המון תודה!
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח צילום רנטגן - תגובה
בצילום לא נראה שבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס קשהיוני07/09/2012
שלום,
יש לי רגל שטוחה לגמרי ללא קשת בכלל. ואני משרת בצבא בחיל רגליים.
כשאני הולך במסעות מאוד כואב לי הרצועה שמתחת לכף רגל וגם כאבים באיזור גיד אכילס.
אני משתמש במדרסים טובות. אני רוצה לדעת אם כל העומס של המשקלים והקילומטרים הרבים שהולכים יכול להזיק לי לטווח הרחוק או קרוב...תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס קשה - תגובה
יש לבדוק הםא הפלטפוס קשיח או גמיש.
פנה לאורטופד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק?עידן באר שבע07/09/2012
שלום לכולם יש לי כאבי גב איזה חודש ככה ולא הלכתי לבדוק עדין מזה אפשר לגיד שכאבי גב חזקים וגם כאבי צווואר אני חושב שזה פריצת דיסק אני בן 22 יש לי גם חולשה רצינית בידים וברגלים מרגיש שהם חלשות עם זה יכול להיות פריצת דיסק?לאיזה רופא אני צריך לפנות לאבחן את הבעיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים טיפול חדשני
רונן28/10/2012זה אמנם ניתוח, אבל הוא קצר יותר משמעותית משאר הטיפולים הקיימים, הטיפול עצמו עוזר לבעיית הבלט דיסק ופריצת דיסק, אני ממליץ לשאול את הרופא בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתפייםשמחה07/09/2012
שלום,
יש לי קלילים נורא חזקים בשניי הכתפיים אחרי US הנה התשובה:
כתף ימין:
הודגמה טנדיניטיס קלה של האינפרה ספינטוס, סוב-סקפולריס וסופרה ספינטוס שמכילות הסתיידויות קלות.
יתר הבדיקה תקינה ללא קרעים.
כתף שמאל:
הודגמה טנדיניטיס קלה של הסוב סקפולריס, קלה עד בינונית של הסופרה ספינטוס שמכילות הסתיידויות קלות..
יתר הבדיקה תקינה ללא קרעים.
לסיכום : טנדיניטיס כמתואר.
הופנתי לפיזיוטרפיה אבל זה לא עוזר אז עשיתי M.R.I והתשובה שקיבלתי:
להן ממצאי בדיקת MRI ארטרוגרפיה של כתף ימין,
הטכניקה: תחת שיקוף הוזרקו לתוך מפרק הכתף 15 סמ"ק של תמיסת 0.1 סמ"ק גדוליניום מהול ב20 - סמ"ק סליין.
בדיקת ה -MRI בוצעה בתהודות T1 ו -T2 עם דיכוי שומן במישורים שונים .
התוויה קלינית : בירור אי יציבות.
ממצאים:
מפרק ה - A/C מודגם תקין.
מודגם נוזל בכמות מינימלית בבורסה הסוב-אקרומיאלית.
הגידים המסובבים הודגמו תקינים.
גיד הביצפס הודגם שמור.
הלברום הודגם תקין.
הקפסולה הודגמה שמורה.
הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות.
לסיכום : ללא ממצא חריג משמעותי.
והשאלה שלי מה אני עושה עכשיו? יש עדיין קלילים והכתפיים כואבות במיוחד ימין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתפיים - תגובה
ד``ר רם ירון11/09/2012תנסי פיזיותרפיה ונוגדי דלקת
בברכה
דר ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגלאסתריקה07/09/2012
שלום אני בת 50 בדרך כלל אישה בריאה סובלת מזה 3 חודשים מכאבים בכף הרגל שהתחיל בקרסולים ובעקב ולאחר 3 פעמים של פיזאוטרפיה עבר לי הכאב לאמצע כף הרגל הימנית מעל ומתחת אני מתקשה בהליכה עשיתי לפני 4 חודשים בדיקות דם עשיתי אולטרסאוד נראה שהכל תקין בהתחלה הכאבים היו רק כשהייתי קמה ובירידה במדרגות ומהמיטה במשך כמה שניות והיה עובר ועכשיו הכאבים במשך כל היום הכאב הולך ומחמיר עד כדי כך שאני לא יכולה ללכת בצורה נורמלי ולעמוד מה יכולה להיות הבעיה, ומה עלי לעשות.תודה אשמח אם תייעצו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל תענו לי בבקשה.
