מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלהאורטל27/12/2007
בני נמוך לגילו. הוא בין הנמוכים בכיתתו. אילו בדיקות אפשר לעשות בנושא, והאם יש טיפולים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג30/12/2007הברור מתחיל אצל רופא הילדים שיבדוק האם הוא באמת נמוך, איך הוא גדל עד היום והאם הוא בריא בכל אספקט אחר פרט להורמונים. הוא גם ייעץ האם יש צורך בייעוץ אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתיפית25/12/2007
בני בן 9 ו 9 חודשים. לפני כ-10 חודשים החלו להופיע שערות ערווה. מבחינת הגובה הוא בין הגבוהים בכיתה. הוא החל מעקב אצל אנדוקרינולג ילדים לפני כחצי שנה ובביקור האחרון הוא קבע כי יש להתחיל במתן זריקות לעיקוב ההתפתחות המינית. תוצאות צילום כף היד נראה כי עצמותיו מתאימות לגיל 10 ומס' חודשים. אך אשכיו מפותחים.
בני נולד עם בלוטת חלב מפותחת דבר הגורם לו לאקנה מיום לידתו ועד היום.
האם יש קשר בין התפחותו לבין פצעיו, האם הזריקות שניתנות אגב למשך חצי שנה פעם ב-4 שבועות עלולות לגרום לו לשיבושים בהתפתחות או לעצירה בהתפתחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת
פרופ` זאב הוכברג30/12/2007מהתאור שלך אני מטיל ספק האם בנך זקוק לטיפול שהוא מקבל. הייתי הולך לשמוע חוות דעת מרופא נוסף.
פצעי הבגרות קשורים כמובן לבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבדאייתי25/12/2007
רק רצית לציין שהאימון משקולות שהייתי בשבילי הוא היה אינטנסיבי וקשה
אז רציתי לשאול בעקבות מה שהופסתי תשובתך עמודת בעינה כלומר עדין התשובה שלך היא אותה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג30/12/2007להמשך הדיון תצטרך לגשת לרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה פחד!!!המודאגת25/12/2007
ביתי בת חודש ושלושה ימים, במהלך ההריון התגלתה הרחבת חדרים אסימטרית במוח שהסתדרה לאחר הלידה , לא נמצאה הסיבה לכך. כיום היא במעקב אך נכון להיום משקלה 3.560 ק"ג גובהה 51.7 ס"מ והקף ראשה 36.3 , אוסיף שהילדה הגדולה שלי במשקל היתה בממוצע ובגובה תמיד באחוזון 97!!! אנחנו, ההורים גבוהים מאוד - האם יתכן שלביתי הנ"ל ישנה בעיה?
והאם יש קשר לטונוסים גבוהים ברגליה וקושי ליישרם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג30/12/2007פורום זה עוסק רק בהפרעות הורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבדאייתי22/12/2007
שלום שמי הוא איתי ואני נער כבן 16.
בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ60 דקות וו10 דקות לאחר מכן ההיתי עושה אימון של משקולות . הבעיה היא שאני עשיתי כל מכשיר כמאה פעם ולא במשקלים שהייתי צריך להרים (הרמתי קצת יותר בערך ממה שהייתי צריך) לאחר מכן כחוודשיים -3 חודשים החלו לי כאבים בגב שנמשכים עד היום לעיתים רחוקות הכאב מופיע בצוואר הלכתי לארבעה רופאים שרשמו לי את הדבר הבא:
החולה מתלונן על:
מוגבל תפקודית
כאב פחת(זה לאחר שהרופא נתן לי תרגילים לבית אבל זה לא פיזיותרפיה)בבדיקה אין פרט לכאב לא ממוקם
מתלונן על כאבי גב עליון ללא הקרנה לרגליים מזה זמן רב ללא חלבה מקדימה כאב מחמור בפעילות פיזית כגון ריצה
28906-עדיין מתלונן על כאבים ללא שיפור לאחר טיפול כנגד כאב ודלקת יש לציין לא עשיתי פיזיותרפיה ולא קיבלתי משככי כאבים
ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים תקינים
אבחנה משוערת:
BACKACHE
יש לצין שהמליצו לי לחזק את שרירי הגב ולא עשיתי את זה ואת שאר הדברים הנ"ל
בנוסף עשו לי צילום רנטגן ובו לא מצאו לי כלום כלומר הבדיקות חיוביות וערוצים לעשות לי מיפוי עצמות למרות שאני מטיל ספק עם ימצאו שם משהו
השאלה המרכזית היא האם הגובה שלי יעצר עקב כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משפיע
פרופ` זאב הוכברג23/12/2007הסיפור שלך לא צריך להשפיע על גדילה. עם זאת, רוב הבחורים בגיל 16 הם לקראת סיום גדילתם, או שכבר סיימו אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בין העקומותטל20/12/2007
שלום רב,
בני בן שנה ושמונה חודשים שוקל 10 קילו ו - 300 גרם.
לפני כשלושה חודשים שקל 10 קילו ו- 250 גרם.
והגובה שלו היה 73 ס"מ וכיום 74 ס"מ.
בני קופץ בעקומות בלידתו היה בין 5 ל- 8
לאחר מכן דילג בין 10 ל- 25
והיום הוא הין 3-5
----------------------------------------
לאחר ביקורי בטיפת חלב הומלץ לי לפנות לרופא הילדים וכך גם עשיתי עוד באותו היום.
רופא הילדים אמר לי שכרגע אין מה לעשות חוץ מלעקוב אחריו.
לאחר שהתעקשתי הוא הביא לי סידרת בדיקות לויטמינים לראות שלא קיימים לו חוסרים.
(אציין שבגיל שנה לא היו קיימים חוסרים).
השאלות שלי:
א. האם לדעתך רצוי להתעקש שתינתן לי הפניה לאינדוגרינולוג.
ב. האם העניין הגנטי משפיע לדעתך (בעלי נמוך 170 ואני 165) ביחס לגובה (אציין שאנחנו הנמוכים בשתי המשפחות שלנו אחיותיי גבוהות 175 ואחיו גם כן כ- 180)
ג. שמתי לב שיש לבני שערות באזור המפשעה (לא זכור לי אם זה היה מלידה או שמא צמחו לאחרונה - רק בגלל שחיפשתי סימנים שמתי לב) האם גם זה יכול להשפיע?
ד. הרופא אמר שהוא מודאג יותר מהמשקל מאשר הגבוה האם גם אתה סבור כך?
תודה על תשובותיך.
האמא הלחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתחום סביר
פרופ` זאב הוכברג23/12/2007שינויים מאחוזון 5 ל10 ול3 הם לא ממש קפיצות. רובם תלויים בדיוק המדידה, וכן יש עונתיות בגדילה - גדלים פחות בסתיו. עצתו של הרופא לחכות היא סבירה. הראי לו גם את השיעור שמדאיג אותך.
אבל, אמא שנשארת לחוצה היא סיבה מספיק טובה להתייעצות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור תינוקתיעל19/12/2007
שלום רב,
בתי בת שנה וארבעה חודשים, נולדה עם שיעור יחסי במצח, פאות, גב שנשר עם הזמן.
לאחרונה הבחנתי בפלומות שיער בגב ובפאות שאני לא משוכנעת שהן היו שם בתקופה האחרונה.
אני כמובן חוששת מחוסר איזון הורמונלי.
האם תוכל בבקשה לומר לי למה עליי לשים לב, אם המצב לא משתנה האם יש סיבה לדאגה?
(מלבד הפלומה הקטנה בגב ובפאות לא הבחנתי בשיעור נוסף).
תודה רבה מראש
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג20/12/2007שיער פלומתי בגב אינו סימן להפרעה הורמונלית. הפרעות כאלה מתבטאות בשיעור בערווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ..דניאל19/12/2007
שלום אני בן 16 ו8 חודשים אני גובה 168 אבי 182 ואמי 166 רציתי לדעת האם אני יוכל לגבוהה עוד יש לי כאבים עזים בגב התחתון ורציתי לדעת אם הם קשורים אני מתפתח רגיל אני חושב מכיין שיש לי טיפה פאות אבל לא זייפם רציתי לדעת האם אגבה עוד ? ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכה ותראה
פרופ` זאב הוכברג20/12/2007בגיל זה אין טיפולים לגדילה, ולפיכך כל שנותר הוא להמדד בעוד כמה חדשים ולראות אם גדלת.
כאבי גב אינם קשורים לגדילה. אם הם עזים כמתואר, לך לאורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהדניאל18/12/2007
שלום. אני בן 21. נמוך מאוד. את הגדילה הרצינית שלי סיימתי בגיל 14 וגבהתי אחר כך רק עוד 2 סנטימטר אפילו פחות. אני כיום נמוך מאוד, פני לא נראים כפני אדם בוגר, ולאחרונה התחלתי לייחס חשיבות לעוד תופעה, האשכים שלי מאוד קטנים והם באותו הגודל מאז גיל.14
נוטים לומר שמי שהייתה לו התפתחות מינית מוקדמת מסיים את הצמיחה בגיל מוקדם, אך אם זה המצב מדוע האשכים כה קטנים... מעולם לא אובחנתי על ידי רופא כסובל מבעית גדילה, פשוט לא בדקנו את זה לעומק.
מה שמעניין אותי כרגע, אך ורק במבט כואב לאחור, האם ארוע זה דומה לתופעה שהיו יכולים לטפל בה, על ידי מתן הורמון גדילה, והאם רק מבחינת האפיון, תופעה זו דומה למחסור בהורמון גדילה שהחל להיווצר בגיל ההתבגרות?
