מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בדיקת קלונידיןירון14/08/2012
בני בן 13.8 גובה 150.
הוא קיבל לעשות זריקה של 100 מג טסטווירון ושבוע אחרי זה תבחין קלונידין.
שאלתי היא האם יש תופעות לוואי כלשהן לבדיקה ולזריקה? בגרות מוקדמת, גודל אבר המין, שיעור,...
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קלונידין - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/08/2012אין תופעות לוואי לזריקה הבודדת בטסטוירון למעט אולי זקפות ספונטניות.
הקלונידין עלול לגרום לירידת לחץ דם למשך מספר שעות ולעיתים גם לירידה ברמות הסוכר בדם. לפיכך המבחן נעשה בפיקוח רפואי.
מומלץ לאחר הטסט לחזור הביתה ולא להתרוצץ בחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות טסטווירון
ירון14/08/2012המון תודה על התשובה המהירה והמרגיעה.
כמה זמן עלולות להמשך הזקפות הספונטניות? צריך להכין את הילד ולהסביר לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמון דגילהטליה13/08/2012
בני בן 13 במעקב כשנתיים אצל אנדוקרינולוג בשל קומה נמוכה וקצב גדילה איטי. גובה 134.9 אחוזון <3
משקל 34.9 . התפתחות מינית עדין לא החלה. הברור לקומה נמוכה היה תקין ואין חסר בהורמון גדילה. גיל עצמות 12 . גובה שני ההורים 1.55 .כעת הרופא הציע לטפל בהורמון גדילה למרות שאין חסר. הייתי רוצה לדעת על החסרונות של טיפול כזה וכן האם כדאי לשקול חוות דעת נוספת?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בהורמון דגילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/08/2012אם ההתפתחות המינית לא החלה, גיל העצמות מפגר, אזי לא הייתי מטפל בהורמון גדילה על סמך הנתונים שציינת.
רוב הסיכויים שהילד יגיע לגובה המטרה שלו 1.60 ואף יותר ללא שום טיפול. טיפול בהורמון גדילה בגיל עצמות 12 שנים אינו מועיל הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דילימור10/08/2012
אני בת 30, במשך כשנה התחלתי לקחת ויטמין די בטיפות עקב ערכים נמוכים. כיום אחרי בדיקת דם הערכים הם:
D3 calciferol 25 hydroxy - ערכו 20 ng/ml שזה עדיין מתחת לנורמה (נורמה בין 30 ל 60 ) אבל D 1.25- calciferol dihydroxy ערכו pg/ml 137 -הרבה מעל לנורמה, כשהגבול העליון 80, לאיזה ערך עלי להתיחס לראשון או לשני, והאם אני צריכה להפסיק עם הטיפות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/08/2012כאן עוסקים הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מקודמת ילדה בת שנתיםanna109/08/2012
הילדה בת שנתיים גבוהה מעל האחוזון , עם ניצני שדיים +התחלת שער מעל השפתיים
לאחר טסט הוחלט להזריק לה דקפפטיל 1.8 מג. כן היא תעבור בדיקות MRI ראש+אולטרה סאונד שחלות +צלום כף יד חוזר.
שאלתי היא האם יכול להיות נזק להתפחותה ולבריאותה בעתיד כתוצאה מהזריקות . ואם יש הגבלה לזמן הטיפול.
בתודה
אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מקודמת ילדה בת שנתים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/08/2012הטיפול הוא בטוח, ככל שידוע לנו אחרי 20 שנות ניסיון.
הוא נמשך בד"כ עד גיל 12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7ליאת09/08/2012
בתי בת 7 נמוכה ורזה מאוד לגילה
בבדיקת גיל העצמות מתאימה לגיל 5 (גם במראה החיצוני שלה)
רופא המשפחה אמר שזה תקין, ואין צורך בפניה לאנדוקרינולוג
טוען שהיא עוד תצמח...
מה דעתך? האם להניח לילדה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/08/2012ואיך אני יכול לדעת מהמידע הזה? אם את סומכת על הרופא, קבלי דעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך הידע שלך
ליאת12/08/2012ילדה בת 7 עם גיל עצמות 5
פונים בדר"כ לאנדוקרינולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך הידע שלך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/08/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמירב09/08/2012
שלום, בבדיקת דם לביתי בת 7 יצא ערך של tsh 7.98
ובדיקת ft4 15
הילדה נמוכה אחוזון 3 , אך לפני שנה בדיקות אלו היו בטווח הנורמה לחלוטין.
הילדה אוכלת מעט מאוד ובכל זאת השמינה מעט לאחרונה. האם קשור שהילדה אחת לשלושה שבועות מקבלת "בתנזול"? עקב פאפא אצלה. כל 3 שבועות בערך יש לה דלקת בגרון וחום וברגע שהיא מקבלת את הקורטיזון תוך שעתיים הסיפטומים נעלמים לחלוטין, מה שתומך באבחנה לפאפא.
יש לציין שאני סובלת מתת פעילות ומטופלת באלטרוקסין. התחלתי לטפל אחרי הלידה הראשונה ולא נראה לי שהיה לי בילדות, אם יש קשר.
מודה לך מראש על תשובתך המלומדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/08/2012לבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר לבדיקת הילד.
חזרי עם התוצאות לרופא/ שבדק/ה אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי תריס בת שנתייםאורה08/08/2012
שלום,
בתי בת שנתיים, מטופלת ב depalept. כתוצאה מפרכוסים, לא מואבחנת כאפילפסיה.
קצת שמנמונת, חוץ מזה בריאה.
בבדיקות הדם :
TSH 4.213
T3 7.8
T4 24.8
על מה זה יכול להצביע?
מה המשך הברור המומלץ?
תודה,
אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי תריס בת שנתיים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/08/2012הכל נראה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדקפפטילנורית08/08/2012
ביתי מקבלת זריקת דקפפטיל 3.75 מזה כ7 ח' .
מה משך הזמן המקסימלי לקבלת הזריקה.
איך מסיימים את הטיפול , האם בבת אחת או בשלבים .
מה תופעות הלוואי בלקיחת הזריקה ( מתלוננת על גלי חום , האם יש השפעה ארוכת טווח )
ומה התופעות בהפסקת מתן הזריקה .
האם ניתן לשלבה עם הורמון גדילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדקפפטיל - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/08/2012הפסקת הטיפול נעשית תוך התייחסות להרבה גורמים, ולכן אין כללים נוקשים. בכל מקרה, לא מטפלים פחות משנתיים.
אין גלי חום בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ערווה עדין לבת 4 ו4 חודשיםניבה07/08/2012
שלום, ביתי הקטנה בת 4 ו4 חודשים, לא מראה סמני התפתחות מוקדמת, אך לאחרונה בשל גירוד בפות וצורך לשים משחה באזור הפות, ראיתי שיש לה שיער בהיר ועדין באיזור זה (היא שחרחורת בשיער הראש). זה נראה כמו השיער הבהיר והעדין שיש לה על הידיים. זה לא ניכר בהסתכלות "רגילה", רק כשהתקרבתי מאוד באור מנורת לילה חזק.
שאלתי היא האם יש לפנות לאנדוקרינולוג, רופאת המשפחה אמרה שמה שאינה רואה בעין ובאור "רגילים" נחשב תקין מבחינתה.
בשבוע הבא אנחנו עוברים לגור בברצלונה לשנתיים, אם יש צורך..האם אתם מכירים מרפאה אנדוקרינולוגית שם?
תודה רבה, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער ערווה עדין לבת 4 ו4 חודשים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/08/2012אין סיבה לראות אנדוקרינולוג אם רוםפאת המשפחה לא ראתה כלום.
בברצלונה עובדת אנדוקרינולוגית מפורסמת בשם
Lourdes Ibanez* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחמישה - נמוך יחסיתדידי06/08/2012
שלום,
בני בכור בן שנתיים וחמישה, מפותח מאוד שכלית ומוטורית.
עד גיל שנה וחצי היה באחוזון 75 בערך מכל הבחינות (משקל, גובה, היקף ראש וכו').
בבדיקה של גיל שנתיים וחודשיים, ירד בגובה לאחוזון 20.
בעלי ואני ממוצעים בגובהנו ולא ס"מ אחד יותר... (גובהי 1.63 ובעלי 1.75).
ההורים של שנינו אינם גבוהים במיוחד ואביו של בעלי נמוך במיוחד (לדעתי, גובהו כ- 1.55).
האם מוקדם מדי לחשוב על פתרון?
מכיוון שהוא בן, העניין די מטריד אותי להמשך....
אודה לחוות דעת.
תודה מראש.
ילד בן שנתיים וחמישה - נמוך יחסית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/08/2012אחוזון 20 הוא אחוזון תקין. אחוזון זה גם תואם את טווח הגובה הגנטי של בנכם. מאידך הייתה כאן שבירה חדה מהירה יחסית של האחוזונים. ייתכן שהדבר נובע מטעות באחת ממדידות הגובה- הסבר שכיח למדי. אך ייתכן ומדובר בממצא נכון.
אני מציע לפנות לרופא המטפל לברור והערכה ראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגדילה ותוצאות צילום כף הידאסף05/08/2012
שלום רב אני לא יודע אם זה קשור לפורום מקוון שאני כבר לא נחשב לילד או לנער,
אני בן 24 וקומתי נמוכה הייתי עצל רופא המשפחה שנתן לי הפניה לצילום כף יד בצילום נראה שאכן יש עוד מקום בין העצמות זה מה שרופא המשפחה אמר .
לפי הצילום ניראה שגיל העצמות שלי 17 ,בתוצאות בדיקת igf וגרוס הורמון לא נמצא חוסר לפי מה שהרופא אומר ונתן לי הפניה להנדוקרינולוג שאפילו לא רוצה לשמוע או לראות את הצלום למרות שזה מה שנראה שם שאכן יש עוד מקום בין העצמות .
אני מאוד אשמח לקבל תשובה או רעיון בנושא
בתודה רבה מראש אסף
בעיה בגדילה ותוצאות צילום כף היד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/08/2012תמיד אפשר לאנדוקרינולוג אחר, קשוב יותר.
זה אכן נשמע מוזר שגיל העצמות בגילך עדיין יהיה 17 שנים, אבל בלי לבדוק אין לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שמח לשמוע
אסף07/08/2012הייתי רוצה לשאול האם אתה מקבל ואולי ישנה אפשרות לקבוע תור עצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בית שחי: האם צריך להגיע לרופאענת05/08/2012
שלום, בתי בת 8.6, באחוזון 90 מבחינת גובה ומשקל . לאחרונה הבחנתי בשערה שתיים בבית השחי שלה, וכן בעובדה שיש לה ריח זיעה .
האם האם את ממליץ לבדוק אותה אצל רופא? בנוסף, האם אפשר לשים דאודורנט בגיל כזה או שזה לא מומלץ?
שיעור בית שחי: האם צריך להגיע לרופא - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/08/2012זהו ממצא תקין ושכיח לגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגרות מוקדמתשושה05/08/2012
שלום לך הבת שלי בת 7.5 התחילו ניצני שדיים.
אני קצת מודאגת .זה לא מוקדם מידי.? אני מרגישה שהיא עדיין לא בשלה
לזה.
מה גם שאין לי מידע על הצד השני שלה מבחינה גנטית.
היות והיא ילדה מתרומת זרע.
בגרות מוקדמת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/08/2012זה אכן מוקדם מידי. פני לאנדוקרינולוג ילדים להמשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני בלוטת התריס לילדה בת 10לביא02/08/2012
ערב טוב,
בת 10 שנים. מזה 3 חודשים מתפתחים אצלה סימני גיל ההתבגרות המוקדמים . בריאה בדר"כ, רציתי התייחסות תמציתית לנתונים הבאים בכלל ובפרט לקצה התוצאה של ההורמון T3 . האם יש מקום לדאגה?
TSH 2.46 mIU/L
T3- FREE 6.5 pmol/L
T4- FREE 12.0 pmol/L
VITAMIN B12 169 pmol/L
FOLIC ACID 10.6 nmol/L
FERRITIN 19.0 ng/ml
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוני בלוטת התריס לילדה בת 10 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/08/2012הבדיקות בסדר. אך אינן קשורות להתבגרות של הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית גובהמלי02/08/2012
הבן שלי בן 6גובהה 106 שוקל 17ק"ג הגובה שלי הוא 160 ושל בעלי180 אחות המליצה לי לפנות לרופא היות והוא נמצא באחוזון תחתון האם עלי לדאוג כי לי נראה שהכל תקין הוא אומנם הילד הכי נמוך בגן .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/08/2012מה שחשוב הוא האם הילד שומר על אחוזון הגדילה שלו. ילד צריך להתמיד באותו אחוזון החל בגיל שנתיים, ואם הוא עושה זאת אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)