מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעבר כאב לי שורש כף היד וזה עבר לידאלמוני02/07/2012
בעבר כאב לי שורש כף היד, כאב זה עבר. עכשיו מדי פעם אני מרגיש מעין דקירה בכף היד או באצבעות.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעבר כאב לי שורש כף היד וזה עבר ליד - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר05/07/2012באופן כללי באם מדובר בתדירות נמוכה של "דקירה" אז קרוב לוודאי שלא מדובר בממצא משמעותי.
בכל מקרה ממליץ בדיקה על ידי אורתופד כף יד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע וקרע בסינדיסמוזיסניר כהן01/07/2012
שלום אני חייל קרבי ולפני כחודש ושבוע נפלתי מהלך תרגיל אשר בוא סחבתי פצוע 1*1. שבוע ביצעתי אולטראסאונד והודיע לי שיש לי קרע בסינדיסמוזיס. אפשר בבקשה עזרה 1.לדעת כמה זמן ממוצע לוקחת החלמה? 2. מזה אומר להמשך שירות קרבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייל וכול תשובה תעזור
ניר כהן03/07/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר ניתוחנעמי30/06/2012
לפני חודש עברתי ניתוח להסרת שומה בקרסול. הורידו לי את התפרים לפני שבועיים ואני מפחדת להתחיל לעשות פעילות גופנית ולפגוע במקום הניתוח , הפעילות הגופנית היא שעה הליכה ביום במהירות בינונית עד גבוהה .
מתי יהיה ניתן לחזור לפעילות גופנית ללא חשש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר יונה יניב03/07/2012עליך לשאול את הרופא שניתח אותך. הורדת שומה היא לא ניתוח אורתופדי ולכן לא ניתן לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבמארק30/06/2012
הכל התחיל לפני 4 חודשים,כאשר התחלתי להרגיש כאב בשורש כף יד ימין וחוסר תחושה באותה כף יד בהשוואה ליד שמאל,תחילה פניתי לאורטופד שהפנה אותי לבדיקת EMG שם אבחנו חוסר מוליכות של העצב המדיאני,בהשוואה ליד שמאל ושיערו שמדובר בתסמונת התעלה הקרפלית. חזרתי לאורטופד עם התשובות של הבדיקה והוא הפנה אותי לפיזיוטרפיה,בפיזיוטרפיה עשיתי 11 טיפולים ותרגילים בבית,שם שיערו שמדובר בלחץ של שרירי הצוואר ובית החזה על עצב המדיאן ואמרו שיש צורך להגמיש את השרירים,אחרי שהפיזיוטרפיה לא עזרה החלטתי לפנות בצורה עצמאית למנואל טרפיסט (כירופרקט)-המרכז לרפואה האלטרנטיבית של בוריס שילמן בראשון לציון,שבעזרת הידיים שלו ניסה להחזיר את חוליות עמוד השדרה למקומם בכך שטען שמהות הבעיה שלי היא בשורשי עצב שנלחצים בחוליות של עמוד השדרה של בית החזה הייתי אצלו 5 פעמים כך שבפעם האחרונה הוא הזריק לי זריקת קורטיזון נגד הדלקת (זריקה אחת 6 דקירות 2 ביד שמאל 2 ביד ימין ו 2 באיזור עמוד השדרה בגב) בזמן הטיפול שלו ועד עכשיו ההרגשות של חוסר תחושה\זרמים\כהות נשארו ואף הופיעו ביד השניה,במיוחד אחרי שינה בזמן התעוררות,כמו כן ישנו כאב עז מאיזור עמוד השדרה שנמשך כבר הרבה מאד זמן והוא מופיע בעיקר בישיבה ועמידה, הגעתי אליו שוב שבוע לאחר הטיפול האחרון והתלוננתי על כל התופעות,הוא בדק את עמוד השדרה ואמר שהדיסקים\החוליות זזו בעקבות זה שאני לא שומר על הנהלים\ההוראות ועושה תנועות צדדיות,הוא סידר לי את החוליות שוב אך הכאב חזר אחרי ביום למחרת.... גם בגב וגם בידיים,כאילו סתם הלכתי אליו ובזבזבתי זמן וכסף והכי מפחיד זה שכיאלו נגרם לי נזק...התורים לרופאים בקופת חולים (אורטופד וניורלוג) רחוקים מאד ובנתיים אני סובל ומחפש פתרונות מהרפואה האלטרנטיבית,חשבתי על דיקור סיני בשביל הניורופתיה אך מה לגביי הכאב שמגיע מעמוד השדרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
ד''ר יונה יניב03/07/2012נראה לי שהגיע הזמן לבדיקה אצל כירורג של יד, ייתכן שיישלח לEMG מפורט יותר כדי לדעת אם מקור הבעיה ביד או בעמוד השדרה.
יש להבדק גם אצל נוירולוג
אם יש לך בטוח משלים, כדאי לנצלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותיגאל30/06/2012
שלום רב! לפני מספר שנים נפגעתי בעבודתי, המל"ל קבע לי 19%. הרגשתי החמרה ועברתי CT ן-EMG:תוצאות
L3-L4 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק
L4-L5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק. קיים חשד ללחץ על עצב ההיקפי השמאלי.
L5-S1 בלט דיסק אחורי מרכזי ולטראלי יותר משמאל עם לחץ על השק הדוראלי ועל העצב ההיקפי השמאלי.
EMG - THE STUDY SUGGEST RT.CHRONIC DENERVATION AT THE L5-S1 LEVEL, ACUTE DENERVATION AT THE LT.L2-L3 LEVEL, CHRONIC DENERVATION AT THE LT.L5 LEVEL. MAY SUGGEST ROOT LESION.
יותר מפורט: ׂׂ TRIBAL S1-S2 RIGHT MEDIAL GASTROC - MOD INACT NEURׂ
LEFT EDB DEEP PERONEAL L5-S1 MOD INACT NEUR
RIGHT EDB DEEP PERONEAL L5-S1 - MOD INACT NEUR
LEFT AT - DEEP PERONEAL L4-L5 - MOD INACT NEUR
RIGHT AT DEEP PERONEAL L4-L5 - MOD INACT NEUR
LEFT VASTUS LITREALIS - FEMORAL L2-L3-L4 - ACUTE PART DEN
הליכה בקושי עם גרירת רגלים פלוס כאבים בגב ורגליים וחוסר תחושה. רציתי לשאול - עד כמה רציני המצב? ומה אחוזי הנכות המשוערים (פלוס-מינוס) יש לי? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
ד''ר יונה יניב03/07/2012אחוזי נכות לא נקבעים לפי גודל הדיסקים או מיקומם אלא ע"פ הבדיקה הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק כף רגל: דלקת בגיד או דורבןדנית28/06/2012
שלום רב,
במשך מס' חודשים חשתי כאב קל בעקב ברגל שמאל.
לפני כחודשיים לאחר הליכה ראשונה של 40 דקות ללא שום סימן של כאב, לא יכולת לעמוד על הרגל למחרת מרוב כאב.
האורטופד אמר לי שזה בגלל שלא עשיתי מתיחות ונתן לי כדור אנטי דלקתי (אשר לא עזר לכאבים). הוא הפנה אותי לפיזיוטרפיה.
הכאב הוא בעקב בחלק האחרורי ויש תחושה כמו של מסמר במקום מסויים באמצע וזה גם מקרין מסביב.
יש גם תחושה לפעמים של "שריפה" או "צריבה" בקצה של העקב.
הפיזיוטרפיסטית אומרת שזה דלקת בגיד ושאני צריכה לעשות תרגילי מתיחה.
התחלתי היום דיקור סיני והרופא טוען שזה כנראה דורבן העקב.
השאלה שלי היא :
א. כיצד ניתן לאבחן (ע"י צילום ? אולטראסאונד ?) אם זה דלקת בגיד או דורבן?
ב. האם האבחון חשוב או הטיפול של הפיזיו והדיקור מספיק. קיבלתי גם הפנייה לרפלקסולוגיה.
בתודה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מאותה בעיה
יוסי30/06/2012סובל מאותה בעיה, האיבחון דלקת בגיד אכילס, למרות כדורי הארקוקסיה, דבר לא עזר, הופניתי לפיזיותרפיה, כמו שאנו רגילים התור לעוד חודשיים במקרה הטוב (הידד למכבי שרותי בריאות), מומח כף רגל טעו שאכן מדובר דלקת בגיד אכילס, המליץ על כמה תרגילי פיזיותרפיה - בולשיט, הכאב בעיצומו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בכף רגל עליון
סיגלית09/09/2012מזה שנתיים כאב שלא מרפה בכף רגל ימין עליון . במיפוי עצמות אולטרסאונד ורנטגן נצפה דורבן אף כי הכאב הינו למעלה בכף הרגל אודה מאוד להצעה לפתרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב חזק כף רגל: דלקת בגיד או דורבן - תגובה
ד''ר אלון בורג15/09/2012שלום רב
ככל הנראה מדובר בדלקת של החותלת הכפית, כלומר Plantar fascitis הידוע גם בשם העממי דורבן.
לאור תלונות על נמלול ועקצוץ ייתכן ויש גם אלמנט של גירוי עצבי.
יש לבצע צילום רנטגן, סונר מכוון, ובדיקת EMG.
יש לפנות לאורטופד עם התשובות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בידיניב28/06/2012
מה הפרוש שכתוב רקע קליני בן 36 להערכת השבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד - תגובה
ד''ר יונה יניב03/07/2012הפירוש הוא שהגעת לרופא להערכת מצב של שבר שיש לך או לשאול אם יש לך שבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברשרון28/06/2012
כמה חשוב להרים רגל שבורה? האם זה מזרז את מידת ההחלמה שהרגל מורמת? (שבר בקרסול). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר05/07/2012הגבההת הרגל הינו חשוב מביחנת הורדת הנפיחות שתמיד מלווה שבר. יותר חשוב בשלב התחלתי של הריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כליות לפני ביצוע MRI כתףBB27/06/2012
אשמח לדעת ולהבין מדוע התבקשתי לבצע בדיקת תפקודי כליות לפני MRI כתף ??
תודה מראש למשיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כליות לפני ביצוע MRI כתף - תגובה
ד``ר רם ירון03/07/2012במידה וה MRI עם חומר ניגודי יש לבצע תפקדי כליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חוזרת בגידים בכף הידאורית26/06/2012
לפני כחצי שנה אובחנה בכף ידי השמאלית דה קרווין, מס' חודשים לאחר לידה. אחרי שכדורים וכפפה לא עזרו קיבלתי זריקת סטרואידים שעזרה במהירות. אחרי חודשיים כל הכאבים חזרו ואותו הטיפול גם כן. בינתיים גם בכף ימין באצבע המורה נתגלו כאבים שאובחנו ע"י חלק מהאורתופדים כטריגר פינגר (לא היו קפיצות באצבע) וגם כאן אותו טיפול, כדורים וזריקה, ועבור חודשיים שוב זריקה. לסיכום 2 זריקות בכל כף יד בהפרש חודשיים. עכשיו חזרו הכאבים בפעם השלישית ביד שמאל. מה הטיפול המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חוזרת בגידים בכף היד - תגובה
ד''ר יונה יניב27/06/2012לדעתי ניתוח לשחרור הגידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה סינית יכולה לעזור
ארז28/06/2012מנסיון דיקור סיני ובעיקר טווינה (עיסוי מקומי) יכול מאוד לעור בהקלת הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להפסיק כדורי אתופן?זוהר26/06/2012
שלום,
שמי זוהר, בת 36, מתחתי את הרצועה בברך, נפיחות מעטה (סינוביאלית), הגבלת נועה וכאבים. קיבלתי טיפול של 10 ימים 600 מ"ג אתופן. רציתי לדעת, במידה ויש שיפור משמעותי בכאב מיום לקיחת הכדור הראשון, האם יש צורך לקחת את כל ה 10 כדורים בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והתשובה היא ?
שי07/02/2013לקחתי כנ"ל 4 ימים מתוך 10, בשל חשש לסדק בצלעות.
מרגיש הרבה יותר טוב, אפשר להפסיק טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להפסיק כדורי אתופן? - תגובה
ד''ר יונה יניב11/02/2013אין צורך לקחת את כל הכדורים. אבל יש לנקוט זהירות - אם חלה נפיחות מחודשת - להמשיך לקחת אתופן ולגשת לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתפייםשמחה25/06/2012
שלום,
כבר מזה 8 חודשים יש לי קליקים בלתי פוסקים בכתפיים אך לא תמיד כואבים,
ובUS צוין שיש לי טנדיטיס קל בשני הכתפיים ללא קרעים. הופנתי לפיזוטרפיה לחזק שכמות אך ללא הועיל,
שלחו אותי לבדיקת MRI ארתרוגרפיה של הכתף ויש חשש לקרע בלברום עליון וקדמי
בופורד- -(variant )מבנה אנטומי- כוריאננט זה מה שנדרש לדעת בבדיקה.
חשוב לי לציין שהייתי מתאמן עצמאי עושה 20+ מתח ו30+ מקבילים וזה לא הפריע לי חוץ מקליקים ממש חזקים ורועשים.
האם אפשר להתאמן מה מותר ומה אסור ומה הטיפול הנדרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתפיים - תגובה
ד``ר רם ירון26/06/2012ראשית לא ציינת את גילך
שנית אם יש קרע בלברום ואתה מרגיש בחוסר יציבות וקליקים בכתף
יש לשקול לבצע ארתרוסקופיה לתיקון הנזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר רדיוס דיסטלירפי25/06/2012
עברתי שבר ליפני 10 ימים עשו צילום אחרי זה CT נאמר לי שצריך ניתוח לקבע את העצם כי יש תזוזה מה הסיכון שיש כי אני אחרי עשרה ימים. אין לי כמעט כאב אני מזיז את העצבות בצורה חופשית אני בן 28
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר רדיוס דיסטלי - תגובה
ד''ר יונה יניב26/06/2012לאחר 10 ימים אכן יש ירידה בכאבים וטוב מאד שאתה מזיז אצבעות. אין קשר בין הכאבים ותזוזת האצבעות לבין העובדה שאם בCT נראה שיש תזוזה וצריך לנתח ולהחזיר את שברי העצם למקומם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר רדיוס
רפי26/06/2012תודה על התשובה רק אני רוצה לדעת מה הסיכונים ואם הסיכון עדיף מאשר לא לעשות ניתוח ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר רדיוס
רפי26/06/2012אין טיפול שמר חייב ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר רדיוס - תגובה
ד''ר יונה יניב27/06/2012מאחר ואתה איש צעיר עוד הרבה שנים לפניך להשתמש בשרש כף היד ולכן, כדי להפחית את הסיכוי לכאבים ולהגדיל את הסיכוי לתפקוד טוב יש צורך בניתוח. אם יש מדרגות תוך מפרקיות או תזוזה של השבר, האורתופד שלך אמור למדוד את התזוזות ולפי זה להחליט אם יש צורך בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בכף היד עצב נחתךבן24/06/2012
שלום עברתי ניתוח בעצב האולנלרי אצבע 5 עקב חתך מלא וריטוש ניכר בקצבות, העצב חובר והניתוח עבר בהצלחה כרגע אני עם סד גבס ל3 שבועות רציתי לדעת מה קורה אחרי שיורידו לי את התפרים והסד ותוך כמה זמן אני יוכל לחזור לעבוד אחרי סיום גדילת העצב או לפני סיום גדילתו העצב צריך לגדול בערך 7 ס"מ תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזו זמנים מגיבים לשאלות
בן24/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזו זמנים מגיבים לשאלות
בן24/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתך בכף היד עצב נחתך - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר24/06/2012שאלות אלו צריך לשאול את המנתח מכיוון שכל מקרה לגופו. באופן כללי לאחר כ3 שבועות מורידים סד ומתחילים הפעלה של האצבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הורדת הסד
בן25/06/2012האם מותר לחזור לעבוד פיזית אחרי הורדת הסד או עד אחריי סיום גדילת העצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הורדת הסד - תגובה
ד''ר יונה יניב26/06/2012ניתן לחזור לעבודה לאחר הורדת הסד. גדילת העצב לוקחת זמן רב מאד ואין צורך במנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בכתףרואי24/06/2012
שלום רב,
אני בן 33 ללא רקע רפואי חריג ובדרך כלל בריא. לפני כשבוע התחלתי להרגיש מעין גולה בכתף שמאל שמרגישה לי מוזר. כאילו תקוע שם עצם לא שייך.
פניתי לרופאתת המשפחהה שלי שלטענתה זה התנפחות של הסחוס במפרק שבין הכתף והקלויקולה כששאלתי אם לא כדאי לעשות אולטרא סאונד התשובה היתה שלא ושעלי להיוועץ עם אורטופד בנוגע לכך. עוד אוסיף שבבדיקת מישוש הרופאה הרגישה את הגולה ביומיים האחרונים אני מרגיש את אותה התופעה גם בכתף ימין.
באופן כללי קיימת חולשה של שתי הידיים.
מה מומלץ לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בכתף - תגובה
ד``ר רם ירון24/06/2012מומלץ לבצע אולטראסאונד לשתי הכתפיים וצילום כולל y view ולגשת למומחה לכתף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)