מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדי לעשות ניתוח בברך?ד22/03/2012
שלום,
אני סובל מקרע במיניסקוס המידאלי בברך.
האורתופד בקופ"ח הציע ניתוח ארטוסקופי כאפשרות לטיפול בבעיה?
האם זו האפשרות הטובה ביותר?
מהם אחוזי ההצלחה של ניתוח ארטוסקופי? ותוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדי לעשות ניתוח בברך? - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר22/03/2012לגבי שאלת ניתוח תלוי ברמת הסבל שלך כולל סימפטומים. האם גם בבדיקה הפיזיקלית יש עדות לקרע של המניסקוס?
אחוזי הצלחה של ניתוח - תלוי לפי ממצאים שיש בניתוח וטיפול בהתאם על ידי המנתח. יש כל מיני סוגים של קרעים +מספר שיטות טיפול. באופן כללי התוצאות הינם טובות.
חזרה לפעילות תלויה במה בוצע בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה לעקמתאביב22/03/2012
שלום שמי אביב בן 23 הלכתי לאורטופד והוא אמר לי שיש לי עקמת אבל עקמת קלה מאוד או קלה לא זוכר בדיוק אם הוא אמר קלה או קלה מאוד וגם אין לי כאבים בכלל והיא לא מציקה לי לתפקוד....האורטופד אמר שאני לא צריך שום טיפול כי זה נורמלי וזו עקמת מאוד קלה אבל בכל זאת שאלתי אותו איך אפשר ליישר אותה והוא אמר לי שאני יכול לעשות תרגילי מתח עם המוט שזה עובד על שרירי הגב וזה יעשה שהעקמת תתיישר ...האם זה נכון לדעתכם? וחוץ מזה עוד שאלה...אני בקרוב נרשם למקום שיש בו מכון כושר ובריכת שחייה ושמעתי שאומרים ששחייה יכולה ליישר עקמת האם זה נכון? ואם כן איזה סוג שחייה או שכל הסיגנונות יכולים לעזור לי? אני פשוט יודע רק סגנון חזה האם זה יכול ליישר את העקמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות בבקשה תודה
אביב26/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה?
אביב31/03/2012?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו כאן?
אביב07/04/2012?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחייה לעקמת - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר10/04/2012שלום רב וחג שמח,
לאחר סיום הגדילה של השלד (סביב גיל 19-20), עקמת באם קיימת, נדיר שמחמירה או משתפרת. במקרה הנידון של עקמת קלה, איני צופה שינוי מהותי. לא משנה איזה תרגיל תבצע איני צופה שינוי כאמור בעקמת. תרגילים לחיזוק שרירי הגב ושיפור תנוחה הינם דבר מבורך. מבחינת שחיה - הכל טוב ובעיקר שחית פרפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו...
אביב10/04/2012אז האם שחייה יכולה ליישר לי את העקמת הקלה שיש לי או שלא? אני יודע לשחות רק חזה...אשמח אם תענה לי תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתכם הערכתכם בנוגע למצבי הבריאותידורית22/03/2012
שלום רב לכם.
אנא מכם,בכל לשון הבקשה,להגיב לפנייתי אליכם בהקשר למצבי הבריאותי.
אני בת50. מזה כשמונה חודשים אני סובלת מכאבי גב תחתון,ירכיים צדדיים ואחוריים ברכיים ומסביבם,לפעמים תחושת הירדמות זרמים שרפה ונימולים מסביב לקרסוליים וכפות רגליים,במיוחד רגל שמאל.
תחושות מסביב לקרסול וכף הרגל,אני חשה בהם במיוחד ביציאה מחוץ לבית,במהלך הליכה מהירה ואיטית. בישיבה ובשכיבה אינני חשה בהם כמו לאחר יציאה מהבית במהלך הליכה רגלית.
רופא משפחה ואורטופד אצלנו בקופת חולים כללית,אין להם שמץ של מושג לדבריי,מקור לכאבים ותחשות במקומות שציינתי,מה גורם למה ומה מקרין לאן ואופן הטיפול.
עד כה רופא משפחה ואורטופד היפנו אותי לבדיקות ואיבחון אצל נוירולוג,כירורג כלי דם, צילום רנטגן רגליים במלואן ואולטראסאונד דופלר עורקי רגליים+emg, הכל תקין.
מיפוי עצמות של כל השלד: שינויים ניווניים קלים בברך שמאל. סביר להניח שלא עשיתי עד כה בדיקות נוספות כלשהן?
אבקש דעתכם הערכתכם הצעתכם בנוגע למצבי הבריאותי. תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן ומדובר בבעיה דיסקלית-
שירה22/03/2012אם טרם עשית- אני ממליץ לך לבצע CT עמ"ש לומברי ואם הממצאים גבוליים יש לבצע MRI.
אם גם הבדיקות הנ"ל תקינות יש לשקול בדיקת ראומטולוג (רופא פרקים) שיכול לשלול מחלות אוטואימוניות העשויות לגרום למצבך.
אני מאחל לך רפואה שלמה.
הייעוץ אינו מהווה תחליף לבדיקה רפואית, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרונישלומי22/03/2012
שלום
אני בן 34 לפני כשנתיים עברתי תאונת עבודה
נפצעתי ברגל שמאל שברתי את השוק והחיבור לקרסול לאחר ניתוח שבוא קיבעו לי את השבר בעזרת פלטה וברגים מאז ועד היום אני סובל מכאב כרוני ומפגיעה עיצבית בעצב הפירונאלי כל הטיפולים הקיימים התרופתיים ווהלא קונבנציונאלים לא הועילו כיום אני משתמש במריחואנה רפואית וזא לאחר שעברתי גמילה מאופייטים ונרקוטיים אחרים(ליריקה רוקסיקונטין בונדרומין וכו)
הבנתי שיש זריקה שהורגת את העצב מה זה? מה ההשלכות שיש לזה ומה יש להציע עלמנת להקל עליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון31/03/2012עליך לפנות לבדיקה וטיפול במרפאת כאב.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהשרית22/03/2012
קיבלתי כדורי ארקוקסיה 90 לטיפול בכאבים במרפק. המרשם הוא ל-10 ימים. כבר אחרי 3 ימים אני חשה הטבה רבה ואין כאבים. האם יש צורך להמשיך בנטילת הכדורים ל-10 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה - תגובה
ד''ר יונה יניב22/03/2012המרפק מכיל מספר אלמנטים ואין לי מושג לאיזה צורך נטלת את הכדורים. כעקרון אפשר להפסיק מתי שרוצים כי ארקוקסיה איננה אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור צלעבוריס22/03/2012
לאחר יום של סקי שכולל גם נפילות יש לי כאבים לפעמים באזור צלע שמאלי. כאבים לא חזקים ומורגשים מדי פעם. אין שום תסמינים אחרים. יש מקום לביקור אצל רופא בשלב זה? האם צריך להגביל את פעילות גופנית ובאיזה מידה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לא לאמץ אץ המקום הכאוב
שירה22/03/2012אני מניח שמדובר בכאב ממקור מוסקולוסקלטלי,
וניתן להקל עליו באמצעות תרופות אנלגטיות קרי אקמול, אופטלגין, NSAID'S,
וכן משחות מחממות כמו וולטרן, מנטוקאפ ועוד.
אם הכאבים מתמשכים ניתן לבצע צילום צלעות,
אבל חשוב לזכור שאף במידה ויש שבר בצלע לא ניתן לגבס את האיזור,
וצריך להתמודד עם הכאבים עד שיחלפו בהדרגה.
רפואה שלמה.
הייעוץ אינו מהווה תחליף לבדיקת רופא, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות בנעילת נעליים...זאב21/03/2012
שלום, יש לי בעיה מוזרה שכשאני נועל נעליים ומתחיל ללכת אני מקבל סחרחורות מוזרות. הסחרחורות נעלמות כשעה אחרי חליצת המנעלים. בשנה האחרונה אני הולך עם מדרסים ועדיין יש פעמים שאני מרגיש סחרחורות בהליכה. האם יכול להיות שיש איזשהו לחץ על הרגל כתוצאה מנעילת הנעל שגורם לסחרחורות? זאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות בנעילת נעליים... - תגובה
ד''ר יונה יניב22/03/2012לא נראה שיש קשר לנעליים. כדאי לפנות לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מופנה לכול רופא שיכול לענות לינשנש21/03/2012
יש לי כנראה שחיקת סחוס בברך,וקיבלתי המלצה לזריקה בשם ostenil.האם יש לכם דעה אישית ומקצועית על הזריקה הזו?הודה לכם אם תענו לי בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בברך
שירה22/03/2012אתה מדבר על כונדרומלציה של הפיקה, שנובעת ממאמץ יתר.
מומלץ להפחית עומסים מהברך.
אינני מכיר את הזריקה, אך אם מצבך אינו קשה במיוחד ואתה מאובחן כסובל מ CMP,
הייתי שוקל שנית באם להשתמש בתרופות על מנת להקל על הכאבים (למעט אקמול,
אופטלגין, NSAID'S במידה ואין התוויות נגד).
רפואה שלמה.
הייעוץ אינו מהווה תחליף לבדיקת רופא, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל נרדמה*****19/03/2012
בת 38, מתוך שינה התעוררתי הרגשתי שהרגל רדומה מכף הרגל ועד השוק (ללא תחושה של עקצוצים כמו שקורה בהרדמות) הרגשתי כבדות לא הצלחתי להוזיז את הרגל וגם הרגשתי כאבים. רק לפנות בוקר זה עבר.
השאלה אם צריכה לבדוק את זה או רק אם זה יקרה שנית אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל נרדמה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון31/03/2012בינתיים מאחר וזה עבר אין מה לפנות לבדיקה. בד''כ מדובר בלחץ עצבי מקומי שנגרם מתנוחת השינה.
אם יחזור אז כמובן שיש צורך לפנות לבדיקה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים בשרירי השוקייםחן19/03/2012
שלום,
מזה חמישה ימים שאני סובלת מכאבים מעל כף הרגל ועד הברך- בצד האחורי הפנימי. כתוצאה מפעילות גופנית אירובית שכללה גם קפיצות חדות שכללו מתיחות באזור הנ"ל.(אני בת 23)
הייתי היום אצל אורטופד הוא בדק בעזרת לחיצות ומתיחות פשוטות שונות, ואמר שזה כנראה מספר קרעים בשרירים שבאיזור, ונתן לי וולטרן אקטי גו-כדורים וכן דיקלופנק סודיום 1%- משחה.
קראתי לאחר מכן באינטרנט שיש לעשות אולטראסוונד מקומי ותרגילי פיזוטרפיה לשיקום השריר. (אני מעוניינת לחזור לפעילות גופנית כמה שיותר מהר..)
שאלתי היא מי אמור להפנות אותי לאולטראסוונד ולפיזוטרפיה? (התורים לאורטופדים מלאים לגמרי! במקרה היה מישו שביטל ונכנסתי היום..)
ומה עוד אפשר לעשות כדי להקל, הליכה פשוטה בבית היא עיניין שלוקח זמן בצעדים קטנים במשיחת הרגליים על הרצפה..
המון תודה רבה מראש!
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרעים בשרירי השוקיים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון31/03/2012הפניה לפיזיוטרפיה היא ע''י הרופא בקופ''ח. רופא משפחה, אורתופד, לא משנה.
בינתיים בבית לעשות תרגילי מתיחה עדינים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בלתי נסבלים ו CT גבולי-שירה18/03/2012
מזה כחודשיים אני סובל לאחר הרמת משא כבד מכאבי גב עם הגבלה בתנועה ובעיקר פלקציה של הגו ובנוסף הקרנה לרגליים בפיזור L2-L5.
ב EMG רגליים יש חשד לרדיקולופטיה באיזור L4-S1 משמאל ו L2-L4 מימין שזה די תואם את התסמינים שלי.
דא עקא, ב CT יש בלטי דיסק מ L2 עד L5 אך לחץ קל-מתון על השק הטקאלי ברוב המקומות והיצרות פורמינלית רק ב L3-L4.
ברור שלא תמיד CT/MRI מראים פתולוגיה במדויק, אבל האם סביר שבלחץ קל על השק הטקאלי תיגרם לי היפואסתזיה כה ניכרת וכן DROP FOOT בחומרה קשה, להערכתי, ברגל אחת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להבהל מכאב גב. יש פתרון מעולה.
פיזיוטרפיסט20/03/2012שינויים ספונדילוטיים הוא מונח כללי המתאר שינויים שחיקתיים בחוליות. שינויים שכאלו אנו רואים אצל כל אחד מעל גיל מסויים ולעיתים קרובות, כאשר שינויים אילו מתקיימים הדבר ילווה בכאב. שמות נוספים לאותה התופעה כוללים דלקת פרקים שחיקתית, אוסטיאוארטריטיס, דלקת פרקים ניוונית ועוד.
התופעה שכיחה ולגמרי תקינה ומלווה את כולנו ככל שאנו מתבגרים. כדי להימנע מהחרפה עד כדי כאבים ופריצות דיסק-הדרך הטובה היא מניעה בעזרת מכשיר הפועל נגד כח הכובד בשיטת INVERSION TABLE ונקרא גב BACK, מכשיר שאני משתמש בו גם לשימוש אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרקי הידיים ובקרסולים.נטלי18/03/2012
אני בת 54 עובדת 8 שעות על הרגליים, כמעט כל בוקר אני מרגישה כאבים במרפקיי הידיים במפסעות ובקרסוליים לפעמיים הכאב במפסעות גורם לי לכאב ואני נעצרת בהליכה ,כשאני מרימה מ-ק"ג קמח מהמכולת אני מרגישה כאבים בידיים הידיים שלי לא חזקות בכלל כאילו נטלשות לי וכואבות כשאני מרימה משהו, האם אני סובלת מדלקת פרקים או שזהו החיים הטובים נגמרו לי,אני עוד צריכה לעבוד ולפרנס את ילדיי הקטנים אנא בבקשה עיזרו לי, המיואשת מחכה לתשובה תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפרקי הידיים ובקרסולים. - תגובה
ד''ר יונה יניב18/03/2012עלייך ללכת להבדק גם ע"י אורתופד, אולי יש בעיות ממוקדות אבל גם לרופא ראומטולוג כדי לברר האם יש בעיה ככלית של הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשכמהשירי16/03/2012
שלום,
מזה כשנה ואפילו יותר יש לי תחושה של כאילו תפוס לי בשכמה השמאלית. אני לא מרגישה זאת כל הזמן אלא מדי פעם בזמן שאני יושבת או עומדת בתנוחה מסויימת ואני אפילו לא יודעת בדיוק באיזה תנוחה. חשבתי שיש לי שריר תפוס אבל זה כבר יותר מדי זמן כי אני מתעמלת באופן קבוע ואם היה תפוס משהו כנראה שכבר היה עובר. היום ביקשתי מבעלי שיעסה לי קצת את הגב ובמקום שיש לי תחושה לא נוחה כאב לי מאוד. יכול להיות שיש לי דלקת? האם בצילום רואים דלקת?
תודה שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה חשוב אני בת 49
שירי16/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת C.Tאורחת///14/03/2012
שלום ברציני לדעת מה אומרת הבדיקה:
א. לפי הפלנד: מודגמת עמדה לורדוטית תקינה. אוסטאופניה ועקמת קלה ליצין. שינויים ניוונים והצרות המרווחים.
ב. בחתחים אקסיאליים: מעבר- מותני גבי תקין.
בגובה L1-L2 :
הצרות המרווח ללא הצרות התעלה.
בגובה L2-L3
הצרות המרווח. נזק דיסקוגני עם ואקום. בלט גרמי ובלט דיסק עם לחץ על מוצא השורשים יותר משמאל.
בגובה L3-L4
הצרות מרווח. בלט דיסק מסוייד לאחור. לחץ על השק ועל מוצא השורשים יותר משמאל.
בגובה L4-L5
הצרות מרווח. נזק דיסקוגני עם ואקום. היפרטרפיה של הפאצטות יותר לימין. בלט דיסק עם הצרות התעלה ומוצא השורשים.
בגובה L5-S1
הצרות המרווח. נזק דיסקוגני עם ואקום. בלט דיסק עם לחץ על מוצא השורשים.
מפרקים סקרו- איליאקלים עם שינויים ניוונים.
אין סימנים לגוש פארא-ספנלי.
בסיכום: כמתואר.
ממצא לוואי: מודגמת כליית פרסה עם ציסטה בקוטב התחתון מימין ואגנים מעט חוץ כליתיים גדושים, ללא אבנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
אורחת///26/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה
אורחת///26/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרוע עליונהנעמה14/03/2012
בליטה בזרוע עליונה בצד החיצוני ללא כאב הבליטה לא במפרק אלא יותר נמוך
מה כדאי לברר?
האם יכול להיות משהו אוטופדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוע עליונה - תגובה
ד''ר יונה יניב15/03/2012גפיים הן בדרך-כלל משהו אורתופדי. יש לגשת לאורתופד להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)