פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באזור המפשעה והאגן שבוע 23
    דנית
    22/02/2010

שלום,

משבוע 18 אני סובלת ברציפות מכאבים הולכים ומתגברים בירך,באזור החיבור למפשעה בכל ההקף. הכאבים קיימים בעיקר בצד ימין ובזמן האחרון מתווספים כאבים בכל האגן. הכאבים במפשעה אינם מרפים ובמיוחד קשים בזמן התהפכות במיטה, הליכה, ירידה מהמיטה ויציאה מהרכב עד כי לפעמים אני חשה כי אני עומדת ליפול. בבדיקה גניקולוגית נמצא כי הכל תקין. הכאבים מורגשים ככאבי שרירים חזקים מאוד או וכאבים בעצמות האגן לא ברור לי מה מקורם. הבנתי שהתופעה מוכרת אך לא בשלבים כה מוקדמים של ההריון. המצב בילתי נסבל מבחינתי וקשה להאמין שאני צריכה לסבול כך עד סיום ההריון כי "אלו כאבים מוכרים". אנא עצתכם. לאיזה רופא עליי לפנות?

תודה,
    דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים באגן בהריון

ד''ר חגי אמיר
    04/03/2010

שלום דנית,
    אכן הכאבים יכולים להיות בגלל מיחה של הרצועות המייצבות את האגן.
    רצוי לרכוש חגורת אגן , ניקרא גם חגורה סקראלית, שתחזיק לך קצת יותר טוב את האגן.
    אם זה לא יספיק ניתן לקחת כשכואב מאד כדור אקמול.
    במידת האפשר יש מקום לביצוע חיזוקי שרירים שייצבו את הגוף והגב.
    אם כל זה לא עוזר תגיעי אלי וניבדוק אפשרויות נוספות.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדק בשוקית
    מיטל
    22/02/2010

אפשר לענות לי בבקשה,זה דחוף!

לקביעת תור
    סגירה
    סדק בשוקית

הוספת תגובה

• סדק בשוקית

ד''ר חגי אמיר
    04/03/2010

מיטל אנא חיזרי על השאלה , כאן היא לא מופיעה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לבדיקת MRI ארטרוגרפית לכף היד
    רוני
    22/02/2010

לפורום הנכבד,

אני זקוק לבדיקת MRI ארטרוגרפית של שורש כף היד.
    בפניותי לקופת החולים שלי (מכבי) נתקלתי בסירוב לאשר את הבדיקה כי לטענתם היא יקרה.
    אני שוקל לבצע את הבדיקה על חשבוני, אשמח לקבל אינפורמציה על עלות הבדיקה המשוערת

תודה מראש

רוני

הוספת תגובה

• עלות בדיקה

ד''ר יונה יניב
    25/02/2010

אין לנו מושג. תתקשר לביה"ח בו מתבצעת הבדיקה ותברר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    ויקי
    22/02/2010

בני בן ה-16 נקע את רגלו לפני שבוע, מאז הרגל מאוד נפוחה וכואבת ומקשה עליו אפילו את השינה בלילה. בני הוא ספורטאי, אבל לא נראה כל שיפור או ירידה בנפיחות. כמה זמן אורכת ההחלמה ומתי ירגיש הקלה והאם יש משהו כדי לעזור לו? האם יש תרגילים שהוא צריך לעשות?

תודה, האם הדואגת

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע

ד''ר יחזקאל טיטיון
    22/02/2010

עליו להמנע מדריכה למשך כשבוע נוסף וללכת עם קביים, הפעלה עדינה של הקרסול באופן עצמי לשמירת טווח תנועה וקירור מקומי.
    לפנות לבדיקת אורתופד ולצילום.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ראובן
    21/02/2010

היי, אני עברתי ניתוח לפני כחודשיים לכריתה של עצם עודפת במפרק הירך, זה קרה לפני כשנה כתוצאה מתנועה חדה של הרגל ומשום מה נוצרה עצם קטנה במפרך הירך, לפי הרופא הניתח אותי מדובר בתנועה חדה של הרגל (כגון בעיטה בכדור וכ'ו') השריר בירך נמתח יותר מדי ותולש עצם אלייה הוא מחובר, מין הסבר רפואי שכזה אבל הבנתי את התהליך וכיצד זה קורה. הצלקת עדיין ישנה אך אין לי תחושה לכל אורך הירך מהמפרק ועד הברך (LFCN) וחייב לציין שהעצם נכרתה והניתוח די הצליח אך תחושתי לא חזרה ואני חושש אם תחזור בכלל. שאלתי האם התחושה תחזור וכיצד, האם זה תהליך או האם זה פשוט חוזר בבת אחת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• ירידה בתחושה לאחר ניתוח

ד''ר חגי אמיר
    21/02/2010

שלום ראובן,
    יכולות להיות מספר סיבות לירידה בתחושה לאחר ניתוח.
    כולן קשורות בדרך כלל בניתוח עצמו.
    בעת הניתוח לעיתים נימתח העצב שמעצבב את האזור הפגוע ואז ניתן לצפות שהתחושה תשתפר תוך מספר שבועות.
    לעיתים העצב ניקרע או נחתך בעת שעושים את החתך העורי או חיתוך פנימי, במיקרה כזה קיים שיפור עם הזמן אולם תמיד נישאר אזור קטן עם פגיעה תחשתית.
    לעיתים בעת הניתוח קיים לחץ על העצב השיטחי, מצב זה משתפר בדרך כלל תוך מספר ימים עד ששבועות.
    בכל מיקרה צריך סבלנות, ולהשאר במעקב אצל הרופא המטפל שימשיך ויעקב אחר מצבך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדק בשוקית
    מיטל
    21/02/2010

שלום,אמא שלי בת 63 וליפני שבוע היא מעדה וקיבלה מכה בשוקית שבקרסול,זה התנפח לה והיא הלכה למיון וגבסו לה את זה. התוצאה של הצילום היתה סדק בעצם שוקית קצה דיסטאלי,דורבן בעצם העקב -שטח אחורי. גבסו לה את זה בצורה מאוד מגושמת עד מתחת לברך ובצורה שהיא לא יכולה אפילו ללכת נורמלי. בעקבות הגבס והלחץ של הגבס האצבעות התנפחו לה והיא סובלת מכאבים איומים. הגבס לוחץ על כל החלק הקידמי של הרגל ולוחץ על העצם . אמא שלי סובלת בנוסף מאי שיווי משקל כבר קרוב ל-10 שנים,עברה את כל הבדיקות האפשריות ולא גילו שום דבר. האם יש אפשרות שהיא תהיה ללא גבס,אולי תחבושת או סוג מסויים של גבס קל שתוכל לתפקד כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    סדק בשוקית

הוספת תגובה

• לחץ מגבס

ד''ר יחזקאל טיטיון
    21/02/2010

במידה ויש לחץ מהגבס יש לפנות בדחיפות לשחרור הלחץ והחלפת הגבס.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Hallux valgus
    ל.
    21/02/2010

שלום ותודה מראש לפורום הנכבד.

יש לי HALLUX VALGUS בשתי הרגליים, יותר נכון, - היה בשתיים. רגל אחת נותחה לפני כמה שנים. מאוד קוויתי שאסתדר ללא נתוח ברגל השניה, אך...לא .
    השאלה היא מדוע הבדל כל כך גדול בין תאורי הניתוח ותקופת ההחלמה באתרים רפואיים לבין המעשה. היתי מאמינה לתאורים האופטימיים לו לא הניתוח שעברתי. הוא היה הרבה יותר מסובך מהתאורים (כולל הכנסת ברגים) וההחלמה הרבה יותר ארוכה וקשה. לפי תאורים באתרים אפשר לדרוך על הרגל המנותחת אחרי כמה ימים... לא היה ולא נברא: רק לאחר חודשיים יכולתי לגעת ברצפה, ולא מדובר בלהישען. עכשיו עלי להחליט היכן לעשות את הניתוח. הקודם - בסיכום- הצליח, לא 100% אבל כניראה יותר מזה אין לצפות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Hallux valgus

הוספת תגובה

• החלמה קשה

ד''ר זאב פלדברין
    21/02/2010

זה נכון שניתוח של כף רגל הוא בעיתי כי מיד לאחר הניתוח קשה לדרוך ועל מנת לתפקד אנו זקוקים לשתי הרגלים
    בדרכ כאשר הכל הולך בסדר ניתן לאחר קיבוע של האוסטאוטומיות לדרוך מיד על הרגל
    נכון שהדריכה בדרכ יותר על העקב
    איני יודע היכן נעשה הניתוח הראשון אך אם הוכנסו ברגים הרי סביר שהטכניקה חדישה למדי ולכן לא ברור לי מדוע השיקום היה כה ארוך
    רוב האנשים לאחר חודש מרגישים טוב למדי ויש כאלו שלאחר חודש וחצי כבר עברו ניתוח ברגל השניה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה ארוכה

ל.
    22/02/2010

תודה, היתכן שיש שוני מאדם לאדם , בכל אופן החלמה שלי היתה קשה מאוד וארוכה ולגמרי לא דומה להבטחות . האם זה תלוי בסוג הניתוח ? את הניתוח הראשון עשה פרופ' ניסקה במדיקל סנטר בהרצליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכזי שיקום אורטופדיים
    יובל
    20/02/2010

שלום,

אני מחפש אחר מרכז שיקומי אורטופדי לסבתא שלי לאחר שבר בצוואר ירך.
    אני גר בקרית שמונה.
    המליצו לי על מוסדות שיקומיים באזור חיפה, אך הנסיעה עד שם נראה לי מאוד תקשה עליה.
    יש למישהו מושג היכן באזור הצפון הרחוק ישנם מוסדות שיקומיים?
    תודה, יובל

לקביעת תור
    סגירה
    מרכזי שיקום אורטופדיים

הוספת תגובה

• שיקום

ד''ר יחזקאל טיטיון
    21/02/2010

עליך לברר בקופת החולים שלך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מאמץ בעצמות הרגל - לקרר/לחמם?
    שואל
    20/02/2010

שלום רב,

אני בן 20. לאחרונה התחלתי לבצע הליכה מהירה/ריצה בתדירות יום-יומית.

לעיתים קרובות, אני חש לאחר האימון בכאבים שמקורם בעצם השוקה (כאבים קלים מאד ומפושטים). אני יודע בוודאות שלא מדובר בשברי מאמץ, אך חושש מהתפתחות עתידית של שברים כאלה עקב עומס האימונים.

שאלתי היא, כיצד נכון לסייע להתאוששות העצמות ולמנוע שברי הליכה - האם ע"י חימום או קירור של המקום?

קראתי המלצות סותרות בנושא, ולכן אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית.

תודה!

הוספת תגובה

• מאמץ

ד''ר יחזקאל טיטיון
    21/02/2010

לא קירור ולא חימום.
    יש לבצע אימונים לפי סרגל מאמצים מתוכנן ומקצועי, בהדרגה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך חצופה ומעידה על זלזול

שואל
    21/02/2010

שאלתי שאלה פשוטה ואני מצפה לקבל תשובה פשוטה.

אכן, אימון גופני צריך להתבצע באופן מדוד ומבוקר, אך אין מבטל את הצורך להשיב על שאלתי המקורית!

ניתן ורצוי לסייע לרקמות העצם והשריר להתאושש לאחר אימון ע"י קירור או חימום של האיזור הרלוונטי - זוהי עובדה ידועה ומוכרת; הודעתי התייחסה רק לשאלת ה*דרך הנכונה* לסייע להתאוששות הרקמות (האם לעשות זאת בדרך של חימום או קירור).

נמאס כבר לשאול שאלות פשוטות בפורומים רפואיים ולקבל תשובה קצרה, מזלזלת ולא-עניינית.

אם אינך רוצה לקחת חלק בניהול הפורום - אינך חייב לעשות זאת! אך אם אתה רוצה בכך,
    עליך לספק לשואלים תשובות ראויות וענייניות לשאלותיהם!

כשאתה משיב לשואלים בסגנון בו השבת לי, אתה אינך ממלא את תפקידך כראוי ומשאיר את השואל ללא כל תשובה מספקת לשאלתו. אתה פשוט גורם לבזבוז זמנם של השואלים בכתיבת הודעה בפורום, שהרי זו ממילא לא תקבל מענה הולם, וכעת השואלים יאלצו לבזבז זמן נוסף על הפניית השאלה לפורומים אחרים.

אני מתנצל על הטון התקיף, אך הזלזול של מנהלי פורומים בשאלות גולשים באמת עבר כל גבול.

אנא קח זאת לתשומת ליבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הערה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    22/02/2010

תודה על ההערה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע (קמיצה יד ימין) שהתעקמה לה הצידה
    רנמור
    20/02/2010

שלום!

לפני כ-3 חודשים נפלתי במהלך אימון קפוארה על האצבע (קמיצה יד ימין) שהתעקמה לה הצידה.
    באותו רגע זה לא היה נראה נוראי אבל יום-יומיים אחרי זה היא כאבה בטירוף והייתה גם דיפורמציה של 5-10 מעלות לכיוון כיפוף, אבל זה לא היה נראה כמו שבר כי עדיין יכולתי להזיז יחסית בחופשיות.
    חיכיתי עם זה כשבועיים כי חשבתי שזה משתפר אבל בסוף הלכתי לצילום וגיליתי שאכן אין שבר.
    פניתי לרופא מומחה שאמר שכנראה פשוט פרקתי את האצבע וזה יעבור לבד והמליץ על קובאן בלבד.

בינתיים אני פועל לפי ההמלצה ונמנע מלאמץ אותה יותר מדי ושם קובאן לפרקים.

החשש שלי הוא שאין שום סימני שיפור והאצבע עדיין נפוחה וכואבת כמו שבוע אחרי המכה.
    הדיפורמציה נעלמת וחוזרת כתלות במצב רוח ואם במקרה הופעל לחץ על האצבע (כל פעם שוכח ומגיש את היד ללחיצה.... אאוץ').
    מה עוד ניתן לעשות? האם יש אפשרות שפיספסו משהו בצילום? אני מבין שמדובר בזמן החלמה ארוך אבל אחרי 3 חודשים לא אמור להיות שיפור מסוים?

אני מדגיש שעדיין הכאב ניכר ויומיומי ומאד מציק. במיוחד אם האצבע חוטפת מכה קלה או לחיצת יד אסרטיבית.

תודה!

הוספת תגובה

• אצבע

ד''ר יונה יניב
    21/02/2010

כן, לפעמים יש אפשרות שהציום לא נעשה בזוית המתאימה ולא רואים הכל. כעיקרון, אתה צריך להיות מטופל בריפוי בעיסוק ובפיזיותרפיה ובמעקב של כיר' של היד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת ראש רדיוס במרפק
    אורית
    19/02/2010

ביום שלישי נותח בעלי. כף היד נפוחה מאד וכן גם המרפק בצקי
    פעמיים חום של 38 מעלות
    לא קיבל שום הנחיות ולא אנטביוטיקה
    כיצד ניתן לעזור לו??
    תודה

הוספת תגובה

• נפיחות וחום

ד''ר זאב פלדברין
    21/02/2010

קרוב לודאי כבר טופל אך במקרה מסוג זה יש לפנות למנתח או למחלקה המנתחת לבדיקה והמשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי קיבוע בשיינים שמו לי אותו
    הילה
    19/02/2010

ביום שני השבוע אבל היום הוא ירד קצת למטה באחת ממהשיינים האם בגלל זה הרופא לא יוציא לי את הקוביות בשבוע הבא ?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר חגי אמיר
    19/02/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=66 id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב לילד המטייל בדרום אמריקה
    יפה
    18/02/2010

שלום,
    בני בן ה-22 מטייל בדרום אמריקה, לאחרונה, לאחר טיול ג'יפים , לוקה בני בכאבי גב מאוד חזקים. הכאבים מתגברים במהלך שכיבה, או בקימה מישיבה לעמידה.

עוד בארץ סבל מכאבי גב, רופא אורטופד אמר לו שהכאבים נובעים מחוסר פעילות ספורט, שרירי הגב שלו אינם חזקים מספיק.

שאלתי, איך יכול בני להקל על כאבים אלו במהלך טיולו. האם יכול לקנות שם איזה שהם כדורים שיקלו עליו??
    האם פעילות ספורט עשויה להקל על כאבי הגב?

תודה

הוספת תגובה

• כאביגב בשלט רחוק

ד''ר חגי אמיר
    19/02/2010

שלום יפה,
    אני ממש נידהם מהדאגה והמסירות האימהית.
    אולם לדעתי נפשע למטרה אם נתייחס לזה. לא די שהבן נימצא בחו"ל, האמא שואלת את השאלה בארץ, ועוד דרך פורם הבאינטרנט.
    כל הכבוד לך.
    לדאבוני יש צורך בבדיקה מקיפה יש להשלים פרטים רבים בסיפור הקליני, ויש ליצור אינטראקציה ישירה איתו.
    יתכן שעד שאנחנו מתכתבים כאב הגב שלו כבר עבר.
    בהצלחה אמא מודאגת
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי עצב זנב
    יוני
    18/02/2010

שלום ד"ר,

ביומיים האחרונים אני מרגיש תחושה לא נוחה בעצם הזנב.
    בהתחלה חשבתי שהבעיה בכלל קשורה לפי הטבעת מרוב הקירבה של הכאב לאזור, ובגלל טחורים שיש.
    אבל אחרי הרבה מאוד בדיקות, אני חושב שהבעיה בעצם הזנב.

דברים ששמתי לב אליהם:
    * כשאני לוחץ בעדינות על עצם הזנב לכיוון פנים, אז יש הקלה
    * הכאב קיים במשך כל היום
    * שלשום ישנתי במצב שהבטן נוגעת במיטה (הגב לכיוון מעלה), ובבוקר כשהתעוררתי לא הרגשתי את הכאב. אבל הכאב חזר תוך כמה דקות מאז שקמתי פיזית מהמיטה.

פרטים עליי:
    * בן 19
    * נמצא במצב ישיבה המון זמן, אפשר לומר כל היום, במשך כשנה
    * לא עושה ספורט כלל

בדיקות שעשיתי ויצאו ברוך ה' תקינות:
    * גסטרו - שמכניסים חוט דרך הפה
    * דם, בין היתר לבדיקת דלקות במערכת העיכול
    * שתן
    * אבחון חזותי של איזור פי הטבעת, ומישושי עם האצבע
    * רנטגן

מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים ולהעביר את הבעיה?
    ספורט - לדוגמא הליכה או ריצה בהליכון או ברחוב - יכול לעזור או לפגוע?
    במקום העבודה - אני לא יכול לקנות את הכרית המיוחדת הזו ולשים אותה כשאני יושב

מודה על העזרה
    יוני

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי עצב זנב

הוספת תגובה

• כאבים בעצם הזנב

ד''ר חגי אמיר
    19/02/2010

יוני שלום,
    הדבר היחיד שאני יכול להוסיף הוא תשתדל לשבת בתנוחה שמקלה על הכאב, וכן השתדל לקום ולהסמובב קצת כל 20 דקות. לא להיות כל הזמן בישיבה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    נעמי
    18/02/2010

שלום רב
    סובלת מכאבי גב תחתון עכוז עם הקרנה לרגליים, תחושת הירדמות לאורך רגל ימין (רוב הזמן הכאבים הם בצד ימין אך לפעמים הכאבים מורגשים גם ברגל שמאל, גם ההירדמות מורגשת ברגל שמאל, אם כי פחות).הכאבים בלתי נסבלים, לוקחת אלגולוזין ללא הטבה, גם ביטארן לא הטיב.
    בוצעו בדיקות ct, emg, mri
    סי.טי פענוח רדיולוגי: מודגם בלט דיסק מרכזי אחורי עם לחץ קל על השק הדורלי בחוליות l5-s1
    סי.טי פענוח מנתח עמוד שידרה: מודגם בלט דיסק ב-l4-l5
    mri פענוח רדיולוגי:מודגם בקע דיסק פורמינלי שמאלי עם פיסורה ב-l4-l5

ממצאים אלו מציפים שאלות, אבקש את עצתכם היות והתור למנתח עמוד שידרה רק בסוף החודש.
    מהו בקע דיסק, האם זו הגדרה של פריצת דיסק?
    כיצד בסי.טי נראה בלט דיסק וב- mriנראה בקע פורמינלי עם פיסורה?
    מה פירוש הממצא בקע דיסק פורמינלי עם פיסורה?
    מקריאה הבנתי שפיסורה היא סדק, ממה נגרמת פיסורה כי לפני כארבעה חודשים נפלתי, האם זו יכולה להיות הסיבה? כי מאז אני סובלת כאבים חזקים מאד.
    וכיצד אני מרגישה כאבים בלתי נסבלים והירדמות חזקה ברגל ימין כאשר נראה בקע פורמינלי שמאלי?
    האם זה יעבור גם ללא התערבות כירורגית?
    תודה לתשובתך
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

נעמי
    19/02/2010

אני מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    19/02/2010

שלום נעמי,
    שאלת הרבה שאלות ואין הפורם בונוי לסדר גודל מעין זה.
    בכלליות ובגדול, נראה כי את סובלת מכאבים עקב בליטה של הדיסק לתוך התעלה העיצבית של עמוד השידרה וגירוי שלה.
    ללא בדיקה של תמונות הMRI או ה- CT , קשה להתרשם ולומר דברים חד משמעיים.
    אין לי מושג למה התכוון המשורר באומרו: " פיסורה" . לא שמעתי אף פעם מישהו מתייחס לפיסורה בתיענוח CT או MRI עמוד שידרה.
    בכל מיקרה דרושה סבלנות ואי"ה הכל יעבור.
    בנתיים קצת נוגדי דלקת, קצת פיזיוטרפיה וחשמל, ותוך מסן מה הכאב יחלוף.
    בהצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובתך

נעמי
    20/02/2010

אחכה לתור של מנתח עמוד השידרה, בכל מקרה כתב הרדיולוג בתשובת ה-mri בקע דיסק פורמינלי עם פיסורה
    שבת שלום
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר זאב פלדברין
    21/02/2010

יש קודם כל לזכור שמה שקובע זו הקליניקה ולכן אם יש כאבים ברגל אחת והבקע לכוון השני אזי לבקע אין משמעות .
    בקע או פריצה הכוונה לאותו הדבר
    פיסורה מונח לא מקובל אך כנראה שצדקת והכוונהלסדק האם זה נגרם מנפילה יתכן מבחקינה קלינית אין לזה חשיבות החשיבות הידייחיה היא הכן הלחץ העצבי ומה דרך הטיפול המומלצת .
    האם זה יעבור ? בדרך כאבי גב מטופלים באופן שמרני . לעתים על מנת להקל ניתן לקבל זרקיה למקום בין אם אפיידוראלית או לשורש תחת שיקוף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה