מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- האם ניתן לתת הורמון גדילה לבן 22 ?זינה19/01/2008
הבן שלי כבר כמעט בן 22 וגובהו רק 162 ס"מ. אף פעם לא קיבל שום טיפול בנושא ותמיד היה באחוזון התחתון בגרף הגדילה, כאשר גיל העצמות בצילום התאים לגילו. האם היום ניתן לתת לו הורמון גדילה ? ואם כן, בכמה ס"מ המצב יכול להשתפר ? איזה בדיקות צריך לעשות ולמי לפנות כדי לקבל את הטיפול ?
בתודה מראש
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמון גדילה למבוגרים
פרופ' אלי הרשקוביץ19/01/2008גובהו של בנך אכן נמצא באחוזון התחתון של עקומת הגדילה. ברוב המקרים נובע הדבר מקומה משפחתית נמוכה ולא מבעיה רפואית או חוסר הורמונלי (כולל חוסר בהורמון גדילה).
בגיל 22 אם גיל העצמות מתאים לגיל, הגדילה לגובה הסתיימה למעשה עקב "סגירת" מרכזי הגדילה בעצמות הארוכות ובעמוד השדרה עם תום ההתבגרות המינית.
במצב זה טיפול בהורמון גדילה אינו מועיללשפור הגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת להודעה לאחר צילום כף יד שמאלמיכל19/01/2008
רציתי לציין שנכון לכרגע מלבד השערות בפות והילדה שאמרה פעם אחת שיש לה דקירות בשדיים עדיין אין ניצני גדילה של השדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומה נמוכה
אמא30/07/2009בני בן שנה ושמונה חודשים, גובהו 75 ס"מ ומשקלו 10.7 ק"ג, נמצא בתחתית העקומה. אנו, הוריו 156/179
מבנה גופו פופורציונלי, בריא באופן כללי, חיוני ואוכל באופן סדיר ומזין
לא אצלי ולא אצל בן זוגי הייתה קומה נמוכה במיוחד בינקות.
הילד נמצא במעקב גובה בטיפת חלב
האם כדאי לבצע בדיקות? האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג01/08/2009התייעצי איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת להודעה לאחר צילום כף יד שמאלמיכל19/01/2008
רציתי לציין שנכון לכרגע מלבד השערות בפות והילדה שאמרה פעם אחת שיש לה דקירות בשדיים עדיין אין ניצני גדילה של השדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התבגרות מינית
פרופ' אלי הרשקוביץ19/01/2008אני ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג ילדים על מנת לבדוק היטב האם קימים סימנים להתפתחות מינית ואת מידת התקדמותם. האם גובה הילדה הואץ לאחרונה ?
גיל העצמות לכשעצמו אינו חריג במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבהה ב 4.5 סמ ב- 8 חד' האם הרבה ?
מיכל24/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצטער
פרופ' אלי הרשקוביץ25/01/2008איני רואה את החלק הראשון של הודעתך.
מה גילה של הילדה ומהו גיל העצמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה יחסית לגיל עצמות
מיכל25/01/2008הילדה בת שבע וגיל העצמות עומד על 8.
היא גבהה בשמונה חודשים האחרונים כ- 4.5 ס"מ. וגובהה כרגע הוא בערך 129 ס"מ
האם זה חריג??
תודה רבה על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תאוצת גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/01/2008מהודעתך,אני למד כי קצב הגדילה של בתך הינו 6.25 ס"מ לשנה (מחושב ע"פ 8 החודשים האחרונים.)
גובה של 129 ס"מ נמצא קרוב לאחוזון ה 90 לגילה (הכרונולוגי) בנוסף את מציינת התקדמות בת שנה בגיל העצמות (לכשעצמה אינה חריגה במיוחד) , שעור בפות ו"דקירות" בחזה.
לא צוין גובהו של אבי הילדה וגובהך.
אציין כי בגיל זה קצב הגדילה הינו בדר"כ אחיד לאורך השנים . האם קצב הגדילה גדל בשנה האחרונה ?
יתכנו שני תרחישים:
1. ילדה גבוהה (ואולי גם עם יתר משקל) בת להורים גבוהים , הגדלה לאורך אחוזון הגובה שלה
2. הופעה של התבגרות מינית מוקדמת המתבטאת בתאוצת גדילה יחסית לקצב הגדילה בשנים הקודמות והופעה מוקדמת של סימני מין
אני ממליץ על פניה לאנדוקרינולוג ילדים עם נתוני גדילה קודמים לבדיקת הילדה והערכת מצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות לילדה בת שנתייםאנה17/01/2008
אודה לך מאוד אם תתנו לי דעה על תוצאות האלה של הבת שלי בת שנתיים וחצי
10.8- 0.94 umol/l <0.41 DHEA SULPHATE
nmol/L 0.4 17-OH-PROGESTERONE
12.4- 2.41 pmol/L <0.1 TESTOSTERONE- FREE
11.9- 1.61 nmol/L 0.5 ANDROSTENEDIONE
3.5- 0.01 nmol/L <0.01 TESTOSTERONE- TOTAL
בדיקות
פרופ' אלי הרשקוביץ17/01/2008ללא נתונים קליניים ופרטים אודות נסיבות לקיחת הדם , קשה להתייחס לתוצאות ומוטב לפנות לרופא ששלח את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך בבקשה
אנה19/01/2008הסיבה שעשינו את הבדיקה היא מפני שלילדה יש שיער יתר בגב ועל הרגליים , מצבה הבריאותי תקין. הרופאה שלנו בחופשה ואין לי אפשרות לפנות אליה אודה מאוד על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות
פרופ' אלי הרשקוביץ19/01/2008בבדיקות אין עדות לרמת יתר של הורמוני מין זכריים. קרוב לודאי שהשעור אינו נובע מבעיה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהdana16/01/2008
יש לי שאלה...
אני מגיל 10 מתאמנת בקראטה עד היום הזה...הפסקתי..ועכשיו אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע כדורסל איזה 3 שעות כל אימון....
ויש לי חזה קצת דיי עדיין לא מפותח לגוף שלי כילו..
אני בת 14 וקיבלתי מחזור לפני שנתיים..
אז כולם אומרים שזה בגלל שאני עוסקת בספורט וזה מתעקב..
זה נכון?? או שזה לא קשור בכלל?
ספורט והתבגרות מינית
פרופ' אלי הרשקוביץ16/01/2008פעילות ספורטיבית אינטנסיבית מידי כמו ריצות ארוכות מאד עלולה לגרום לאחור בהתפתחות המינית ולהפרעות במחזור.
הפעילות שאת מתארת אינה כה מאומצת ובהנחה שאת ממשיכה לקבל מחזור לא נראה לי שגודל החזה קשור לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8- ו-10 חודשים - גיל עצמות-10מתבגרת16/01/2008
יש שעירות
הפרשה
צמיחת חזה
משקל ייתר ותאהבון מוגבר
לפי המלצות הרופאה צריך לברר יותר לעומק אך כנראה גובהה לא יהיה רב
לטיפול ההורנומלי שיינתן וייבחר יש השפעות לוואי?
אבקש כל עצה-הסבר
תודה
גיל עצמות מתקדם
פרופ' אלי הרשקוביץ16/01/2008התקדמות של גיל העצמות בשנה בגילה של בתך אינו ממצא חריג במיוחד. אך התלונות האחרות אכן מחייבות ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות מתקדם למאוד לעומת גיל כרולילי15/01/2008
בתי בת 8 שנים +9 חודשים.
מזה 8 חודשים מקבלת דקפפטיל בשל סימני התפתחות מינית מוקדמת.
לפני כן קיבלה זריקות הורמון גדילה במשך שנה, צמיחה של 12 ס"מ בשנה זו.
לפני הורמון הגדילה -3 עד 4 ס"מ בשנה.
כשהתחלנו עם דקפפטיל - הרופא הפסיק את הורמון הגדילה.
מאז קצב הגדילה הואט מאוד (1 ס"מ ל-3 חודשים).
צילום כף יד שמאל מהיום 15.1.08 - גיל עצמות 10 שנים. סטיית תקן לגיל 9.3 חודשים.
צילום כף יד שמאל מיום 13.6.07 - גיל עצמות 8 שנים + 10 חודשים. סטיית תקן לגיל כ-9 חודשים. נמצא בטווח של סטית תקן אחת מהממוצע.
הפענוח על פי האטלס על שם גרויליך ופייל (נקבה).
האם ניתן לעצור את התקדמות גיל העצמות?
מה אפשר לעשות? איזה אופציות קיימות (גם באופן פרטי)?
האם לדעתך ניתן/ כדאי לחדש את זריקות הורמון הגדילה?
תודה,
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה: שוקלת 30 ק"ג גובה 1.27
לילי15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גיל עצמות מתקדם.
פרופ' אלי הרשקוביץ17/01/2008משאלתך אני מניח שבתך סובלת מהתבגרות מינית מוקדמת.
לא ברור לי מאיזה גיל הופיעו סימני המין (הנצת שדיים ) ובאיזה שלב של ההתבגרות המינית הוחל הטיפול בדקהפפטיל.
