מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בתגרות מוקדמתמיכל08/01/2008
שלום רב, בתי בת ה- 7 בגבוה 128 ס"מ ומשקל 24 ק"ג סבלה מאז ומתמיד משיעור יתר בגופה לא בצורה קיצונית אך בהחלט בולטת. לפני כמה חודשים החלו להופיע לה שערות בפות(ייחסנו את זה לשיעור היתר) ולאחרונה היא ההחלה לדבר על סוג של דקירות בציצי.. האם ייתכן שהיא מתחילה את התפתחותה כה מוקדם? האם זה שכיח ? האם עלי לטפל באופן במיידי או לחכות לעוד סממנים??
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג09/01/2008זה נשמע כמו התבגרות, וכדאי לראות אנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגדגן מוגדלדורית08/01/2008
לביתי בת החודש יש דגדגן מוגדל,הרופאה הפנתה אותי לאנדוקרינולוג ,
מה לדעתך הסיבות לכך, אני מאוד מודאגת, האם נתקלת בתופעה כזו ובסופו של דבר הכל היה בסדר?
מודאגת מאוד, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג09/01/2008אם הוא באמת מוגדל (האנדוקרינולוג יקבע) זה יכול להיות סימן לעודף בהורמון הגברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה... מבולבלת (אם לבת 16)עדי08/01/2008
שלום,
בתי בת ה-16 החלה טיפולי אינפרא אדום לפני שנתיים. לפני הטיפול נערכו לה בדיקות הורמונליות שנמצאו תקינות. הטיפול החמיר ביותר את מצב השיעור (עליי לציין שבמהלכו נטלה ראוקוטן). לפני שמונה חודשים שלח אותנו אנדוקרינולוג לבדיקות נוספות שלדבריו נמצאו תקינות. זה גנטי, טען.
אין במשפחה שיעור יתר (מוצא: הונגריה, יוון). חשבנו שאולי לייזר יעזור. הרופאה בכללית אסתטיקה טענה: יש בעיה בבדיקת הדם, האנדוקרינולוג לא הבחין בה. לא נוכל לקבל את בתך.
היא התייחסה לפרוגסטרון, שרמתו 9.38 nmol/L ולקורטיזול שרמתו 723 nmol/L . ההורמונים הזכריים ברמות תקינות לחלוטין. בדיקת אולטראסאונד אגן שנערכה אתמול גילתה שחלה ימנית בגודל 19X29 ושחלה שמאלית 20X26 והאבחון – שחלות פוליציסטיות. שאלתי היא, הייתכן אבחון כזה על אף רמות תקינות של הורמונים זכריים? (טסטוסטרון – 2.24 טסטוסטרון חופשי 3.39 ואדנרוסטנדיון 2.46). מה לדעתך עליי לעשות בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג08/01/2008זהו אמנם נושא לאנדוקרינולוג. יש צורך בברור יותר מקיף מזה שאת מתארת שנעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך.
עדי09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליאוזיס אצל נערה. דחוף.סרי07/01/2008
לאחותי בת ה14 וחצי (בריאה בד"כ, מלבד אנמיה כרונית) יש רגל שמאל ארוכה ב2 ס"מ מרגל ימין, הדבר גרם לסקוליאוזיס באיזור גב עליון ( עמוד השדרה בולט החוצה באותו האיזור).
הרופאים ממליצים רק על שימוש קבוע בספידות אורטופדיות, המחייבות נעליים אורטופדיות מיוחדות.
האם יש דרכים לטפל בבעייה? לפתור אותה? שמענו על שיטת ייליזרוב שמטפל באמצעות הארכת פרקים, אך הטיפולים הללו נפוצים רק ברוסיה, ונשמעים קצת מסוכנים.
נשמח לכל עצה והפנייה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטופד
פרופ` זאב הוכברג08/01/2008זהו נושא לאורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור מתחת לבית השחייעל07/01/2008
בני בן 9 ולפני כשנה התחילו לצמוח לו שערות מתחת לבית השחי. בהתחלה היו שערות מעטות אבל בחודשים האחרונים נעשתה צמיחה גדולה.
האם העיניין דורש בדיקות?
מהי משמהות הדבר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיח
פרופ` זאב הוכברג08/01/2008זהו ממצא שכיח ורגיל ואינו דורש התייחסות רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםלירן07/01/2008
שלום רב!
אני בת 24 ולא לפני הרבה זמן החלה תופעה של גירוד אצלי בפנים באיזור ימין לסנטר שתוך כדי גירוד בסופו של דבר זה הופך לפצע.
הפצעים נמצאים ויוצאים אך ורק באזור ימין לסנטר והם לא מרובים,הבעייה היא הגירוד של הפצע אני רק רוצה לציין שהייתי אצל הרבה רופאי עור מרגע שהתופעה התחילה ובינתיים שום דבר לא עוזר קוסמטיקאית שפגשה אותי ייעצה לי להפגיש עם אנדוקרינולוג כי יכול להיות שזו בעית שחלות או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה גדולה
פרופ` זאב הוכברג08/01/2008זהו פורום לבעיות של ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד - גיל עצמותסיגל07/01/2008
שלום,
בנותיי - הבכורה בת 8 ו-8 חודשים, והקטנה בת 5 וחצי, במעקב אצל אנדוקרינולוג כיוון שהן רזות ונמוכות לגיל הממוצע.
הגרפים מראים שהן גדלות בקצב שלהן, אם כי באחוזון הנמוך ביותר.
השבוע ביצעתי לשתיהן צילום כף היד.
לגבי הקטנה - גיל כרונולוגי - 5 ו-4 חודשים - גיל עצמות מראה 4 וחצי.
לגבי הגדולה - גיל כרונלוגי 8 ו-8 חודשים וגיל העצמות מראה 10 שנים+. (לראשונה, בבדיקה הקודמת לפני מספר שנים גיל העצמות היה צעיר יותר). מה זה אומר? מה צריך לעשות?
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח רחב
פרופ` זאב הוכברג08/01/2008יש טווח רחב של גיל עצמות נורמלי. האנדוקרינולוג יתייחס אל התוצאה על הבדיקה שלו וגדילת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר.06/01/2008
על מה אחראי הורמון Progesteonre HO 17?
מה הקשר שלו לפוריות ושיעור יתר?
מה קורה במצב שלאחר בדיקה הורמונלית מבחינים שהורמון זה גבוה מהנורמה?
כיצד ניתן להסדיר זאת? (באילו גלולות ניתן להשתמש וכו'...)
אשמח לקבל תשובות
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
.06/01/2008הבדיקה נעשתה בערכים של n/mol לא במחזור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון nmol/L
.06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת שערהאיילת05/01/2008
שלום!!
בני בן 5.5 חודשים והבחנתי כי גדלה לו שערה שחורה ארוכה על שק האשכים האם זו סיבה לדאגה? והאם אני צריכה לפנות לאורולוג ילדים או רופא מקצועי אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדאיג
פרופ` זאב הוכברג08/01/2008הממצא שתואר אינו מדאיג. יהיה מקום לפנות לאנודקרינולוג רק אם יופיעו שערות רבות מתולתלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרשמואל02/01/2008
שלום רב,
בתי בת ה-13 סובלת מהזעת יתר באיזור בית השחי. היא מזיעה כשחם לה וכשקר לה, ובכדי להמחיש את התופעה: היא מחליפה חולצות בבית הספר, החולצה נרטבת לאחר דקות וללא כל מאמץ גופני,הרטיבות עוברת גם לסוודר ובאופן תדיר יראו כתמי הזיעה... הדבר כמובן גורם לה עוגמת נפש מרובה....
מידע כללי: בבדיקת כף יד נמצא כי היא מקדימה את גילה בכשנה, את המחזור החלה לקבל בגיל 11.5, לא קבלה מעולם טיפול הורמונלי.
שאלותי: מה לדעתך הבעיה? למי עלי לפנות לטיפול בתופעה? האם התופעה נפוצה? האם עלי לפנות לאנדוקרינולוג?
הנני מודה לך מראש על תשובותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג03/01/2008זאת אינה תופעה הורמונלית. מטפלים כירורגים של כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מיניתאפרת01/01/2008
שלום,
לבתי בת ה-9.5 יש שערות שחורות על איבר המין,
האם זה נורמלי לגילה??
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג01/01/2008יש לכולן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםטליה31/12/2007
בתי בת ה-8,ילדה עגלגלה,נמצאתבמעקב התפתחות מינית מוקדמת.עד כה (תודה לאל)התוצאות תקינות.לאחרונה הופיעו לה 3נקודות לבנות על האף,2מתוכן הפכו מוגלתיות.האם יתכן שמדובר בהאצת התהליך?מה עלינו לעשות/לצפות כעת?
אודה על תגובתך
אמא מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות
פרופ` זאב הוכברג01/01/2008פצעי בגרות מופיעים כשמתחילה ההתבגרות או אף קצת קודם לכן. בעיקר חשוב לשמוא על נקיון הפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תת פעילות בלוטת התריס תורשתית?שירלי31/12/2007
הי,
אני בת 30, סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס שאובחנה לפני 10 שנים.
אני מטופלת באלטרוקסין ומאוזנת.
לפני שבועיים ילדתי את בני הבכור והרופא בבית החולים המליץ שנבצע בדיקה לאבחון מצב הבלוטה של בני בגיל חודש.
מה הסיבה לכך?
האם תת פעילות בלוטת התריס הינה תורשתית?
האם ניתן לאבחן בגיל כה צעיר?
תודה,
שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך
פרופ` זאב הוכברג01/01/2008תת תריסיות אינה עוברת לתינוק.
אמהות עם תת תריסיות אינן צריכות לבדוק את ילדיהן במיוחד.
כל התינוקות בארץ עוברים ממילא בדיקה ביום ה3 לחייהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ראשונהדנה31/12/2007
שלום. ביתי קיבלה אתמול ווסת ראשונה.היא בת 9 ו7 חודשים. היא מפותחת לגילה הן בגובה ובמשקל והן בצמיחת שדיים ובשיעור ערווה. אך עדיין רציתי לדעת האם טווח הגיל הוא נורמלי לקבלת ווסת?. מהו הטווח גילאים האקטואלי? מכיוון שאני מבינה שהגיל יורד משנה לשנה.ובעקר למה היא צפויה בהמשך? האם צריך לגשת לבדיקה או להמשיך עם החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהראשונות
פרופ` זאב הוכברג01/01/2008היא בין הראשונות שמקבלת ווסת, אך זה אינו נדיר. במרבית המקרים אין צורך לעשות דבר, אך אם תרצי לדון על כך עם אנדוקרינולוג זה לא יהיה מופרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין הראשונות?
דנה02/01/2008שוב שלום . לא הבנתי מה זאת אומרת בין הראשונות? האם גיל 9 שנים ו7 חודשים הוא נדיר לקבלת ווסת או נחשב בטווח הנורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות חשובותדינה30/12/2007
אז ככה אני בת 18 ויש לי בעיה בבלוטת התריס כבר כ-5 שנים כמעט ואני בטיפול אבל לאחרונה מסתבר כי אני לוקחת מינון גבוה יותר ממה שבאמת אני צריכה וזה גורם ליתר פעילות של הבלוטה ..
מה שרציתי לדעת אני שאני יאזן את הגוף עם מינון נמוך יותר, איזה נזקים זה עושה לעומת תת פעילות?
איזה תופעות יש מזה לגוף?
יש לי גם בעיה במחזור אני לא מקבלת מחזור סדיר ואני בקושי מקבלת מחזור
ככה זה גם איזה 4 שנים..יתר פעילות בבלוטה יכולה לגרום להעלמת המחזור?
זה מאוד חשוב לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק על ידי רופא
פרופ` זאב הוכברג30/12/2007האיזון מוכרח להעשות על ידי רופא מומחה לכך. אל תנסי לשנות המינון לבד. טיפול בהורמונים צריך להעשות על ידי מומחה לכך.
כן, עודף טיפול מקטין את דימומי המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)