פורום רפואת כף הרגל - פודיאטריה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• נקודות שחורות קטנות בכרית כף הרגל
    ליאת
    21/03/2008

כבר כמעט שנה יש לי מעין יבלת שבמרכזה יש נקוקודות שחורות קטנות וזה נראה עמוק.ניסיתי לקלף עד כמה שיכולתי את העור כדי להגיע לבסיס ולראות מה זה וזה לא נראה קוץ.הבעייה היא שלא הפסיק לרדת דם מהיבלת וזה המשיך אז החלטתי לא לגעת וזה נסגר מאליו.זה קצת מדאיג אותי מה אני עושה עם זה? והאם זה יבלת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יבלת ויראלית

קרולין צמח
    21/03/2008

ליאת שלום רב,
    יש לך יבלת ויראלית ואת צריכה מהר לגשת לטיפול, זה מתפשט ומתרבה. מי שיכול לעזור לך זה או רופא עור או אני כפודיאטרית. אל תחכי הרבה זמן חבל, אפשר בקלות לטפל בבעיה זו.
    שבת שלום,
    קרולין צמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סמדר
    18/03/2008

שלום רב, ראיתי באינטרנט שמוכרים רפודות הגבהה שמגביהות עד ל-4.5 סנטימטר. האם ידוע לכם על הרפודות הללו והאם הם בריאות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רפידות הגבהה

דניאל א. וייס
    18/03/2008

מטרת רפידות אלו להגביה מתוך הנעל ולא מחוץ
    על כן יש צורך לברר שאכן יש מספיק מקום בנעל לאכלס את הגובהה הזה וכן שלא גורם להיצרות של הנעל מקדימה ואז יגרום לאי יציבות וכאבים מיותרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באצבעות כפות הרגלים
    הילה
    15/03/2008

שלום רב,

מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים עזים באצבעות שתי הרגלים אשר מלווים בנפיחות רבה ובצקות, עד כדי כך שאיני יכולה לדרוך על הרגלים.

פניתי לאורטופד אשר איבחן בעיה זו כמטטרזלגיה ומיד נתן לי בטרן פעם אחת לעשרה ימים. היתה הטבה עד לסיום התרופה ובסופה חזרו התופעות על עצמן.

בפניה חוזרת לאורטופד קיבלתי בשנית בטרן ובנוסף נשלחתי לצילום. אבחנותו של הרופא היתה שאולי קיים סדק באגודל רגל שמאל. לאחר סיום הבטרן (בשנית) חזרו הכאבים והנפיחויות.

בפניה שלישית לאורטופד הומלץ לי לעשות מדרסים והפעם קיבלתי תרופה - סלקוקס (עד פעמיים ביום).
    שמתי לב, כי במידה ואיני נוטלת את התרופה "בזמן" אני מתחילה לחוש את הכאבים.
    בשבוע שעבר רכשתי מדרסים ונעלי ספורט מתאימים.
    בשבוע הקרוב אני עומדת לסיים את התרופה אשר מקלה משמעותית על כאבי. אני חרדה מהכאבים שיחזרו כיוון שלא מומלץ לקחת את התרופות הללו לתקופות ממושכות.

אשמח לקבל את חוות דעתך- מה עלי לעשות.

תודה מראש
    הילה

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל

קרולין צמח
    16/03/2008

הילה שלום,
    אני ממליצה לך לגשת לדעה נוספת של אורטופד מומחה כף רגל, יש לי תחושה שמפספים אצלך משהוא, לא הגיוני נפיחות וכאב זמן ממושך כ"כ. זוהי נורה אדומה שהטיפול שאת מקבלת לא נכון.
    ערב טוב
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה לתשובה של קרוליין

דניאל א. וייס
    18/03/2008

יש לבצע אבחון מחדש ונראה לי שכיוון המזור שלך טמון במדרסים ביומכניים בלבד שיסירו את העומסים מעל ראשי המטטר סלים (כריות כף רגל)

את יכולה לפנות למרפאה 03-7521670

רפואה שלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בכפות הרגליים
    שושנה
    13/03/2008

אשה בת 85, סובלת מדקירות בכפות הרגליים "כאילו הולכת על מסמרים". עם היסטוריה של עצמות בולטות בכפות הרגליים (נותחה בעבר בשתי הרגליים), שחיקה בברכיים (נותחה ברגל אחת), רגליים נפוחות (מטופלת בפוסיד)ץ חולת לב.
    האם ניתן לשער מה מקור הדקירות וכיצד ניתן לטפל בבעיה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בכפות הרגליים

הוספת תגובה

• כאבים

קרולין צמח
    13/03/2008

שושנה שלום,
    אינך נותנת מספיק אינפומציה על הגב' ולכן קשה לי לענות, ייתכן ומדובר בבעיה שנובעת משחיקה של השכבה השומנית בכף הרגל, בעיה עיצבית, בעיה של כלי דם. במקרים כאלה צריך לראות את החולה ומצבו ורק אז לתת אבחנה.
    כדאי לפנות למומחה כפות רגליים ובמידה ויש צורך בבדיקות או באיבחון מומחה אחר, מומחה כפות רגליים ידע להפנותה.
    בהצלחה,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בכפות רגליים

שושנה
    14/03/2008

תודה לתשובתך. מומחה לכפות רגליים - האם הכוונה לאורתופד? כירורג? פודיאטור? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בכפות רגליים

קרולין צמח
    16/03/2008

שושנה שלום,
    כוונתי לאורטופד כירורג כף רגל, אם תרצי שמות תגידי לי לאיזה קופה את שייכת
    ערב טוב
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלאב פיט
    נתי
    13/03/2008

אני בת 44 נולדתי עם קלאב פיט (לא נותחתי ) יש כאב ברגל ימין לאחר הליכה ואני מתקשה לרקוד ריקודי עם שאני כל כך אוהבת ולא רוצה לותר על תחביב זה .
    ניסיתי מדרסים אך הם לא עזרו לי. אשמח להמלצה על אורטופד שמתמחה בכף רגל
    אני חברה בקופת חולים מכבי-אשמח לקבל שם של רופא שיש לו הסדר עם הקופה אך אם אין גם על רופאים אחרים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלאב פיט

הוספת תגובה

• קלאב פיט

קרולין צמח
    13/03/2008

נתי שלום רב,
    פרופסור מיכאל היים קופת חולים מכבי בהוד השרון
    בהצלחה,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות כף הרגל מתעקלות בלילה
    בת 29
    11/03/2008

הבעיה היא שאצבעות כף הרגל מתעקלות לי בלילה
    זה יכול לקרות במהלך שכיבה רגילה, או כשהרגליים באוויר ואני שוכבת על הבטן
    לפעמים זה קורה ישר כשאני נשכבת ולפעמים באמצע הלילה.
    אני מרגישה כאב עז באצבעות כף הרגל ובכף הרגל עצמה והאצבעות "מטפסות" אחת על השניה
    וזה כאב שפשוט מקים אותי (ואם אני ישנה, אני מתעוררת)
    ואז אני יושבת מעסה את הרגל ומתחילה "לסדר" את האצבעות בחזרה למקום
    ואחרי דקה זה עובר.
    אני בת 29, עם פלטפוס ועם כאבים בברכיים.
    מה זה הכאב הזה?

הוספת תגובה

• כאבים

קרולין צמח
    11/03/2008

שלום רב,
    ייתכן שמדובר בבעיה עיצבית ויש צורך בבדיקת EMG לראות מה קורה, יתכן גם שמדובר בבעיה עורקית(פחות סביר) ולזה יש צורך ב- US אברים בדיקה לעורקים גפיים תחתונות.
    גשי לרופא משפחה ותבקשי הפניות לבדיקות אלו ותראי מה הן אומרות ומ0שם תמשיכי הלאה בטיפול.
    יום נעים,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל רטובה עם פטריות
    צריך עזרה
    10/03/2008

