מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר mri בעיקבות פלקסוס בריכיאליטל17/10/2010
אודה אם תוכלו לפרט מה אומרת התשובה,
אמי בת 73 מזה כחודשיים קיים נזק ביד שמאל בפרק היד ,אין יכולת להזיז את פרק היד וגם האצבעות אינן מתפקדות .
mri תשובה :בעמוד השידרה הצוארי נראים שינויים ארטריטים עם היצרות המרווח הבין
חולייתי ואוסטאופיט דיסק קומפלקס בגבהיםc3-c7
קיים לחץ על חוט השדרה בגבהים אלו.
קיימים שינויים אונקו וורטברלים עם היצרות הפורמינה הנויראלים.
אין הסננה במהלך הפלקסוס הברכיאלי.
נוזל פרקי רב בכתף מימין .יש לשקול הדמיה מכוונת לכתפיים לפי הקליניקה.
אודה לקבלת הסבר לנ"ל ,
איזה סוג טיפול מומלץ, לאיזה רופא לפנות האם יש מה לעשות כך שהיד תחזור לתפקד,
כיום עושים חשמל במסגרת פיזוטרפיה וטיפול במחטים.
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר mri בעיקבות פלקסוס בריכיאלי - תגובה
ד''ר יונה יניב18/10/2010חסר תאור של בדיקה של אמך, מה בדיוק מתפקד ומה לא - מאד קריטי. כעקרון חפשו איפה מקור הבעיה. חסר כמובן EMG שזו בדיקת עצבים כדי לראות איפה יש פגיעה ובאיזה עצב. לפעמים קורה שיש פגיעה בעצב מסוים באיזור הזרוע - פגיעה ידועה, אפילו משינה ממושכת על אותו מקום אבל אז - חסר רק יישור - יישור שרש כף יד,אצבעות ואגודל. כך שמתאורך אין לי מושג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח כף רגלרז17/10/2010
שלום רב לצוות הרופאים,
לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח לתיקון Hallux valgus בכף רגל שמאל - בוצעה אוסטאוטומיה כפולה.
היום נבדקתי על ידי האורטופד המנתח, כף הרגל עדיין נפוחה, צבעה כהה אך בצילומי הרנטגן הכל היה תקין, הוא המליץ על פיזיותרפיה לבוהן על מנת לשפר טווחים.
יש לציין שכיום מצבי טוב, אני הולך עם נעליים רחבות אך עדיין מתקשה לבצע פעילויות ספורטיביות.
שאלותיי הם כאלו: האם יש סיבה לדאגה מקצב ההחלמה? האם אוכל לחזור לבצע פעילויות ספורטיביות בזמן הקרוב? האם ישנה דרך בה אוכל לשפר את ההליכה והגמישות בכף הרגל?
תודה רבה על הסברתכם ועזרתכם בעניין,
רז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר ניתוח כף רגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/11/2010האם יש סיבה לדאגה מקצב ההחלמה? - לא. נשמע קצב סביר.
האם אוכל לחזור לבצע פעילויות ספורטיביות בזמן הקרוב? - בד"כ יש להמתין כ-1/2 שנה.
האם ישנה דרך בה אוכל לשפר את ההליכה והגמישות בכף הרגל? - פיזיוטרפיה ותרגול.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב איומים ונימול אצבעות כף ידאפרת16/10/2010
שלום רב אני כ-9 חודשים אחרי לידה( ניתוח קיסרי ), בחודש השבעי להריוני נהייתי משותקת ללא שום הודעה מוקדמת כיוון שהייתי בהריון לא יכלו לצלם ולבדוק מה הבעייה ולכן לאחר כשבוע ללא יכולת לזוז הורידו אותי למרפאת כאב שם קיבלתי זריקת קוקטייל בהזרקה אפידורלית מה שהחזיר לי את יכולת ההליכה והתפקוד. כל הזמן הזה המשיכו כאבים אך ברמה פחותה הרבה יותר. לאחרונה הכאבים התעצמו שוב וישנה תחושת נימול באצבעות כף יד ימין וקושי על דריכת רגל ימין ( שברתי את שורש כף היד לפני כשלוש שנים ולא התמדתי בעיניין הגבס) השבוע ביצעתי בדיקת גפייםם עליונות ותחתונות emg אשר נאמר כי לא יצאה תקינה מבחינת גפיים תחתונות.
האם זה מעיד על פריצת דיסק/לחץ עיצבי? האם יכול להיות שאין קשר בין כאבי הגב לכאבי היד?? ובנוסף לאחרונה התווסף נתון חדש ..אני נתקפת בחילות כאשר כאב הגב מתעצם היש קשר? האם יש פעילות ספורטיבית שאוכל לעשות להקל על המצב? הכאב בגב הוא בגב התחתון בסביבות עצם הזנב אולי מעט יותר למעלה אודה לכם על תשובתכם בברכה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב איומים ונימול אצבעות כף יד - תגובה
ד''ר יונה יניב17/10/2010שלום אפרת. ראשית אין קשר לשבר שהיה לך. אם בדיקת הEMG ליד היתה תקינה, עדיין יכול להיות לחץ קל על עצב בכף היד - תלוי כמובן אילו אצבעות בדיוק! נרדמות. לגהי הגב - נשמע כמו בעיה בעמוד השדרה וכדאי להבדק ע"י אורתופד שיפנה לCT או לMRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה emg יצא לא תקין גם ליד ימין
אפרת25/10/2010יד ימין יצא לא תקין בבדיקההאצבעות שנרדמות הן האצבע האמה והקמיצה.
רק אתמול היה עוד התקף הגעתי למיון והזריקו לי וולטרן פלקסין ווליום מה שהחזיר לי את היכולת לדרוך שוב על רגל ימיןבבדיקה נכתב רגישות במישוש מותן ימין lf-70 rf - 20 עוד משהו לא מובן... ביום שישי הקרוב נקבע לי תור למיפוי עצמות. האם עליי לדרוש גם סי טי ואם אר איי?? האם ניתן לבצע תרגילים שיעזרו למנוע התקפים כאלו? האם את יכולה בבקשה להמליץ לי על אורטופד מומחה טוב באזור המרכז?
תודה רבה על ההתיחסות זה באמת חשוב לי ואני מאוד מעריכה את זה :)
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה emg יצא לא תקין גם ליד ימין - תגובה
ד''ר יונה יניב26/10/2010בEMG אמורים לראות אם הבעיה צווארית או ביד עצמה.
קשה לדרוש בדיקות וחולים לא אמורים "לדרוש" כי לפעמים הבדיקות מיותרות. עליך לפנות לאורתופד שאת סומכת עליו והוא יציע את דרך הטיפול הנכונה ואם יש צורך הוא! יידשור את הבדיקות הנחוצות - אם זה CT או MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצמות המסרק + פגיעת ליספרנקסימה16/10/2010
שלום רב,
לפני כחודש וחצי נחבלתי בכף רגל ימין.
בצילום אובחן שבר בבסיס מסרק 2 + 3.
לאחר גיבוס של 6 שבועות וללא דריכה, הופניתי לצילום CT.
בצילום אומתו השברים הנ"ל + פגיעת ליספרנק עם סובלוקסציה של מפרק לפידוס.
כמו כן, שבר בחלקה המדיאלי של עצם הקוביאיד (???)
הומלץ על המשך גיבוס למשך סה"כ 10 שבועות.
מפאת הזמן שחלף - אינני מועמדת לניתוח. נמסר לי כי לפי הצילום השברים במפרק לא התאחו כראוי.
שאלותיי:
1. 10 שבועות בגבס - האם זה לא יותר מדיי ? האם צריך להחליף את הגבס ?
2. מה זה פגיעת ליספרנק עם סובלוקסציה של מפרק לפידוס ? מה זה שבר בעצם הקוביאיד ?
3. האם עדיין ניתן לעבור ניתוח ?
4. האם אחזור ללכת כבעבר ?
5. לעניין אחוזי נכות ? האם אפשר לקבל הערכה גסה כמה יקבע לי ?
תודה,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצמות המסרק + פגיעת ליספרנק - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/11/20101. 10 שבועות בגבס - האם זה לא יותר מדיי ? - לא.
האם צריך להחליף את הגבס ? - אם הוא בסדר - לא.
2. מה זה פגיעת ליספרנק עם סובלוקסציה של מפרק לפידוס ? מה זה שבר בעצם הקוביאיד ? - אפשר לכתוב על זה ספר שלם. בעקרון מדובר במפרק מאוד חשוב בקצה העליון של הקשת של כף הרגל.
3. האם עדיין ניתן לעבור ניתוח ? - אם אין ברירה, כן.
4. האם אחזור ללכת כבעבר ? - סביר להניח שלא ב-100%
5. לעניין אחוזי נכות ? האם אפשר לקבל הערכה גסה כמה יקבע לי ? - בין 10 ל-20%.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מקווה שעכשיו תוכלו לראות את זהסתיו קרוק15/10/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מקווה שעכשיו תוכלו לראות את זה - תגובה
ד''ר יונה יניב17/10/2010איכות הצילום מאד! גרועה וגם - חסרה זוית צילום נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגב והבדל באורך הרגלייםאביב15/10/2010
שמי אביב אני בן 22 ויש לי עקמת קלה מאוד בגב..... רציתי לשאול האם ריצה ושחייה אלה פעילויות כושר שיכולות לעזור לבן אדם שיש לו עקמת בגב? שיכולות אולי ליישר אפילו את העקמת של הגב? לגביי ריצה אני לא יודע אבל תמיד שמעתי שאומרים על שחייה שזה תורם למי שיש לו עקמת ומיישר לו את הגב? האם זה נכון? ואם נניח יש לבן אדם הבדל באורך הרגליים שגורם לעקמת אז האם שחייה או ריצה תורמות לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
אביב20/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלינק המצורף אינו עובד.
מרים22/10/2010הי תמיר,
הייתי שמחה לקרוא על הטיפול בעקמת אבל הלינק שצרפת אינו עובד כראוי.
אם תוכל להכניס כתובת, נוכל לקרוא.
תודה לך!
מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לצלע צוואריתגבעתי14/10/2010
לפני כשנה במסע מסוים התחלתי לאבד תחושה לאורך זרוע שמאל, כאשר הסתיים המסע התחושה חזרה ליד בהדרגה לאחר שבוע ימים בערך. לאחר מכן כל סחיבת משקל כלשהו על הכתפיים (כולל ווסט לוחם אישי) גרמה לי לאי נוחות בכף היד השמאלית. איכשהו הצלחתי למתן את המשקלים שאני סוחב על עצמי כבר שנה. לפני כחודש בערך התחלתי להרגיש נימול בחצי מכף היד השמאלית (אצבע חמישי וחצי מאזבע רביעית) באופן קבוע, ולאחר סחיבת משקלים התגברות התחושה. השאלה אם כדי לי להמשיך בשירות ומה הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לציון
גבעתי14/10/2010אני כבר שנתיים לוחם והכוונה האם להמשיך בשירות קרבי בתור לוחם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול ביד שמאל ורגל שמאלאורית14/10/2010
לפני כשבועיים אושפזתי להשגחה עקב נימןל ביד ורגל שמאל
מאז יש לי עדיין נימול שמלווה לעיתים בכאב ראש היום אני מרגישה שוב נימול עם כאבים ביד שמאל. עשו לי סי טי ויצא תקין יש לי כולסטרול גבוה. מה עלי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ביד שמאל ורגל שמאל - תגובה
ד''ר יונה יניב17/10/2010לכולסטרול אין קשר לתופעה. את צריכה להבדק ע"י נוירולוג לברור הסיבה וייתכן גם אורתופד או נוירוכירורג שמטפלים בבעיות צוואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן בזמן מחזוראיילת14/10/2010
שלום,
הופניתי לבצע צילום רנטגן לכף הרגל,
בעת הזמנת התור, המוקדנית של קופ"ח הנחתה אותי לתאם את הבדיקה לתאריך שייפול על עשרת הימים הראשונים שלאחר קבלת המחזור.
אשמח אם תסבירו לי מה הקשר?
אני מניחה שמדובר בנושא החשיפה של קרני הרנטגן לרחם אבל האם זה לא מופחת משמעותית באמצעות היריעה לבידוד שמניחים על האיזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן בזמן מחזור - תגובה
ד''ר יונה יניב17/10/2010לא רואה קשר למחזור. אבל אולי כדאי לשאול רופא רנטגנולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל וביד ימיןעדי14/10/2010
לאחרונה, מזה שבועיים לערך, החלו לי כאבים ביד וברגל ימין. זה התחיל מ"גולה" בביתה שחי שכאבה לי, התפשט אל היד והיום גם הרגל (למטה, בחיבור עם הכף רגל) כואבת לי.
הכאב הוא בעיקר בעצמות.
אני בחורה בת 22, בריאה לרוב. בקרתי את הרופא לפני כשבועיים וזה אמר כי יש לי דלקת בבלוטת ההזעה. האם דלקת שכזו יכולה לגרום גם לכאב ברגל?
איזה בדיקות עליי לעשות כדי לגלות את מוקד הבעיה, ומה בעצם זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים???
עדי17/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף ידשולה13/10/2010
סובלת מספר שנים מכאבים בשורש כף יד. ניסיתי כל מיני טיפולים.,כולל כדורים .קשה לי להשתמש ולאמץ את כף יד כולל הרמה ,הקלדה וכו'. הומלץ לי על טיםול בגלי הלם שוזרים לדלקת, הסתיידות וכו' ויש אישור משרד בריאות על כך.האם כדאי לנסות ?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד - תגובה
ד''ר יונה יניב14/10/2010אינני יודעת מה האבחנה אבל אם הבעיה דלקת גידים כדאי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בידסתיו קרוק13/10/2010
שלום!
לפני כ-10 נפגעתי ביד ולפני כשבוע גובסתי בטענה שיש חשד לשבר ברדיוס הדיסטאלי.
היום עשיתי צילום ביקורת, אני לא רופא אבל אני לא רואה שום שבר
האם אתם רואים משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה מצורפת פה
סתיו קרוק13/10/2010יש לי עוד צילום של היד מהצד אם צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמונה מצורפת פה - תגובה
ד''ר יונה יניב14/10/2010אבל התמונות לא מצורפות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ביד ימיןחסוי12/10/2010
שלום רב,
לפני שבוע נפלתי על יד ימין ונוצרו 2 שברים ביד. אני לא ממש מבין בזה אך השבר ביד ולא בכף היד (קצת לפני האצבעות).
בהתחלה שמו לי גבס ולא מתחו את היד (אפילו לא שאלו)
לאחר שבוע ימים הגעתי לקופת החולים ושם הורידו לי את הגבס ביגלל הריח שהיה. בנוסף שאלו אותי אם ברצוני לשים גבס/למתוח את היד, החלטתי שאני רוצה לשים שוב גבס. במהלך ששמו לי את הגבס לא הישרתי את היד זאת אומרת שבפעם הראשונה ביקשו ממני כל הזמן לישרה ועכשיו לא הישרתי אותה.
להלן שאלותי בנושא:
א. מה בעצם עושה הגבס? אם הגבס רק מחזיק את היד איך השבר (או התזוזה של העצם במ"מ ) תחזור למקומה?
ב. מה יקרה אחרי שיורידו אותו?
ג. במה מתיחה יותר טובה מרק גבס ומה השוני?
ד. האם יכול להיות שהרופא השני שם את הגבס בצורה לא טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד ימין - תגובה
ד''ר יונה יניב13/10/2010חסר המון! אינפורמציה. כעקרון - גבס רק מחזיק עמדה - גם למנוע כאב וגם למנוע תזוזה שתפריע לחיבור השבר.
לפעמים לא צריך להחזיר שבר למקום - גם כי הוא שם בכל מקרה וגם, לפעמים התזוזה לא משמעותית וחבל סתם להכאיב.
אחרי שיורידו העצם תהיה מחוברת וצאיך יהיה להתחיל להפעיל, לרוב עם עזרה של פיזיותרפיסט ו/או מרפא בעיסוק
מתחיה היא לא במקום גבס היא כדי להחזיר שבר למקום.
יכול להיות ששני הרופאים לא שמו נכון אבל יכול להיות ששניהם שמו נכון, אין לי מושג איזה גבס ואיך העמדה בשני הגבסים.
ניתן לצרף כאן צילומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההמלצה
חסוי13/10/2010מחר בצהריים או בערב אוסיף תמונה... או אפתח נושא חדש ובו יהיו כמה תמונות.
תודה בכל זאת על ההסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושבת מוזרה אחרי אפידורלאושר12/10/2010
שלום רב,
ילדתי לפני חודשיים וחצי, ובשבוע האחרון יש לי תחושה מוזרה של מעין נימול, מעין לחץ באיזור של הגב למעלה משמאל.
מזה יכול להיות?
אשמח לשמוע אם זה משהו שכיח או שאצטרך לראות רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושבת מוזרה אחרי אפידורל - תגובה
ד''ר יונה יניב12/10/2010זריקת האפידורל מתבצעת בחוליות מתניות תחתונות! נימול בגב השמאלי העליון לא יכול להיות מהזריקה, בגלל המבנה האנטומי של העצבים. העצבים מחוליות תחתונות מתניות הולכים לרגליים ולאגן ולא לגב העליון.
נימול כזה יכול להיות פשוט מלחץ מקומי. אולי את נשענת הרבה על אותו איזור? אם לא - האם יש לך כאבי גב עליון או צוואר? אם כן - עלייך לגשת לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אושר13/10/2010יכול להיות שזה מההנקה בצד ימין בגלל שאני מתקדמת עם הגוף קדימה ולא נשענת?
כי היו לי שם כאבים שעכשיו הפכו לנימול ורק שאני מניקה בצד ימין אני מטה את צד שמאל קדימה.
בכל אופן אני עכשיו מקפידה על להישען אחורה.
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בשתי הרגלייםתמר11/10/2010
שלום רב,אבקש חוות דעתכם
בת 36 , נשואה +3 ילדים. לפני 15 שנים עברתי בכף רגל שמאל ניתוח לשחזור רצועות בשל נקעים חוזרים.מאז הניתוח ללא בעיות מיוחדות.
לפני כשבועיים בהמלך שהות בבית מלון - נקעתי את רגל שמאל בתנועה חדה החוצה ומיד את רגל ימין בתנועה פנימה.
היו לי כאבים חזקים מאד וביומיים הראשונים התניידתי עם כסא גלגלים.במיון בוצע צילום- ללא סימני שבר.
מאז כאבים חזקים מאד בשתי הרגללים , הולכת אבל צולעת , מוגבלת בתפקוד היומיומי.עדיין נפיחות בשתי הרגליים.
חבישות אלסטיות במהלך היום , ומנוחה כמה שזה אפשרי.
מחר אמורה להתחיל פיזיוטרפיה.
שאלתי למה עלי לצפות? אני עדיין בחופשת מחלה אך אמורה לחזור לעבודה עוד שבןע - וזה נראה מאד לא אפשרי -עובדת כאחות בבית חולים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בשתי הרגליים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון13/10/2010אכן נשמע שלא תוכלי לחזור כל כך מהר לעבודה. לגבי מה צופן בחובו העתיד, לא ניתן לדעת. לצורך מתן תשובה יש צורך בבדיקה קלינית ובדיקות עזר.
פני לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)