מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- חשוב מאוד !יובל08/05/2012
שלום, אני בן 18 עוד חודש כבר. לפני כשנה כיוון שלא גבהתי הייתי אצל אנדוקרינולוג ואובחנתי שאין לי אשכים. לאחר מכן עשיתי ניתוח השתלת תותבים.
אני לוקח כבר במשך שנה טסטווירון 250 מ"ג כל חודש . ועדיין לא הגעתי למלוא ההתבגרות המינית שלי. הופיעו אצלי רק סימנים של שיעור בבית שחי, מפשעה וכדומה... אך גודל איבר המין לא השתנה כלל.
השאלה שלי היא אם אוננות משפיעה במצבי על ההתפתחות המינית שלי ומונעת ממני להגיע למלוא ההתבגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד ! - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/05/2012אוננות אינה משפיעה לרעה על כלום. תמשיך ותהנה.
חכה בסבלנות, וההתפתחות תתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה שהפין לא גדל מסיבות שהן לא הורמונליות (גנים) ?יוסי08/05/2012
שלום אני בן 23 וניראה לי שיש לי מיקרופינס רציתי לשאול כמה שאלות חשובות אשמח לקבל תשובות מפורטות
1)האם יש סיבה כלשהי שהפין לא גדל או מפסיק לגדול מסיבות שהן לא הורמונליות
(גנים) ? ואם כן מה הן? הרטבה במיטה בגיל קטן לתקופה של כמה שנים הגיוני שזאת הסיבה?
2)האם זה יתכן שמצד האם איבר המין יהיה קטן ולא מצד האב ז"א שהפין של האב בסדר לגמרי אבל ממחלות פוריות של האם כתוצאה מכך איבר המין לא גדל גם אורך כף היד והרגל פלוס גובהה גנים של האם משפעים על איבר המין לא לגדול ?
3)איך אפשר לטפל בבעיה של פין קטן נגיד שזה הורמונלי מה השיטה לכך מתיחה או תרופות לגדילה ? ועד כמה זה באמת משפיע אם בכלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פין - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012הסיבות לאיבר מין קטן הן רבות וכוללות גורמים גנטיים והורמונלים
אין קשר להרטבת לילה
לפני טיפול פנה ליעוץ לאנדוקרינולוג מבוגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאורח07/05/2012
כתבת ש"ניתוח להארכת גפיים עשוי להגדיל את הגובה ב 20 ס"מ.
יש כמובן עיוות של פרופרוציות הגוף כיון שעמוד השדרה והידיים לא מתארכים..."
מה זאת אומרת שעמוד השדרה לא מתארך?
אז מה כן מתארך בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012הגפיים התחתונות בלבד מתארכות בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה "גפיים תחתונות"?
מאיה09/05/2012לא הבנתי מה מתארך בניתוח להארכת גפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה "גפיים תחתונות"? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/05/2012רגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה "גפיים תחתונות"???
אורח20/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אלי הרשקוביץאורח07/05/2012
כתבת שאינך בטוח שהיית ממליץ על הניתוח לבת בגובה 1.40 לגבר קרוב לודאי שכן היית ממליץ.
לא הבנתי למה התכוונת.
האם יש הבדל בין אישה שהיא 1.40 לבין גבר שהוא 1.40 ?
שאלה לפרופסור אלי הרשקוביץ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012עניתי על השאלה לשואלת דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילה חמורהאביב07/05/2012
שלום!
בני בן 4.5 סובל מבעיית גדילה חמורה. כיום גובהו 86.5 ס"מ בלבד. מטופלים באופן קבוע אצל אנדוקרינולוג. קיבל הורמונים שנתיים (IGF-1ׂ) לא עזר. הופנינו גם לייעוץ גנטי ולא מצאו כלום. (לציין שהיה בחוות דעת שנייה אצל אנדו', כולל התייעצות מומחים בשניידר, וכן חוות דעת נוספת של גנטיקאי- והבעיה לא אותרה)
כרגע אנחנו במבוי סתום. יודעים שיש בעיה, אבל לא יודעים ממה היא נובעת (הילד עבר בדיקות רבות ושונות: צליאק, תבחין זיעה, בדיקות הורמונליות). מחפשים כיווני בדיקה נוספים. יש עצה?
כמו כן, אשמח אם מישהו שיש לו בעיה דומה יצור איתי קשר. יש עמותה לבעיות גדילה?
תודה מראש
בעיית גדילה חמורה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012כל תשובה שאכתוב במסגרת זו תהיה נחוש פרוע בלבד.
דרושה בדיקה והערכה פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין גדילה לגובהטניה07/05/2012
שלום רב. בתי בת שנתיים.. אנחנו נמצאים במערב מכון התפתחות הילד עקב היפוטוניה וקצב התפתחות מוטורית איטית. רק לפני כחודשיים היא התחילה ללכת עצמאית.. מה שמדאיג אותי זה שהיינו אתמול במעקב טיפת חלב והגובה שלה הוא 77 ס"מ בלבד ללא שינוי מלפני 3 חודשים מהביקור האחרון בטיפת חלב. מבחינת משקל דווקא היא עולה די יפה נמצאת טיפה מעל אחוזון 10.. האם יש צורך לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג?
אין גדילה לגובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012הייתי מוודא שאכן המדידה נכונה
אם אכן היא אינה גודלת יש בהחלט לברור מעמיק שיתחיל אצל רופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילהשמעון06/05/2012
בני בן 11 גובהו 131 סמ.בשנה שעברה גבה ב 5סמ.ב12 חודשים האחרונים גבה ב3סמ בלבד.בבדיקות הדם שעשינו לאחרונה הכל היה תקין כולל בדיקת הורמון גדילה.איך צריכים להתיחס לירידה בקצב הגדילה?האם זה ירידה מקובלת?
קצב גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012בהנחה שהמדידות נכונות יש צורך במעקב רפואי וכן מומלץ על צילום כף יד לגיל עצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת התפתחות שד בילדה בת 6גילי06/05/2012
ילדה בת שש וחודשיים לפני כחודש ראיתי שהשדיים מתחילים לצמוח.
בבדיקות דם:
פרוגרסטרון:0.4 mmol/l
FSH 4.2 mIU/mL
LH mIU/mL 0.43
אחותה הגדולה התחילה התפתחות בגיל תשע וקבלה בגיל 10.5
אני מרגישה גם שהיא מתנהגת קצת כמו טינאייג'רית - מדברת על הבנים בגן וכו', בתחילה חשבתי שזה בגלל שהיא מושפעת מאחותה הגדולה ושומעת אותה
האם יש סיבה לדאגה?
תחילת התפתחות שד בילדה בת 6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012עליך לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים. מדובר אכן בהתבגרות מינית מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות - המשך תוצאותליאת04/05/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות - המשך תוצאות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/05/2012פענוח בדיקות נעשה על ידי רופא שבדק את הפצינט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמחוק
ליאת04/05/2012אז אם אפשר,בבקשה למחוק את 2 ההודעות שלי
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותליאת04/05/2012
שלום,
אני בת 27 ויש לי בעיה מאוד גדולה של שיעור יתר בפנים.
רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקות דם (כלליות + הורמונליות).
היא אמרה שהבדיקות תקינות לחלוטין,שאין שום בעיה הורמונלית,הבדיקות מצויינות...
בנוסף,שכחתי לציין בפניה שלפני 4 חודשים הפסקתי ליטול גלולות ומאז עדיין לא קיבלתי מחזור.(זו בעיה שתמיד הייתה לי,לפני שהתחלתי ליטול גלולות הייתי מקבלת פעם בכמה חודשים..)
האם יש השפעה על תוצאות הבדיקות ההורמונליות אם לא היה מחזור כבר כמה חודשים או שאין קשר אחד לשני?
אשמח לקבל חוות דעת נוספת (פשוט לא נראה לי הגיוני שאין בעיה הורמונלית עם כמות השיער שצומח לי בפנים..)
מצ"ב תוצאות הבדיקה (אשמח גם לחוות דעת על שאר הבדיקות..)
האם צריך לפנות לרופא מומחה אחר? לעשות בדיקות חוזרות?
תודה רבה
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/05/2012כאן עוסקים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הניתוח להארכת גפיים יכול להאריךדנה03/05/2012
שלום, שאלותיי הן:
1) האם הניתוח להארכת גפיים יכול להאריך את הבטן?
2) האם 1.40 מוגדר כננסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הניתוח להארכת גפיים יכול להאריך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/05/20121. לא 2. לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אלי הרשקוביץדנה03/05/2012
כתבת שאינך בטוח שהיית ממליץ על הניתוח לבת בגובה 1.40 לגבר קרוב לודאי שכן.
לא הבנתי מה זה אומר?
האם יש הבדל בין אישה שהיא 1.40 לבין גבר שהוא 1.40 ?
לפרופ' אלי הרשקוביץ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/05/2012בהחלט יש הבדל !
גברים גבוהים בממוצע מנשים ב 13 ס"מ
הגבול התחתון הנורמלי לבנות הוא 1.50 לערך בעוד שלבנים הוא 1.63 ס"מ
בהתאם לכך גבר בגובה של 1.40 הינו חריג ביותר מ 20 ס"מ מהגובה התחתון המקובל כנורמלי בהשוואה לאשה באותו גובה הרחוקה "רק" 10 ס"מ
בהתחשב בכך שמדובר בניתוח לא פשוט אמליץ עליו ככלל ככל שדרגת החריגות קשה יותר
מובן שמדובר בהתיחחסות כללית וכל מטופל או מטופלת זכאים להתייחסות פרטנית בהתאם למצבם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחה לגובהדנה02/05/2012
כתבת ש- "ניתוח להארכת גפיים עשוי להגדיל את הגובה ב 10-20 ס"מ."
אני 1.40 האם אחרי הניתוח אני אהיה 1.60 ?
כי 1.40 מוגדר כננסות קשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה לגובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/05/2012140 אינה ננסות קשה, אלא קומה נמוכה. כדי לדון על אפשרות ניתוח להגבהה, כדאי להתייעץ עם מנתח שעושה ניתוחים כאלה. בביה"ח שלי רמב"ם עושה את הנתיוחים האלה דר' מרק אידלמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
מיטל18/07/2012האם כדאי לי לעשות את הניתוח להארכת גפיים בגלל שאני 1.40 נמוכת קומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/07/2012רוב הנשים הנמוכות מסתדרות טוב עם גובהן.
מדובר בניתוח קשה, אך הוא קיים. אפשר לדבר עם המנתח ולשמוע פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת ראשונה וגדילהאימא מודאגת02/05/2012
שלום רב.
בתי בת 10 ו-10 חודשים. בשנה האחרונה חלה האצה בגדילתה והתפתחו ניצני השדיים, והיום קיבלה את הווסת הראשונה שלה. לטעמי היא גבוהה ביחס לבנות כיתתה (153 ס"מ) אך כמובן שרחוקה מגובה סופי רצוי...
גובהי 161 ס"מ וגובהו של בעלי 189 ס"מ.
שאלותיי:
1. לאור הנתונים הללו, כמה היא עוד צפויה לגדול?
2. בשלב זה, האם ניתן לעשות משהו לעכב את התגרמות וסגירת לוחיות הצמיחה על מנת לאפשר לה להמשיך ולגדול?
3. כשהחלה ההתפתחות המינית, בסביבות גיל 8-פלוס, הבנתי שלא מתערבים, ועכשיו אני תוהה שמא עשיתי טעות :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת ראשונה וגדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/05/2012טוב שלא התערבת, וגם עכשיו אין צורך לעשות דבר. יש לך ילדה בריאה שעושה הכל כמו שצריך. היא לא תהיה תהיה נמוכה או גבוהה, אלא בינונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!נטע01/05/2012
הבת שלי בת 5 וחצי חודשים. מהלידה הבחנו שהיא קצת שעירה (קצת שערות בגב, בטוסיק) כולם אמרו לי שזה ינשור, אין מה לעשות - שורשים צרפתיים (מאבא שלה...) בגיל חודשיים הבחנתי שיש לה קצת שערות עדינות ושקופות באיבר המין. גם על זה שאלתי את הרופאה ואת האחות בטיפת חלב - אמרו לי שזה לא נורא ושצריך לעקוב.
בחודש האחרון שמתי לב שהשערות באיבר המין התרבו, התכהו והתארכו (סליחה על הפירוט...). השבוע הבחנתי שיש גם שערות לכיוון פי הטבעת, שיש פס חום בהיר מהפופיק ועד איבר המין (כמו פס פיגמנטציה שיש בהריון) והיום היה השיא: גיליתי קצת שערות סביב הפטמות. כשנגעתי בפטמות הרגשתי גם את רקמת השד. אז מה לעזאזל קורה כאן?????? יש לי תחושה שהיא לא מאוזנת הורמונלית וזה די מדאיג אותי! מה לעשות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה! - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/05/2012כשדואגים הולכים להתייעץ עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)