מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלקנאוסאורלי15/02/2010
שלום רב,
מזה כשנתיים סובלת מיבלת בכף הרגל , עם הזמן ההצקה והכאבים גברו ,בצילום רנטגן אובחן: "אוסטאוטיפ אחורי בקלקנאוס (שינוי ניווני) ", לא ממש מובן מה זה אומר אשמח לקבל הסבר.
אורטופד המליץ על מדרסים שבהם הנני משתמשת כבר יותר מחודשיים , לא ממש עוזר , עלי לציין שאופי עבודתי מצריך שעות עמידה רבות שלדעתי לא תורם להטבה. תודה מראש על עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת בכף הרגל
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום אורלי.
עליך לשמור על טיפול יומיומי של רחצה וגירוד עדין של היבלת עם אבן, כדי להוריד את השיכבה עם העור המת מידי יום. עד שמגיעים לעור בריא חי ונקי מיבלות.
אם אין באפשרותך לעשות טיפול יומיומי, עליך לפנות לפודיאטר בקופ"ח לטיפול ביבלת. או לרופא עור.
בהצלחה,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פרופורציהקרן15/02/2010
אצל בני בן השנתיים קיים חוסר פרופורציה בין הגפיים למרכז הגוף,
(גפיים קצרים) ירושה מאביו ושאר בני המשפחה מאותו הצד
האם יש דרך לטפל בתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך
ד''ר יונה יניב15/02/2010איזה ילד מתוק.
לא, אין דרך לטפל בתופעה. אצל גמדים נוהגים לפעמים להאריך גפיים אבל כרוך בניתוחים, הליכה עם מכשירים חיצוניים על הרגליים וצלקות ניכרות, רבות וארוכות. וזה גם מחליש את העצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יכולת להפעיל שרירים אם אני נופלתרבקה בן שושן15/02/2010
יש לי בעייה- כנראה שהשרירים מהגב והברכיים לא פועלים אצלי, כי אם אני נופלת אין באפשרותי לקום בחזרה רק בעזרה חיצונית. פניתי לאורטופד והוא הסביר לי שהברכיים אינם פועלים יותר. אין לי בעייה בהליכה או ישיבה - אבל אם אני על הרצפה אין באפשרותי לקום לעמידה.
בתודה עבור העזרה
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בשרירי הרגליים
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום רבקה,
לפי שאלתך אני משאר כי את מבוגרת וכי שרירי הרגליים נחלשו ולא מאפשרים לך לקום כשאת נופלת.
יש תרגילים שיש לבצע כדי לחזק את שרירי הרגליים. אין צורך בהרבה תרגילים מספיק לבצע עשר דקות פעמיים ביום , עלית מדרגות מספר פעמים ביום , והשרירים יתחזקו.
אני ממליץ לך לגשת לרופא המשפחה שיפנה אותך לפיזיוטרפיה לחיזוק השרירים הנדונים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך ימיןאבי ארמן14/02/2010
שלום
שמי אבי בן 35 מוגדר בריא
לפני 3 חודשיים התחלתי לרוץ בהדרגה לאחר חודש החלו כאבים בברך ימין
פניתי לאורטופד וההבחנה היתה PATELLR STABILIZATION
רגישות פטלופמורלית מדיאלית,ללא תבליט
והמליצה על תומך לברך ומידרסים
המשכתי בריצות ולאחר שבוע יש לי כאבים נוראים/מציקים במנוחה
בשעת פעילות יש כאבים ניסבלים
איך ממשיכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עונים פה?
אבי ארמן15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברכיים
ד''ר חגי אמיר17/02/2010שלום אבי,
תקשיב למה שהגוף אומר לך.
הוא צועק: "אני לא רוצה לרוץ"!!!
שנה את סוג הפעילות לאופניים או למכשיר - cross או להליכה ותבדוק מה אומר הגוף.
כל דבר שאתה מתחיל התחל בהדרגה לא לעלות מהר מידי במידת העומס.
