מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה מתפירת מניקוסמיכאלה02/12/2009
אני כשבוע לאחר ארתרוסקופיה ותפירת מניסקוס (כולל הידוקו לטיבייה בשל תנודתיות במפרק).
יש לי כאבים (קלים) באותם איזורים שכאבו לי לפני הניתוח. האם הדבר יכול להעיד על אי הצלחת השיחזור? אני עם הגבלת טווח תנועה, אך מותרת לי דריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס כמובן
מיכאלה02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץאופיר02/12/2009
שלום רב.
אני בן 16.
אני מתעסק זה שנתיים בספורט הכולל ריצה.
בשנה האחרונה הכנסתי חדר כושר לתוך עניין הפעילות הגופנית.
מחודש 02/2009 לערך התחלתי לחוש כאבים בזמן ריצה באזור שוק שמאל(אזור הקרסול השמאלי).
בחודש 03/2009 פניתי אל רופא המשפחה לקבלת הפנייה לרופא אורתופד.
לאחר הפנייתי אל רופא האורתופד-הרופא האורתופד אשר עובד בסורוקה הפנה אותי אל בדיקת מיפוי עצמות.
לאחר קבלת תוצאות המיפוי עצמו(06/2009ת נוכחתי לדעת כי יש לי שבר מאמץ בין דרה 1-3 לפי מה שנאמר לי על ידי הרופא האורתופד.
מכיוון שספורט חשוב לי,דבר שהזכרתי כאשר ניגשתי לפיענוח תוצאות הבדיקת מאמץ,נאמר לי שעליי לנוח לסביבות ה-3 חודשים אך לא להפסיק בפעילות הגופנית אלא מתי שאני מרגיש כאב מיד להפסיק.
מיליתי אחר הוראות אלה וכבר עברו מאז ארבע חודשיים ולפני שבוע התחלתי לרוץ שוב בחזרה הדרגתית עם השגחת מדריך כושר.
לצערי הכאבים חזרו וזה דבר שגורם לי לצער רב.
יש לציין כי חודש שלם מתאריך ה-2/9/09 עד לתאריך ה-3/10/09 הפסקתי לרוץ לגמרי ורק עסקתי בפעילות בחדר כושר במכשיר הנקרא "סקי" אשר לא מפעילה לחץ על השוק.
לכל אורך 4 חודשי המנוחה-לפחות מחצית מתקופה זו עדיין עסקתי ב"סקי" בלבד,במחצית השניה של תקופה ההחלמה שילבתי פעם בשבוע ריצה לא במאמץ גבוה.
כאשר הלכתי אל האורתופד הרגשתי זילזול.
לא נאמר לי מה עליי לעשות בדיוק אלא רק לנוח.
אני בטוח שיש יותר מה לעשות בעניין ואני מוכן לעשות הכול על מנת להחלים.
יש לציין כי הכאבים אכן פחתו והם עדיין בזמן מאמץ,אך פחתו.
לאחר מנוחה של חדש מתאריך ה-12/10 עד ל-12/11 התחלתי לחזור בהדרגה בתאריך זה לפעילות בהדרגה-יום יום 5-6-7-8-9 דק' וירדתי בחזרה 8-7-6-5.
כשהתחלתי להגביר את הקצב לכיוון ה 10 דק' לא חשתי כאבים(בתאריך ה1/12),אך הרגשתי את התחושה שלפני הכאבים תחושה שמוכרת לי היטב.אבל יש לציין שלא הגעתי לכאב.
יום לאחר מכן (היום) רציתי לבחון את רמת הכאבים על מנת לדעת אם אני צריך לתת עוד זמן לרגל להבריא.להפתעתי רצתי 15 דק' ולא הרגשתי כאב.
איני יודע מה לעשות.להמשיך באימונים ולחכות לכאב.או לתת עוד מנוחה של חודש ביטחון.יש לציין שעברה כמעט שנה מאז התלוננתי לראשונה על כאבים החל מחודש 3 השנה(09).
מה ניתן לעשות?
בדיקה אצל רופא ספורט מומחה שקבעתי היא רק לחודש שלישי.
יעבור זמן רב עד אז ואני מאמין שיהיה אפשרי להחלים לפני למרות שמבחינת הרגשה אני חושב שהחלמתי.
מה כדי לעשות?אני כבר משתגע נורא.יש לציין שבכל תקופת ההתלוננות על פגיעותכימעט ולא התעסקתי בריצות אלא רק במכשירים כמו סקי ואופניים בחודש המנוחה רק שחייה.
אשמח לעזרה.מיואש.
בברכה וברכת המשך שבוע טוב.
אופיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון06/12/2009אין מה לעשות מלבד חזרה הדרגתית ובגבול הכאב לאימונים, עם סרגל מאמצים מושכל, הדרכה מקצועית, נעליים מתאימות ובמידת הצורך, מדרסים בולמי זעזועים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ידיים ומיפוי עצמותתמרי02/12/2009
אני בת 21. מזה כחצי שנה ויותר אני סובלת מכאבים בידיים שבתחילו משורש כף היד וכיום אפילו בכתפיים ובמרפק.
עשיתי מיפוי עצמות ואלו הממצאים:
"קליטה מוגברת קלה בכתפיים ושורשי כפות ידיים.
פרט לכך ב.מ.פ.
בממצאים מתאימים לשינויים ארטריטיים קלים\תגובת מאמץ קלה."
רציתי בבקשה לדעת מה זה אומר??!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יונה יניב14/12/2009מיפוי עצמות היא בדיקת עזר!!! בלי בדיקה קלינית מדויקת של רופא - אין לה שום משמעות. מאחר ואני לא בדקתי ואין לי מושג מה היו הממצאים בבדיקה הגופנית קשה לומר מה אומר המיפוי.
באופן הכי גס - ניתן לומר שאולי! יש לך דלקות בשרשי כפות הידיים והכתפיים, כי הרי בגילך - 21 נדיר ביותר למצא שינויים ארתריטים - אלו שינויים ניוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT צואריעלמה01/12/2009
בעקבות כאבים בלתי פוסקים בצוואר ושחמות ולאחרונה גם נימול ביד הופנתי ל-CT, להלן ממצאים:
בכל החוליות מבנה גרמי תקין ורוחב צקין של תעלת השידרה והפרומינות.
C1-C2 - תקין
C2-C3 -בלט דיסק מרכזי קל.
C3-C4 -בלט דיסק אחורי מרכזי קל עם לחץ על השק הדורלי.
C4-C5 -בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על השק הטקאלי.
C5-C6 -אוסטיאופיטים קידמיים ואחוריים בגופי החוליו.
רוחב תקין של הפורמינות.
אוסטיאופיט אחורי גורם להיצרות התעלה עד ל- 8 מ"מ.
בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ על חוט השדרה.
C6-C7 -אין עדות לבלט דיסק
C7-D1 -אין עדות לבלט דיסק
בלוטות לימפה קטנות בחלק התחתון של הצוואר.
אשמח לדעת מה משמעותם של הממצעים הנ"ל, יש לציין שגילי 35 ואני לאחר טיפולי דיקור ושיאצו ולפני כשבוע סיימתי פיזוטרפיה בקופ"ח שעזרה בהפחתת הכאבים רק מטיפול 8-12 וכעת חוזרים הכאבים.
כמו כן לפני כשנה וחצי עברתי תעונת דרכים והתקופפתי לכוון הילד (עם חגורה) ונזרקתי לאחור ובאותה השניה כאב לי הראש ומאז ככול שכואב לי יותר הצוואר יש לי יותר לחץ בראש, האם יש קשר בין הממיצעים לתאונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצואר
ד''ר חגי אמיר07/12/2009שלום עלמה,
יתכן ויש קשר בין התאונה לכאבים.
יש מקום להמשיך פיזיוטרפיה ושיאצו.
אם הכאב מחמיר גם ניתן לקחת טיפול תרופתי קצר טווח.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך במעקב ע"י רופא?
עלמה07/12/2009ראשית תודה על תשובתך.
כפי ששאלתי האם יש צורך במעקב כל שהוא?
כמו כן האם יש סכנה כל שהיא בממצאים שלי (בעיקר לחץ על חוט השידרה)?
כמו כן האם יש פעולות יומיות אות תרגילים (אירובי או שחיה) שרצוי להמנע מהם?
האם יש דרך להקל על הכאבים שהם כמו אבן שלוחצת על הצוואר מלבד פיזוטרפיה (מימון הקופה 12 בשנה) ושיאצו שלא ממש הקל על הכאב?
סליחה על השאלות ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים בזמן עליית מדרגותשני01/12/2009
שלום
אני בת 42 מתעמלת 4 פעמים בשבוע במכון כושר כשעה אימון שכולל הליכון ואופנעים,וסקי...
שמתי לב שאני עולה מדרגות הברכיים מאד כאבו לי
מה הסיבה לכך ?
האם על להמשיך להתאמן שלא יהיה לי נזק?
ואיזה בדיקה מומלצת לעשות אצל אורטופד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים
ד''ר חגי אמיר07/12/2009סופי שלום.
אם יש כאבים בברכיים בעת עליית מדרגות סימן שפעילות זו איננה מספיק מתורגלת.
אם יש ברצונך לתרגל זאת, יש לחזק יותר את האימון על האופניים ולהתחיל עבודה עם stepper.
אולם יש להתחיל זאת בהדרגה בזמנים קצרים ובלי הרבה התנגדות בהתחלה, ומאוחר יותר להתחיל להגביר את הזמנים ואת ההתנגדות כל שבוע במעט.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בכרית כף הרגלדנה כץ01/12/2009
אני מורה למחול ובמשך כמה חודשים כאב לי מאוד בכרית כף הרגל כך שלא יכולתי לנעול עקבים או לעמוד על האצבעות. עשיתי צילום רנטגן ואולטרסאונד ונמצא- חשש לשבר ודלקת חריפה באיזור ססמואידים. לקחתי "ארקוקסיה" וזה עבר. לאחר שבועיים זה חזר והתנפח וכואב אפילו יותר ! מה קורה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ
ד''ר יחזקאל טיטיון06/12/2009נשמע כמו שבר מאמץ או ססאמואידיטיס קשה.
יש לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לפגיעה באגן לאחר תאונהצביקה01/12/2009
שלום דר'
אבי בן 87 נפגע בתאונת דרכים ע"י רכב שפגע בו בזמן חצותו את הכביש במעבר חציה,היו לו פגיעות רב מערכתיות שעל כולם התגבר פרט לשבר מרוסק של עצם איליאקלי שמאלי העובר דרך אצטבולום(גם עמודה קדמית ואחורית) בדימום ו BLUSH קטן מסביב עם המטומה אקסטרא פריטונאלית גדולה ופרה סקרלי.
הרבה מילים ללא משמעות עבורי
האם אפשר לקבל הסבר לעמך כמוני מה פרוש(אולי אתר עם תמונה )ומה סיכויו להמשיך בחיו ללא מגבלה או אפילו להמשיך לרקוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה באגן לאחר תאונת דרכים
ד''ר חגי אמיר07/12/2009צביקרה שלום.
אביך ניפגע פגיעה רצינית מאד עם שבר באגן, וקו השבר מגיע ומערב את העצם במפרק הירך.
היה לו שטף דם גדול מאזור השבר לאזור שמסביבו.
שטף דם זה בדרך כלל ניספג עם הזמן.
אינני מכיר את אביך ות מצבו הכללי, אולם ככלל, רוב האנשים המבוגרים, הנפגעים פגיעות קשות עלולים להכנס למצב של הדרדרות כללית, דיכאון וירידה בכושר ופעילות של מערכות הגוף והתנועה, וקשה להם מאד לצאת ממצב זה.
לעיתים במיקים בהם יש רוח צעירהבמיוחד למבוגר, עם מוטיבציה גבוהה, ודחף חזק וחיזוקים חיוביים מהמשפחה והסובבים, יצליחו להתגבר על החבלה ועל המוגבלות הזמנית ולחזור לתפקוד קרוב למה שיכלו לפני החבלה.
אני מקוה ומאחל שלאבא יהיו הכוחות האלה שיעמדולו בעת החלמתו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד הירךאורטל01/12/2009
שלום,
אני בגיל 27, ושאלתי נוגעת לדלקת בגיד הירך שהתלגתה אצלי לפני כשבועיים. טופלתי ע"י
אטופן (600 מ"ג) למשך 10 ימים וכן ע"י משחת וולטרן. הכאבים פחתו אולם עדיין קיימת אצלי תחושת אי נוחות בירך וכאבים מדי פעם (לעיתים בעת ביצוע תנועות חדות). הייתי רוצה לשאול מתי אוכל לחזור ולהתאמן באופן סדיר, ובמידה ואחזור להתאמן (כוונתי לאימוני קיקבוקסינג ואירובי)כאשר ארגיש מסוגלת לכך - האם מתנועה לא נכונה הדלקת עלולה לשוב ?
ובאופן כללי, כמה זמן עובר עד להחלמה מלאה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך
ד''ר חגי אמיר07/12/2009שלום אורטל.
כאבים בירך?
הירך הוא איבר ארוך ולא ספציפי. קשה להתייחס לכאבים בירך באופן מושכל.
אתייחס לכאבים במפשעה או במפרק הירך.
יתכן והבעיה היא ממקור של נקע או פגיעה במעטפת מפרק הירך, יתכן ומדובר בצביטה של המעטפת של מפרק הירך על ידי העצמות המשתתפות בתנועה. מצבים אלו קורים במיוחד לספורטאים המפעילים את מפרק הירך בצורה אקסטרמית.
את הכאבים מפגיעות אלו, במידה ואינם עוברים תוך שלה שבועות או חדש, יש לברר על ידי ביצוע MRI של המפרק כדי לאבחן את הפגיעה, ולסיים ברור על ידי אורטופד ספורט.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת שינה מומלצת למניעת כאבי גבצורית01/12/2009
האם למניעת כאבי גב (בעקבות הרמת תינוק וכו') מומלץ לישון על הגב, הצדדים או הבטן?
האם אי כיסוי בשמיכה מספיק חמה או אי כיסוי עד הצואר גם הוא עשוי לגרום לכאבי גב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בבקר
ד''ר חגי אמיר07/12/2009צורית שלום.
כל דבר שמגביר את כאבי הגב אינו טוב. יהיה אשר יהיה, שמיכה מעל לראש מיתחת לראש על הכתפיים או על הרגליים.
גם התנוחה של השינה, מה שגורם לך לישון טוב ולקם ללא כאבים זו התנוחה שלך.
כל אחד מסגל לעצמו את התנוחה הנוחה לו לשינה. אין תנוחה מומלצת.
שינה עריבה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יורשה לי
Monshishi07/12/2009אולי כאבי הגב נוצרו במהלך היום,
עקב שימוש לא נכון בו בזמן נשיאת משקל
ולא כתוצאה מתנוחה לא נכונה בשינה.
כירופרכטורים מומחים לבעיות עמוד שדרה טוענים
שאין לשכב על הבטן לעולם
בשכיבה על הגב יש להניח כרית קטנה מתחת לברכיים
ובשכיבה על הצד להשתנמש בכרית בין שתי הרגלים
כך שהקרסול והברך יהיו בגובה זהה לזה של הירך.
בהצלחה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקה נכונה של תינוק למניעת כאבי גבצורית01/12/2009
היי
יש לי תינוקת כבת חודשיים וחצי, ואני בת 34,
לאחרונה החלו לי מעט כאבים באחד מצידי הגב, למעלה,
לפני כן היו לי מעט כאבים באגן.
רציתי להתיעץ-כיצד עליי להחזיק בידיים את התינוקת שלי
בכדי למנוע כאבי גב? באיזה אופן להרים אותה מהמיטה?
האם יש תרגילים שיכולים לסייע?
כיום היא שוקלת כ-5 ק"ג וזה כבר מתחיל להיות כבד...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו באיור
Monshishi07/12/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכים בשריר התאומיםאבי01/12/2009
שלום רב
בן 35 בריא, לפני שלושה חודשים הופיעו לי כאבים עזים בשריר התאומים לאחר משחק כדורסל שנמשכו כשבוע.מאז אני סובל מכאבים שמופעים לאחר מנוחה(שינה ישיבה ממושכת)למשל שאני קם בבוקר הצעדים הראשונים מלווים בכאבים של מתיחה ולאחר מכן זה נעלם.תופעה זו חוזרת על עצמה כל הזמן.
אשמח לשמוע הסבר לתופעה ואם יש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון06/12/2009יתכן ומדובר בקרע או קרע חלקי של שריר או מתיחה קשה. ממליץ לפנות לבדיקה ובמידה ויש צורך ביצוע US לבירור הבעיה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלדול העצםקובי30/11/2009
היי,
שמי רחל ואני אני בת 53. בשנים האחרונות חל אצלי דלדול העצם והופנתי על ידי הרופא לקחת כדורי סידן כגון : פוסילן + ויטמין d + מינרלים. יש לציין כי אני בשלב ממש התחלתי של דלדול העצם
שמעתי על זריקה שניתן לקבל אחת לשנה כאלטרנטיבה לכדורים, האם הזריקה דומה בהשפעתה לכדורים , מהן תופעות הלוואי של הזריקה, מאיזה גיל מומלץ לקבל אותה
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
ד''ר יונה יניב02/12/2009ניתן לקבל את הזריקה, תופעות הלואי קטנות מאשר בנטילת כדורים. את צריכה לפנות לרופא המשפחה לצורך כך ולא לאורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
קובי02/12/2009אני אפנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מנתח לניתוח תעלה קרפליתיונתן29/11/2009
שלום רב
אני מחפש מנתח לטיפול בבעיית תעלה קרפלית.
אני מעוניין לעבור את הניתוח דרך רופא של קופת חולים.
אשמח לקבל המלצה על רופא טוב.
שמעתי על ד"ר קובו אלון ועל ד"ר כהן ניר.
האם הם מנתחים טובים?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנתחים
ד''ר יונה יניב30/11/2009שניהם טובים, אכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגליוןמוניק29/11/2009
לאחרונה הופיעה אצלי בשורש כף היד בליטה די גדולה (גנגליון). לא הצלחתי להבין מדוע נוצרה ואיך ניתן להעלימה? האם רק בניתוח? האם ישנן דרכים נוספות לא כירורגיות? מי מטפל בנושא -אורטופד, כירורג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון
ד''ר יונה יניב29/11/2009לא תמיד יודעים כיצד ולמה מופיע גנגליון אבל יש לו קשר,בדכ"ל, למפרק. מטפל בו אורתופד או כיר' של יד (כיר' של יד לא קרוב בכלל לכיר' כללי, הוא אורתופד, או פלסטיקאי שמתמחה ביד). לפי הסטטיסטיקות בספרות - ניתן לטפל ע"י הזרקה או "פיצוץ" של הגנגליון אבל אחוזי החזרה גבוהים מחזרה שלו לאחר ניתוח. לפעמים הגנגליון נעלם מעצמו לאחר מס' חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים אצל בחורה בת 20ענת28/11/2009
ד"ר שלום רב,
בתי מזה 3 שנים בערך סובלת מכאב בברך שיכול להופיע לשניה במצב של ישיבה או שינה, מזה שנה היא סובלת מאותו כאב חזק ובלתי מובן שתי הברכיים ואף בשורש כף היד. היו מקרים של כאבי גב חזקים ביותר שהרופא חושב שהם בדיוק מאותה סיבה של שאר העצמות בגופה.
חשוב לי לציין שעוד לפני 3 שנים הלכנו לאורטופדים (שתים במספר) אשר פשוט לא ידעו מה לומר.כיום היא חיילת וכמובן שגם במסגרת הצבאית לא ברור להם איזה בדיקות יש לערוך לה.
שאלתי אליך היא, האם יש בדיקות מסויימות שהינך ממליץ לה לערוך, כי הרי ברור שבעיה זו פוגעת לה באיכות החיים.
בתודה מראש האמא הדואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים
ד''ר יונה יניב29/11/2009כדאי לפנות לראומטולוג - אולי הוא יוכל למצא את הקשר בין כאבי המפרקים השונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)