מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בכתףימית04/01/2012
שלום רב, מזה לפחות חודש אני חשה כאבים עזים בכתף ימין, בעיקר כאשר מסובבים את היד בתנוחות מסוימות, כמו כשלובשים ג'קט למשל, או אם אני מרימה משא כבד כמובן. לא קיבלתי מכה או חבלה כלשהי.
בצילום עמוד שדרה צווארי נמצא מבנה, צורה גובה ומנח של חוליות תקין אבל שינוי דגנרטיבי (דיסקוגני) עם הצרות בין חוליות c5-c6.
בUS של הכתפים הממצאים שאינם תקינים הם:
LONG TENDOM OF BICEPS - הודגם נוזל בכמות מעטה במעטפת הגיד
TENDOM SUPRASPINATUS - הודגם גיד מעט בלתי אחיד
האם לממצאים האלו משמעות כלשהי?
אגב, לפני כן סבלתי מנמולים ביד ימין, ייתכן שהכל קשור?
תודה רבה מראש,
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף - תגובה
ד''ר אלון בורג04/01/2012שלום רב
לא ציינת את הדבר החשוב ביותר וזהו גילך.
במידה ויש בעיה בכתף באיזור הגידים, ניתן לטפל בפיזיותרפיה ולעיתים בזריקה מקומית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר בורג
ימית04/01/2012גילי הוא 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פתאומי בברךיאנה03/01/2012
שלום רב, אני בת 25 בריאה בדרך כלל, היום לפתע בזמן ישיבה חשתי כאב עז בברך של רגל ימין. מיקום הכאב: מעל הפיקה בדיוק באמצע, ללא אודם או נפיחות, הכאב הוא כאב ממוקד, עמום ובזמן תזוזה דוקר, ומרגיש בפנים הברך ולא שטחי. לא זכור לי שעשיתי תנועה לא נכונה או שקיבלתי מכה באזור, אני לא עוסקת בספורט באופן מקצועי או מאומץ יתר על המידה שיכול לפגום בצורה כלשהי. בשעה הראשונה הכאב הופיע רק בזמן כיפוף חזק של הרגל (90 מעלות +-), בזמן הליכה לא היה כאב. כאשר אני לוחצת על הנקודה הזו מופיע כאב. לאחר כשעתיים הכאב כמעט רציף, בעיקר בזמן ישיבה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה יכול לחלוף מעצמו והאם אני יכולה לקחת/ למרוח משהו בכדי להקל על הכאב. בתודה מראש, המשך שבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פתאומי בברך - תגובה
במידה ואין מנגנון של חבלה או סיבוב הברך, ממליץ לקחת נוגד כאבים או נוגד דלקת ולהמתין.
במידה ואין שיפור לפנות לאורטופד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר שלא התאחהיולה03/01/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יש מה לעשות עם שבר בפטישון שלא התאחה מלפני כ 20 שנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שלא התאחה - תגובה
תלוי האם הקרסול עצמו תקין או לא, והאם יש כאבים או לא.
אי חיבור שבר מלפני 20 שנה שלא גורם לסימפטומים לא מחייב טיפול.
בנוסף ייתכן ויש חיבור שאינו גרמי ולכן לא יראה בצילום.
את מוזמנת לפנות לבדיקה ולהחלטה על טיפול נכון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון לנער בן 16מרב03/01/2012
שלום רב,
בני בן ה- 16 מתלונן בשבועיים האחרונים על כאבי גב תחתון. לאחרונה כאבים אלה מעירים אותו מהשינה. פניתי לאורתופד בקופ"ח והוא הפנה אותנו למיפוי עצמות. שאלותיי:
1. האם יש סכנה מסוימת בבדיקה זו? אשמח לפירוט...
2. האם יכול להיות כי מדובר במשהו מסוכן? אני קצת מודאגת....
תודה מראש על תשובתכם, מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון לנער בן 16 - תגובה
ד''ר אלון בורג04/01/2012שלום,
יש לבחון כל מקרה לגופו. במידה ויש סימנים מדאיגים הנקראים "דגלים אדומים", אזי יש לבצע בירור שכולל צילומים ו/או מיפוי עצמות וכולי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תפוס וכאב בברך- יש קשר ?מיואשת02/01/2012
שלום,
בחודשייםהאחרונים סבלתי כשלוש ארבע פעמים מהתפסות חזקה בגב התחתון, בדרך כלל כתוצאה מתנועה לא נכונה ( כמו הרמת תינוק).
בשבועיים האחרונים החל לי כאב בירך והשבוע הוא עבר לברך.
כאב בצד האחורי של הברך בצד החיצוני של הרגל.
שאלתי - האם יש קשר בין הדברים ? יש משהו יכול להסביר את כל התופעות ?
קבעתי תור לאורטופד אך יש עדיין מספר שבועות.
ישמשהו שאפשר לעשות בינתים.
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תפוס וכאב בברך- יש קשר ? - תגובה
ד''ר אלון בורג04/01/2012שלום רב,
ייתכן ושי קשר בין כאבי הגב לכאב הרגל, עקב לחץ על עצב הסכיאטי.
על מנת לאשש זאת יש להבדק על ידי אורטופד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים ורגלייםעופר02/01/2012
שלום רב, שמי עופר, בחור בן 27, בריא בדרך כלל
לפני שתקופה של חצי שנה התחלתי להתאמן במכון כושר על רגליים לראשונה ולצערי הרב כניראה שהרמתי משקלים גבוהים מידי, תקופה קצרה אחרי הרגשתי כאבים ברגל שמאל ופשוט לא יכלתי ללכת או לכופף אותה. הומלץ לי לנוח בבית שבוע. כך עשיתי והכאב חלף לגמרי
תקופה של חודשיים אחרי, בזמן עמידה קצרה במקום, הרגשתי כאבים בשתי הרגליים, כאילו הן "עייפות" מלסחוב אותי. ולכן מיד חיפשתי מקום לשבת ולנוח. חשוב לציין שמאז ועד היום תקופה של 4 חודשים לערך אני סובל מכאבי ברכיים שמקרינות לירכיים מעל ושוקיים מתחת. חשוב לציין שעשיתי סדרה של טיפולים ארוכים בדיקור סיני ושיאצו, פיזותרפיה, ואף קיבלתי כדור אנטי דלקתי לשבוע ימים אשר לא היטיב עם הכאבים
חשוב לציין שאת הכאבים אני מרגיש גם במנוחה בייחוד באיזור ברכיים קדמיות. ביצעתי בדיקות צילום שהיו תקינות, מיפוי עצמות שהראה שיש לי שחיקה קלה בסחוס וMRI ברכיים עם הממצאים הבאים:
ברך ימין:
טכניקה:סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונלי PD-FS,T1 אקסיאלי PD-FS.
המניסקי תקינים, ללא קרע.
אות מעט גבוה בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי -בטווח הנורמה לגיל.
הרצועות הצולבות תקינות.
הרצועות הצדדיות תקינות
סחוס הפיקה ומנגנון היישור תקינים.
בצקת מינימלית בסמוך לקוטב תחתון של הפיקה, מתאים לטנדיניטיס קלה- knee jumpers
אות מח העצם שמור, ללא בצקת או קו שבר.
ללא נוזל מוגבר משמעותית במפרק.
לסיכום:
טנדיניטיס קלה של גיד הפיקה מימין כמתואר.
ללא פגיעה ברצועות או במניסקי.
ברך שמאל:
טכניקה: סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליPD-FS T1, אקסיאלי PD-FS.
המניסקי תקינים, ללא קרע.
הרצועות הצולבות תקינות.
נוזל בסמוך לחלקה התחתון של ה-ACL.
הרצועות הצדדיות תקינות.
סחוס הפיקה ומנגנון היישור תקינים.
בצקת מעטה באספקט קדמי פנימי של ה-MFC.
ללא נוזל מוגבר משצעותית במפרק
לסיכום:
ללא פגיעה ברצועות או במניסקי.
אשמח לקבל הסבר על התוצאות ובעיקר המלצות ודרכי טיפול
חשוב לציין שהתחלתי לעשות אימוני יוגה ופילאטיס על מנת לחזק את שרירי הרגליים
האם מומלץ? איזה טיפול עלי לעשות? חשוב לציין שהכאבים מונעים ממני מהליכות ארוכות או עמידה ממשוכת על הרגליים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים ורגליים - תגובה
נראה כי עשית בירור מקיף לבעיה.
אין ממצאים מרשימים סך הכל, כך שאין פתרון אחד ספציפי, פרט לטיפות תומך כפי שאתה מקבל.
יש לשלול שהכאבים אינם מקורם בעמוד השדרה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבל שום טיפול
עופר04/01/2012אני לא מקבל שום טיפול, פיזותרפיה וכדורים לא עוזרים
אילו טיפולים נוספים ישנם שאוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציה
עופר04/01/2012האם זריקות מקומיות עשויות לעזור? עשויות להיות אופציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה אחרי ניתוח ברךדני01/01/2012
ד"ר שלום, אבי בן 70, עבר ניתוח ברך ואמור להשתחרר. הרופא לא ממליץ לו על שיקום והקופה מוכנה להשתתף רק בהחלמה. הציעו לו את מרכז ההחלמה מול הים בבת ים או את מרכז ההחלמה שליד בלינסון. האם תוכל להמליץ לנו מה יותר מתאים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה אחרי ניתוח ברך - תגובה
איני מכיר באופן אישי את המוסדות הנ"ל ואת איכותם.
אתה מוזמן לבקר שם ולהתרשם בעצמך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת שבר מאמץזיגדון01/01/2012
שלום, אני בכיתה י"ב מתאמן בקבוצת כושר קרבי ולאחרונה החלו לי כאבים בשוקיים. הלכתי לאורטופד שאמר לי שברי מאמץ בלי שום בדיקה כלל, כשהרופא משפחה אמר לי שבשביל לזהות מה יש לי, צריך לעשות מיפוי עצמות. בינתיים הספקתי להבין מפיסיותרפיסט שזה גם יכול להיות שין ספלינטס או דלקת במעטפת העצם.
אני מעדיף להימנע ממיפוי עצמות בגלל הקרינה. יש דרף נוספת לאבחן מה יש לי בדרך אחרת? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה.. חשוב לי מאוד
זיגדון03/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנת שבר מאמץ - תגובה
הדרך הטובה ביותר לאבחן זה בדיקה גופנית מדוקדקת. לעיתים יכולה להבדיל בין שברי מאמץ לבין שין ספלינטס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול באצבעות הידייםשרון01/01/2012
מזה זמן אני מתעוררת בבוקר ובמשך שעה לפחות יש לי הרגשת נימול באצבעות הידיים ולא עוזר אם אני מעסה אותם. רק לאחר כשעה זה חולף. מה יכולה להיות הסיבה? אני פונה לאורטופדיה כי יש לי כאבי צוואר וגב. יחד עם זאת, אני מבינה שזה יכולה להיות גם תוצאה של דברים אחרים. לאיזה רופא פונים לבירור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
שרון03/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול באצבעות הידיים - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר03/01/2012יש לשלול תסמונת התעלה הקרפלית שהינה בעיה שכיחה ביותר.
תבקשי מרופא מטפל הפניה לבדיקת EMG גפיים עליונות לבדוק באם קיים לחץ עצבי. לפנות לאחר מכן לכירורג כף יד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מאוד !ישראלה31/12/2011
אני בת 48 אקטיבית ופעילה מאוד !! מתעמלת פעמים בשבוע ועובדת בגינה באופן קבוע מזה שנים רבות .
לפני כשנה התחילו כאבים בצד ימין גב תחתון נשלחתי לCT והתוצאות היו :שינויים ספונדילוארטיטים בע"ש מותני L5 .
לאחרונה הכאבים התעצמו מאוד!! מה שגרם לי לאי יכולת ביצוע של פעולות פשוטות ביותר כמו : לבישת תחתונים --הסתובבות מצד לצד במיטה -- עמידה בשטיפת כלים -עמידה בחיתוך סלט - החלפת מצעים -- עבודות משק בית וגינה בכלל לא היתי מסוגלת לבצע .
נשלחתי הפעם ל MRI והתוצאות :
L4-5 המרווח הדיסקלי מוצר נצפה בלט אונולרי על בסיס רחב של הדיסק הבין חולייתי עם לחץ על השק התקאלי .התעלה הספינאלית מוצרת במידה קלה
L5-S1 בלט דיסק לוחץ על קדמת השק התקאלי , מעט יותר משמאל . הנוירו-פורמינה שמורים
לסיכום : דיסקופתיות בגבהים L-5 S1 L4-5
ספונדילוליסטזיס דרגה 1 של L4 L5 משנית לארטרופתיה ניוונית
אני עכשיו באמצע טיפול של 20 יום בארקוקסיה שעוזר לי ב70 אחוז בהפחת הכאב
קבלתי גם פרקוסט 5 וטרם התחלתי לקחת את הכדור ונאמר לי שרק כאשר אני אסבול מאוד כי הכדור נרקואוטי
בסיום הטיפול התרופתי אני אני אמורה לקבל במרפאה לכאב זריקה לעצב
אשמח לדעת במלים פשוטות ומובנות יותר מה בדיוק יש לי ?
ומה הדרכי טיפול אם ישנם ? או שזה כאב לכל החיים ?
האם כבר לא יתאפשר לי לעבוד בגינה ובכלל עבודות פזיות ?
האם זה נובע בגלל הגיל או עבודות פזיות קשות או גם וגם
בתודה והערכה
גבריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מאוד ! - תגובה
ד''ר אלון בורג01/01/2012שלום רב,
מדובר במחלה ניוונית, כלומר שחיקתית של עמדו השדרה התחתון. מחלה זו גורמת לכאבים מכניים בעמדו השדרה התחתון ולעיתים גם לכאב מוקרן לרגליים.
הטיפול הראשוני במסגרת מרפאת כאב, וכולל פיזיותרפיה, זריקות אפידורל ומשככי כאבי. ניתן להעזר גם ברפואה אלטרנטיבית.
במקרים קשים לטיפול ניתן לנתח - איחוי של החוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר ?-רק לרופאים מוסמכיםורה30/12/2011
בדיקת מיפוי עצמות Tc99m mdp :
+ ספקט כתפיים עמוד שדרה גבי
שינויים ניוונים בעמוד שדרה צווארי , כתפיים וברך ימנית.
פרט לכך בלי מימצא פתולוגי .
(זה רשום בדיוק כמו בדף) בבקשה תתרגמו לי את זה לעיברית פשוטה ...דיי דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר ?-רק לרופאים מוסמכים - תגובה
ד''ר אלון בורג01/01/2012שלום רב
תשובת המיפוי אינה ספציפית.
שינויים ניווניים שיכולים להיות תוצאה של הגיל בלבד.
יש להתאים את תשובת המיפוי לבדיקת האורטופד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא עונים? קרע במיניסקוסאלמוג30/12/2011
שלום ד"ר,
זו אני עם הריקודי עם, 3 ימים אחרי ארתרוסקופיה שתוצאותיה היו לא קלות (אפילו המנתח היה מופתע):
Complex Tear of Medial Meniscus Left Knee-Posterior horn
PATELLA-סדק עמוק בפצט הלטרלי
MM-קרע מרוטש של הקרן האחורית נכרת לשוליים יציבים.
MFC-פגם אובלי באורך 5-7 מ"מ שאינו חושף עצם.
MTP-איזורים של חשיפת עצם מתחת לאיזור שבו הייתה הקרן האחורית.
אני מאוד מודאגת מה ההשלכות של הפגיעות, המיניסקוס תוקן וייתכן שרוב הכאבים יחלפו ובעיקר תחושת הנעילה ותקיעה של הרגל בכל צעד. אבל מה עושים עם שאר הנזקים (שלא יודעת האם נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה שעשיתי בריקוד)?
האם יש טיפול לסדק? האם זה עלול להביא אותי להחלפת מפרק מוקדם (אציין שאני בת 42 ובעלת עודף משקל).
תודה שוב וחג חנוכה שמח,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים? קרע במיניסקוס - תגובה
ד''ר אלון בורג01/01/2012שלום רב,
אכן מדובר בנזק ניכר לברך ולסהרונים.
לא ניתן לטפל בכל הנזקים שיש.
הטריית הסהרון והוצאת החלק הקרוע יעזרו לתחושת הנעילות והברך התקועה, וחקל נכבד מן הכאבים.
בהחלט ייתכן שחיקה מוגברת של המפרק, עם צורך בהחלפה אולי בעתיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע במניסקוס ופגיעת סחוס-ארתרוסקופי
אלמוג01/01/2012תודה ד"ר על תשובתך.
האם יש משמעות לכך שהנזק נגרם ע"י המכה הסיבובית ולא ע"י שחיקה? הרופא שבדק אותי כתב שיש בצקת סביב המקום ולכן הפציעה "טרייה". האם אוכל עוד לרקוד בעתיד? או שזה עלול להחמיר את המצב?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח מיפוי עצמות עקב כאבי גב תחתוגיל29/12/2011
אבקש הסבר למיפוי עצמות שלי
סיבת הפניה: כאבי גב תחתון ממושכים. בירור כאבים.
ממצאים:
מימין. T10 במיפוי נראתה הדגשה קלה של החיבור הקוסטו- ורטבראלי של חוליה
הקליטה בע"ש כולו ובצלעות נראית תקינה.
קיימת הדגשה קלה של הברך הימנית בהשוואה לשמאלית וכך גם כף הרגל מימין
בהשוואה לשמאל.
שאר השלד תקין.
סיכום:
הממצאים במיפוי דלים.
הדגשה קלה של חיבור צלע 10 מימין לחולייתה.
שינויים ארטריטים קלים בברך ובכף הרגל מימין- יתכן עקב שינויי דריכה.
טכנאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח מיפוי עצמות עקב כאבי גב תחתו - תגובה
המיפוי פרקטית תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באיזור עצם ILIACשמרית29/12/2011
שלום רב,
מזה כשנה וחצי אני סובלת מכאבים באזור עצם ILIAC בצד ימין.בדיקת רופאה ראומטולוגית שללה דלקת מפרקים. בדיקות דם מלפני 7 חודשים הראו את הממצאים הבאים:
CRP שלילי
RF=94
c3' c4 תקינים
כימיה תקינה
alk phos=132
ספירה תקינה
HCV HBV שלילי
PEP בדיקה ביטה גלובולין מוגבר
IEP תקין
יש לציין כי לא עברתי צילום אגן עקב חשש שלי מהקרינה.
בתקופה האחרונה הכאבים מורגשים יותר ובעיקר לאחר מנוחה (שנת לילה למשל).עם זאת אין מוגבלות בתנועה אך לעיתים יש הקרנה של הכאב לכל אזור העצם.
בנוסף יש לציין כי רופאת המשפחה נתנה לי כדורי ארקוקסיה ל-10 ימים אך לא לקחתי את התרופה עקב מידע נרחב שהתפרסם ברשת לגבי סיכוני התרופה ותופעות הלוואי שלה.
שאלותיי הן: מה יכול להיות הגורם לכאבים? האם יכול להיות מדובר במשהו חמור?האם ניתן להשתמש באמצעי מיפוי אחרים שלא כוללים קרינה?האם יש עוד בדיקות דם שיכולות לעזור לאבחנה? האם בטוח לקחת את כדור הארקוקסיה?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באיזור עצם ILIAC - תגובה
מה יכול להיות הגורם לכאבים? מספר דברים החל מדלקת דרך מתיחת שריר דרך בקע בדופן הבטן.
האם יכול להיות מדובר במשהו חמור? לא ניתן לשלול בלי בדיקות
האם ניתן להשתמש באמצעי מיפוי אחרים שלא כוללים קרינה? לא
האם יש עוד בדיקות דם שיכולות לעזור לאבחנה? צילום אגן, מיפוי עצמות, CT לפי הצורך
האם בטוח לקחת את כדור הארקוקסיה? כמו כל כדור תמיד יש סיכון קל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק צוואריתנטע29/12/2011
שלום לכולם,
אני בת 26 ויש לי פריצת דיסק בחוליות c5-c6 עכשיו השאלה היא,מה קורה בזמן הריון, אני מניחה שיהיו לי כאבים אז איך אני אמורה להתכונן לזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק צווארית - תגובה
אין סיבה שיהיו יותר כאבים בהריון בפריצת דיסק צווארית. העובר לוחץ יותר למטה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)