מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות EMGערן15/08/2012
שלום ד"ר , קבלתי את התשובה לאחר בדיקת EMG , 1.מה משמעות התוצאה ? 2.האם הממצא חמור ?באיזה דרגת חומרה ? 3.האם ניתן להמשיך ולהתעמל בחדר כושר או שמא יזיק ויחמיר את המצב ? Summary: Motor conduction studies in the median and ulnar nerves bilaterally show normal conduction parameters except for prolonged DL in the both median nerves and reduced amplitudes in the Rt median verve Sensory conduction studies in the same nerves show normal parameters except for prolonged DL in the both median nerves Conclusion bilateral moderate CTS בתודה מראש לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות EMG - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר15/08/2012מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית שהינו לחץ על העצה המדיאני בתעלה בשורש כף היד. צריך לבדוק אותך על מנת לומר איזה דרגת חומרה. בכל מקרה ממליץ בדיקה על ידי מומחה כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק וכאביםאהובה15/08/2012
שלום ד"ר
אני בת 58, בחצי שנה אחרונה יש לי כאבי גב. בסי.טי מלפני שנה יצא שיש "בלט דיסק כללי קל" מ-אל 3 עד אל 5 .מה המשמעות? האם זה מזה, ומה אני יכולה לעשות לשפר את המצב? (אני נאלצת לשבת הרבה שעות ביום).
בתודה מראש.....אהובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק וכאבים - תגובה
ד''ר אלון בורג19/08/2012שלום רב
אין ממש משמעות לממצאים בCT.
יש לפנות לטיפול לפיזיותרפיה או לרפואה משלימה.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה EMGערן14/08/2012
שלום ד"ר ,
קבלתי את התשובה לאחר בדיקת EMG ,
1.מה משמעות התוצאה ?
2.האם הממצא חמור ?באיזה דרגת חומרה ?
3.האם ניתן להמשיך ולהתעמל בחדר כושר או שמא יזיק ויחמיר את המצב ?
Summary: Motor conduction studies in the median and ulnar nerves bilaterally show normal conduction parameters except for prolonged DL in the both median nerves and reduced amplitudes in the Rt median verve
Sensory conduction studies in the same nerves show normal parameters except for prolonged DL in the both median nerves
Conclusion bilateral moderate CTS
בתודה מראש לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה EMG - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר15/08/2012ראה תשובה לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה בשריריםענת14/08/2012
לאחרונה שמתי לב כי שרירי הסובך שלי לא סימטריים בשתי הרגליים. לאחר מדידה גיליתי כי יש הבדל של חצי סנטימטר בין שתי הרגליים.
יש לציין כי אני מתעמלת בחדר כושר אך לא מפעילה בעדיפות צד אחד על פני השני. לא הרגשתי חולשה מיוחדת אך כן התחלתי לחשוש מהעניין.
האם הבדל של חצי סנטימטר נחשב להבדל משמעותי או שמא מצב זה יכול להיות טבעי לחלוטין?
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה בשרירים - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר15/08/2012הבדל של חצי ס"מ הינו בגבול הנורמה. בכל מקרה ממליץ בדיקה על ידי אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על לידה בעקבות אגן מעותאלונה14/08/2012
שלום רב,
אני בת 40 שבוע 31, הריון ראשון.
לפני למעלה מ 30 שנה עברתי תאונת דרכים והרי ההשלכות:
עקמת משולשת, תורקלית גבוהה 60 מעלות D2-D10, צווארית C3-C5 48 , ומתנית 48 מעלות L4-D12. אין שיוויון הכתפיים ואלכסוניות האגן.
וו מתכתי יושב מעל הלימינה של L3, יש גשר גרמי מ D2 עד L4
קיפוזיס תורקלית 76 מעלות
עכוז ימין - עצמות האגן והשת נמושות בקלות במישוש ללא כל כיסוי שרירי.
יש עיוות האגן עם תזוזת מחציתו מעלה.
שבר באגן מימין עם תזוזה בפרק הסקרו אליאך הימיני (ונקע שלם עם שבר), התרחבות הסימפיזיס פוביס עם סטיה נכרת של צורת האגן .
קיימת אי-סימטריה או עיוות אגן, עכוז הימיני אטרופי.
הסדק בין העכוזים סוטה הצידה
איזה אורתופד יכול להמליץ לי על צורת הלידה המומלצת עבורי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על לידה בעקבות אגן מעות - תגובה
פני לכל אורטופד לבדיקה והמלצה.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בברך האם נית גם ללא כדוריםדורי14/08/2012
שלום,
לפני כשבוע וחצי החלו לי כאבים בברך בזמן עבודה בחדר כושר.
הפסקתי את האימון ולאחר מכן התאמנתי קליל עם אופניים בלבד.
הכאב בזמן מנוחה הוא נסבל בהחלט.. אך עדיין הוא קיים מידי פעם.
הלכתי לרופא לאחר צילומי רנטגן ואמר כי הצילומים נראים תקינים וכנראה שיש לי דלקת.
אמר לי לנוח ולקחת כדורים מסוג של Ibuprofen 400 שלוש פעמים ביום במשך חודש על מנת לזרז את התהליך והפניה לפיזוטרפיה.
השאלה האם ניתן להמנע מלקיחת הכדורים בזמן מנוחה? או שמה המצב יכול להחמיר ללא לקיחתם?
יש לציין כי הכאב הוא נסבל בהחלט(אם קיים)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקדם האפשרי
דורי16/08/2012האם אפשר לקבל המלצה בהקדם האפשרי על מנת לבחון את האפשרויות שלי. תודה רבה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בברך האם נית גם ללא כדורים - תגובה
אין חובה במתן נוגדי דלקת.
ניתן גם להמתין בסבלנות ולשים קומפרסים חמים.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ בירךמאי14/08/2012
מזה כשלושה וחצי חודשים אני סובלת מכאבים חזקים בירך ימין. אני כעת בסיום תהליך של קצונה, סיימתי הכנה ואת קורס הקצינים בבה"ד 1 וכעת אני בהשלמה. לאורך הקורס חשתי כאבים חזקים בכל הפעיליות הגופניות הרבות שביצענו, והכאבים התגברו והמשיכו גם כאשר הייתי במצב ישיבה ועמידה. לאורך הקורס לא טיפלתי בבעיה כיוון שזו הדחה מהקורס, וכשהייתי אצל האורטופד מספר פעמים לאחר אפשרויות של דלקת וכדומה הוא שלח אותי למיפוי עצמות לשלול שבר מאמץ. כעת בהשלמה אני לא מבצעת פעילות גופנית ולכן הכאבים הופחתו מאוד וכמעט ואינם מופיעים, אבל לאחר עמידה קצרה או הליכה שוב כואב לי מאוד.
שאלתי היא, האם זה מסוכן למשוך את הבדיקה לעוד חודשיים כאשר אסיים את הקורס על מנת שאוכל לסיים אותו בהצלחה או שעלי לבצע את הבדיקה כעת? במידה ובבדיקה אכן מתגלה שבר מאמץ בירך - מה זה אומר מבחינתי, מנוחה? גימלים? או שאפשר להיות בעבודה שאינה פיזית כל כך?
אשמח לעזרה בעניין כי איני יודעת מה לעשות!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ בירך - תגובה
שבר מאמץ בירך שלא מטופל הינו מסוכן ביותר ויכול להתקדם לשבר מלא.
לכן אין לדחות את הבדיקה.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות מאוחותאל13/08/2012
האם אצבעות מאוכות בכף יד של תינוק זה נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות מאוחות - תגובה
ד''ר יונה יניב14/08/2012תלוי. לאצבעות מאוחות יש כל מיני דרגות ותלוי בדרגה. בדכ"ל מפרידיםבין האצבעות בסביבות גיל שנה, לפעמים אפילו לפני ושוב - התוצאה - בהתאם לדרגת האיחוי. לא חובה להפריד אבל רצוי כדי שגם אם האיחוי בדרגה קלה עדיין ליד יהיה מראה "נורמלי" יותר. אבל - ראיתי גם כאלה שהלכו לניתוח הפרדה רק בגיל 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת ספורט - שבר ב scaphoidיוני13/08/2012
שלום, לפני כשנה נפלתי על פרק כף היד כך שנשברה לי עצם הסירה. השבר הוא ללא תזוזה, יציב, ועם פגיעה בסחוס באזור. היד עם תנועה מלאה וכאבים מופיעים רק במאמצים מסויימים (בגלל זה לקח לי לגלות כל כך הרבה זמן את השבר אחרי הנפילה). לאחר שיחה עם 2 אורתופדים, הומלץ לנתח את המקום. בנוסף, שמעתי על מכשיר בשם מלמק או Lipus שעוזר באיחוי בעיקר בפגיעות ספורט כמו אצלי ובמיוחד לשברים בעצם הסירה. האם זה נכון והאם שווה לנסות את המכשירים? במידה וכן, מה מקסימום זמן הטיפול במכשירים מסוג זה? והכי חשוב, במידה וייקבע ניתוח, הבנתי שאני עלול לאבד חלק מהתנועה באותה יד. האם יש אופציה להמנע מכך או אפילו להשאיר את המצב על כנו (המצב הוא סביל) מבלי לצפות להשלכות נוראיות בשלב מאוחר יותר בחיים? בתודה, יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעת ספורט - שבר ב scaphoid - תגובה
ד''ר יונה יניב13/08/2012אני אכן ממליצה על טיפול בשברים לא מחוברים של עצם הסירה - נסיון טיפולי בעצם , אם השבר היה לפני פחות משנה. מאחר ואתה בגבול הייתי ממליצה בכל-זאת - יש לעשות CT לפני התחלת הטיפול. טיפול למשך 6 שבועות ושוב CT. יש להשוות בין צילומי הCT. אם יש שיפור בחיבור העצם - להמשיך בטיפול. אם אין שיפור - לניתוח.
אם לא מנתחים וממשיכים בפעילות כרגיל, המצב יחמיר. זו הסיבה שממליצים על ניתוח. הגבלות התנועה הן בדכ"ל תוצאה גם של השבר וגם של הניתוח. אצל כל אחד ההגבלה שונה ויש אנשים ללא הגבלה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה אחרונה:
יוני14/08/2012האם הטיפול במכשיר צריך להיות בהנחיית רופא\פיזיותרפיסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור12/08/2012
צהריים טובים, אני בת 26 ובריאה בד"כ.
מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים בכתף ימין אשר נעלמים וחוזרים מעצמם (ללא טיפול תרופתי). כאשר הכאב מופיע הוא מאוד חזק, לפעמים עד כדיי כך שאיני יכולה להזיז את היד בחופשיות על מנת ללבוש חולצה (להכניס יד לתוך שרוול ארוך) או לנהוג ולעיתים יש תחושה כי הכאב מתפשט מהכתף, דרך הזרוע ועד לאצבעות כף היד.
לא הבחנתי בפעולה מסוימת אשר גורמת לכאב להופיע, אך כשהוא מופיע אני אכן מוגבלת בתנועות כמו הרמת היד מעבר לקו הכתף וסיבוב היד אחורה (לכיוון הגב). זה יכול להופיע בלילה או במהלך היום ולהחמיר וכו' ולאחר מספר שעות או ימים לעבור לתקופה מסוימת.
פניתי לאורתופד והוא הפנה אותי לצילום ואולטרסאונד.
תוצאות האולטרסאונד תקינות:
הסיבה לביצוע הבדיקה – כאבים.
ACJ: ב.מ.פ
Infraspinatus: בעובי וצורה תקינים. אין עדות לנוזל תוך-מפרקי.
Supraspinatus: בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע.
Subscapularis: בעובי וצורה תקינים. אין עדות לקרע.
Subdeltoid and Subacromial Bursa: אין לראות נוזל בתוכן.
Biceps Tendon: בעובי ומרקם תקינים.
המבנה הגרמי תקין.
טרם קיבלתי את תוצאות הצילום אך מאחר ולא קיבלתי מכה אני מניחה שגם הן תקינות... יש תחושה של דלקת אבל האולטרסאונד לא מאשר זאת...
רציתי לדעת מה זה יכול להיות?
כיצד יכול להיות שכאב כה חד (כפי שאמרתי - עד כדיי כך שלעיתים איני יכולה להזיז כמעט ובכלל את יד ימין) לא מראה סימן באולטראסאונד?
תודה רבה, שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רם ירון13/08/2012יש לי הרושם שהכאב ממקור צווארי
ממליץ לך לראות אורתופד מומחה (רצוי מומחה לצוואר)
דר רם ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה11/08/2012
שלום רב,
אני בן 60.
כחודש וחצי יש לי כאבים בכתף שמאל כאשר אני מרים את היד מעל גובה הכתפיים ומסובב אותה לאחור וגם כשאני מעביר את היד אל מאחורי הגב בגובה המותניים ומרים אותה למעלה לכיוון הראש.
לאחר בדיקה פיזית האורתופד אמר שלדעתו מדובר בדלקת בגיד של הכתף, כתב אבחנה של
״tenosynovitis shoulder", הפנה אותי לטיפול פיזיותרפיה
או במקום זאת ליטול את התרופה arcoxia 90mg לעשרה ימים.
טרם נטלתי את התרופה כיוון שהחלטתי לנסות קודם את הטיפול הפיזיותרפי.
הרופא כתב בהפניה למכון הפיזיותרפי:
״תלונות: כאבי כתף שמאל באבדוקציה וסיבוב חיצוני.
ממצאים: בבדיקה, הגבלת סיבוב חיצוני של כ 10 מעלות, רגישות בקידמת האקרומיון.
אבחנה: tenosynovitis shoulder.
סיבת ההפניה לפיזיותרפיה: לטיפול סימפטומטי ותרגילי טווח כתף שמאל״
שאלותיי:
1. אילו בדיקות רלוונטיות קיימות היכולות לחזק או לשלול את האבחנה מעבר לבדיקה הפיזית?
2. מכיוון שיש זמן רב עד לתור שלי לפיזיותרפיה, אודה לכם אם תוכלו לכתוב לי תרגיל מומלץ (תיאור התרגיל או שמו שאוכל לחפש באינטרנט), כדי שאוכל לתרגל בינתיים כיוון שהכתף כואבת לי מאוד כשאני מזיז אותה מעט ובטעות לאחורי הגב.
אודה לתשובה,
בברכה,
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רם ירון12/08/2012הייתי עושה אולטראסאונד וצלום לכתף
מבצע את הפיזיותרפיה ואפילו לוקח מספר כדורי ארקוקסיה
תראה את התשובות למומחה לכתף
בברכה
דר' רם ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי ברצועת כף יד ימיןאביב11/08/2012
שלום רב! אני חייל בצה"ל עם פרופיל 72.מזה כשנה אני מתלונן על כאבים עזים בשורש כף יד ימין המלווים בהתנפחות וקושי בתנועת האצבעות.לאחר בדיקת MRI נמצא שיש לי קרע חלקי בצד הוולארי של הרצועה הסקפו ולנאטית. רציתי לדעת האם ממצא זה עלול להוריד פרופיל,אם קרע זה עלול להחמיר ומה הטיפול שעליי לאמץ? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי ברצועת כף יד ימין - תגובה
ד''ר יונה יניב13/08/2012עליך לפנות לכירורג של היד לבדיקה והוא ימליץ לך על המשך טיפול. נראה לי שארתרוסקופיה של שרש כף היד תתאים כאן גם לאבחנה אמיתי וגם לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים ואנטיביוטיקהani09/08/2012
שלום רב !
לפני כשבועיים קיבלתי חתך עמוק ונאלצו לתפור לי את היד כעבור שבוע וחצי של החלפת חביושות והוצאת תפרים ראיתי שאני לא יכול לקפל את הבוהן (יש לציין שהחתך הוא בחיבור בין הבוהן לאצבע הראשונה).
חזרתי לאוקטפוד לבידקה חוזרת אחרי שהאחות שהיא חברת מקצועיות לגמרי אמרה שהכל בסדר
ומסתבר שיש לי זיהום הוא הוציא לי את הזיהום חבשו אותי עוד פעם וקיבלתי אנטיביוטה בשם צפוויט פורטה 500 4 טבליות 4 פעמים ביום למשך 5 ימים,חזרתי לרופא לאחר יומיים והוא אמר להפסיק את האטטיביוטקה
השאלה שלי היא האם באמת להשמיך עוד כמה ימים אם אנטיביוטקה כי אנטיביוטקה לא מפסקיים מיד
או להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים ואנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר יונה יניב13/08/2012יומיים אכן אינם מספקים. אם היה זיהום יש לסיים טיפול של 5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטקה
ani13/08/2012ד''ר שלום
הרופא אכן אמר לי להפסיק לאחר לקיחת יומיים אנטיביוטקה אבל אני יודע שלא מפסיקים בבת-אחת ולכן לקחתי הפסקתי בהדרגה יום אחרי שנאמר לי להפסיק לקחתי 2 כדורי אנטיביוטקה ולאחר מכן כדור אחד
האם זה? חכם מה שעשיתי?
*מצד שני נאמר לי גם שמפסיקים אנטיביוטקה בבת-אחת כדי שהחיידקים יעלמו ולא בהדרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטקה - תגובה
ד''ר יונה יניב13/08/2012לא, לא מפסיקים אנטיביוטיקה בהדרגה. להיפך אם עדיין נשארו חיידקים הים יכולים לפתח עמידות בגלל המינון הנמוך. או שלוקחים או שלא.
מלבד זאת מה שנעשה נעשה.עדיף לא לחזור על הטעות. כרגע אין לזה יותר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטקה
ani13/08/2012ד''ר יונה שלום
בוקר טוב,תודה על התשובה רציתי בבקשה לשאול
מה כן יכול לקרות במידה והחיידקים פיתחו עמידות לאנטיביוטקה ?
האם זה מתייחס רק לאזור שנפגע או לכל הגוף?
*ובקשר לאנטביוטקה האם כל אנטיביוטקה מפסיקים מיד ולא מורידים מינון כמו שעשיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטקה - תגובה
ד''ר יונה יניב13/08/2012לכל הגוף. כרגע לא יקרה כלום אבל אם יש חידקים עמידים צריך להחליף אנטיביוטיקה. כשיש צורך באנטיביוטיקה יש לקחת את כל המינון ולא להפסיק בהדרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטקה
ani14/08/2012ד''ר שלום
תודה רבה על התשובה שיהיה שבוע טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירת סיכה לכף הרגלאלינור09/08/2012
שלום רב,
לפני כשבוע הרגשתי דקירה חזקה בכף הרגל בעודי יחפה על גבי שטיח. הדבר כאב אך לא ראיתי כל עדות לדם או חפץ שחדר.
כעבור יומיים התחילו לי כאבים חזקים בכף הרגל, אודם נפיחות והתחלתי לצלוע.
ניגשתי למרפאה בקופ"ח ונשלחתי למחלקת תאונות. קיוויתי שהכאב יעבור אך ללא הואיל.
היום פני למחלקת תאונות ובצילום רנטגן נמצא כי סיכה חדרה בשלמותה לעומק כף הרגל (בצילום זה מאוד מרשים!)
וקיבלתי הפנייה לבית החולים. ניגשתי למיון וראיתי אורטופד. הוא רצה לעשות לי זריקה להרדמה מקומית על מנת "לנסות" כדבריו להוא את הסיכה.
היות והמקום מאוד מאוד מאוד כואב וכל נגיעה הכי קטנה מטריפה אותי סרבתי לקבל זריקת הרדמה - הרופא אמר שזה יהיה מאוד כואב וכי הוא חייב לעשות זאת בתוך הדלקת ולא ליד כי אין ברירה.
למרות שאני אדם סופר ממושמע עזבתי את בית החולים ופניתי לבית חולים אחר.
זריקת הרדמה כואבת לתוך הדלקת האיומה לא התקבלה על דעתי בשום פנים ואופן.
בבית חולים אחר אמר האורטופד כי כרגע אין להוציא את הסיכה/מחט אלא לקבל אנטיביוטיקה לווריד.
קיבלתי אנטיביוטיקה לווריד.
האורטופד המליץ גם להישאר בבית החולים לטיפול אנטיביוטי אך הסכים לנסות המשך טיפול אנטיביוטי בכדורים 4 פעמים ביום.
נורא נורא נורא כואב לי עכשיו ואני בעיקר מבולבלת.
האם אכן דחוף מאוד להוציא את הסיכה בבהילות או שרצוי לחכות להבראת הדלקת?
האם ניתן להחלים מהדלקת ללא הוצאת הגוף הזר?
סליחה על המגילה :)
בברכה ותודה ענקית מראש,
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדירת סיכה לכף הרגל - תגובה
ד''ר יונה יניב09/08/2012סיכה כשלעצמה - כדאי להוציא, לא דחוף. אבל אם יש זיהום - כדאי להוציא בהקדם כי הסיכה היא הגורם לזיהום. גם אם הזיהום ירגע עם האנטיביוטיקה - יחזור אם הסיכה לא תוצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכתףtsofi08/08/2012
שלום יש לי כאבים בכתף בעיקר עם הרמת היד כלפי הראש ובכיפוף לאחור, הכאב חד וחזק. עשו לי אולטראסאונד והנה מה שנכתב הודגם מעט נוזל סביב לגיד הביספס הודגמה אי סדירות קשה בגיד הסופראספינטוס הודגמה הסתיידות גסה בכניסת rc לראש הזרוע . האם יש מה לעשות חוץ מפיזיותרפיה אולי מסאז' זריקה כדורים ..בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכתף - תגובה
ד``ר רם ירון09/08/2012אכן יש מה לעשות
אפשר להוציא הסתידות גסה עד 1 סמ
תחת אולטראסאונד בדיקור או מעל 2 סמ בארתרוסקופיה
דר רם ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)