פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכה בברך.
    עדן
    12/11/2009

בס"ד

שלום רב . אתמול ב11 ל11 בלילה החלקתי בגלל רצפה רטובה, רגל שמאל שלי החליקה וקיבלה כתוצאה מההחלקה מכה חזקה בברך שמאל מקורת הדלת . כרגע אני מתקשה בלרדת מדרגות וכן לעלות הרגשה של כאב, לחץ בברך וגם סוג של כאב בכיפוף הרגל. אפשר לתת לי טיפים מה לעשות, ואולי שיעור לגבי מה יכולה להיות הפגיעה ? תודה רבה עזרה תעזור לי כאן מאוד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכה בברך.

הוספת תגובה

• חבלה לברך

ד''ר זאב פלדברין
    16/11/2009

בשלב ראשון רצוילקרר אתהמקום לשים חבישה אלסטית וניתן במידה והדבר מותר לך לקחת ADVIL במידה ואין הוראת נגד בדרכה הכא מוטב לאחר מספר ימים במידה ויש קושי בהנעה- נעילה או אי יציבות לגשת לבדיקה של אורטופד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחחח הברכיים... :-(
    נטלי
    12/11/2009

שלום רב לצוות המומחים,
    איני בטוחה כמה הארות אוכל לקבל באמצעות פורום זה אבל בטוחה שאחכים יותר מהידע שיש ברשותי עכשיו..
    בעקבות ניתוח (ע"ש וויליאמס) לפני כ- 15 שנים בקרסול ימין, נפגעה ברך שמאל.. לטענתי רוב המשקל הולך על הרגל הבריאה (ואני צועדת הרבה..). עקב כך, שוק שמאל רחבה יותר משמעותית משוק ימין ומציקה 24/7 (גם בשעת מנוחה..) לאחרונה אני סובלת מכאבים בברך שמאל. אורתופד שביקרתי אצלו שבוע שעבר הפנה אותי לסדרת צילומים. לפני כמה דקות ממש חזרתי ובידי הדיסק.. התור שנקבע לי לאותו רופא מיועד לעוד שלושה שבועות.. קיויתי שאולי אחד מהרופאים המגיבים בפורום זה יוכל לחוות דעתו/ה על מצבי כי הסקרנות קצת "הורגת" אותי ;-)
    צירפתי שתי תמונות להמחשה.
    (חילקתי את התמונות בשתי הודעות כיוון שאין אפשרות לצרף שתיים בהודעה אחת).

המון תודות מראש,
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    אחחח הברכיים... :-(

הוספת תגובה

• צילומי קרסול וברך

ד''ר זאב פלדברין
    16/11/2009

הצילומים עצמם אין בהם ממצא חריג אין שחיקה מיוחדת לכן ללא בדיקה מלווה הם נראים תקינים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחוס באצבעות כף היד
    אביבה
    12/11/2009

שלום רב,
    אני בת 65 ולאחרונה חשה כאבים בכף היד ובאצבעות. אתמול הייתי אצל ראומוטולוג שטען כי מדובר בסחוס שנחלש בעקבות הגיל ואין דרך לטפל. האם יש בכל זאת משהו שיכול להקל על הכאב?הדפסת ההודעה

לקביעת תור
    סגירה
    סחוס באצבעות כף היד

הוספת תגובה

• כאב מפרקי

ד''ר יונה יניב
    12/11/2009

תלוי באיזה מפרק מדובר. בתלות במפרק, הטיפול יכול להיות פיזיותרפי, ניתוחי, או רק תרופתי וזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לגבס קל
    דנה
    12/11/2009

שלום,
    לפני כשבועיים שברתי את קרסול שמאל והושמתי בגבס. ביקורת שערכתי כשבוע לאחר מכן הראתה על מצב תקין. לשאלתי, הסתייג האורטופד ממעבר לגבס קל. הגבס הרגיל מאוד מכביד על התנהלותי היומיומית. האם ניתן לעבור בכל זאת לגבס קל? האם יש לכך השלכות על שיקום הרגל, ולטווח הארוך?
    תודה מראש, דנה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות בנוגע לגבס קל

