מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה ? שאלה ?.ע.23/12/2009
ד'ר יונה יניב שלום :
אני בת 27 את הזריקה קיבלתי בברך בעקבות דלקת שחזרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר יונה יניב23/12/2009איזו דלקת? הברך היא איבר די גדול, האם ההזרקה היתה לתוך המפרק או לגיד באיזור? מה היתה האבחנה? דלקת של מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחה לגובהאודליה23/12/2009
היי, ראיתי אתר בו הם מציעים ממריצי גדילה אשר גורמות לצמיחה לגובה
רציתי לדעת האם כדאי לנסות או שמדובר במרמה?
ראוי לציין כי הם מתחייבים לתוצאות ולהחזר כספי במידה ואין תוצאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה לגובה
ד''ר זאב פלדברין27/12/2009לדעתי מדובר בהונאה אך רצוי להתיעץ עם אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברך וגב תחתוןטלי23/12/2009
שלום!
אני בת 33. מתחילת שנות ה-20 אני מתעמלת בקביעות. במשך שנים התמדתי באירובי, תקופה מסויימת עשיתי גם ספנינג. לפני כחמש שנים התחלתי לסבול מכאבים באים וחולפים בברך ימין- בדיקות מקיפות שערכתי לא העלו דבר, אבל לפני כשנתיים רופא אחר שביקרתי ציין שאני סובלת משחיקת סחוסים, ואסר עלי להמשיך עם האירובי. בהתאם לכך, עברתי לאשטנגה יוגה. הכאבים אכן חלפו לתקופה מסויימת ואז חזרו שוב, ולפרקים אני מרגישה גם כאבים בגב התחתון וכרגע החלטתי להפסיק לחלוטין כל פעילות גופנית פרט להליכה. אני תוהה- איזו התעמלות מתאימה, אם בכלל, למי שסובל מכאבי בירכיים וגב תחתון, ולאן מומלץ לפנות לאיבחון והתאמה בנושא? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וברכיים
ד''ר זאב פלדברין27/12/2009לגבי כאבי גב יש שורה של תרגילים בסיגנונות התעמלות שונים שיכולים להועיל .
הטוב ביותר הוא פלדנקריס אך גם סיגנגונות נוספים ניתן להתאים כמו פילטיס מיזרון.
לגבי הברכיים יש צורך בתרגילים ספציפיים לחיזוק השרירים סביב הברך ללא העמסה על הסחוס עצמו . יש להתיעץ עם פיזיוטרפיסט לגבי סוגי התרגילים . בכל אופן שחיה ואופנים בדרכ אינה מפריעה לאנשים עם תסמונת פטלופמוראלית במידה ונעישת בצורה נכונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור אבחנהוורד22/12/2009
שלום רב
הובחן באדם בן 36 שעושה פעילות גופנית כמה פעמים בשבוע +כדורסל - כאב חד (במיוחד כשהוא מקבל מכה אקראית באזור ) במרפק ימין
רופאה כללית בקופח כתבה שזה "..אוסטאוכונדרומה קרוב לודאי באיזור פרוצסוס אולקרנון של האולנה".
מה הכוונה לאבחנה הזאת -
תודה רבה
ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוכונדרומה
ד''ר זאב פלדברין27/12/2009אבחנה זו הנה גידול שפיר של העצם . לא ניתן להגיע לאבחנה ללא צילום . לדעתי לפי התיאור מתאים יותר לדלקת בגידים סביב המרפק רצויה בדיקה של אורטופד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה עצבית ?יעל22/12/2009
שלום ,
לפניי כשנתיים בציעתי משיכה דרך הצד של משא כבד מאוד- המשיכה היתה " משיכה אחת חזקה" לא משהו מתון בוצע כדילמנוע נפילה של המשא שעמד ליפול , באותו רגע נתפס לי משהו במרכז הגב בגובה המותניים , במשך כל הזמן הזה יש לי תחושה כאילו "תקוע " לי דיקט קצר ולוחץ בצד אחת של עמוד השדרה בגובה המותניים , רגל ימין ממש חלשה ( היא התרחבה יחסית לשנייה ), קשה לי לעלות במדרגות , כאבי ברכיים כאב גב תחתון , במיוחד הצד הימני שגם מתנפח מידי פעם
האם זו פגיעה שרירית בלבד ?
אם זו פגיעה באחת מהעצבים ( L2L3L4 ׂ ) האם יש אפשרות לריפוי מלא ?
האם צילום רנטגן יכול אבחן את הבעיה או שאני חייבת CT
בדיקת אולטרסואנד ?
פיזיותרפיה יעזור ?
אני חוששת מבדיקת EMG מכוון שבעבר ביצעתי בדיקה כזאת לבעיה בכתף היא כאבה מאוד ואני לא יכולתי להזיז את היד לכמה ימים ואחכ היתה לי תחושה שהמצב נהייה יותר גרוע
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בגפה
ד''ר זאב פלדברין27/12/2009קודם כל צריך בדיקה גופנית מדוקדקת שיכולה קרוב לודאי להגיע לאבחנה בהמשך יהיה צורך בבדיקות עזר . קרוב ךלודאי שיהיה צורך בבדיקת CT רצוי יהיה גם לבצע בדיקת EMG על מנת לאבחן פגיעה רדיקולארית .יש הבדלים גדולים בין הבודקים יש כאלו שלא ממש מכאבים . יש מכון א.מ.ג. בבית מנחמי ברמת גן שאנשים מאוד מרוצים ולא חוזרים כאובים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידייםענת22/12/2009
אני בת 40, אמא ל 4. לאחרונה אני סובלת מכאבים בכל היד, מהכתף ועד לכף היד. הכאב הוא די אחיד לאורך היד, אך לא תמיד באותה עוצמה. וכל תקופה הוא מופיע ביד אחרת. הכאבים הם חזקים, כך שאני לא יכולה לשכב על צד היד הכואבת, ולעיתים מתקשה להרים חפצים.
אשמח לקבל ייעוץ מה זה אומר ומה לעשות.
תודה רבה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב22/12/2009שוב, בלי בדיקה קלינית ע"י רופא אורתופד לא ניתן להשיב - תאור הכאבים לא ממוקד, צריך לברר בבדיקה מה מעורר או מגביר את הכאב ומה מקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסאתי ישראל22/12/2009
לאמא שלי יש שחיקת סחוס מוחלטת בברך שמאל הרופא נתן לה זריקת סינויקס וזה לא כלול בסל הציאו לה תחליף בשם ארטריס רציתי לדעת עם זה אותו זריקה רק חברה אחרת כמו שאמרו או שזה דבר אחר ועם זה ביכלל יעול לעזור
תודה מראש
אתי ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד
אתי ישראל24/12/2009אני מבקשת מאחד הרופאים לענות לי בבקשה ממתינים רק לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ? שאלה ?.ע.21/12/2009
שלום :
לפני כחצי שנה האורתופד נתן לי זריקה בברך בעקבות שהכדורים לא עזרו והזריקה מאוד עזרה לי
לפני כ- 3 שבעות חזרו לי הכאבים
שאלתי היא :
העם באפרש של חצי שנה ניתן לקחת שוב את הזריקה ?
או שצריך לחקות שנה מאז קבלת הזריקה ?
אודה לכם על אזרתכם ועם תוכלו בבקשה לתת לי את צובתכם בהקדם האפשרי
בתודה
מרואש
.ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יונה יניב22/12/2009למה קבלת את הזריקה? האם אלו אותם כאבים? מה היתה האבחנה של הרופא ובן כמה אתה. בלי התשובות לנ"ל יהיה קשה לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברים כתוצאה מתאונהאסנת21/12/2009
בבדיקה של מיפוי עצמות שנערכה לאימי חודש לאחר תאונה נמצא מוקד קליטה פתלוגית בצלעות 8 9 11 12
כמו כן בזיז רוחבי שמאל בחוליות d9 d10 d1
מה המשמעות של התוצאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יונה יניב22/12/2009בדיקת מיפוי עצמות היא בדיקת עזר, בלי בדיקה קלינית, אי אפשר לומר משהו על התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתף - בן 15יובל21/12/2009
שלום רב,
בני בן ה 15 משחק כדורסל באופן קבוע (4-5 אימונים בשבוע) ובנוסף, לא הרבה, מתאמן בבית במתח, שכיבות סמיכה וכד'.
לפני כשלושה חודשים החלו לו כאבים בכתף ימין. הכאב הוא "פנימי", לא מופיע תמיד ולא חזק אך מציק. אין לו הגבלה בתנועה. הוא עבר את הבדיקות הבאות:
צילום רנטגן - נמצא תקין
אולטרא סאונד - לא נמצא דבר
MRI - "נראה אזור של סיגנל גבוה בגיד הסופרה-ספינטוס בסמוך לאינרציה, מכוון טנדינופתיה. המסה השרירית תקינה" השאר נמצא תקין
האורטופד שבדק אותו אמר כי הבדיקה תקינה למרות הממצא וכי אין מה לעשות מלבד המנעות מפעילות כאשר הכאב מופיע.
האם יש מקום לבדיקות נוספות? טיפול? חוות דעת נוספת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
גל21/12/2009הי, בתור סטודנטית לפיזיותרפיה, אני יכולה להגיד לך שכאב כזה קשור לפעילות שהוא עושה- הגיד של הסופרה ספינטוס כל הזמן משתפשף באקרומיון (חלק מעצם השכמה) ויש מעין צביטה (impigment). זה בעייתי כי הגיד יכול לפתח ככה דלקות וימשיך לכאוב.... 4-5 פעמים בשבוע של פעילות כזו ועוד אימונים בבית זה כבר יותר מדי לדעתי.... כדאי להפחית את הפעילות וכמובן להפסיק ברגע שכואב.
אבל שוב, אני סטודנטית אז בואי נחכה לעצת הרופאים באתר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםנ21/12/2009
שלום,
אני בת 25, בריאה עם כאבי ברכיים כבר 7 שנים.
בעבר כתבתי את הבעיות שיש לי שם והאבחנה שלכם הייתה שחיקה בסחוס.
רציתי לדעת מה ניתן לעשות במקרה כזה?
אני מאוד אוהבת פעילות גופנית ורוצה להתחיל לרקוד אך פוחדת להרע את המצב
אשמח לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים
ד''ר יונה יניב22/12/2009את צריכה להבדק ע"י אורתופד שיברר מה הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה. אם הבעיה בסחוס הפיקה -מ יש תרגילי חיזור שיכולים להוריד את הכאב. לאחר חיזוק השרירים אין סיבה ניראית לעין, שלא תוכלי לרקוד בגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםמיכל לנדה21/12/2009
שלום רב,
אני סובלת כבר שנים מידי כמה חודשים מכאב ברגל ימין שלא מוסבר על ידי פציעה שעברתי או משהו כזה.
הלכתי לאורתופד שאמר לי שזו פריצת דיסק אבל אין לי כאבי גב. ולאחר כמה זמן הכאבים נעלמו וחזרו שוב עכשיו.
למי עליי לפנות לאבחנה יותר מדוייקת? איזה מומחה מתאים לכאב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב22/12/2009עלייך לפנות לאורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת כתףשני20/12/2009
אני מתאמן אקרובטיקה וכשניסיתי לבצע תרגיל מסוים שכולל התברגות (סיבוב מהיר של הגוף) בשכיבה, ובטעות התנגשתי במזרן ואולי סובבתי את הכתף או שאולי היא פשוט חטפה זעזוע מהמכה.
זה קרה לפני שבוע וחצי, מאז התנועה של הכתף היא רגילה לחלוטין ולא כואבת ברוב זויות התנועה מלבד כאשר היד מוסטת אחורה או נתונה ללחץ כמו ב"הורדת ידיים". ואז יש כאב חד כזה בכתף (ללא הגבלת תנועה אלא רק כאב) מעולם לא פרקתי כתף או חוויתי אף פציעה דומה.
מה זה עשוי להיות? ומה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובכל זאת
שני23/12/2009איזשהי תגובה רעיון או הצעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בכתף
ד''ר זאב פלדברין27/12/2009לפי התיאור לא מדובר בפריקה של הכתף אלאבמתיחה של שרירי הכתף .
קרוב לודאי שמנוחה יחסית תוך המנועות מהתנועת הגורמות לכאבים לשבועים שלוש תוך שימוש במשחת ולטרן במידה ויש אזור כאוב יפתרו את הבעיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסאודואתרוזיס לעומת אוסטאוארתריטיסיעל20/12/2009
שלום,
אשמח אם תוכלו להסביר לי בקצרה מה ההבדל בין פסאודואתרוזיס לאוסטאוארתריטיס
(גילוי נאות - אני סטודנטית לרפואה, אבל לא מצאתי לזה תשובה טובה בספרים (פסאודוארתוריזס בכלל לא מופיע בהריסון), אני שואלת כי ראיתי בתיק של חולה, שמנהל המחלקה רשם שיש פסאודוארתרוזיס, למרות שלי זה היה נראה יותר כמו אוסטאוארתריטיס - התמונה הקלאסית עם מפרקי DIP בולטים. עיוותים נוספים היו גם בברכיים ובמרפקים)
באמת שאשמח לתשובה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתה לי טעות כתיב -*פסאודוארתרוזיס
יעל20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוידוארתרוזיס אוסטאוארטריטיס
ד''ר חגי אמיר24/12/2009פסאודו - מדומה, ארתרוזיס- מפרק = אזור שלא צריכה להיות בו תנועה או מפרק, ועקב שבר או פתולוגיה נוצרה בו תנועה , מעין מפרק , ולכן מפרק מדומה.
אוסטאו - גרמי ארתריטיס - דלקת במפרק. = דלקת במפרק ובעצם הסמוכה לו. יותר מקובל אוסטאוארתרוזיס, פתולוגיה במפרק ובעצם. בדרך כלל הכוונה לשינויים ניווניים המופיעים בפרקים עקב שחיקת סכוסים צמיחת אוסטאופיטים, התגרמות יתר תחת הסחוסים, ולעיתים ציסטות תחת הסחוסים.
בהצלחה בלימודים
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים- דחוףֱמאיה17/12/2009
כל פעם שאני רצה או קופצת השוקיים (בין הברכיים לקרסוליים) הקדמיות (מגיע מהעצמות) כואבות לי ממש!! מימה זה נובע? זה הרי עצם ולא שריר..
אציין שהכאב מגיע מיד עם תחילת הפעילות ומסתיים מיד עם הפסקתה..
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוקיים
ד''ר זאב פלדברין20/12/2009לפי התיאור קרוב לודאי יש לך דלקת ברקמת החיבור שמצפה את העצמות . השרירים והגידים מתברים לעצמם באממצעות רקמה שנקראית פריאוס . ריקמה זו עלולה לפתח דלקת בעקבות מאמצים . מדובר בתופעה המכונה SHINE SPLINTS
מידרסים יכולים להועיל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי רגליים
יוליה25/01/2011שלום. לי יש אותה בעיה כמו למאיה, רק גם אחרי אימון, במיוחד בלילות יש כאבים חזקים. אם אני עושה הפסקות כ-3-5 ימים זה עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)