מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לייעוץ דחוףורד10/02/2010
אבי בן 77 אחרי הליכה של בערך 5 דקות מתלונן על כאב בגב התחתון והולך כפוף כמעט על ארבע. האם זה יכול להיות קשור לאורטופדיה? למי עלינו לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב11/02/2010כן, נשמע קשור לאורתופד - אולי ישנה היצרות של תעלת השדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
ורד12/02/2010תודה על ההתייחסות. אבי כבר היה אצל אורטופד ואמרו לו שזה בעייה של שרירים ונתנו לו כדורים שלא עזרו לכלום. הוא מרגיש חולשה ברגליים וממשיך ללכת כמעט על ארבע אחרי הליכה של חמש דקות. ברגע שהוא יושב כמה דקות ונח, הכל עובר. האם להתייעץ עם אורטופד אחר? אפשר לקבל המלצה? אנחנו ממש מיואשים לראות את אבי במצב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר יונה יניב14/02/2010להתיעץ עם אורתופד אחר, נשמע כמו בעיות גב. ייתכן שצריך לעשות בדיקות נוספות. צריך לבדוק ולראות אם הבעיה לא בכלי הדם... בקיצור - דרושה בדיקה ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליזיס?זיוה10/02/2010
שלום ד"ר
בעקבות כאבים בשוק המקרינים לרגל שמאל, הופנתי לצילום אגן + עמ"ש מותני ולהלן המימצאים:
סקוליוזיס קלה קמורה שמאלה.
חשד לספונדילוליזיס ב-S1 -L5 עם סקלרוזיס באזור.
עד שאראה את האורטופד שלי אני לחוצה מאד , אולי תוכל להסביר לי מה זה אומר?
הבנתי שמדובר בסוג של שבר או סדק , איך דבר כזה קורה?
אני בת 51 לא ספורטאית ולא משהו דומה,
והאם יש דרך לטפל בבעיה כזו (לא בנתוח)
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליזיס
ד''ר חגי אמיר18/02/2010שלום מלי,
ראשית כל לא להכנס ללחץ. הבעיה שיש לך בגב הינה כנראה ישנה עם סימנים של ריפוי . לא ציינת בשאלתך שנכתב בתשובה ספונדילוליסטזיס, וזה אומר שכניראה הדבר לא גרם לבעיה משמעותית. לאור תאורך יתכן שמקור כאבייך דוקא בתגובה של הגוף לאי החיבור הגרמי שיש לך בחוליה זו. ויתכן שהיא גורמת לכאב. יש צורך בבדיקה מדוקדקת למצא את מקור הכאב כדי להחליט על טיפול, ורצוי להתחיל תמיד עם טיפול פיזיקלי ותרגילי חיזוק.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגב התחתוןקסניה09/02/2010
בגיל 7 הזנב שלי נכנס פנימה )90 מעלות( עקב מכה.
עברו 12 שנה.
כואב לי מאוד בגב תחתון אם אני מרימה יותר מ2 קילו, לשבת יותר מ3-4 דקות , מחזור בעייתי, ועוד המון בעיות בחיי היום יום ובעיקר בעבודה )אני רקדנית(
גיליתי גם שיוכולות ליהות בעיות עם פוריות.
האם זה נכון ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בגב התחתון.
ד''ר חגי אמיר18/02/2010קטניה שלום.
את מתארת מספר בעיות ללא קשר ברור בין כולם. יש צורך לבצע בדיקה מקיפה ולראות מה בגורמים לבעיות שלך ולנסות לפתור אותן. לא ניראה לי כי הבעיות שציינת צריכות להפריע לפוריות. שוב כל זאת ניתן לבדוק בבדיקה פיזיקלית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ct של אמא ואין לנו מושג מה זהמיה09/02/2010
אומר, נודה מאד על הבהרות המושגים והמשמעויות, נציין כי בשוק השמאלי יש גוש גדול ומוקשה מאד ולא ברור מהו. להלן:
בשוקיים משני הצדדים נראות דליות ורידיות. נראית הסננה בשמן התת עורי (מה זה?), בולטת יותר מצד שמאל ומייצגת קרוב לוודאי אי ספיקה ורידית.
לא נראו גושים סולידיים. באזור הסמן בצד שמאל לא נראה גוש (אז מה זה אם יש לה ברגל נפיחות קשה וכואבת מאד בגודל "כדור פינגפונג").
דורבן פלנטארי קטן בכפות הרגליים משני הצדדים.
מימין נראים שינויים אריטריטים משמעותיים בין הנאביקולה והקוניפורם כולל סקלרוזיס של הנאביקולה וציסטות תת קורטיקליות עם זיזים גדולים משני צדי המפרק (בבקשה הסבירו מה זה).
מימין שינויים ארטריטיים בין הטיביה והתאלוס מתבטאים בהצרות מרווח פרקי וציסטות תת קורטיקליות במיוחד באספקט האחורי.
נודה לכם מאד אם גם תסבירו את הממצאים וגם תכוונו אותנו ותמליצו על ברור ועזרה בעניין ה"גוש" בשוק, ממה זה יכול להיות ואיך אפשר לטפל או להקל. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר יונה יניב11/02/2010מיה שלום
1. השאלה נשאלה רק! לפני יומיים וכרופאים אנחנו לא כל הזמן "על האינטרנט". בנוסף לכל אחד תחום התמחות שונה ואנחנו משתדלים לענות בצורה זו, למרות שכולנו אורתופדים.
2. CT היא בדיקה שטובה יותר לעצמות ואכן - לפי התשובה יש לה "שחיקת סחוסים" במפרקי הקרסול וכף הרגל בדרגות חומרה שונות (הזיזים, היצרות וציסטות בתוך העצם). לרקמות רכות הבדיקה פחות טובה.
הבדיקה הטובה כמובן היא בדיקה ידנית של אורתופד. לפי הCT יש דליות ובצקת יותר משמאל, יכול להיות שהגוש הוא צבר של דליות באותו מקום. אם זה כואב ייתכן שזוהי דלקת של הוריד. בכל מקרה - בדיקת אורתופד ואולי אם יהיה צורך - MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- oa-במפרקי הבהונות-שחיקת הסחוסאתי09/02/2010
בלט שנוצר בצד הבהונות גרם לרופאים לחשוב שזה בוניון-הלוקס ולגוס.
לאחר צילום כפות הרגליים התברר שמדובר בשחיקת הסחוס במפרקי הבהונות.
שאלתי-מדוע נוצר עיוות של בלט כלפי חוץ???כאשר העצמות נראות במצב ישר לגמרי???
תדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונין
ד''ר חגי אמיר18/02/2010אתי שלום.
בוניון היא הבליטה של העצם שנוצרת בדרך כלל כשקיימת שחיקה של המפרק בין עצם המסרק ובוהן. לעיתים זה הולך עם הלוקס וולגוס, ולעיתים לא. הלוקב וולגוס הוא ההטיה של הבוהן הגדולה כלפי שאר הבהונות.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידיים וברגלייםמיתר09/02/2010
שלום,
יש לי בעיה שחוזרת על עצמה ורציתי לדעת אולי יש לכם מושג מה גורם לה.
אני סטודנט, ואחרי מבחנים יש לי כאבים חזקים בעצמות בידיים וברגליים.
בנוסף, אולי זה גם קשור, לפני מבחנים יש לי בדר"כ פעילות מוגברת של המעיים... אבל הבנתי שזאת תגובה טבעית של הגוף למצבי לחץ.
האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להימנע מהכאבים הללו בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב11/02/2010גם כאבי הגפיים נשמעים כמו תגובה לאחר לחץ. ייתכן שבמהלך המבחן, אפילו בלי לשים לב אתה מחזיק את כל שריריך במצב של מתח גבוה ולאחר המבחן, בשחרור אתה חווה כאב, כמו אחרי פעילות גופנית מאומצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בפעם האחרונה לד"ר יונה יניבמיכל08/02/2010
שלום
ענית לי כבר פעמיים בנושא ירכיים שאמרת שהעצמות לא משתנה אורכן אלא אם כן יש שבר.
אני נמצאת בדיכאון מאוד קשה כבר שנתיים אני רואה בבירור שהירך הימנית התקצרה לעומת הירך השמאלית . הדבר הזה מדכא אותי מאוד מאוד הדיכאון שלי מאוד קשה ואני בטוחה שבגלל הדיכאון זה קרה לי כי לפני הדיכאון הירך הימנית הייתה אפילו יותר ארוכה מהשמאלית כי הצד הדומיננטי אצלי הוא צד ימין.
השאלה שלי שוב האם הירך הימנית יכולה לחזור לאורכה המקורי?
אני מאוד מפחדת שהירך תישאר ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירכיים
ד''ר יונה יניב11/02/2010לפעמים הדיכאון יכול לעוות את דרך הראיה של דברים. הפתרון הפשוט הוא ללכת לאורתופד שימדוד לך את אורך הרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס BioniCareטל08/02/2010
אבי סובל משחיקה בסחוס של הברך כ-12 שנה. לאחרונה הוצא לו להשתמש במוצר שנקרא BioniCare האם ידוע לכם פרטים אודות המוצר. האם אפשר לרכוש אותו בארץ. האם צריך מרשם לרכישה בחו"ל? אודה על כל אינפורמציה
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BioniCare
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום טל,
המכשיר הינו ברכיה עם אלקטרודות שמשרות שדה אלקטרומגנטי סביב הברך.
מחקרים הראו שבמקרים מסויימים הדבר יכול להוריד כאב ולשפר את מצב הברך הארטריטית.
רכישת המכשיר די יקרה ואין כל התחייבות להצלחה לטווח קצר או לטווח ארוך.\
ההחלטה אם לרכוש תלויה רק באדם המשקיע כספו לצורך השימוש במכשיר.
אין צורך במירשם לרכישתו.
ניתן לרוכשו בארץ ללא קושי.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק צוואריתטלי עמר08/02/2010
שלום, אני בת 26 , פעילה מאוד מבחינה גופנית.
לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש כאבים עזים בכתף שמאל עם הקרנה ליד. בממצאיו של צילום הCT נמצא כך:
בחוליות C5-C6- קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בלט אחורי מרכזי שטוח של הדיסק. על רקע זה מודגם בקע אחורי צדדי שמאלי בעומק 3.5 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ועל השורש השמאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
בחוליות C6-C7- מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בקע דיסק אחורי מרכזי וומעט ימני בגודל 3.7 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
אני עדיין אצל אורטופד ויש עוד די הרבה זמן עד הפגישה הבאה שלי אצלו. הייתי רוצה לדעת בינתיים מה אומרים הממצאים הנ"ל ומה דעתכם בנידון מעבר לכך.
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף
טלי עמר14/02/2010שלום, אני בת 26 , פעילה מאוד מבחינה גופנית.
לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש כאבים עזים בכתף שמאל עם הקרנה ליד. בממצאיו של צילום הCT נמצא כך:
בחוליות C5-C6- קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בלט אחורי מרכזי שטוח של הדיסק. על רקע זה מודגם בקע אחורי צדדי שמאלי בעומק 3.5 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ועל השורש השמאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
בחוליות C6-C7- מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בקע דיסק אחורי מרכזי וומעט ימני בגודל 3.7 מ"מ עם לחץ על השק התקאלי ואובליטרציה של השומן האפידורלי.
אני עדיין אצל אורטופד ויש עוד די הרבה זמן עד הפגישה הבאה שלי אצלו. הייתי רוצה לדעת בינתיים
איזה סוג טיפול להתחיל אני מאוד רוצה להתחיל כבר את תהליך השיקום ואין לי את הידע לדעת מה יטיב את מצבי- האם פיזוטרפיה ,דיקור, יוגה, הליכות...
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט דיסק צוארי
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום טלי
לדעתי כל עוד הבעיה היא כאב ולא מופיעה פגיעה עצבית עם ירידה בתפקוד השרירים או פגיעה נוירולוגית אחרת, יש מקום לטיפול שמרני בכאב.
הטיפול יכול להיות על ידי טיפול תרופתי ופיזיקלי, כולל שיאצו ואמצעים נוספים הקימים במכוני פיזיוטרפיה או מרפאות ומכוני כאב.
לא הייתי פונה בשלב זה לטיפולים פולשניים אלא נשאר בטיפולים השמרניים יותר.
יש לקחת בחשבון שכאב יכול להמשך זמן רב עד שיוקל. יש לטפל אגרסיבית בכאב בתרופות חזקות שיסייעו לך לעמוד בכאב עד שיחלוף.
אם את זקוקה לאישור נוסף לבדיקה פיזיקלית וברור אלו אמצעים נוספים יכולים לעזור את מוזמנת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן דורזלילופו05/02/2010
שלום רציתי לדעת אם יש טיפול לדורבן דורזלי
היה לי שבר בעקב ב2008,יש לי קצת לפעמים כאבים בקרסול לא בעקב
האם גלי הלם יכולים לעזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן.
ד''ר יחזקאל טיטיון07/02/2010השאלה היא היכן ה"דורבן" בדיוק ואם הוא המקור לכאב. בעקרון טיפולי בגלי הלם יכול לעזור ב"דורבן".
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר קלקנאוסשירלי04/02/2010
שלום,
אני בת 36 אמא לשלושה ילדים ביום רביעי האחרון עליתי על סולם נפלתי יחפה על כף הרגל ושברתי לפי מה שהראו הצילומים ובדיקת ה-C.T. את הקלקנאוס ברגל שמאל .
בחדר מיון של בית חולים איכלוב החליטו לאשפז אותי ללילה להשגחה ולהתייעץ בבוקר ולהחליט עם לנתח אותי או לא. הוחלט בסוף לא לנתח ולא לגבס את הרגל רק לחבוש חבישה מקבעת ולשלוח אותי הביתה ואמרו לי שיש ריסוק אבל הוא לא מפוזר לכן אני צריכה לבוא בעוד שבועיים לביקורת חוזרת בבית החולים במחלקה האורטופדית ואז יבדקו אותי שוב ויעשו צילום ויראו איך הרגל מחלימה עם זה מתאחה בסדר אז לא יעשו כלום ועם לא הם יחשבו אולי אז לנתח. כמובן שאסור לי ששה שבועות לדרוך על הרגל ובאותו זמן אני מקבלת להזריק גם קלקסן כל יום.
השאלות שלי הם:
א. האם זה בסדר ההחלטה לא לנתח אותי ולא לגבס, מזה אומר האם יש נזק תמידי בשבירה כזו במה זה יתבטא בעתיד ברגלי .
ב. האם אני צריכה להזריק כל כך הרבה זמן את הקלקסן .
ג. האם יהיו לי חוץ מהכאבים שקיימים עכשיו בעתיד לאחר ההחלמה כאבים נוספים.
ד. הסבירו לי שעצם העקב בנויה בצורה של כיפה וכרגע היא שטוחה בגלל השבר האם כשזה יתאחה זה יחזור לצורה שזה היה קודם או שזה יתאחה כמו שזה עכשיו ויהיה לי איזו שהיא נכות מסוימת בזמן ההליכה ?
ה. הפיזיוטרפיסת היה אצלי והוא לא הבין למה לא קיבעו לי את הרגל לתנוחה של 90 מעלות שאלתי שוב את השאלה הזאת בבית החולים והם שוב אמרו לי להישאר כמו שאני רק חבושה עד הביקורת בבית החולים האם אתה גם חושב שזה בסדר שאני לא מקובעת. ומזה מגף AIRCAST והאם זה דבר טוב לבעיה שלי.
אני מודה לך ומבקשת סליחה על השאלות הרבות ששאלתי אני מפחדת נורא בגלל שאני עדיין צעירה ויש לי שלושה ילדים קטנים בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר עקב
ד''ר יחזקאל טיטיון07/02/2010א. האם זה בסדר ההחלטה לא לנתח אותי ולא לגבס, מזה אומר האם יש נזק תמידי בשבירה כזו במה זה יתבטא בעתיד ברגלי . - במידה ואין עיוות בצורת עצם העקב אז בטיפול שמרני ניתן להגיע לתוצאה טובה.
ב. האם אני צריכה להזריק כל כך הרבה זמן את הקלקסן . - זה עניין של גישה. 6 שבועות זה מקובל.
ג. האם יהיו לי חוץ מהכאבים שקיימים עכשיו בעתיד לאחר ההחלמה כאבים נוספים. - יתכן. לא ניתן לדעת כרגע. תוצאה סופית לאחר שברי עקב - כשנה מיום השבר...
ד. הסבירו לי שעצם העקב בנויה בצורה של כיפה וכרגע היא שטוחה בגלל השבר האם כשזה יתאחה זה יחזור לצורה שזה היה קודם או שזה יתאחה כמו שזה עכשיו ויהיה לי איזו שהיא נכות מסוימת בזמן ההליכה ? אם אכן יש פגיעה במשטח המפרקי של העקב סביר כי תהיה מגבלה ונכות מסויימת.
ה. הפיזיוטרפיסת היה אצלי והוא לא הבין למה לא קיבעו לי את הרגל לתנוחה של 90 מעלות שאלתי שוב את השאלה הזאת בבית החולים והם שוב אמרו לי להישאר כמו שאני רק חבושה עד הביקורת בבית החולים האם אתה גם חושב שזה בסדר שאני לא מקובעת. ומזה מגף AIRCAST והאם זה דבר טוב לבעיה שלי. - מגף Air Cast זה במקום גבס. יכול להקל על כאבים. הסיבה שלא קיבעו בגבס זה כדי לבצע הפעלה מוקדמת.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאוד!!סיוון04/02/2010
שלום רב
אני בת 27 סובלת מכאבי גב משנת 2003 בעקבות תאונת דרכים
מאז התאונה שחמותיי לא יודעות מנוח תמיד כואבות וזקוקות למסאג'
אני משנת 2003 פשוט מתכננת כול הזמן למכריי מסאג' מרוב כאבים - ולא תמיד נענית בחיוב וגם לא נעים להיות תלויה באנשים
בזמן התאונה רכשתי אלקטרודות חשמליות המעבירות זרמים קלים להקלה על כאבים כאלה
אבל לא כול כך השתמשתי בזה משום שאני זקוקה לזרמים או מסאג' חזק יותר
בעקבות צילומים של תאונת דרכים התברר שיש לי גם עקמת ( למרות שליפני לא סבלתי בחיים מכאבי גב)
וכיום יש לי גם אוסטופורוזיס בעקבות מחלת כוליטיס במעיים .
לעינייננו- אני מצאתי בפירסום של חברה שלא אמנה את שמה שמוכרים מין מכשיר בעל 3 זרועות שמופעל על רטט וגם מחירו ממש מצחיק מב שגרם לי להזמינו
ניתן להשתמש בו באופן עצמי או על יי מישהו
אני ממש מחכה בקוצר רוח למכשיר אני מתכננת להשימו באזור שחמות .
השאלה שלי אם הדבר מומלץ ? ?
אם יכול להיגרם לי נזק עב שימוש בו ?
אודה לכם על תשובתכם המבורכת
תמשיכו להיות רופאים נפלאים
תודה רבה סיוון :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודני מחכה לתגובה :)
סיוון06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר/סדק?דן04/02/2010
שלום רב.
לפני שבוע וחצי,
נפלתי מכסא בבית(עקב שבירת הרגל של הכסא)
ונפגעתי בצלע ימין.
בהתחלה בקושי יכולתי לנשום...
היום הרבה יותר טוב ,
לפעמים כשאני עושה תנועה לא נכונה ,
כואב כמובן.
השאלה היא ,
האם עדין (לאחר כמעט שבועיים)
צריך להיות לי כאבים עזים כאשר אני קם בבוקר ,
ויש לציין שאיני יכול להתאפך בשינה.
לא הלכתי לרופא(שוחחתי איתו בטלפון בלבד).
האם עשיתי טעות ופגעתי בעצמי?
והאם כך זה צריך להיות ,
או שעדיף לעבור צילום?
תודה ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלע
ד''ר יונה יניב07/02/2010שברים בצלעות יכולים לכאוב גם 3 חדשים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שבר/סדק
דן07/02/2010תודה על תשובתך המהירה..
א)האם כדאי ללכת לרופא ולעבור צילום?
ב)ישנו מצב שעקב כך כשאני זז ,
אני עושה/עשיתי נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלע
ד''ר יונה יניב08/02/2010אתה לא עושה נזק, זה רק כואב. ולעשות צילום? תלוי ברצון שלך, עד כמה אתה כאוב כי הרופא רק ייתן משככי כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יונה יניב- המשך ירכייםמיכל04/02/2010
שלום,
תודה על תשובתך.
זאת אני שנמצאת בדיכאון קשה כבר שנתיים, כשאני מצמידה את שני הירכיים שלי אני רואה בבירור שיש הבדל בין שתי הירכיים לפני הדיכאון זה לא היה ככה .
האם הירך הקצרה יותר יכולה לחזור לאורכה המקורי?
תודה לתשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה משאלתי
מיכל06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירכיים
ד''ר יונה יניב07/02/2010ושוב - אורך הרגליים לא משתנה בחיים אלא אם יש שבר ואם היה לך - היית יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שתל עצם בשורש כף הידאסף04/02/2010
שלום,
אני לפני כיומיים עברתי ניתוח בשורש כף היד עם שתל עצם מהאגן.
הניתוח, תודה לאל, עבר בהצלחה.
כרגע אני חייל ומסופח לר"מ 2. מישהו יודע אולי מה תקופת ההחלמה לאחר ניתוח כזה, מה קורה עם הפרופיל הרפואי וכו'? יש לציין שלפני הניתוח הייתי עם פרופיל 97.
תודה רבה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל עצם
ד''ר יונה יניב04/02/2010חיבור העצם מחדש יכול לקחת בין חודש וחצי ועד 3,4,חדשים ולפעמים יותר. לגבי הפרופיל - בדכ"ל נותנים 24 עד תום ההחלמה אבל כל מקרה לגופו ולפעמים רק ג'-ים. בתום התהליך כולל פיזיותרפיה - שיכול לקחת הרבה זמן- מתאימים פרופיל לפי המצב החדש - לאחר צילומים חדשים וטווחי תנועות של שרש כף היד והאצבעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)