מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רדיוס ואולנה מחוברותנתן22/09/2010
שלום.
עצמות הרדיוס והאולנה בשני ידי מחוברות זו אל זו, החיבור הוא אומנם מזערי ונמצא באזור הקרוב למרפקיםאך עדיין מגביל את תנועת ידי.
זהו מום מולד, כעת אני בן 20 וכלפני 3 שנים נבדקתי אצל אורטופד שאמר שחיבור זה של עצמות נקרא סינוסטוזיס או משהו בסגנון.
רציתי לשאול אם ניתן לטפל בזה על ידי הסרת החיבור הזה בין העצמות ומניעת חזרתו?
תודה רבה מראש
ושיהיה חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיוס ואולנה מחוברות
ד''ר יונה יניב27/09/2010יש הרבה שיטות - להסיר זו לא הבעיה, הבעיה היא שמירת תנועה ומניעת חזרה. ניתן לנסות אבל לרוב יש חזרה של הסינוסטוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מהשכם שמקרין למרפקורד22/09/2010
על מה מעיד כאב חד שמתחיל בשכם הימני לאורך הגבהעליון,
מקרין גם כאב למרפק הימני החיצוני והפנימי?
מה יכול להקל על הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יונה יניב27/09/2010ייתכן והבעיה היא צווארית. עלייך לגשת לבדיקת אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש סנדלים בבנייה אישיתאלירן21/09/2010
עם מדרס הגבהה באחד הרגליים. סנדלים פתוחות רגילות לגברים, שמתאימות ליום יום וטיולים. אשמח גם אם מישהו מכיר חנות שמתמחה בבנייה אישית שכאלה...אני פשוט לא מוצא מידע ברשת.אם יש חנות שבונה כאלה על בסיס סנדלים טובים קיימים (נאמר צ'אקו לדוגמא) אשמח לשמוע. אני רוב הזמן הולך עם נעליים סגורות שבתוכן מדרסים אורטופדים שאחד מוגבה ב2 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש סנדלים בבנייה אישית - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/2010מהיכן אתה בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת emgאורן20/09/2010
שלום
יש לי בדיקת emg בתל השומר...שאלתי היא פשוטה..
האם התוצאות הם במקום?תוך כמה זמן מתקבלות תוצאות?
תודה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת emg
ד''ר יונה יניב21/09/2010כדאי לשאול במכון שבו מתבצע הEMG, מאחר ואנחנו האורתופדים לא קשורים למכון כלשהו אין לני מושג כמה זמן לוקח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים בכף הידיעל19/09/2010
שלום,
נחתכתי לפני שבועיים בכף ידי (בזרת) ועשו לי ארבעה תפרים.
היום הוציאו לי את התפרים בקופת החולים, ובמהלך השעות ככל שקיפלתי את הזרת (לא במכוון, באופן בלתי נשלט) אני רואה שרק בצד אחד של החתך יש גלד שמחבר בין שני צידי הבשר, ובצד השני החתך פתוח לרווחה ואפשר לראות את פנים החתך.
המקום לא מדמם.
האם זה איחוי נורמלי של תפרים, או שצד אחד של החתך לא קיבל את התפרים ונשאר פתוח? האם זה יחלים לבד או שאני צריכה ללכת שוב לעשות תפר או שניים?
צירפתי תמונה, היא לא בדיוק ברורה - כי זה בכל זאת חתך קטן (אך עמוק), אבל החלק העליון הוא החלק הפתוח, התחתון מוגלד.
תודה רבה,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים
ד''ר יונה יניב20/09/2010נראה לי שהכל מחובר. לעיתים השוליים השטחיים של העור נראהים לא מחוברים ומורמים אבל הפצע סגור לגמרי ואין חשש. אצל חולי סכרת, חולים עם תזונה לקוי וחסר חלבונים, החלמת חתכים היא ארוכה ולא שלמה - גם אצלם לא תמיד!. אבל לפי הצילום הכל נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIשלום19/09/2010
שלום
הרמתי דברים כבדים ומאז אני עם כאבים
רציתי לדעת האם זה הוא אומר משהו......
קונוס מדולריס מסתיים בגובה לוחית קצה עליונה של החוליה L1
האם זה מסביר כאבי גב תחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר יונה יניב20/09/2010זה נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת גבוההסטודנט19/09/2010
שלום,
יש לי קשת גבוהה ולכן אני סובל מכאבים ברגל.
עשיתי מדרדסים לפני שמונה שנים, בתקופת הצבא אבל אלו היו מדרסים שנעשו באמצעות דריכה על ספוג.
רציתי לשאול האם השיטה הכי טובה היא אכן באמצעות עטיפת הרגל בגבס, והאם זה מתאים גם לקשת גבוהה? כי בחלק מהאתרים כתוב ששיטה זו לא מתאימה לקשת גבוהה.
בנוסף, אשמח לדעת מהו המחיר הסביר משום שהשוק די פרוץ וקשה מאוד לקבל הכוונה נטולת אינטרסים...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשת גבוהה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/2010השיטה הטובה היא בחבישת גבס בישיבה או שכיבה ללא עומס או עם גרב פולימרית במקום גבס.
בנוסף, אשמח לדעת מהו המחיר הסביר משום שהשוק די פרוץ וקשה מאוד לקבל הכוונה נטולת אינטרסים...המחיר תלוי בחומר ממנו מיוצר המדרס אבל אכן השוק פרוץ. מדרסים יכולים לנוע מ-400 ש"ח עד 2500 ש''ח.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת שכיבה בעת כאבי גבשי18/09/2010
אבי נפל על הגב ויש לו כאבים חזקים בגב התחתון. הוא שוכב כל הזמן ואינו יכול לשבת. האם במקרה כזה עדיף לשכב על משהו קשה (למשל אם המזרן אינו קשה אלא רגיל, האם כדאי לשים משהו קשה כמו קרש)? האם משנה על כמה כריות מניחים את הראש? (הוא שוכב על הזמן על הצד, וראשו על שתי כריות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר חגי אמיר20/09/2010אם הכאבים חזקים מאד והוא טרם ניבדק, כדאי לפנות לרופא ולהצטלם.
בנוגע לשכיבה חשוב שישכב בתנוחה שחש הכי נוח.
רפואה שלמה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה במהלך משחק כדורגל...שקד ניסן18/09/2010
שלום רב,
לפני שבועיים נפצעתי במהלך משחק כדורגל כאשר באמצע ריצה מהירה יצא לי קליק עצבני מהכף רגל וזעזע אותה באופן רציני!
ישר יצאתי מהמשחק כדי לבדוק מה קרה.. יש לציין שלא עיקמתי את הרגל ולא מעדתי..
אחרי כמה דקות הרגל התחילה להתנפח ואיבדתי כמעט לגמרי את ההרגשה של הדריכה בחלק הפימי של הרגל.
עברתי צילום ב'טרם' ונראה שהכל בסדר בעצמות ולא מדובר בשבר.
אחרי יומיים הלכתי לאורתופד ששלח אותי שוב לצילום ושוב התוצאות היו תקינות. הוא הנחה אותי לנוח מכיוון שלא ידע לאבחן את זה בגלל הנפיחות של הרגל. לאחר שבוע וחצי מנוחה ולאחר שהנפיחות ירדה אך עדיין הפציעה כואבת ומונעת ממני הליכה ללא צליעה, הלכתי לאורטופד אחר שיבדוק אותי אולי קצת יותר ברצינות. לצערי התאכזבתי גם ממנו ונתקלתי באדישות רבה! בקושי הצלחתי להוציא ממנו בקשה לסי.טי.
כרגע המצב הוא כזה - אני יכול לדרוך רק על החלק החיצוני של הרגל, הרגשה של מתיחה כלשהי בחלק הפנימי של הרגל (הצד הקרוב לבוהן) וכאב כמו של מכה יבשה בגב הרגל קרוב לאצבעות.
במה יכול להיות שמדובר? רצועות? גיד? אולי אפילו פריקה? האם יכול להיות שמדובר בפציעה רצינית?
תודה על העזרה מראש,
שקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה במהלך משחק כדורגל... - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/2010במה יכול להיות שמדובר? רצועות? גיד? אולי אפילו פריקה? האם יכול להיות שמדובר בפציעה רצינית? - קשה לדעת ללא בדיקה ובחינת בדיקות עזר, על מה מדובר. מהתאור לא ניתן להגיע לאבחנה.
אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתוס?לילי18/09/2010
האם זה נכון שתפוח אדמה שמוצמד לאחד הגפיים גורם לו להישבר בקלות אחרי תקופת זמן של שנת לילה?
בתי הזכירה זאת בפניי ומאוד חשוב לי לדעת האם הדאגה שלי למקרה הספציפי הזה רלוונטית.
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
תודה מראש, רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוס
ד''ר יונה יניב20/09/2010תפוח אדמה חצוי המוצמד לגפה גורם לבצקת מקומית ונפיחות בלבד. חיילים, לפעמים, עושים את זה לעצמם כדי לקבל שחרורים שונים והקלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזרת יד ימין?אסף17/09/2010
שלום, אתמול שיחקתי כדורסל וקיבלתי מכה בזרת, היום בבוקר קמתי כשיש לי שטפי דם משני צדי הזרת ויש נפיחות מהמפרק עד קצה הזרת. אני יכול להזיז אותה עם כאב קל.
זה שבר? נקע? מה כדאי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע
ד''ר יונה יניב20/09/2010כדאי ללכת להבדק וכנראה גם לבצע צילום של האצבע, בלי 2 הדברים הללו לא ניתן לאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל התרסקהנחמה16/09/2010
שלום רב, שלשום בן זוגי עבר תאונה בה כלי כבד עלה לו על כף הרגל. באותו יום ניתחו אותו, אך לא "פתחו" את הרגל, אלא הכינו תשתית לניתוח הבא שאמור להיות בעוד מספר ימים. אנחנו בפחד ופאניקה. האם הוא יוכל ללכת? לנהוג? לחזור לעבודה? כמה זמן בערך ייקח תהליך השיקום? מה כדאי לעשות או להכיון כבר עכשיו?
בתודה מראש?
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל התרסקה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/2010האם הוא יוכל ללכת? - סביר להניח כי בעתיד לאחר שיחלים יוכל ללכת, לנהוג וכ"ו.
כמובן שלא ראיתי צילומים ומהתאור לא ניתן להבין איזה שבר יש ומה עשו.
זמן בערך ייקח תהליך השיקום? - תלוי בשבר ובניתוח וכ"ו כאמור. מה כדאי לעשות או להכיון כבר עכשיו? - לא ניתן לתת תשובה ללא בדיקה ובחינת צילומים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגה גלופלקסמשה16/09/2010
שלום רב
לפני מספר ימים היתה כתבה לגבי חוסר יעילותה של תרופת מגה גלופלקס ביחס ישר לפרסומים שלה.
כלומר בית המשפט קבע שהיא לא בונה סחוס אלא רק עוזרת בהפחתת הכאב.
זה עלה לנו הרבה כסף!
האם ניתן לקבל אותו חזרה ?(נידמה לי שזו היתה תביעה יצוגית)
בכל מיקרה שאלתי הרפואית היא האם להפסיק?או להישתמש בחלופות.
דרך אגב, המליץ לי עליה פרופסור מוכר בתחום הראומוטולוגיה.
אודה על דעתכם?
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה שלום, לי זה עוזר מאוד, כל יום
רבקה ש.16/09/2010אני חדשה באתר הזה, מברכת על החומרים הנהדרים בו. לי מגה גלופלקס עוזר מאוד. לדעתי זה פתרון גאוני. לא ראיתי מה היה כתוב בעיתון, אבל לי זה מאוד עוזר וגם לכמה מחבריי. למשה אני רוצה לומר, אל תאמין לכל מה שכתוב בעיתון, תעשה מה שניתן על מנת להפחית כאב (ולשמור על תנועת המפרקים שלך), ובכל מיקרה שנה טובה לך ולרופאים המקסימים. רבקה ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמשיך לקחת מגה גלופלקס
אריק16/09/2010אני התייעצתי עם האורטופד שלי והוא אמר להמשיך לקחת ושהתביעה לא קשורה ליעילות של הרכיבים אלא רק למשהו בקשר לפרסום. אתה אומר שהמליץ לך על התרופה פרופסור מכובד אז אני חושב שהתשובה בגוף השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק כך!
רבקה ש.16/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגה גלופלקס
ד''ר חגי אמיר20/09/2010עם כל הכבוד, אין כל חדש בידיעה של בית המשפט.
מבחינה רפואית תמיד היה ברור כי אין בניית סחוס על ידי מגה גלופלקס.
ההשפעה הינה בעיקר הפחתת הכאב, וגם זאת רק בחלק מהמטופלים.
כאשר חומרים אחרים אינם עוזרים או מי שמעוניין בתרופות אלא תוסף מזון עם תופעות לואי אפסיות, ניתן לנסות הטיפול בתוסף המזון.
לא לכולם זה עוזר, והעלות איננה שולית.
למי שהיה ברור כי נטילת התרופה הינה למניעת כאב, והוא מרוצה - ימשיך לקחת.
מי שחשב או שהובל לחשוב כי הסחוס שלו יצמח בחזרה יכול להצטרף לתביעה הייצוגית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת גיד בברךיונתן ו16/09/2010
שלום,
בעקבות נחיתה לא טובה על הרגל במשחק כדורסל לפני כ-5 ימים שבעקבותיה לא יכלתי ללכת כמו שצריך וטווח התנועה ברגל היה מוגבל, הלכתי לרופא שהפנה אותי לאורטופד במיון שאמר שכנראה שמתחתי גיד, ואם הכאבים לא עוברים תוך כמה ימים לחזור ולראות אורטופד. עד אתמול המצב השתפר (אבל התנועה מוגבלת עדיין וכואב לי כשאני מותח וממש כואב לי כשאני מכופף את הברך). מאתמול להיום לא חל שיפור והכאבים קצת התחדדו אפילו.
תוך כמה זמן המגבלה בתנועה והכאבים כתוצאה ממתיחת גיד אמורים לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר (הכוונה שמתחתי את הגיד בהמסטרינגס)
יונתן ו16/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסולית כף הרגלאירית15/09/2010
האם מומלץ לרכוש קרסולית לכף הרגל - קרסולית הנלבשת על כף הרגל ועליה הנעל - מדובר בילד בן 14 ,מטר 88 , שחקן כדורסל פעיל - 6 ימים בשבוע אימונים ומשחקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסולית כף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/2010אם אין לו בעיות בקרסול, לא צריך קרסולית.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)