מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ונפיחות בכרית כף הרגלחסוי18/02/2010
שלום רב,
אני בן 28,
עוסק בספורט לעיתים
בזמן האחרון יש לי כאב בכרית כף רגל ימין , קרוב לאצבעות,
שאני הולך יחף חש באופן יותר בולט בכאבים,
בנוסף לכאב, קיימת נפיחות, בכרית מתחת לאיזור שבין האצבע השניה לשלישית,שגורמת לכאב בזמן דריכה
אין לי שום בעיה בכף הרגל השניה, ואין בעיות ברכיים
יש לי פלטפוס קל
אשמח לעזרתך מה ניתן לעשות
זה די מפריע לי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכרית כף הרגל
ד''ר חגי אמיר19/02/2010ראשית אם אתה עוסק בפעילות מאומצת תוריד עומס למספר ימים, ואחר כך תחזור בהדרגה, תוך שימוש עם מדרסים טובים.
בהצלחה
דר'' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי18/02/2010
שלום
יש לי כאבים חזקים דמויי דלקת באיזור הגב התחתון באזור הימני של עצם הזנב - במיוחד כשאני עומד, הולך או רץ. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בסמוך לעצם הזנב
ד''ר חגי אמיר19/02/2010מר חסוי,
עליך להיבדק על ידי רופא.
וטובה שעה אחת קודם.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףיונתן18/02/2010
לאחר שבר שמו לי גבס ושמעתיעל מוצר בשם וונדרמומיו שמזרז איחוי האם מישהו יכול לתת לי פרטים על זה, לחוץ לי מאד לחזור לתפקוד מלא.
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר חגי אמיר19/02/2010יונתן,
אין ניסים ואין פלאים.
הפלא היחיד שה - Wonder mumio עושה זה מנפח את כיס של מישמשווק אותו.
תן לזמן לעשות את שלו. לאחר שהשבר יתרפא אז יהיה לך זמן לקדם את החזרה לתפקוד, וגם זאת בהדרגה ובזהירות.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסול - אבחוןמיטל17/02/2010
שלום,
לפני 3 ימים שברתי את קרסול רגל שמאל. במיון נרשם שמדובר על שבר בפטישון ליטראלי. לצערי, לא ממש ברור לי מה זה אומר.
רופא אחד של המיון חשב שצריך למתח ורופא אחר לא.
בינתיים, הרגל בגבס ולא נקבע ניתוח.
יש לי כאבים מאוד חזקים במשך כל שעות היום.
1. האם יכול להגרם נזק כתוצאה מזמן ההמתנה עד שאקבל חוו"ד נוספת בנושא הניתוח ?
2. האם אמור להיות כאב כ"כ חזק למשך כ"כ הרבה זמן ?
רצ"ב צילומים של השבר.
אודה לתגובה האם מומלץ לבצע ניתוח במקרה כזה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 34
מיטל17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בקרסול
ד''ר חגי אמיר17/02/2010מיטל שלום ,
הצילום שהעלית אינו מספיק כדי ליעץ לך מה לעשות.
בצילום הזה ניראה שבר בפטישון החיצוני של הקרסול, זוהי הבליטה שיש מעל כף הרגל במפרק הקרסול בצד החיצוני.
העצם נישברה אולם בצילום הבודד שהעלית לא ניתן לראות כל מה שצריך כדי לקבל החלטה על המשך טיפול.
הישתדלי לשכב עם רגל מורמת היטב מעל לגובה הלב. ולקחת נגד כאבים במידת הצורך.
להגיע לביקורת אורטופד שיראה שוב צילומים ויחליט אם לבצע ניתוח או לא.
החלמה מהירה .
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצ"ב צילום נוסף
מיטל17/02/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד צילום
מיטל17/02/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בקרסול
ד''ר חגי אמיר18/02/2010מיטל היקרה,
בצילומים ששלחת השבר עומד בעמדה משביעת רצון. עם כל זה לא ניתן לקבוע ולטפל בפורם ציבורי. וראוי שתקבי החלטה יחד עם האורטופדים שלך פנים אל פנים.
אם לשפוט לפי מה שאני רואה בצילומים הייתי משאיר את הקיבוע ולא מנתח.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוטציה בעצם - בהמשך להודעה הקודמת
מיטל01/03/2010שלום,
תודה על התשובה.
היום, אחרי שבועיים בגבס, ביצעו צילום נוסף וגילו שיש רוטציה של פחות מ- 2 מ"מ.
לפי כל ההסברים שניתנו ל, אם זה פחות מ- 2 מ"מ מומלץ לא לגעת.
האם עלולה להיות לזה השפעה לטווח ארוך ?
האם נניח בעוד 20 שנה אני עלולה להיות מוגבלת בתנועה והאם זה נכון לא לנתח במקרה כזה ?
תודה.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפק טניס בחדר כושרבני17/02/2010
שלום רב,
אני בן 47, מתאמן בחדר כושר שנים רבות, בעיקר משקולות
בזמן האחרון התחיל אצלי דלקת במרפק יד שמאל שמפריעה בתנועות מסוימות. עד כמה שידוע לי מדובר ב- TENNIS ELBOW (מרפק טניס), שכבר סבלתי ממנה בעבר.
כאשר אני שואל מתאמנים אחרים, וגם מדריכים, איך להתגבר על פציעה כזו, אז ישנם בעצם מספר גישות:
1. להמשיך להתאמן כרגיל
2. להמשיך להתאמן, אך בעומס מופחת (משקלים קלים יותר)
3. לנוח באופן מוחלט תקופה מסוימת, ואז לחזור להתאמן בהדרגה, בהתחלה עם משקלים קלים
השאלה, איזה גישה היא הנכונה ביותר?
במידה והאפשרות השלישית היא האידיאלית, אז כמה זמן מומלץ לנוח לגמרי מאימונים?
האם ישנם טיפולים נוספים שמומלצים בכדי לזרז את ההחלמה מהדלקת במרפק?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במרפק
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום בני ,
ניראה כי האופציה השלישלית היא הניראית לי ביותר.
אני הייתי ממליץ לנוח לא יותר משלשה שבועות ואז להתחיל לעבוד בהדרגה על משקלים נמוחים שלא גורמים לכאב עם חבק מרפק שיוריד מעט את המתח מהגיד הנגוע.
ניתן בתקופת המנוחה לקחת נוגדי דלקת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה נוגדי דלקת אינם מזיקים לבריאות
בני18/02/2010תודה על תשובתך דוקטור,
כך כנראה אעשה, רק על איזה נוגדי דלקת תוכל להמליץ, שאינם מזיקים לגוף?
בעבר היו לי דלקות בכתפיים, ואז רופא אורתופד המליץ לי ליטול כדור (לא זכור לי השם), ומאוחר יותר שמעתי שמדובר בכדור חזק שעלול לפגוע בקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדי דלקת
ד''ר חגי אמיר18/02/2010בני שלום,
כל נוגדי הדלקת, ובכלל כל תרופה פוגעת וגורמת נזק. ההחלטה אם ליטול תרופה או טיפול היא תוך שקילה של מידת הנזק מנטילת התרופה, מול מידת התועלת שתביא. במידה והנזק האפשרי גדול ואין המטופל חפץ בלקיחת הסיכון לעומת התועלת - לא יטופל. לעומת זאת אם התועלת גדולה מאד לעיתים גם עם סיכוי גבוה לנזק המטופל יחליט לטפל.
במצב שלך מדובר בתרופות שנטילתם כרוחה בסיכון יחסית נמוך אם נוטלים את התרופה לאחר אוכל ולתקופה קצרה, ולכן סביר שכדאי לקחת לתקופה קצרה טיפול.
את הטיפול יש לקבל מרופא המשפחה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדיף לוותר
בני19/02/2010אם יש סיכון לגוף (אפילו נמוך), אני אנסה להתגבר על הדלקת ללא טיפול תרופתי.
אלא אם כן, זה לא יעבור במשך הרבה זמן, ואף יחמיר חלילה.
תודה רבה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..שירן16/02/2010
שלום! עשיתי רנטגן והרופא כתב שיש תגובה פריוסטאלית בשליש מקורב של עצם הירך,מתאים לשבר מאמץ. זה אומר שעדיין יש לי שבר מאמץ???
כי בפעם הראשונה שגילו לי שבר מאמץ בירך זה היה בדיוק לפני שנתיים בדרגה 3.. יכול להיות שזה לא חלף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה פריאוסטאלית
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום שירן
התשובה של המיפוי צריכה ללכת יחד עם תאור הפעילות שעשית מאז האיבחון האחרון שלך ועד היום.
כמו כן רצוי לבצע צילום ירך לדאות קורלציה עם צילום.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת מאמץ
ד''ר חגי אמיר18/02/2010שירן שלום ,
עברתי על שאלתך הקודמת וזאת שוב, אכן מתברר כי העומסים שאת מעמיסה על רגלייך הם מעבר ליכולתך לבצע. אינך נותנת לנזק בעצם להרפא ומיד את מעמיסה שוב עומסים מוגזמים.
העומס איננו רק על העצמות הוא גם על השרירים. העובדה שלאחר טיול בהרים בירידה הברכיים רעדו מציין כי השרירים היגיעו לעייפות ולא הצליחו ליצור אנרגיה מספקת כדי ליצב את הברכיים.
ניתן לחזק את העצם ואת השרירים אולם הדבר צריך להעשות בצורה יותר איטית ויותר הדרגתית. את דוחפת עד למקסימום וזה יותר מידי. תרדי ל- 60% עד 70% מהעומס בעת הפעילות, ואז גם העצמות וגם השרירים יתחזקו בצורה נכונה וטובה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך..
שירן18/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת אורך הרגליים בCTאוריי16/02/2010
שלום בשל כאבי גב ורגליים הופניתי לבדיקת סיטי שתמדוד את אורך הרגליים שלי..
ואלו התוצאות שקיבלתי
להלן מדידת אורך הגפיים התחתונות באמצעות CT סקנוגרם:
הבדיקה בוצעה ביום 15/02/2010
ירך ימין: 47.92 ס"מ.
ירך שמאל: 47.31 ס"מ.
שוק ימין: 38.87 ס"מ.
שוק שמאל: 38.53 ס"מ.
גפה ימנית: 86.75 ס"מ.
גפה שמאלית: 85.90 ס"מ.
האם אלו הבדלים משמעותיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך רגליים בסקנוגרם
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שום אורי.
הבדיקה אינה מראה שינויים משמעותיים באורך הרגליים. בשוק או בירך.
בהצלחה בהמשך
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם בזמן ריצה... אשמח לעזרתךבת 1616/02/2010
שלום,
היה לי ריצה של 3 דק' ובאמצע הרגשתי כאבים בעצמות שברגליים:באזור העצם שבין כף רגל לברך..,ועצרתי ביגלל זה ,מיפני שזה כאב מאוד..
מזה יכול ליהיות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל בעת ריצה
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום סתו
אם הכאב חלף ולא חזר, סביר שזה לא רציני ואין צורך בברור נוסף.
אם הכאב ממשיך יש לפנות לבדיקת אורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות אצבעותתמר16/02/2010
שלום רב,
אני סובלת מזה שנים מתסמונת מוצא בית החזה ( TOS) אצלי לא מדובר בצלע כי אם במע' שרירים ש"יושבת" על מוצא זרימת הדם אל הידים. אני רגילה לשלל התופעות וההירדמויות של הבעייה אך כעת, אני אמא טרייה :) ובעקבות החזקת בני בהנקה אני סובלת מנימול חזק באצבע, באמה ובקמיצה של יד ימין. אני מנסה להשמתש כמה שיותר בכרית כדי להפחית לחץ + תרגילים אך האצבעות בשלהן רדומות מזה 3 שבועות ולא מתעוררות....
האם יש לכם המלצה לתרגילים / טיפול בהם אוכל להשתמש / להסתייע ?
בתודה מראש !
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות האצבעות
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום תמר.
לאור התאור שלך ניראה שמדובר דווקא בלחץ יותר מרוחק וממוקד ולא כל כך בלחץ הכללי של מוצא העצבים וכלי הדם בגובה בסיס הצואר.
יש מקום לאבחן היטב את הבעיה ומקורה ואז נוכל לתקוף יחד את מה שמפריע עם ראש פתוח.
קיימות מספר אפשרויות אולם כדאי לדעת במה אנו מטפלים לפני שתחילים לעשות פעולות חודרניות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוממחה למרפקאורית15/02/2010
בתאונת אופניים ריסק בעלי את המרפק מחפשת מומחה
שלושה שברים באזור המרפק יש צורך להחליף את ראש הרדיוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר יונה יניב16/02/2010דר' מרק לובנברג (אסף הרופא), דר' אבידב ליברמן (בי"ח שיבא - תל השומר), דר' רם פלטי (בי"ח שיבא - תל השומר), דר' לובושיץ (בי"ח הלל יפה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
אורית19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה של הישבןקובי15/02/2010
ד"ר שלום,
אני בן 25 ומאז שאני ילד הישבן בולט כלפי חוץ, הגב שלי בפרופיל נראה כמו S מוגזמת, בהשוואה לגוף רגיל. הייתי בטוח שזו עקמת, עד שביקור אצל אורטופד שלל זאת ואמר שאין דרך לטפל אלא בחיזוק השריר בגב התחתון. האם הדבר נכון, ואין דרך לטפל בצורה יעילה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במבנה עמוד השידרה והאגן
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום קובי.
התאור שאתה מתאר מתאים לסיבוב קידמי של האגן. בדרך כלל הולך עם מתח גבוה ויתכן קיצור של שרירי ה- Rectus femoris. שהוא השריר הישר של הארבע ראשי בירך.
קודם כל יש לעבור בדיקה טובה ולשלול שמדובר בשיתוק מוחין סמוי, שהיא פגיעה קלה ביותר שגורמת לכיווץ יתר של השרירים ברגליים ויכול לבוא לידי ביטוי רק בקיצור שרירים אלה ואולי עוד מספר סימנים בבדיקה הפיזיקלית.
ניתן לנסות לעבוד על מתיחות והארכת השרירים הארבע ראשיים, תוך חיזוק השרירים המכופפים של הברך.
אשמח לייעץ לך אישית במידת הצורך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן ופעילות גופניתיונתן15/02/2010
שלום,
אני מעוניין לדעת האם מותר לבצע פעילות גופנית רגילה בעת לקיחת תרופת אתופן.
כמו כן האם התרופה בטוחה לשימוש?\תודה,
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות
ד''ר יונה יניב16/02/2010ניתן לעשות פעילות גופנית עם אתופן
לאנשים צעירים ובריאים הנוטלים את התרופה לאחר האוכל התרופה יחסית בטוחה.
אין תרופות ללא תופעות לואי כמו גם האתופן וכמובן תלוי במינון ומשך נטילת התרופה. יכולה להיות פגיעה בקיבה ופגיעה כליתית. לחולים עם יתר לחץ דם הנוטלים תרופות - יכול להגרם חוסר איזון עם עליה בלחצי הדם, ועוד. אלו העיקריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןאוהד15/02/2010
שלום!
ישלי כאבי גו תחתון לאחר שאני קם בבוקר. יש לציין שאני נוהג לישון על הבטן רוב הזמן .שאלתי הי איך ניתן למנוע את הכאבים והאם זה קשור לצורת השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בעת קימה בבקר
ד''ר חגי אמיר17/02/2010כשאין כל בעיה, לא כל כך משנה על מה תישן, הבג לא יכאב.
עם הגיל מתחילים להופיע שינויים ניוןוניים בחוליות מסוימות בגב שבמצבים מסויימים יכולים לגרום לכאבים ואי נוחות.
אחד המצבים הוא שכיבה לא נוחה לגב, או שינה על מזרן לא מתאים לגב.
אני מפנה אותך לשאלות הקבועות בנושא בחירת מזרן.
כמן ממליץ לשנות תנוחת השינה כדי לא להיות מקובע רק על כיוון אחד של שינה.
בברכה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת מיפוי עצםאורלי15/02/2010
שלום רב,
אימי עברה לאחרונה בדיקת מיפוי עצם. אבקש עזרה בפיענוח הבדיקה,
ואלו הממצאים:
קיימת קליטה מוגברת ב-MID FOOT דו-צדדי, דיפוזית בפרק הברך מימין (EFFUSION), דיפוזית בפרק הירך משמאל ואי סדירות בקליטה בע"ש, בעיקר בע"ש מותני.
לתשובתכם המהירה אודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח מיפוי עצם
ד''ר חגי אמיר17/02/2010אורלי שלום.
המלל של הבדיקה אומר רק היכן יש בגוף מוקדים של פעילות מואצת עקב דלקת או כאב, וכן קשה מאד להתרשם ממלל תוצאות הבדיקה.
חשובה יותר הבדיקה הפיזיקלית. הרופא שרוצה למצא תשובה ספציפית לשאלה שעלתה בעת הבדיקה הפיזיקלית , שולח לביצועה בדיקה ומחפש בתוצאות את התשובה לשאלתו. לכן אין משמעות לפיענוח ללא התמונה הכללית של הרופא השולח.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת צילומי רנטגןאברהם15/02/2010
עקב בעיות בברך שהחמירו השנה במיוחד, נשלחתי לצילומים של ברכיים AP בעמידה + LAT וצילום ע"ש תחתון ומותני - סקרלי AP+LAT להלן התוצאות:
צילום ברכיים:
מבנה, מנח, צורה של העצמות תקין.
אוסטאוארתרוזיס עם הצרות בסדק הפרק המדיאלי של הנ"ל.
צילום ע"ש גבי תחתון ומותני:
מבנה, צורה, גובה ומנח של חוליות תקין.
שינויים דגנרטיבים (דיסקוגני) בין חוליות S1 -L2 , ספונדילוזיס של חוליות L5 -D9
לורדוזיס מיושר של ע"ש מותני.
לפני הצילומים בבדיקת רופא אורטופד, נאמר לי שאצטרך לעבור ניתוח של הברך, אחרת עוד מס' חודשים לא אוכל ללכת בכלל. שאלתי היא האם הצילומים מעידים על נזק שבעזרת ניתוח יכול לשפר את הבעיה הקיימת, או לחילופין מה עלי לעשות כעת?
לתשובתך אודה,
אברהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוארטרוזיס
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום אברהם,
ראשית כל אל תיתן לשום אורטופד להלך עליך אימים.
יש צורך בבדיקה פיזיקלית טובה כדי לבדוק מה הטיפול לו אתה זקוק. איננו מטפלים בצילומי רנטגן אלא במטופל עצמו.
נדירים המצבים המחייבים ניתוח מיידי ורוב המיקרים ניתן גם לטפל בצורה לא ניתוחית.
אם אתה מעוניין בעצה אשמח לעמוד לרשותך.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)