הוספת תגובה

• גבס קל

ד''ר יונה יניב
    12/11/2009

מעבר לגבס קל לאחר שבוע או לפני שהשבר מספיק "דביק" מסכנת את עמדת השבר, פשוט בגלל העובדה שמורידים קיבוע והעמדה יכולה להשתנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי החלפת מפרק ירך
    גל
    11/11/2009

שלום למומחים,
    אני מנסה למצוא מידע לגבי החלפת מפרק ירק באינטרנט ולא ברור לי מה ההבדל בין:
    bipolar protesis לבין total hip replacment
    תודה רבה,
    אשמח לתשובה, זה חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי החלפת מפרק ירך

הוספת תגובה

• THR

ד''ר זאב פלדברין
    16/11/2009

פרוטזה ביפולארית הנה תותבת המחליפה רק את החלק הפמוראלי והיא נחשבת כהמיארטרופלסטיקה כלומר החלפה של חצי המפרק רק הצד של עצם הירך בעוד שהצדשל המרחשת האצטבולום לא נוגעים בו . מנג כמובןה THR מחליפים את שני הצדדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור גיד אכילס
    חגי פרנקל
    11/11/2009

לכבוד ד"ר יחזקאל טיטיון
    שלום רב
    אני סטודנט שנה ג' לחינוך גופני ולתנועה במכללת סמינר הקיבוצים.
    במסגרת לימודי במגמת טיפוח תנועה ויציבה, אני עושה עבודה בנושא קיצור בגיד אכילס.
    מכיוון שאני מתקשה למצוא חומר ביבליוגרפי, מאמרים וספרים שמסבירים על התופעה, אשמח אם תוכל להכווין אותי למקורות שאתה מכיר, שיכולים לעזור לי.
    תודה רבה
    חגי

לקביעת תור
    סגירה
    קיצור גיד אכילס

הוספת תגובה

• מאמרים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/11/2009

אני מציע לך לבצע חיפוש בגוגל או ב-MEDSCAPE או ב- PUBMED

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר תפוס בצוואר (+נפיחות בצוואר)
    יונתן
    10/11/2009

שלום רב,

אינני כל כך בטוח אם הבעיה שלי מאימה לנושא הפורום, אבל יש רופאים בפורומים אחרים שהמליצו לי לפנות לפורום זה, בכל מקרה אשמח לקבל עזרה, תודה מראש ומתנצל על ההודעה הארוכה.

לפני חודשיים עברתי עקירת שן בינה עליונה שמאלית אלצ רופא שיניים , העקירה הייתה מאוד קשה והרופא הפעיל כוח אדיר על מנת לעקור את השן. יומיים לאחר העקירה הופיעה נפיחות בצוואר (בצד שמאל) מלווה בכאבים (לא כאב בלתי נסבל), ולאחר מכן שמתי לב שיש גידים בצוואר תפוסים/מתוחים או אולי זה שריר תפוס, באופן כללי התנועות בצוואר היו ללא הגבלה אבל יש תנועות מסויימות שבהן יש הגבלה בתנועה (והגידים בולטים ונגרם כתוצאה מכך כאבים) למשל אם אני מנסה למתוח את הצוואר לצד השני אז יש גידים בולטים בצוואר בצד שמאל (אלה גידים שמחברים בין הצוואר לכתף) ובמקרה הזה אם אני לוחץ על הגידים אז הם מאוד "קשים" (לא גמישים) כמו ברזל ואני מרגיש שמשהו תופס את הצוואר מבפנים (יש הגבלה קצת בתנועה במקרה זה) לעומת באותה תנועה אבל בצד ההפוך אין שום דבר שבולט והתנועה חופשית יותר ואין כאבים.
    לציין כי מידי פעם יש כאבים בצוואר שמקרינים לראש (במיוחד לאזור האוזן), וגם לכתף וזה מאוד מפריע לי.
    פניתי כמובן לרופא משפחה שבהתחלה אמר לי שהוא לא רואה שום דבר מסוכן (כמו בלוטות לימפה מנופחות או כל דבר אחר מסוכן נשלל ע"י רופא המשפחה)
    ייעוץ אצל רופא אף אוזן גרון, נישללה כל בעיה
    ייעוץ אצל כירורג כללי, נישללה כל בעיה
    ייעוץ אצל רופא השיניים , נישללה כל בעיה
    מכיוון שיש כאבים ויש גידים שבולטים בצוואר (הגידים בולטים רק בתנועות מאוד חריגות- ובמקרה זה אני מרגיש שמשהו תפוס בצוואר ויש הגבלה בתנועה) פניתי שוב לרופא המשפחה והראיתי לו את הגידים (ואת הנפיחות שבצוואר) והוא אמר שככל הנראה יש שריר תפוס והוא אמר שזה לא מסוכן, והוא אמר לי להשתמש בוולטרן.
    אני השתמשתי בתרופה סוויס רליף (ספריי) במשך 4 ימים (חומר פעיל: Diclofenac sodium 4% ), ויש קצת שיפור אך עדין יש נפיחות בצוואר ויש גידים תפוסים. (האם מומלץ לי להמשיך בטיפול זה?)

רציתי לשאול איך ניתן לטפל בבעיה שיש לי? האם יש טיפול? האם הגידים התפוסים או השריר ישתחרר עם חלוף הזמן? האם יש טיפול מסויים (תרופה או כל דבר אחר) שתוכל לומר לי (ולהמליץ לי) עליו שיכול לעזור לי אם אני אבקש אותו מרופא המשפחה?

אני מאוד מאוד מודאג, נא לומר לי איך ניתן לשחרר את השריר התפוס, מקווה מאוד שתוכל לעזור לי ותודה מראש
    יום טוב.
    מתנצל שוב על ההודעה הארוכה.

הוספת תגובה

• המשך

יונתן
    10/11/2009

אני בן 24, ומעולם לא היו לי בעיות בצוואר לפני עקירת השן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר לאחר עקירה

ד''ר זאב פלדברין
    16/11/2009

ישנה סבירותש בשל המאמץ שבוצע בעת העיקרה יש לך כאבים שרירים בצוואר . הכאבים יחלפו אך זה יכול לקחת מספר שבועות. בשלב זה הייתי ממליץ במידה ואין הוראת נגד לקחת קורס קצר של נוגדי דלקת NSAID שרופא המשפחה יכול לתת לך או שתקנה ADVIL במידה וזה מותר לך וקצת עיסוי למקום וסבלנות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוית שריר בצוואר

בחור
    13/12/2009

שלום רב,

בהמשך להודעה שלי, -אין צורך לקרוא את ההודעה הקודמת, אני מצרף כאן תקציר.
    לאחר עקירת שן בינה עליונית שמאלית, התנפח הצוואר ויש בליטה של השרירים בצוואר ובחלק המחבר בין הצוואר לכתף. השריר בצוואר מאוד קשיח- ככל הנראה מדובר בעוית שריר- שריר תפוס.

התחלתי טיפול אצל פיזיוטרפיסט- אך לצערי הרב שככל הנראה הטיפול לא כל כך עוזר.. אחרי הטיפול אני רואה שיש שיפור- אבל 3-4 שעות לאחר מכן - הכל חוזר למצבו הקודם וכאילו שלא עשיתי שום טיפול...אני עכשיו חסר אונים מול השריר התפוס שיש לי...
    האם יש טיפול יותר טוב שיכול לעזור?
    הרוקח אמר לי שיש תרופה בשם מוסקול שהיא נועדה לטפל בעוית שריר? רציתי לדעת עד כמה חומר ה"ארפאנדרין" יעיל בטיפול עוית שריר? והאם ייתכן שאצטרך לטיפול ארוך (מבחינת זמן) בתרופה זו?

האם ייתכן שהשיריר שנתפס לעולם לא ישתחרר?
    ואם יש אפשרות שהוא ישתחרר אז מהו משך זמן ההחלמה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בידיים
    שושה
    10/11/2009

ילדתי לפני 3 חודשים, הינוקא ניזונה מהנקה מלאה.
    בערך מכחודש לאחר הלידה יש לי כאב מציק שמגביל מאד תנועת הידיים מאזור הכתפיים (בחלק קידמי של הזרוע ), וכן בלילה באופן קבוע "נרדמות" לי כפות הידיים ולעיתים עד חצי הזרוע.

מציינת שלפני כ-6 שנים, בינקותה של בכורתי, סבלתי בשתי הידיים מ- de Quervain syndrome , ולאחר ששני סשנים של זריקות סטרואידים מקומיות לא פתרו והוצע ניתוח שלא רציתי לעשות, פשוט חייתי עם זה עד שעבר לבד כעבור כשנתיים כשגדלה והפסקתי להניק ולחתל...

האם יש קשר בין המקרים? האם הידיים הרדומות קשורות לנושא? יש מה לעשות כדי להקל (כאמור אני מניקה..)?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בידיים

הוספת תגובה

• לאחר לידה

ד''ר יונה יניב
    12/11/2009

במכתבך תארת 2 בעיות שונות - אחת - כאבים באיזור הכתפים-זרועות במהלך הנקה - יש להבדק ע"י אורתופד לברור מקור הכאב. הבעיה השניה קשורה ללחץ על עצב בשרש כף היד ומתרחשת לפעמים בהריון וסביב הלידה. לרוב חולף בטיפול עם סד מתאים אבל יש צורך בבדיקה ע"י אורתופד או כיר' של יד ובצוע בדיקה של העצבים הנקראת EMG. לפי הבדיקה אפשר יהיה לראות מה מיקום הלחץ על העצב - בשרש כף היד או במקום אחר וכמובן את מידת הלחץ שיא חשובה כדי לראות אם טיפול בסד יהיה מספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל בריצה
    דוד
    10/11/2009

שלום רב.
    אני בן 30 בריא, גובה 1.75 משקל 70.
    התחלתי להתאמן באינטנסיביות ריצות של כ-10 ק"מ, 3 פעמים בשבוע.
    בשלב מסוים החל כאב בזמן ריצה בעליה או ירידה שמתחיל בגיד אכילס ומקרין לאחורי הברך.
    הפסקתי לרוץ לחלוטין למשך כ-3 שבועות.
    נועצתי באורטופד וחזרתי לרוץ תוך נטילת כדורי אטופן פעמיים ביום שנרשמו לי למשך שבועיים.
    ביצעתי צילומי רנטגן של ברך וקרסול שיצאו תקינים לחלוטין.
    בכל ריצה כואב קצת פחות, כך שניתן לומר שיש שיפור.
    את הריצה אתמול עברתי עם כאבים קלים מאד בברך בסוף הריצה שלא מנעו ממני לסיים את הריצה, כך שבזמן שסיימתי את הריצה הרגשתי שהבעיה ממש נפתרה.
    ואז עמדתי דקה או שתיים. וכשהתחלתי ללכת (לא לרוץ) דווקא אז פתאום פילח את רגלי כאב חד שהתחיל מגיד איכלס, עלה למעלה דרך השוק עד למאחורי הברך, ולברך עצמה.
    הכאב היה עז ולא יכלתי ללכת בלי לצלוע.
    להפתעתי, ביצוע תרגילי מתיחות לרגל העביר את הכאב לחלוטין - הרגשתי ממש כיצד תנועת המתיחה של הברך מקלה מאד על הכאב.
    לאחר כמה דקות, בבית, בישיבה, הכאבים חזרו בעוצמה פחותה בהרבה.
    אינני סובל מכאבים כלל כאשר אני לא רץ, בשום מצב - גם אם אני הולך, מקפץ ורוקד במשך שעות. הכאבים קשורים אך ורק לריצה.
    האם יש טעם לקנות מגן קרסול ולנסות להמשיך לרוץ?
    אני מבולבל מאד.
    מצד אחד אני מעוניין להמנע ממיפוי עצמות שלא לצורך, שזה להבנתי השלב הבא בבדיקות.
    מצד שני, אני לא מעוניין להמשיך לרוץ ולגרום לעצמי נזק חמור שעלול להסתיים בניתוח.

אשמח מאד לעצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל בריצה

הוספת תגובה

• כאבים

דוד
    10/11/2009

שכחתי לציין עוד דבר:
    לפני מספר שבועות, כאשר הכאב בזמן ריצה היה חמור יותר, אם נגעתי חזק, גם בזמן מנוחה, בגיד אכילס, הרגשתי כאב חזק, והאורטופד זיהה זאת כדלקת בגיד אכילס. (עכשיו כבר לא כואב לי בגיד אכילס כאשר אני נוגע בו). בנוסף הוא חשד בבעיה בברך, למרות שאני מניח שמדובר בבעיה אחת שגורמת לכאב בגיד אכילס, בשוק ובברך.
    האם תיאור הכאבים מהם אני סובל בריצה יכולים להתאים לדלקת או בעיה כלשהי בגיד אכילס או בעיה שנגרת כתוצאה מאותה דלקת?
    אני משתמש במדרסים שנעשו על פי מידת גבס ואף חזרתי למכון האורתופדי שהתאים לי אותם לבעיה בגיד אכילס (הוסיפו הגבהה בעקב) ואני משתמש בנעלי ריצה טובות.
    האם שימוש בנוסף במגן קרסול מיוחד לגיד אכילס יכול לעזור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

דודי
    14/11/2009

עברו 4 ימים מאז שהעליתי את השאלה,
    (לא רכשתי מגן קרסול ולא עשיתי פיזיותרפיה), במשך ימים אלה סבלתי מכאב
    קל בברך שלעתים החמיר בעליה. היום הכאב כבר התפוגג.
    היום רצתי ריצה נוספת של כ-10 ק"מ.
    הריצה הסתיימה במלואה ללא כאבים בכלל.
    מספר דקות לאחר הריצה החלו כאבים בצד שמאלי-אחורי של ברך רגל שמאל,
    שעברו מאליהם כעבור מספר דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בארזור גיד האכילס

ד''ר זאב פלדברין
    16/11/2009

לשאלתך כן מגן לגיד האכילס יכול להועיל לכאבים מהסוג שאתה מתאר .
    בנוסף רצוי מאוד לעשות חימום טוב ומתיחות לפני הריצה על מנת שהמקום יהיה חם ומוכן למאמץ שבפעילות הגופנית .בנוסף ניתן לבצע בדיקת US וצילומים ואין צורך לבצע במידית מיפוי עצמות . רצוי להתאים את עומס הפעילות למיגבלות שיש לך ולא ללכת עם הראש בקיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דודי
    17/11/2009

אכן מדובר בהתמכרות קשה ויש נטייה שלא להפחית מעצמת האימון
    לאחר שהגעתי לרמה מסוימת, אך כפי שציינתי לקחתי מנוחה מלאה
    של מספר שבועות.
    לאור השיפור הניכר חזרתי להתאמן כרגיל,
    במידה והכאבים יחזרו אבקש הפניה ל US ומרשם למגן קרסול,
    ואף אשתדל להפחית באימון.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ACL
    שלומי
    09/11/2009

שלום,
    אני בן 44 וסובל מקרע מלא ברצועה הקדמית מעל 10 שנים.

איכות החיים נפגעת ולפני כחצי שנה המצב החמיר.

בצעתי MRI לפני שנתיים שהראה בוודאות קרע מלא ב ACL, ואורטוסקופיה לפני חצי שנה שהראו קרעים גם במיניסקוס, האורטופד שניתח ניקה את הקרעים והמליץ לי על ניתוח שחזור רצועה קדמית .
    לאחרונה התגברו הכאבים ואני מוגבל מאד בפעילות ספורטיבית ובהליכה ארוכה.
    מתוכנן לי ניתוח בעוד חודש בבית חולים רמב"ם ע"י דר כרכבי, .
    האם יש סיכון בניתוח שכזה? מה אחוזי ההצלחה בניתוח כזה? האם יכול להחמיר את המצב?
    כמה זמן אאלץ לשהות בבית עד לחזרה לעבודה? ( אני בתפקיד ניהולי ולא יכול להעדר זמן ממושך).
    האם מומלץ בגילי לבצע ניתוח כזה או שעלי "לחיות" עם זה?

בסה"כ אני עושה היום ספינינג והליכות אך זה כרוך במאמץ וכאבים.
    מקווה שתעני לי על השאלות כי אני ממש מוטרד ולא יודע מה להחליט.
    בתודה מראש, שלומי.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ACL

הוספת תגובה

• ניתוח לשחזור ACL

ד''ר זאב פלדברין
    16/11/2009

הניתוח יכול להעשות גם בגילך ה"מתקדם". לגבי סיכונים בכל ניתחוח יש סיכונים וסיבוכים דר"כ תוצאות הניתוח טובות יותר מהמצב לפניו ולכן ישנה הוראה והמלצה רפואית לעבור את הניתוח לגבי יתר השאלות יש לשאול את המנתח ,הפרוטוקול של כל אחד לגבי שיקום שונה בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול בכף יד...
    שירז
    09/11/2009

שלום רב
    אני בת 32 ולאחרונה החלה נרדמת כף ידי בשינה. פניתי למומחה כף יד אשר ערך לי מספר בדיקות חיצוניות והוא חושד בתסמונת התעלה הקרפלית. על מנת לאשש ההבחנה, שלח אותי הד"ר לשתי בדיקות - צילום רנטגן של הצוואר ובדיקת EMG לעצב כף היד. היום ביצעתי את צילום הרנטגן וזו התוצאה:
    "מבנה חוליות הצוואר וצורתן שמורים. שינויים ארטרוטיים במפרקים אונקוורטברליים C4".
    אשמח לפרשנותך מה אומר המשפט לעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    נימול בכף יד...

הוספת תגובה

• נימול

ד''ר יונה יניב
    10/11/2009

בלי תוצאת הEMG ובדיקה - אין שום משמעות לצילום פרט לכך שאת לא צעירה מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר הטיביה אנטריורי
    David
    09/11/2009

שלום
    יש לי כאבים בשריר הטיביה אנטריורי לאחר כמה דקות שאני רץ

האם זה שיברי מאמץ או הליכה? ומה אופן הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    שריר הטיביה אנטריורי

הוספת תגובה

• כאבים בקידמת השוק.

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2009

דויד שלום,
    יתכן שאתה מתאר שבר מאמץ, אולם יש עוד אפשרויות לכאבים בקידמת השוק.
    כדאי שרופא ישים יד על השוק שלך ויבדוק במה מדובר.
    במיה ואכן מדובר בשבר מאמץ, רצוי להפסיק פעילות מאומצת לרגליים לתקופה של כשלשה שבועות, ואז לחזור בהדרגה לפעילות לריצה תוך הגברה הדרגתית של העומס הן במרחק והן במהירות הריצה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה מאוד בנוגע לבעית רגל בה
    חופית
    09/11/2009

שלום רב,
    אני מצאת בשבוע 30 להריוני ומהשבוע ה 20 אני סובלת ככל הניראה (ככה הובחנתי) בדלקת בקשת של הרגל בעקבות שינויים הורמונליים ועליה במשקל (למרות שלא חלה עליה גדולה).
    הטיפול שהומלץ לי בעקבות מצבי הוא פיזיוטרפיה, נעילת נעליים עם מדרסים.
    אני הגעתי למצב מחמיר שאני הולכת עם קביים ואיני מסוגלת בכלל לדרוך על כף הרגל.
    הייתי מעוניינת לדעת האם מצב זה יחלוף לפני סוף ההריון?
    האם קיים סיכוי להחמרה נוספת עד לביום ההריון?
    האם לאחר ההריון במידה וזה לא חולף האם תהיה קיימת אפשרות של טיפול רפואי אחר ממה שאני קיבלתי בזמן ההריון?
    האם היום במצבי יש אפשרויות טיפול אחרות ממה שאני מטופלת?
    ואיזה טיפול פיזיוטרפי מוצע לי במצבי?
    בבקשה בבקשה אני חייבת לקבל התייחסות לשאלותי, זה מצב מאוד מייאש.
    בהמון תודה מראשהדפסת ההודעה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגלים בהריון

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2009

שלום בת,
    אכן כניראה הגדרת את הבעיה בצורה נכונה.
    את זקוקה להנחיה כעת על סוג הנעליים שכדאי לנעול. קורס קצר של נוגדי דלקת בשלב זה לא יזיק.
    סביר שהכאבים יוקלו או יעלמו תוך שבעות עד חדשים לאחר הלידה.
    במידה ולא יש מקם לבדיקה אז וטיפול בהתאם למצב.
    לפחות במקרה שלך הסבירות גבוהה שהמצב יחלוף לאחר תום ההריון.
    בשעה טובה ומוצלחת
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה זה בהחלט מרגיע ומעודד

חופית
    09/11/2009

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ביד ימין(פציעת ספורט)
    ירדן
    08/11/2009

בזמן אימון כדורסל נפלתי על האגודל ב יד ימין ושברתי את THUMB SPICA
    FRACTURE WRIST CLOSED
    גיבסו לי את היד ואחרי 3 שבועות זה המצב(תמונת רנטגן מצורפת-עם הגבס)
    האורטופד הקרוב בקופה שלי לא הצליח לזהות את השבר.
    האם תוכלו לזהותו?ולהודיע לי בבקשה על מצב החלמתו?תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ביד ימין(פציעת ספורט)

הוספת תגובה

• צלום

ד''ר יונה יניב
    09/11/2009

לא מצליחה להעלות את הצילום אבל - נשמע שלא ש ברת את הthumb spica פשוט כי זה סוג הגבס שקבלת. בדכ"ל גבס כזה שמים בחשד לשבר של עצם הסירה, גם אם לא רואים את השבר עצמו. אם לא רואים את השבר, לאחר כשבועיים רצוי להוריד את הגבס, לעשות צילום חוזר, לבדוק שוב את היד ולהחליט על המשך טיפול או ברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    10/11/2009

ועדיין המחשב שלי מסרב להכיר כתןבת כזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה צולבת אחורית?
    חן
    08/11/2009

שלום,
    אני בת 17 עם גמישות יתר במפרקים, ולפני חודש כמעין בדיחה לא מצחיקה מישהו חשב שלשבת על הברך שלי בזמן שאני מיישרת אותה (עם זווית בגלל הגמישות יתר) יהיה מצחיק.
    הוא ישב על הברך (70 קילו) למשך דקה ולא הרפה בזמן שנוצרה של כמעט 90 מעלות כלפי מעלה בברך, יחד עם קולות של קריעה קנאקים איומים וכאבים.

אני כבר חודש מתענה בכאבים ביישור קיפול הרגל וכשאני דורכת עליה כואב לי מהמשקל המופעל.
    אין נפיחות או כל דבר דומה.

אני מודעת שאני צריכה ללכת לרופא, הייתי רוצה לדעת פשוט איזה בדיקות הוא יעשה או ימליץ, מה מידת הנזק שנעשתה על ידי אותו בדרן וכמה זה עלול להיות חמור?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועה צולבת אחורית?

הוספת תגובה

• נזק בברך

ד''ר חגי אמיר
    09/11/2009

חן יקרה.
    אכן קיים סיכוי סביר שניגרם נזק לרצועות הברך שלך.
    את מידת הנזק נתן יהיה לבדוק רק בבדיקה ישירה של הברך, ובמידת הצורך על ידי בדיקות עזר כמו אולטרהסאונד, או MRI.
    אם יש נזק לרצועה הצולבת יתכן ויהיה מקום לשיחזור ניתוחי, אולם זאת ניתן לדעת רק לאחר בדיקה מדוקדקת.
    לכי לרופא.
    הצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה