פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 9 חודש לאחר ניתוח לאיחוי קרע בלברום
    אריאל
    25/08/2010

ערב טוב.

לפני כ9 חודשים עברתי ניתוח בשל קריעה בלאברום משעה 11 עד שעה 5. כניסו 4 עוגנים בניתוח.

כיום אני חש כאבים עדיין למרות השיקום, הופנתי לMRA וזה ההמצאים:

יש חסור סדירות ואות מעורב בגלנואיד העליון, ככל הנראה מצב לאחר ניתוח וקיבוע ניתוחי. הלאברום העליון מעובה ובלתי סדיר, אך ללא קרע.

ארטיפקטים עדינים בהיקפו - ככל הנראה בשל הניתוח.

הלאברום העליון קדמי מעט בלתי סדיר אך המשכי אף הוא.

הלאברום התחתון קדמי תקין ללא עדות לנגע בנקרט.

גיד הביצפס מעט דק ובלתי סדיר, ללא קרע.

ללא שבר דחיסה ע"ש היל-זקס.

גידי השרוול המסובב תקינים.

המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין.

לסיכום: לאחר ניתוח בגלאנואיד ובלאברום. חוסר סדירות גרמי בלברום עצמו אך ללא עדות לקרע מחודש.

מה הממצאים אומרים? האם יש חשש לעוד נזק בכתף? פשוט הכאבים בלתי נסבלים אני מוגבל עדיין לאחר 9 חודשים! תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים לעחר ניתוח כתף

ד''ר חגי אמיר
    28/08/2010

אריאל שלום.
    כאבים בכתף לאחר ניתוח יכולים להמשך זמן רב.
    יש לבצע פיזיוטרפיה מתמדת ותרגילים לשיקום הכתף.
    הממצאים אינם מראים כי קיים קרע אלא רק דלקת וחוסר סדירות בחלקי הכתף השונים.
    פעילות כניראה תעזור.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם השוק
    מישהי מודאגת
    25/08/2010

שלום,
    הייתי היום אצל אורטופד בעקבות ממצא של נגע ליטי שנראה בשוק שמאל בצילום רנטגן (הצילום נעשה מסיבה אחרת שלא קשורה). האורטופד אמר שהנגע הוא שום דבר שמצריך התייחסות. לעומת זאת הוא אמר שכל העצם של השוק מעוקמת ביחס לעצם של רגל ימין ושזה מתאים למי שעבר שבר בילדות. מאחר שלא עברתי דבר כזה הוא אמר שיתכן שיש משהו ברקמות הרכות שלוחץ על העצם ומעקם אותה. שאלתי היא האם יתכן שהעצם עקומה ויש שם לחץ ואני בכלל לא מרגישה כלום? אין כאבים אין הפרעה בתנועה, היתכן? הדבר היחיד שיש זה שבשנה האחרונה אני מרגישה נימול בכף הרגל השמאלית בזמן שאני יושבת או קמה מישיבה. מבחינה נאורולוגית הכל נמצא תקין.
    אני מודאגת שאולי יש גידול, האם יתכנו סיבות נוספות לעיקום כזה?

תודה מראש,
    המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    עצם השוק

הוספת תגובה

• עצם עקומה

ד''ר חגי אמיר
    28/08/2010

שלום למודאגת,
    תאורך יכול להתאים לפגיעה ואפילו לא משמעותית בסחוס הגדילה בילדות מסיבה כלשהיא. יתכן שאפילו לא שמת לב לכך עקב כך שהיתה מכה וכאב כמה ימים ולא התייחסת.
    מה שחשוב כרגע הוא אם הבעיה עדין פעילה, האם זה מפריע תיפקודית ואם יש מקום להתערבות כלשהיא.
    בכל מיקרה כל זה יש לדון עם האורטופד ורופא המשפחה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אים ינתחו אותי מה הסיכוי שלאחר מכן
    העטלף
    25/08/2010

הגוף לא יכאב,והמוח שהיתרגל לשדר למקורות תכאב ותכאיב אםילו שהגורם לכך ינותך לשבעות רצונו של הד"ר. האים היצרות עים כאבים יכולה להביא לנזק בילתי הפיך? קיבלתי תוצאות MRI מ-11/8/2010 להלן ה-MRI החדש 11/08/2010 סיכום הבדיקה: 1)L4-5 היצרות ספינאלית ופורמינאלית ניוונית בינונית כמתואר.היתרות פורמינאלית משמעותית יותר מימין. 2)היצרות השק הדוראלי בגובה L5-ו-S1 יתכן על רקע לימפוטוזיס אפידוראלי. 3)L3-L4 לחץ היקיפי בינוני על השק הדורלי על רקע בלט דיסק .ארטרופיה פצטרית ועיבוי ליגמנטה פלבה.הדיסק מתבלט אל הפורמן הנוירולוגי השמאלי וגורם להיצרות הבינונית שלו

הוספת תגובה

• למה לא עונה לי

העטלף
    25/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות:

יצחק
    25/08/2010

צריך להיות כך:
    הגוף לא יכאב,והמוח שהיתרגל לשדר למקורות הכאב לכאוב בעוד שהמקור שגרם לכאב וכבר לא יהייה קיים והבחורה תנותח לשביעות רצונו של הד"ר שינתח את אותה בחורה אומללה,שבמיקרה זה זו אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה בצלע
    נופר כהן
    25/08/2010

בת 17,

לפני כמה חודשים היה לי שיעול חזק מאוד,לקחתי אנטביוטיקה מהרופא מכיוון שהוא נמשך יותר מחודש,אחרי השתחיל השיעול כשבועיים אחרי היה לי כאב מתחת לצלעות ההרגשה כאילו נתפס השריר,לאחר שבוע השיעול עבר וחודש וחצי אחרי הכאבים בשריר עברו.
    אתמול כשהסתובבתי בצורה כלשהי לצד ,נתפס אותו החלק שכאב לי בדיוק כמו שכאב בזמן השיעול וגיליתי שיש בלוטה באותו הצד (ימין) על הצלע השנייה מלמטה ממש מרגישים שהעצם עצמה בולטת וכשאני מסתכלת במראה רואים ממש עיגול גודל של סמ' באותו מקום,בליטה קטנה.
    אני מאוד מודאגת האם זה שבר או סדק ואיך זה שהכאב בצלעות נעלם לכמה שבועות ושוב חזר . אני ממש דואגת קראתי שזה יכול להיות סרטן העצם

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה בצלע

הוספת תגובה

• בליטה בצלע

ד''ר חגי אמיר
    28/08/2010

נופר יקירה,
    בליטה כפי שאת מתארת וכאבים יכולים להיות מספר דברים. אני לא הייתי שם את הסרטן בעצם במקום ראשון. ישנם דברים רבים ופשוטים שיכולים לגרום לתופעה אותה תארת.
    אולם את חייבת לפנות לרופא שיבדוק יתרשם וישלח לציום כדי לראות מה הבעיה ולטפל בהתאם.
    פני לרופא המשפחה עם ההורים,
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס
    יקי
    24/08/2010

שלום,
    לפני כשבועיים הרגשתי שהרגל שלי נפוחה מעט.
    פניתי לרופאת משפחה וזו הפנתה אותי לאורטופד.
    האורטופד חשד שיש לי דלקת בגיד ושלח אותי לאולטראסאונד
    הציע לי חבישה ולנוח כשבוע וגם לראות באינטרנט אודות גיד אכילס.
    חזרתי אחרי שבוע ועדין לא ירדה הנפיחות אבל הכאבים נעלמו.
    הרופא הציע לשים גבס מכיוון שבשבוע הזה דרכתי על הרגל ולא היתה במנוחה.
    כאשר הלכתי היתה קבעתי עם עוד רופא לפני כן והלכתי לשמוע חוות דעתו.
    הרופא השני הציע שוב להשאיר את הרגל במנוחה ללא דריכה וכן לשים את
    הרגל 3 פעמים ביום במימי קרח לאחר מכן חבישה והרמה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד אכילס

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס

ד''ר חגי אמיר
    28/08/2010

יקי, כל הכבוד אבל מה השאלה?
    ניראה לי כי אתה מבריא היטב.
    תמשיך לעשות מה שאמרולך וגם הנפיחות צרד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכתף ימין
    הודיה
    24/08/2010

אני סובלת מכאבים (משתנים ברמתם) מזה 3 חודשיםבכתף ימין מתחת למפרק הכאב מקרין לעיתים גם ליד
    בדקתי באולטרא סאונד וברנטגן ואין ממצאים מיוחדים. כמו כן, לא היתה סיבה להתחלת הכאב. טופלתי באטופן ובארקוקסיה ולא ככ עזר מה עוד ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכתף ימין

הוספת תגובה

• כאבים בכתף

ד''ר חגי אמיר
    28/08/2010

הודיה שלום,
    מקור כאבים בכתף יכול להיות ממספר מקומות. לכן יש צורך בבדיקה טובה ולכוון את בדיקות ההדמיה בהתאם לבדיקה הפיזיקלית.
    רק אז ניתן יהיה לדעת מה סיבת הכאב ולנסות לפתור הבעיה.
    בהתלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI צווארי
    שלום
    24/08/2010

שלום עשיתי MRI לאחר שהרמתי 4 ימים דלים ומיכל של 25 קילו ועמדתי בתנוחה מכופפת עם מקל קצר יותר, כמו של מטאטא, ומאז אני עם זרמים נימול כאבים ביידים, תחושה של משהו חם נוזל ביד ואף כאילו היא רטובה סחרחורות כאב חזה גב
    גילי 28

תשובת ה-MRI הינה:
    C5-6 בקע מרכזי מלווה אמפרסיה בינונית על השק, ללא השפעה משמעותית על החוט או הנקבים.
    מרכיב של שינויים דסקוגנים. שינוי מרקמי מועט בגוף C5, כנראה חלק מהספקטום הספונידילוטי.
    ללא ממצא בולט במרווחים האחרים.
    אין רואים השפעה מסננת במרקם הגרמי.

עשיתי בנוסף בדיקת ה- EMG והיא תקינה האם היא מקיפה את כל העצבים מכיוון שהזרמים ביידים הסחרחורות כל הזמן אף ולפעמים זה מפריע לישון חזה גב
    האם יכול להיות שבתזוזות מסוימות יש לחץ על עצב שגורם לזרמים ועל כן יש לחזור על ה- EMG
    כי איך זה הגיוני שאני מרגישה כל הזמן זרמים משיכות שהבנתי שבבדיקה היו צריכים לראות את זה

האם זה פריצת דיסק

אודה על מענה לכל שאלותי

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    MRI צווארי

הוספת תגובה

• זה נישמע כמו בהישרדות

יצחק
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב בצואר וידים

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2010

שלום לך.
    ניראה כי עשית משהו שמתח את העצבים בידיים קצת יותר מדי.
    העצבים זועקים חמס, ועלינו לתת להם את הזמן להתאושש.
    אם המצב לא יחלוף תוך שבוע שבועיים נוספים כדאי להבדק שוב.
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית ברך
    פאר
    24/08/2010

ד"ר שלום.

בבדיקת MRI נמצא בברך שלי :

קרע של המניסקוס המדיאלי + נגע אוסטאוכונדרלי קטן ב- MFC .

אודה לך באם תוכל לתרגם לי את הממצאים .

האם אני צריך ניתוח בגלל הממצאים .?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ברך

הוספת תגובה

• נזק במניסקוס ובסחוס

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2010

שלום גבי.
    הממצאים ב-MRI מתאימים כפי שנאמר לקרע במניסקוס, וכן לנזק בסחוס המפרקי העךיון של הברך.לא מנתחים MRI, מנתחים את המטופל. ולכן יש להגיע לאורטופד עם הממצאים והוא יבדוק ויחליט אם יש מקום לניתוח.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקת חומצה היאלורונית
    אורי
    24/08/2010

שלום,
    לאחר ניתוח להוצאת מיניסקוס מידיאלי בשתי הברכיים לפני כ 12 שנה.ב 7 שנים אחרונות סובל מכאבים. לפני כשנתיים ביצעתי הזרקה של החומצה- בעקבות ההזרקה חל שיפור הן בפחיתת כאבים והן בשיפור טווח תנועה.
    שאלותי:1. באיזו תדירות ניתן /מומלץ לבצע הזרקו אלו.
    2. הבנתי שיש זריקה חדשה יחסית המאפשרת הזרקה אחת במקום שלוש, האם יש הבדל באיכות/משך ההשפעה בין שני סוגים אלו.
    בברכה,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת חומצה היאלורונית

הוספת תגובה

• הזרקת חומצה היאלורונית

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2010

שלום אורי,
    כל ההזרקות יכולות לעזור באופן זמני. לכמה זמן ? אצל כל אחד יכול להיות שונה. יש שלא מגיבים כלל, יש שהעזרה לתקופה קצרה בלבד, יש שהעזרה נמשכת חדשים עד שנים.
    ההזרקה נושאת איתה סיבוכים שיש לקחת בחשבון ולכן יש להמעיט בהזרקות רק לכמה שצריך. אם העזרה נמשכת חדשים או שנים - מצויין, ניתן להזריק כל עוד השיפור ברור. ברגע שמזריקים ואין שיפור או השיפור רק לטווח קצר אין מקום להזרקות חוזרות.
    במקביל יש לנסות לסייע להעברת הכוחות העוברים דרך הברך על ידי חיזוק שרירים נוספים המייצבים את הברך.
    ניתן לעשות זאת בפעילות גופנית מבוקרת, או בשימוש במערכת APOS המשנה את מתח השרירים סביב הברך ומשפרת את העומסים העוברים בה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילה על עצם הזנב
    שרון ר
    23/08/2010

אתמול החלקתי במדרגות-ועפתי כ 4 במדרגות ישירות על עצם הזנב.
    הייתי במיון-צילום רנטגן-אמר שאין שברים נראים.
    כרגע אני סובלת מכאבים חזקים במיוחד בקימה, ישיבה, ויכולה לשכב רק בפוזיציה מסוימת.
    אני מפחדת שזה משהו רציני, ולא יעבור..

האם עליי לדאוג? ואילו אמצעים לנקוט?

מה לגבי פעילות גופנית?

תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    נפילה על עצם הזנב

הוספת תגובה

• נפילה על עצם הזנב

ד''ר יונה יניב
    24/08/2010

גם אם יש שבר, ולא תמיד הוא נראה בצילומים, הכאבים חולפים לאחר מספר חדשים! בינתיים ממליצה על ישיבה על גלגל (כן, כמו לאחר לידה) ועל משככי כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שוקיים חזקים ???
    בני
    23/08/2010

אני כבן 36, לא ספורטאי, לפני כשבועיים החלו לי כאבי שוקיים חזקים כאילו השרירים נתספו. מה יכולה להיות הסיבה ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שוקיים חזקים ???

הוספת תגובה

• כאבי שוקיים

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

אם זה בשתי השוקיים בחלק האחורי (בסובכים)תחשוב טוב אם לא ביצעת בשבוע האחרן פעילות לא שיגרתית.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בצעתי שום פעילות גופנית

בני
    23/08/2010

ככול שאני מעסה את האזור הוא יותר כואב וישנם השפעות על אזור רצועת הברך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי אצבעות בכפות הרגליים
    מ
    23/08/2010

שלום

יש לי בעיה שחוזרת על עצמה לעתים קרובות, שפתאום בהפתעה נתפסים לי השרירים באצבעות של כפות הרגליים, בעיקר בערב אך זה כבר קרה גם ביום, כל האצבעות מתעוותות ומתעקמות לחלוטין. זה מלווה בכאבי תופת, האצבעות נמשכות אחת על השניה ואני לא מצליחה לשחרר אותן ואת הכאב במשך דקות ארוכות.
    למעשה יש לי שתי שאלות-
    1. מה עושים כשזה קורה? האם יש דרך לשחרר את כף הרגל במהירות? זה כאב מאוד מאוד חזק ומתסכל ויכול לקחת גם רבע שעה או חצי שעה עד שיש הקלה... מה עושים?
    2. שאלה יותר חשובה- למה זה קורה? ממה זה יכול לנבוע?

זו תופעה שמטרידה אותי כבר שנים וזה רק מחמיר
    אשמח לתשובות
    תודה רבה

הוספת תגובה

• כיווץ שרירים

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

שלום מ.
    כיווצי שרירים מופיעים בדרך כלל כשלשרירי יש ירידה בכמות האנרגיה שלו, (עייפות השריר) או בחוסר איזון במלחים מסויימים בגוף.
    כדי להגביר את כוח השרירים יש לתרגל אותם בהדרגה. כדאי לשאול מדריכי כושר על השרירים הספציפיים שרוצים לחזק, ולבצע תרגילים מכוונים מידי יום. כמובן בהדרגה כדי לא לגרום להחמרה במצב.
    כדי להיות בטוחים שכל המלחים הדרושים לשריר כגון מגנזיום ואבץ, נמצאים ברמה מספקת, ניתן לבדוק את רמותיהם אצל רופא המשפחה.
    אולם בכל מיקרה לא יזיק לשטות חצי כוס של טוניק כל ערב. זה יכול לשפר את המצב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלטפוס קשה - הסבר על אבחון
    עידן
    23/08/2010

לפני כמה שנים אובחנתי ע"י רופא עם בעית פלפטוס קשה עם האחבנות הנ"ל:

BILATERAL FLAT FOOT. FOREFOOT ALGUS BILATERAL
    BILATERAL METATARSALGIA

האם ניתן לקבל הסבר על האבחון הנ"ל מה המשמעות, ואילו אזורים ברגל הכי מושפעים מהמצב.

כמו כן האם ידוע על דגמי נעלים ממולצות לאבחון הנ"ל?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פלטפוס קשה - הסבר על אבחון

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגלים

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

BILATERAL FLAT FOOT. FOREFOOT ALGUS BILATERAL
    BILATERAL METATARSALGIA

האם ניתן לקבל הסבר על האבחון הנ"ל מה המשמעות, ואילו אזורים ברגל הכי מושפעים מהמצב.

- כפות רגליים שטוחות עם כאבים בבסיסי הבהונות.

כמו כן האם ידוע על דגמי נעלים ממולצות לאבחון הנ"ל?

- נעליים נוחות ואם יש כאבים רצוי לבצע מדרסים לפי מידת גבס.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בכתף שמאל
    מורן
    22/08/2010

שלום רב

אני בן 33, בריא

לפני שבוע החלו כאבים חזקים בכתף שמאל, לאחר בירור במיון הוחלט שזוהי דלקת בגיד וקיבלתי זריקת וולטרן וכדורי אתופן

לאחר הזריקה היה שיפור משמעותי ואחרי יומיים של טיפול בכדורים נעלם לגמרי

לאחר שבוע התחיל כאב דומה בכתף הימנית.

חשוב לציין כי לא ביצעתי מאמץ מיוחד ולא מדובר במכה

ממה יכול לנבוע?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים בכתף שמאל

הוספת תגובה

• כאבים בכתפיים

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

שלום מורן
    מוזר, בד"כ הכאב מתעורר עקב פעילות מאומצת או הפעלה פיתאומית, לעיתים גם ללא משים.
    לעיתים הכאב מופיע עקב שחיקה ממושכת לאו דוקא חדשה.
    ולעיתים הכאב הוא כאב קורן ממקור אחר כגון צואר או איברים פנימיים.
    אם התופעה תחזור על עצמה יש מקום לברר את מקורה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור יונה יניב
    יצחק תשובה
    22/08/2010

הישתמשתי במישחת הפילפל שנתת לי מירשם אליו וזה לא עוזר לי,זה מעט מקהה לי את הכאב כשאני שמה את המישחה אבל תחליתה של מישחה זו היא להרוג את העצב והמישחה לא עובדת משום מה , עדיין שני העצבים שנימצאים לצידי אצבע 3 גליל עליון הקטוע כואבים לי מאוד ויוצרים מעין הרגשה מאוד לחוצה במקום ,אני ממש לא איכפת לי שיעשו לי עוד היתערבות כירורגית העיקר שזה יחדל להציק לי ואוכל כבר להישתחרר מהסיוט הזה ולגרום לי בעיות נאורולוגיות נוספות על הקיימות אגב התאונה שקרתה לי בביתי שבגינהה גליל העליון של אצבע מס' 3 ניקטעה ארעה ב-2005 -בערך

לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור יונה יניב

הוספת תגובה

• משחת פלפל

ד''ר יונה יניב
    23/08/2010

הקרם לא אמור להרוג את העצבים, רק להוריד את הכאב וצריך למרוח כל פעם שכואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה