פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר באצבע
    ניגל
    23/08/2011

שלום
    לפני מספר ימים החלקתי בעבודה ושברתי את האצבע
    למיטב הבנתי- השבר נמצא באצבע המורה בגליל המקורב.
    האורטופד בקופ"ח קיבע לי את היד עם גבס שמחזיק את האצבע השבורה יחד עם האמה עד שורש כף היד, ואמר לי לחזור בעוד שבועיים.
    אני בת 24 ומעולם לא שברתי דבר,
    ולכן רציתי לשאול- כמה זמן בד"כ לוקח לשבר שכזה להתאחות?
    האם האצבע צפויה לחזור לתפקוד מלא לאחר הורדת הקיבוע, או שלוקח לה זמן לחזור למוטב?

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר באצבע

הוספת תגובה

• שבר באצבע - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    24/08/2011

ניגל שלום, אני הייתי דואג להגיע בהקדם לרופא מומחה בכף יד, שיראה את הצילומים, יצלם שוב את האצבע ויראה אם הקיבוע שנעשה באמת מתאים.
    השברים האלה יכולים להשאיר אותך עם מיגבלה לאורך זמן אם לא יטופםלו כמו שצריך.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה בשריר הבייספס
    אסי
    23/08/2011

שלום אני מתאמן בחדר כושר אימוני אנרובי שנים ולאחרונה נפצעתי ביד ימין
    בשריר הבייספס,לאחר בדיקת אולטרה סאונד נמצא המטומה בשריר
    שאלתי היא כמה זמן החלמה לוקח לבעיה זו לחלוף והאם יש טיפול תרופתי שיכול לזרז את תהליך ההחלמה? תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    המטומה בשריר הבייספס

הוספת תגובה

• המטומה בשריר הבייספס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    24/08/2011

שלום אסי.
    חשוב לדעת מה גודל ההמטומה, האם היא נוזלית או לא, האם יש זרימה בתוכה , ועוד כהנה וכהנה.
    עקרונית ההמטומה נספגת בעצמה בדרך כלל אם לא, ונישארת המטומה נוזלית יש לנקזה.
    בגדול הדבר היחיד שידוע לי שיכול לסייע בנוסף למסגים הוא ליזר רך כגון ה- B-cure Laser.
    פעמיים שלוש בים 6 דקות כל פעם על האזור יכול לקצר את זמן ההחלמה.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח CT
    נאור
    23/08/2011

שלום רב

בממצאי בדיקת CT עמוד שדרה גבי-מותני בגבהים D8-S1 נקבעו לגבי חלק מהגבהים ההמצאים הבאים:
    בלט קל היקפי של הדיסק
    לחץ מינימלי על מוצא השורשים
    היצרות קלה של המרווח

יתר הגבהים נמצאו תקינים.

מהי המשמעות הכללית של ממצאים אלו, ומהן דרכי הטיפול האפשריות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח CT

הוספת תגובה

• פענוח CT - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    24/08/2011

נאור, אין משמעות כללית לממצאים אלו ולא צריך לעשות איתם כלום.
    אתה זה שצריך לטפל בו לפי הממצאים שלך לא של הצילום.
    בהצחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק...
    נועה
    23/08/2011

שלום רב,

ברצוני לשאול מהן שיטות הטיפול בבלט דיסק בעמוד השדרה?
    (זהו הממצא שהתקבל בC.T )

תודה מראש,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק...

הוספת תגובה

• בלט דיסק... - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    24/08/2011

ראי מה עניתי כרגע לנאור.
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אולטרסאונד כתף
    לילי
    23/08/2011

אבקש לעזור לי במתן הסבר לגבי תוצאות בדיקת אולטרסאונד כתף ימין.

infraspinatus tendon- בחלק הדיסטלי של הגיד הודגם שרוול הסתיידויות באורך 0.5 ס"מ.

supraspinatus tendon- הגיד המשכי עם דיבריז באורך 0.3 ס"מ החודר אל הגיד.

מבנה גרמי -אי סדירות

אין לראות נוזל תוך פירקי.

התלוננתי על כאבים ולאור הבדיקה שלח אותי האורטופד לניתוח.
    אנא הסבר בבקשה לגבי הניתוח.

מאד מודה מראש
    ליליאן

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אולטרסאונד כתף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    24/08/2011

לילי שלום,
    חוץ מזה שקיימת הסתידות סיב אחד הגידים, אינני מבין בדיוק למה התכוון המפענח ב- דיבריז.
    ואינני יודע לאיזה ניתוח התכוון האורטופד.
    מצטער אינני יכול לעזור.
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות זרוע שמאל
    אורי
    22/08/2011

שלום רב,
    מזה כשלושה שבועות אני סובל מאפיזודות קצרות (מספר שניות עד כחצי דקה בכל פעם, מספר פעמים ביום) של תחושת הרדמות בזרוע שמאל, החל מחלקה העליון של הזרוע ועד לקצות האצבעות.
    בעת שכיבה, התחושה מתרחשת כאשר אני שוכב על הבטן ומפנה את ראשי לצד ימין, ומפסיקה מידית כאשר אני מפנה את ראשי לצד שמאל או מפסיקה לאחר כדקה גם אם הראש ממשיך לפנות לצד ימין.
    כמו כן, כאשר מפנה את הראש לצד שמאל מרגיש כאב באזור הצוואר.
    האם מדובר בבעיה מסוכנת? מה הטיפול המומלץ?
    תודה מראש,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות זרוע שמאל

הוספת תגובה

• הרדמות זרוע שמאל - תגובה

ד''ר יונה יניב
    23/08/2011

קודם כל יש לאבחן, נראה לי שהבעיה בצוואר או באיזור הכתף. אתה צריך להבדק ע"י אורתופד או כירורג של יד וייתכן גם בדיקת העצבים היוצאים מאיזור הצוואר ואולי גם בדיקות מסובכות יותר כמו MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח פימוי עצם
    עופר
    21/08/2011

שלום, בעיקבות פציעה בברך נשלחתי למיפוי עצמות. התשובה מלאה במונחים רפואיים והייתי מעוניין לקבל הסבר בבקשה על חומרת הנזק:

"במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת בולטת ביותר בכל מרכיבי הברך השמאלית כולל עצם הפיקה. בבדיקה ב=הטומוגרםית (ספקט) קיימת הדגשה של המשטח המפרקי הטיביאלי בחלק הקדמי מדיאלי וכן קליטה מוקדית בולטת בחלק האחורי לטרלי. הקליטה בעצם הפיקה בולטת ביותר.בנוסף לממצאים אלו , קיימת קליטה דיםוזית ברקמות הרכות של החלק הדיסטלי לטרלי של השוק משמאל."

אשמח לדעת מה זה אומר , ובלי קשר (או שכן) מה זה אומר שינויים ארטריטים?

תודה רבה מראש לעונים

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח פימוי עצם

הוספת תגובה

• פיענוח פימוי עצם - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

עופר אני מפנה אותך לקרא את תשובתי לשאלות נפוצות בנושא מיפוי עצמות.
    שינויים ארטריטיים זה שינוים המתאימים לדלקת במפרק. גם בנושא דלקת אני מפנה אותך לתשובתי בשאלות הנפוצות על דלקת.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש מצוואר
    רועי
    21/08/2011

סובל מכאבי ראש כרוניים מצוואר ובעיות יציבה(קיפוסיז),האם כדאי לטפל אצל כירופרקט או פיזיוטרפיסט?עשיתי את כל הבדיקות כבר..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש מצוואר

הוספת תגובה

• כאבי ראש מצוואר - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

רועי שלום.
    לך על מה שזמין.
    אם לא יעזור פנה לשני.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכתף
    זהבה
    21/08/2011

בת 56, כתף ימין שלי כואבת כבר שנתיים הרופאה שלחה אותי לUS כתף, הכל תקין מלבד:
    1. LONG TENDON OF BICEPS MUSCLE- הודגם נוזל במעטפת הגיד.
    2. נוזל בפרק של הכתף-לא הודגם.

כל השאר כתוב תקין.

מה המשמעות?
    בתודה זהבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכתף

הוספת תגובה

• כאבים בכתף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

שלום זהבה,
    נוזל במפרק זה סימן לפעילות מוגברת עקב איזה שהוא נזק קל, שחיקה או קרעים מיקרוסקופיים או גדולים יותר.
    יש לך כאבים, סביר שיהיה נוזל במפרק. מכיון שזה סביב גיד הביספס הנימצא בתוך המפרק יתכן ויש שם בעיה או שיפשוף.
    התשובה לא בבדיקת ההדמיה אלא בבדיקה הפיזיקלית.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדמייה מאוחרת לשבר
    אני
    21/08/2011

שלום רב. לפני כשנה וחצי נפצעתי והיה חשד לקו שבר עדין בעצם עקב אנטריורית. באמ.אר.איי שנה אחרי הפציעה לא היה ממצא פתולוגי בעצם. כעת ביצעתי סי.טי עם חומר ניגוד ומיפוי עצמות עם חומר ניגוד ואין שום ממצא פתולוגי בעצמות.
    שאלתי היא: אם אכן היה שבר בוודאות -האם בהדמיות מאוחרות יותר לא רואים עדות לכך? האם כשזה מחלים, אז ההדמיות תקינות?

לקביעת תור
    סגירה
    הדמייה מאוחרת לשבר

הוספת תגובה

• הדמייה מאוחרת לשבר - תגובה

ד''ר יונה יניב
    21/08/2011

כששבר מחלים, אם לא היתה בו תזוזה, ייתכן ולא רואים בהדמיות מאוחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע בפענוח מיפוי עצם
    אביטל מנטיקה
    20/08/2011

שלום שמי אביטל בת 34,עברתי תאונת דרכים לפני כחודש וחצי,לאחר 10 ימם החלו כאבים בעמוד שידרה תחתון אגן ורגל ימין.הופניתי למיפוי,ותוצאות המיפוי הם:שינויים סקוליוטיים קלים בע"ש גבי,קליטה מוגברתקלה בגוף החוליה l2,קליטה מוגברת קלה בכתפיים ירכיים ברכיים קרסול וכפות רגליים,ולסיכום מצויין כי הממצאים מתאימים לשינויים ארטריטיים-ניווניים בחומרה קלה,שאלתי היא : האם זה ייתכן וקשור לתאונה,או בלאי של הגוף,האם זה חמור,או מה בדרך כלל הטיפול בזה?? אודה לכם אם תסייעו לי,כי אני מודאגת מאוד,והרופא שלי בחופש שבועיים,לכן לא אוכל להיות רגועה עד אז,אלא אם כן תקלו עלי.

לקביעת תור
    סגירה
    סיוע בפענוח מיפוי עצם

הוספת תגובה

• סיוע בפענוח מיפוי עצם - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

אביטל שלום,
    קודם כל קיראי את תשובתי לשאלות נפוצות בנוגע למיפוי עצמות.
    קשה לי לקבל את כל הקליטות בבחורה בת 34 ולייחס לשינויים ניווניים.
    סביר שהקליטות קשורות לחבלות או פעילות מוגברת. אולם זאת צריך לבדוק.
    בכל מיקרה אין לכך כל משמעות.
    הטיפול צריך להיות מכוון לבעיות מהן את סובלת.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתך עמוק באצבעות רגל ימין
    מאיה
    20/08/2011

שלום רב.
    אתמול כשיצאתי מהמקלחת דרכתי על כלי חרס חד ונחתך לי החיבור בין כף הרגל לאצבעות. צוות מגן דוד אדום הוזעק למקום וביצע חבישה ונלקחתי לבית חולים קפלן. במיון תפרו לי את האצבעות וקיבלתי זריקת אנטי טטנוס וקיבלתי 3 פעמיים אנטיביוטיקה לווריד היום שוחררתי כשהרגל חבושה בבקשה לחזור לבדיקה ב28 לחודש והמשך טיפול אנטיביוטי במכתב שחרור רשום כך: "נחתכה באספקט הפלנטארי של כף רגל ימין"... "בבדיקתה חתך באספקט הפלנטארי מגליל 1-4 עם הגבלה בפלנטר פלקציה של בוהן 3. תחושה שמורה, דפרים פריפרים תקינים. בוצע ריביזה של הפצע - רושם לפגיעה בגיש המכופף של בוהן 3"... "נבהדקה בשנית ללא רושם לפגיעה ניורווסקורלית."

אבחנות:"
    local excision of lesion of skin and subcutaneous rt foot planer."

רציתי לדעת אם אני יכולה לקבל הסבר ב"שפה פשוטה" מה בדיוק קרה ואיך ימשיך הטיפול ומתי יפסיקו הכאבים. וכמה זמן עד שאוכל לחזור לתפקוד מלא.

לקביעת תור
    סגירה
    חתך עמוק באצבעות רגל ימין

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף שגילי הוא 46

מאיה
    20/08/2011

שכחתי להוסיף שגילי הוא 46

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף שגילי הוא 46 - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

מאיה,
    במילים פשוטות,
    חתך בכף הרגל עם חתך חלקי של הגיד שמכופף את הבוהן האמצעית.
    ללא הפרעה בתפקוד.
    הכאבים יעברו תוך מספר ימים, תחזרי לתפקוד אי"ה תוך שבועיים שלשה.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר וגב ימין במשך שנה
    הדר
    20/08/2011

שלום רב,

אני פונה אליכם היום בבקשה לקבל ייעוץ / הכוון לגבי בעיה שנמשכת אצלי כבר כ-11 חודשים (כמעט שנה) בספטמבר אשתקד (2010) 3 ימים לאחר הביקור האחרון שלי בסטודיו C נתפס לי הצוואר (תופעה מוכרת בהחלט שארעה לי בעבר וחלפה לאחר מספר ימים...) ואף שנדמה היה כי "השתחרר", הכאבים בצוואר הפכו לדומיננטיים יותר וכל תנועה מאז (סיבוב לצדדים, מעלה מטה) מלווה בכאבים חדים.
    העבודה שלי היא משרדית ובעיקר מול מחשב, וכאחת מודעת לתופעות מישיבה ממושכת במחשב, אני עושב הרבה תרגילי הרפייה במהלך העבודה, עושה הרבה הפסקות והולכת במשרד כדי לשחרר. אני 5 שנים עובדת כך ומעולם לא קרה לי מצב שכזה בו סבל ממושך בכאבים כרוניים באשור הצוואר הימני.
    הייתי אצל רופא משפחה שהפנה אותי לאוטופד מומחה בתל אביב שבעקבותיו עשיתי צילום רנטגן עמ"ש צווארי שבעקבותיו הפנה אותי לפיזיותרפיה. כאשר ביקשתי לדעת מה יש לי הוא העלה הפניי תשובה מזמזלת ביותר "יש לך משהו שם, אך לא משהו שאמור להדיר שינה מעינייך"... לא אמור ? הרי אני לא ישנה כבר 11 חודשים... התאכשבתי נורא ומצאתי עצמי מחפשת רופא אחר במשך תקופה, כאשר הפיזיותרפיה לא ממש עוזרת, אפילו מרעה את המצב. על דעתי ועל אחריותי הפסקתי עם טיפולי הפיזיו, וכאשר בכאבים נמשכים ומדירים שינה מעיניי יותר מתמיד. על-כן החלטתי לגשת לרופא המשפחה שלי בבקשת עצה והכוון, והוא הפנה אותי לצילום CT עמ"ש צווארי.
    התוצאות והאבחון שלו שלא העלו דבר הפנו אותי לצילום רנטגן נוסף של עמ"ש גבי עם הפנייה לאורטופד, המצב שבו אני נמצאת כיום ופונה אליכם. אני אמורה לפנות לאורטופד עם הצילום האחרון (וקודמיו) בבקשה לקבל אבחון, רק שאני שבעה רופאים שלא עונים על שאלות ואני בהחלט רוצה לגשת למישהו שבאמת אכפת לו ובאמת לוקח ברצינות את המטופל שמולו. ממצב של אי קבלת תשובות, העליתי אפשרות שאולי מדובר בעניינים של מתח ועצבים, אולם עדיין אין לי הסבר למה זה כל כך ממושך, מאחר ותמיד הייתי טיפוס מתוח (עברתי אימון גם בזה ובשנתיים האחרונות אני משתדלת לקחת את הדברים יותר בקלות..)
    *** המטפלת הפיזיותרפיסטית שלי טענה כי מקור הכאבים הוא באזור בגב התיכון ליד עמוד השדרה וכאשר היא נגעה שם צווחתי מכאבים נוראיים. היא יעצה לי לגשת לרופא שוב אם אראה שהטיפול אינו עוזר, מה שעשיתי..
    *** את מנוי שלי בסטודיו C ביטלתי ממש אחרי שהבנתי כי שהעניין לוקח וייקח זמן ולאחר שהאורטופד ההוא נתו לי אישור שאיני מסוגלת לבצע ספורט שכזה במהלך החצי שנה הקרובה (זה היה בדצמבר 2010).
    *** אני חשבתי לחזור לטיפולים אלטרנטיביים שעשיתי בעבר הרחוק (שיאצו, עיסויים) אולם נמנעתי מלעשות זאת בגלל הכאבים החזקים ומחשש שזה רק יחמיר.
    אנא עזרו לי בנושא, you are my last resort.
    תודה ושבוע טוב, מהדר
    [email protected]

הוספת תגובה

• שכחתי לציין..

הדר
    20/08/2011

אני בת 34, ואני עם חוסר פעילות בלוטת התריס (היפותירואיזם) מלידה,
    מטופלת במעקב אצל אנדוקרינולגית מומחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר וגב ימין במשך שנה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

שלום הדר,
    ניראה לי כי כירופרקטור יכול לעזור לך. האם טופלת אצל כירופרקטור?
    במידה ולא פני לטיפול.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה כירופרקטור ?

הדר
    22/08/2011

מה זה כירופרקטיקה ?
    למה היא קשורה, במה היא בדיוק מטפלת,
    והכי חשוב - איך היא אמורה לעזור לי ?

אני לא שוללת דבר, אולם פעם ראשונה שאני שומעת על המושג הזה...

ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה כירופרקטור ? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    24/08/2011

הדר שלום.
    כירופרקטיקה הוא אחד מהתחומים של הרפואה המשלימה העוסק בטיפולים ידניים על ידי הפעלת כוחות קצרים עם עוצמה בינונית עד גבוהה על המפרקים. תנועות אלה ניקראות מניפולציות. הכירופרקטיקה עוסקת בעיקר במניפולציות של החוליות, פתיחת הוקום במפרקים ויצירת התפוקקות של המפרק. מאין "קלק".
    לא בדיוק ברור מה המניפולציה עושה אולם במקרים רבים של כאבי גב, וצואר כירופרקטיקה יכולה לעזור בהפחתת הכאב.
    בעבודות שבוצעו ניראה כי דוקא במיקרים של כאבים והגבלת תנועה על רקע של חבלות במנגנון צליפת השוט מניפולציות יכולות לעבוד.
    כמובן שיש ללכת רק לכירופרקטור מוסמך וידוע, שכן פעולות אלו יכולות להיות מסוכנות במידה ונעשות בידיים לא מיומנות ובאינדיקציות לא נכונות.
    כיום יש כירופרקטור כמעט בכל מרפאות הכאב ובמרפאות המשלימות של קופות החולים ובתי החולים.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ct של אגן ופרקי ירכיים
    ציון תמר
    20/08/2011

סיבת ההפניה: כאבים בפרק ירך ימין
    ממצאים: הודגמו שינויים ניווניים עם יצירת זיזים גרמיים וארוזיות תת-כונדרליות
    באצטבולום. הצרות מרווח התוך פרקי.
    מה זה אומר? איך מטפלים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ct של אגן ופרקי ירכיים

הוספת תגובה

• ct של אגן ופרקי ירכיים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2011

שלום תמר.
    ניראה שהמפרקים מראים סימנים של שחיקה.
    כל עוד ניתן להמשיך ללכת יש לעשות זאת . הליכות קבועות ומסודרות מידי יום. אם ניתן לדווש באופני כושר ללא התנגדות זה טוב לירכיים.
    טיפול תרופתי במידת הצורך, ולמשוך כמה שניתן ללא ניתוח.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI
    may
    19/08/2011

שלום , איזה סיבה טובה יש לרופא לתת לי בדיקת MRI לרגליים ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI

הוספת תגובה

• בדיקת MRI - תגובה

ד''ר יונה יניב
    21/08/2011

אין דבר כזה - MRI לרגליים - הרגליים מורכבות ממספר חלקים ומבצעים MRI לכל חלק בנפרד. רופא שולח לMRI כאשר הוא חושד בפגיעה שלא ניתן לראות ברנטגן או בCT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה