מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ניתן לעשות?תמר17/12/2009
לפני כחודשיים אבחן האורטופד שלי אצבע קופצנית באגודל יד ימין.
נעשה לי סד, אך אין שיפור. לחר צילום שנערך התוצאה היא OSTEOPENIA
בעצמות, יותר באזורים PERIARTICULAR .
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע הדק
ד''ר יונה יניב18/12/2009לשתובת הצילום אין קשר ל"אצבע הדק" שלך. לרוב! (אך לא תמיד), טיפולי פיסיותרפיה וריפוי בעיסוק עם סדים, אינם מועילים. ניתן להזריק זריקת סטרואידים מקומית שיכולה לעזור למספר חדשים או (לעיתים רחוקות) לתמיד וניתן לעבור ניתוח פשוט בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסול וקרע ברצועהאלעד17/12/2009
שלום ד"ר,
אני סובל משבר בחלק הפנימי של קרסול שמאל כמו גם קרע ברצועה.
לאחר שבועיים בהם הייתי עם תחבושת (לא זיהו את השבר בהתחלה) הגעתי לביקורת והרופא ראה כי כף הרגל נוטה קדימה והורה לעשות לי סד גבס 90 מעלות.
בכדי להכין את הסד על הרגל הופעל לחץ חזק על הקרסול בכדי להביאו למצב של 90 מעלות.
שאלתי היא האם לחץ שכזה לא יגרום לתזוזת השבר ולנזק נוסף?
תודה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול
ד''ר חגי אמיר17/12/2009שלום אלעד.
חשוב שאורטופד יראה את הרגל וצילום הביקורת כדי שידע אם יש לחץ במקום שלא צריך להיות.
תלוי מאד באיזה שבר מדובר. לכל שבר הניהול קצת שונה.
אורטופד ידע מה צריך לעשות ומתי.
בהצלחה
דר' אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב בנשימהital16/12/2009
הבוקר נשמתי רגיל והרגשתי כאב פתאומי חזק בגב, 1-2 דקות מאוחר יותר הרגשתי שבית החזה כואב לי בנשימה (במקביל למיקום הכאב בגב בצד שמאל), אני נמצאת במקום קר (למרות שזה קרה בבית)
חיממתי עם בקבוק חם, זה לא הועיל.
אבקש לקבל עזרה והכוונה מה ניתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בגב
ד''ר חגי אמיר17/12/2009אם המצב ממשיך ומטריד יש לפנות לרופא שיבדוק את הסיבה לכאב.
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספזם בזרוערונית16/12/2009
שלום,
שמי רונית ואני בת 22.
מזה כשבועיים קופץ לי שריר זרוע ימין למשך שעות ארוכות .עבודתי היא מול המחשב. אני מרגישה שהשריר קופץ גם במנוחה, אך אם אני נשענת על המרפק אני מרגישה את זה יותר. אני מתעמלת כפעמיים בשבוע בסטודיו C. בנוסף אני מטופלת בקונצרטה 36 מ"ג (אני נוטלת את הכדור לתקופות לימודים מזה 6 שנים). בעבר הייתי מטופלת ב 40 מ"ג ריטלין (SLR), הייתי אז בת 16, וסבלתי מתופעות לוואי, כגון טיקים.
ניסיתי ללחוץ על השריר, אבל זה לא עוזר.
השאלה שלי היא - למה קופץ לי השריר ? איך אני יכולה להפסיק את זה ? (אני מרגישה שהקפיצות האלה רק הולכות וגוברות ומתפשטות לאותו איזור).
ממה זה יכול להיגרם ?
האם, לדעתם, זוהי תופעה שאולי נגרמת כתוצאה משימוש בקונצרטה ?
תודה מראש,
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספזם בזרוע
ד''ר יונה יניב17/12/2009ייתכן והבעיה היא תופעת לואי של התרופה. בכל מקרה עלייך להבדק ע"י רופא המשפחה ואולי גם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם כל הכבוד לד"ר....
גיא03/06/2010הפורומים אינם קיימים על מנת לקבל תשובות לקוניות ויבשות,אשר לא עונות על השאלות במאום.
אין צורך בלימודי רפואה על מנת לשלוח לרופא - נו ברצינות!
מה יכולים להיות הגורמים לטיקים? האם יש לינק או שניים שאפשר להפנות אליהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים
ד''ר יונה יניב06/06/2010כמו שציינתי - לא!!!!! בעיה אורתופדית, לכן הפניתי לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת emgהרי דוד16/12/2009
ברצוני לשאול מהי בדיקת emg איך זה עובד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקית EMG
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009הבדקיה מבוצעת על ידי רופאי שיקום או נוירולוגים ולא על ידי אורטופדים בדרך כלל ולכן אתה לא בפורום הנכון בכל אופן מדובר ב ELECTROMYOGRAPHY כלומר בדיקה של פעילות ותיפקוד השרירים מחברים אלקטרדות לשריר קולטים את הפעילות הספונטאנית של השרירים ואת הפעילות כתגובה לגירוי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח ACLשלומי15/12/2009
שלום,
אני שבועיים וחצי לאחר ניתוח ACL, התחלתי פיזיוטרפיה ( תרגילי כיפוף ויישור ) ובבדיקה עדייך ברך נפוחה ( 5 ס"מ מול הברך הימינית הבריאה), כיפוף הברך בזוית של 83 מעלות. ולא מצליח להגיע ליישור, יש לי כאבעם חזקים בסחוס כאשר אני מנסה להגיע ליישור מלא,
הבעיה שלי היא שאני עדיין עם קביים ולא מסוגל לצעוד מטר אחד ללא קביים, הברך לא מסוגלת להחזיק את משקל הגוף ( בן 44 משקל 94 ק"ג) , וכאשר אני מנסה מעט יש לי דקירה נוראית בברך. כמה זמן בד"כ לאחר ניתוח ניתן ללכת בצורה עצמאית ללא קביים?
האם זה נורמלי שתהליך ההחלמה איטי ושאני עדיין לא יכול לדרוך? ייתכן כי משהו נפגע בתוך המפרק?
יש לי בקורת אצל הרופא רק עוד שבןע.
תודה מראש,
שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחזור ACL
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009ההתקדמות היא אינדיבידואלית במידה ויש כאבים חזקים חריגים והמהלך אינו מתאים למה שהרופא תיאר לפני הניתוח יש להקדים את הפגישה עם הרופא המנתח או לשחוח איתו טלפונית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף דחוףשרון15/12/2009
פרקתי את הכתף פעם אחת בגיל 25.
עברו מאז כארבע שנים.
קראתי המון מאמרים, לפיהם הסיכוי לפריקות חוזרות הנו גבוה מאד בקרב צעירים.
האם, היות ועברו כבר ארבע שנים, הסיכוי שלי לפריקת כתף ירד באופן משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף
ד''ר יונה יניב16/12/2009אם עברו 4 שנים לאחר הפריקה אכן הסיכויים יורדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום צווארצילה15/12/2009
תוצאות צילום צוואר:
מבנה, צורה, גובה ומנח של חוליות תקין.
שינוי דגנרטיבי ( דיסקוגני ) עם המנכה במרווחים בין החוליותC5-C7 .
מה פרוש התוצאות?
כיצד אוכל להקל על הכאב בעורף שמקרין גם לראש?
בברכה, צילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוים בצוואר
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009היצרות מרווחים הנה תהליך ספונדילוטי רגיל הקורה עם הגיל . לגבי הכאב יש להבדק ולהחליט על טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הפרופיל צבאי אשר אמור להקבע לי?יגאל15/12/2009
שלום דוקטור,
לפני כשבוע, בתאריך 8.12.09 ביצעתי ניתוח כריתת עצם, (TARSAL COALISION)
הניתוח נמשך כשעה וחצי בו כרתו עצם באיזור הקרסול אשר הפריעה לתנועה של 2 עצמות לידה בהרדמה מקומית וטשטוש.
לאחר הניתוח חבשו את רגלי בתחבושת עבה ומיוחדת והורו לי שכתחילה עליי לנוח לפחות חודש.
כיום, שבוע לאחר הניתוח, אני מזיז את כף רגלי בצורה מזערית וכמובן שלא מסוגל לדרוך עליה.
שאלתי היא: האם מבחינה צבאית יש צורך לקבוע לי פרופיל זמני של 24, או שמא 45?
קביעת הפרופיל משמעותית להמשך שירותי הצבאי..
אודה לתשובתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל צבאי
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009קרוב לודאי שלתקופה הסמוכה לניתוח יקבע פרופיל 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן וצווארלנה14/12/2009
שלום ,
רציתי לדעת למה יש לי כאבי גם כשאני עושה בטן? , מה זה קשור בכלל.
אני מציינת שאני שומרת על מרפקים פטוחים, על סנתר רחוק מהחזה ,ובכל זאת אני מרגישה כאב בגב ובצוואר?
מה ניתן לעשות ,
והאם ניתן לחזק את הצוואר , אם כן איך?
מאיפה מתחילים זוקפי גב ואיפה מסתיימים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בפעילות
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009סביר שמדובר בכאבי שרירים כמובן שניתן לחזק את השרירים נא להתיעץ עם מאמץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהלנה14/12/2009
שלום, אני הרי , הלכתי לבית חולים לביקור אורטופדי , בגלל שהרופא שרציתי מקבל רק שם.
אולךי אני לא בפורום הנכון , אבל יכול להיות שתוכלו לעזור .
בכל מקרה לא רצו בקופת חולים לתת לי טופס 17 לבית חולים , הם צריכים הפניה מהאורטופד המטפל שלי ! אבל אין לי ! אין לי מטפל קבוע , חוץ מזה אני לא רואה את עצמי הולכת לאורטופד של קופת חולים ומבקשת ממנו הפניה ואומרת לו שאני חייבת אותה כי אני צריכה טופס 17 לאורטופד אחר ! זה בושה !
תעזרו לי בבקשה ,. האם בכלל הוא יוכל לתתלי הפניה גם אם הוא יודע שאני הולכת למישהו אחר , זה לא פוגע קצת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הוא מקבל לא בבית חולים
אלי14/12/2009יכול להיות שמקבל גם במרפאה ככה זה מי שעובד בבית חולים עובד גם במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה בבית החולים
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009עלות הבדיקה בבית החולים היא נמוכה מאוד ולכן באם אין טופס 17 ניתן לשלם ולהבדק במחיר סביר שיהיה נמוך בהרבה מהמחיר שמשלמים במרפאה פרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע מעל עכוזקרן14/12/2009
אני בת 35 אחרי 2 לידות
מעל עכוז ימין נוצר לי שקע בעור - כאילו העור נשאב פנימה
ניתן לראות את זה בעין, ובעת מישוש זה מרגיש כמו חור
ב 4 חודשים האחרונים התחלתי להתעמל בהליכון- האם זו יכולה להיות תוצאה של שריר שהתנפח
למרות שזה רק בצד אחד
האם יש צורך לפנות לרופא
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע בעכוז
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009תופעה מוכרת בשינוים שקורים ברקמתהשומן ניתן להתיעץ עם פלסטיקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטי דיסק ,כאבים כרוניים והריוןגלית14/12/2009
שלום רב,
אני סובלת מגיל 20 משני בלטי דיסק גב תחתון L4-L5 L5-S1 כאשר באחד מהם עברתי שאיבת דיסק. אני סובלת כרונית מכאבים ולמרות כל השיטות שניסיתי קיימים התקפים רבים, אני לא סוחבת ממש כלום ובסהכ מאוד נזהרת. עמידה וישיבה ממושכים מכאיבים לי תמיד. כעת אני מתכננת הריון שברור לי שיהווה עומס גדול מאוד על הגב. קיימת בעיה בכניסה להריון ואנו כנראה לפני תהליך של הפריה חוץ גופית . במטרה לאשר הפריה חוץ גופית כל הביטוחים המשלימים דורשים לבצע הזרעות עם הורמונים קודם לכן. בהזרעות אלו קיים חשש להריון מרובה עוברים. אני לא יודעת כיצד אתמודד עם הריון של עובר אחד ובטח חוששת מאוד מהריון מרובה עוברים והשלכתו על הגב שלי. האם ניתן להוכיח כי הריון תאומים עלול לסכן אותי ובכך לדרוש מעבר ישיר להפריות בהן ניתן לשלוט במספר העוברים המוחזרים ולהמנע מהריון תאומים ושלישיות?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדלגתם עלי..
גלית15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב והריון
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009נא להתיעץ בשאלות ההפריה ווההריון עם גנגיקולג לגבי כאבי הגב יש להכין את הגב כך שיהיה בכושר טוב להתמודד עם הלידה ניתן לעשות זאת רק על ידי אימון הגב באחת מהשיטות המקבולות פלדנקרס או פילטיס או כל שיטת אימוןן אחרת בהצלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהקרן14/12/2009
אני בת 35 אחרי 2 לידות
מעל עכוז ימין נוצר לי שקע בעור - כאילו העור נשאב פנימה
ניתן לראות את זה בעין, ובעת מישוש זה מרגיש כמו חור
ב 4 חודשים האחרונים התחלתי להתעמל בהליכון- האם זו יכולה להיות תוצאה של שריר שהתנפח
למרות שזה רק בצד אחד
האם יש צורך לפנות לרופא
תודה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע בעכוז
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009ראה תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בברךגיל13/12/2009
בזמן שינת הלילה מרגיש אי נוחות בברך.נאלץ לקום להתהלך ולנער את הרגל-אין כאב.אין רגל רדומה
פשוט חוסר נוחות.במשך היום כאשר פעיל לא מרגיש כלום
לא יודע מה לעשות.כבר חצי שנה שלא ישן טוב.לפני כ 3 שנים גם הופיע התופעה הזו ואז רופאת המשפחה שלחה אותי לצילום .אורטופד ולבסוף לפיזיוטרפיה הכל היה בסדר וזה עבר לי לבד
אז זה היה מספר שבועות בודדים כיום זה מעל לשנה ואני פשוט חסר אונים
מבקש את עזרתכם תודה גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בברך
ד''ר זאב פלדברין16/12/2009הסיפור ממש אינו ברור מומלץ לגשת לבדיקה של אורטופד יתכן ויש דלקתבברך או נזק למניסוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)