מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכרסול אחרי מאמץג'ורג'04/09/2010
אני סובל מכאבים עזים מאוד בכרסול וכף רגל ימין אחרי מאמץ או עמידה מתמשכת .כבר זה שנתיים שאני עובר המון בדיקות כגון:אולטרה סאונד,צילום רנטגן בסטרס ,בדיקת ורידים.....כל הבדיקות היו תקינות ,אך המצב שלי הולך ומחמיר שאני לא יכול לדרוך על הרגל אבקש את עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון06/09/2010לא ניתן לפי המתואר לעזור. יש צורך בבדיקה מסודרת ובחינת בדיקות העזר.
פנה לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בכף הרגליעל04/09/2010
שלום,
בעקבות נפילה סדקתי עצם בכף הרגל (MT 5 - -FRACTURE METATARSAL CLOSED). הגעתי למוקד החירום ושם אמר האורטופד שצריך לגבס ל3 שבועות. הוא אמר שאני יכולה לדרך על הרגל אחרי התייבשות הגבס, אבל אני לא יכולה לעשות זאת מפני שהוא גיבס אותי בצורה שאינני יכולה ללכת כרגיל - כף הרגל לא בפוזיציה נכונה.
כמה שאלות:
1) האם כדאי לחזור ולהחליף את הגבס?
2) האם זה בכלל הגיוני שמותר לי לדרוך עם סדק?
3) האם אכן 3 שבועות יספיקו להחלמה מלאה?
אנא תשובתך המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים...?
יעל05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדק בכף הרגל
ד''ר יונה יניב08/09/2010שלום יעל. אני אענה גם כאורתופדית וגם כ"חברה לצרה" - אז - כן, אם הגבס לא נוח - להחליף. וכן, ניתן לדרוך על הרגל. אגלה לך אפילו שניתן לדרוך על הרגל בלי! גבס.(לי היה יותר נוח עם "קרוקס" ובלי גבס בכלל שעשה את החיים מאד לא נוחים בעיקר במקלחת). אכן יש כאבים בדריכה אבל אפשר ללכת לאט ועם אקמול.
כאבים יכולים להמשך בשקט 6 שבועות אבל השבר מחובר חלקית כבר אחרי 3 שבועות. כאבים מדי פע בשינויי מזג אוויר - גם 3 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדק בכף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון04/10/2010
1) האם כדאי לחזור ולהחליף את הגבס? - כן.
2) האם זה בכלל הגיוני שמותר לי לדרוך עם סדק? - עם גבס ולפי השבר הת\מתואר - כן.
3) האם אכן 3 שבועות יספיקו להחלמה מלאה? - לא. יקח הרבה יותר מ-3 שבועות להחלמה מלאה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדס03/09/2010
אמש נפלתי וקיבלתי מכה חזקה מאוד בכף רגל שמאל ובמיוחד בבוהן.
מאז קשה לי מאוד לדרוך ואת הבוהן כמעט ולא הצלחתי להזיז.
הכאבים איומים אני לא נרדמת בלילה. האם האצבע שבורה או מה ניתן לעשות.?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010כדאי לפנות לבדיקה ולצילום.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ברשותכם האים עושים אם אר אייצחק03/09/2010
על כף יד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri
ד''ר יונה יניב05/09/2010כן עושים MRI לכף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול ביד שמאליעל02/09/2010
מזה יום, אני חשה נימול בשתי הידיים ואולם בעיקר ביד שמאל. הנימול החל בזרת וכעת אני חשה אותו בעיקר ביד ובאמה ומעט מאוד ביד ימין.
חשוב לציין - אני בת 34, אמא לשלושה ילדים והקטן כבן שנתיים. יד שמאל הינה היד בה אני מחזיקה אותו כשהוא "על הידיים" וזה לא מעט..
בנוסף, אני עוסקת במקצוע הכרוך בהקלדת מסמכים.
מה זה יכול להיות?
האם יתכן כי המקור הוא צווארי? אציין כי בעבר אובחנה אצלי תסמונת C3.
האם יתכן ומדובר בCTS?
אילו בדיקות יש לבצע?
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר יונה יניב02/09/2010אם נרדמת הזרת לא נראה לי שהבעיה היא CTS. אבל כמובן - עלייך להבדק ע"י אורתופד או כיר' של היד. כנראה שתשלחי לבצע בדיקת EMG שתעזור לאבחן האם הלחץ העצבי מקורו בצוואר או באיזור המרפק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השבר התאחה? מה זה המחט למעלה?בת02/09/2010
אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר קרסול
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010לא נראה שיש איחוי.
לגבי המחט למעלה לא ברור מה זה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות בעקבות פענוח הצילום
שברירית03/09/2010תודה.
האם ניתן להוציא בורג סינדסמוטי במצב זה ? הניתוח בוצע לפני 8 שבועות (!), מה ניתן לעשות כעת כדי לאחות את העצם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע ליטי בעקב הרגלאפרת ניסן02/09/2010
ביתי סובבה את הרגל ולאחר צילום נמסר כי יש לה נגע ליטי בעקב הרגל.
מה זאת אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010זה אזור לא תקין בעצם אך כדי לתת לכך תשובה יש לבדוק את הילדה ולראות את הצילום.
פנו לבדיקת אורתופד ילדים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי skew foot עברתי ניתוחאבירן לוי01/09/2010
יש לי skew foot השתחת כפות הרגלים עברתי ניתוח השתלת עצם מהאגן בכף הרגל השמאלית שלי לפני שבועיים וחצי וקבעו לי להוריד תגבס השאלה שלי אחרי הורדת הגבס כמה זמן כולל הפיזותרפיה אני יוכל ללכת בכוחות עצמי....וכמה זמן אחרי זה אני יכול לחזור לספורט מלא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010את זה עליך לברר עם המנתחים כי לכל רופא הגישה שלו.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סנסורי בכף יד שמאל וכאבשרה01/09/2010
שלום!
