מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכפות הרגלייםאבי02/10/2012
שלום רב..
בעקבות כאבים בכפות הרגליים כתוצאה מפעילות ספורטיבית הופנתי לצילום סיטי.רציתי לדעת מה פענוח הבדיקה אומר..
פרטים קליניים:חשד לקואליציה טרסלית
ממצאים:מימין מודגמת הצרות קלה של המרווח הקלקנאו נביקולרי,לא ניתן לישלוש בוודאות חיבור לא גרמי.מודגם גופיף גרמי מתחת לפטישון הלטרלי בעל שוליים סדירים בקוטר 5 מ"מ,כנראה ההתגרמות האקססורית.
משמאל המבנים הגרמיים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים.ללא עדות לחיבור גרמי.
מה אומרת התוצאה והאם לאחר טיפול אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית?
ואיזה טיפול מקובל?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות הרגליים - תגובה
ד''ר אלון בורג07/10/2012שלום רב
הבדיקה אינה חד משמעית.
יש לבחון אותה היטב בהתאמה לממצאי הבדיקה הגופנית אצלך.
במידה ועדיין לא בטוחים יש לבצע MRI
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת אילחוש בניתוח מניסקוסח. אלפשה02/10/2012
חבר שעומד בפני ניתוח מיניסקוס שיתף אותי בלבטים שיש לו, (לאחר שהתבקש ע"י הצוות שאמור לנתח אותו לבחור את צורת האילחוש שהוא מעדיף להיות מנותח בה מבין שתי אפשרויות שהאחת שבהן היא הרדמה מלאה והשניה - זריקת אפידורל לעמוד השדרה). שאלתי אני למומחי הפורום היא: האם לא קיימת אפשרות נוספת (שאם אכן קיימת היא עדיפה בעיני על פני השתיים הקודמות) והיא זריקת הרדמה מקומית לאזור המנותח (מהסוג שמקובל בטיפול שיניים ממושך כמו טיפול שורש, למשל). תודה מראש למי שיאיר את עיני בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת אילחוש בניתוח מניסקוס - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר02/10/2012ניתוח למניסקוס בד"כ מתבצע על ידי ניתוח ארתרוסקופיה - מדובר בהחדרה של מצלמה + מיכשור לברך. 2 צורות האילחוש הינם המקובלים כאשר באפידורל מדובר בהרדמה של הרגליים בלבד עם יתרון ברור על פני הרדמה כללית. בהרדמה כללית יש צורך להכניס צינור לדרכי הנשימה ולהנשים את הריאות. כמובן שלכל פעולה יש סיבוכים וסיכונים אפשריים - צריך להפנות את השאלה לרופא המרדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני חוזר על השאלה שבעצם לא נענתה
ח. אלפשה02/10/2012שאלתי אני למומחי הפורום היא: האם לא קיימת אפשרות נוספת (שאם אכן קיימת היא עדיפה בעיני על פני השתיים הקודמות) והיא זריקת הרדמה מקומית לאזור המנותח (מהסוג שמקובל בטיפול שיניים ממושך כמו טיפול שורש, למשל). תודה מראש למי שיאיר את עיני בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני חוזר על השאלה שבעצם לא נענתה - תגובה
ד''ר אלון בורג07/10/2012ניתן עקרונית לבצע בלוק סכיאטי ופמורלי משולב, אך לא כל מרדים מיומן בשיטה זו, ולעיתים היא לא תופסת ואז צריכים להוסיף הרדמה כללית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעותהוד02/10/2012
הי , כמעט בת 24 , ויש לי כבר קרוב ל4 חודשים כאב בצד הימני של הישבן ובמפשעה הימנית . התחלתי פיזיוטרפיה(טיפול לייזר ואלקטרודות חשמל על הגב התחתון ותרגילים בבית) והייתה לי הטבה בצד הימני של הישבן אך הכאב במפשעה הימנית המשיכה ואחרי מספר טיפולים זה המשיך גם למפשעה השמאלית שבתחילה לא הייתה כאובה בכלל ונותרתי עם כאבים בשתי המפשעות. אז נכון להווה שני המפשעות כואבות( יותר כואבות וקצת תחושה של מקום תפוס) מה זה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעות - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר02/10/2012שלום רב ומועדים לשמחה,
ממליץ לשלול גם בעיות שאינם אורתופדיות כגון בקע מפשעתי על ידי בדיקת אולטרה-סאונד של המפשעות. באם יש צריבה במתן שתן יש לשלול דלקת בדרכי השתן.
באם הכל תקין, נא לחזור לאורתופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגליון ציסטא30/09/2012
האם יכול להיות גנגליון ציסט באמה שרחוק משורש כף היד?
למשל באמה על עצם הגומד, כמעט באמצע בין המרפק לשורש כך היד. שזה משהו כמו 10 ס"מ משורש כף היד.
גם מישוש וגם אלטרהסאונד (בתוך רקמות השומן תהליך היפואקוגני בגדול 0.6 ס"מ, מגודר, ייתכן ממצא ציסטי) מתאמים לגנגליון.
האם יכול להיות שם גנגילון? נתקלתם במקרים כאלה של גנגליון במקום כזה?
כי חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי מקרים דומים או תמונות. כל התמונות והמקרים שמצאתי הגנגליון נמצא בכף ביד, בשורש כף היד או קרוב אליו, באצבעות או בכף הרגל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון ציסט - תגובה
ד''ר יונה יניב02/10/2012גנגליון יוצא בדכ"ל ממפרק או ממעטפת גידים. יש גנגליונים על מעטפת גיז הביספס שנאחז בעצם הרדיוס ויש גנגליונים שיוצאים מהמרפק עצמו גנגליון באמצע האמה יכול לצאת גם משרש כף היד או המרפק, הוא פשוט מוצא לו דרך ארוכה לצאת. בכל מקרה אכן גנגליון באמצע האמה הוא תופעה מאד לא! שכיחה ולדעתי צריך להוסיף לברור MRI בשאלה של מקור הגנגליון - כלומר מהיכן יוצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרםרן29/09/2012
ארבעה ימים תוקפת אותי תחושת זרם תמידית ללא קשר לתנועה מסויימת בכרית כף היד השמאלית מתחת לאצבע. אשמח שתגיד לי אם מדובר בנזק לעצב ואם זה הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם - תגובה
ד''ר יונה יניב02/10/2012נשמ ע כמו נזק לעצב, נשמע שהסיבה היא אולי לחץ מקומי. אם אין "זרם" באצבעות אני מעריכה שיסתדר. אם יש זרם קבוע! לאצבעות צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםרותה29/09/2012
שלום רב
אני בת 68 סובלת מאוסטאוארטריטיס מפרקי ירך מושתלים כאבים חזקים בכתפיים ופרקי האצבעות לא מוכנה יותר לניתוח האם יש איזו עצה לתרופות חדשות נגד כאבים ניסיתי הרבה גם מדבקות אולי יש מה עוד לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר02/10/2012ממליץ לפנות למומחה ראומטולוג לשלילת דלקת מפרקים וטיפול בהתאם. באם אין בעיה ראומטולוגית, אז תבקשי הפניה למרפאת כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בכתףזולייאט29/09/2012
שלום רב,
יש לי כאב חזק בכתף , עשיתי u.s ואלו התוצאות:
LONG TENDON OF BISCEPS
הודגם מעט נוזל במעטפת הגיד
TENDON SUPRASPIN ATUS
הודגם טנדינוסיס משמעותי.
SUBACROMAIL BURSA
הודגם בורסיטיס
מה הכוונה? ומה הטיפול הנדרש?
אשמח לעזרתך,
תודה
זולייאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בכתף - תגובה
ד``ר רם ירון02/10/2012יש צורך הפיזיותרפיה בשלב ראשון
ואפשר גם להעזר בנוגדי דלקת
במידה ולא תהיה הטבה יש לבצע. MRI
ולבדר על ידי מומחה כתף
בברכה
דר ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב פגוערן29/09/2012
שלום, שתי שאלות:
1.במקרה של עצב פגוע ביד, מה החומרה שנדרשת וכמה זמן לוקח לנזק להפוך לבלתי הפיך?
2. שריר הזרוע שלי עייף. במקרה של עצב פגוע מותר לי לחזור לפעילות מינימלית בהדרגה כדי לחזק את השריר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
רן29/09/2012ואיך אני יודע אם יש נזק בעצב או שיש עליו לחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצב פגוע - תגובה
ד''ר יונה יניב02/10/20121. תלוי איזה עצב ובאיזה מקום הוא לחוץ.
2. לא מכירה את המונח "שריר עייף". אם העצב פגוע, כמה שתנסה, השריר לא יתחזק, כי הוא פשוט לא מקבל הוראה מהעצב. אבל - אם ממתינים להתאוששות של העצב, נסיונות החיזוק של השריר ישאו פרי עם התאוששות העצב. אם העצב מתאושש לאט מאד ניתן לשמור על השריר בעזרת גירוי חשמלי "מבחוץ" - מהעור עצמו - זו פעולה שנעשית ע"י פיזיותרפיסטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בראש רדיוס מרפק ללא תזוזהophir28/09/2012
שלום.
לפני כ 4 וחצי חודשים עברתי תאונת דרכים ונשבר לי ראש רדיוס במרפק ללא תזוזה ונוזלים בכמות בינונית בחלק הקידמי והאחורי של המרפק..
כתוצאה מכך סבלתי מכאבים בלתי נסבלים, והייתה לי הגבלה חמורה ביישור וכיפוף היד. האורטופד המליץ על טיפולי פיזיותרפיה עד שהשבר יתאחה. אחרי סדרה של טיפולי פיזיותרפיה, אני יכול לישר ולכופף את היד (אבל לא עד הסוף) ועדיין כואב לי בעשיית פעולות מסוימות.
קריאה בכמה פורומים חשפה בפניי שקיימת האפשרות שהכאבים לא יחלפו, בנוסף קראתי גם על מקרים בהם הכאבים חלפו ואחרי קצת פחות משנה חזרו.
שאלתי היא, מה השכיחות שהכאבים לא יחלפו או שיחלפו ויחזרו בעתיד?
תודה למשיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בראש רדיוס מרפק ללא תזוזה - תגובה
ד''ר יונה יניב02/10/2012הכאבים אמורים לחלוף לאחר מספר חדשים. היישור כמעט תמיד נשאר מעט מוגבל. בד"ל שברים כאלו מטופלים מיידית!!! בפיזיותרפיה להשגת טווחי תנועה. הכאבים מאד סוביקטיבים ולרוב חולפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פריקת כתףדביר28/09/2012
שלום רב דוקטור,
פרקתי את הכתף כמה וכמה פעמים בחיים שלי. מדובר בפריקה מלאה.
רציתי לדעת איזה ניתוח בדיוק עושים ואם מוכנסים באמת ברגים לכתף... והאם מוציאים אותם מתישהו בחיים... או שאני נשאר איתם כל החיים והם יצפצפו לי בכניסה לקניון חחח ...
שאלה שנייה : האם יש מצב שלמרות שפרקתי את הכתף כמה וכמה פעמים וכן כואב לי נגיד כשיש יום קר ובנוסף יש לי חולשה בכתף ותנועות שקשה לי לעשות לא יעשו לי את הניתוח ? ויש לציין שאני בנאדם מאוד פעיל...
אשמח אם תענו לי בהקדם בבקשה מאוד חשוב לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פריקת כתף - תגובה
ד``ר רם ירון02/10/2012פריקות כתף חוזרות בעיקר בגיל צעיר יכולות לגרור אחריהן בעיות נלוות
הפריקות חוזרות לעיתים קרובות ואף עלולות לגרום לנזק רב.
אני ממליץ לבצע MRI ארתרוגרפיה ולשקול ניתוח יציבות.
בסך לא משמשים בברגים אלא בעוגנים מחומר שדומה לעצם ונספג עם הזמן.
בברכה
דר ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמתי בבוקר עם כאבים בכתף וביד שמאלאיה27/09/2012
אני נמצאת בטיול בחו"ל במשך תקופה, בלי מאמצים מיוחדים. לאחרונה השתנה כאן מזג האוויר ונהיה קר אך אני ישנה בלי חימום.
אני בריאה בדרך כלל. כבר באמצע הלילה הרגשתי שאיני יכולה לישון על צד שמאל. אך בבוקר הבנתי שזה יותר מתפיסת שריר של כאב קל. במהלך היום וגם עכשיו אני סובלת מכאבים עזים מכל תזוזה מהכתף ועד המרפק של יד שמאל. ניסיתי לעסות את המקום, פשוט לא מזיז. אני יכולה להזיז את היד לכל צד רק שזה עולה לי בכאבים עזים.
מה לעשות? לנוח מה שיותר או לנסות להפעיל את טווח היד למרות הכאבים.
מה קרה לי בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמתי בבוקר עם כאבים בכתף וביד שמאל - תגובה
ד''ר יונה יניב27/09/2012בלי לבדוק קצת קשה לייעץ אבל יכול להיות שאת מפתחת מה שמקרא - "כתף קפואה" או דלקת מסוג תסמונת התנגשות. אני מציעה לקחת משככי כאב כמו אדביל, וולטרן, אתופן, ארקוקסיה, נורופין. אדביל ונורופן ניתן להגדיל מינון רגיל. כדאי לקחת לאחר ארוחה. בנוסף - מציעה להשען עם היד הבריאה על שולחן כך שהגו מוטה מעט קדימה. היד הכואבת צריכה להיות שמוטה ממש לכוול הרצפהץ פשוט לתת לה ליפול, זה פחות כואב. ואז לעשות תנועות בצורת ציור מעגל עם קצות האצבעות.
וכמובן - לגשל לאורתופד להבדק כי אולי יש בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שעשיתי
איה28/09/2012תודה על תשובתך, תרופות לא מיהרתי לקחת מתוך תקווה ש...יהיה בסדר. מכיוון שהכאבים היו בלתי נסבלים, אכן החזקתי את היד מקדימה ללא תזוזה. אולם, המשכתי בסדר היום שלי כרגיל. בערב הלכתי לעשות קניות ושמתי לב שאני יכולה להרים דברים עם היד, באיזה דרך מופלאה הסחיבות האלה עזרו לי, הרמתי את השקיות מלמטה ללא הנפה, כי זה היה בלתי אפשרי. בערב נחתי ובבוקר למחרת המצב כבר שונה לגמרי, נותר רק כאב קל כשאני מרימה את היד והשאר הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שעשיתי - תגובה
ד''ר יונה יניב02/10/2012שמחה על השיפור. שימשיך כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים עזים
יפה16/01/2015אני בת 57 סכרתית מזה 10 שנים. הגעתי לאורטופד בגלל כאבים בשכמה שמאל והקרינו לזרוע ומרפק שמאל.צילום מראה שחיקה בחוליות 5-6 קיבלתי אטופן 3 פעמים ביום ואני בולעת כבר שבוע, אך הכאבים ביד חזקים מנשוא. עתה גיליתי שמקום ספציפי של הכאב ביד מתחת למרפק מעט נפוח (זה נראה כאילו שריר נפוח) ואיני יכולה לגעת בו כואב מאוד. כאשר אני מותחת את הצוואר אני מידי פעם אני מרגישה משיכה בעורף. האורטופד טוען שלדעתו הכאבים העזים באים מעמוד השדרה והמליץ מיידית ללכת לפיוטרפיה אכן התחלתי. אשמח לשמוע חוות דעתך והאם כדאי להמשיך בכדורי האטופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 חודשים אחרי ניתוחישראלה27/09/2012
אני בת 48 "וההיתי "פעילה ואנרגטית מאוד !!עד דצמבר 2011 . בחודש זה לאחר נהיגות אורכות ומרובות ,והרמת משא כבד במעלה מדרגות . נפרצו 2 דיסקים L4 L5 ונסתמה תעלת עמוד שידרה S1 . בחודש אפריל 2012 לא היתה לי ברירה אלה לעבור ניתוח:" דיסקקטומיה" מאחר ונהפכתי ל100% סיעודית וכמעט הרגליים שלי השתתקו --זה היה ממש ניתוח חירום !! --הניתוח עבר בהצלחה !!!!
אני 5 חודשים אחרי ניתוח ועדיין לצערי הרב עם כאב עיצבי חזק בין הגב התחתון לישבן,,,,, "כאילו יש לי שם 2 מסמרים גדולים וחלודים של פיגומים ". כאשר אני במצב פסבי אין לי כאב בכלל, אבל כאשר אני אקטיבית יותר, בדברים הכי פשוטים הכאב מתעצם ,כמו לבישת תחתונים ומכנסיים . ומפיל אותי למיטה עם חוסר אנרגיה וכאב שמתחדד . גם כאשר אני בשיקום בהדרותרפיה הכאב מתחדד מאוד .
האם לדעתכם הכאב הנ"ל אמור להיות חלק קבוע מחיי ??
או שאם הזמן הכאב יעלם ??
בתודה וברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר לא חושש מבעיות גב בעתיד
אניטה רסקוב27/09/2012לפני שנתיים וחצי מה לא הייתי נותן כדי להפסיק לסבול מפריצת דיסק...אפילו הייתי מוכן למכור את נשמתי לשטן. אז כאשר הרופא שלי הפנה אותי לניתוח- עליתי על השולחן כמו שה תמים. לא התווכחתי על המחיר ולא שאלתי יותר מדי שאלות. אבל הוזהרתי מראש שיש סיכוי שהניתוח לא יצליח. הימרתי והניתוח דווקא התברר כמוצלח. כמו שאומרים, אבן נגולה מעל ליבי. התחלתי לאט-לאט בתהליך השיקום וכול הזמן הקשבתי לגב שלי כדי לוודא שהכאב לא חוזר. עברו כמה חודשים ולא הייתה הרעה במצבי- נרגעתי. שנה שלמה חייתי באשליה שהניתוח אכן פתר את הבעיה, עד שיום אחד בהיר ללא שום אזהרה הרגשתי שיש לי מחושים בגב. ושוב אני מצאתי את עצמי ניצב מול בעיה ישנה. אבל הפעם הייתי יותר חכם ולא הלכתי לעוד ניתוח. פשוט גיליתי באינטרנט שיטה טיפולית ומונעת בו-זמנית- .dds 500יחסית לעלות הניתוח, הטיפול עלה גרושים, אבל התועלת הייתה בל תתואר! רק בזכותה אני ניצחתי את הכאב ולא חושש יותר מהפתעות לא נעימות בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שאף אחד ממנהלי הפורום לא ענה לי
ישראלה28/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלתי את התגובה ,,, אבל ,,,
ישראלה28/09/2012קבלתי תגובה אבל היא לא של מנהלי הפורום שהם רופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכים ובעצמות של האצבעותטליה25/09/2012
מזה כמה חודשים יש לי כאבים וקליקים חזקים בברכים ובידים, הציעו לי לקחת מגה גלופקס 3 ליום, וגם להזריק את הכרבולת תרנגולת, לאחרונה שמעתי שיש טיפול בשם וונדרפלקס, האם טיפול זה יעיל יותר ממגה גלופקס , האם להזריק את הזריקה , האם להפסיק את המגה גלופקס ולהתחיל בוונדרפלקס או אם אפשר את שתי התרופות ביחד, אני בחורה בת 55 ומאוד סובלת אשמח לקבל תשובה, מועדים לשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכים ובעצמות של האצבעות - תגובה
ד''ר אלון בורג27/09/2012שלום רב
לפני החלטה על זריקות כרבולות ושאר ירקות מציע להבדק על ידי אורטופד ולראות מה מצב המפרקים והאם יש שחיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- plantar fascaiitisאפרת24/09/2012
אובחנתי ע"י פודיאטר וגם ע"י אורטופד כסובלת מ-plantar fascaiitis. אני סובלת כבר כחודשיים מכאבים חזקים בשתי כפות הרגליים, המונעים ממני את התפקוד הרגיל (יש לי שתי ילדות קטנות ולכן זה אף יותר קריטי).
הפודיאטר המליץ על פיזיוטרפיה וסד לילה. האורתופד לעומת זאת נתן לי מרשם לכדור אנטי דלקתי ואמר שלדעתו פזיוטרפיה לא תעזור. הוא המליץ לי על זריקות קורטיזון במידה שהכאבים מקשים על התפקוד היומיומי.
התחלתי לקחת את הכדור וכבר יש הקלה גדולה. כעת אני שוקלת את עניין הפיזיוטרפיה ואת הקורטיזון. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי
batno24/09/2012אני סובלת מהבעיה כבר שנתיים עקב 2 דורבנים בכל רגל.עברתי פזיוטרפיה,זריקות,גלי הלם.הדבר שהכי עזר-לכאבים בכל אופן-הוא טיפול רפלקסולוגיה.הבעיה עדיין קיימת אצלי אבל הכאבים פחתו.ואין מה לעשות(למרות שיש ילדים)-מנוחה.אם את עובדת-קחי חופש מחלה. אני הייתי 4 חודשים בחופשת מחלה.כשחזרתי לעבודה והחלו ההתרוצציות-הכאבים חזרו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל23/09/2012
שלום כבר למעלה מחצי שנה סובל מכאבי צוואר שאני קם בבוקר אני פשוט מפורק יחד אם זה הכתפיים ם כאביים ממה יכול להיות והאם גם קשור מהצוואר לפעמיים שאני מסובב את הראש אני מרגיש כמו סחרחורת לא בדיוק אבל חלש כאילו תזוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אלון בורג27/09/2012שלום רב
בהחלט יכולה להיות בעייה צווארית.
ממליץ לבצע צילום ולפנות לאורטופד לבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)