פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בכיפוף אצבעות
    אלמונית
    09/03/2010

שלום רב,
    מזה כמה חודשים,כריות יד שמאל מעט נפוחות אך ללא כאב.שמתי לב שאינני יכולה עוד לכופף את האגודל באופן רגיל אלה רק אם אכופף לגמרי את האצבע המורה יחד איתו.
    אין לי את אותה בעיה ביד ימין ,אך נראה לי שלאט לאט נוצרת גם בה נפיחות קלה.
    האם זה יכול ליהיות מחלת גידים למרות שאין כאב ורק בלילה היד חמה מהנפיחות?
    האם עליי לפנות לאורטופד?
    תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בכיפוף אצבעות

הוספת תגובה

• מסתבר שיש לי עוד בעיה...

אלמונית
    10/03/2010

שלא שמתי לב אליה קודם:קשה לי גם לכופף את מפרק כף יד שמאל לכיוון הגוף כשהגודל כלפי מעלה והזרוע מתוחה.נראה כאילו יש חולשה באחד משרירי הזרוע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים והגבלה בתנועה

ד''ר חגי אמיר
    11/03/2010

יהודית שלום.
    בהחלט כאבים נפיחות והגבלה בתנועה כפי שאת מתארת שווה בדיקת אורטופד.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון - מפרק סקרואיליאק
    נטע
    09/03/2010

דר' חגי אמיר שלום! אני בת 33 , עברתי לפני כ- 4 שנים תאונת דרכים. בשנה האחרונה כל חודשיים שלושה "נתפס" לי הגב קיבלתי כבר מס' פעמים אתופן לטיפול בכאבים. האורטופד שבדק אותי מצא שיש רגישות מעל המפרק וסימן גנזלן ופאטריק חיוביים מימין ושלח אותי לצילומי רנטגן.(קרוב לוודאי שיצאו תקינים) 1. האם תוכל להסביר לי מה פירוש הממצאים(הסימנים)? 2. מה ניתן לעשות בנתיים על מנת להפחית את הכאבים פרט לנטילת משככי כאבים? 3. האם היית ממליץ על הידרותרפיה כחלק מהטיפול ? תודה מראש וסליחה על השאלות המרובות, נטע

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    09/03/2010

שלום נטע,
    כאבים באזור המפרק הסקרואיליאק יכולים להיות מלווים כאב גב או לקרון ממקור אחר לא בהכרח מבעיה במפרק עצמו.
    לשאלותייך:
    1. האם תוכל להסביר לי מה פירוש הממצאים(הסימנים)?
    סימן פטריק (או פבר) הוא הסימן בבדיקה הפיזיקלית בשכיבה על הגב,בעת שלחץ הרופא עם ידו על הברך הכפופה הצידה , הופק כאב באזור הגב התחתון. סימן זה יכול להעיד על כאב ממקור המפרק, הסימן איננו ספציפי ויכול לכאוב גם כשהכאב ממקור שונה עם מעורבות האזור האגן האחורי.

2. מה ניתן לעשות בנתיים על מנת להפחית את הכאבים פרט לנטילת משככי כאבים?
    תרופתית זה מה שנתן הרופא, וניתן לתת תרופות חזקות יותר. ניתן לבצע פעולות מנואליות על הגב כגון כירופרקטיקה, פיזיוטרפיה, חימום או קוירור מקומי, תרגילים וכו' כדי לנסות להרגיע הכאב.

3. האם היית ממליץ על הידרותרפיה כחלק מהטיפול ?
    הידרוטרפיה היא אחד מסוגי הפיזיוטרפיה בהחלט מומלץ, גם נעים וגם יעיל מאד.

אולם לפני הכל יש לודא מה מקור הכאב ולנסות לעבוד סביבו.
    בהצלחה

דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברים בצלעות
    מירה
    09/03/2010

לפני כ3 שבועות שברתי צלעות בגב משמאל. טופלתי והכל בסדר. היתכן שבעת איוי השבר הוא לא יתאחה ישר ויהיה מין איחוי X או כדומהו. ההרגשה היא שיש מין נפיחות וכאב שאינו כאב השבר. האם יש מה לעשות בנדון?

לקביעת תור
    סגירה
    שברים בצלעות

הוספת תגובה

• שברים בצלעות

ד''ר חגי אמיר
    09/03/2010

שלום מירה
    ריפוי שבר אף פעם לא מתאחה ללא השאיר סימן.
    באזור הריפוי נוצר גוש עצם המאחה את שני צידי השבר יחדיו. לעיתים הדבר ניראה כבליטה או נפיחות קשה וגרמית באזור השבר. זה נורמלי ולוקח חדשים עד שנים שזה יתישר ויחזור לצורה המקורית.
    באזור הצלעות מכיון שזה ישר מתחת לעור זה ניתן למישוש ואבחנה מידית.
    בכל מיקרה אם את לא שקטה ולא בטוחה שהמצב תקין חיזרי לרופא.
    החלמה מהירה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ביד
    שיר
    09/03/2010

שלום רב, לפני כשבועיים נפלה על היד שלי ערימה גבוהה של כסאות, ונהיה לי שטף דם כחול וכאב לי שם.עכשיו, שבועיים אחרי אין כבר שטף דם אבל כשאני נוגעת במקום זה קצת כואב לי.
    האם זה הגיוני? מה פשר התופעה? מה עלי לעשות?
    יש לציין שהמיקום של המכה הוא בחיבור בין כף היד לזרוע, על העצם של האגודל.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ביד

הוספת תגובה

• כאב בכף היד

ד''ר חגי אמיר
    09/03/2010

נופר שלום,
    אם לפני כשבועיים נחבלת, סביר להניח שעדיין קצת יכאב. סביר להניח שתוך שבוע שבועיים זה יעבור.
    אם זה יותר מקצת, כדאי לבדוק זאת אצל האורטופד, ואפילו לעשות צילום.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה..
    שירן
    08/03/2010

שלום.. אני צריכה עזרה.. יש לי מן שקע וגבשושית בעצם הטיביה.. על מזה מעיד? תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה..

הוספת תגובה

• עזרה?

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

שירן שלום, זה ממש לא מספיק כדי לעזור לך.
    פנית לרופא המשפחה שינסה להסביר לך במה מדובר? אם לא, קיבעי תור ולכי אליו לבדיקה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים חזקים אצל אדם מבוגר
    אלכס
    08/03/2010

שלום רב,
    יש לי שאלה שנוגעת לסבא שלי...

סבא שלי בן 89, בלי עין הרע צלול ובריא באופן כללי, מנהל אורך חיים פעלתני יחסית (הליכות פעם-פעמיים בשבוע, עושה קניות וכו').
    הבעייה היחידה ממנה היה סובל במשך השנים האחרונות היא המוגלובין נמוך, בגללו היה לוקח ויטמינים וקיבל זריקות תקופתיות.

לפני כחודשיים בדיקת דם תקופתית הראתה שההמוגלובים שלו ירד בצורה משמעותית ונרשמו לו הורמונים, לטובת העלאת ההמוגלובין.
    לאחר שהחל לקחת את ההורמונים, החלו אצלו בצקות ברגליים ובפנים - להבנתי תופעת לוואי מוכרת של לקיחת הורמונים.
    במקביל לבצקות החלו גם כאבי רגליים.

בעקבות הבצקות, הרופא הקטין את מינון ההורמונים שהוא צריך לקחת כל יום, אך הבצקות ממשיכות, בנוסף כאבי הרגליים לא מפסיקים:

בבקר כשהוא קם, הרגליים כואבות לו (הוא טוען שהוא מרגיש כאבי שרירים אשר מקרינים לגב התחתון).
    במהלך היום, כשהוא מסתובב בבית, הרגליים כואבות פחות ולקראת הערב אותו כאב שרירים חוזר, עד כדי כך שבמספר הזדמנויות הוא הרגיש שלא יכול לשלוט ברגליים ונאלץ לשבת מיידית כדי לא ליפול...
    חשוב לציין שבעקבות הכאבים עשו לו רנטגן של הגב התחתון והמסקנה הייתה שיש שינויים מסויימים בעמוד השדרה, אבל הרופא ייחס את זה לגיל שלו ולא קישר את זה לכאבים שיש לו...
    בוסף הוא נשלח למיפוי עצמות (שכן התרופות שקיבל עלולות לגרום לדילול עצם) והתוצאות היו תקינות...

האם התופעה מוכרת?
    האם קשורה להמוגלובין נמוך או להורמונים או שמדובר בצירוף מקרים?
    מה ניתן לעשות?

אודה לתשובתכם,
    אלכס.

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

אלכס שלום,
    ניראה כי מדובר בשני דברים שונים אולם הבדיקות שביצע צריכות לכוון את הרופא המטפל לאבחנה.
    לא ניראה כי ההמוגלובין הנמוך כשלעצמו יכול לגרום לכאבים כפי שאתה מתאר. אולם בשילוב עם דברים אחרם יתכן וכן.
    את הברור יש לכוון לכיוון בעיית כלי דם או בעיה בהיצרות עמוד השידרה.
    כדאי להמשיך ברור אצל רופא כלי דם וגם אצל אורטופד.
    בהצלחה
    ד' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

ניב
    09/03/2010

שלום
    לאבי היתה אותה בעיה והמליץ לי מטפל לקחת וונדר מומיו ולדעתי זה עזר מאד
    רק שלקח לו שבועים עד שהרגיש שיפור
    ניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי במפרקים שונים
    סיגל
    08/03/2010

בת 40 , אחרי הפסקה של 6 חודשים פעילות גופניתשל פעמיים בשבוע .
    נרשמתי לסטודיו סי שם התחלתי להגיע 4 פעמים בשבוע שלוש פעמים עיצוב פעם אירובי .
    אחרי חודשיים התחלתי להרגיש כאבים מאיזור הברכיים עד קרסול .
    לאחר בדיקות דם (ששללה דלקת פרקים ולאחר הפסקה פעילות של חודש ימים הכאבים ברגלים אכן התמאטו אבל הכאבים משום מה נמצאים עכשיו באיזור הידיים , שורש כף היד , שכמות , בכול מקום לזמן קצוב ולא קבוע . לפעמים כאב של דקות . מה יכול להיות הסיבה לכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי במפרקים שונים

הוספת תגובה

• כאבים מפושטים

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

כאבים יכולים להיות כאשר יש מטבוליזם מוחש בעצם. ולכן יש מקום לחזור לפעילות שהתחלת שוב, אולם בהדרגה, לא בבת אחת 4 פעמים בשבוע אימון מלא. זה כנראה היה יותר מידי עומס.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצם
    ענת
    08/03/2010

שלום רב
    אני סובלת מזה מספר חודשים מכאבים במפרק הירך. קיבלתי זריקות וגם אתופאן אך ישנה רק הקלה בכאב ואני עדיין סובלת. במיפוי עצם שערכתי נרשם:
    קליטה מעט מוגברת דיפוזית בפרק ירך שמאל- יתכן תהליך ארטריטי דלקתי
    מה הדבר אומר?
    מה עוד עלי לעשות? אולי בדיקה אחרת? טיפול מסוג אחר לבעייה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצם

הוספת תגובה

• כאבים ובמיפוי קליטה במפרק הירך

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

שיר שלום.
    קשה להבין מה קורה אצלך עם מעט האינפורמציה שסיפרת.
    כגאי לחזור לאורטופד שיבדוק יעשה קורלציה בין הבדיקה הפיזיקלית ואמצעי הדימות, ויסביר לך ממה את סובלת.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן בעקב
    בתיה כרמיאלי
    08/03/2010

איך מטפלים? האם אפשר? יש לסוף סוף גם בלי טיפול

לקביעת תור
    סגירה
    דורבן בעקב

הוספת תגובה

• דורבן

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן בעקב
    בתיה כרמיאלי
    08/03/2010

איך מטפלים? האם אפשר? יש לסוף סוף גם בלי טיפול

לקביעת תור
    סגירה
    דורבן בעקב

הוספת תגובה

• דורבן

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/03/2010

הטיפול הוא בפיזיוטרפיה מתאימה, מדרסים, הזרקה מקומית גלי הלפ או אם אין ברירה - ניתוח. בד"כ מסתדר ללא ניתוח וחולף תוך עד שנה ל-95% מהמקרים.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בברך בעקבות צינתור
    יהודית
    08/03/2010

שלום רב,
    אמי עברה התקף לב ועקבות כך גם צינתור והתקינו לה 2 סטנטים ב-2 עורקים. למרות בקשותיה ותחנוני לבדוק אם אין דימום (אמי חולת תרומבוציתופניה - מיעוט טסיות) איש לא שעה לבקשותינו וביום למחרת היא אבדה את הכרתה ונפלה מהמיטה והתברר שהיה לה דימום גדול מאד לתוך רגל ימין בה עשו את הצינתור. נוצרה המטומה גדולה כחולה והרגל היתה ענקית כבדה וכמו יציקת בטון ומאז עברו כ- 5 חודשים הנפיחות אמנם ירדה אך אמי לא מסוגלת ללכת. הבאנו לה פיזיותרפיזיט פרטי אך כשהיא מנסה ללכת הברך של הרגל הימנית קורסת ובנוסף כנוגעים לה ברגל מהברך ומטה היא אומרת כאילו זו לא הרגל שלה.
    האם שמעתם על מקרה כזה לאחר צינתור ? לאיזה רופא עלינו לפנות? האם יש משהו שיכול לעזור לה על מנת שתוכל לחזור ללכת?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בברך בעקבות צינתור

הוספת תגובה

• קריסת ברך

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

רונית , ראי למטה, עניתי לך.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בצלעות
    א'
    08/03/2010

שלום,
    אימי בת ה- 50 שברה לפני שלושה ימים שתי צלעות בצד ימין. היא הלכה לבית החולים ועשתה צילום, היא שוחררה והומלץ לה לקחת אלגולזין כמשכך כאבים.
    יש לציין כי היא מתלוננת על כאבים איומים, הרבה יותר מביום הראשון.. זה נורמלי??
    כמו כן, קשה לה נורא לנשום.. קראתי באינטרנט על סיבוכים בריאות ועל מצב של חזה אוויר וזה נורא נורא מדאיג אותי.. וכמו שאני מכירה את אימי היא לא תגיד כלום אם זה מחמיר... לאילו סימנים אני צריכה להיות ערה להם שמעידים על בעיה בריאות שדורשת פינוי לבית החולים ??

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בצלעות

הוספת תגובה

• שברים בצלעות

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

שלום ח'.
    הכאבים אכן מחמירים בימים הראשונים, בדרך כלל שוכחים מעט לאחר בשבוע, ויתכן ויחמירו שוב בימים 10-14. חשיבות מירבית, לשמור לקחת נוגדי כאב בשפע בתקופה זו, ולהקפיד למרות הכאב, להניח יד על מקום השבר וכל שעה לבצע מספר נשימות עמוקות ושיעול חזק. הסיבה לכך היא, שבאזור השבר באופן טבעי יש התכווצות של השרירים, והריאה אינה מתרחבתומאוררת בצורה טובה באזור זה. לעיתים עלולה הריאה במקום זה לעבור תמת ולפתח דלקת כסיבוך מהשבר. בכל מיקרה תוך כששה שבועות הכאב ילך ויוקל בהדרגה, ולאחר בחדש חצי חדשיים הכאב יעלם. לעיתים הכאב יכול להמשך באופן חלקי עד שלשה חדשים לאחר השבר. על דאגה, בסוף גם זה עובר.
    בהצלחה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת בעמוד השדרה
    אלון
    08/03/2010

שלום רב,

אני בן 25 לפני עשר שנים אורטופד הבחין אצלי לאחר צילום בעקמת קטנה בעמוד השדרה לאחר שראה הפרשי גובה קטנים בין הכתפיים. באותה תקופה נשלחתי לפיזותרפיה ותו לו.

לאחרונה, קראתי כתבה בנושא ונאמר שם שאם לא מטפלים בזה כראוי זה עלול להוביל לבעיות בגיל מבוגר יותר. שאלתי היא האם אכן זה עלול להחריף ואם כן מה צריך לעשות בדיוק על מנת למנוע בעיות עתידיות שכאלו?

ברצוני לציין שמאז לא הבחנתי בשום החרפה, מה שכן אני מתאמן ופעיל ספורטיבית והאם ספורט וחיזוק שרירים בגב באמת עוזר לעקמת? אם כן האם האם כדאי לי לבצע תרגילים מסוימים.?

אשמח לתשובתך המקצועית והמפורטת.
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת בעמוד השדרה

הוספת תגובה

• עקמת קלה

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

הגוף, במיוחד השלד והשרירים מגיבים, לכוחות שפועלים עליהם.
    ולכן הדבר החשוב ביותר הוא להתאמן בצורה מאוזנת, לחזק שרירים המייצבים את הגב וחגורת הכתפיים, יש לבדוק שאין הפרשי גובה משמעותיים ברגליים ואם יש כדאי גם את זה לאזן.
    אם אתה פעיל ספורטיבית זה טוב, וסביר שזה ישמור עליך בהמשף מהתפתחות כאבים .
    הגוף נמצא באיזון מתמיד של בניה והרס של העצמות. בגילים בהם קיימת צמיחה מהירה יש עודף בניה, בגיל שפעילים פחות יש עודף הרס (אוסטאופורוזיס) , וכן כל עוד אתה אקטיבי בצורה מאוזנת סביר שהאיזון ישמר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשמעות

אלון
    08/03/2010

ד"ר, מה זה אומר בדיוק להתאמן בצורה מאוזנת? ברור הרי שאני לא ארים משקל שונה בכל יד.
    אני שואף לעבוד על פי תוכנית מסוימת מה אני אמור להגיד למדריך שאמור לכתוב לי תוכנית עבודה.

תודה רבה לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אלון
    08/03/2010

האם לא כדאי לדוגמה להרים משקל גדול יותר בצד הנמוך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת קלה בגב

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

אלון, זהו בדיוק, שלא!
    האימון צריך להיות מאוזן לשני הצדדים באותה מידה.
    בצורה מאוזנת, חיזוק חגורת הכתפיים חיזוק שרירי הגב והבטן.
    בהצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בברכיים עקב נפילה במדרגות
    דנה
    07/03/2010

שלום אני בת 28, נפלתי שבוע שעבר במדרגות בדיוק על השפיץ בברך שמאל שלי
    כמובן התנפח האיזור, אפילו היה לי חום, והרגל נהיתה צבעונית,סגולה,ירוקה וכו'...
    הלכתי לרופא משפחה,עשיתי צילום רנטגן...
    הממצאים הם : ממצא סקלרוטי פסי בטיביה פרוקסימלית שמאלית ייתכן עקב
    ENCHONDROMA או NON OSSIFICANS FIBROMA
    או
    מבנה גרמי הנותר שמור
    מרווחים מפרקים שמורים.
    הרופא משפחה לא ידע בדיוק מה יש,אמר שיש משהו...לא להלחץ, אבל יש משהו כנראה
    ונתן לי הפניה לאורטופד דחוף...
    שבוע הבא אני הולכת, רציתי רק לשאול אם אפשר לדעת לפני שאלך, מה זה אומר כי לא הבנתי כלום...אני נורא אשמח אם תעזרו לי, אני סובלת נורא בקושי דורכת על הרגל...יש לציין שהברך שלי עברה הרבה נפילות, הן ממדרגות, והן מכדורגל, אני שחקנית כדורגל לשעבר כך שפציעות ברך ידועות לי לא מהנפילה הנ"ל....
    תודה רבה על העזרה
    דנה

הוספת תגובה

• חבלה בברך

ד''ר חגי אמיר
    07/03/2010

שלום דנה.
    ליבי ליבי עליך , ועל הכאבים שאת סובלת.
    במידה ולא ניראה שבר, את במצב טוב. הכאב ימשיך מספר ימים נוספים וילך וירגע.
    לגבי הממצא שנימצא ברנטגן, זהו ממצא מיקרי, שכיח ונפוץ. ללא משמעות בדרך כלל אם זה קטן. מדובר על אזור קטן בתוך העצם שלא עבר התגרמות לעצם ונישאר כאזור סכוסי בלבד. מכיון שאין סידן באזור זה הוא נראה ברנטגן כמו חור בעצם. אולם אין מה לידאוג. זה מלא בחומר סכוסי, ובדרך כלל עובר באיזה שלב מאוחר יותר התגרמות עם שקיעת סידן בתוכו. ואז הוא ניראה בצילום כמו אבן קטנה עגולה לבנה (עם סידן) בתוך העצם. גם לזה אין משמעות ולא צריך לעשות כלום.
    אז בנתים קחי קצת אקמול או אופטלגין אם עדיין כואב לך, וחכי בסבלנות עד שהכאב יעבור. זה יהיה תוך מספר ימים.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות

דנה
    08/03/2010

תודה רבה לך דוקטור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינוח תוצאת כתף MRI
    גל
    07/03/2010

שלום רב,

אני גל בן 23 חייל משוחרר.

לפני כשנה וחצי נפצעתי בכתף ימין עקב עבודה במאמץ יתר בחדר כושר בשילוב איגרוף.
    קיבלתי זריקת קורטיזון למפרק AC JOINT לפני כחצי שנה אשר לא עזרה.
    היום קיבלתי את תוצאות בדיקת ה-MRI שביצעתי ולהלן התוצאות:
    הבדיקה בוצעה בטכניקת 3D FDRE, FSE, FSE FAT SAT לפני ולאחר הזרקת גדוליניום במישורים שונים

שריר וגיד הסופראספינטוס - בעלי עובי ואות תקינים
    שריר וגיד האינפראספינטוס - בעלי עובי ואות תקינים
    שריר וגיד הטרס מינור - בעלי עובי ואות תקינים
    שריר וגיד הסובסקפולריס - בעלי עובי ואות תקינים
    השומן הסובאקרומיאלי והסובדלטואידי - שמור
    גיד הביצפס - בעל עובי ואות תקינים, ממוקם במקומו התקין בתעלה.
    הגלנואיד והלברום - לא הודגם ממצא פתולוגי
    המבנה הגרמי של ראש ההומרוס - לא הודגם ממצא פתולוגי

המפרק האקרומיוקלויקולרי - מודגמת סינוביטיס עם שינויים היפרטרופים במפרק האקרומיוקלויקולרי עם ארוזיה סובכונדרלית בצד הקלויקולרי של המפרק, ובצקת אינטראמדולרית משני צידי המפרק בקלויקולה ובאקרומיון - שינויים דלקתיים במקום ראשון. מלבד הנ"ל ללא עדות לפתולוגיה נוספת במפרק האקרומיוקלויקולרי.
    לא הודגם נוזל בכמות משמעותית במפרק הגלנוהומרלי.
    לסיכום:
    סינוביטיס במפרק האקרומיוקלויקולרי עם ארוזיה בצד הקלויקולרי של המפרק האקרומיוקלויקולרי מלווים בצקת אינטראמדולרית קלה משני צידי המפרק בקלויקולה ובאקרומיון.

אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות:
    1. מה הבעיה ומה החומרה שלה?(האם יש לי דלקת ב-AC JOINT?)
    2. האם מומלץ לעבור ניתוח?
    3. במידה וצריך לעבור ניתוח, באיזה ניתוח מדובר? והאם הניתוח נחשב מסובך עם סיכוי החלמה גבוהים של האיזור הפגוע?

בנוסף, אשמח להבין האם יש צורך ב-MRI נוסף הנקרא ב-MRI Arthrogram.
    והאם ביצוע עכשיו של מיפוי עצם יכול להראות ממצא חדש שלא נראה ב-MRI שביצעתי?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פינוח תוצאת כתף MRI

הוספת תגובה

• כאבים בכתף

ד''ר חגי אמיר
    07/03/2010

גל שלום.

1. מה הבעיה ומה החומרה שלה?(האם יש לי דלקת ב-AC JOINT?)

הממצאים בMRI מראים כי מפרק הכתף תקין, קיימת דלקת במפרק AC.

2. האם מומלץ לעבור ניתוח?

לא אינני חושב שהיתי רץ לנתח בשלב זה.

3. במידה וצריך לעבור ניתוח, באיזה ניתוח מדובר? והאם הניתוח נחשב מסובך עם סיכוי החלמה גבוהים של האיזור הפגוע?

ראה שאלה קודמת.

גש חזרה לאורטופד, שימשיך לטפל במפרק AC.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

גל
    08/03/2010

תודה רבה דוקטור חגי אמיר!

אשמח לדעת מה האפשרויות שיש לרפואה הקונבנציונלית להציע כשיש דלקת ב-AC JOINT לפני ניתוח.
    האם יש משהו נוסף פרט להזרקת קורטיזון? (הבנתי שפיזותרפיה לא עוזרת במקרה של דלקת ב-AC JOINT)

שוב פעם, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

קיימים הטיפולים הפיזיקליים שכוללים קודם כל קירור מקומי, טיפול במשחות נוגדות דלקת, במשחות טיבעיות, במשחות מחממות, טיפול בחשמל, בגלי קול, בגלי הלם, בליזר רך, בגלי על קול, בדיקור, בכוסות רוח ....וכו' וכו' וכו' כיד הדימיון החופשית.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה