מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- תוספי מזוןשירה22/11/2007
האם יש תוספי מזון שיכולים להאיץ ולעזור לגדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין
פרופ` זאב הוכברג23/11/2007אין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתריונה22/11/2007
בני בן 11 ונראה לי כי הוא סובל מהזעת יתר חמורה.
הוא מזיע מאד בקיץ בייחוד בקרקפת ובפנים, גם בחורף רוב הזמן חם לו.
לאיזה רופא כידאי ללכת לבדיקת הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין פתרון
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007זאת אמנם בעיה שיכולה להציק, אך אין לרפואה פתרון טוב עבורה. אני ממליץ על מגבונים על הזרועות כמו שלובשים שחקני טניס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי בן עדו20/11/2007
שלום רב,
לפני כמה חודשים התגלה אצלי גוש בבלוטת התריס נעשה FNA ומהבדיקה הגוש לא ממאיר. שאלתי היא האם בדיקה כזו יכולה להטעות? האם יש עוד בדיקות שניתן לבצע כדי בוודאות לשלול ממאירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007מקובל לחזור על בדיקת האולטרהסאונד אחרי 6 חדשים, ואם הגוש גדל מקובל להוציאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןשירה18/11/2007
בני בן 5.5 הגובה 1.2 הוא נולד נמוך ונשאר על באחוזון 3 מלידתו עד היום בדיקות הדם תקינות למעט חוסר קטן בברזל. החלטנו לא לתת לו את הורמון הגדילה.
רציתי לדעת מה לגבי תוסף של גלוטמין לילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עוזר
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007גלוטמין אינו גורם לגדילה מהירה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה והתבגרות מוקדמתאמא17/11/2007
ביתי בת 7ו8 חודשים מטופלת בהורמון גדילה מזה שנתיים. החלה בתהליך של התבגרות (ניצני שדיים)הומלץ עלידי האינדוקרינולוג המטפל ,התחלת מתן זריקות לעצירה ונאמר לנו כי אין קשר בין ההתבכרות להורמון הגדילה .קראתי בתשובות שלך שלדעתך יש. מדוע ההבדל המקצועי ועל מי ניתן לסמןך בבריאות ילדינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקצר
פרופ` זאב הוכברג23/11/2007מה שקראת אצלי הוא שכשהטיפול בהורמון גדילה מתחיל בגיל ההתבגרות הוא מקצר את משך ההתבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתאמא מודאגת -16/11/2007
לבני בן ה-12.5 יש אבר מין קטן מאוד מאוד (דק וקצר בגודל של תינוק שנולד), והוא אפילו נכנס בתוך האשכים מכיוון שבני ילד מלא.
בני מאוד מתבייש מזה שאיבר המין שלו קטן מאוד, ומשוחח עימנו המון על הנושא. לקחתי אותו לאורולוג ולאנדוקרינולוגית שאכן אישרה שאיבר המין שלו אמנם מוחבא, אך הוא קטן מאוד ואמרה לנו שאם הוא לא יגדל ניצטרך להזריק לו הורמון. מהוא ההורמון, והאם יש שיטה אחרת להאץ את הגדילה כמו כדורים וכו', אנא עזור לנו בנושא זה.
תודה
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בארץ
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007אין בארץ הורמון כזה בכדורים אלא בזריקות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה ו-SGAאפרת14/11/2007
בני בן 5. מזה 10 חודשים מטופל בהורמון גדילה בשל SGA.
בתקופה זו גבה בכ-8 ס"מ, אבל עלה במשקל מעט מאוד: 2 ק"ג בלבד, ומשקלו כיום עומד על 13.5 ק"ג.
האם זה תקין?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007בתחילת הטיפול בהורמון גדילה המשקל אינו עולה, ולעתים אף יורד. הוא מתחיל לעלות אחרי כ6-10 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דקאפפטילרוני14/11/2007
פרופ' שלום ,
בבקשה , אם תוכל להסביר מהם ההבדלים בין שני סוגי זריקות: דקאפפטיל EMBO לבין זריקות דקאפפטיל CR .
ומתי משתמשים בכל אחת מהם .
ביתי בת 7.5 ברקע התבגרות מוקדמת .
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולציה.
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007החומר הפעיל זהה, וההבדל הוא בהכנת החומר להזרקה על ידי היצרן. תני מה שממליץ לך הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאימא14/11/2007
שלום,
הייתי אצל אנדרוקרינולוגית בשל בעייה של שיעור יתר אצל ביתי התינוקת. הרופאה אמרה כי בינתיים אפשר להבהיר את השיער שממש בולט במי חמצן.
רציתי לשמוע את דעתך בנושא. האם זה לא מוקדם מדי?על איזה מי חמצן מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מפריע לילדה?
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007אל תטפלי בבעיה שלך אלא של הילדה. השעור בודאי אינו מפריע לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתפנינה13/11/2007
ביתי בת ה- 8 מקבלת זריקות לעצירת התפתחות,
כל חוש כשאנחנו הולכות לעשות זריקה היא פוחדת ובוכה מחדש,
וכפי שאתה יודע הדרך היא ארוכה לפנינו.
איך אפשר לעזור לה להתגבר על הפחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות חודשיות
מתענינת בנושא19/11/2007זה באמת לא נעים לקבל זריקות כל חודש, במיוחד לילדים.
אני הייתי ממליצה לך למרוח לה משחת EMLA באזור ההזרקה לפחות שעה לפני ההזרקה ולעטוף בניילון נצמד. זה יפחית את כאב הדקירה.
אין לי מושג אם החומר בעצמו מכאיב, אבל אם כן - אפשר לשאול את האחיות אם מותר למהול אותו בלידוקאין ולא במים. יש תרופות שמוהלים אותן כך.
מעבר לזה, אני הייתי נותנת לה גם מזרקים לשחק איתם. ככה סתם להתיידד. לא עם מחט, כמובן...
משהו שמשחקים איתו הופך פחות מפחיד. אפשר להשפריץ מים באמבטיה, לשאוב ולשתות דרך המזרק מיץ, או סתם לפרק אותו ולרסק אותו ולהשקיע בו את העצבים שלה מהזריקה.
אפשר לספר לה מה מטרת הזריקות החודשיות. להביע אמפתיה לכאב שלה. להסכים איתה שזה באמת מעצבן ולנסות למצוא את נקודות האור - זה רק פעם בחודש (לעומת, נניח, סכרתיים שמזריקים כמה פעמים ביום), זה לא לכל החיים...
לשבח אותה על הישגים קטנים שעושה בקשר לכך (נניח, התנהגה יפה ולא יללה באוטו בדרך לזריקה...)
להפגיש אותה עם ילדות נוספות שיש להן אותה בעיה, בבחינת "צרת רבים - חצי נחמה".
והכי חשוב - שאת תקחי הרבה אוויר ותהיי רגועה, גם אם היא לא. יש לך רק עוד 3-4 שנים. כמו שירות צבאי :-) תחזיקי מעמד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקדמת
פנינה19/11/2007אני מאד שמחה על העידוד, אני כן שמה לה את המשחה אבל את יודעת זה ההרגשה לקבל את הזריקה עושה לה לא טוב, אנחנו הגדולים גם לא אוהבים זריקות לא? אני רק מקווה שהתקופה הזאת תעבוא מהר.
שוב תודה על העידוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תכעסי
מתענינת בנושא19/11/2007אבל אני נתפסת למשהו שאמרת בתגובה שלך.
"את יודעת זה ההרגשה לקבל את הזריקה עושה לה לא טוב, אנחנו הגדולים גם לא אוהבים זריקות לא?"
הרבה פעמים אנחנו משדרים לילדים את התחושות שלנו, וזה משפיע על התנהגותם.
נסי לשכנע את עצמך שזה בסה"כ בסדר. שזריקות זה לא נורא. שהמטרה חיובית. בעיקר בימים שסביב הזריקה שלה :-) ותראי אם זה יעזור. לא מיד, אבל בהדרגה.
כי אם את בחרדה מהזריקה, וחושבת שהיא מסכנה - בטוח שהיא תהיה בחרדה ותחשוב שהיא מסכנה. המון פסיכולוגיה יש כאן.
ואני רוצה לומר לך שאני מדברת מנסיון כפול:
אחד, אני רופאת ילדים, וככזאת אני נוכחת בהמון בדיקות דם/זריקות של ילדים. אני מבטיחה לך שאם ההורה רגוע - הילד הרבה יותר רגוע.
שניים, הבת שלי עוברת בדיקות דם כל 3 חודשים בערך (ותאמיני לי שזה לעיתים הרבה יותר גרוע, כי צריך למצוא ווריד וזה כולל חפירות ארכיאולוגיות כי אין לה וורידים) ולוקחת כדורים יום יום פעמיים -שלוש ביום מגיל חמש. אצלה זה יימשך כל החיים. כך שאני מכירה את המצב. הרבה אוויר צריך לקחת סביב היום של הבדיקה. לאפשר לה לקטר חופשי אבל לא להצטרף להתבכיינות בעצמי. לשדר רוגע. קשה אבל אפשרי!
שמחה אם הצלחתי לעודד במשהו :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקדמת
פנינה20/11/2007המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007זאת באמת זריקה כואבת. ניתן להפחית הכאב על ידי משחת אמלה. כדאי גם לפצותה על גבורתה במתנה קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פנינה29/11/2007תודה על תשובתך,
יש לי שאלה נוספת,
עד איזה גיל נותנים את הזריקה?,
והאם אחרי כל הזריקות אנחנו צריכים להיות במעקב,
אם כן עד מתי?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הזריקות נותנים
מתענינת בנושא03/12/2007כל עוד רוצים לעכב התבגרות. בד"כ עד גיל 11-12 בערך. זה משתנה לפי החלטת האנדוקרינולוג בשילוב ההורים והילדה.
אחרי שמפסיקים את הזריקות בד"כ מקבלים וסת תוך כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לכתוב
מתענינת בנושא05/12/2007שמה שכתבתי הוא למיטב ידיעתי, ואני לא אנדוקרינולוגית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פני06/03/2008רציתי לדעת אם את מכירה את הזריקה הזאת,
או אולי מכירה את התהליך הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיניים בגיל 4 ו10 חודשיםשש11/11/2007
בתי בת 4 ו 10 חודשים ואתמול נשרה לה השן הראשונה.
כאשר החלה השן להתנדנד התייעצתי עם רופאת השיניים שלה אשר הרגיעה אותי ואמרה שיש טווח של גילאים בהם שיני החלב נושרות וגיל זה הוא אכן צעיר אך בטווח התקין.
האם נשירת שיניים בגיל כה צעיר יכולה להעיד על התבגרות מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007ניתן לדבר על התבגרות בילדה כשנראים ניצני שדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ראשונהר .כ10/11/2007
ביתי בת 9 ו 4 חודשים השבוע קיבלה ווסת בפעם הראשונה .היא עדיין משחקת בבובות ולא מבינה או מוכנה לקבל את העובדה ואת המשמעות של ווסת וכל המשתמע מכך.שאלתי היא אם יש טיפול לדחות את הווסת ?מה המשמעות לגבי פריון בעתיד?והאם במידה ויש טיפול לתקופה מסויימת מהם תופעות הלוואי?והאם הווסת תהיה תקינה בהמשך? אציין שביתי סובלת מעודף משקל בינוני וגובהה הוא 160 ס"מ . אני קיבלתי ווסת ראשונה בגיל 10 וסבלתי מאוד . אודה לך על תשובתך.
אמא ואבא מודאגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדון עם מומחה
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007יש אפשרות לעצור את ההתפתחות ולהפסיק את הווסת, אך הההחלטה על כך מורכבת, ויש לדון עליה עם מומחה - אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת דקפפטיל
ר.כ23/11/2007התייעצתי עם אנדוקרינולוג ומיד הוא נתן לה דקפפטיל ואמר שאין תופעות לוואי והכל בסדר כשביתי קיבלה את הזריקה היא היתה ביום השלישי של הווסת .היום אחרי שבועיים בערך מהזריקה שוב יש דימום חלש מה עושים?האם זה נורמלי?האם תופעה זו מוכרת?הזריקה לא אמורה לעצור דימום?מה קורה פה אני בלחץ. אודה לך על תגובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזריקה הראשונה
פרופ` זאב הוכברג23/11/2007אחרי הזריקה הראשונה (בלבד) יכול להיות דימום. יש לחכות שיפסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום חזק
ר .כ24/11/2007תודה על תגובתך המהירה אבל היום הדימום ממש התגבר זה מאוד מתסכל,כמה זמן זה ימשך?האם המינון של הזריקה לא נמוך מדי?כמה זמן אחרי הזריקה זה אמור להשפיע וביתי לא תקבל ווסת בכלל?האם מצב זה מוכר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדות לצליאק?שרית07/11/2007
שלום,
אתמול קיבלנו תשובות דם עם עדות לצליאק לילדתי בת 3 וחצי. שאלתי היא האם לנוכח התשובות החד משמעיות יש סיכוי שהפיופסיה תראה תשובות שונות? מה השכיחות? מה הסיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` זאב הוכברג22/11/2007זהו פורום לבעיות הורמונליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתראורי07/11/2007
האם היא פוגעת בגדילה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג21/11/2007לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאימא05/11/2007
שלום,
בתי בת 8 חודשים, נולדה די שעירה, לאחרונה צמחו שערות בשפם ובגבות. במידה וקיימת בעייה הורמונלית האם ישנו טיפול שאפשר לתת כבר בגיל זה (שלחו אותה לבדיקות דם).
האם יש עוד סיכוי שהשיער ינשור לבד?
האם יש משחה להבהרת שיער אצל תינוקות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ינשור
פרופ` זאב הוכברג21/11/2007שיער מהסוג שתיארת נושר בתחילת גיל התתבגרות.
חשוב שתטפלי במצוקת הילדה ולא במצוקתך. לה לא נחותה הבהרת השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)