שלום יש לי שאלה. אבא שלי עבר לפני שנתיים כריתת רגל ימין עקב חסימה בעורק של הרגל וגם בגלל פצעי סוכר חריפים. לפני שנה וחצי הוא עבר ניתוח מעקפים ברגל שמאל עקב חסימה דומה בעורק וגם בגלל פצעי סוכר. מאז הניתוח המצב של הרגל משתפר יש זרימה מצוינת של כלי הדם , אך עקב הניתוח פגעו לו בדרכי הלימפא ומאז הוא סובל מלימפדמה.
    הרגל כול הזמן רטובה ונפוחה ובצקתית ובגלל זה פצעי הסוכר מתרפאים לאט מאוד. המצב היה בסדר עד שהתחלתי למרוח לו סילברול על הרגל מה שגם נראה שעודד עוד הוצאת נוזלים מהרגל, ונהיו סימנים שחורים מסביב לפצעים ביחוד בעקב. הכאבים בלתי נסבלים שהם משפיעים על הלב.יש לציין שמצב הלב לא הכי הכי ואפילו הציעו לו לעבור ניתוח מעקפים בלב מה שבלתי אפשרי לעשות כי אין לאבא פרוטזה ולכן השיקום אחרי ניתוח לב יהיה בלתי אפשרי. בבמהלך שחבשתי לאבי את הרגל הייתי משתמשת באזרקעין ופולידין מה שעזר לרגל להתרפא ולהיפטר מכול המוגלה שהיתה.
    יש לציין שהרגל עדיין לא התרפאה ומכאיבה נורא לאבי עד שזה מגביל אותו. האם יש טיפול שיכול להציל את הרגל ולסגור את הפצעים כדי שיתאימו לאבי פרוטזה.
    הלכנו לאין ספור רופאים ולאף אחד אין תשובה. רופא אחד אמר ללכת לתא לחץ כי יכול להיות שיש לו אי ספיקה ורידית מה שאני לא מאמינה וגם לא אבי, מה שגם לא אפשרי עקב בעיות בלב. מבקשת עזרה דחוף .
    שאלה נוספת: האם טיפול במקרופג'ים יכול לעזור ואם כן איפה חוץ מתל השומר אפשר לעשות את זה כי קופת חולים כללית מסרבת לאשר טופס 17 לתל השומר בגלל שאנחנו במחוז ת"א.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רגל רטובה עם פטריות

הוספת תגובה

• עזרה

קרולין צמח
    10/03/2008

שלום רב,
    לפי מה שאת כותבת באמת שאביך זקוק לעזרה דחופה ביותר!!! אני מטפלת בכיבים סכרתיים, יש לי הצלחות גם אם מקרים קשים. אשמח לראותכם ולעזור לכם, אני חושבת שעד ליום זה פשוט לא פניתם לאדם הנכון, תא לחץ זה ממש לא פיתרון. מקרופאגים אפשר להשתמש בהם כחלק מטיפול אבל אשמח קודם לראות את הרגל יש הרבה טיפולים אפשריים לפני זה.
    הטלפון שלי 03-6731240
    ערב טוב,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתובת
    ענת פ
    09/03/2008

שלום רב,
    אני מחפשת נואשות כתובות של כירופדים/יות באזור חיפה, אודה על כל מידע

לקביעת תור
    סגירה
    כתובת

הוספת תגובה

• פודיאטור

קרולין צמח
    10/03/2008

שלום רב ענת,
    ראובן קרמר שדרות מוריה 90א' חיפה 04-8257025
    בהצלחה
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה תמידים עם גרביים
    יסמין
    09/03/2008

שלום רב, האם יש נזק כלשהו שעשוי לקרות כתוצאה משינה בלילה לעם גרביים, אני נוהגת לישון תמיד עם גרביים, גם בקיץ, האם זה מזיק בצורה כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה תמידים עם גרביים

הוספת תגובה

• גרביים

קרולין צמח
    09/03/2008

שלום יסמין,
    אין שום בעיה לישון עם גרביים. אני מקווה שאת נותנת איזה שהוא זמן ביום לאוורר את כפות רגלייך, ערב, בוקר, חשוב לאוורר על מנת לא לפתח פטרת וגרד.
    יום נעים,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל
    לי
    05/03/2008

שלום

אני סובלת מדלקת בגיד TIBIALIS POST מתחת לפטישון ללא קרע וכן גם מדורבן קטן והתעבות של PLANTAR FASCIA מסביב לדורבן.

מה ניתן לעשות חוץ מפזיותרפיה ומדרסים?

האם יש טיפולים אחרים שאוכל לעשותם באופן פרטי ולא דרך קופת חולים? אני מוכנה להכל כיוון שאיני יכולה ללכת יותר מכמה מטרים בגלל כאבים עזים.

תודה

לי

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל

הוספת תגובה

• טיב פוסט

קרולין צמח
    09/03/2008

שלום לי,
    לתופעם ה TIB POST יש פתרון במדרס, זריקות וניתוח, יש לבעיה הזו דרגות ולא ציינת במכתב איזה דרגה את.
    לדורבן יש גם סידרה של טיפולים שחלקם זה מדרס, פיזיוטרפיה, זריקה, כאשר יש גם דלקת בפסיה מדרס ופיזיוטרפיה מאוד מועילים, אולי צריך לשלב גם תרופה אנטיאינפלמטורית (אנטידלקתי). לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא לראות מומחה שיסכם לך מה מצבך ובכך להעריך איזה טיפול הוא הטוב ביותר בשבילך.
    יום נעים, תרגישי טוב,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור מומחה לכף הרגל
    אלי
    05/03/2008

שלום רב,

אני צריך לעבור ניתוח בכף הרגל (אלגוס או משהו כזה).

אשמח לקבל המלצות על מישהו מומחה בתחום.

בתודה מראש,

אלי.

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסור מומחה לכף הרגל

הוספת תגובה

• מומחה כף רגל

קרולין צמח
    09/03/2008

שלום אלי,
    לפני שאכתוב שמות אשמח לדעת לאיזו קופת חולים אתה שייך כך שאוכל להפנותך דרך קופת החולים ואם יהיה צורך אני אמליץ על מנתחים פרטיים
    יום נעים,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחה כף רגל.

אלי
    12/03/2008

היי קרולין,

ראשית, ארצה להודות לך על תגובתך.

שנית, אני שייך לכללית (מושלם) אבל גם מחזיק בביטוח רפואי פרטי (כנראה אשתשמ בו עבור הניתוח).

בתודה מראש,

אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוח רגליים

קרולין צמח
    13/03/2008

אלי שלום,
    דר' טיטיון קופת חולים כללית, ביה"ח בלינסון.
    דר' כהן אילן קופת חולים כללית, ת"א
    בהצלחה,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.גם אני עם אותה בעיה..

חסוי
    12/03/2008

אני בת 28 האורטופד אמר שאני צריכה ניתוח בכף הרגל. HALLUX VALGUS.

הוא אמר באיזה משפט קצר שלא אוכל ללכת עם נעלי עקב אי פעם.
    האים אפשר לקבל מידע בכל מה שקשור לסכונים שכרוחים בניתוח או שעדיף לדחות כמה שיותר.
    וכן המלצה למומחה .האים אפשר לקבל חוות דעת מרופא מנתח מבלי להתחייב לניתוח??
    אני שייכת לקופ"ח מכבי.ועם כרטיס זהב והמשלים .
    אודה על התיחסות לשאלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוקס ואלגוס

קרולין צמח
    13/03/2008

דנה שלום רב,
    את בחורה צעירה ולכן אך ורק אם הבעיה כ"כ כואבת מציקה ופוגעת באיכות חייך גשי לנתח, אך זיכרי, ברוב הניתוחים מנטרלים את המפרק הראשון מה שאומר תנועה מוגבלת במפרק זה מה שאומר שנעל עקב תיצור כאב ולחץ במקום. אני ממליצה על פרופסור מיכאל היים בהוד בשרון ממכבי. יש לו המון ניסיון ואני בטוחה שתקבלי תשובות לכל שאלותייך.
    בהצלחה
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי,שאלה נוספת בבקשה..כי זה קצת יותר

חסוי
    14/03/2008

ראשית ,תודה על התשובה.
    וכהמשך אומר..שאני לא ממש יודעת מה הסיבה אבל היית אצל פרופ' מומחה גםכן..ושלחו אותי לרנטגן ואח"כ לCT (עוד לא הגענו לחלק של הכפות רגליים)מאחר והתלוננתי על כאב גב..
    ומסתבר שיש לי חוסר סמטריה ברגליים..אך עם ממש לפי התגובה כמטע כלום..בערך 2 מ"מ...
    אך..לי כאב הגב..אז הפורפ' האורטופד אמר שאין מה לעשות ..ואין מה לטפל בזה ..והמלליץ לי על מידרסים..
    ולגבי הואלגוס .רק אמר שאם את רוצה ..אתן לך תור לניתוח .שום דבר בנוסף לזה..בלי הסבר כלום.
    מאחר ועבר יותר מישנה וכאבי הגב המשיכו להציק וכמובן המרשם פג תוקפו..הלכתי לד"ר ..אורטופד.. שראה את הרנטגן.. שלח אותי לקבל תרגלי גב אצל פזיוטרפיסט(התור עדיין לא הגיע).ואמר שאני לא יכולה לשים מדרסים וזה לא יהיה לי טוב בגלל הואלגוס הזה ברגל..ושאני חיבת ניתוח...מה שהוא כן היצהיר .שלא אוכל ללכת עם נעלי עקב אי פעם!!!!!!!!! אחרי הניתוח..,והאמת לומר.........
    הכאבי גב נורא מציקים לי..כי זה נותן לי הרגשה לא נוחה ביחס למותניים(=הקפים)..אז ככה שפחות עסוקה עם הכף רגל..אך אם אני צריכה לשים עקב.האצבעותבעיקר הבוהן נרדמות לי וכאילו אני מקבלת רגל ממש קרה ועם לחץ בעצם..ולדעתי זה נהיה נוטה יותר ויותר לכיוון האצבעות נורא מפחדת שזה ימשיך להתעקם.
    האים ניתוח זה הפתרון היחדי??..ומה ז"א..על המפרק?שלא אוכל ללכת רגיל?..האים זה בצורה משמעותית?..
    תודה רבה וסליחה על האריכות והפירוט..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוקס ואלגוס

קרולין צמח
    16/03/2008

דנית שלום,
    ובכן הבעיה שלך נשמעת יותר מסובכת מסתם הלוקס ואלגוס את מדברת על בעיות גובה, עיוות עצמות, משקל עודף וכאבי גב. אינני יודעת איזה שלב ההולקס ואלגוס שלך (1-4) ולכן גם קשה לי לתת לך הערכה, יתכן ואת צריכה ניתוח ויתכן ולא, זה לא MUST הכרח זה רק במקרים קשים חייב, מדרסים מתאים ומתואמים לכל אחד ולבעיה שלו, אין דבר כזה "לא מתאים למדרסים" יש רק לא רוצה. אם תרצי שאבדוק אותך,צרי קשר 03-6731240 ואוכל אולי להסביר לך לפרטי פרטים את הבעיה ואולי גם לפתור לך את הבעיה.
    ערב טוב,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HALLUX VALGUS

דניאל א. וייס
    30/03/2008

שלום רב
    רוב ניתוחי HALLUX VALGUS נעשים עם בורג, יש שיטות אחרות שמעטים משתמשים בה בארץ על ידי ניתוח KEY HOLE.
    מהידוע לי, עם הבורג סיוכויי הישנות קטנים יותר לעומת השיטה השניה.
    אני חוזר ומזכיר שאם הניתוח על רקע כאבים יש לשקול אם אין פתרונות אחרים מלבד ניתוח

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע ברגליים אצל ילד
    עופר
    05/03/2008

לבן שלנו (5) יש ריח רע מהרגליים באופן קבוע. כל ערב אנחנו שוטפים את הרגליים עם סבון הגייני עם צמחי מרפא, ובבוקר שמים לו טלק וגרביים נקיות. הוא ישן בלי גרביים בלילה. עדיין יש ריח חריף מאד גם בבוקר ובטח בסוף היום. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע ברגליים אצל ילד

הוספת תגובה

• הזעה

קרולין צמח
    05/03/2008

עופר שמיר שלום,
    האם יש נטייה במשפחה וגם אצל הבן להזעות יתר?
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר

עופר
    17/03/2008

האם כדאי להתחיל להשתמש בגיל 5 במשחות נגד פטריות? האם אבקת "פונגימון" יעילה יותר מטלק? מה החסרונות שלה בגיל כזה צעיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה

קרולין צמח
    19/03/2008

שלום עופר,
    אין צורך בפונגיון, יש צורך או בתור לרופא עור טוב, או לדאוג לגרביים סופגות זעה, טלק לייבוש וזהו.
    יום נעים
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון טבעי לריח רע מהרגליים

גליה
    26/03/2008

אחת לחודש תכין קערה עם מים חמים. תזרוק לתוכה 10-20 שקיות של תה. אחרי שהמים הפכו לתה חזק, תכניס את הרגליים של הילד להשרות בתוך התה כרבע שעה עד 20 דקות.

עשיתי זאת בעצמי בהתאם לעצה של דר' ממט אוז שהופיע אצל אופרה ווינפרי בתכנית הטלויזיה שלה. זה עובד, הריח נעלם, אבל לא לתמיד, הוא חוזר לאחר תקופה ואז צריך לעשות את הטיפול שוב. זה זול, זה טבעי ויעיל. איך ומדוע זה מסלק את הריחות אין לי מושג, אני רק יודעת שזה עובד.
    כדי לנסות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפורן חודרנית
    איתן
    04/03/2008

סבלתי בעבר מ yns כיום הצפורניים בריאות , אך תוך כדי גדילה בריאה של הציפורן בבוהן ,גדלה ציפורן חודרנית, אבקש לקבל המלצה לדרך טיפול ולרופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה
    צפורן חודרנית

הוספת תגובה

• ציפורן חודרנית

קרולין צמח
    04/03/2008

איתן שלום,
    המלצתי היא שתגיע אלי למרפאה ואתן לך הסבר וטיפול מקומי אם צריך.
    03-6731240
    קשה במייל לתת אינפורמציה
    יום נעים,
    קרולין צמח
    נ.ב. אני מטפלת גם בחברי מכבי עם הפנייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחה כף רגל
    משה
    04/03/2008

שלום
    ברצוני לראות רופא מומחה לכף הרגל עקב בעיה כרונית בקרסול האם אתם יכולים להכוין אותי בבקשה לאחד כזה באיזור ירושלים

לקביעת תור
    סגירה
    מומחה כף רגל

הוספת תגובה

• מומחה כף רגל

קרולין צמח
    04/03/2008

משה שלום,
    דניאל וייס עובד בירושלים.
    בהצלחה,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בכף הרגל, חשד לסדק
    רינת
    03/03/2008

שלום שמי רינת כהן ואני חיילת,עדיין בטירונות...

לצערי לחברתי לטירונות נפל עליי בטעות הנשק ( על כף הרגל, בדיוק באזור של העצם המחברת לאגודל ), הדבר כאב אך מפקדי אמרו לי להמשיך ללכת אז הלכתי. לאחר שהתחזקו הכאבים ביקשתי שוב לראות רופא, הדבר היה כשכבר לא הייתי מסוגלת לדרוך על הרגל. ראיתי חובשת כשהרגל כבר הייתה נפוכה ועם סימנים כחולים. הרופא ראה את הרגל ואמר לי שזה רק כואב וזה יעבור ושלח אותי לצילום ליתר ביטחון במיון, עשו לי רנטגן והכל היה בסדר. נשלחתי לגימלים בבית. כעת אחרי שבוע אני עדיין לא יכולה לדרוך על הרגל וסובלת מכאבים עזים, כשהייתי בביקור רופא בשבת האורטופד אמר שאולי מדובר בסדק וכדאי אולי לעשות עוד צילום. כעת רציתי לשאול מספר שאלות:

הצילום שעושים הוא רנטגן , חברה אמרה לי שסדק ניתן לראות רק ב-c.t. זה נכון? עדיף c.t.?

מה לדעתך כדאי לי לעשות אני אמורה לחזור מחר לבסיס כשאני עדיין לא יכולה לדרוך על הרגל ובבסיס שלי אין כיסא גלגלים או קביים... ?

הרגל כבר הייתה אמורה להיות בסדר , מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה להחלים מהר? הטירונות חשובה לי אבל גם הבריאות שלי...

נ.ב.

בנוסף לכך אני סובלת מהתנפחויות חוזרות ונשנות בשני הרגליים, ולכן עד לגיוסי עברתי בירור נפרולוגי ואנדוקריני. גילו אצלי רמות גבוהות מדי של נתרן וחלבון בשתן שקיים רק בעמידה , והרופא אמר שאמור לעבור עם הזמן ויש להיות במעקב שנתי אצלו ( עוד שנה עוד איסוף שתן נפרד ללילה ויום).

האם יש קשר בין שתי הבעיות, כאשר הנשק נפל עליי לאחר שהרגליים היו נפוחות כבר והן התנפחו עוד בשילוב סימנים כחולים, כאבים וחוסר יכולת לדרוך על הרגל לאחר החבלה של הנשק?

תודה רבה מראש, אני זקוקה לתשובה במהרה, כי מחר אני חוזרת על רגל אחת לבסיס...

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בכף הרגל, חשד לסדק

הוספת תגובה

• סדק

קרולין צמח
    04/03/2008

רינת שלום,
    לא להילחץ לשים קרח, 5-6 דק' ולעשות הפסקה של 15 דק' , למשך שעתיים עם עדין נפוח ובמידה ותוך שבוע מיום הפציעה אין שיפור כדאי לפנות לאורטופד לבצע בדיקה מעמיקה יותר אפשר לראות סדק בצילום אבל אפשר שגם לא אם הוא מאוד קטן.
    בהצלחה,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה