מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריסת ברךיהודית07/03/2010
שלום רב,
אמי עברה התקף לב לפני כ-5 חודשים ועקבות כך גם עברה צינתור והתקינו לה 2 סטנטים ב-2 עורקים. למרות בקשותיה ותחנוני לבדוק אם אין דימום (אמי חולת תרומבוציתופניה - מיעוט טסיות) איש לא שעה לבקשותינו וביום למחרת היא אבדה את הכרתה ונפלה מהמיטה והתברר שהיה לה דימום גדול מאד לתוך רגל ימין בה עשו את הצינתור. נוצרה המטומה גדולה כחולה והרגל היתה ענקית כבדה וכמו יציקת בטון ומאז עברו כ- 5 חודשים הנפיחות אמנם ירדה אך אמי לא מסוגלת ללכת. הבאנו לה פיזיותרפיזיט פרטי אך כשהיא מנסה ללכת הברך של הרגל הימנית קורסת. והיא גם מתלוננת שהתחושה מהברך ומטה כאילו הרגל לא שלה. לאיזה רופא עלינו לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך קורסת
ד''ר חגי אמיר07/03/2010שלום רונית,
קודם יש לבדוק אם יש נזק עצבי או רק דלדול שרירי עקב חוסר שימוש ברגל.
כדאי לגשת לרופא שיקום אורטופדי, יש לבצע בדיקת שרירים ובדיקת EMG, ולהחליט על המשך טיפול. במידת הצורך יש להתקין סד שיחזיק את הברך ביישור בזמן הליכה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברך...יעקב...07/03/2010
שלום לכם אני סובל מכאב כרוני קשה בברך קרוב לחמש שניים עקב מכה בעצם הפיקה עברתי שתי אורטוסקופיות שלא הועילו רק תרופה בשם טרמדקס עוזרת קצת לשיפור הכאבים...אציין שאני מתהלך טוב הרצועות והמינסקוס לא נפגעו ויש לי טווח תנועה מלא של הברך הגעתי למסקנה שכנראה ישנה פגיעה סחוסית או עיצבית מה ניתן לעשות אציין שאני בחור בסביבות גיל ה20 פלוס....ועם איכות חיים ירודה אציין גם שנאמר לי שאין לי בעיה מכנית אבל מה עם הכאב....? בתודה קובי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקידמת הברך
ד''ר חגי אמיר07/03/2010שלום קובי,
בצורה די פרדוקסלית, עבודה וחיזוק של שריר הארבע ראשי יכול לעזור.
יש לבצע זאת בהדרגה, על ידי תירגול באופניים עם התנגדות נמוכה, ובהדרגה להעלות את ההתנגדות ומשך האימון.
מה שיקרה הוא שככל שהיכולת והכושריעלו יפחת הכאב.
בהצלחה
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב- ישיבה בתנוחת חתול- כאבגלית07/03/2010
שלום רב,
לאחר ישיבה של כמה דקות על משטח משופע (מיטת פילטיס), הרגשתי כאב בברך. הכאב רנגע יום אחרי אולם מאז החל להחמיר וכואב לי בזמן הליכה.
האם יש צורך לפנות לרופא בשלב זה (5 ימים אחרי) או כדאי להמשיך להמנע ממאמצים , לקרר המקום ולראות אם יש שיפור? אחרי כמה זמן של כאב יש צורך לפנות לבדיקה ואבחון?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לרופא
ד''ר חגי אמיר07/03/2010גלית שלום,
לשאלתך, הפניה לרופא הינה אינדיבידואלית. יש שפונים מיד ברגע שיש להם כאב. יש שנותנים מספר ימים לכאב כדי שיעבור ואם לא עובר פונים לרופא. ולעיתים יש שלא פוניםלרופא כלל, אלא אם זה פיקוח נפש. שום קיצוניות לא טובה.
עשי כחכמתך. אם לא עובר לאחר מספר ימי מנוחה, גשי לרופא.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךאורן07/03/2010
שלום רב,
אני בחור בן 29 בריא בדר"כ ופעיל גופנית. לפני מס' חודשים התחלתי לבצע ריצות קלות בחוץ 3 פעמים בשבוע 40-50 דקות ופעם בשבוע משחק טניס. לפני כחודש התחילה תופעה כזאת שבכל פעם שאני יושב עם ברכיים מכופפות למשך זמן מה (בפרט אם הרגליים במאמץ כלשהו), אני מתחיל להרגיש כאבים בברך שמאל שהולכים ומתחזקים עד שכעבור כמה דקות נהיים בלתי נסלבים ואני חייב למתוח את הרגל. אם אני מיישר לגמרי את הרגל או מפעיל לחץ או משקל על הרגל, גם אז מורגשים הכאבים. התופעה ממש מציקה לי ואפילו מפריעה לי בזמן נהיגה.
רציתי בבקשה לדעת מה יכולה להיות הבעיה? האם סביר שזה קשור לריצות? ומה אפשר לעשות בעניין?
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד''ר חגי אמיר07/03/2010שלום אורן,
ניראה שהברכיים שלך עמדו ביותר מידי עומס מהר מידי, והגיבו על ידי מים בברך.
זה יכול להיות הגורם לכאב שאתה מתאר.
אני הייתי מתחיל לקחת מספר ימים כדור נוגד דלקת , מוריד קצת את עומס הריצה, לכשבועיים, ואז חוזר בהדרגה לעומס הרגיל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתוןלירון06/03/2010
לפני כשלושה שבועות, יום לאחר רכיבה אגרסיבית על אופני שטח
נתפס לי מאוד הגב התחתון
היום הגב פחות תפוס (יש תנועתיות כמעט מלאה)
אולם יש לי כאבים בגב התחתון עדיין.. בעיקר בהליכה ועמידה ממושכת
רופא שבדק אותי שבוע לאחר המקרה אמר שלא רואה כלום מעבר לגב תפוס
ואמר לי לחכות כחודש.
חזרתי אליו שוב לפני יומיים ולאחר בדיקה חוזרת הוא אמר שרואה שיפור במצב
אך מזהה דלקת בשריר ונתן לי פעמיים ביום כדורים - נבוקו
שתי שאלות
1. האם מבדיקה גופנית יכול הרופא להבין שאין צורך צילום\MRI ?
2. שלושה שבועות אחרי עדיין עם כאבי גב תחתון תוך כמה זמן הכדורים אמורים להתחיל להשפיע?
אני לוקח אותם כבר יומיים ולא מרגיש שום שינוי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תפוס
ד''ר חגי אמיר07/03/2010שלום לירון,
גב תפוס יכול לקחת מספר שבועות, עד שמשתחרר.
כדורים נגד כאבים יכולים לעזור.
אם סוג אחד של כדורים לא עוזר ניתן לנסות סוג אחר.
החלמה מהירה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין ממתין לתשובהתומר06/03/2010
שבת שלום:
בוקר אחד קמתי עם בליטה של העצם מעל הסטרנום. המקום כאב מאד והבליטה בעצם היתה רגישה למגע, לאחר ביקור אצל אורטופד אובחנתי כסובל מדלקת במפרק. לאחר טיפול של שבוע בכדורים נוגדי דלקת שלא עזר במיוחד הופנתי לקבלת טיפולי פיזיותרפיה (טרם התחלתי את הטיפולים)
רציתי לדעת האם:
א. טיפולי הפיזיותרפיה יכולים לעזור?
ב. האם שימוש ביתי במשחץ וולטרן יכולה לפתור את הבעיה?
ג. לפני המקרה הייתי פעיל מאד מבחינה ספורטיבית (ריצה למרחקים ואימונים במכון כושר) - האם
יש צורף בהפסקת הפעילות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מעל עצם החזה
ד''ר חגי אמיר07/03/2010שלום תומר.
לשאלותיך
א. טיפולי הפיזיותרפיה יכולים לעזור? - כן יכולים לעזור, בנוסף לכדורים נוגדי דלקת.
ב. האם שימוש ביתי במשחץ וולטרן יכולה לפתור את הבעיה? - משחת וולטרן לא תפתור אך יכולה להיות לעזר בנוסף לתרופה ולפ]יזיוטרפיה.
ג. לפני המקרה הייתי פעיל מאד מבחינה ספורטיבית (ריצה למרחקים ואימונים במכון כושר) - האם
יש צורף בהפסקת הפעילות ? -- יתכן וכדאי לחכות כמה ימים עד שהדלקת והנפיחות ירדו, ואז לחזור לפעילות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק והקרנה ברגל שמאלעמיר06/03/2010
שלום .אני סובל מפריצת דיסק בחוליות L4/L5 הדבר שפוגע בי ממש זה הקרנה לרגל שמאל כאבים ללא מנוח כמעט בכל פעולה. השאלה מה ניתן לעשות לריפויי הכאבים מי מתמחה בעניין תודה מראש עמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק והקרנה ברגל שמאל
ד''ר חגי אמיר07/03/2010שלום עמיר.
אני מבין ללבך ולכאביך. הכאבים האלה יכולים לשגע פילים.
גש לרופא ובקש תרופות חזקות לדיכוי הכאב.
קח מה שצריך כדי להוריד את הכאב.
אם רופא המשפחה לא עוזר פנה לאורטפד או רופא שיקום.
בהצלחה
דר' אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לקריעת הPCL והמניסקוסיםדיאנה06/03/2010
שלום, לפני חצי שנה נפצעתי בברך והועלה חשש לקריעת הPCL והמניסקוסים (חשד עיקרי למדיאלי) בברך שמאל. האורתופד אסר עלי לעסוק בפעילות ספורט וקבע כי הברך אינה יציבה.
הייתי רוצה לדעת מה אפשר ללמוד מן התמונה הזו (אני לא חושבת שרואים פה את הPCL. אך אני חושבת שאני מבחינה באיזור לבן של המיניסקוס. הייתי רוצה לדעת מה זה אומר)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום MRI ברך
ד''ר חגי אמיר07/03/2010דיאנה שלום,
קשה להתרשם מצילום אחד בלבד. יש לראות סריה כדי להבין מה שרואים.
לגבי קרע ב- PCL, יש מקום לבצע תרגילים לחזק ולייצב את הברך. ולחזור לפעילות , כמובן לא ספורט תחרותי ולא אקסטרים, אבל בהחלט לחזור לספורט כדי לחזק את הברך.
בהצלחה
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהטל05/03/2010
מתנצלת על האורך, אבל אני ממש בדילמה. אני בת 35, אמא לשניים, בעלת עודף משקל. בשנה האחרונה מאז לידת בתי בכל לילה כשאני ניגשת אליה אני דופקת את הברך בחוזקה בפינת המיטה. בלי או עם קשר, לפני כחודשיים ישבתי בכסא. כשקמתי התחיל לי לפתע כאב חזק בברך שהלך והתגבר עד שכעבור שעתיים בקושי יכולתי ללכת. כעבור כחמש שעות קמתי מהמיטה, והיה לי קנאק מאוד מאוד חזק בברך - שהביא להטבה מסויימת, כלומר אחריו יכולתי כבר ללכת אבל בצליעה בלבד. מאז, אני צולעת, לא יכולה ללכת יותר ממאה מטר, לא יכולה לרדת ולעלות מדרגות (כואב ומתנפח) וכאמא מאוד קשה לי לתפקד.
ניגשתי לשני מומחי ברכיים ששלחו אותי לאם אר אי בשל חשד לקרע במיניסקוס. בעקבות תוצאות הבדיקה רופא אחד טוען שאכן יש קרע במינסקוס ומאוד לוחץ עלי לעשות ארתוסקופיה. רופא שני אומר שהקרע ממש קטנצ'יק והבעיה בברך היא שונה - ופיזיותרפיה טובה מספיקה. אינני יודעת מה לעשות. להלן תוצאות האם אר אי- מאוד אשמח לדעת מהי חוות דעתך. ציינתי רק את הנקודות הבעייתיות על פי הבנתי הדלה. תודה רבה רבה
1. מבנים גרמיים שמורים למעט סימני המטופויזיס ניכר בלשד העצם בדיאפיזה ובמטפיזה הדיסטליות של הפמור. אי סדירות קורטיקלית בשטח הפנים הארטיקולרי-אחורי של הקונדיל הפמולרי המדיאלי. הסחוסים שמורים.
2. סמיני ניוון מינימלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי.
3. במפרק הפטלו-פמורלי מודגמים סימני CMP עם אי סדירות של הסחוס הפיקתי במידה קלה בפצט המדיאלי. כמו כן מודגמת אי סדירות קורטיקלית קלה באיזור זה. השינוי הניווני בסחוס מתבטא כאיזור מעט היפראינטנסי בסדרת PD-SPAIR
4. בגומה הפופליטאלית מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית.
5. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי המדיאלי.
6. ריבוי שומן תת עורי עמוק.
7. בצקת תת עורית באספקט הקדמי של הברך בגובה הפיקה ובעיקר מתחתיה, קדמית לגיד הפיקתי.
8. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה פריפרית של הסינוביה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך
ד''ר יונה יניב06/03/2010יותר לפי הסיפור ומעט גם הMRI, אבל חסרה בדיקה פיזיקלית!!!! נראה שהבעיה אכן בקדמת הברך (האם שם עיקר הכאב?). ופיזיותרפיה אכן יכולה להועיל. גם אם יש קרע קטן במניסקוס, עדיין פיזיותרפיה יכולה להועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחי מרפקאריה05/03/2010
בעקבות נפילה גרועה עברתי ניתוח לשחזור מרפק של כ6 שעות. הכאבים המשיכו לאחר הוצאת הברגים כשנתים התגלה שבר שלא טופל ועברתי שוב ניתוח ברגים והשתלת עצם עצמית בתקופהזו התפתח כתף קפואה שטופלה בפיזוטרפיה תחת הרדמה הכאבים ירדו אך אחרי כלתיפקוד ממושך יום עבודה משרדי או שחיה של 40 דקןת תכפו די בעוצמה אך תיפקדתי כך עם משככי כאבים כ6שנים.לאחרונה עברתי שבר בכתף והכל חזר כאבים חזקים עד חוסר יכלת תיפקוד ליותר מעשר דקות וזה למרות טיפולי פיזוטרפיה והידרוטרפיהשל 3 חודשים. האם יש משהו שניתן עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק-כתף
ד''ר יונה יניב06/03/2010בנוגע למרפק - אינני יודעת בת כמה את, מה טווחי התנועה שלך ומתי את כאובה. ייתכן שהפציעה היתה כה חמורה שתמיד יהיו הגבלות בתנועה ורמה מסוימת של כאב. כעקרון, אם הכאב קשה וטווחי התנועה מקשים במיוחד ואת לא בת 20-30-40, אפשר לבצע החלפה מלאה של המפרק. גם פעולה כזו לא תחזיר אותך למצב שלפני הפציעה, וכמובן גם לניתוח כזה יש בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכים וטיפולקרן05/03/2010
ד"ר שלום,
אשמח מאוד אם תענו לשאלותיי ותכוונו אותי וזאת לאחר 10 שנים של סבל שבהם אני "סביב הזנב של עצמי" (כאבים בלתי נסבלים ומעבר מרופא מומחה לאחר).
בשנת 2001 בהיותי בת 20 עברתי תאונת דרכים חזיתית שכתוצאה ממנה חטפתי פגיעות גוף בעיקר ראש וצוואר (צליפת שוט) ומיד חשתי בירידה חדה בתחושה בצד ימין של הגוף.
מאותו היום הייתי במעקב אצל נוירולוג, אורטופד וראומטולוג.
הבדיקות שעשיתי לאחר התאונה היו מיפוי עצמות, סיטי וMRI
במיפוי נרשם- הדגשה בברך שמאל בקונדיל פמורלי מדיאלי צמוד לאזור ארטיקולרי והדגשה בריכוז קרסול ימין יכול להתאים למצב לאחר טראומה.
בCT צווארי נרשם- היצרות בין חולייתי בגובה C3 משמאל היצרות תעלה הגרמית C4-C-5 ותעלה גרמית מוצרת C5-C-6 עם בלט דיסק אחורי בC5-C6.
בMRI בשנת 2005 בהיותי בת 24 נרשם-
C3-C4- שינויים ניוונים אונקווטברלים משמאל עם היצרות פורמינה משמאל.
C4-C5 - שינויים ניוונים אונקוונטרלים משמאל עם היצרות הפורמינה השמאלית.
C5-C6- דיסק אוסטאואופיט פאראצנטראלי שמאלי ושינווים ניוונים אונקוונטרלים משמאל עם היצרות פורמינה שמאלית.
מאז לא ביצעתי צילומים נוספים ואף עברתי עוד 3 תאונות (רכבים נכנסו מאחור) אשר החמירו את בעייתי.
בנוסף אובחנתי כסובלת מפיבראומיאלגיה שלאחר תאונה.
כיום אני סובלת מכאבי גב צוואר ראש ומרפקים בכל הגוף ומתקשה בתיפקוד היומי.
בנוסף, ירידה מהותית בתחושה גוף צד ימין לכל אורכו בעיקר פנים יד ורגל.
כמו כן, סובלת מחוסר ריכוז, סחרחורות, לחצים באוזר הפגיעה בצוואר-ראש צפצופים באזניים ומן הרגשה של ריחוף מעין מכות חשמל בראש.
ביהמש הפנה אותי לרופא מומחה אורטופד שהחליט לשלוח אותי לצילמי רנטגןצוואר וגב העניים שטענות כמו כאבי ראש ציפצופים ריחוף לא עניינו אותו בטענה שאין זה תחום טיפולו.
1. האם ניתן לראות את בעיותיי בבירור בצילומי רנטגן?
2. לאחרונה הפנה אותי האורטופד המטפל לייעוץ עבור ניתוח לנוירוכירוג ד"ר קנולר. האם נוירוכירוגיה זה התחום הטיפולי המתאים לבעייתיי שכן עד כה טופלתי ע"י נוירולוג ואורטופד בלבד?
3.האם לאור מצבי וכדי לשקול ניתוח נהוג לשלוח לMRI חוזר לצורך קבלת רושם עדכני יותר ?
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר תאונת דרכים
ד''ר חגי אמיר07/03/2010הבעיה שלך סבוכה.
אני הייתי פונה למרפאת שיקום כאב כדי לברר את הכאב ולהתמודד איתו.
קיימת מרפאה כזו בתל השומר. באישפוז יום שיקומי.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה .(פעם שניה שאני כותבת)טל05/03/2010
לאחר פציעה סיבובית בקרסול: בצילום אולטראאסאונד.
אני בת 22
מתחת לרצועת ה-ATFL הודגמו פרגמנטים גרמיים -כנראה תלישת פריאוסט. בנוסף הודגם פרגמנט גרמי קטן בסמוך לקצה הקדמי של הזיז הקידמי של עצם העקב-תלישה באזור חיבור BIFURCATE LIGAMENT? אין לישלול קרע של ATFL,
בנוסף בסיטי": מימין שינויים פרוטים ניכרים בכל העצמות.מוגדם דלדול שרירים.רושם של שברי ניתוק קטנים באספקט הקדמי התחתון של הפטישון הלטרלי נראה שחלה החמרה בולטת מבחינת הפרוזיס"
אשמח לקבל הסבר בשפה ברורה על מה שזה אומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול
ד''ר יונה יניב06/03/2010ראשית עלייך לחזור לאורתופד המטפל שהפנה אותך לבדיקה מאחר והוא גם מזה שעוקב אחריך, יודע מתי נפצעת, אם נפצעת רק פעם אחת או יותר ומה מצב הרגל שלך. כעיקרון הבדיקה מראה שעברת נקע קשה, אולי מספר נקעים שגרנו לקרע חלקי של רצועות ושינויים במפרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בנוגע לכאב גב תחתוןמור05/03/2010
התחילו לי לפני יומיים כאבי גב חזקים בגב התחתון קשה לי לעמוד ישר ובכלל שאני יושבת עוד יותר כואב לי רק כשאני שוכבת על המיטה הכאב נרגע אני חוששת שזה פריצת דיסק איך אוכל לדעת אם זה פריצת דיסק או משהו אחר?
מחכה לתשובה תודה מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב יומיים
ד''ר חגי אמיר07/03/2010שלום מור.
אני משער שכעת כשאני עונה על שאלתך את כבר מרגישה טוב יותר.
הכאב ילך וישתפר ככל שהימים חולפים.
במידה וזה לא יקרה, פני לרופא לבדיקה.
החלמה מהירה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבלי05/03/2010
מאתמול התחילו לי כאבי גב עליון גם שאני נושמת זה כואב זה מחליש אותימשדר קצת לצוואר וקצת כאבי ראש ובחלק הקידמיהעליון בצד שמאל בלחיצה על המקום.האם זה התקררות?מה הטיפול כי עדיין לא הלכתי לרופאש לציין שאני בת 35 בריאה בדרך כלל .ואם כרית חימום עם לבנדר תעזור?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
לי06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לא ספציפיים בבית החזה צואר
ד''ר חגי אמיר07/03/2010לליאת היקרה.
למרות שזה לא נישמע כקשור ללב, קודם כל לכי למרפאה יעשו לך EKG לשלול בעיה לבבית. אחר כך זה כבר לא משנה מה שתעשי כדי להפיג את הכאב. ואם זה לא יעבור תוך מספר ימים גשי לרופא.
החלמה מהירה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- emgירון05/03/2010
שלום לאחר בדיקת emg מה אומר הסיכום הבא:
תשובות f תקינות.
H REFLEX התקבל ארוך מימיןI.
לסיכום:רדיקולופטיה בגובה c6-7 מימין.
c5 בדרגה קלה באותו צד.
הגעצי עקב בירור רפואי עם חוסר יציבות נטייה ליפול לאחור אשמח לתשובה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך emg
ירון05/03/2010אני עדיין לא ניגשתי לכירופרקט מכיוון שחיכיתי ל emg רגליים ולהלן התשובות:
התקבלו תשובות f ארוכות לעצב הפרוגאליס השמאלי.
h refkex התקבל ארוך משמאל.
רדיקולופטיה בגובה l5 ו s1 משמאל
אין עדות לנוירופטיה דיסטאלית סנסורית או מוטורית.
בבדיקה אלקטרומיוגרפית אין עדות למיפטיה.
תודה רבה יישר כח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEMG
ד''ר יונה יניב05/03/2010אני לא חושבת שבעיה רדיקולופטית C6-7 גורמת לבעיות יציבות. עליך לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEMG
ד''ר יונה יניב05/03/2010אני לא חושבת שבעיה רדיקולופטית C6-7 גורמת לבעיות יציבות. עליך לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהemg
ירון06/03/2010היי
הייתי אצל נוירולוג הוא לא חושב שיש לי בעייה נוירולוגית ואגב נוירולוג גם ביצע לי את בדיקת ה emg יש לי כאבי גב תחתון בעיקר ולגבי חוסר היציבות לאף אחד פשוט אין תשובה יש לך פתרון בשבילי אני כבר מיואש.
אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEMG
ד''ר יונה יניב07/03/2010עשו לך בדיקה לכל העצבים בגוף ( דרך אגב אין עצב פורוגליס).
נבדקת בדיקה פיזיקלית ע"י אורתופד" אולי הבעיה בהליכה לא תקינה בגלל כאבי גב?
צריך ללכת להבדק אצל אורתופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)