אולי בהמשך תוכל לחזור גם לריצה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות אצבעות כף ידשי לוי14/02/2010
שלום
לפני כחצי שנה נחתחתי בסכין יפנית באיזור מעל האגודל ביד שמאל. נחתכו לי גידים מיישרים עד כמה שאני זוכר נכון את השמות EPB EPL . נותחתי במחלקת כף יד של תל השומר,( באמת מחלקה מעולה ומקצועית). וטופלתי לאחר מכן בשיקום בתל השומר במחלקת כף יד. בזמנו לא היתה פגיעה בעצב , למרות שהיתה רגישות באיזור הצלקת .לפני כחודש התחילו כאבים בשיכמה שמאל ומידי פעם הרדמויות של האגודל והאמה. לאחר שבועיים הכאבים הפסיקו. אך כיום עדיין בתדירות די תכופה נרדמות לי שתי אצבעות אלו. בעיקר האמה שממש לפעמים אין תחושה. הלכתי לאורטופד והוא אמר לי זה יעבור ושלח אותי לפיזיוטרפיה. בנתיים ללא שיפור
אולי יש לכם רעיון בעניין.
אודה לתשובתכם
תודה
שי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יונה יניב אנא עצתך
שי לוי14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות
ד''ר יונה יניב15/02/2010אין כנראה קשר לחבלה שלך. אצבעות 1 ו3 מעוצבבות ע"י העצב המדיאני שיכול להיות לחץ, בדכ"ל בתעלה הקרפלית (צד כפי של כף היד ולא גבי כמו הפגיעה שלך). יכול להיות גם לחץ צווארי. בכל מקרה - עליך לפנות לבדיקה לכיר' של היד וכנראה גם לבצע בדיקת EMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודהמאם המאם13/02/2010
כבר חצי שנה אני אני סובל מכאבי ריקות קרקפת ,שריר הלסת.ובעיקר צוואר.
עשיתי CT מח תקין עשיתי CT צווארי יצא בלט דיסק בחולייה C4C5 וC6C7 /
האם הלחץ על הראש וכל הכאבים שאמרתי הם מפריצת דיסק זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לסת וצואר
ד''ר חגי אמיר14/02/2010ה.מ.א. שלום
כאבים איננו בדרך כלל סימפטום שנובע מדבר אחד בלבד. קיים מקור ושילוב של התגובות של הגוף גורם לביטוי הכאב.
יש מקום לבצע ברור רחב ורב מערכתי כדי למקם ולפתור את בעיותיך.
קיימת מרפאה שעושה בדיוק את זה בשיקום תל השומר.
ניקראת מרפאת שיקום כאב.
פנה לשם ותתיעץ.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט/פריצת דיסק וכאבים במפשעהערן13/02/2010
שלום,
כבר כחצי שנה יש לי כאבים בבטן התחתונה-שמאלית ובאשך שמאל.
בדיקת כירורג תקינה.
בדיקת אולטראסואנד תקינה. (בטן-מפשעות-אשכים)
בדיקת קולונוסקופיה תקינה.
האורולוג לא יודע מה סיבת הכאב.
יש לי אבן (2מ"מ) שהיתה בכלייה שמאל (הודגמה ב-CT) וכעת נעה לכיוון שלפוחית השתן. (הודגמה באולטאסאונד)
הכאבים נשארו זהים גם כשהאבן היתה בכלייה וגם כשהיא כבר באורטר ולכן זה לא נראה לי הסיבה לכאבים.
לפני כשבוע וחצי, כשהרמתי תיק, הרגשתי כאב בגב.
מאז יש לי כאבים חזקים, במיוחד לאחר ישיבה/נהיגה/עמידה.
הכאבים הם בגב התחתון עם נטייה לשמאל, וגם לעכוז השמאלי עליון ולפעמים לרגל שמאל.
כבר שבוע אני לוקח ארקוקסיה (90) ומוסקול (X4 ליום).
האם יכול להיות שבלט/פריצת דיסק יגרמו לכאב בבטן התחתונה ובאשך?
האם בבדיקת CT ניתן לראות זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפשעה
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום ערן.
בכאבים במפשעה ואשך יכולים להיות ללקור גבי אולם זה לא במקום ראשון.
כן, CT או MR של עמוד שידרה מתני עליון צריך להראות פתולוגיה כלשהי אם זה המקום אולם לא בהכרח.
יש מקום לבדיקה גופנית טובה על ידי אורטופד כדי לדעת אם קיים קשר לגב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמותנינט12/02/2010
שלום רב!
אני בת 36 ואמא ל-3 ילדים , ילדתי לפני חודשיים וחצי ומאז יש לי כאבים בעצמות הרגלים והידיים, לפעמים זה בא לידי ביטוי שהיד פשוט נתפסת או כף הרגל וזה מאוד כואב, תחושה של כאבים בברך ואצבעות הידיים, כאילו הכאב מתרכז בכל פעם באזור מסוים, בעיקר בימים קרים הכאבים נעשים תכופים יותר ויותר.לציין שאני סובלת משתי פריצות דיסק ובלט בגב תחתון מזה מס' שנים.
כמו כן לפני כשנתיים נפלתי על הישבן וקיבלתי מכה בשכמות, גב עליון ומאז היו לי כאבים בעורף וכאבים בכתפיים אך לא כאבים כפי שאני חשה כעת, בנוסף יש לי רקע משפחתי של דלקת פרקים.
רציתי לדעת מה לדעתכם הסיבה לכאבים, למי לפנות ואילו בדיקות עלי לעשות.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצמות
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום נינט
קודם כל עלייך לפנות לרופא המשפחה לביצוע סידרת בדיקות לודא שאכן את מאוזנת מבחינה מטבולית.
אחר כך רופא המשפחה ינתב אותך לרופאים מקצועיים במידת הצורך.
במזל טוב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה ארוכה מדי ACLשלומי11/02/2010
שלום,
אני בן 44, לאחר 10 שבועת מניתוח של ACL. טווח תנועה של הברך כמעט מושלם, כיפוף 110 מעלות, ביישור כמעט מלא עם כאבים ביישור המלא.
הבעיה - עדיין הברך נפוחה, באזור של האורטוסקופיה יש לי כאבים ונפיחות, כאשר אני עןלה או יורד מדרגות יש לי "המון" קליקים באזור הימני של הברך ( באזור הכניסה של האורטוסקופיה ), כאשר אני הולך ועושה תנועה חדה יש לי דקירה וכמעט נופל.עד לפני שבועיים עוד הלכתי עם קב אחד.
בבדיקה אצל המנתח ( כרכבי מרמב"ם ) אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים ולנפיחות ונתן לי לשתות ארקוקסיה למשך 10 ימים.
אתמול לאחר שעליתי מדרגות הרגשתי כאב חד ולא יכלתי לדרוך ולכופף את הברך,
נסעתי מיד לרופא מנתח ( ד"ר כרכבי ) ולטענתו יש לי דלקת במפרק. קבלתי זריקה שבינתיים הקלה על הכאב אך עדיין איני יכול לכופף את הברך.
מה עלי לעשות? האם ייתכןכי עקב מאמץ מוגבר ( הליכה ממושכת בעבודה, חדר כושר) גרמתי לדלקות בברך?
האם יש מכון או אורטופד מומחה שאוכל להגיע אליו? אני מחיפה.
אנא עזרתכם.
תודה רבה ,
שלומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ACL
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום שלומי.
באמת נשמע שבניתוח התוצאה הינה תת אופטימלית. יכול להיות שזה עקב חזרה מהירה יותר מדי לפעילות מאומצת. ויתכן שזוהי התוצאה של הניתוח.
כעת אתה צריך להגיע לרופא אורטופד ספורט או שיקום אורטופדי שימשיך את השיקום שלך ויראה אם באמת הבעיה צריכה התערבות נוספת או לא.
10 שבועות זה מוקדם מאד לאחר ניתוח גדול של שיחזור רצועה צולבת . אני במקומך הייתי מתקדם בהדרגה ולא רץ מהר מדי שוב לסכין.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר חגי אמיר
שלומי14/02/2010שלום ד"ר,
תודה על התשובה היחסית מרגיעה, רציתי לשאול אם יכולה להיות דלקת בברך עקב עודף פעילות ומאמץ שגרמו לשריר להתפתחות דלקתית? איך נוצרת דלקת בברך ( לפי הבדיקות ברמב"ם אין לי זיהום בברך) והאם דלקת שכזו מלווה בדקירות כמו של סכין בתוך הברך?
תודה מראש ,שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בברך
ד''ר חגי אמיר17/02/2010דלקת היא תגובת הגוף לנזק ברקמות.
בכל עת שניגרם נזק לריקמה בגוף הגוף מגייס את כל האמצעים העומדים לרשותו כדי לתקן את הנזק. אמצעים אלה הם גם תאים המגיעים למקום ומבצעים פעילות ישירה לתיקון הנזק, וגם אמצעים עקיפים לשמירה שהנזק לא יוחמר. כמו כן הגוף מאפשר לפועלים לפעול בתנאים האופטימליים עם מינימום הפרעות חיצוניות.
אם ניקח דוגמה מפיגוע חבלני באזור מסויים.
דבר ראשון שמערכת הביטחון תעשה הוא סגירת המקום תיחומו, הקמת מחסומים בכבישים סמוכים ועצירת כל התנועה המגיעה למקום. בו זמנית הכנסת כוחות שיטור מבצעיים למקום כדי להתחיל את הטיפול בבעיה, וזימון כוחות מקצועיים בלוחמה בטרור שיסיימו את המלאכה כמו שצריך. לאחר שהבעיה טופלה יש מקום להתחיל להוריד את הסגרים הסביבתיים ואז מתחיל הטיפול בניפגעים ושיקום המבנים שיכול להמשיך זמן רב.
בדיוק באותו אופן עובד הגוף בעת טיפול בנזק בריקמה.
הדלקת היא התגובה הראשונית לריפוי, הבאת הגורמים המטפלים הראשוניים למקום עצירת הפעילות סביב המקום על ידי כאב נפיחות חוסר פעילות. ולאחר הטיפול הראשוני שלוקח כשלשה ימים הדלקת מתפזרת ומאפשרת חזרה לשיגרה תוך המשך טיפול שקט על ידי הגורמים המיקצועיים בניפגעים ושיקומם.
כל פעם שניגרם נזק חדש התהליך הדלקתי קורה שוב. אם לא נותנים לדלקת לשכוח, או אז הדלקת הופכת להיות כרונית. ויש לטפל בה ספציפית.
מקוה שזה עזר מעט בהבנת התהליך הדלקתי.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוננים מתחת לבית השחיא -בת 3411/02/2010
אני סובלת מכאב כרוני עמום וחולף בשריר או גיד באזור מתחת לבית השחי שנוצר כנראה מחוסר איזון כתוצאה מאסימטרייה כלשהיא במבנה הגוף
אני עושה די הרבה ספורט והכאבים מופיעים רק כאשר אני יושבת מול המחשב ולא בתנועה.
אורטופד וכירורג שהלכתי אליהם לא כל כך ידעו מה לעשות עם זה (צילום + אולטרה סאונד תקינים) המליצו לנסות רפואה אלטרנטיבית אבל לא נראה שזה עוזר לי
ויש לציין שהבעיה נעלמת בקיץ וחוזרת בחורף
האם יש מה לעשות בנושא?
למי לפנות?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון ...
המלצה חמה11/02/2010בדיקת US שד + בלוטות לימפה . תפני לכירורג שד
אמא שלי סבלה במשך שנים מהתופעה שלך ונפיחות ביד ולא נמצא בעיה ונתנו לה זריקות לכאבים עד שלבסוף גילו את המחלה בשד ובבלוטות לימפה . תודה לאל היא בריאה היום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בישיבה בבית השחי
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום א.
כנראה מדובר בבעיה נקודתית בעמוד השידרה הגבי.
אני ממליץ לגשת לכירופרקטור. לטיפול .
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי..
אוהד24/11/2010תראי האמתי שנכנסתי כי יש לי גם בעיה כזאת רק שאני התמקדתי במילה ספורט שרשמת
עכשיו אנחנו בחורף ויש לי הרבה יותר כאבים באזור הזה ונראה לי שהסיבה שהרופאים לא מוצאים דבר כי באמת הכל בסדר שם רק זמן החימום שלנו לא טוב גם אני בקיץ פחות סובל וזאת בגלל שאחרי ספורט שאני עושה לא נוצר קיבוץ השריר אחרי אימון
ובחורף קר והשרירים מתקבצים אשמח לשמוע ממך תגובה לגבי מה זה!!!
תראי אם יש לך נפיחות קטנה מתחת לבית השחי וכואב לך להרים את היד ואת מתאמנת כל יום יש מצב שהבעיה שלך היא גם שלי *לרוב זה אצל אנשים רזים לציין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסול-המלצהלאה11/02/2010
לפני כ-8 שבועות אושפזתי לטיפול בשבר עם תזוה של הפטישון הלטראלי עם פתיחה של הסינדסמוזיס.בוצע שיחזור של השבר וקיבוע עי פלטה יעודית וברגים וכן בורג סינדסמוטי.הרגל גובסה ונדרשתי לא לדרוך. לאחר 5 שבועות הותר לדרוך חלקית. לאחר 8 שבועות הוסר הגבס.רופא אורתופד 1 הנחה להמשיך לדרוך חלקית עד להוצאת הבורג הסינדיסמוטי בעוד 3-4 שבועות ורופא אחר המלית לדרוך מלא ולהתחיל ללכת ולהסיר הבורג בעוד 6+ שבועות. איזו המלצה לאמץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת דריכה
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום לאה.
את צריכה להחליט עם איזה רופא את ממשיכה את הטיפול וללכת לפי המלצותיו.
יש אסקולות שונות שממליצות או להתחיל דריכה מלאה או להמשיך דריכה חלקית עד הוצאת הבורג הסינדסמוטי.
אני אישית דוגל בשיטה השניה של דריכה חלקית עד הוצאת הבורג. שכן בעת דריכה קיימת תנועה במפרק בסינדסמוזה והבורג עלול להשבר. ואז הרבה יותר קשה להוציאו. לעיתים הוא נשאר בפנים לעד. (בד"כ לא מפריע)
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדון curvesrg100511/02/2010
ביום שני האחרון הוצאו לי נמש וכתם אדום קצת עמוק, מהזרועות
האם אני יכולה ללכת למועדון, או שלא כדאי לעשות זאת עד שיוציאו את התפרים?
(לא הלכתי עד היום כי כאב לי, היום כבר לא ממש כואב אבל המקום מורגש)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים
ד''ר יונה יניב11/02/2010יש להפנות את השאלה לפלסטיקאי או רופא עוד. הכי טוב לשאול את הרופא שטיפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש כפות הידיים לד"ר יונה יניבלי11/02/2010
אני סובלת מכאבים חזקים תקופה ארוכה ב 2 כפות הידיים שמחמירו לאחרונה.
לפני 8 שנים עברתי ניתוח גנגליון בשורש כף יד שמאל ניתוח שלא הצליח , במשך כמה שנים ניסו לשאוב וזריקות ותוך פחות מחודש חזר
הבחנות של הרופא :
* גנגליון בשורש כף יד שמאל
*נפיחות בשורש כף יד ימין - וולרית ודורזלית
* צילום שורשי כפות הידיים - scapho-lunate dissociatin
ללא DISI
* ganglion cyst left
* tenosynovitis hand & wrist right
* suspected lnjry to slil bilateral
* מיפוי עצמות ב.מ.פ
* מעבדה ב.מ.פ
אני לא מרגישה הטבה בכאבים לא ישנה ומתקשה לתפקד ביום מכאבים.
הרופא אמר לי שביד שמאל צריך להוציא את הגנגליון
הוא גם אמר שבכף יד ימין זה נראה הרבה יותר מדלקת ולכן יש צורך בבירור נרחב יותר והפנה אותי לשיבא , למחלקה שבה את עובדת וגם המליץ לי להגיע לבדיקה אצלך .
הייתי כמה פעמים בטיפול בעיסוק , ולא יכולתי לבצע תרגילים מסויימים וגם המטפלת בעיסוק אמרה שהיא לא ממליצה להמשיך במצב של כאבים חזקים וידיים דקלתיות .
התרופות שנטלתי עד היום ולא מועיל לכאבים .
ALGOLYSIN FORTE 20TAB
BETAREN 100MG 10TAB
ARCOXIA 90MG 10TAB - אתמול התחלתי כדור אחד ליום .
אשמח לתגובתך עד אשר אגיע לבדיקה אצלך .
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון
ד''ר יונה יניב11/02/2010סביר להניח שהגנגליון הוא לא הגורם לכאבים. תמיד, כשיש גנגליון עם כאבים צריך לבדוק אם אין בעיה נוספת. לפי כמות האבחנות שלעי - כלום ממש לא ברור, אם לא עשית עדיין MRI, כדאי גם לעשות אותו - בקשי מהאורתופד שלך לכתוב הפניה. רצוי שתגיע לבדיקה גם עם תשובת הMRI, למרות שלא הכרחי (יכול לקצר הליכים). יכולות להיות 2 אפשרויות - 1. שאשלח אותך לבדיקת ראומטולוג 2. שאמליץ על ארתרוסקפיה. כמובן הכל בתלות בבדיקה הקלינית יחד עם בחינת כל אמצעי ההדמיה שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמטולוג
לי11/02/2010הפנו אותי לרממטולוג ביום שני הקרוב . (פרופסור)
כירורג כף היד אמר אתמול שיש לי הרחבה של הרצועות בשורשי כפות הידיים ודלקת גידים + גנגליון בשורש כף יד שמאל . הוא גם אמר שלדעתו ביד ימין זה נראה הרבה יותר מדלקת .
כשזה 2 ידיים הכאב כבר בלתי נסבל .
יצאתי מבולבלת ממנו ולא הבנתי כלום , לפחות את השם שלך הספקתי לזכור .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור
לי11/02/2010נאמר לי במוקד שהתור הקרוב אלייך ב 2/5 . קבעתי , אבל
אני לא יכולה לסבול כאבים עד חודש מאי ואין אפשרות לשים אותי ברשימת המתנה למקרה ומישהו יבטל תור .
חבל לי ללכת לרופא אחר . האם את עובדת עם קופת חולים מאוחדת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור
ד''ר יונה יניב11/02/2010ניתן להגיע אלי גם לאסותא, טל. 03-7645440
אני סגנית מנהלת מחלקה ולכן תוכלי לקבל החזר בהתאם לביטוח שלך בקופת החולים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
לי11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדלקת החמירה מצ"ב תמונה של יד ימי
לי12/02/2010, עד אתמול היא היתה נפוכה ולא יכולתי להזיז אותה והיום היא נראית מזעזעת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיד
ד''ר יונה יניב14/02/2010זה לא נראה לי מזעזע אבל כמו שאמרתי קודם - נשמע לי כמו בעיה ראומטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני קטן בשומן תת עוריליפומה111110/02/2010
לפני כחצי שנה סובבתי את הקרסול ימין כיוון שהיו כאבים שלא פסקו ונפיחות בשוק ימין עשיתי אולטראסאונד לבדוק שאין קרעים בשרירים ואז יצא ממצא שיש מוקד אקוגני בשומן תת עורי מתאים לליפומה קטנה 6 מ"מ מה זה אומר?
לא עשיתי עם זה
הכאבים בכפ הרגל והקרסול פסקו אבל עדיין יש נפיחות בשוק ימין
יתכן שהנפיחות היתה לפני בכל מקרה ממה נגרמת נפיחות והאם זה קשור לממצא ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפומה
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום 1111.
ליפומה היא צבר של תאי שומן שעטופים יחד המעטפת. בדרך כלל ללא משמעות אלא אם כן יש שינוי כמו צמיחה או בינוי בליפומה.
זה דורש מעקב בלבד.
אכן יכול לגרום לעיתים לנפיחות רכה באזור הליפומה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ברךנדב10/02/2010
שלום
אני סובל מזה שנים בבעיה בברך. עברתי בדיקת mri ורשום שם כך: "סיגנל גבוה מעט בגוף ובקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי כביטוי לנזק ניווני ללא עדות לקרע של המניסקוס".
אני אשמח אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת MRI ברך
ד''ר חגי אמיר14/02/2010שלום נדב
בגדול, וכשלעצמו לא אומר דבר.
הבדיקה הקלינית חשובה כדי לדעת מה קורה בברך ואם צריך לעשות משהו.
לא מטפלים ב- MRI אלא בברך שלך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)