מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה בנוגע להתפחות המיניתאנונימי11/12/2007
ד"ר שלום רב, אני כבר לא גובהה מגיל 15, היום אני בן 18.
איבר המין שלי הוא באורך של 12 ס"מ,והיקפו 10 ס"מ (בזקפה)
דבר המפריע מאוד לקיום חיי מין תקניים, בעבר הייתי שמן מאוד וחייתי על דיאטות כאסח, אני מאמין שפגעתי בהתפתחות שלי, כשהיו שבועות שהייתי חי ביום על 2-3 פרכיות אורז, וזה היה בשיא ההתבגרות שלי מבחינה מינית ופיזית, הדיאטה הבעייתית הזאת נמשכה עד גיל 16 ו7 חודשים, ומאז כבר לא גבהתי, ומגיל 15 לא חל שום שינוי באיבר המין שלי, אני חייב להדגיש שהתזונה שלי הייתה לקוייה מאוד במשך 2-3 שנים, תמיד הייתי במאזן קלורי שלילי חריף.
אני בטוח שלא מיציתי את הפוטנציאל הגנטי, מבחינה מינית ומבחינה פיזית, לפני כשנה הייתי אצל אנדוקרינולוגית, והיא אמרה לי שסיימתי להתפתח, למרות שזה לא נשמע לי כ"כ הגיוני מאחר והיא לא ערכה שום בדיקה, שום בדיקת דם, זה היה רק לנוכח העובדה שכבר הפסקתי לגבוהה, לפי צילום כף יד שנערך לא על ידה הבנתי שהמפרקים בכפות הידיים שלי כבר נסגרו, בכל זאת רציתי לדעת אם יש סיכוי כלשהוא ויש טעם לפנות שוב לאנדוקונילוג בקשר לטיפול בהתפתחות המינית? אולי עדיין יש סיכוי להמשיך את ההתפתחות בשילוב תרופות כלשהן גם בגיל שנחשב למאוחר?
תודה רבה מראש, הנושא כואב לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר
פרופ` זאב הוכברג13/12/2007על פי המידות שמסרת, ההתפתחות שלך לגמרי בסדר.
אנדוקרינולוג יכול להגיד על פי צלום היד אם כבר גמרת לגדול, וכנראה שזה מה שנאמר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוכה לגילהעדי10/12/2007
בתי בת 12 וגובהה 147 ס"מ
בחודשים האחרונים היא אינה גובהת
האים זה נורמאלי?
האים היא תגבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` זאב הוכברג13/12/2007בנות ממשיכות לגדול עד כשנה וחצי אחרי המחזור הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה...דחוף בבקשהגל09/12/2007
אני בן 17 , גובה 164 .
הלכתי היום לעשות צילום כף יד שמאל והתוצאות שהתקבלו :
גיל עצמות 18
גיל כרונולוגי 17
סטיית תקן 15.4
מה התוצאות הנ"ל אומרות? לאיזה גובה אני אגיע? אני אשאר בגובה הזה?
תודה מראש , אני קצת לחוץ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספות
גל09/12/2007גובה ההורים:
אמא-160
אבא 174* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותמילי09/12/2007
שלופ פרופסור,
בתי בת 15.5 ולא מגלה סימני התפתחות מינית: היא שטוחה כמעט לגמרי, תווי הפנים שלה לא נשיים (עד כדי כך שאנשים שלא מכירים אותה פונים אליה בזכר או שואלים אותה אם היא בן או בת). לפני שנה היא קיבלה מחזור בפעם הראשונה ומאז לא קיבלה מחזור שוב. היא לא מוכנה לדבר על הנושא אבל אני רואה שהדבר מעיק עליה מאוד ופוגע בה מבחינה חברתית. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007אם יש מחזור - יש התפתחות מינית כבר כמה שנים.
חזה שטוח אינו סימן להפרעה הורמונלית בד"כ.
אם זאת, יש מקרים שזהו יכול להיות סימן לעודף הורמון גברי, וזאת יוכל הרופא לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכה מאודתמר06/12/2007
פרופ' הוכברג שלום רב! בני כבן 7.9 משקלו 22 ק"ג וגובהו 117 ס"מ.גובה אשתי 158 ס"מ וגובהי 176 ס"מ.מה עלי לעשות? האם מומלץ להשתמש בהורמון גדילה גם אם לא חסר כזה? תודה על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007ראשית יש לקבוע האם הגדילה תקינה (ילד גדל במקביל לאחוזונים). טיפול הורמונלי לנמוכים ללא הפרעת גדילה יכול להנתן רק במקרים של נמוכים מאוד מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח אשכיםאמיר06/12/2007
בני בן 11.5 , גובהו 1.41 משקלו 27.6 . לאחרונה הובחנה וריקוצלה דרגה 2-3 . שאלותי:
1. האם נפח אשכים ביחס של 2.4 - 3.2 הוא תקין?
האם יש צורך בניתוח?
האם עלולה להיות פגיעה בפוריות?
2. אנו עומדים בפני בדיקה האם יש צורך בהורמון גדילה, האם זה באמת נחוץ?
3.האם כדאי לעשות צילום כף יד?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע תקין
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007הכל נשמע תקין - למה את רוצה לתת לו הורמונים?
וריקוצלה דורש בדיקת אורולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה נמוכה באחוזון 5יוסי פרי05/12/2007
שלום רב,
ביתי ב 4.5 בגובה של 93 ס"מ מאז הלידה היתה סביב האחוזון ה 5 וכל פעם שאנו פונים לרופאי הילדים בשעה אם צריך לבצע בדיקות אומרים לנו אין מה לעשות ההורים נמוכים אז שלא נצפה שהילדה תהא גבוה.
יש לציין כי אני גובהי 170 ס"מ ואישתי 160 ס"מ ואנו הסתכלנו בפנקסי טיפת חלב שלנו שהיינו ילדים ולא היינו נמוכים כל כך.
א. האם יש מקום לדאגה?
ב. כיצד מומלץ לנהוג ומה ניתן לעשות?
תודה
יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007אם הילדה מתמידה על אחוזון 5 היא בסדר.
5% מהאוכלוסיה (350000 איש בישראל) הם מתחת לאחוזון 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבוהההשרית04/12/2007
שלום אני בת 15, הגובה שלי הוא 1.55.
משקלי 44. את הווסת קיבלתי פעם ראשונה בגיל 14.5.
בחצי השנה האחרונה לא גדלתי בכלל!
הגובה שלי מטריד אותי מאוד.
אולי אפשר איכשהו להאיץ את הגדילה, את הגובה?
1) עוד כמה ס"מ בערך אני אגבה?
2) ורציתי לישאול, האם זה נכון שתלייה על מתח מאריכה את עמוד השידרה והגוף נמתח?
כי אמא שלי רופאה והיא אומרת שכן, אבל ניראה לי שהיא אומרת לי את זה כדי שאני לא אתבאס.
מחכה לתשובתך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007גובהך הוא נורמלי.
רוב הבנות אינן גדלות אחרי גיל 15, אך אחדות ממשיכות עוד קצת. חכי ותראי.
תליה אינה מגביהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה אצל ילדהתמר04/12/2007
בתי בת 10.7 גובהה 1.29 ומשקלה 25 ק"ג. הופיעו סימני שיעור באיבר המין.אינה מפותחת בשדיים כלל. לאחרונה התלוננה על כאב בטן,ולאחר כיומיים הופיעה הפרשה כהה מאיבר המין. האם הדבר מנבא את בואו של המחזור? אם כן מה עלי לעשות,שכן היא נמוכת קומה. תודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007המחזור מופיע כשנתיים וחצי אחרי השדיים. דימום בלי שדיים דורש בדיקת מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקבות דם בניגובלילי02/12/2007
אני רוצה לדעת אם טיפות דם בניגוב אחרי מתן שתן יכולים להעיד על בוא המחזור אצל ילדה בת שמונה וחצי ארוי לציין שאני ה אמא קיבלתי ווסת בגיל 9או עדות על זיהום בדרכי השתן
תודה על תשובתך המהירה אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקבות דם
מתענינת בנושא03/12/2007עד שתקבלי תשובה מוסמכת מפרופ' הוכברג:
השכיח הוא דלקת בדרכי השתן.
תראי אם היא מתלוננת על כאב במתן שתן.
אפשר לבקש לבצע תרבית אצל רופא הילדים. שתן כללית לא יעל באבחנה בין שתי האפשרויות.
לפני שמקבלים וסת אפשר לראות סימני מין משניים בבדיקה הגופנית (צמיחת שדיים, שיעור ערווה ובית שחי).
אם יש סיפור של התבגרות מינית מוקדמת אצלך - אולי כדאי שתקחי את הילדה להבדק אצל רופא הילדים לראות אם גם אצלה יש סיפור כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ווסת
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007ווסת אינה טיפות דם בניגוב. את הרי יודעת זאת.
מאידך טיפות דם אינן תקינות וכדי להראות את האזור לרופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק02/12/2007
בני בן ה-12 נמוך לגילו. באילו מצבים נותנים הורמוני גדילה, מה הם החסרונות והיתרונות של ההורמונים הללו וכיצד אפשר לקבלם?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ הרופא
פרופ` זאב הוכברג09/12/2007הטיפול ניתן לילדים עם הפרעות גדילה (מתרחקים מהעקומות) כשחסר הההורמון, או לילדים מאוד מאוד נמוכים. תצטרכי לדון על ילדך עם אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאנה28/11/2007
האם צריכת ריטלין באופן קבוע לילד בגיל 5 יכולה לגרום נזקים כלשהם בגדילה או אפילו בבגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממצאים חלוקים
פרופ` זאב הוכברג28/11/2007במחקר אחד נמצא שמקבלי ריטלין גדלו קצת לאט יותר, אך במחקר שני לא נמצא הבדל. כשהילד זקוק לריטלין חשוב לתת לו אותו אפילו במחיר סמ' או שניים. מאידך, אם אינו זקוק - לא לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור-יתררותי26/11/2007
בתי בת שנתיים וחצי, בהירה, עם שערות שחורות ברגליים ואפילו בירכיים. גבותיה מחוברות ויש לה קצת שפם. כבר בהיריון צפיתי שתסבול משיעור, כי אני די שעירה והיו לי הפרעות הורמונליות בהיריון, אך רופאת הנשים התיחסה לאפשרות המניעה בביטול.
האמנם אי אפשר למנוע בהיריון שיעור-יתר של הצאצא?
יש אפשרות לטפל בשיעור בגיל כ"כ מוקדם, ואם לא - מתי כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג28/11/2007בעיות הורמונליות נותנו שעור בבית השחי או סערווה. אם אין שם לא צריך לדאוג, אין זאת מחלה ואין צורך בטיפול. חשוב לטפל במצוקות הילדה ולא בתסביכי ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיעראימא25/11/2007
שלום,
בני בן חמישה חודשים, לאחרונה צמחה לו פלומת שפם, ברור לי שזו אינה תופעה נורמאלית, האם זה מצביע על בעייה כלשהי?
יכמו כן השיער שיש לו על המצח, כתפיים, וגב עדיין לא נשר.
ש לציין כי אני ובעלי שעירים
פרופ` זאב הוכברג28/11/2007השער שנגרם מבעיות הורמונילות הוא בערווה ובבית השחי. אם אין שם, אין צורך לדאוג או להבדק על ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהאנונימי22/11/2007
שלום , אני בן 14 וחצי וגובהי הוא1.76 מטר.
גובה אמי הוא 1.63 מטר וגובה אבי הוא 1.86 מטר
רציתי לדעת האם יעול להיות שאקוף את אבא שלי ואם כן מה המקסימום שאוכל להגיע אליו? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכה
פרופ` זאב הוכברג23/11/2007אין צורך לדעת מראש את מהלך הגדילה. חכה ותראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)