מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים מאוד בגבהדס31/08/2010
שלום רב
לפני שלושה ימים התחלתי אימון ראשון בחדר כושר
לא התאמצתי יותר מדי, הייתי על הליכון רבע שעה ועל אופניים עוד רבע שעה
באיזו נקודה התחלתי להרגיש כאבים באיזור הגב בתחתון
אני רוצה לציין שכבר זמן רב אני יושבת שצורה מאוד לא נכונה ויש לי מדי פעם כאבים אבל חלשים מאוד.
הפסקתי להתאמן והלכתי הביתה
בבית התחילו לי ממש כאבים חזקים, היה לי מאוד קשה לשבת
אתמול היה לי כאב בלתי נסבל, אני חושבת שממש עמדתי לבכות מכאבים. הכאב עלה גם לאמצע הגב והיה לי פשוט קשה לסבול את זה.
הכאב הוא בעמוד השידרה ומסביב לו, מהגב התחתון ועד לאמצע הגב. אני לא מוגבלת בתנועות, הכאב מגיע יותר כשאני במנוחה מוחלטת.
זה לא מקרין לי לרגליים.
לאבא שלי יש פריצות דיסק בגב והוא קיבל מדבקות יומיות, כאלה שמשאירים על הגב ליום שלם.
שמתי אחת והיא לפרקים מאוד מקלה על הכאבים שלי
יש לי תור לאורטופד ביום ראשון, אבל לבנתיים אני מאוד פוחדת
יכול להיות שהכאב הזה הוא מישיבה לא נכונה ושפתאום עשיתי ספורט?
זה יכול להיות משהו חמור? כי אלה כאבים באמת חזקים
אני קצת פוחדת
אשמח מאוד לעזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב.
ד''ר חגי אמיר05/09/2010שלום הדס,
אני משער כי היגעת כבר לאורטופד והוא עזר לך עם תרופות ומנוחה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ולא נסבלsima31/08/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 23 עם כאבי גב וירך כבר שנה, והרופאים של הקופת חולים למרות כל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו אינם יכולים לאתר את הבעיה.
עשיתי מליוני בדיקות להיום, הדמיות מ.ר.י, צילומי רנטגן, המון בדיקות דם, טיפולים פיזוטרפיים ואפילו פניתי לדיקור סיני מחוסר ברירה... בנוסף לכץ התרופות כמו איתופן ואלגוליזין ומוסקול ומליונים אחרים לא עוזרות, אין שום תרופה שנשיתי ומרפה לי את הכאב, פשוט נשארת עם התקף גם אם זה ימים ולילותך שלמים וסובלת עד שזה עובר.
מרוב הכאב אינני יכולה לישון, הנה אני באמצע הלילה פשוט יושבת לי ובוכה מהכאב, כי כולם טוענים שאין טעם מללכת למיון, כי זה פשוט גוזל זמן ולא יעשה כלום, אנשים מסביבי אמרו לי שמקסימום במיון יתנו לי הזרקה וזיהו..
מה אני אמורה לעשות? אם אני פשוט אפנה לבית חולים ואבקש להתאשפז עד שהרופאים ימצאו את הבעיה, האם זה יעזור? האם זה יזרז את העניינים ויביא לתוצאה? מה עצתכם אלי בבקשה
מחכה לתשובה,
תודה מראש
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר חגי אמיר05/09/2010סימה יקרה,
מן הסתם טרם נימצא הגורם לכאבייך.
ניראה כי יש לך כאבים אולם מקורם יכול להיות ממקור פנימי מתוך הבטן, ממקור חיצוני לשק הבטן, באזור הרטרו-פרוטונאום, ממקור של מערכת הנשית, או ממערכת השלד והשרירים.
גשי לרופא המשפחה ובקשי שיפנה אותך לכל הבדיקות ולמומחים הנידרשים עד שתימצאי את מקור כאבייך.
שנה טובה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות כף הרגלדני31/08/2010
שלום רב,
אני בת 34 סובלת מאלוס וולגוס בעיקר ברגל שמאל, לאחרונה התחילו לי כאבים בעצמות כף הרגל בצד החיצוני . הכאב מופיע בעיקר בבוקר ונעלם עם ההליכה. רציתי לדעת מה משמעו והאם זה קשור לכאבי הברכיים שאני חשה מאז ילדתי את בני (לפני 8 חודשים). בעבר איבחנו אצלי פסוריאטיק ארטריטיס אבל הייתי אומרת שבשנים האחרונות זה די בנסיגה, למעשה אחרי הלידה הגשתי כאילו כל הגוף שלי מתפרק אבל עכשיו תודה לאל נשאר רק הכאב הזה המציק.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010לצורך מתן תשובה לשאלתך יש צורך בבדיקה אורתופדית מסודרת ובחינת בדיקות עזר.
פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגןאור30/08/2010
אני סובלת מכאבים באגן השמאלי באזור מפרק הברך וכמו כן לעיתים גם במותן שמאלי.בצלומים c.t ובמיפוי לבעייה אחרת אמרו שיש היצרות קטנה בצנור השופכה בצד שמאל והרופא אמר שזאת לא הסיבה לכאב.אני עושה הרבה ספורט והכאב בעקר לאחר הליכה ולא לאחר שיעור אירובי .בזמן הכאב אינני מסוגלת לשבת ורק לחיצה חזקה על הנקודה הכואבת מקטינה את הכאב במצב שכיבה הכאב נעלם. משחות חיצוניות עזרו לאותו רגע בלבד.כדור חזק שקיבלתי לכאב בברך עזר לברך אך לא לאגן.אני בת 53 בגיל המעבר .כמו כן בברך יש שחיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן
ד''ר חגי אמיר05/09/2010שלום אור,
המשיכי לעסוק בספורט ורצוי אם תחום מסויים מגביר את כאבייך שני לתחום אחר.
כדי לגשת לאורטופד שיבדוק יתרשם מן הכאבים ויזמין את הבדיקות הנידרשות לצורך קביעת אבחנה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת M.R.I במכונה פתוחהליה ר.30/08/2010
שלום רב,
מאחר והופסקה בדיקת M.R.I. שנערכה לי בגלל קלסטרופוביה, הנני מעוניינת לדעת היכן ניתן לבצע הבדיקה הנ"ל במכונה פתוחה.
בתודה
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת M.R.I במכונה פתוחה
ד''ר יונה יניב31/08/2010יש מכונה כזו בבי" שיבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת M.R.I במכונה פתוחה
ליה31/08/2010שלום רב,
תודה על התגובה המהירה, אולם במוקד זימון תורים בי"ח שיבא נאמר לי שהמכונה כלל לא פעילה .
האם יש במקום אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר יונה יניב02/09/2010לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רתמוס סקפולריישראלה30/08/2010
מה זה רתמוס סקפולרי מופרע?
למה זה יכול לגרום (פריקות כתף?)
האם יש טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב תנועת הכתף
ד''ר חגי אמיר05/09/2010שלום רוני,
בעת הנעת הכתף אנו מפעילים את המפרק בכתף עצמה בין עצם הזרוע לעצם השיכמה, אולם בעת ובעונה אחת אנו גם מסובבים את השיכמה על גבי בית החזה. יוצא מכך כי תנועת הכתף הינה משולבת הן מתנועה במפרק ה- "גלנו-הומרלי" (בין הזרוע לשיכמה), והן ב- "סקפולו-טורקאלי" (בין עצם השיכמה לבית החזה). יחסי התנועה בין שתי תנועות אלה הוא הוא הריתמוס הסקפולרי בעת הנעת הכתף.
ואידך זיל גמור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה30/08/2010
אם עשיתי בדיקת ct לפני כחודש וחצי האם אני יכול לעשות אחשב בדיקת מיפוי עצמות. אני חושש מהקרינה. כמה זמן צריך להיות ביין בדיקה אחת לשנייה? תשובה מהירה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר יונה יניב31/08/2010לא צריך להיות רווח. אם יש צורך בבדיקות עושים. היום בבדיקת CTיש הרבה פחות קרינה מאשר פעם. מיפוי עצמות - זהו חומר רדיואקטיבי שמתפנה מהגוף תוך 48 שעות (דרך השתן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במרפק בזמן מתיחת הידרועי29/08/2010
שלום
אני מתאמן באגרוף. לאחרונה החלו לי כאבים אזים במרפק בזמן שאני מותח את היד בשביל לתת אגרוף. אני חש כאב רק שהיד נמתחת מעבר למתוכנן. התחושה היא שהיד מתנתקת מהמרפק. אני מורח וולטרן במשך כחודש אך עם הצלחה מזערית בהפגת הכאב.
ממה נובע הכאב וכיצד לפעול?
תודה מראש
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במרפק בזמן מתיחת היד
ד''ר יונה יניב30/08/2010יש צורך בבדיקה כדי לברר מה מקור הבעיה. ייתכן ומדובר במתיחת רצועות הגורמת לאי יציבות של המרפק. בהתאם לממצאים יוצע טיפול. אם יש אי יציבות ניכרת ייתכן ויומלץ ניתוח לתיקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי תחושה בבוהן היד וכרית כף היד אנאגל29/08/2010
אספר בקצרה.. לפני כשבועיים וחצי המשטרה הצבאית לקחה אותי לחקירה כלשהי לא חשוב מה ושמו לי אזיקים למרות שבסוף יצאתי זכאי וטעו לגביי, לא משנה בכל מצב כאשר סגרו עליי את האזיקים הם סגרו לי אותם נורא חזק ולוחץ ביד על אף שהפצרתי בהם והתחננתי שיפתחו מעט כיוון שאני לא מרגיש את ידיי, ככל הנראה לא הגיע די דם וחמצן לידי והאצבעות כתוצאה מהלחץ של האזיקים, דבר שכעת גרם לי לאי תחושה בין אגודל יד ימין לחיבור כרית כף היד.. שאר האצבעות מרגיש רגיל, אבל רק צד זה אין תחושה וקיים זרמים במידה ואני נוגע בזרוע של היד במטרה לנסות לחוש תחושה אבל כלום.. פשוט האצבע לא חוזרת לתחושה מלאה יחד עם כרית כף היד ואני נורא מודאג ומוטרד הדבר לא נעים בפועל ופשוט מצמרר אותי המצב.. מה עליי לעשות אנא עזרתכם המיידית בבקשה... אשמח לשמוע חוות דעת טרם תגובה של ללכת להיבדק כי חשוב לי לדעת שזה באמת משהו שדורש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר תחושה
ד''ר יונה יניב30/08/2010אכן היה כנראה לחץ גדול מדי על אחד העצבים. עליך להיות במעקב אצל כיר' של יד. אולי הוא יבקש בדיקת EMG לעצבי היד. אם לא יהיה שיפור ייתכן וימליץ על ניתוח לשחרור העצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע - למה אתם לא עונים ??ארקדי29/08/2010
שלום.
אני נקעתי רגל לפני קרוב לחצי שנה, נקע היה די רציני, יום למחרת הקרסול התנפחה משמעותית כולל שטפי דם, אך בהיותי למיד ניסיון בנקעים ברגל השניה ובגלל עבודה חדשה המשכתי לעבוד בתקווה כי יעבור. כעבור חודש וחצי נפיחות ירדה וגם כאבים, אך לא לגמרי. נתתי לזה עוד זמן אבל זה עדיין המשיך לכאב עם נפיחות בסוף היום. כעבור כחודשיים עשיתי צילום רנטגן ואולטראבאונד ונבדקתי אצל אורטופד אך נאמר לי כי הכל תקין לפי צילום ויש להתעזר בסבלנות. כעבור 4 חודשים הכאבים החמירו, קרסול נפוחה בסוף היום, הלכתי לאורטופד פרטי דרך מושלם. גם הוא לא מצא משהו בצילום רנטגן והמליץ על פיזיוטראפיה וללבוש AchilloTrain .אני כבר כחודש וחצי אחרי פיזיוטראפיה ועם הקרסוליה אך הכאבים לא פוסקים, קרסוליה מורידה קצת נפיחות בגלל הלחץ, אך עדיין בסוף יום יש נפיחות בצד החיצוני והתנפחות ורידים בצד פנימי והקרסול מקבלת צבע חום בצד הפנימי וחיצוני, כאבים עם הרגשה של שורף בקרסול ומעל. בביקור השני לאחר צילום במכשיר טלוס האורטופד הפנה אותי לMRI אבל התור נבקע רק לחודש 12 שזה כמעט שנה לאחר הנקע ואני לא יכול לתפקד כך בעבודה ולסבול עד אז ומפחד כי המצב יחמיר. מה אתם הייתם יכולים להמליץ, הייתי רוצה לשמוע תגובה של דר' יחזקאל טיטיון או מומחה אחר לקרסול, וגם האם דר יחזקאל טיטיון מקבל ע"פ הסדר מושלם. חשוב לי לא למשוך ולהחמיר את זה כי ברגל השניה כבר יש לי בעיה בכרסול לאחר שבר וניתוח ובורג ולכן הרגל השניה הייתה התומכת, ועכשיו אני פשוט סובל יום יום וכבר לא יודע לאן לפנות,
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010שאלה זאת כבר קיבלה תשובה. יש צורך בבדיקה קלינית וב-MRI.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת תת עורית מדיאלי קרסול ימיןיוני סלע29/08/2010
US = בצקת תת עורי צד מדיאלי קרסול ימין, בצקת סבחב TP ואי סדירות TP דיסטאלי. נוזל סביב TP שאר הגידים OK.
שלום רב,
בן 50 לפני כשבועיים ניגשתי לאורטופד מכיוון שהרגל התנפחה
הרופא ביקש חודש מנוחה ללא דריכה על הרגל והציע גבס
1. אני ללא דריכה כבר שבועיים.
2. לא שמתי גבס.
3. הנפיחות ירדה וכן גם הכאבים כאשר הרגל במנוחה.
שאלה?
1.האם הייתי בכל זאת צריך לשים גבס (מקווה שלא עשיתי טעות).????
2. כרגע אין נפיחות וכאבים כדאי להתחיל לדרוך או להמתין עוד שבועיים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TP
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/20101.האם הייתי בכל זאת צריך לשים גבס (מקווה שלא עשיתי טעות).???? - גב נותן לרגל מנוחה מלאה יותר ולכן משתמשים בו.
2. כרגע אין נפיחות וכאבים כדאי להתחיל לדרוך או להמתין עוד שבועיים???? - בגבול הכאב ולאט לאט. כדי לשמים תומך קרסול מסוג AIR LIFT, שמיעד ספציפית לבעיה שלך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח אורתוסקופיה בברךאבישי29/08/2010
3 חודשים לאחר ניתוח אורתוסקופיה בברך ימין ועדיין יש כאבים והגבלת תנועה.
בבדיקה של הרופא רשם באבחנה -locking -מה המשמעות הרפואית של המושג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר locked knee
ד''ר חגי אמיר05/09/2010משמעות המושג נעילה של הברך הוא חוסר יישור מלא של הברך. משהו מכאני עוצר את היישור הסופי.
יש לחזור למנתח שיבחן שוב את ממצאיו ותוצאות הניתוח.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקעתי את הרגל ומאז הכאבים לא חלפוארז27/08/2010
שלום רב,
לפני כ ארבעה וחצי חודשים נקעתי את הרגל ומאז הכאבים לא חלפו.
השבוע ביצעתי MRI לקרסול.
סיכום הבדיקה הינו:
קרע ב ATFL. טנדינוזיס קל בגיד הטיאביאליס האחורי. מוקד נזק אוסטיאוכונדרלי, ללא קו שבר או פרגמנט נפרד באספקט הלטרלי של כיפת הטלוס.
אפשר להסתייע בצוות לתרגום הממצאים לשפת העם?
תודה, ארש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010גרמת לעצמך נזק ניכר...
קרע ב ATFL. - קרע של רצועה המייצבת את הקרסול בצד החיצוני שלו.
טנדינוזיס קל בגיד הטיאביאליס האחורי. - פגיעה בגיד השומר על מבנה הקשת האוכית הפנימית של כף הרגל ועוזר לכיפוף כף הרגל.
מוקד נזק אוסטיאוכונדרלי, ללא קו שבר או פרגמנט נפרד באספקט הלטרלי של כיפת הטלוס. - פגיעה בעצם מתחת לסחוס בעצם הטאלוס שבקרסול.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים???
ארז03/09/2010מודה מאוד על התשובה.
ציינת שגרמתי לעצמי נזק ניכר ואני אכן חש זאת.
אז מה עושים? האם זה שאלה של זמן? אם כן כמה זמן להערכתך?
האם נדרשת התערבות חיצונית? אם כן איזו?
אני אשמח מאוד לקבל התייחסות.
תודה ושנה טובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד אכילסיקי25/08/2010
שלוש שאלות:
1. כרגע יש לי דלקת בגיד אכילס צד ימין ואני אמור לא לדרוך על הרגל כשבועיים.
עברו כ- 4 ימים הנפיחות קצת ירדה ואין כאבים כלל אבל הנפיחות
עברה לכיוון האצבעות והרגל קצת רדומה.
אולי בגלל שאני לא דורך עליה??
2. אני מכניס את הרגל 4-5 פעמים ביום למים קרים כ- חצי שעה האם זה בסדר??
3. ועוד שאלה קטנה אני לוקח גם קיריקוקוס האם האנטיביוטיקה גורמת לעייפות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילס
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/20101. כרגע יש לי דלקת בגיד אכילס צד ימין ואני אמור לא לדרוך על הרגל כשבועיים.
עברו כ- 4 ימים הנפיחות קצת ירדה ואין כאבים כלל אבל הנפיחות
עברה לכיוון האצבעות והרגל קצת רדומה.
אולי בגלל שאני לא דורך עליה?? - בעיקר כנראה אתה נמנע מלהפעיל אותה ולא רק מלדרוך. יש להפעיל אקטיבית את הקרסול ולשמור על טווח תנועה בגבול הכאב.
2. אני מכניס את הרגל 4-5 פעמים ביום למים קרים כ- חצי שעה האם זה בסדר?? - אם אתה מרגיש שזה עושה לך טוב אז כן. יש כאלה שאומרים שמים חמים עושה להם טוב. נסה וראה.
3. ועוד שאלה קטנה אני לוקח גם קיריקוקוס האם האנטיביוטיקה גורמת לעייפות?? - לכל תרופה יכולה להיות תופעות לואי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקעארקדי25/08/2010
שלום.
אני נקעתי רגל לפני קרוב לחצי שנה, נקע היה די רציני, יום למחרת הקרסול התנפחה משמעותית כולל שטפי דם, אך בהיותי למיד ניסיון בנקעים ברגל השניה ובגלל עבודה חדשה המשכתי לעבוד בתקווה כי יעבור. כעבור חודש וחצי נפיחות ירדה וגם כאבים, אך לא לגמרי. נתתי לזה עוד זמן אבל זה עדיין המשיך לכאב עם נפיחות בסוף היום. כעבור כחודשיים עשיתי צילום רנטגן ואולטראבאונד ונבדקתי אצל אורטופד אך נאמר לי כי הכל תקין לפי צילום ויש להתעזר בסבלנות. כעבור 4 חודשים הכאבים החמירו, קרסול נפוחה בסוף היום, הלכתי לאורטופד פרטי דרך מושלם. גם הוא לא מצא משהו בצילום רנטגן והמליץ על פיזיוטראפיה וללבוש AchilloTrain .אני כבר כחודש וחצי אחרי פיזיוטראפיה ועם הקרסוליה אך הכאבים לא פוסקים, קרסוליה מורידה קצת נפיחות בגלל הלחץ, אך עדיין בסוף יום יש נפיחות בצד החיצוני והתנפחות ורידים בצד פנימי והקרסול מקבלת צבע חום בצד הפנימי וחיצוני, כאבים עם הרגשה של שורף בקרסול ומעל. בביקור השני לאחר צילום במכשיר טלוס האורטופד הפנה אותי לMRI אבל התור נבקע רק לחודש 12 שזה כמעט שנה לאחר הנקע ואני לא יכול לתפקד כך בעבודה ולסבול עד אז ומפחד כי המצב יחמיר. מה אתם הייתם יכולים להמליץ, הייתי רוצה לשמוע תגובה של דר' יחזקאל טיטיון או מומחה אחר לקרסול, וגם האם דר יחזקאל טיטיון מקבל ע"פ הסדר מושלם. חשוב לי לא למשוך ולהחמיר את זה כי ברגל השניה כבר יש לי בעיה בכרסול לאחר שבר וניתוח ובורג ולכן הרגל השניה הייתה התומכת, ועכשיו אני פשוט סובל יום יום וכבר לא יודע לאן לפנות,
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010ראשית אין לי הסדר עם מושלם.
שנית נשמע כבעיה מורכבת שכדי לתת לה יעוץ אין מנוס מבדיקה מסודרת ונראה שאכן יש צורך בבדיקת ה-MRI אליה הופנת.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)