איני מבין מה היתה האינדיקציה לטיפול בהורמון גדילה וע"ס מה היא נקבעה. קצב גדילה של 4 ס"מ בשנה בגיל 6 שנים אינו בהכרח חריג (אם כי הוא מתחת לממוצע).
ייתכן והצמיחה המרשימה תוך כדי הטיפול בהורמון גדילה היתה בעצם חלק מתאוצת ההתבגרות המינית !!
גם ההפסקה של הטיפול בהורמון גדילה (בהנחה שהיתה אינדיקציה להתחיל בטיפול זה ) אינה ברורה לי.
גיל העצמות הינו כלי עזר באבחון ומעקב אחרי טיפול. הגדילה היא המטרה העיקרית.
גיל העצמות מתקדם ב15 חודשים מעבר לגיל הכרנולוגי. בהנחה שאכן מודגמת התקדמות הדרגתית
בגיל העצמות בין שני הצילומים שנלקחו בהפרש של 7 חודשים זה מזה, אין הדבר מעיד על כשלון טיפולי בדקהפפטיל, כיון שהאטת גיל העצמות תוך כדי טיפול מופיעה מאוחר יותר יחסית להאטה בגדילה. (שלושה חודשים אינו פרק זמן מספיק להערכת קצב גדילה)
לסכום, כל המהלך אינו ממש מובן לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה ושיעור יתרהדר15/01/2008
בתי בת שנה וחצי. נולדה מאוד שעירה וכן השדיים היו מעט מוגדלים. השיער נשר במעט, אך יש עדיין שיער בגב, כתפיים ובמצח. אין שינוי בשדיים. זה ממש נראה כניצני שדיים. רופא ילדים (אנו מתגוררים בארה"ב) טוען שזה שכיח והציע שאעשה בדיקות הורמונליות רק כדי להרגיע אותי. כיון שמדובר בלקיחת דם מהוריד החלטתי להמתין (אים שיעור בפות) כיון שגם שגם אני וגם בני שעירים וכפי הנראה זה גנטי.
אולם, בימים האחרונים הבחנתי כי יש מעט שערות על הסדין (שנשרו מראשה) וגם במשיכת שיער עדינה שלי נשארות כמה שערות ביד (בין2-5).
האם בכל זאת כדאי לעשות בירור הורמונלי? האם יש קשר בים השדיים והנשירה הקלה.
אני ממש מודאגת ואשמח לתשובה מרגיעה.
שעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ16/01/2008איני סבור ששעור היתר הכללי, ונשירת השיער קשורים לבעיה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניריןדב13/01/2008
בגיל 13 עברה אשתי ניתוח להסרת גידול בשם קרניופרינגיומה, ובעקבות כך התחילחה לקבל תחליפי הורמונים כמו מינירין (עבור diabetes insipidus), אלטרוקסין (עבור תת פעילות של בלוטת התריס), פרדניזון, והורמון גדילה בשנים האחרונות(כיום בת 42).
לאחר מספר רב של טיפולי הפריה ,לפני 3 שנים הגיע למצב של נתרן מאוד נמוך אבדה הכרה וקבלה התקף אפילפטי קשה .התברר שהסיבה עודף מינירין.
לפני שנה שוב ירד הנתרן (121)ואשפזה עם אינפוזיה ומתן שתן
ולפני חודש שוב(124) ואשפוז
בכל אחד מהמקרים הופיע לפני כן צינון כאבי גרון (יש קשר?)
מה השערת הרופא הסיבה לרגישות המוגזמת למינירין?
בתודה!
מינירין
פרופ' אלי הרשקוביץ16/01/2008באיזה תכשיר השתמשה אשתך ?
אם היא השתמשה בספריי לאף, אני יכול לשער (אך לא לדעת בודאות) כי בזמנים מסוימים כמו דלקת של רירית האף התגברה ספיגת המינרין.
אגב חשוב לציין כי עקב תופעות דומות שארעו בחולים אחרים אסר ה FDA (ארגון בקרת התרופות האמריקאי) ובעקבותיו משרד הבריאות בישראל את השמוש בספריי. השמוש בכדורים נמשך כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמרית13/01/2008
עשיתי בדיקות דם ורציתי לשאול אם התוצאות שקיבלתי הן תקינות -
FT4 - 1.63ng/dl
TT3 - 149ng/dl
TESTOSTORONE - 22.1ng/dl
DHEA-S - 172ug/l
LH - 1.46mIU/ml
FSH - 15.2mIU/ml
PROLACTIN - 273mIU/l
רק רציתי לציין שאני בת 17, לוקחת גלולות יותר מחצי שנה. אמרו לי לעשות את הבדיקה ביום החמישי למחזור - בעיקרון היום שבו אני מסיימת חפיסת גלולות הוא יום ראשון ואת הבדיקה עשיתי ביום ראשון שאחריו, עשיתי נכון או שזאת הייתה טעות? בכל אופן אשמח לתשובה לגבי הבדיקה, מחיפושים באינטרנט קיבלתי את הרושם שרמות הLH והFSH אצלי לא תקינות ואני קצת מודאגת. בטופס שראיתי אין בכלל ערכים תקינים לשתי הבדיקות האלה כך שאין לי למה להשוות.
בנוסף, רמת הTSH שלי היא 6.82uIU/ml, שגבוהה מאוד יחסית לערכים התקינים. מה שקצת מוזר לי זה שלפני חודש גם כן עשיתי בדיקת TSH [כנראה היה בלבול ובטעות שלחו אותי לעשות את הבדיקה פעמיים] ואז התוצאה הייתה תקינה - 2.45. יש איזשהי סיבה שבגללה יכול להיות הפרש כ"כ גדול בין הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא ששלח
פרופ` זאב הוכברג13/01/2008לבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר לבדיקת החולה. חזרי לרופא שבדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה =[מאיה11/01/2008
שמי מאיה , גובהי 1.52 ומשקלי :49 לבין-50.
הוריי נמוכים.
רציתי לדעת עד איזה גיל אוכל לגבוה?
רצוי לציין שהמחזור התחיל אצלי ממש מוקדם בגיל 11 ככה .
יש לי כאבים בגב התחתון , זה קשור לגדילה של העצמות ?
אשמח אם תענו לי על השאלה , בברכה מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי ותראי
פרופ` זאב הוכברג12/01/2008בנות גדלות כשנה וחצי אחרי המחזור הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה חוששתחנה10/01/2008
אשמח לקבל תגובה לגבי הנושא בתי בת 9 עברה צילום כף יד מתאימה לגיל 7 שנים , יש לציין כי גם בהריון היתה בעיית עיכוב תוך ריחמי ע"י רופא המטפל התבקשתי לבצע בדיקות וכן בדיקה כמות הורמון גדילה בגופה טוען שהיא מתאימה לקבל הורמון גדילה . אני חוששת ולא יודעת האם כדי להתחיל עם כל התהליך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקול
פרופ` זאב הוכברג12/01/2008הטיפול בהורמון גדילה דורש מחשבה רבה בטרם החלטה. זהו אינו טיפול פלאים. פרט למקרים שלילד יש חסר בהורמון גדילה כדאי להתלבט ולשמוע חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טופיקלייעל10/01/2008
פניתי לאנדרוקרינולוגית בשל בעייה של שיעור יתר אצל ביתי. הרופאה המליצה לשקול בעתיד טיפול טופיקלי לפי הצורך. מרוב שאלות שכחתי לשאול מה זה אומר, על איזה טיפול מדובר?מאיזה גיל אפשר להתחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
פרופ` זאב הוכברג10/01/2008אינני יודע למה רופאתך מתכוונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר לבת שלוששחר08/01/2008
שלום. לבתי בת השלוש החלו להופיע לפני כחודש שיערות שחורות על הגב והכתפיים. זה גדל בפרק זמן קצר יחסית. וכן שיערות על הרגליים והירך (כשהיתה קטנה יותר הרגשתי בליטוף את שורשי השיער ברגליים ועכשיו הם צמחו). בימים האחרונים שמתי לב לשיער עדין מאוד, "כמעט שקוף" בשפתי הפות. אני מודאגת מאוד. מה אני צריכה לעשות? תודה. יש מצב שהשיער יכול להפוך דליל או שזה רק גדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג09/01/2008שעור על הגב והכתפיים איננו ממקור הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12- גיל עצמות 13אמא בחיפה08/01/2008
שלום רב,
בני בן ה-12 (בדיוק) מראה סימני התבגרות . אנדוקרינולוגית הילדים שלחה אותו לצילום כף יד , ונמצא ש גיל העצמות הוא 13. במשך כל הילדות הוא היה על האחוזון ה-50 על עקומת הגדילה. גבהו היום 150, ואנו חוששים שגובהו הסופי יהיה נמוך מהפוטנציאלי בשל ההאצה בהתבגרות. גם בעלי וגם אני התבגרנו בגיל מאוחר, הוא בגובה 170 ואני 162. האם לפי נתונים אלה ניתן לצפות את גובהו הסופי?
בתודה, אמא בחיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג09/01/2008גיל העצמות יכול להקדים אול לאחר בעד 3 שנים, והוא אינו משפיע על גוהו של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)