מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות MRI לאחר נפילהישיי14/03/2012
שלום,
הנני בן 48 לאחר תאונה נפילה על רגל ימין .תקופה ארוכה חש כאבים בקרסול וכף רגל .להלן תוצאות MRI .אנא סיועך.
1. שינויים כרוניים שלאחר קרע חלקי ברצועה הטלופיבולרית הקדמית
2. עצם נביקרולרית אקססורית מסוג 2 אשר יוצר מפרק בינה ובין הנביקולרה –וריאנט אנטומי.ללא עדות בצקת.
3. ארוזיה סובקורטיקלית קטנה באספקט האינפריורי של הטלוס באיזור הסינוס טרזי.
4. נוזל במפרק הסובטלרי האחורי עם צביעה קלה לאחר הזרקת גדוליניום בריצס אחורי של המפרק-סינוביטיס קלה.
5. נוזל סביב גיד פלקסור הלוציס לונגוס-פיזיולוגי על רקע אנטומי עם מפרק הסובטלרי ככל הנראה.
דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI לאחר נפילה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון31/03/2012לא ניתן לעזור ללא בדיקה קלינית לצערי.
פנה לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסים לרגל רגילהאלמוני13/03/2012
שלום יש לי כף רגל עם קשת רגילה וכו',.. וקניתי מדרסי סופר פיט לרגליים רגילות, כדי שיהיה לי יותר טוב, כי אני לפני גיוס. לוקח לי קצת זמן להתרגל אך, זה לא מה שמטריד אותי... האם המדרסים האלו של סופר פיט באמת מעניקים את התמיכה שכל אחד צריך ברגליים בעת עומס גדול על הרגליים וריצות ? האם מומלץ להתחיל ללכת איתם.. ?
ועוד דבר שמטריד אותי זה האם ברגע שאני אתרגל , אז ללכת בלי מדרסים ולרוץ בלי מדרסים יהיה בעייתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים לרגל רגילה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון31/03/2012אם עד היום לא הפריע לך כלום ולא סבלת מכאבים, אין צורך בשום מדרסים.
חבל על הכסף.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילההריונית13/03/2012
אני בשבוע 38 והראש למטה האם יש בעיה ללדת בלידה רגילה אם האגן נוטה הצידה עקב רגל קצרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה - תגובה
ד''ר יונה יניב14/03/2012אין בכלל בעיה כי אם נניח תלכי עם הגבהה לרגל הקצרה אזי האגן ייראה ישר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בכף רגלקובי12/03/2012
ערב טוב.
לפניי שבוע וחצי קרתה לי תאונה לא נעימה שבה ניתפסה לי כף הרגל בין שניי גלגליי מלגזה מה שגרם לעיקום כף הרגל.עשיתי צילום רנטגן וברוך השם אין לי שבר.מיום התאונה כף הרגל שלי נפוחהכמעין "בצקתית" במיקצת,במצב דריכה על כף הרגל ישנם כאבים המונעים מימני לידרוך,יש לי הרגשה תמידית כאילו כף הרגל קשה כמו אבן.במגע בצד החיצוני של כף הרגל כלפיי מטה ובמגע בעקב הקרסול ישנם כאבים מאוד חזקים.האים הרגישויות והנפיחות נורמליים לאחר תקופה של שבוע וחצי מיום התאונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בכף רגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון31/03/2012פגיעת מעיכה הוא פגיעה קשה יותר בד''כ ממה שנראה.
יש לפנות להמשך מעקב אורתופדי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך ימיןענת11/03/2012
שלום
אני בן 57, עושה הליכה אירובית.
הכאב מופיע בצעידה מהירה במורד (בירידה).
כאשר אני עובר לריצה קלה באותו מסלול - אין כאב.
גם בצעידה בעליה - אין כאב.
האם ניתן לדעת מה הסיבה ומה הטיפול הנדרש?
תודה
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך ימין - תגובה
ד''ר אלון בורג11/03/2012שלום רב
תלוי במיקום הכאב.
ייתכן לחץ על הפיקה.
טיפול - ברכיה, לעתים פיזיותרפיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע ראשון בקרסול והפנייה לAIRCASTאורי10/03/2012
אהלן
נקעתי את הקרסול בפעם הראשונה והלכתי לאורטופד, למרבה הפתעתי הוא הביא לי הפנייה לקנות אביזר אורטופדי הנקרא AIRCAST( צירפתי תמונה של המוצר).
בעבר,חבר שלי קרע את הרצועה והביאו לו בדיוק אותו המכשיר, האם הרופא לא הגזים באבחוני?
בנוסף, הרופא אמר לי להיצמד למכשיר במשך כשישה שבועות עד להחלמה מלאה, האם כך באמת לנהוג?
בתודה, אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע ראשון בקרסול והפנייה לAIRCAST - תגובה
ד''ר אלון בורג11/03/2012שלום רב
תלוי במידת הנקע והכאבים.
במידה ומדובר בנקע קל הAIRCST רק לשבוע שבועיים לתמיכה נגד כאבים.
בכל מקרה צריך לבצע פיזיותרפיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגלan10/03/2012
שלום,
אני בת 23 בלי בעיות אורטופדיות מיוחדות מלבד פלטפוס, אשר אינו משפיע ברמה היומיומית.
בחודשיים האחרונים אני נועלת נעלי עקב כשל 5 ס"מ על בסיס יומי ועומדת הרבה שעות ביום. בימים הראשונים סבלתי מכאבים חזקים מאוד אך תוך כמה ימים התרגלתי והכאבים הפכו לנסבלים יותר עד בלתי מורגשים. בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבים מאווד משמעותיים באזור העצם של הבוהן והחלק הפנימי של הרגל. זה כואב כל הזמן - גם בנעליים שטוחות, גם בישיבה ושכיבה... ונראה לי שאני רואה עיוות שלא היה קיים בעבר.
יכול להיות שקיבלתי הלוקס ולגס תוך תקופה כזאת קצרה?? זה הפיך? ניתן להעלים את הכאב ולהזיר את הרגל למצב הקודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל - תגובה
ד''ר אלון בורג11/03/2012שלום רב,
כל הנראה הכאבים עקב עומס יתר על קדמת כף הרגל בגלל העקבים והעמידה הרבה.
הלוקס ואלגוס לא נוצר תוך מספר ימים. ייתכן והעיוות הינו רק הדלקה של הבורסה מעל המפרק עקב העומס.
ממליץ לנוח, למרוח וולטרן, ולשים נעליים נוחות.
במידה ואין שיפור פני לבדיקת אורטופד ולביצע צלום רנטגן לרגל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הידייםשירי08/03/2012
אני בת 32 אני אסיסטנטית, מזה בשנה האחרונה אני סובלת כאבים ביד בשורש כף יד שמאל, הרופא משפחה הביא לי תרופה אנטידלקתית אבל לא עזר הוא הפנה אותי לפזיוטרפיה גם לא עזר. הכאבים נמשכים. ביד ימין אני לא יכולה לאחוז אחיזת פינצטה. פניתי לאורטופדים רבים בעיר אבל כולם הפנו לפיזיוטרפיה מה אני עושה עם הכאבים מה אתם ממליצים לי? אודה לכם אם תחזרו אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות הידיים - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר09/03/2012קשה לענות על שאלה זו ללא בדיקה פיזיקלית. יש מכלול אפשריות כגון תהליך דלקתי בגידים, לחץ על עצבים + שמוש יתר עם עייפות שרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בסיבוב האמהחלי08/03/2012
אתמול עשיתי תנועה לא נכונה עם היד כנראה והרגשתי כאב של שריר או גיד במעלה האמה, בחלק הפנימי (כלומר איפה שבדרך כלל נותנים עירוי או לוקחים דם). מאז כל תנועה סיבובית שאני עושה עם היד לאחור יש את אותו כאב חד, שגם מתגבר.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בסיבוב האמה - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר09/03/2012יתנן נקע או מתיחה של רצועה או גיד. דרוש בדיקת אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשרירי השוק הקדמינדב08/03/2012
ד"ר שלום,
יש לי כאבים בשרירי השוק הקדמי כאשר אני רץ אפילו על הליכון ולמרחקים קצרים.
יותר נכון יש הרגשה שהשרירים מתאמצים כאילו רצתי מרתון.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשרירי השוק הקדמי - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר09/03/2012יתכן שברי מאמץ ואם כן הטיפול הינו להתאמץ/לרוץ פחות. יש מגוון אפשריות התעמלות ללא ריצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הוצאת קיבוע באגן ומסמור ברגלאבי07/03/2012
שלום רב
בגיל 14 לאחר תאונת דרכים עם שברים בוצע לי, קיבוע באגן שמאל מסוג ריצארד ומסמור לאורך רגל ימין כתוצאה משבר ברגל. כיום אני בן 32 . לא הוצאתי את המתכות הללו מגופי מכל מיני סיבות לימודים צבא וכו. אני לא מרגיש מגבלה או כאב וחי עם זה בשלום פחות או יותר. השאלה האם כדאי להוציא את זה? האם זה לא מסובך לאחר כל כך המון שנים? זה לגרום לי נזק בעתיד אם ללא הוצאת הקיבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הוצאת קיבוע באגן ומסמור ברגל - תגובה
ד''ר אלון בורג07/03/2012שלום רב
אין צורך להוציא מתכות אשר לא מפריעות לך.
שיעור הסיבוכים לא מצדיק זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בפיקהחסוי06/03/2012
היי..
רציתי להתייעץ על בעיה שיש לי..
סובבתי את ברך שמאל פעמיים לפני כמה חודשים וכתוצאה מכך אני מרגיש עד עכשיו שהיא נוקשה, ויש לי כאבים כאשר אני עושה ספורט..
הלכתי לאורטופד ששלח אותי ל-MRI, ומסר לי שיש לי חבלה ונפיחות בפיקה, ומסר לי שאין דרך לטפל בזה,וגם לא ניתוח, וגם לא פיזוטרפיה.
הוא מסר שצריך לתת לזמן לעבור, אבל עברו כבר שלושה חודשים וזה עדיין כואב. בנוסף הוא מסר שאין דרך לדעת, וזה יכול להחלים עוד כמה שנים..
אני לא מרוצה מהתשובה הזאת-אין דרך לטפל בבעיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בפיקה - תגובה
ד''ר אלון בורג07/03/2012שלום רב
במידה ותוצאת הMRI תקינה אין משהו ספציפי לעשות פרט לתרגילי פיזיותרפיה, חיזוק, ברכיה וכולי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרלגיה פראסתטיקהשרון06/03/2012
לפני שנתיים נפצעתי בקרסול ונקרעו לי רצועות. מאז לא יכולתי לבצע פעילות גופנית כלל והשמנתי. לאחרונה גילו אצלי טריגליצרידים גבוהים ומרלגיה פראסתטיקה בירך רגל שמאל.
1.האם יש ניתוח לבעיה? האם יש פתרונות להקלה?
2.האם המרלגיה יכולה להגרם מכך שהשמנתי ואולי השומנים לוחצים על העצב ואז דיאטה תעזור?
3.האם יש קשר כלשהו לפציעה ברקסול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרלגיה פראסתטיקה - תגובה
ד''ר אלון בורג07/03/2012מרלגיה פרסטטיקה הינו לחץ על עצב תחושתי בירך. בד"כ נוצר עקב מלבושים צמודים, חגורה וכולי.
1.האם יש ניתוח לבעיה? האם יש פתרונות להקלה? ניתן לבצע ניתוח לשחרור העצב, אך לפני ניתוח צריך לנסות דברים אחרים, בעיקר הורדת לחץ על ידי בגדים רופפים יותר והמנעות מלבישת חגורה. ניתן גם לנסות הזרקה מקומית.
2.האם המרלגיה יכולה להגרם מכך שהשמנתי ואולי השומנים לוחצים על העצב ואז דיאטה תעזור? ייתכן
3.האם יש קשר כלשהו לפציעה ברקסול? לא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל קידמיתחנה06/03/2012
מה הסיבה לכאבים בכף רגל קידמית : בכריות וגב כף הרגל מעל האצבעות?
מה ניתן לעשות?
לא הולכת עם עקבים.
אני בת 53* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל קידמית - תגובה
ד''ר אלון בורג07/03/2012שלום
יכולות להיות סיבות רבות, בעיקר עומס על ראשי המסרקים והמפרקים.
ניתן להעזר במדרסים להורדת העומס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTמיכל29/02/2012
שלום ,
אחרי הלידה , לפני 4 חודשים ,התחלתי להרגיש כאבים נוראיים בגב התחתון בעיקר בלילה .
עשיתי בדיקת CT וקיבלתי תוצאות -
בלט אנולוס מתון משיק לשק.שורשים חופשיים בחוליות 4-5
מה זה אומר ? מה הטיפול ?
אני סובלת מכאבים חזקים, בנוסף יש לי זרמים בעמידה בגב העליון , האם קשור ?
מתעכננת הריון בקרוב .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT - תגובה
ד''ר אלון בורג01/03/2012שלום רב
הCT עצמו אינו מסביר את כאבייך. בלט מתון זהו ממצא שכיח באנשים בריאים רבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)