כמובן שבדיקת דם להורמון גדילה אני לא יכול לעשות, כי כל תוצאה כבר לא תשקף את גיל ההתבגרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבט קדימה
פרופ` זאב הוכברג20/12/2007חקירת העבר אינה עוזרת. השאלה הרלבנטית היא האם יש לך בעיה היום - אנדוקרינולוג יוכל לאמר לך האם אשכיך קטנים מהרגיל, ואם כן אלו בדיקות לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה לבנהויקי16/12/2007
שלום רב,
מצאתי שערה לבנה ברורה בראשה של ילדתי, בת ה- 4.9.
האם זו סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג20/12/2007אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 18עידן16/12/2007
שלום,
אני בן 18 ו4 חודשים.
הגובה שלי כ1.67 בלבד,השאלה שלי:האם אני יכול לגבוה עוד??? כי הגובה שלי ממש נמוך..
אני חייב לדעת האם אני יכול לגבוה עוד,ומה עוזר לגבוה איזה אוכל??
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסי
איסי16/12/2007בני בן 15 גובהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,אבל לא כל כך הבנתי אותך.
עידן17/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן
פרופ` זאב הוכברג20/12/2007יש בנים שממשיכים לגדול עד גיל 22, ואחרים מפסיקים בגיל 15. המדד שוב בעוד 6 חדשים ותוכל לראות לאיזו קבוצנ אתה שייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהמיקי16/12/2007
שלום דוקטור, האם השמנת יתר אצל ילדה בת 5 (שוקלת 20 קילו) עשויה להעיד על תפקוד לא נכון של הבלוטות? היא לא אןוכלת הרבה ובד"כ ארוחות מסודרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ` זאב הוכברג20/12/2007יש מקרי השמנה, לא רבים, הנגרמים עקב הפרעה תפקודית בהורמונים. אצל אלה ההשמנה מלווה בהפרעת גדילה. רופא הילדים יוכל לייעץ לך האם יש צורך בבדיקת הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית מוקדמתמשה נסים13/12/2007
לביתי בת ה8 וחצי יש שיעור בית השחי שהחל לפני כשנתיים
גובהה 125 ס"מ
בדיקת גיל עצמות נמצא כי הי בגיל עצמות של 11 ו4 חדשים
בתינו סבלה מדלקת פרקים של גיל הילדות
האם יש סיכוי שתתפתח לגובהה נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדיקה
פרופ` זאב הוכברג16/12/2007אנדוקרינולוג יוכל לתת לך הערכה של תחזית הגובה הבוגר בדיוק של כ 4 סמ'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מתענינת בנושא16/12/2007האם במצב כזה אין דחיפות יחסית בהפניה לאנדוקרינולוג?
המדובר בכל זאת בילדה שהתחיל אצלה שיעור הקשור בהתפתחות מינית בגיל שש וחצי, לפי מה שכותב האבא, ויש פער גדול בין גיל עצמות לגיל הכרונולוגי.
האם בגיל עצמות כזה עדיין ניתן לעכב התפתחות מינית על מנת לשפר תוצאות גובה סופי (שלא לדבר על דחית הוסת בילדה צעירה כל כך)?
(השואלת רופאת ילדים הנוהגת ללמוד ולהחכים מתשובותיך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לשאלה
פרופ` זאב הוכברג20/12/2007השאלה שהופנתה אלי היתה בעניין גובהה של הילדה, והתייחסתי רק לכך. בפורום זה אינני מתיימר לטפל בילדים או לייעץ להוריהם, אלא לענות לשאלותיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתוסכל בשל גובהו וגודל איבר מיןליאת13/12/2007
שלום רב!
בני בן 13 ו-7 חדשים, צמח בס"מ אחד בלבד במהלך השנה האחרונה. הוא לא מפסיק לדבר על כך שהוא נמוך (והוא אכן בין הנמוכים בכתה - 1.47 ס"מ). במקביל- סובל מאוד מאבר מין קטן ביותר שנראה כמו אבר מין של ילד בן 3. האיבר פשוט לא גודל והילד ממש סובל ומתבייש ואנו מרגיעים אותו כמובן.
לפני כשנה היינו אצל אנדוקרינולוג אשר אמר לא לדאוג כי "זה הקטן גדול יהיה", אך לצערינו- הקטן נשאר קטנטן :))
מה דעתך? מה עלינו לעשות? האם יש צורך ע"פ הנתונים שציינתי ללכת לייעוץ נוסף? באיזה גיל מגיעים לגובה המקסימלי ולסוף ההתפתחות המינית? אני חייבת לציין שגודל איבר מינו מטריד אותנו יותר מהגובה. האם יש דרכים לטפל בכך?
אודה על תשובתך
ליאת ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה
פרופ` זאב הוכברג13/12/2007על פי מידת הדאגה שלך ושל הילד אתם זקוקים לייעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי בלוטת תריס אצל תינוק בן 4 שבמאיה11/12/2007
שלום
בני בן 4 שבועות, מעט צהוב (בלירובין 9.9)
בבדיקת דם נמצא TSH 6.05 , וכן FT4 19.2 .
מה המשמעות ?
רופא הילדים המליץ על בדיקות נוספות עוד 3 שבועות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג13/12/2007הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)