מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בצילום כף יד לגיל עצמות ...ל.05/06/2012
שלום. בן7שנים וחודש. גובה 1.29 משקל41ק"ג. ביגלל קפיצה פיתאומית בגדילה- מאחוזון 25 לאחוזון מעל 95- נשלח לבירור.בצילום כף יד לגיל עצמות נמצא מתאים לגיל8שנים.מה זה אומר? האם ימשיך לגדול?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצילום כף יד לגיל עצמות ... - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/06/2012בגיל 7 יכול גיל העצמות להיות בטווח שבין 5-9. 8 זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FREE ANDROGEN INDEXח.05/06/2012
בבדיקות דם של בני, בקרוב בן 13, יצאה רמת טסטוסטרון מחוץ לטווח - 15.7
מדובר על ילד גבוה ושמנמן, נולד פג, בשבוע ה- 34 , ילד עם בעיות נוירולוגיות (הפרעות התנהגות, קשב וריכוז, טיקים, מטופל בריטלין ולוסטראל). האשכים שלו קטנים יחסית, וכך גם איבר המין. אני בכוונה נתתי עוד פרטי רקע, כי אולי הדברים קשורים אחד לשני. מהי משמעות רמת טסטוסטרון נמוכה בגיל זה?
בברכה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FREE ANDROGEN INDEX - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/06/2012רק רופא שבדק את הילד יכול לפענח התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילהפיני05/06/2012
האם יש דרך לטפל בילדים הסובלים מהפרעות אכילה באמצעות הגברת התיאבון בצורה הורמונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/06/2012אין דרך כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשפעת סטרואיד בטנסול על הגדילהמירב05/06/2012
שלום רב,
ביתי בת 7 והיא במעקב אצל אנדו בשניידר בשל קומה נמוכה, אחוזון 3.
יש לה דלקות גרון חוזרות ויש חשש לסינדרום פאפא. הרופאה המליצה לקחת סטרואיד בטנסול, רק בעת ההתקף שמחזורו אחת לחודשיים.
קראנו בעלון שיש חשש להאטה בגדילה. האם להמנע מלקיחת התרופה?
עוד נאמר לנו כי בלקיחת התרופה, ההתקפים יכולים לצוץ בתדירות גבוהה יותר, מה שעלול להגביר את השימוש בתרופה.
אשמח לקבל המלצה אם ליטול את התרופה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשפעת סטרואיד בטנסול על הגדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/06/2012התרופה מאיטה גדילה רק אם היא נלקחת למשך הרבה שבועות וחדשים ברציפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמת-ד-ח-ו-ףלילך(:04/06/2012
אני אמא לילדה בת 8 ו3 חודשים. בתי נולדה בשבוע 32 במשקל 975 גר'.
לאחרונה התחילו לצמוח לה השדיים+צמח לה שיער בבית השחי+בפות.
ברחם אובחנה כIUGR והייתה תמיד בפער של כמה שבועות אחורה לשבוע ההריון.שאלתי היא: האם יש קשר בין קומתה הנמוכה להתבגרות המינית המוקדמת(גובהה בין 1.10-1.20)?האם ההתבגרות המינית היא מוקדמת ויש צורך לערוך בירור?במידה וכן איך אני מסבירה לה בלי להביך אותה או לגרום לה להרגיש שיש לה בעייה בגופה? דחוףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפתחות מינית מוקדמת-ד-ח-ו-ף - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/06/2012בתך החלה את התבגרותה בגיל שהוא בתחום הצעיר של הנורמה.
חלק מילדי IUGR מתבגרים כך .
פני ליועץ לגבי הצורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה דינמית LH FSHמשה03/06/2012
בשל אי התפתחות מוחלטת לא מינית ולא גופנית בגיל 15.5 משקל גוף מאוד נמוך בוצע מבחן דינמי LRH נלקחו דגימות דם להורמונים לפני הזרקת החומר המגרה ורווחי זמן של 30 דקות ו 60 דקות.,. בשלושת המצבים נשאר הורמון LH ברמה של מתחת ל0.5 iu/l
רמת FSH עלתה מרמה של 0.5 לערך של iu/l 3.5 לאחר 30 דקות ו60 דקות
על מה יכולה להצביע התוצאה,האים בלוטת יתרת המוח אינה מתפקדת נכון? האם זו מחלה של הבלוטה שמונעת שגשוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקה דינמית LH FSH - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/06/2012התוצאות שצויינו מלמדות על חוסר תגובה אפקטיבית של בלוטת יותרת המוח (היפופיזה) לגרוי שניתן.
בגיל זה האבחנה היא בין התבגרות מינית מאחרת או בעיה קבועה.
יש צורך בהמשך מעקב וברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין זה.
משה04/06/2012תודה על התשובה, הילד רזה מאוד, האם יש קשר בין הרזון של הילד לבין אי תפקוד הבלוטה, מה יכולה להיות הסיבה לחוסר תפקודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין זה. - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/06/2012רזון אמנם גורם לאיחור בהתבגרות המינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת-פעילות של בלוטת התריס?גלעד03/06/2012
שלום רב פרופ',
בתי בת שנה ו-4 חודשים. בדר"כ בריאה, מפותחת מאוד קוגניטיבית, ורבלית ומוטורית. תיאבון חלש.
באחוזון 5 בעקומות הגדילה, במשקל ובגובה (היתה קצת ירידה בגדילה לקראת גיל שנה, מאחוזון 10 לאחוזון 5. הורים נמוכים ורזים יחסית, אח בן 4 ממוצע בעקומות הגדילה).
בבדיקה שגרתית (מכבי) נמצאו TSH=12.53, FT4=12.
לאחר חודש TSH=11.85, FT4=13.5.
(בבדיקת ה-TSH שנעשתה בבי"ח מיד לאחר הלידה, הערכים היו תקינים).
בבדיקות נוספות שנעשו נמצאו ערכים תקינים של:
IThyroglobulin-TM - 32
Thyroglobulin Ab - קטן מ20 IU/ml
האם ניתן להגדיר את הנ"ל כתת-פעילות של בלוטת התריס?
האם זו תופעה העומדת בפני עצמה, או שיש לחקור גורמים לה?
האם יש צורך בטיפול תרופתי, כמו סינטרואיד?
אם כן, האם זהו טיפול נפוץ בתינוקות ומהן תופעות הלוואי שעלולות להיגרם?
תודה רבה
תת-פעילות של בלוטת התריס? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/06/2012זו בהחלט תת פעילות של בלוטת התריס אשר מחייבת טיפול ומעקב רפואי.
במינון נכון אין לטיפול תופעות לוואי או סיכונים.
להשלמת ברור הייתי בודק גם נוגדנים ל TPO ומבצע US של בלוטת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מספר מאוד מועט של שעות שינה אצלשינה02/06/2012
מתבגרים פוגע בגדילה?
מספר מועט הכוונה היא ל3-5 שעות בלילה או לחילופין לילות לבנים...יש קשר בין מספר מועט של שינה או מחסור מוחלט בשינה לבין גדילה?
האם מספר מאוד מועט של שעות שינה אצל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/06/2012חוסר שינה (פחות מ 7-8 שעות) פוגע בגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזו מידת פגיעה?אתה רוצה
שינה04/06/2012להגיד שאם ניקח נער אחד,אבל כביכול נסתכל עליו לאורך גיל ההתבגרות.
אם הוא ישן 8-9 שעות כל לילה הוא יגבה יותר מאשר 4-5 שעות בלילה?זה מוכח שכשישנים מעט גובהים פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באיזו מידת פגיעה?אתה רוצה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/06/2012זמן שינה פחות מ 6-7 שעות באופן קבוע פוגע בגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין גובה לשינהבר31/05/2012
שלום.
אני בן 17 וחצי ואני במשך שנתיים ככה ישן בלילה בין 6-7 שעות ולרוב לא ישן אחרי הצהריים.
במהלך היום אני עייף אבל יש ימים שאני ישן 8-9 שעות בסופי שבוע בעיקר.
רציתי לדעת אם שינה של 6-7 שעות באופן קבוע עלולה לפגוע לי בגובה/גדילה בגלל שהיא לא מספיק שעות?
אני 1.74
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין גובה לשינה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/06/2012לא משפיע על גדילה, אך משפיע על הרבה תחומי בריאות אחרים. אתה צריך לישון 8 וחצי שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
בר01/06/2012אני אשתדל.
למה כן זה יכול לגרום?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עם כולסטרולאמא לילד בן 728/05/2012
שלום,
ילד בן 7 עם כולסטרול 252 (לפני שנתיים 223).
LDL-177
משקל תקין.
לאבא כולסטרול גבוה שהתגלה בגיל יחסית צעיר 45-50.
א. מה לדעתך ניתן לעשות?
ב. מה הסיכון?
ג. האם רפואה לא קונבנציונלית יכולה לסייע? ואם כן איזה מהתחומים?
ד. רופא ילדים הפנה למרפאה מטבולית ילדים, האם רלוונטי והאם יש מקום יותר רלוונטי לבדיקת העניין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 עם כולסטרול - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/06/2012יש בהחלט צורך להגיע למומחה לכולסטרול שיחליט על טיפול.
במקומות שונים בארץ עוסקים בכך מומחים מתחומים אחרים. יתכן שבאזורכם זאת המחלקה המטבולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אנחנו מאזור השרון
המשך01/06/2012, על מי אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הורמון הגדילה גורם לדרדור ראייהקרן24/05/2012
בני החל לקבל את ההורמון BIO TROPIN לפני חודשיים בבית החולים רמב"ם, לפני כחצי שנה התחיל להרכיב משקפיים, בביקורת שנערכה השבוע התברר שהראייה התדרדרה משמעותית ואף הומלצה בדיקה השוללת מחלה שגורמת לראייה להדרדר, האם יכול להיות שההורמון גרם לדרדור הראייה, האם כדאי להחליף סוג של הורמון או להפסיק? אני לא רוצה לחשוב שמצד אחד עוזרים לבני לגדול אך מצד שני הורסים משהו אחר בגוף, אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הורמון הגדילה גורם לדרדור ראייה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/05/2012לא מוכר קשר בין הורמון גדילה לירידה בראיה פרט למקרה נדיר של לחץ תוך גולגולתי. אך אז יש כאבי ראש קשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן נערחנית24/05/2012
במקרה ראיתי שלבן שלי גודל איבר המין הוא 3-4 ס"מ, די קשה לדעת
ראיתי בטבלה באינטרנט שזה אורך קטן לגילו
כשמגלים אצל תינוק נותנים טיפול הורמונלי
האם אפשר לסייע גם בגיל 12?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעת יחיד-לא מומחית
בעילום שם24/05/2012הוא עוד לא התחיל לגדול בכלל, הפין גדל בעיקר בגיל 0-3 מתינוק לילד
ואח"כ מנער למבוגר 13-18.
אורך הפין הממוצע לאדם בוגר (לא זה של סרטים פורנוגרפים)
במצב רפוי הוא כ-10 ס"מ בממוצע, ובעת זקפה - בין 12.9 ס"מ ל-15 ס"מ. היקפו, סביב העורלה בעת זקפה, כ-12.3 ס"מ.
זה הממוצע, הנורמה נדמה לי בין 8 ס"מ עד ל17.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין קטן נער - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/05/2012הפין אינו גדל מגיל שנה עד שלב שלישי של ההתבגרות המינית. רוב הילדים בגיל 12 לא הגיעו לשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבעילום שם24/05/2012
אומנם זה פורום לאנדוקרינולוגיה של ילדים, אך מכיוון שלא מצאתי פורום לאנדוקרינולוגיה למבוגרים אז אני שואל/ת מכאן ומקווה שאקבל תשובה(:
אני טראנסג'נדר בגיל 32, לא אהבתי שהתפתחתי לגבר ושמרתי על זה בסוד, היה לי קשה עם צמיחת השיער בגוף ובפנים, גדילה של איבר המין, התעבות הקול וכן הלאה.
אני לא מעוניין להשתמש בדיאנה יסמין ובתרופות שמעלות את האסטרוגן, משום שזה לא יפתור שום דבר.
מה כן
אני אשמח מאוד לעדן חלק מהגבריות שלי, פחות שיער בגוף,איבר מין קטן ועוד
ובעצם השאלה שלי היא לגבי אנדרוקור
רציתי לשאול מה הם הסכנות בשימוש שלו
האם זה יכול לגרום :
-1-לבעיות בזיכרון?
-2-אוסטופורוזיס?
-3-ירדה מסיבית מאוד במסת השריר(התאמנתי הרבה שנים בחדר כושר)?
-4- עקרות בלתי הפיכה?
-5-האם הוא מוריד גם מהאסטרוגן?
-6-האם הוא עלול להצמיח גם שדיים?
-7-האם הוא גורם לדיכאון ברמה כזאת שקשה ללמוד ?
-8-מה היא הנורמה לטסטוסטרון אצל גבר לעומת אישה שסיימו את גיל ההתבגרות?
תודה תודה רבה מראש(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/05/2012אחנחו עוסקים רק בילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מחוץ לנורמהיעל22/05/2012
שלום רב.בתי בת 9 נשלחה לבצע בדיקות כלליות וכן פרופיל הורמונלי עקב עליה במשקל עם ניצני התפתחות מינית,לצד קומה נמוכה.
בדיקת DHEA SULPHATE הייתה עם ערך נמוך מחוץ לנורמה 0.69.
אשמח לקבל ביאור לתוצאה ומהו ההמשך המעקב הומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מחוץ לנורמה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2012אין דרך לפענח בדיקות מעבדה מבלי לבדוק את הילד/ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי TSHגילה21/05/2012
שלום
בני בן ה 4. בגיל 3 ובנוסף השבוע ביצעו לו בדיקת דם אשר הראתו כי ערך ה TSH גבוהה מעט מהנורמה (7.81 עאשר הטווח נע בין 4 ל- 7). ערכי ה T3 ן T4 תקינים כמו כן ANTI THYROID PEROXID תקין (10>) וגם THYROGLOBULIN Ab
(20>). לדברי רופא הילדים התוצאות תקינות ואין סיבה לחשש.
שאלתי: האם אבחנתו מדוייקת ומה הסיבה לסטיה? האם יש סיבה לדאגה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי TSH - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2012יש אמנם סטייה מסוימת, ואני נוהג לחזור על הבדיקה לאחר 3 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)