מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מתוקיםחסוי04/11/2007
הנכד שלי אוהב מאוד ממתקים ואני בפחד גדול כשאני מסתכלת איך הוא אוכל אותם, 2-3 בבת אחד. האם זה חס וחלילה יכול לגרום לו לסןכרת?
תודה, סבתא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סכרת
פרופ` זאב הוכברג21/11/2007ממתקים יכולים להשמין ואינם בריאים, אך אינם גורמים לסכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים נמוכיםיפעת02/11/2007
יש לי שלוש בנות האחת בת10 השניה בת 6 והשלישית בת כמעט 5 שלושתם נמוכות מיגילם ביצענו להם צילום כף הילד וכף היד לא התאים לגילם הוא התאים לכמעט שנתיים פחות מי גילם מה עושים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007מבחינה רפואית, הגדרת הבעיה אינה קומה נמוכה אלא הפרעת גדילה (השינוי בגובה לאורך זמן). יש ללכת לרופא רק אם הילדה מתרחקת מהעקומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעוראתי31/10/2007
הבת שלי בת חמש והיא שעירה מאוד מאוד בעיקר בגב וברגליים.
ברצוני לדעת, במידה ויש בעיה הורמונאלית האם מטפלים בכדורים הורמוניאליים והאם יש להם תופעות לוואי? האם צריכת הכדורים היא לכל החיים או למשך תקופה מסוימת? האם גיל חמש לא גיל מאוחר מידי לתחילת טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007בשיעור בגב וברגליים בדר"כ איננו הורמונלי, איננו דורש טיפול, והשיער נושר בתחילת ההתבגרות המינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה ושורש כף הידדודה26/10/2007
לקרובת משפחתי , בת 11 ,נעשה צילום של שורש כף היד.
נאמר שגיל האמה כגיל 11
וגיל שורש כף היד 15-16 שנה .
היא קיבלה מחזור בגיל 10. כיום היא נראית ממוצעת בגובה וקצת שמנמונת.
מה זה אומר? האם היא תגבה עוד? התור לאנדוקרינולוג הוא רק בדצמבר
בתודה מראש על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בבית השחי בגיל 7 ו8 חודשים
ליאנה14/04/2008מאז החורף האחרון זיהיתי לבני שערות בבית השחי. נעשה צילום כך יד והגודל מתאים לגיל 8 השאלה היא האם ילד צריך להיות מטופל התרופות? אין שערות שפם,שערות עורווה לא זיהו גובהה 137 משקל 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ` זאב הוכברג16/04/2008בדר"כ אין צורך לעשות דבר בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגדל
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007לאחר הווסת הראשונה גדלות הילדות בממוצע עוד כ8 סמ'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתדני24/10/2007
אני מעוניין לקחת את שני בני (10,ו 7 ) לבדיקת גודל איבר המין.
מה כדאי לומר להם לפני הבדיקה? האים כל רופא אנדו מתאים לבדיקה זו ? האים ניתן לטפל במידה שיש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציק?
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007אם זה מציק לילד, אמור לו את האמת לגבי הבדיקה. אם לא, אין צורך ברופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעוראימא24/10/2007
שלום
פניתי לאנדרוקרינולוג ילדים בשל שיעור אצל ביתי בת החמישה חודשים. הרופא שלח אותה לבדיקות דם. כשניסיתי להבין מה הבדיקות הללו השיב "אל תדאגי"
האם תוכל לפרט בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` זאב הוכברג24/10/2007הרופא מחפש הפרעה הורמונלית, ואם ימצא כזאת יוכל לטפל בבתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום- שיעור יתרמור24/10/2007
אני בת 16.5 ואני נערה נורא שעירה ותמיד הייתי כזו.
ישלי שיער בכל מקום: רגליים, ידיים, גב, בטן, פנים, צוואר, חזה, עורף, ישבן.
השיעור הוא לא מקומי הוא מכסה את כל האזורים.
רציתי לדעת האם אפשר לבדוק אם השיעור שלי נובע מבעיה הורמונלית והאם אפשר לטפל בה בעזרת כדורים או דרכים רפואיות לפני שאני פונה לטיפולי לייזר אותם אני לא מעדיפה על פני פתרון רפואי.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג24/10/2007בהרבה בנות יש אפשרות להשפיע להפחית צמוח השיער על ידי טפולים תרופתיים. פני לאנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפקסת הביהה?דור23/10/2007
שלום.
אני די גבוה וזה די מציק ולי ואני מרגיש לא בנוח עם זה
אני בן 15 ו4 חודשים
האם יש תרגילים שמועים\מפחיתים את הגביהה?
משוקולת אולי?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך השפעה
פרופ` זאב הוכברג24/10/2007אינך יכול להשפיע על הגדילה שלך על ידי ספורט או משקולות, או בכל דרך אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהAnaT23/10/2007
שלום:]]
אני בכיתה ט'(בת 14),לפני שנתיים קיבלתי מחזור..
עוד כמה זמן יש לי לגדול?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה וחצי
פרופ` זאב הוכברג24/10/2007בנות גומרות לגדול כשנה וחצי אחרי המחזור הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתפתחות מהירהורדית22/10/2007
האם אפשר להגיע להיתייעצות ללא הילדים, יש לי ילדה בת 6.4 שנים ובן בן 9.9 שנים כאשר הילד החל בשיעור באיזור הערווה ובית השחי לפני חמישה חודשים יש לציין שגובהו 1.50 ס"מ . בהקשר לבת לאחר בדיקה שיגרתית ע"י רופא בית הספר (כיתה א') הפנה אותה למעקב בשל בעיית משקל ושיעור יתר ברגליים, משקלה 28 ק"ג וגובהה הור 119 ס"מ.
שאלתי, מאחר ואיני רוצה לחשוף ביפניהם את הדילמה שלנו, כל עוד איננו יודעים אם יש בכלל בעיה
ולכן היתי רוצה להגיע למומחה ללא הילדים, האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיון רע
פרופ` זאב הוכברג22/10/2007זה איננו רעיון טוב להסתיר את הנושא מהילדים. רוב הרופאים לא יתנו עיצה ללא בדיקת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין נמוךורד וייס21/10/2007
בתי בת 15 והיא אובחנה כאנורקסית.משקלה 50 וגובהה 163 ס"מ.בבדיקות אינסולין נמוך מ-2 וגלוקוז 68 lh-.9 fsh-5.68 e-2 55.2 prolacin 7.59 testosterone total-.54
רציתי בבקשה לדעת מה דעתך על תוצאות אלה ומדוע האינסולין נמוך כל-כך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה נמוכה
אראלה נ21/01/2008ביתי בת 10.5 ש' ועל פי גיל עצמות 11.5 ש'. היא יחסית נמוכה לבני גילה, לא הכי נמוכה בשכבה , אך בין הכי נמוכות. אני מודאגת ורוצה לקבוע תור להתייעצות מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינסולין נמוך - התוצאות תואמות
פרופ' אלי הרשקוביץ21/01/2008באנורקסיה רמות אינסולין נמוכות וכך גם רמות FSH ו LH . עליה במשקל הגוף מנרמלת את הפרמטרים הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ` זאב הוכברג21/10/2007אינסולין נמוך כי אינה אוכלת. זאת תגובה תקינה.
לגבי שאר הבדיקות - יש להן משמעות רק בהקשר של בדיקת הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אינסולין נמוכהסימה19/10/2007
ביתי בת ה - 10, מתחת לאחוזון 3, ללא חוסר בהורמון גדילה, נשלחה לבדיקות דם הורמונליות, בטרם תחל בטיפול עצירת התבגרות בגלל גובה נמוך.
בבדיקות הדם ערך האינסולין היה2.96 כשערכי הנורמה הם 6-27.
האם ניתן ללמוד משהו מהנתון הזה? האם נראה כי יש בעיה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג20/10/2007האינסולין נמוך בילדים רזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 חודשים צילום כף יד - גיל שנהגיא18/10/2007
בתי בת 5 חודשים נולדה בשבוע 37, במשקל 2.344 ק"ג עם CAH קלאסי כולל אובדן מלח. באולטראסאונד ב3 חודשים גילו 3 ציסטות באזור השחלה בגודל 4X3X2 ס"מ ולאחר חודש נבדק שוב והם קטנו בחצי.
הבת מטופלת באנדקרנולוגית בשניידר. היא מקבלת הידרוקורטיזול ופלורינף מאז שנולדה.
הבת מטופלת באנדקרנולוגית בשניידר.
ביצענו צילום כף יד שמאל . גיל עצמות הראה גיל שנה. מה יכול להיות הסיבה לכך? האם זה קשור לCAH או למינון גבוה או נמול\ך של התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` זאב הוכברג20/10/2007גיל עצמות שרץ קדימה מצביע בCAH על טיפול בלתי מספיק. האנדוקרינולוג בוודאי יתיחס לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני גיוס לצה"לשרון18/10/2007
בני בן 17.4 משקלו 51 קילו וגובהו 1.68 ס"מ. הוא מתעתד להתגייס לשרות ביחידה מובחרת
והוא מוטרד ממימדיו הקטנים. האם בגילו נעצרה הגדילה ,או שקיים סיכוי כי ימשיך לצמוח?
גובה האם 1.63 וגובה האב 1.82.
תודה ,שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונה
פרופ` זאב הוכברג20/10/2007יש בנים שמפסיקים לגדול בגיל 14, ואחרים ממשיכים עד 22. אין צורך לנבא אלא לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה והתפתחותאורית17/10/2007
שלום רב !
בני בן ה - 7 גובהו 1.21 ומישקלו 21 ק"ג. לי ניראה שהוא רזה לגילו למרות שחבריו לכיתה חלקם ניראים כמוהו.
יש לציין שאני 1.74 ובעלי 1.83.
ילדי אוהב להוציא המון אנרגיה ולאכול כמה שפחות.יעץ לי בקשה מה לעשות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב
פרופ` זאב הוכברג20/10/2007רזה זה בריא, ובלבד שהוא מקבל כ2 קג' בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)