יש לי בתקופה אחרונה שינוי תחושתי בכף יד שמאל,קצת חולשה וכאב ממרפק עד הכף היד.
אני מרגישה חום ,קור ובנוסף לזה הרגשה היא מאוד לא נעימה.איזה כיוון לבדוק?
יש לי בלט דיסק בצוואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סנסורי בכף יד שמאל וכאב
ד''ר יונה יניב02/09/2010כמובן שעלייך להבדק ע"י אורתופד או כיר' של היד. כנראה שתשלחי לבצע בדיקת EMG שתעזור לאבחן האם הלחץ העצבי מקורו בצוואר או באיזור המרפק עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קורטיזון לדורבן בכף רגלשולי01/09/2010
היום קבלתי זריקה בכף רגל כיון שיש לי כאבים חזקים כתוצאה מדורבן. סמוך למתן הזריקה היתה הקלה רבה ולא היו כאבים. לאחר כשעתיים התחילו כאבים חזקים (אפילו יותר מהכאבים לפני מתן הזריקה), וכאבי ראש חזקים. אני לא סובלת מסכרת. אין לי בעיות בריאותיות אחרות. האם יש קשר בין הזריקה לכאבי הראש? האם הכאב בדורבן חולף בשלב מסויים בזכות הזריקה? אודה לכם אם תענו לי, אני מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010לעיתים לאחר זריקה הכאבים מחמירים לכמה ימים ואח"כ לאט לאט עוברים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת בערה בצוואר ובגב מתאונת דרכיםקלרי31/08/2010
שלום,
אני בת 27 לפני כשבוע עברתי תאונת דרכים,רכב נכנס ברכבי בעוצמה בחלקו האחורי.
כתוצאה מהפגיעה אני חשה תחושת בעירה באזור הצוואר הכתפיים וחלקו העליון של הגב.
שום משכך כאבים לא עוזר לי ....
האם זה נורמלי הרגשת הבערה ? ומה אתם ממליצים לי לעשות?
אודה לתשובתכם המהירה,
קלרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה לאחר תאונת דרכים
ד''ר חגי אמיר05/09/2010שלום קלרי,
אכן תחושה זו היא שכיחה לאחר חבלות בצורת צליפת השוט. לרוב הכאב חולף מעצמו תוך מספר ימים, כדאי לגשת לרופא ולתעד את הכאב. ניתן לטפל לרוב על ידי משכחי כאבים כגון אופטלגין אקמול ודומיהם.במידה והכאב לא יחלף תוך מספר ימים יהיה מקום לטפל בצורה אגרסיבית יותר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בכף רגל ימיןורד31/08/2010
שלום
לאחרונה הופיעה לי חולשה בכף רגל ימין. מורגשת בזמן עמידה.לא יכולה לעמוד על רגל ימין הרבה.
מרגישה כאילו עצבאות שליד הבוהן חלשות.יש גם כאב מסויים באזור האגן.יש לי שם בלט קטן בL4-L5
מה כדאי לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ברגל ימין
ד''ר חגי אמיר05/09/2010ורד היקרה,
אכן כדאי להבדק על ידי רופא משפחה ובמידת הצורך אצל אורטופד לראות אם ניתן לעזור לך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באמצע הגבאיריס31/08/2010
אתמול חתרתי שעה בסירת פדאלים. הישיבה בסירה לא הייתה נוחה כל כך לגב, אבל הבעיה התחילה עכשיו בבוקר - משקמתי כואב לי כל מגע בחוליות שבאמצע הגב, וגם המקום נראה מעט נפוח. האם צריך לראות רופא או שזה יעבור לבד? מותר להתאמן בספורט, או שזה יכול להחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב
ד''ר חגי אמיר05/09/2010שלום איריס
יתכן ואימצת את השרירים קצת יותר מדי.
אם זה לא יעבור עם משכחי כאבים תוך יום יומיים גשי לרופא.
מקה שלפחות נהנית מהשייט.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח מיפוי עצםחיפאית31/08/2010
שלום רב,
אני בת 52, בתשובה של מיפוי עצמות התקבלו התוצאות הבאות, אשמח אם תוכלו להסביר לי .
סיכום התוצאות:
קליטה פתלוגית בעצם הזנב- שבר
קליטה מוקדית באספקט המדיאלי של ברך ימין- יתכן מאחז גיד.
אודה לתשובתכם המהירה
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצם
ד''ר יונה יניב31/08/2010אחזור על מה שכבר ציינתי בעבר - תשובת מיפוי ללא הקשר קליני היא כמעט חסרת משמעות. לעיתים יש קליטה באזורים מסוימים המציינת שינויים שאינם בהכרח כואבים או זקוקים בכלל לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקרסול - מה לעשות?ארז31/08/2010
שלום רב,
לפני כ ארבעה וחצי חודשים נקעתי את הרגל ומאז הכאבים לא חלפו.
השבוע ביצעתי MRI לקרסול.
סיכום הבדיקה הינו:
קרע ב ATFL. טנדינוזיס קל בגיד הטיאביאליס האחורי. מוקד נזק אוסטיאוכונדרלי, ללא קו שבר או פרגמנט נפרד באספקט הלטרלי של כיפת הטלוס.
אפשר להסתייע בצוות לתרגום הממצאים לשפת העם?
מה הפתרון לבעייה?
תודה, ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע
ד''ר יחזקאל טיטיון03/09/2010עניתי כבר לשאלה זאת בדיוק.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)