מאי27/09/2012כרגע יש לי כאבים ברגל מרגישה כמו נכה גוררת רגל כף הרגל מלמעלה בצבע קצת אדום עם נפיחות מלמעלה אני מרגישה שהמצב מחמיר לי עם הפיזאוטרפיה כאבים מלמטה ולמעלה ומתקשה ללכת ,מה זה יכול להיות?לצערי הרופא בחופש וגם הפיזאוטרפיסטית האם עלי להמשיך את הפיזאוטרפיה או להפסיק. אין לי חיים פשוט. האם זאת דלקת או דורבן? קניתי מדרסים בתיקווה שיעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכף הרגל - תגובה
ד''ר אלון בורג27/09/2012שלום רב
ייתכן תגובת מאמץ מקומית או דלקת.
יש לפנות לבדיקת אורטופד וצילום בשלב ראשון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאת רנטגן-דחוףליאל06/09/2012
שלום דוקטור
אודה לך שתגיד לי איך התוצאות האלה שקיבלתי, לאחר תלונות על כאבים חריפים וגב תחתון תפוש לחלוטין, שאי אפשר להתכופף בכלל, , ומה זה אומר? האם זה מסוכן, או קריטי או דחוף?
צילום עמוד שידרה מותני
ספינה ביפידה ב s1
היצרות מרווח ושינויים ניווניים ב l5-s1
פרט לכך מנח החוליות תקין.
מבנה החוליות ושאר המרווחים הבין חולייתים שמורים
צילום אגן ירכיים
אין עדות לממצא פתולגי גרמי חריג
מרווחים פרקי הירכיים וslji שמורים
שינויים ניווניים ב l5-s1
אני מודה לך מאד על תשובתך בהקדם
ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאת רנטגן-דחוף - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר06/09/2012שלום רב,
ספינה ביפידה הינה בעיה מולדת - שכיחה מאד ואין לדבר השלכות רפואיות. לא לדאוג.
היצרות ושינויים ניווניים מתייחס לשחיקה בין חוליות - צריך לראות את הצילום על מנת לראות באיזה רמה.
בכל מקרה ממליץ בדיקת אורתופד
בברכת שנה טובה ורפואה שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר הצלעמירה04/09/2012
שלום,
בצילום כתוב: מצב לאחר שבר בצלע 6.
האם זה אומר שהשבר הוא עכשיו או שזה שבר ישן
שרואים סמנים שלו כי לא התאחה כהלכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר הצלע - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר06/09/2012האם חבלה טריה? האם חבלה ישנה?
באופן כללי, ניתן לעיתים לראות בצילום עדות לשבר ישן מחובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתמשכים כתף ימןיפעת03/09/2012
שלום ד"ר ! לפני כשמונה חודשים ולאחר נפילה , כאבים בלתי נסבלים בכתף ימין . תוצאות us מעידה על קרע קטן , נשלחתי מטעם הקופה למומחה כתף , אשר החל בזריקות קורטיזון , קיבלתי שתי זריקות - ללא הועיל . פיזיותרפיה לא עזרה . נשלחתי ל -mri לא הצליחו לפענח את הבדיקה מעוצמת הכאבים היו תזוזות מצידי . נשלחתי לסי טי כתף ,אשר תוצאותיו : מוקד תת קוטיקלי זעיר באספקט אחורי של ראש ההומרוס מתמלא בחומר הניגוד שהוזרק .שינויים ציסטיים קלים סובקורטיקלים קלים לטראלית ל-grooveהביצפס . אקרומיון מסוג 1 כל השאר תקין ואין עדות לקרע מסוג slap . מבחינת הרופא הכל תקין בכתף , לדעתו הבעיה נובעת מהצוואר ,עלי לציין שאני סובלת מאוד בפרט בלילות ולאחר מאמץ קל בעבודות בית , הכאבים בלתי נסבלים . אודה לך על חוות דעתך האם הכאבים שיש לי בכתף מהצווואר???? קיבלתי הרדמה מקומית לכתף כטסט - הכאבים בכתף פסקו לגמרי כמובן למס' שעות עד שההרדמה פגה ,שוב הומלץ על פיזיותרפיה הטיפולים הופסקו לאחר 10 טיפולים ,היות ולא היתה הטבה . הומלץ על ניתוח מה עליי לעשות????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתמשכים כתף ימן - תגובה
ד``ר רם ירון07/09/2012ראשית די עם זריקות
תעשי פיזיותרפיה
במידה ולא תהיה הטבה יש לבצע MRI
דר ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןמירה03/09/2012
שלום,
ברצוני להתייעץ לגבי כאבים בגב תחתון באיזור המותן שמקרינים לי למפשעה ולכף הרגל בדקירות כשאני קמה מהלילה לבוקר ודורכת.
כרגע הכאבים המהותים הם בגב תחתון צד שמאל, הכאבים נמשכים מזה 3 שבועות ולפי דעתי זה ממכשיר במכון הכושר שעבדתי עליו על גב תחתון.
טופלתי ע"י אורטופד בכדורי ארקוקסיה במשך 10 ימים, טיפול שהחל למעשה ב- 22.8 ולא לפני כן.
האורטופד ממליץ על חימום המקום ושכרגע אין מה לעשות להמתין עוד 10 ימים לפחות.
לא קיבלתי צילום לעשות, מה שכן התעקשתי וקיבלתי בקושי הפניה לפיזיוטרפיה.
אשמח לדעת מה חוות דעתך?
בתודה מראש
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאור שלך מאוד מתאים לתסמונת שריר
ברוריה06/09/2012שנקרא "שריר האגסי" או בלשון שלהם PIRIFORMIS. לא כתבת בת כמה את. לפי התאור שלך על השתלשלות הענינים נדמה לי שהכיוון צריך להיות חיפוש , בין היתר כמובן, שמא נפגע השריר שמכונה Piriformis ישנה תסמונת בשם זה (לצערי מעט מאוד אורטופדים חושבים על כך כיוון שבד"כ תמיד מלווה גם בבעיות דיסק וכו'). ולכן בדכ"כ סולבים ולא יודעים ממה. אין דבר כזה שלא שולחים אותך לצילום. לדעתי, כדאי שתפני למר"מ, לספר את הספור שלך, לטעון שאת לא יכולה לסבול יותר את הכאב ושישלחו אותך לצילום. בעייות בעמוד השדרה יכולות להופיע גם בגיל 18. הם בעיקר מופיעים אצל אנשים צעירים (שסובלים הכי קשה) ואילו הזקנים יותר גם כן סובלים כמובן (הגיל עושה את שלו). ישנה סיבה אבל לא כאן המקום להכנס לזה. כל טוב לך ואל תתני ל"ספר" לך סיפורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בכתף.צביקה03/09/2012
שלום לך ד'ר רחובות 3.9.12 אני עברתי ניתוח בכתף בעקבות תאונת עבודה שקרתה לי ב16.2.11 והניתוח לא כול כך היצליח[בבה'ח קפלן] היתי אצל אורטופד פרטי והוא אמר לי שאני צריך לעבור ניתוח נוסף להחלפת מפרק בכתף כי עלול להיגרם לי נזק בלתי הפיך. לעומת זאת היתי היום בביקורת בבה'ח קפלן ושם נאמר לי שיש לי בעיה חמורה בסחוס ולבוא בעוד 3 חודשיים לביקורת ואז ישקלו על ניתוח נוסף האם כדאי לחכות אוו ללכת לניתוח מה דעתך? בתודה מראש ומחכה לתשובתך. צביקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בכתף. - תגובה
ד``ר רם ירון07/09/2012הכל תלוי ברמת הכאב והפעילות שאתה עושה ביומיום
יש לקחת בחשבון גיל ומצב בריאותי
השיקום עשוי להיות מעט ארוך
דר רם ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתף ימין-דחוףמיכל02/09/2012
שלום רב,
שלום רב,
בת 42, מזה 9 חודשים סובלת מכאבים חזקים בכתפיים, בעיקר כתף ימין.
הכאבים החלו ב- 12/11, כשעוד עבדתי במשרד בעבודות פקידות ובעיקר מול מחשב. פניתי לרופא מומחה, והוא הפנה אותי לצילום + US. ב- 12/11 בוצע US ולהלן ממצאיו : "גיד הביצפס הודגם במקומו התקין בתעלה. גיד הפקטורליס מייגו'ר הודגם בעובי, הדיות ומהלך תקינים. גיד הסובסקפולריס הודגם בעובי, הדיות ומהלך תקינים. בגיד האינפראספינטוס הודגמו מספר הסתיידויות באורך עד כ- 0.8 ס"מ. בגיד הסופראספינטוס הודגמו הסתיידויות גסות לכל האורך. לא הודגם קרע של השרוול המסובב. בהפעלת השרוול המסתובב הופקו סימני IMPINGEMENT עליון קדמי. לא הודגם נוזל בכמות משמעותית במפרק, בכורסות או במעטפת של גיד הביצפס. מפרק האקרימיוקלויקולרי תקין.
לסיכום - 1. טנדינוזיס מסוייד של גידי ה- ISP, SSP.
2. סימני IMPINGEMENT עליון קדמי."
כמו כן , קיבלתי זריקה ישירות לגיד ב- 12/11 וב- 3/12. לפני כחודש שוב הופייעו כאבים חזקים בצד ימין ובצד שמאל בשתי הכתפיים, בעיקר בשעות הלילה, דבר שגורם לי להגבלות בתנועות הידיים.
פניתי לרופא המטפל, והנ"ל המליץ על ניתוח. הוא נתן לי הפניה לצילום רנטגן וסירב לתת לי הפניה ל- US. לדבריו, קשה יהיה לזהות קרע בגלל ההסתיידויות ורק במהלך הניתוח הוא יוכל "להרחיק" את הדלקת/ההסתיידויות. אני אמורה לעבור את הניתוח ב- 24/10/12. אציין, כי איני עובדת כיום ויש לי הרגשה שאופי העבודה (ישיבה מרובה מול מחשב, נשיאה והרמת תיקים כבדים, הרמת קלסרים על גבי מדפים) החמירה את המצב.
שאלותי:
1. האם לפני ניתוח שכזה די בצילום רנטגן ? האם עלי לסמוך על שיקול דעתו של הרופא ?
2. האם הממצאים שב- US מ- 12/11 יכולים להשתנות במהלך 8 חודשים ?
3. אשמח אם תבהיר לי את המונחים / ממצאי ה- US.
4. האם הניתוח אכן יעיל ומהו משך זמן ההחלמה לאחריו ?
אשמח ואודה על תשובותיך בהקדם.
בתודה מראש, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתף ימין-דחוף - תגובה
ד``ר רם ירון07/09/2012יש לשקול לקיחת תרופה אנטי דלקתית ואפילו זריקה
פיזיותרפיה עוקץ במקרים מסוימים
דר רם ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בראשיש הזרועדליה01/09/2012
כאבים בראשיש הזרוע והכאב מוקרן לאורך כל הזרוע ,מגבלה בנשיאת משקל ,מה הפתרון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בראשיש הזרוע - תגובה
ד``ר רם ירון01/09/2012הייתי נועץ באורטופד מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)