מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מוקדמת?מיכל19/04/2012
ד"ר שלום
ביתי היתה בסוף פברואר בת 8. לפני כמה ימים היא התלוננה על כאב בשד שמאל, ואכן ראיתי שיש ניצן שד והרופא ילדם אישר זאת. בשד השד השני התהליך עדין לא החל.
רופא הילדים אכן אמר שזו התחלה של ההתפתחות המינית. ושזה בטווח הנורמה.
אני מודאגת, אפילו שזה בטווח הנורמה האם בכל זאת רצוי לקחת אותה לאנדוקרינולוג. לעשות צילום כף יד.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוקדמת? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/04/2012הרופא צודק. התבגרות שמתחילה בגיל 8 היא נורמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתחן18/04/2012
שלום רב,
ביתי בת 7 ו-3 חודשים ואני חוששת מאחר ומהיום בו נולדה היה לה שיעור קל באיבר מינה. בדקתי בזמנו מול רופא שמתמחה באנדוקרינולוגיה והיא אמרה לי להמתין לראות אם זה מתרבה / אם גודל לה החזה.
אני כל הזמן עוכבת אחרי זה ולאחרונה אני רואה שיש טיפה יותר שיעור באיבר מינה.
אין התפתחות בחזה.
גובה 1.26 לא שמנה.
אני ובעלי קצת מודאגים ואני חוששת שפתאום תיהיה התפתחות בחזה ואולי היא אף עלולה לקבל מחזור.
אשמח לקבל תגובה/עצה .
תודה מראש
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין גם......
חן18/04/2012שכחתי לציין בהודעתי הקודמת.
ביתי שעירה, מעל הממוצע.
כאשר נולדה היה לה טיפה חזה קטנטן עד גיל 5/6 בערך
כעת אין לה הפתחת באיזור זה ע"פ מה שאני רואה.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין גם...... - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/04/2012אם השיעור לא התקדם במהלך כל השנים האלו, הרי שאין בעיה הורמונלית שגורמת לשיעור מיני.
אין מדובר בהתבגרות אלא בשיעור.
אני מציע להראות זאת לרופא הילדים, והוא יאמר אם יש צורך ביייעוץ מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן תשע עם התפתחות מוקדמתאיה18/04/2012
הבן שלי בן 8 ו 10 חודשים עם שיער בבת השחי ובאיבר המין,עשינו גיל עצמות שתואם את גיל 10 הוא באחוזון 75 בגובה ובמשקל 40 ק"ג,הרופא שלו טוען שבגלל הגובה ומשקל העודף גיל העצמות גבוה,האם צריך לטפל? הרופא ילדים טוען שאין צורך לבדוק אבל אנחנו לא שקטים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן תשע עם התפתחות מוקדמת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/04/2012הרופא צודק. לילדים גבוהים ומלאים יש גיל עצמות מתקדם.
שעור בבית השחי ובבושת אינם סימני התבגרות אלא תהליך מקדים את ההתבגרות. הסימן הראשון להתבגרות בבנים הוא גדילת האשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאלינור15/04/2012
שלום בני בן ה4.5 סובל מתת תפקוד בלוטת התריס ושוקל 34 ק"ג
דיאטנית לא עוזר לו רציתי לדעת אם יש איזה טיפול אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/04/2012תת פעילות של בלוטת התריס מחייבת טיפול בהורמון החסר -טירוקסין.
פני לרופא מומחה בתחום באזור מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן מאדליאת15/04/2012
שלום רב,
בני בן 7.5 ומאז שנולד (מל ע"י רב מוהל) יש לו פין קטן מאד.
היינו אצל אנדו' ילדים בגיל שלוש בערך והיא אמרה שהגודל הוא גבולי ולחזור בעתיד.
רופא הילדים מרגיע אותי ואומר שנחכה קצת אבל יש לי גם ילד נוסף בן 2.5 (מל ע"י רופא ) שיש לו פין ממש גדול/נורמלי יותר מאחיו!
אני מאד מודאגת מעתידו ורוצה לדעת האם יש מה לעשות בעניין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פין קטן מאד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/04/2012מבחינה טיפולית לא מולץ לעשות דבר עד תחילת גיל ההתבגרות 12-13 שנים, כיון שכל טיפול הורמונלי יגרום לסימני התבגרות האצת גדילה וקפוח בגובה הסופי בנוסף לשינויים התנהגותיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואישילה13/04/2012
1. רציתי לדעת אילו תופעות לוואי יכולות להיווצר בעקבות טיפול בזריקות לעצירת/האטת תהליך התבגרות מוקדם, גם לטווח הארוך? 2. בתי קיבלה וסת בגיל 12 וחצי, כיום בת 13 וחודשיים, האם יש סיכוי לגביהה מעל 7 ס"מ? (היא כיום 152 ס"מ) 3.האם יתכן שהזריקות גרמו לכך שהשדיים ישראו קטנים מאוד ולא יתפתחו גם הרבה לאחר סיום מתן הזריקות? (סיימנו זריקות לפני כשנתיים) ולשיעור יתר בכל חלקי הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/04/2012בתך קבלה טיפול שאינו מקובל, ולכן התוצאות לגבי הגדילה לא יכולות להיות מוערכות מנסיון בילדות אחרות. לא נהוג להתחיל טיפול כזה בגיל 11.
אין סכנות לטווח ארוך.
אין השפעה על גודל השדיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי זאת כבר רבות..אך עדייןשאלה13/04/2012
לא הבנתי מכם..האם לאחר סיום הקפיצה לגובה ובשלב שכבר יש שיעור שעולה מן המפשעה אל הבטן ושיעור בפנים(לא הרבה) אפשר לגבוה עדיין יחסית הרבה?להוסיף בשלב זה(גיל עצמות סביב 15 וחצי-16) עוד 4-5 ס"מ נשמע סביר?אפשרי?אצל כל נער זה אחר?יכול להיות שאחד יוסיף 2 ס"מ בעוד אחר יוסיף 6 ס"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי זאת כבר רבות..אך עדיין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/04/2012יחסית מעט.
אם לא הבנת - אנחנו לא חושבים שילדים צריכים לדעת את העתיד, אלא לחכות לו בסקרנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין לא מבין אבל למה אינך
שאלה13/04/2012עונה בתשובות ברורות..מה זה יחסית מעט?וברור שלא צריכים לדעת..
אבל אני פניתי לפורום כדי לקבל תשובה..אני לא אלך לרופא בשביל זה כי אני לא צריך ללכת לרופא,אני פשוט רוצה לדעת כמה סנטימטרים אפשר להוסיף בממוצע(ושוב - בממוצע!!!!) כאשר עולות שערות מהמפשעה לפופיק ויש שיעור בפנים אבל לא הרבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפול בהורמון גדילה והתבגרותאמא12/04/2012
שלום
ביתי בת 12ושמונה חודשים גובה 143 גיל עצמות 11 וחצי מתחילה התבגרות. הובחנה עם חוסר בהורמון גדילה. האם תחילת טיפול בגיל הזה עדיין יכולה להועיל? האם מומלץ לשלב עם טיפול בעיקוב התבגרות או עיכוב התקדמות בגיל העצמות
תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת טיפול בהורמון גדילה והתבגרות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג12/04/2012נדיר שיהיה חסר בהורמון גדילה בגיל זה.
אני מציע לקבל חוות דעת נוספת לפני התחלת הטיפול.
לא מעכבים התבגרות בגיל כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בגיל עצמות?ימית11/04/2012
שלום בני בן עשר וחצי עשינו לו צילום כף יד שהתוצאה הראתה מתאים לגיל 12 וחצי, לקחנו את בני לאינדוקרינולוג שבדק את הצילום בתוכנה אצלו-לא יודע איך ואיזו תוכנה ואמר שהצילום מתאים לגיל 11 שנים, מה גם שבני עדיין לא החל התבגרות,האים תיתכן כזו טעות או שעליי ללכת לפי מה שברנטגן כתבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בגיל עצמות? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/04/2012אין חשיבות לגיל העצמות אלא במקרים אחדים של מחלה. לא הוזכרה מחלה בשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר ושיעור יתררונית10/04/2012
ביתי בת 2 ושלושה חודשים נמצאת מעל אחוזון 97 (שוקלת 16 קילו) בנוסף יש לה שיעור יתר באזור הכתפיים והגב , האם יש סיבה להלחץ מה עליי לעשות?
השמנת יתר ושיעור יתר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/04/2012רני לא סבור שהשעור מהוה סימן לבעיה הורמונלית. ממליץ לך להתייעץ עם רופא הילדים /תזונאית אודות התפריט שהיא מקבלת מבחינת הרכב וכמויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיה ודיאזוקסידאסף09/04/2012
שלום. בתי בת החודשיים מטופלת בדיאסוקסיד לשם מניעת ירידת הסוכר בגם (כרגע במינון בינוני של 10mg שלוש פעמים ביום. משקל הילדה 3.7 קילו. האם יש הוראוית מיוחדות לגבי התרופה? האם לוקחים אותה לפני אוכל או אחרי. וכמה זמן מרחק בין האוכל לתרופה?
היפוגליקמיה ודיאזוקסיד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/04/2012עדיף לקחת את התרופה לפני האוכל כיון שהיא מתחילה להשפיע כשעה לאחר נטילתה אך בגיל של בתך זה לא ממש משנה כיון שמשך השפעתה הוא 8 שעות.
יש לשם לב להופעת בצקות עקב אגירת נוזלים כתופעת ללואי של התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת שדייםנועה09/04/2012
שלום, בתי בת 5 וחצי ובזמן האחרון נראה שיש התפתחות בשדיים. היא שמנמונת - באחוזון 97 לגילה מבחינת משקל. האם זה נובע מההשמנה או שיש צורך בברור אנדוקריני?
גדילת שדיים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/04/2012שני המצבים ייתכנו . ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג ילדים על מנת שיבדוק אותה ויחווה דעתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור קל באיבר המין לתינוקתשונה09/04/2012
ביתי בת 7 חודשים והבחנתי בפלומה עדינה מאוד שראיתי בגלל שהיה אור ממש חזק ורק ממש מקרוב רואים אותו. לדעתי זה נהייה בחודש האחרון. האף יש מקום לדאגה?
שיעור קל באיבר המין לתינוקת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/04/2012קרוב לוודאי שאין מקום לדאגה אך אם השעור מתגבר מוטב לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מיניתאנונימי09/04/2012
לפני כמה זמן, נפגשתי עם רופא התפתחות מינית מוגברת, ובבדיקת היד נראה כיד של ילד בן 15 לעומת בדיקות הדם אשר היו רגילות.
אני עוד מעט בן 14 ויש לי שערות בחזה, בבטן ובגב התחתון עקב כך את מתבייש ללכת לים.
.מה אני יכול לעשות? כיצד אפשר להוריד את השערות בלי שיגדלו עבות יותר ומהר יותר?
(שמעתי על משחות)
תודה.
התבגרות מינית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/04/2012השעור שאתה מתאר הוא ממצא נורמלי לנער בגלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוך ומודאג....קוצוני06/04/2012
אני בן 15 וחצי.
1.65.
דוד שלי אמר לי שאין לי עוד הרבה לגבוה ואני יהיה מקסימום 1.70.
זה נכון?עד איזה גיל גובהים?
הגובה שלי נורמלי?יש מה לעשות?
תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמוך ומודאג.... - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/04/2012הגובה שלך נורמלי ויתכן ועוד תגבה. חכה ותראה. לא צריך לדעת את העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל לא עניתה לי על כל השאלותת.
קוצוני06/04/2012של עד איזה גיל גובהים..
ואם זה נכון שאני יגבה מקסימום עד 1.70?
כי שמעתי באיזשהו מקום שבכל שנה גובהים ב2 ס''מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל לא עניתה לי על כל השאלותת. - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/04/2012כל אחד אחרת. תצטרך לחכות ולראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)