פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקולות רגליים..
    לילך
    10/08/2011

שלום רב ,
    אני בת 21 ובזמן ההליכה (שעה וחצי) אני משתמשת במשקולות לרגליים(שנקשרות בעקב אכילס כל משקולת 1.5 קילו) . השאלה שלי היא , האם זה לא מומלץ ויכול לגרום לבעיות לטווח ארוך יותר?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקולות רגליים..

הוספת תגובה

• משקולות רגליים.. - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/08/2011

לילך שלום,
    במידה והיגעת למשקלים ולמרחקים האלה בהדרגה זה בסדר גמור.
    אם עשית זאת ללא הכנה ולא בהדרגה הדבר יכול לגרום לנזק.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביטות בברך
    מעיו
    10/08/2011

שלום רב
    אבי קיבל 4 פריצות דיסק לאחר אימונים ממושכים בכל יום מסוגים שונים ובין היתר

מתלונן על כאבים חזקים מאוד בשרירי התאומים של הרגלים מעין צביטות חזקות

שתמיד מכאיבות ללא הרפיה רציתי לדעת האם זה נובע משרירים תפוסים עצם הכאב או כאב שבא ממע' העצבים דווקא ומה עושים חוץ מעיסוי שבאמת מרגיע ?אודה לתגובה בהקדם בכבוד רב מעין

לקביעת תור
    סגירה
    צביטות בברך

הוספת תגובה

• צביטות בברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/08/2011

מעין שלום,
    אני מכבד את רצונך לסייע בפתרון בעיותיו של אביך אולם קשה מספיק לנסות לסייע ולהסביר כאשר מדובר באדם עצמו שסובל מהבעיה, כאשר מדובר במישהו נוסף זה הופך להיות טלפון שבור.
    במדה ואכן הוא סובל מהגב לאחר פעילות יש מקום לבדיקה טובה של אורטופד וקביעה איזה פעילות עליו להמשיך לבצע כדי שלא יפגע.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בקרסול ימין - איזה בדיקות ?
    בנד
    10/08/2011

בוקר טוב , אני עברתי תאות דרכים עם חבלה בגב וקרסול ימין , בצילום ואולטרה סאונד קרוב למועד התאונה יש נפיחות ושטפי דם , התאונה היתה לפני כ שנה ויש לי כאבים בעת הליכה ובעת ירידה ועלייה במדרגות בקרסול ימין , לעיתים גם אני לא יכולה לדרוך בכף הרגל לבצע בכלל הליכה , הרופא אומר שזה כלום , ביצענו מיפוי עצמות ולא מצאו כלום , איזה עוד בדיקות אני יכולה לעשות ? האם לחבוש את הרגל עם תחבושות אליסטית , האם אני צריכה לבקש סי טי ? נ.ב יש לי עוד שאלה קטנה האם מיפוי עצמות בודק את כול הגוף האם אני יכולה לבקש הסבר או בדיקה לגבי חלק אחר בגוף .אשמח לתשובתכם הרחבה. כנרת

הוספת תגובה

• חבלה בקרסול ימין - איזה בדיקות ? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/08/2011

שלום בנד,
    כאבים שנימשכים יותר משנה לאחר חבלה , מצריכים התייחסות.
    זה שאין קליטה במיפוי אומר שאין פעילות אקטיבית של דלקת או שינויים בעצם באזור הקרסול אולם יש מקום לבדיקה טובה, ובמידת הצורך בדיקות מכוונות נוספות.
    כדאי לגשת לבדיקה של אורטופד מומחה לכף רגל.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועות שורש כף יד
    לירון
    10/08/2011

שלום,
    בתחילת חודש מאי עקב נפילה עם ידיים מושטות קדימה נקבע חשד לפריקת הDRUJ ותחת שיקוף בוצעה רדוקציה ושמו גבס ארוך, לאחר חודש הורד הגבס ולפי הצילום העמדה טובה.
    עברתי חודש וחצי פזיותרפיה ועדיין אין סיבוב מלא של שורש כף היד, ישנם קליקים כואבים ואין ישור מרפק מלא(קיים כאב במרפק) והיד חלשה מאוד ולא מסוגלת לבצע פעולות בסיסיות כמו לנעול/לפתוח דלת או לפתוח בקבוק(עכשיו אנו בחודש אוגוסט) חשוב לציין שהפזיותרפיסט החליט לאחר החודש וחצי להפסיק את הטיפול כי טוען שזוהי תכינת מים לדעתו, כי קיים קרע ברצועות. לאחר ביקורת בכירוג כף יד הופנתי לבדיקת mri בשל שאלה של קרע רצועות מייצבות.
    כרגע אני ממתינה לתשובות פיענוח,והשאלה שלי האם ניתן לגלות אם אכן קיים קרע כי ברטגן לא הופיע כלום ובמידה והוחלט על ניתוח, הוא ניתוח מסובך,ההרדמה היא מקומית או כללית,לאחר הניתוח מגבסים שוב את היד?
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועות שורש כף יד

הוספת תגובה

• קרע ברצועות שורש כף יד - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/08/2011

שלום לירון,
    אכן בדיקת הבחירה היא MRI, שתראה את כל המבנים ואת שלמותם.
    במידה ויהיה צורך בתיקון הוא יהיה קרוב לודאי ניתוחי.
    איזה הרדמה זה כדאי לשאול לאחר שיוחלט שיש צורך בניתוח.:)
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לצילום
    עוז
    09/08/2011

ד''ר שלום לפני כחצי שנה נפלתי על הברך והיה לי כאבים עכשיו הרבה פחות עשיתי לפני שבוע צילום מיפוי עצמות ובתשובות של הצילום רשום "הודגמה קליטה מוגברת ברקמות פרק ברך ימין עם מוקד ריכוז יתר באזור קוניל מדיאלי של הירך תמונה מתאימה אחרי חבלה.... מה זה אומר ? ומה הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    תשובות לצילום

הוספת תגובה

• תשובות לצילום - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/08/2011

עוז יקירי, זה אומר בדיוק מה שזה נישמע, מצב לאחר חבלה.
    למיפוי אין צורך לעשות כלום.
    מה יש לך? את זהיאמר הרופא האורטפד המטפל לפי הבדיקה הפיזיקלית.
    הוא גם ינחה אותך מה לעשות.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה
    זאב
    09/08/2011

המפרק בתנועתיות מלאה, אין לי כל כאב ואני מסוגל לרוץ.
    אני רוצה להיכנס לכושר וכן לרוץ ריצות ארוכות אבל אני לא רוצה להיפצע בשנית. השאלה היא מבחינת העומס על המפרק - מתי קיים יותר עומס?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

לא משנה העומס, חשוב לעשות זאת בהדרגה ולהתחיל ריצות ארוכות לא בעוצמה רבה .
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס
    הילה
    08/08/2011

בת 32. רצתי 7 ק"מ ודיוושתי באופן קבוע, במשך כשנתיים.
    לפני כחצי שנה התחילו כאבים מאחורי ברך ימין בעת הריצה והדיווש.
    מרחתי משחות לכאב, לקחתי טיפול תרופתי אנטי דלקתי (ארקוקסיה). ללא שיפור. הפסקתי את הפעילות הגופנית.
    אח"כ הכאבים הופיעו גם בעליית מדרגות, והליכה בשיפוע עולה.
    היום בהליכה רגילה יש כאב קל שמתגבר ככל שהולכים. הכאב בקדמת הברך בצד ימין, מעל השוק. כאב חזק ומגביל תנועה בזמן קיפול/כיפוף הברך.
    במנוחה בעיקר כשאני מיישרת את הרגל יש הרגשת לחץ באזור, כאילו השרירים נתפסו.

צילום רנטגן ואולטרא סאונד-אין ממצאים.
    במיפוי SPECT נמצא "מוקד קליטת יתר באספקט המידאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. להמשך בירור לשלול אוסטאויד אוסטאומה". נאמר לי שאין קשר לכאב.
    לא ביצעתי MRI.

אורתופד ברך קבע שיש לי קרע במיניסקוס הלטראלי ושיש לבצע ניתוח ארתרוסקופיה.
    הרופא לא ענה על שאלותיי, ואני מהססת "לרוץ" לניתוח.

שאלותיי:

1. האם אין צורך ב- MRI על מנת לקבוע את סוג הקרע, והאם הניתוח הכרחי?
    2. האם יש טיפול תחליפי או מקדים, כגון פיזיותרפיה?
    3. האם התאמצות (הליכה, כיפוף ברך המלווים בכאב) תחמיר בינתיים את המצב?
    4. מה עושים בניתוח, מה הסיכונים, אחוזי הצלחה?
    5. אחרי הניתוח, האם הברך חוזרת לקדמותה ולפעילות רגילה ולריצה? ואם כן - אחרי כמה זמן?
    6. האם בטווח הארוך הבעיה תחזור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

1.. האם אין צורך ב- MRI על מנת לקבוע את סוג הקרע, והאם הניתוח הכרחי?

MRI מדגים את אברוני ברך אולם אין מנתחים לפי MRI. קביעת הניתוח נעשית לפי הבדיקה הקלינית. בעת הארתרוסקופיה ניתן לראות את כל המיבנים בברך ובמידה וניתן לתקן באותה עת מתקנים.

2. האם יש טיפול תחליפי או מקדים, כגון פיזיותרפיה?

ניתן לטפל על ידי פיזיוטרפיה אולם הדבר לא בהכרח יעזור. במידה ואין שיפור על ידי פיזיוטרפיה לאחר כחדשיים ורוצים להמשיך או לחזור לפעילות הגופנית אין טעם להמשיך וכדאי ללכת לארתרוסקופיה.

3. האם התאמצות (הליכה, כיפוף ברך המלווים בכאב) תחמיר בינתיים את המצב?

אינני מאמין גדול בפעילות עם כאב. הכאב הוא מנגנון התראה של הגוף . אם כואב סימן שאנו עושים נזק. רק במיקרים בודדים ולפי הצורך כדאי לעבוד כנגד כאב. וזה לא במיקרה שלך.

4. מה עושים בניתוח, מה הסיכונים, אחוזי הצלחה?

בניתוח קודם כל עושים סקירה של תוך הברך ורואים ובודקים את שלמות האברים הפנימיים זוהיא ארתרוסקופיה אבחנתית. במידה ומוצאים קרע במניסקוס ניתן שליף או לתקן את הקרע, ואם מוצאים קרע ברצועה מחליטים מה לעשות אתה בעתיד לפי המצב שנמצא בארתרוסקופיה. זה ניתוח עם כל הסיכוניים שיכולים להיות החל מסיכוני ההרדמה, סיכוני זיהום וסיכונים של פגיעה במשהו שלא רצינו לפגוע בעת הניתוח. החל מהחתך העורי ועד החתכים והתיקונים בתוך הברך. אחוזי ההצלחה גבוהים מאד, שכן רואים את הבעיה ובמיקרים רבים מתקנים אותם. כמובן שהדבר דורש פיזיוטרפיה אינטנסיבית לאחר הניתוח.

5. אחרי הניתוח, האם הברך חוזרת לקדמותה ולפעילות רגילה ולריצה? ואם כן - אחרי כמה זמן?

בהתאם לפגיעה שנמצאה בניתוח כך תהיה הפרוגנוזה, ככל שהפגיעה יותר חמורה או שהפגיעה בסחוסים המפרקיים כך הנזק יכול להשפיע יותר זמן ולמנוע חזרה לרמת הפעילות שהיתה לפני כן.
    הרמה הסופית תלויה כמובן ברצון של המשתקם. ככל שהרצון וההשקעה רבים כך השיקום הסופי יהיה טוב יותר.

6. האם בטווח הארוך הבעיה תחזור?

יתכן והבעיה ניגרמה מבעיה מובנית ולכן יתכן שהבעיה תחזור. אולם אם תיקון טוב ושיקום נכון סיכוי טוב לחזור לפעילות מלאה ולהפתר מהבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות באיבחון קרע מלא גיד כתף
    ג. יפית
    08/08/2011

נפלתי על הכתף לאחר אולטרא סאונד אובחן קרע מלא בגיד כתף, לאחר שהובהר לי שרק ניתוח יפתור את הבעיה , יצטרכו לתפור לי את הגיד הקרוע בניתוח. הוכנסתי לניתוח ולאחר ההתאוששות הוסבר לי שלא היה קרע רק שטפי דם והידבקויות, טעו באיבחון ניקו וסגרו . וההחלמה תהייה קלה יותר.

הוספת תגובה

• טעות באיבחון קרע מלא גיד כתף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

שלום יפית ג.
    ברוך ה' שהיתה פגיעה קלה.
    אני מאחל לך החלמה מהירה.
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייקר ציסט
    דפנה
    07/08/2011

אמא שלי בת 70 סובלת לפי שהרופא הגדיר נזילה של בייקר ציסט לשרירים בשוק.
    זה מאופיין בכאבים נוראיים שאיננה יכולה לסבול.
    טרומבוזה נשלל באולטרסאונד מבחינת עצמות הכל בסדר.
    אין אוסטופרוזיס.כרגע מקבלת תרופות טרמידקס וXEFO8 כנגד כאבים
    אין ניתן לאתר האם זו באמת הבעיה מתי יחלפו הכאבים? האם יש דרך אחרת לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    בייקר ציסט

הוספת תגובה

• בייקר ציסט - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

שלום דפנה.
    סביר להניח שמדובר במחלה ניוונים של הברך עם התלקחות של המצב, יצירת עודף נוזלים שפרצו לשקית מאחורי הברך שניקראת ציסטה על שם בייקר.
    הציסטה כשלעצמה איננה הבעיה.
    הבעיה היא המצב הדלקתי של הברך. ואת זה יש לסדר.
    קיימות דרכים רבות כל אחד לפי מצבו כדאי להוועץ באורטופד בקופה.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים וכאבים
    סובלת
    07/08/2011

שלום רב,לפני כמעט כשבועיים נפגעתי בתאונת דרכים. עצרתי ברמור אדום כאשר רכב אחר לא עצר ונכנס בי. ראשי הוטח בהגה, כמכונה "מכת שוט". מיד לאחר הפגיעה, הצלחתי לעמוד, לדבר, לתפקד ואף לנהוג. עם זאת, מאז הפגיעה אני סובלת בכאב באזור הצוואר ואזור כתף ימין. צילום במיון לא העיד על שבר, כך שהנני סבורה שהפגיעה היא ברמת השריר/ רקמה רכה. האם יש לעשות פזיותרפיה כדי לזרז את ההחלמה? כמה זמן יש להמתין עד החלמה מהירה? האם יש להימנע מפעילות גופנית? רופא הפנה אותי לצילום חוזר- האם צעד זה יקדם אותי בצורה כלשהי? האם להיות מודאגת מן הכאבים הלא חולפים? רק אציין כי למרות הכאב, ותחושת החוסר נוחות טווח התנועה תקין.

תודה רבה ושבוע טוב של בריאות ועשייה!!

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים וכאבים

הוספת תגובה

• תאונת דרכים וכאבים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

שני היקרה,
    אכן את עוברת מה שמכונה צליפת שוט, וכפי שאמרת זה בדרך כלל פגיעה של רקמה רכה.
    כדאי ורצוי לטפל בפיזיוטרפיה בהקדם וגם להגיע לכירופרקטור לטיפול במידה והמצב לא ישתפר בשבוע הקרוב.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח צילום גב
    שני
    07/08/2011

היי
    אבי סובל מכאבי גב תחתון צד ימין.
    להלן צילום הרנטגן שלו, אשמח לפענוח.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח צילום גב

הוספת תגובה

• צילום נוסף

שני
    07/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום נוסף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

שלום שני
    וכי מה יעזור הפיענוח?
    חשוב יותר לבודקו ולראות כיצד ניתן לעזור לו.
    בצילום קיימים שינויים ניוניים מפושטים של עמוד השידרה , עם הטיה של הגו לשמאל בגובה L5-S1.
    זה לא אומר כלום.
    שיגש לרופא להמשך טיפול.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בירכיים
    גלי
    07/08/2011

אני בת 31 ובחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאביי בירכיים, עברתי סידרה של 5 טיפולים בפיזיותרפיה ולא ברור מה הבעיה, כי לכאורה הכל נראה תקין ולאחרונה אני גם עושה פילאטיס,בינתיים אני לא מרגישה שינוי ואף ישנם ימים שאני מרגישה החרפה בכאב ולא ההכרח בגלל מאמץ מיוחד כמו הליכה ספורטיבית למשל והכאב העיקרי הוא בברך ימין.
    יש לציין שצילום לא עשיתי כי לטענתו של הרופא זה לא ממש ישקף אם יש בעיה.
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בירכיים

הוספת תגובה

• כאבי בירכיים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

גלי שלום,
    מקור כאבי בירכיים יכול להיות ממספר מקומות לא בהכרח מן הברך.
    יש לבצע בדיקה טובה אצל אורטופד למצא את מקור הכאב, ואז לראות כיצד לפתור הבעיה.
    צילום לא יקדם אם אין כיוון אבחנתי בבדיקה פיזיקלית.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך האחורית
    עדנה
    07/08/2011

מזה שלושה שבועות יש לי כאבים בירך האחורית של רגל ימין, רק בזמן שאני מתיישבת וקמה מישיבה ומשכיבה. הרופא נתן לי כדורים נגד כאבים אך זה לא עזר, כרגע אני לוקחת וולטרן וזה קצת עוזר, 50%, לכמה שעות.
    מה יכולה להיות הבעיה? כמו המ זה נשמע?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בירך האחורית

הוספת תגובה

• כאבים בירך האחורית - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

עדנה יקרה,
    קשה לאבחן כאב כללי שאת מתארת באינטרנט.
    יש צורך בבדיקה מדוקדקת כדי להגיע לאבחנה.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרס ועקב מסיליקון
    חיים
    06/08/2011

בעקבות דורבן הומלץ לי לרכוש עקב מסיליקון עם הנקודה הכחולה

אני הולך עם מדרסים

האם יש להניח את העקב סיליקון על המדרס או עלי להוציא את המדרס ולהכניס את

הספידה הרגילה של הנעל ועליה את עקב הסיליקון

תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מדרס ועקב מסיליקון

הוספת תגובה

• מדרס ועקב מסיליקון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

חיים שלום.
    במידה ואתה שם את המידרס עם הסיליקון הייתי מחליף את המידרס שלך ברפידות הנעל ועליו את מידרס הסיליקון.
    אין מקום בנעל לשני המדרסים.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכים ואופניים
    דודו
    06/08/2011

שלום
    אני סובל מחיקת סחוס בברכים רוב הזמן פעיל בלי כאבים
    בתקופות של עומס יש כאבים שנמשכים מספר ימים

אני שוקל לרכוב על על אופניים האם התנועה של הרכיבה תביא להחמרת השחיקה ולהגברת הכאב
    תוך כדי רכיבה ולעיתים אחריו ישנו כאב ברכים לא חזק אבל קיים

תודה דודו

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכים ואופניים

הוספת תגובה

• כאבי ברכים ואופניים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/08/2011

שלום דודו,
    אם תרכוב בצורה הדרגתית ולא תגזים , ותתמיד, הכאב ילך ויעלם.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה