מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמיכל27/02/2010
שלום,
רציתי לדעת האם שינויים בירכיים הינם הפיכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בירכיים
ד''ר חגי אמיר04/03/2010איילה שלום.
שאלתך כוללנית ולא ברורה.
נישמח לענות על שאלה יותר ספציפית.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתראיציק27/02/2010
שלום, הבעיה שלי היא כזו:
לפני כשנה בזמן עליה במדרגות, החלו אצלי כאבים בברך שמאל. בהתחלה רק בעת מאמץ, אך ככל שעבר הזמן הכאבים הפכו ליותר מורגשים ועקביים, והתחלתי להרגיש אותם גם בזמן הליכה רגילה ולעתים גם במנוחה. גם בברך הימנית קיימים כאבים אבל המצב שלה טוב בהרבה מהשמאלית. בשנה שעברה הייתי בצילום ונאמר לי שהכל בסדר. לאחר שביקרתי אצל אורטופד בשבוע האחרון הוא אבחן אותי כבעל גמישות יתר במפרקים, והפנה אותי לפיזיוטרפיה.
יש לי מס' שאלות:
1. האם זה מצב תמידי אשר לא ניתן לשנות? ואם לא, האם הכאבים ישארו שם לנצח? כלומר, הטיפול בבעיה מונע החמרה, או פותר את הנזק שנגרם עד כה?
2. האם נטילת ויטמין D או מגה גלופלקס או משהו אחר בסגנון עשוי לעזור?
3. האם זה אומר שאני לא אוכל לעסוק בפעילות גופנית? ואם כן אז רק בתנאים מסויימים המיועדים לבעלי בעיה זהה לשלי? ומה לגבי טיולי שטח הכוללים הליכה מרובה נשיאת משקל ומאמץ של הרגליים - לעולם לא אוכל לצאת לטיול החלומות שלי?
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
איציק27/02/2010חשוב לי לציין שאני רק בן 22, האם זה אומר שעכשיו גורלי נחרץ ואני אצטרך לחיות את כל שאר החיים שלי תחת הגבלות בשל הבעיה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מדרסיםיאיר26/02/2010
שלום רב,
אורטופד המליץ על מדרס "לפי מידת גבס עם הגבהה פנימית לרגל שמאל של 5-10 מ"מ"
לאחר עשרות טלפונים, חיפושים באינטרנט וכו' אני יכול להגיד שאין לי מושג מה טוב ומה לא מי שרלטן ומי מקצוען ואיזה סוג עדיף.
יש כאלה שמפסלים את כף הרגל עם רצועות גבס ואז יוצרים תבנית גבס, יש כאלה (הרוב) שמשתמשים בקופסת ספוג שממנה יוצרים תבנית גבס, יש קשיחים, יש רכים
ובקיצור... איך יודעים מה כדאי ומה טוב?
אני מקווה שתוכלו לעזור אפילו במעט בתוהו ובוהו הזה של עולם המדרסים.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים
ד''ר חגי אמיר04/03/2010יאיר שלום,
נכנסת לעולם התוהו של המדרסים, ברוךהבא.
לפי המצב של כף הרגל ניתן להחליט איזה סוג מדרסים יתאימו לך.
ללא בדיקה לא ניתן לעשות לך סדר.
בגדול ישנם שני סוגי מדרסים : מוצרי מדף ועשויים לפי מידה. המידרסים לפ]י מידת גבס אף הם מתחלקים לשני סוגים עיקרים, קשיחים , ומקבלי צורה.
במיקרים קלים ניתן להסתפק במדרסי מדף.
במיקרים שיש לתקן עמדה לא נכונה של העקב יש מקום במידרסים קשיחים יותר. במיקרים של כפות רגליים עם בעיות תחושתיות או עם פצעים סוכרתיים יש מקום לספק מדרסים רכים מקבלי צורה עם תמיכות והורדות עומס לפי המבנה של הרגל.
אני בטוח שזה עדיין לא עשה לך סדר.
גש לפודיאטר או רופא שיקום אורטופדי שיקבע איזה מידרסים אתה צריך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותבת 2725/02/2010
ערב טוב ,
בגלל כאבים עזים בכף רגל שמאל ואבצסים חוזרים עשיתי היום מיפוי עצמות והנה התשובה .
בבקשה אם אפשר הסבר במלים פשוטות את הממצאים והאם הם מצדקים תלונותי ?
תודה וחג שמח ,
סיכום ומסקנות :
מיפוי עצמות - כל גופי .
חומר TC-MDP
בשלב הדינמי הודגמה פרפוזיה מוגברת לכף הרגל משמאל , בעיקר לאיזור הטרזלי המדיאלי ולאיזור המלאולוס הלטרלי .
במיפוי הסטטי המיידי (שלב ה- BLOOD POOL ) הודגמו קליטות מוגברות באיזור העצמות הקוניפורמית המיאלית , בבסיס המטטרזוס 1 ובמלאולוס הלטרלי של הפיבולה משמאל .
המימצאים מתאימים לתהליך דלקתי גרמי פעיל .
פרט לך לא הודגמו מימצאים פתולוגיים משמעותיים נוספים בשאר עצמות השלד שנסקרו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד''ר חגי אמיר04/03/2010אריג שלום,
תשובתהמיפוי רק אומרת כי קיים תהליך דלקתי בכף הרגל ובעצמות מסויימות בכף הרגל.
יש לפנות עם התשובה לרופא שטיפל בך עד כה להמשך ברור וטיפול.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתמשך באיזור הצוואר שנמשך לכתףיעל25/02/2010
לאחרונה יש לי התקפי כאב בצוואר בצד שמאל, כאבים המקרינים לכל הכתף השמאלי ואפילו לאיזור האוזניים.מענין אותי לדעת מהיכולים להוות הכאבים וממה יתכן שנגרמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצואר
ד''ר חגי אמיר04/03/2010שלום יעל,
כאבים בצואר יכולים להיות החל ממתח נפשי, מתח שריריח, פריצת דיסק ופתולוגיות נוספות.
יש לבדוק אצל אורטופד ולהגיע לאבחנה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייקר ציסטש25/02/2010
שלום רב, בחודש האחרון כאבים מאחורי ברך שמאל עם נפיחות מסויימת במקום. אורטופד כללי איבחן זאת כבייקר ציסט. אמר שזו תופעה שאינה שכיחה. אמר שאין טיפול ואאלץ לחיות עם הכאב והמוגבלות לתמיד. רק במקרים קיצוניים מנתחים. שאלתי: אני סובלת מכאבים די חזקים אך לא עד כדי נטילת תרופות הרגעה. מגביל אותי בתנועותי, בעבודתי ובפעילות ספורטיבית שאני מרבה לעסוק בה. מבקשת לדעת פרטים נוספים על התופעה והאם אכן נידונתי לכאבים למשך כל חיי? אני "רק" בת 44. (הטיפול שניתן לי הוא שימוש בברכית פשוטה ונטילת כדורים אנטי דלקטיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייקר ציסט
ד''ר חגי אמיר04/03/2010שלום ש,
ציסטה על שם בייקר מהווה תוצאה של הימצאות נוזל בכמות מוגברת בברך עקב פגיעה כלשהיא. הנוזל חיפש לאן ללכת, מצא אזור עם חולשה וניפח אותו, ויצר ציסטה- שקית עם נוזל.
הציסטה כשלעצמה בדרך כלל איננה המקור לבעיה אלא רק סימפטום.
הטיפול שניתן לך הוא טוב, טיפול אנטי דלקתי יוריד את הדלקת הגרב תוריד קצת את הנפיחות ונקוה שמצבך ישתפר והכאבים יעלמו.
אינני חושב שהאורטופד שלך התכוון לומר כי הכאבים ימשיכו כך כל חייך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ברכיים\ בצקת\ עצמות קרובותיואב24/02/2010
שלום, לפני שבועיים וחצי בזמן נסיעה על אופניים ביום קר פתאום הרגשיתי שהברך הימנית נתקעה לה, היה ממש קשה להחזיר אותה חזרה בלי שיכאב. שמתי לב בחלק כזה או אחר של היום אם אני מקפל את הרגל מתחת לזוית מסוימת קורה שוב אותו הדבר. יומיים אח כך התחילו לי כאבים עזים בברכך שמאל שמתחזקים עם מאמץ והליכה ללא קשר רב לזוית הברך. זה הלך והחמיר. לפני שבועיים הלכתי לאורטופד שאמר לי שמדובר בדלקת ונתן לי מרשם לאטופן (אנטי דלקתי) לחמישה ימים 600 גרם כדור אחד בכל יום, הוא נתן לי גם לקנות תומכי ברך. התומכים עזרו לי מאוד והגעתי למצב שאני לא יכול ללכת בלעדיהם, לילה אחד לא יכולתי גם לישון בלעדי התומך השמלאי. אחרי חמישה ימים שום דבר לא השתנה, עדיין כאבים עזים בסוף היום בערב בעיקר בברך השמאלית. הגעתי אליו שוב, והוא נתן לי מרשם לארקוקסיה (אנטי דלקתי) ל10 ימים 90 גרם כדור ביום. היום הגעתי אליו אחרי התקופה הזאת ושום דבר לא השתנה חוץ משהברך הימנית שלי כואבת יותר (אני מרגיש שמשהו זז בפנים בהליכה), עשיתי רנטגן והוא אמר לי שבברך אחת העצמות האופקיות קרובות אחת לשנייה יותר מבברך השנייה. הוא אמר שזה ישתחרר עם הזמן ולתת לזה כמה חודשים. נתן לי מרשם למשחה נגד בצקת אקסיפן. אני מפחד שזה רק הולך ומחמיר ואני לא יודע מה לעשות אם זה. מה אתם חושבים? זה נשמע לכם הגיוני? אולי לנסות ללכת לאורטופד אחר?  תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה?
יואב01/03/2010אולי כדאי לעשות MRI?
אני חושש שזה יכול להיות שחיקה בסחוס. איך יודעים?
אני בקושי יכול ללכת וזה מחמיר תמיד בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 21 אם זה משנה
יואב01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקעדי24/02/2010
שלום,
אני בת 30 עם פריצת דיסק ובלט בחוליות התחתונות אני בחודש ה8 להריון השני.
בהריון הראשון לא הסכימו לתת לי אפידורל למרות תחנוני.
אני רוצה לדעת האם יש דרך כלשהי לקבל אפידורל כאשר יש בעיות גב מפני שעברתי חויית לידה קשה מאוד של 16 שעות צירי לידה
בבקשה תאמר לי אם ישנה דרך לקבל אפידורל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אפידורל בלידה בהמצאות פריצת ד
ד''ר חגי אמיר04/03/2010שלום עדי.
עצם הזריקה איננה מסוכנת. הבעיה שיכולה להות היא שבעת הלידה אם ממסכים את הכאב של הדיסק על ידי זריקה אפידורלית, חוששים שהמאמץ עלול לגרום להחמרה של הפריצה עם נזק עצבי שימוסך בגלל האפידורל.
אם יש לך CT א MRI מלפני ההריון ניתן לבדוק מה מצב הדיסק , יש לבדוק אותך ואז להחליט אם יש אפשרות לביצוע הזריקה או לא.
אם קיימת אפשרות של החמרה היא תהיה גם בלידה רגילה ללא זריקה, ואז יש מקום ללכת לניתוח קיסרי.
בכל מיקרה יש לבדוק אותך ולהחליט ביחד עם הגנקולוגים והמרדימים כיצד להמשיך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן בכפות הרגלייםשרית24/02/2010
שלום רב!
בת 70 עם סכרת מתונה שמטופלת בכדור אחד ליום.
לאחר ביקור אצל אורטופד הובחן דורבן בכפות הרגליים, המלצת הטיפול של הרופא היא לקבל זריקה בכף הרגל, הרופא אמר שזריקה זו מעלה את רמת הסוכר , שאלתי היא האם כדאי לבצע ואם לא האם יש טיפול אחר.
תשובתכם חשובה מאוד ודחופה בגלל סבל רב!!
תודה מראש
שולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה לחולי סכרת
ד''ר חגי אמיר04/03/2010שלום שולה.
במידה ואת כה סובלת אין סיבה לא לקבל את הזריקה.
ניתן לתת חצי כמות בזריקה, ולעקוב אחר רמות הסוכר, ולטפל בהתאם.
נכון הרמות יכולות להיות גבוהות אולם, זה לא הורית נגד לביצוע הזריקה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DISH,ואוסטאופורוזיסמירי24/02/2010
שלום רב!
בת 47, ברקע DISH, מזה כ 3 שנים, שאובחן עפי צילומים על ידי ראומטולוג.
כמו כן סובלת מאוסטאופורוזיס, על רקע נטילת ארימידקס לסרטן שד שהיה לפני 5 שנים.
גם רמת וויטמין D נמוכה, מטופלת ב 10 טיפות ויטמין D ביום.
ידוע גם על ספונדלוזיס מפושטת בגב, שנותת את אותותיה בכאבי גב כרוניים, מהם אני סובלת.
בעבר סבלתי מדלקת בגיד בכתף שמאל, והוזרקו לי סטרואידים מקומית, עם שיפור משמעותי בכאב ובתנועה.
לאחרונה אני סובלת מכאבים בחזה מצד שמאל, עם הקרנה לכתף וליד.
יש לציין שהכאבים מופיעים בלילה, בזמן שכיבה, הכאב שורף מאוד, וחודר לעצמות.
לאחרונה אושפזתי בוצע א.ק.ג ונבדקו פעמיים אנזימי הלב. שניהם היו תקינים.
כמו כן, הכאב מופיע בזמן מאמץ, אפילו אם אני שמה תיק על הכתף.
לציין שקיים גם כאב מקומי מתחת לעצם הבריח בלחיצה, וכן בנקודה מסויימת בכתף.
רציתי בבקשה לדעת מה היא המלצתכם, והאם דלקת בגיד, או שינויים בעצמות מבריחת סידן ו DISH,יכולים לחקות תמונה של התקף לב?
אודה לתשובתכם המסורה!
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יודע אם הפורום כאן פעיל??
מירי27/02/2010שלום רב!
האם הפורום פעיל לאחרונה?
למה אין משיב לשאלות בפורום?
אולי הרופאים בחופשה?
אם מישהו יודע בבקשה תשובה.
שבוע טוב לכולם!
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה כתף קורנים ליד.
ד''ר חגי אמיר04/03/2010שלום מירי.
לפני שמתחילים טיפול בכאב יש להיות בטוחים שאכן לא מדובר בבעית לב.
גשי לקרדיולוג שיבצע מיפוי לב במאמץ כדי לשלול בעיה בלב.
אחר כך המשיכי בניסיון טיפול בכאב.
בברכה
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד כף הידאור23/02/2010
לאחר כאבים בכף יד ולאחר חבישה + טיפול בכדורים ביצעתי אולטרסאונד
הממצא: בגב שורש כף היד באיזור הבליטה נצפה מבנה גרמי הגורם להבלטת רקמות רכות תקינות מע'ו.
מה זה אומר?
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד
ד''ר יונה יניב25/02/2010בלי לבדוק ולמוש ולראות איפה בדיוק הבליטה קשה לומר, יש הרבה דברים. אם זה כואב אולי זה לא בדיוק תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב אחרי עמידה ממושכתתמר23/02/2010
אני מורה לפילאטיס מכשירים ולעיתים מלמדת 4 שעות רצוף או יותר. במהלך המשמרת אני לא מתעמלת עם התלמידים אלא מסתובבת ביניהם כך שאני עומדת רוב הזמן, הולכת מעט ברחבי הסטודיו הקטן, מתכופפת כדי להחליף קפיצים ולפעמים מדגימה. ותמיד אני מלמדת יחפה. בסוף משמרת כואב לי הגב באופן די קבוע. אני בכושר טוב. גוף חזק ותהיתי מה יכולה להיות הסיבה לכך. מורות אחרות שמלמדות עמי נועלות נעלים. האם זה יכול לעזור? האם סולייה דקה כמו של נעל גאז של רקדנים (עם סוליה מפוצלת) תוכל לתת לי יותר תמיכה בכף הרגל ובגב? תודה מראש. רק אציין שאיני יכולה ללמד בנעל רגילה שכן אני צריכה את יכולת התנועה של כף הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה על שאלתי.
תמר04/03/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלשיר22/02/2010
אחרי הליכה ממשוכת או הליכה קצרה מאומצת אני מרגישה כאבים ברגל בחלק מתחת לברך.
בין הברך לכף הרגל.
האם יש הסבר לתופעה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שיר22/02/2010לפעמים הכאבים הם גם אחרי הליה קצרה רגילה לא מאומצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בקידמת השוק.
ד''ר חגי אמיר04/03/2010אני שלום,
יכולים להיות מספר גורמים לכאבים מעין אלו יש צורך בבדיקה גופנית של הרגלים כדי להחליט כיצד להמשיך.
יתכן וכדאי לבצע מיפוי עצמות לשלילת שבר מאמץ, או מדידת לחצים בשרירים.
יתכן ויש לצלם את השוק.
כל זאת יש להחליט לאחר בדיקה פיזיקלית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה -ידשיר22/02/2010
שלום, אתמול נפלה עלי ערימה גבוהה של כסאות פלסטיק על היד. היד כאבה לי בתחילה מאד, אבל אח"כ פחות. אבל היום המקום נהיה עוד יותר כחול והשטף דם התרחב, ועדין קצת כואב לי.
המיקום של המכה: סמוך מאד לכף היד ליד האגודל.
שאלתי היא: האם אפשר לשלול אפשרות לשבר, סדק או נקע משום שהכאבים לא חזקים?
מה עלי לעשות? האם לפנות לצילום?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
ד''ר יונה יניב25/02/2010בלי צילום אי אפשר לשלול שבר
צריך לבדוק אותך ואז להחליט אם צריך בכלל לבצע צילום או שאין צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךלאו22/02/2010
שלום
כבר מספר חודשים שאיני יכול לרוץ בגלל כאב בברך , יש לציין שאני מרגיש את הכאב רק בזמן ריצה או קצת אחרי זה . ניסיתי לא לרוץ חודשיים אך עכשיו כאשר התחלתי לחזור לריצות אני מתחיל להרגיש את הכאבים שוב , פניתי לרופא האורטופד בקופה שלי , והוא שלך אותי לצילומים , רציתי להיתעץ בפורום לגבי הבעיה מיפני שהרופא שלי אינו מומחה לרפואת ספורט ובכלל לצערי אני מטיל בספק ב מיקצועיותו.
אני מצרף את הצילומים , אשמח מאוד לשמוע את דעתכם .
בתודה מראש ,לאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום1
לאו22/02/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום 2
לאו22/02/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בירכיים לאחר ריצה
ד''ר חגי אמיר04/03/2010לאו שלום,
מהצילומים לא ניתן ללמוד הרבה, ניראים בגדול תקינים.
מה שצריך זה לבצע בדיקה טובה של הברך ולהחליט כיצד ממשיכים.
תיגש לאורטופד ספורט שיבדוק אותך.
בהצלחה,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)