מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קור ברגלייםחיים16/01/2012
רציתי לדעת אם יש קשר בין קשת רחבה ברגל לקור ברגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קור ברגליים - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר18/01/2012אין קשר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה עקב כאבים בגפייםעבד15/01/2012
שלום לכם בן 35 בהרקע מחלת דלקת מפרקים.
לאחר כאביםממושכים בגפיים התחתונות ושהם כאבים עזים ניגשתי לבדיקה
שיגרתית אצל אורתופיד וביצע לי בדיקה בפרקי ירכיים וברכיים וקרסוליים להלן התוצאה
פרקי ירכיים כפוף 60 מעלות יישור( 10 -) פרקי ברכיים כיפוף 90 מעלות יישור (10 -)
פרקי קרסוליים כפוף פלנטרי 40 מעלות כפוף דורזלי 10 מעלות.
גידי הפרונאי בקרסול ימין ניתנים באופן בלתי רצוני לתזוזה מעבר לפטישון החיצוני
(snapping ).
1:תסבירו לי בבקשה האם הבדיקה מראה הגבלה קשה בירכיים ובברכיים?
2:מה זה אומר תוצאת הבדיקה לגבי קרסוליים ?ומה זה גידי פרונאי והאם יש בעיה
כל שהיא במה שנרשם לגביהם?
תודה מקווה שתסבירו לי במפורט את מה שרשמתי...אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה עקב כאבים בגפיים - תגובה
ד''ר אלון בורג15/01/2012שלום רב
הבדיקה אכן מראה הגבלה ניכרת בטווח מפרקי הברכיים והירכיים.
לגבי הגידים מדובר בגידים שנמצאים מאחורי הפטישון החיצוני.
במידה ויש סימפטומים שם יש להתייחס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה עם רגל שבורהג'ני14/01/2012
רציתי לדעת בבקשה מהו הסיכון בליצנוח ממטוס עם רגל שבורה, תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה עם רגל שבורה - תגובה
רגל שבורה או בשלבי החלמה חלשה יותר ויש נטייה לשבור אותה בקלות יותר.
לא מומלץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מעל הפיקה בצד הפנימיאילן14/01/2012
כתוצאה מתרגילי פיסיותרפיה של ברך ימין, בעת ביצוע בי לטרלי, החלה תחושה אי נוחות בברך שמאל מזה שבוע. אתמול הבחנתי כי ישנה נפיחות בצד הפנימי המדיאלי של הברך מעט מעל הפיקה. קראתי כי יש לקרר עם קרח 15 דקות מספר פעמים ביום. אני עושה זאת 4 פעמים ביום. מה עוד יש לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מעל הפיקה בצד הפנימי - תגובה
יש לבצע מנוחה יחסית, קומפרסים קרים ומעקב לפי הצורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי בן 75, שבר את עצם צוואר הירךא13/01/2012
כעת בשיקום פזיוטרפיה. המטפל מבקש ממנו ללכת (עם הליכון) למרות הכאבים. האם זה נכון?
הרי בשבר רגיל עם גבס- השבר במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי בן 75, שבר את עצם צוואר הירך - תגובה
בהנחה ונותח והשבר יצבי לדריכה, אדרבא, הדריכה על הרגל רק תשפר את מצבו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלי הלםכוכבית13/01/2012
שלום רב,
אני סובלת מכאבי גב עליון עם הקרנה לבית החזה ולזרועות עשיתי בירור קרדיולוגי והכל תקין תודה לאל פניתי לרופא אורטופד עם צילום של עמוד השידרה והוא המליץ על טיפול בפלדנקרייז והפנה אותי גם לבדיקת סי.טי של חוליות C1-C7 אבל אני חוששת לעשות את הבדיקה בגלל רמת הקרינה כיוון שנחשפתי לרמות קרינה מאוד גדולות בשנה האחרונה בין השאר הצילום שעשיתי ממש לפני כחודש בערך וגם בדיקת ממוגרפיה שאני עוברת מדי שנה בגלל סרטן שד במשפחה וכן עברתי גם מיפוי לב כולל הזרקת חומר רדיואקטיבי באפריל האחרון ככה שרמות הקרינה פשוט מפחיד אותי לעבור גם בדיקת סי.טי ולכן אני החלטתי כרגע לעשות סדרת טיפולים בפלדנקריז לפי המלצת האורטופד וכן הגעתי לנושא של טיפול בגלי הלם שאמור לפי הפרסום באתר לעזור בכאבי גב עליון אני רציתי לדעת מה דעתך דוקטור האם כדאי לי לנסות סידרת טיפולים שכזו מה זה בעצם והאם זה יכול להזיק כיוון שאני סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת נגד זה וכן תת פעילות בלוטת התריס שגם מטופל ומאוזן אני בת 45, בעלת עודף משקל, הולכת ברגל מידי פעם, לצערי לא עוסקת בפעילות גופנית , רציתי לעשות תרגולי פילאטיס אבל הרופא האורטופד אמר שזה לא מתאים לי כיוון שכנראה הוא חושד שיש לי פריצת דיסק בגב העליון בתודה על אינפורמציה בנושא הטיפול בגלי הלם האם מוכר לך והאם אתה ממליץ והאם יש סיכונים בזה. אודה מאוד על תשובה וסליחה על אורכה של השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגלי הלם - תגובה
איני מכיר מאמרים לגבי יעילות גלי הלם בכאבי גב עליון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס בנקע בקרסוולאריאל12/01/2012
נקעתי את הקרסול ושמו לי גבס.
רציתי לדעת אם הגבס הוא הכרחי או שאפשר לטפל ברגל גם בדרכים אחרות?
ובכלל למה שמים את הגבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס בנקע בקרסוול - תגובה
אין צורך בגיבוס הרגל לנקע פשוט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי בהמסטרינג וחופשת סקימתן12/01/2012
אהלן,
אני בן 27, בריא, חי אורח חיים ספורטיבי.
נפצעתי בירך האחורית בכדורגל וממצאי אולטרסאונד להלן:
בתוך שריר ההמסטרינג הודמהכ קולקציה נוזלית 19*68 מ"מ בעלת גבולות לובלרים וזרימת דם מוגברת ברקמות רכות.
שאלתי היא האם אני רשאי לנסוע לחופשת סקי בעוד שבועיים, וכיצד אני יכול לזרז את הליך ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי בהמסטרינג וחופשת סקי - תגובה
במידה והקרע הוא טרי יחסית, לא מומלצת חזרה מלאה לפעילות עד לשיקום הרגל בפיזיותרפיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת הפידורל בעמוד השידרהדינה11/01/2012
שלום רב! אני בשנות ה-70 לחיי. סובלת מכאבי גב , חוסר שיווי משקל וכאבי רגליים. איני יוצאת מביתי בכוחות עצמי מזה 3 שנים עקב חרדה שאמעד. הרופאה המליצה על זריקת הפידורל בעמוד השידרה. שאלתי היא : האם זה עוזר לתקופה ארוכה? מה הסיכונים? האם יש תופעות לוואי?מה הסיכונים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת הפידורל בעמוד השידרה - תגובה
ד''ר אלון בורג15/01/2012שלום רב,
תלוי מה האינדיקציה לזריקה.
יכול לעזור במידה ויש כאבי גב או הצרות שדרתית.
סיכונים - זיהום, החמרה של כאבים, וכולי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ונימול בכפות הרגלייםשלי10/01/2012
שלום רב!
בזמן שאני עוסקת בספורט כגון הליכה או ריצה, מהר מאד אני מאבדת את התחושה בכפות הרגליים, מופיע נימול, בעיקר באצבעות וכף הרגל באזור האצבעות והכרית, כאילו קפואה וכואבת.
כחצי שעה לאחר סיום הפעילות, התופעה חולפת. אני מודאגת כי זה מקשה עליי לבצע פעילות ספורטיבית. אני בת 43, בריאה לחלוטין. משקל תקין. לא מעשנת.
מה אפשר לעשות?
האם יש נעלי ספורט מיוחדות אותם כדאי לרכוש עקב בעיה זו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ונימול בכפות הרגליים - תגובה
יש לשלול תסמונת תעלה טרסלית, מצב בו יש לחץ על העצב שהולך לכף הרגל.
יש לבצע EMG של גפיים תחתונות ולפנות לאורטופד כף רגל וקרסול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםחיים10/01/2012
בבדיקת emg נמצא late reinnervation changes which may indicate mild radiculopathy of l4-5 roots
אבקש לדעת מה הממצא והאם ניתן לטפל בכאבים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים - תגובה
הכוונה ללחץ על אלמנטים בעמוד השדרה.
לא תמיד יש משמעות קלינית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות בוטוקס..זהבה09/01/2012
אני בת 45 חולת CP יש לי קשיים בהליכה ובשיווי המשקל
אני נופלת לעיתים מאוד קרובות, ופעמים רבות ניפצעת מכך, לאחרונה התגלעו אצלי שברים
שלא ידעתי עליהם
האורטופד הציע זריקות בוטוקס כ עזרה לקשיים בהליכה,ואני מיתלבטת האם לקבל את ההצעה
מה ידוע על בעיה כזו? מה היה ראוי לעשות מצידי? ההיתלבטות לא קלה
תודה מראש על התשובה
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות בוטוקס.. - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר09/01/2012קשה לענות על שאלת ?BOTOX מבלי לבדוק אותך. הBOTOX מרפה שריר באופן זמני וכאמור איני יכול לתת המלצה ללא בדיקה מפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה באגודל כף ידצ09/01/2012
שמתי לב כבר כמה זמן שבאגודל יש בליטה של עצם וכשנוגעת בזה מרגישה משהו לא נוח, גם בהשוואה ליד שמאל אני רואה ששם לא בולט ולא נפוח וביד ימין כן. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה באגודל כף יד - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר09/01/2012ממליץ לבצע צילום רנטגן לשלילת ממצא גרמי (עצם) + אולטרה-סאונד לשלילת גוש רקמה רכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במפרקאוסנת09/01/2012
שלום רב,
מזה 3 חודשים סובלת מדלקת בגיד באזור המפרק, ביקרתי אצל אורטופד פעמיים
בפעם הראשונה קיבלתי רוקסיה ל - 10 ימים בפעם השניה קיבלתי זריקה לאזור הכואב שאיני זוכרת את שמה ועזרה לי בדיוק לשבועיים
מאז אני סובלת מכאבים עזים במפרק ימין והתורים לאורטופד ארוכים מאוד
השאלה שלי היא כזאת... האם יש טיפול לכאבים האלו? שמעתי על טיפול חדש בגלי הלם האם הוא מומלץ? האם נעשה במסגרת הקופה? (אני במכבי)
אשמח לתשובותיכם המקצועיות בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במרפק ולא במפרק
אוסנת09/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת במפרק - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר09/01/2012נשמע כמו TENNIS ELBOW שהינה דלקת נפוצה במרפק. ככל הנראה עברת הזרקה של קורטיזון.האם טופלת בפיזיוטרפיה + סד למרפק?
לגבי גלי הלם למיטב ידיעתי לא מתבצע דרך הקופ"ח. אין לי ניסיון אישי עם הפניית מטופלים לגלי הלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדר'
אוסנת11/01/2012כן קיבלתי מגן מרפק שלא בדיוק עוזר אלא להיפך עוצר לי את הדם ומציק
וקיבלתי זריקת קורטיזון לאזור הכואב וזה עזר אבל לזמן קצר
השאלה מה הטיפול במצב כזה אם כל מה שטופלתי עד כה לא עזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולא טופלתי בפיזיוטרפיה
אוסנת11/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדר' - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר18/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעל אחרי ניתוח הלוס וורגוס-בנצי09/01/2012
תוספת להודעתי הקודמת נייד 0523821945
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעל אחרי ניתוח הלוס וורגוס- - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון19/01/2012תקנה חדשה ביד שרה עולה 50 ש''ח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)