פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעלי
    08/12/2009

הייתי אצל פודיאטור בעקבות דלקת בשוק והוא הפנה אותי לקנות מדרסים .
    כאשר קיבלתי את המידרסים התלוננתי על כל הגבשושיות שאני מרגישה ולכן היא שייפה אותם ועכשיו הם לא מורגשים כמו בהתחלה זה היה באזור כריות האצבעות ובאזור הפלטפוס האם זה בסדר שהיא שייפה או שהייתי צריכה להמתין ולתת לרגגל להתרגל כי אני חוששת שהיא הרסה את כל עיקר המידרס עבורי
    לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מדרס

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/12/2009

בעקרון מדרסים זה לא "אינסטאנט" לעיתים קרובות יש צורך בתיקונים שונים. יעילות המדרס תחבחן לאורך זמן.

בבררה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול
    מאיה
    07/12/2009

שלום ד"ר, שאלה לי אלייך-
    לפני שבועיים עיקמתי את הקרסול בעת מעידה בבדרגה גבוהה..
    הקרסול הייתה ממש נפוחה והאדימה מאוד, ולאחר יומיים בעת החמרת המצב פניתי לרופא מחליף [כי הרופא שלי לא היה באותו יום] והרופא אמר לי שיש לי גידים רגישים ושהם תנפחו לי ושהכאב יעבור עוד שבוע והמליץ על חבישה בתחבושת אלסטית . אכן הכאב אמנם נסבל וניתן ללכת -מה שלא יכולתי בשבוע הראשון אך הרגל עדיין נפוחה מאוד וקשה לסובב אותה סיבוב מלא.
    לא ביצעתי שום צילום או בדיקה אצל מומחה, עברו שבועיים ועדיין אני מרגישה כאבים והפרעות בהליכה לאחר הליכה ממושכת או עלייה במדרגות.

האם זו תופעה מוכרת או שיש סיבה לחשוש?
    תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    קרסול

הוספת תגובה

• שכחתי

מאיה
    07/12/2009

יש לציין שאני בת 18 ושאני עוברת סידרת בדיקות בשל חולשה לחץ וכאבים בחלקים שונים בגוף[צוואר, כתפיים וידיים בעיקר]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/12/2009

בהחלט כדאי לפנות לבדיקה אצל אורתופד באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    יואל
    07/12/2009

שלום, קודם אציין שיש מתחתי הודעה (כדי לא "לרמוס").
    אני מנגן על פסנתר זה כ 20 שנים, לפני כ5 שנים (!!) חטפתי מכה באצבע המיקום הוא בגב היד באצבע המורה הימנית ממש בחיבור שלה בצד. עד עכשיו אני מרגיש את המכה.. לפני כמה חודשים חטפתי מכה ממאוורר של מזגן (פנימי) כי ניסיתי לבדוק אם הוא מקרר, מכה זו היתה בקצה האמה השמאלית וגם מכה זו כואבת לי עד עכשיו. מה ניתן לעשות אם בכלל? האם באמת בזבזתי 20 שנים מחיי?!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• פסנתרן

ד''ר יונה יניב
    14/12/2009

בטוח לא בזבזת 20 שנה מחייך אבל מצד שני לא בדיוק נזהרת עם "כלי העבודה שלך" - אם יש לך כאבים 5 שנים לאחר חבלה - היית צריך לפנות למומחה כף יד - הוא זה שאמור לבדוק, להעזר בבדיקות ולהחליט על טיפול (או לא). כמו כן - כדי לשמור על הידיים לא כדאי "לדחוף" אותן למזגנים פועלים (וזה אמור גם לגבי טכנאי המזגנים)
    בקיצור - עליך להבדק ע"י כיר' של היד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירומה
    שיר
    06/12/2009

שלום רב,
    הובחנה אצלי נורומה בכף הרגל. קבלתי זריקת קורדיזון ונאמר לי שאמורה להיות הטבה.
    שאלותי:
    1.תוך כמה זמן ניכרת הטבה?
    2. האם איני צריכה ללכת עם מדרסים? האורתופד אמר שאיני צריכה מדרסים , אך הבנתי מהפורומים השונים שמדרסים רכים יקלו על המצב.
    בתודה מראש,
    שיר.

לקביעת תור
    סגירה
    נוירומה

הוספת תגובה

• נוירומה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/12/2009

1.תוך כמה זמן ניכרת הטבה? - בד"כ ההטבה היא מיידית.
    2. האם איני צריכה ללכת עם מדרסים? האורתופד אמר שאיני צריכה מדרסים , אך הבנתי מהפורומים השונים שמדרסים רכים יקלו על המצב. - מדרסים מתאימים בהחלט יכולים להקל.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה מתמשכת בקרסול זה 7 חודשים
    רונן
    06/12/2009

שלום,
    לפני 7 חודשים,נפלתי במדרגות,ונחבלתי בקרסול ימין,במיון אובחן קרע בdeltoid ligament.

לאחר ביקורת אצל אורטופד באחד מבתי החולים בירושלים,אחרי 10 ימים ללא דריכה על הרגל,האורטופד קבע שזה נקע פשוט,ואמר שצריך לעשות פיזיוטרפיה ושהכאב ירד בהדרגה.

אחרי שביצעתי פיזוטרפיה אינטיסיבית של חודשיים וחצי,שהרגשתי רק החמרה,הלכתי לאוטופד שהפנה אותי לבדיקת us,שבה הכל היה תקין

כמו כן,עם הזמן שמתי לב לקליקים שנבעו מתזוזות של הרגל אל החלק הפנימי שלה,וגם בעת ניסיון כיפוף מלא של כף הרגל,הבוהן ושאר האצבעות היו עולות ולא היה ניתן לקפל אותם בביצוע כיפוף מלא.

לאחר הבדיקה,הופנתי למיפוי עצמות,ששם ראו שיש קליטה באיזור הקרסול והפונתי לבדיקת Mri
    שקבעה שאני הולך כ5 חודשים עם שבר בטיבה הדיסאלית האחורית המגיע למשטח המפרקי ללא מדרגה. ופגיעה סחוסית קלה בכיפת הטלוס

אחרי שהלכתי עם הממצאים,לאורטופד של קופת החולים,הוא המליץ לי על אורטוסקופיה לפגיעה הסחוסית.

הופנתי לאחד מבתי החולים בירושלים עם ההמלצה,ומומחה הכף רגל שם החליט לשים על הרגל גבס למשך חודש,בגלל השבר..
    לאחר שהגבס הורד,האורטופד(שטיפל בי בהתחלה והחליט שיש לי נקע)החליט שאין שום התערבות וצורך לאורטוסקופיה בקרסול האחורי המדיאלי,
    בנוגע לקליקים,הוא רשם-"יש קליק מפריע קדמית שנראה ממקור EDL בגבה הקרסול,לאחר הסתכלות בmri ואולי יש כן דחיפה קלה מהקופסית,לא ראיתי מבנה גרמי שעושה זאת,אם לא יסתדר אולי יש מקום לחשיפה ולנסות לזאות פטולוגית את האיזור,יחזור בעוד חודשיים וישלח לדימות ct"

כבר כ7 חודשים שאני סובל מהפציעה מהקרסול,ריצה אני לא מסוגל לעשות,כאבים כל הזמן מהקרסול(בעיקר חרם לי העניין שיחלו מהתחלה לגלות שיש לי שבר ולמנוע פגיעה עתידית),ואיני יודע מה לעשות,
    אשמח לדעת להמלצתכם בנושא,בעיקר בשל העניין של הטיפול הנזקק לפגיעה בקרסול..
    כמו כן,האם יש צורך בct,לאחר שעשיתי מיפוי עצמות,us ו mri?
    תודה,
    רונן

הוספת תגובה

• קרסול

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/12/2009

מדובר במקרה מורכב שלא ניתן לתת לו תשובה ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות העזר שבוצעו.
    בעקרון לבדיקת המצב הגרמי בקרסול אכן CT היא בדיקת הבחירה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באגן
    יעל
    06/12/2009

שלום רב
    אודה לדעת כיצד נוצרת דלקת באגן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באגן

הוספת תגובה

• דלקת אגן

ד''ר חגי אמיר
    06/12/2009

דלקת באגן קשורה בדרך כלל לבעיו גינקולוגיות, אנא פני לפורם גינקולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבוהה אחרי גיל 20
    איגור
    05/12/2009

שלום,
    לאחרונה אני נתקל בהרבה פרסומים וחוברות באינטרנט שאפשר לגבוהה אחרי גיל 20 באמצעות אימונים פשוטים
    בכללי איני מאמין לדברים אלו אך טרחתי לקרוא את החוברת והעניין נשמע הגיוני למי (שכמוני) שלא מבין באנטומיה

האם זהו בכלל אפשרי? או שזה סתם שטויות ורמאויות שמנסים למכור ברשת (ד"א כל המידע שבחוברות בתשלום מפורסם גם בעוד שלל אתרים בחינם)

תודה מראש,
    איגור

לקביעת תור
    סגירה
    לגבוהה אחרי גיל 20

הוספת תגובה

• גיל הצמיחה

ד''ר חגי אמיר
    06/12/2009

שלום איגור.
    גיל הגדילה תלוי בגיל העצמות. לכל אדם מסיבות רבות קיים גיל בו אזורי הצמיחה של העצמות מתגרם ואינו מאפשר יותר צמיחה.
    כיום ניתן לראות אצל הבנים צמיחה עדגיל 18, לעיתים ניתן לראות עדיין בנים שלא "סגרו" את פלטת הצמיחה שלהם עד גיל 21, אולם זה נדיר.
    ניתן לדעת לפי צילום ברכיים אם יש עדיין סיכוי צמיחה או לא.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לאורך צד ימין
    רות
    04/12/2009

שלום,
    בת 52 מזה מספר חודשים אני סובלת מכאב ברגל ימין בנקודה מסויימת ברך שיורד לכיוון השוק וגורם לנימול בכף הרגל. לעיתים אני חשה גם אי נוחות גם בהזרוע הימנית ובצד ימין של העורף בנקודה אחת. במיוחד הכאב הוא כשאני עומדת על הרגל לאחר מספר דקות אני מרגישה כאילו כל הכאב יורד לכיוון כף הרגל וקשה לי ללכת ולעמוד.
    בדיקות דם בסדר, צילום עמוד שדרה וגב תחתון גם הם בסדר. EMG תקין
    תת פעילות של בלוטת התריס, בדיקות תקינות, פרולקטין גבוהה 1555 ומזה כחצי שנה לא מטופלת.
    אודה על עצתכם, למי עלי לפנות ומה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב לאורך צד ימין

הוספת תגובה

• יעוץ

ד''ר חגי אמיר
    06/12/2009

שלום שושי,
    התלונות שלך דורשות ברור נוירולוגי.
    ממליץ לפנות לבדיקת נוירולוג בהקדם.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "בורסה" וכאבי גב
    עמירם
    04/12/2009

לאחרונה אני חש בכאב גב שמקרין על רגל שמאל עד הקרסול. הכאב מופיע בעת ישיבה ברכב או על כסא קשיח. מה הטיפול המומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    "בורסה" וכאבי גב

הוספת תגובה

• כאב גב קורן לרגל

ד''ר חגי אמיר
    06/12/2009

כאבים אלה יכולים לנבוע מסיבות רבות.
    יש לפנות לאורטופד כדי לבדוק את מקור הבעיה ולהמליץ טיפול בהתאם.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועת כף הרגל
    שרית ביטון
    03/12/2009

לפני כ8 חודשים נפלתי וקרעתי את הרצועה ברגל שמאל.
    גודל הקרע ברצועה הוא כ0.8 ס"מ.
    הרופאים המליצו לי על ניתוח כיוון שיש לי כל הזמן בצקות ונוזל בכף הרגל וכאבים בלי סוף.
    שאלתי היא אם אני אכן צריכה לעבור ניתוח.
    אבקש לענות על שאלתי בדחיפות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועת כף הרגל

הוספת תגובה

• ניתוח?

ד''ר יחזקאל טיטיון
    06/12/2009

מאחר ולא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים לא אוכל להמליץ על טיפול ספציפי.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמוד שדרה צווארי
    אייל
    03/12/2009

שלום רב,

אני בחור בן 38. גובה 180 משקל 60 יחסית רזה.
    מזה כ 8 שנים צוואר תפוס כל הזמן. עם הזמן טווח התנועה הלך והצטמצם בעיקר כלפי מטה, מרוב תפיסות. אני מצליח להוריד את הצוואר בערך 10 מעלות למטה. לצדדים כ 45 מעלות. כלפי מעלה גם בערך 10 מעלות.
    עשיתי לאורך השנים כמה צילומי צוואר הכל תקין חוץ מ"העדר לורדוזיס פיזיולוגי".אין מחלות מפרקים או בעיה בעמוד השדרה או בכטרב.
    MRI צוואר לפני שנתיים הכל תקין. בצילומי צוואר וגב עליון רואים גם צלע צווארית.

הבנתי מרופא כאב שכנראה הכל נובע מכאב כרוני ספזם קבוע בשרירים שאני לא מצליח לשחרר אותו. הציע הזרקות לצוואר שטרם ניסיתי. הצוואר התפוס גורם לי לכאבי ראש.
    מעבר לזה אין תופעות בריאות אחרות.

לפני 3 ימים הייתי אצל מטפל אלטרנטיבי ( לא פיזיותרפיסט ). שכבתי על הגב עם ראש על הכרית
    והוא ישב מאחורי ראשי ועיסה לי את שרירי הצוואר מאחורה. בשלב מסוים הוא עשה עיסוי די חזק כ 10 דקות בשרירים לאורך מרכז הצוואר ועד לראש. לא עשה לי מניפולציות.
    בסיום הטיפול הרגשתי קצת מוזר כשקמתי וקצת כאב בחוליות.
    מאז הטיפול יש לי תופעות מוזרות
    - קצת כאב בצוואר, דקירות בתוך שתי הכתפיים, לאורך הטרפזים, לאורך הזרועות ובכפות הידיים. יש קצת התכווצויות של הטרפז גם והקרנה לעבר הראש.
    - הכי גרוע - תחושת של שיוט קצת וכאילו הפרעה קצת בשיווי המשקל
    - תחושה שהופיע 3 פעמים שכאילו הדם מתרוקן מהמוח ועומד להתעלף. פעם אחת זה נמשך כ 30 שניות בזמן שאני בישיבה.
    אין לי תופעות ברגליים או ביתר הגוף.
    אני מאוד מוטרד מזה.
    1. האם יכול להיות שעיסוי חזק של הצוואר גרם לי לפריצת דיסק שם?
    לנזק לחוט השדרה? חלילה לשבץ קל בכלי הדם בצוואר?
    2. מה כדאי לעשות בשלב זה כדי להגדיל את הסיכוי להחלים? האם יש דחיפות לגשת לרופא?
    3. האם רוב הסיכוי שזה יעבור לבד? אתמול והיום הצוואר כבר לא תפוס יותר מהרגיל ולמרות זאת נמשכות התופעות האלה. מאוד מוטרד מהשיוטים.
    מה דעתך?? המון תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    עמוד שדרה צווארי

הוספת תגובה

• הפרעות בעמוד השידרה הצוארי

ד''ר חגי אמיר
    06/12/2009

אייל שלום.
    קודם כל כשאתה מוטרד מבעיה רפואית יש לפנות לרופא לבדיקה.
    הפורם יכול לעזור באינפורמציה אולם איננו במקום בדיקת רופא וטיפול.
    ניראה לי כי התופעות שאתה סובל מהן מתאימות לפגיעה ברקמות הרכות בצואר, תחושות אלו בדרך כלל חולפות תוך מספר ימים.
    אם לא יחלוף יש לפנות לבדיקה נוירולוגית.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ליד הבוהן
    ליאור
    03/12/2009

שלום רב,

אני בן 27. יש לי כפות רגליים מקומרות יחסית, ואולם עד היום לא הייתה לי עם כך בעיה.

יש לי מזה חודש כאבים ליד הבוהן ברגל הימנית (קצת מתחת לבוהן - בחיבור שבין הבוהן לאצבע שליד). אם אני הולך כמה דקות המקום כואב לי ממש, ואם אני מתמקד בנקודה ונוגע בה זה גם כואב.

צילום רנטגן שביצעתי הראה תקינות מלאה של האיזור, ונראה גם שאין חשש לדלקת (אין אודם או נפיחות).

הרופא אמר שאני צריך לשים מדרסים. האם יכולה להיות אפשרות נוספת שתסביר את הכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ליד הבוהן

הוספת תגובה

• בוהן

ד''ר יחזקאל טיטיון
    06/12/2009

לא ניתץן להציע על טיפול ללא בדיקה ואבחון הבעיה.
    אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי רגליים
    הדר החיילת
    03/12/2009

יש לי כאבי רגלים בקשת במשך שנים והם החריפו כשהתגייסתי לפני שנה כשקיבלתי נעלים צב,איות לא אורטופדיות.
    לפני כמעט שלושה חודשים ונהיו לי כאבי רגליים וצליעה ועברתי לנעלי ספורט וזה לא השתפר .
    עשיתי מיפוי עצמות כל גופי+ spect של כפות רגליים והתוצאות הן:
    נצפתה קליטה מוגברת פוקלית סטרנו-קלוויקלרי שמאלי
    ובסיכום :יכול להתאים לשינוי ארטרוטי קל בפרק ה-sc השמאלי

מה זה אומר?זה דלקת במפרק? ואם כן מה הדרכי טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    06/12/2009

אין קשר בין ממצאי המיפוי לךכאבים בכפות רגליים.
    לא ניתץן להציע על טיפול ללא בדיקה ואבחון הבעיה.
    אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי שווה לבדוק

Monshishi
    07/12/2009

האם הצילומים האלו שלך
    ואולי הם צילומים ישנים
    שלא שייכים לכף הרגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב העליון ובכתף שמאל
    שירה
    03/12/2009

שלום רב!
    ילדתי לפני כשלושה חודשים ומאז הלידה יש לי כאבים חזקים בעמוד השדרה בגב העליון (הכאב נעשה חד כאשר אני מותחת וזוקפת את הגב) הכאב גם מקרין כאבים חזקים לאיזור החזה שמתחזקים בעיקר בשינה. בנוסף, יש לי כאב בכתף שמאל שמלווה בהרגשה של חום שורף והרגשת נימול מסביב עד כדי כאבים ביד ונימול באצבעות של כף היד, כדי להקל על הכאב אני מורידה את הצוואר ובכך מותחת את המקום הכואב.
    אינני יודעת אם יש קשר בין הלידה לכאבים ואם יש קשר בין 2 הבעיות המתוארות גם בכתף וגם כאבי גב עליון שמקרינים לחזה.

הוספת תגובה

• כאבים בגב עליון לאחר לידה

ד''ר חגי אמיר
    07/12/2009

שירה שלום.
    מזל טוב עם הולדת צאצאך.
    המצב בו את נמצאת כיום בו את מטפלת בתינוק חדש מטיל עומס כבד על הגב העליון.
    במידה והשרירים של הגב העליון לא היו חזקי ומאומנים מספיק יתכן והטיפול בתינוק יגרום לכאבם אלו.
    אני ממליץ להיבדק, ולהכנס למשטר של תרגילים לחיזוק הגב העליון והתחתון.
    תוך מספר שבועות כל הכאבים יעלמו אי"ה.
    מזל טוב.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע ברגל - שאלה דחופה!
    שיר
    02/12/2009

לפני כחודשיים נקעתי את רגל שמאל ולפני יומים המקרה חזר על עצמו והרגל עדין כואבת. מחר בבוקר יש טיול שנתי מבית הספר של מסלול כ4-3שעות (לא קשה). האם יגרם לרגל נזק אם אני יאמץ אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    נקע ברגל - שאלה דחופה!

הוספת תגובה

• קרסול

ד''ר יחזקאל טיטיון
    06/12/2009

קרסול פגוע צריך מנוחה. במידה ויהיו נקעים חוזרים הסיפור עלול להסתבך לחוסר יציבות כרונית של הקרסול.

בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה