מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גב תחתוןניר05/10/2010
שלום
הרמתי משקל לא כבד במיוחד ,לפני מספר שבועות, בצורה לא אידיאלית ונשארתי עם כאב בגב תחתון.
הכאב אינו חזק ומופיע בצד ימין של הגב התחתון וממשיך לחלק העליון של הישבן.
אני מרגיש את זה כשאני בישיבה (רגליים בזווית 90 מעלות) וכאשר אני מישר את רגל שמאל ממש בסוף הישור אני מרגיש כאב עמום.
אשמח לשמוע דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
chiway06/10/2010שלום טל
תמיד צריך לזכור לחמם את הגוף לפני כל פעילות גם אם היא לא נראית כבדה במיוחד
לפי מה שכתבת , נשמע כמו לחץ על עצב הפריפורמיס - כדאי תמיד לבדוק אם לא עובר אחרי זמן מה ...
תקפיד לעשות בוקר , צהריים וערב שחרורים
תרגיל טוב לשחרור
שכב על הגב (משטח קשה) , תרים את הרגל ב 90 מעלות כשכף רגל על שולחן ואפשר להזיז בפלקס ופוינט ( קדימה ואחורה ) זה גורם למתיחה טובה של גב תחתון ושרירי הישבן
בהצלחה רבה
ינון שושני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב.סטודנט לרפואה05/10/2010
שלום רב,
אחי הקטן סובל מכאבי גב מזה מס' שנים.
כעת הוא לקראת הצבא, עם פרופיל 97 כרגע, הוא חושש באשר לגיוס ואני מנסה להרגיע אותו.
האבחנות של הC.T. להלן:
1.המיסקליזציה מימין
2ציסטה סובכונדרלית זעירה עם אפקט ואקום בתוכה באספקט האיליאקלי אינפרופוסטריורי של המפרק הסקרואיליאקלי מימין.
3.מרווח L5/L4 מופחת.
4.ישור הלורדוזיס.
אני חייב לציין שהלכתי עם אחי וביקשתי מהרופא שינסה להסביר לי את מהות האבחנות, אבל הוא נמנע מכך.
אודה לך האם תוכל להסביר לי בקצרה את מהות האבחנות (אני סטודנט פרה קליני), ויתרה מזאת האם במצב זה יגייסו את אחי ליחידות השדה? חשוב לי להדגיש שהוא סובל מאוד מכאבים בגב במשך שנים.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין אודות בקע בL4-L5
סטודנט לרפואה05/10/2010האבחנה במלאותה :סחוס הדיסק הבין חולייתי L4-L5 הודגם בקע אחורי ולחץ על השק הטקלי.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתחת לירך ולשוק דחוףלי04/10/2010
שלום רב,
אמי בת 82 סובלת מכאבים חזקים ביותר באיזור השוק התחתון..ולצערנו נפלה ושברה את מפרק הירך, עברה ניתוח להחלפת חלק מהמפרק...אך הכאבים בשוק אינם מרפים..וכל היום היא גונחת..כבר שבועות כך, היא נימצאת בשיקום..לאחר הניתוח..והרופאים מתיחחסים לניתוח ולא לכאב...הישן כביכול...הכאבים מתגברים והיא מקבלת תרופות מרובות...ומקיאה אותם לעיתים..היא סוכרתית, ולחץ דם גבוה...היא משפשפת את המקום ובוכה ממש מכאבים...ובנוסף לכל צרותייה, חטפה פצע לחץ בעכוז דרגה 3....אנחנו אבדי עייצות, ולא יודעים מה לעשות...האם יש סבירות להניח שהכאבים הלל מרמזים על משהו ...הרופאים לא ממש מתייחסים לכאב הזה...הכאב הזה הוא הסבל העיקרי שלה...
מאוד רוצה שתנחה אותי מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לכאב מתחת לירך לא לשוק
לי04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בהן חדיםמיקי04/10/2010
לאחרונה אני סובלת מכאבים בבהן שמאל באיזור החיבור של הבהן לף הרגל, בצד ימין (שנוגע בסנדל). הכאב מתחזק כאשר אני לוחצת על עצם הבהן בנקודה מסויימת.
קדמה להופעת הכאב תקופה בה הרגשתי עקצוצים באיזור זה וייחסתי זאת לנוירופטיה קלה כתוצאה מטיפולים באוקסליפלטין שהסתיימו לפני כשנה. האם יש קשר בין הטיפולים לכאב.
תודה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בהן חדים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון13/10/2010לצורך מתן תשובה יש צורך בבדיקה קלינית ובדיקות עזר.
פנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקתשלי04/10/2010
שלום רב,
אני בת 38. בימים האחרונים החלו לפתע וללא חבלה או מכה כאבים בעצם הזנב.
בפיענוח צילום שנעשה לי נכתב כי לא ניתן לשלול קו לוצנטי בסקרום התחתון חשד לשבר.
אורטופד קבע כי אין מדובר בשבר אלא ב COCCIDYNIA ורשם טיפול בארקוקסיה 90 מ", בכפוף לאישור המטולוג. (בשל אירוע של ITP לפני כשנתיים, שטופל בהצלחה בסטרואידים).
בייעוץ המטולוגי נאמר לי שאין מניעה לשימוש בתרופה, אולם הומלץ לי להימנע מכך אם אין מדובר בכאב חזק.
לפיכך, נמנעתי משימוש בתרופה והסתפקתי במנוחה בימים האחרונים. הכאב אומנם אינו חריף, אבל מקשה עלי בישיבה והחלו להופיע כאבי גב.
האם יש מקום לשקול בכ"ז נטילת התרופה? האם אין בהימנעות ממנה כדי להחריף את המצב הדלקתי?
אשמח לדעת גם כיצד עלי להתנהגבהתנהגות היומיומית מבחינת ישיבה והליכה?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר coccydynia
chiway06/10/2010שלום רב
אני מבין שיכול להיות פגיעה בעצם הזנב
אז הנה כמה דברים להימנע :
נסי לשבת בתנוחה שלא מפעילה לחץ על עצם הזנב.
אל תשבי על משטח מרופד שגורם לגב להתעגל , זה מעביר לחץ הישר אל עצם הזנב.
אם יש חשש לדלקת אז תזונה נכונה ודיקור סיני בהחלט יכולים לעזור
תוסיפי תה ירוק , עלים ירוקים ושתייה מרובה של מים
מומלץ לעשות סיבובי אגן ושחרור רגליים כל שעה אם יש נטייה לישיבה ארוכה
בהצלחה רבה
ינון שושני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה משברעופר04/10/2010
אני מחלים משבר בכף רגל מסרק 5, קיבלתי הנחיה להישאר עם תחבושת אלסטית ושאני יכול לדרוך על הרגל. התחבושת מקשה עלי בדריכה האם אני יכול להוריד אותה?
האם יש בכך סכנה כל עוד השבר טרם התאחה?
תודה
אלי זמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה משבר - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון13/10/2010בד"כ בשברים של מסרק 5 ניתן לטפל גם ללא חבישה ולדרוך, הכל בגבול הכאב. כמובן שזאת לא המלצה גורפת וזה תלוי בסוג השבר. מאחר ולא ראיתי צילום, לא אוכל להגיד מעבר לכך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים ולחץ בחוליותס04/10/2010
היי,
אני בת 20 ולאחרונה סובלת מכאבים בגב תחתון.
הרופא אבחן אותי ואמר שיש לי לחץ על חוליות הגב התחתון ושלח אותי לשמונה טיפולי פיזיוטרפיה.
אני מתעניינת לאחרונה לקנות אופניים, השאלה שלי היא האם ניתן לרכוב על אופניים במצב זה? ואם כן האם יש אופניים ספציפיים שצריך לקנות - מבחינת בולמי זעזועים, תנוחת רכיבה וכו'?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורטיבית
chiway05/10/2010שלום רב
את צריכה להיזכר האם הכאב נוצר עקב איזה מכה או תנועה לא טובה שעשית
בנוסף איזו בדיקה עשית ?, הייתי ממליץ על ct
כרגע ייתכן שאופניים יכביד קצת , הייתי ממליץ על הליכה במים ולתת למקום להחלים לאט
בנוסף לטיפולים הפיזיוטרפיים אני ממליץ על דיקור סיני
בברכה
בהצלחה רבה
ינון שושני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף הרגלעופר04/10/2010
שלום רב,
ב- 24/9/10 סובבתי את הקרסול וטופלתי במוקד רפואי בחבישת גונס ומנוחה 5 ימים, קומפרסים ורגל מורמת. צילום הרנטגן העיד על XR-AVULSION#OF MT-5
היום הייתי בבדיקה של אורטופד בקופ"ח האבחנה:
MODERATE FRACTURE METATARSAL(S) CLOSED LEFT
קיבלתי הנחייה לקבע את הקרסול בחבישה של תחבושת אלסטית עם דריכה חלקית על הרגל + הפניה לפזיותרפיה, ולחזור לביקורת אצל אורטופד בעוד שבועיים.
מס' שאלות:
1. אשמח לקבל הסבר מה המשמעות של שבר בחולייה 5 בכף הרגל?
2. האם אני אמור להישאר עם הקיבוע גם בשינה?
3. עד כמה הקיבוע הכרחי?, נוח לי לדרוך על כף הרגל בלי קיבוע.
4. מה הכוונה בהנחייה דריכה חלקית?
אודה על תשובתכם
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בכף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/20101. אשמח לקבל הסבר מה המשמעות של שבר בחולייה 5 בכף הרגל? - אין חוליות בכף רגל. כנראה הכוונה לעצם מסרק 5.
2. האם אני אמור להישאר עם הקיבוע גם בשינה? לא חובה.
3. עד כמה הקיבוע הכרחי?, נוח לי לדרוך על כף הרגל בלי קיבוע. - הקיבוע הוא בעיקר לנוחות והקלת כאב.
4. מה הכוונה בהנחייה דריכה חלקית? - דריכה בגבול הכאב.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתדנה04/10/2010
בהמשך לפנייה קודמת אני בת 32 סובלת מתחושה של קושי לנשום מעין שקע מתחת לבית החזה וחוסר נוחות בבטן עליונה-האם יכול להיות קשר?מיפוי עצמות תקין קליטה בצלע 9 ימין ובאורביטה משמאל-ויטמין די-חוסר שידוע בשנתיים האחרונות-תודה רבה על הכוונתכם בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
דנה09/10/2010מדוע אין התייחסות לשאלה ?הרבה שאלות שנשלחו אחרי נענו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
דנה09/10/2010העקמת היא מותנית נוטה שמאלה עם פקטור רטטורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה שהאצבעות נרדמות .ROT04/10/2010
עקב השבר בכף יד חודשיים אחרי הגבס נרדמות לי האצבעות האם זה אומר שלא מגיע מספיק דם לאצבעות. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האצבעות נרדמות
ד''ר יונה יניב04/10/2010זה אומר שיש לחץ על עצב, לא על כלי דם. צריך לבדוק ואולי לשלוח גם לבדיקת EMG (בדיקה של עצב כדי לברר אם הוא פגוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבעות נרדמות וכאבים בשורש כף היד.
ROT05/10/2010שלום ד"ר. שאלת אותי כמה שאלות. אז ככה אני בת 50 והפגיעה שלי היא ( שבר בכף יד במטקרפוס 2 ). הכאבים שלי בכף היד וגם בשורש כף יד. האצבעות שנרדמות לי הם.אגודל אצבע ואמה נרדמות גם במהלך היום ובלילה בפרט. הייתי אצל רופא אורטופד וגם טופלתי בבית חולים בפעם הראשונה ושם עשו לי גבס למשך חודש וחצי. השאלה היום למה יש לי עדיין כאבים ואני יכולה להרים דברים ולסחוט עברו כבר חושיים ימים ומה יש לי היום האם זאת דלקת או בעיפה בעצבים של כף היד. הרופא רשם לי אבחנה .PAIN IN HAND מה זה אומר שאין בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי בדיוק ביד.ROT04/10/2010
עקב נפילה שברתי את כף היד מתחת לאצבע ,עשו לי גבס חודש וחצי ועכשו אני עושה פיזוטרפיה, והיום אני מרגישה כאבים גם בשורש כף היד ,אני לא יכולה להרים דברים לסחוט למשוך דברים ,לנגב ו 3 אצבעות שלי נרדמות לי מידיי פעם. לא יכולה לסגור חזק את כף היד. הלכתי לרופר שלי ואז הוא אמר לי שיש לי . PAIN IN HAND מה זה אומר? האם זה יעבור או שיהיה יותר גרוע לקבל זריקה אני לא מוכנה כדורים כן קשה לי עם זריקות. הייתי רוצה לדעת מה יש לי לפי ההבחנה ? והאם אוכל לתפקד כמו פעם ביד.או שאני עלולה להיות מוגבלת? אני כבר חודשיים לא מתפקדת עם היד שלי. המיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לך בדיוק ביד.
ד''ר יונה יניב04/10/2010חסרים נתונים - בת כמה את? איפה בדיוק היה השבר? איפה בדיוק הכאבים (היד , למרות שנראית איבר קטן, מכילה המון פרטים קטנים ונורא חשובים), אילו אצבעות נרדמות ומתי? היית אצל אורתופד? אם לא - עלייך ללכת לאורתופד. אם האורתופד לא עוזר ניתן לפנות לכיר' של יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל "נרדמת"מיהאיתן03/10/2010
שלום,
אני בת 35 אמא ל2 ילדים שנולדו בלידות רגילות והריונות תקינים.
מזה 3.5 שנים נרדמת לי הרגל (שוק ואצבעות רגל ימין בלבד) לסרוגין.
זה קורה בעיקר בלילה כאשר אני שוכבת לישון. ללא קשר לחוסר תזוזה של הרגל.
זה קורה בשכיבה על הגב, הצד הבטן.
בהריון התופעה חלפה אך חזרה לאחר הלידה.
זה קורה כל 2-3 לילות בממוצע. לפעמים זה גם בשעות היום אך כאשר אני בשכיבה בלבד.
מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם זה קשור לבלט או פריצת דיסק?
אל מי צריך ללכת והיכן להתחיל את הבירור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל "נרדמת" - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/2010יתכן ומדובר בבעיה שמקורה בע"ש או שמקורה ברגל עצמה.
יש לפנות לבדיקת אורתופד ולבצע בדיקת EMG של גפיים תחתונים לבירור העניין. בהתאם לכך להחליט לאן לפנות להמשך טיפול.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור ד"ר יונהאייל03/10/2010
שלום ביקרתי במרפאתך היום בבוקר וחסרים לי כמה נתונים בסיכום הביקור אצלך ואני זקוק להם בעקבות עבודתי במשטרה(עבודה משרדית וכו.)
כיצד ניתן לייצור קשר ולטפל בנושא?
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה
ד''ר יונה יניב04/10/2010עליך לפנות למרפאה. אני לא מטפלת בחולים דרך הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד שמאלרוני03/10/2010
שלום עקב כאבים ביד שמאל ונימול בכף היד
(לפעמים במנוחה אני מרגישה גם נימול בכפות הרגליים)
נשלחתי לבדיקות דם :
ספרית דם ושקיעת דם תקינות כמו כן B12 תקין
C.R.P תקין
Rheumatoid Factor Quantit תקין
Antinuclear Ab Adults=4.8
מה המשמעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד שמאל
ד''ר יונה יניב04/10/2010חסרים המון! נתונים כמי כאבי צוואר, בעיות גופניות אחרות, מתי מופיעים הכאבים והנימול, באילו אצבעות מופיע הנימול.
יוצא מכך שיש צורך בבדיקה חוזרת ע"י אורתופד שישלח לבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה אומרעמית03/10/2010
שלום קוראים לי עמית ואני בן 12 אני רץ כבר יותר משנה וחצי וליפני כמה חודשים התחיל לי כאבים באזור של הברך הלכתי לאורטופד והוא אמר לי שיש לי schlatter osgood disease
האורטופוד אמר לי לא להתאמן חצי שנה ורציתי לדעת מזה אומר הבעיה הזאת בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזה אומר
ד''ר יונה יניב04/10/2010הבעיה הזו קשורה לגדילה שלך. העצמות בגוף גדלות דרך איזורים הנקראים לוחיות צמיחה. הלוחיות ממוקמות קרוב לקצות העצמות - ולכן הן קרובות למפרקים. באיזור הברך, אנחנו מתיחסים לעצם השוק. לוחית הצמיחה של עצם השוק באיזור זה מחולקת לשניים - לוחית רחבית ושלוחה שלה, קדמית באיזור הבולט מקדימה (על עצם השוק, לא הפיקה. האיזור הבולט הזה מחובר לגיד הפיקה.
אצל נערים, לפעמים בגלל מאמצים, גיד הפיקה "מושך" את לשון העצם ולוחית הצמיחה והיא מתנתקת מעט מהעצם. זה גורם לכאבים וצריך לנוח ולהפסיק מאמצים לברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)