פורום רפואת כף הרגל - פודיאטריה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים בכפות הרגליים
    לימונית
    16/04/2008

ד"ר שלום רב,
    מזה שנים, מאז שאני נערה, אני סובלת מכאבי תופת בכפות הרגליים, בעיקר לאחר מאמץ כלשהו (למשל כמו יום קניות ושוטטות מרוכז, עמידה ממושכת, הליכה ממושת וכו'). מדובר בכאבים חזקים מאוד שמצריכים אותי לשבת. לאחרונה למשל, הייתי במאמץ מרוכז מאוד במשך כשבוע וחצי - שבועיים בשל מעבר דירה, והגעתי למצב שהרגליים שלי ממש 'מתאבנות'. כשהרמתי אותן ההרגשת הכאב התעצמה פי כמה, ולפעמים לא יכולתי בכלל להוריד את הרגל ולדרוך, הן היו קשות כמו אבן, והכאב עצום. כל דריכה מהווה כאב נוראי. כמו כן, בחלקים מסויימים בכף הרגל, התפתח משהו נפוח ואדום, ובחלקים אלו הכאב חזק יותר. למרות זאת, הכאבים מופיעים בכל כף הרגל גם בזמן שכיבה, ואולי אפילו אף מתעצמים. כפות הרגליים אדומות מאוד.
    בעבר, הומלץ לי על מדרסים, אך גם איתם כאב לי נורא.
    רופא המשפחה חושב שמדובר בדלקת, ולכן נתן לי ארטופן 400 מ"ג, 1X3 ליום.
    כמו כן, מאובחנת כבעלת FV LAIDEN וכבעלת protein c resistens.
    האם תופעות אלו לא מעידות על בעיות בכלי הדם/ בזרימת הדם? ובכלל לא מדובר בדלקת?
    מה ההבדל בין בעיות הקשורות בכלי הדם ובזרימת הדם לעומת דלקת?

בתודה מראש,
    וברכת חג שמח,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים

דניאל א. וייס
    16/04/2008

לימונית שלום רב
    הרבה סיבות יכולות לגרום לכאבים בכפות הרגליים.
    חסרים מספר נתונים אודות גילך ומצבך הרפואי ועוד שיוכלו לעזור במתן כיוון אפשרי.
    סביר להניח שהבעיה היא מכאנית ועל כן מדרסים ייתכנו כנכונים לעשיה, אולם זה מצריך בדיקה ביומכאנית קודם לכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה ונתונים נוספים

לימונית
    17/04/2008

ד"ר וייס שלום,

בת 42 (בקרוב). אציין גם שמבנה הרגל שלי הוא עם דפורמציה באצבע 4 בשתי הרגליים.
    אין לי סוכרת. עברתי מספר נקעים בקרסוליים של שתי הרגליים.
    ב"גדול" - סובלת בכלל מבעיות של כאבים בידיים וברגליים, אבל הכאבים בכפות הרגליים הם כאילו 'אחרים'. אלו הכאבים הכי וותיקים אצלי.
    בכל זאת, אשמח אם תוכל להתייחס להבדל בתלונות או במראה של הכאבים, בין כאבים הנובעים מבעיות קרישה וזרימת דם לבין כאבים הנובעים מדלקת?
    האם רואים משהו אחר על פני הרגל?
    האם התלונות הן אחרות? למשל, האם בדלקת הרגליים שורפות או לא שורפות? האם יש כאב בזמן הרמת הרגליים? האם בדלקת הרגליים אדומות? וכו' וכו'?

ובהתייחסות להמלצתך על בדיקה ביומכנית - האם תוכל להסביר לי את מהות הבדיקה, ומי מבצע אותה - נוירולוג? פודיאטר? אורטופד?

כמו שכתבתי, עשיתי מספר מדרסים, אך הם לא הצליחו להפחית את הכאבים.
    יחד עם זאת, אני מקפידה לקנות נעליים רחבות מספיק ומחזיקות את הרגל, כאלו שיש להן גפה קשה מסביב לקרסול, ומצע דריכה לא קשה ולא רך מדיי, שכן מנסיוני, מצע רך מדיי גורם לי ליותר כאבים.
    אודה להתייחסותך,
    חג שמח,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה ונתונים נוספים

דניאל א. וייס
    22/04/2008

לימונית שלום רב
    אכן הוספת פרטים, ראשית יש לציין שפורום זה לא נועד כלל וכלל לבצע אבחנות ספציפיוצת ואינו יכול לעולם לתת פתרונות ללא ייעוץ אישי. ולזאת היתה כוונתי בתשובתי הקודמת.
    קשה מאוד ב"גדול" להתחיל לפרט את כל הבעיות והסיבות לכך שהם נגרמות הרי אבחנות מבדלות הינם רבות ומגוונות ולכל אחד ואחת יש את הרקעים והסיבות שלו
    כך שאני ממליץ שוב על ביקור מרפאה באופן מסודר שבו תציגי את כל שאלותיך עם תיקיך הרפואיים ואף צילומים וכו' - אם ישנן, ואז גם ייערכו לך בדיקה ביומכנית (ע"י פודיאטור).
    מועדים לשמחה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    15/04/2008

שלום רב,
    יש לי בעיה של ריח רע מהרגליים. עכשיו מתחיל הקיץ ואני כבר מתחילה לסבול מהבעיה. אף פעם לא ניסיתי לטפל בזה. אפשר לקבל המלצה/המלצות מה יכול להפחית את הריח?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ריח רע

קרולין צמח
    15/04/2008

תמר שלום,
    מספר דברים לעזרה:
    1. עצה שקיבלנו פה בפורום לפני מספר שבועות למלא גיגית עם מים פושרים ולהשרות הרבה שקיות תה עד שהמים נעשים כהים ואז להשרות את כפות הרגליים בפנים למספר דק'.
    2. יש גרביים מהפכניות אשר מנטרלים את הריח הרע, פטרת ופצעים, אילו גרבים מדהימות חדשות מאוד בארץ אם תרצי לקרוא חומר עליהם אשלח לך.
    3. יש דאודורנט לכפות רגליים
    4. יש טלק
    שיהיה בהצלחה
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מכף הרגל לתוך הרגל
    לימור
    12/04/2008

יש לי כאבים חזקים מכף הרגל שמושך לתוך הרגל עד הישבן עשיתי מיפוי עצמות והכל יצא תקין האם רופא פודיאטור יכול לעזור לי במקרה כזה? (הולכת זמן רב עם מדרסים אבל אין שיפור) תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מכף הרגל לתוך הרגל

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל

קרולין צמח
    12/04/2008

לימור שלום,
    תעשי בדיקת EMG של עמוד שידרה, וגפיים תחתונות, יתכן ומדובר בעצב שניתפס לך.
    ערב טוב,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה בכף הרגל!?
    פרידה
    08/04/2008

אמי סובלת מזה שנים מתחושה של "שריפה" בכף הרגל. יש שאמרו שהדבר נובע מבעיה בזרימת דם . לא ברור לי לאיזה תחום ברפואה שייכת הבעיה. אשמח לקבל את עצתכם למי לפנות. בתודה מראש פרידה

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה בכף הרגל!?

הוספת תגובה

• שריפה בכף רגל

קרולין צמח
    09/04/2008

פרידה שלום,
    יתכן שמדובר בבעיה ואסקולארית ויתכן שלא יש לפנות למןמחה כף רגל פודיאטור לשם אבחה מלאה.
    קשה לענות מעבר לזה מכיוון שאין לי שום אינפורמציה עליך
    יום נעים
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים ודורבן
    רונית
    06/04/2008

שלום רב ד"ר וייס

אני כותבת בשם ידיד שאובחן אצלו דורבן ברגל. האורטופד המליץ על מדרסים. לאחר שיחה עם מספר אנשים הבנתי שיש מבחר רחב של מדרסים בשוק, ולא תמיד היקרים הם הטובים. אשמח אם תוכל לעזור לי בנידון:
    1. באמצעותו לקבל החזרים מקופ"ח (ביטוח עדיף) ואז עלות המדרס סביבות 200ש"ח.
    2. האם בכל מקרה צריך מדרס? פיזיוטרפיסטית אמרה לי שלפעמים מספיק מתיחות, טיפול מקומי בחום, ומנוחה ואז זה עובר.
    3. הכיצד אפשר ללכת בקיץ עם סנדלים ומדרסים?
    4. האם יש איכויות שונות של מדרסים בשוק? האם הם עשויים מחומרים שונים? ועד כמה מומלץ להשקיע במדרס?
    5. כל כמה זמן צריך להחליף מדרסים?

מודה לך מאוד על זמנך , רונית

לקביעת תור
    סגירה
    מדרסים ודורבן

הוספת תגובה

• דורבן

קרולין צמח
    06/04/2008

ערב טוב רונית,
    נכון שהפנת את שאלתך לוייס דניאל אבל תרשי לי לענות לך.
    דבר ראשון לדורבן יש המון טיפולים מסוגים שונים גם פיזיוטרפיה ומתיחות וגם מדרסים וגם עוד לא מעט אופציות אחרות. סוג הטיפול משתנה מאדם לאדם, צרכיו וחומרת מצבו, ואת זה רק הפציינט יכול להרגיש ולבטא.
    במידה ומחליטים על מדרסים ובכן יש המון סוגי מדרסים לא רק בתווכי מחירים אלא גם מבחינת האלמטים שבהם, שמאפשרים לאזן את מנח כף הרגל על הקרקע ומונעים כאבים. יש לגשת למומחה דבר ראשון (פודיאטור) אשר יחליט מה חשוב שיבנו במדרס, ואז עם המרשם שלו לגשת לאורטוטיסט שיבצע את ההוראות. המחיר הוא כבר החלטה שלכם אבל בהחלט מדרסים מקופות חולים יכולים לעזור, צריך לדעת למי לפנות. (צייני לאיזה קופה החבר שייך).
    לגבי כמה זמן אפשר להיות עם מדרס, ובכן זה תלוי גם במדרס וגם במי שנועל אותם, משקל גוף, פעולות יומיום, ספורט וכולי... ולגבי מדרס בסנדל ובכן יש סנדלים שאפשר להוציא מהם את המדרס הפנימי ולהכניס במקומו מדרסים.
    מקווה שקיבלת מספיק אינפורמציה כדי להמשיך הלאה,
    בהצלחה,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה בציפון
    אפי
    04/04/2008

אבי סובל זה מספר שנים בבעיה חמורה בציפורניי הידיים. הוא נפגש עם רופאים ואמרו שזו פטרייה,חלקם נתנו אנטיביוטיקה או תחלפים אחרים אך ללא הועיל. הציפרניים שלו במצב ממש רע וזה גם ממש מבייש אותו בחברה. הוא אומר שזה מתחיל בפיצעון בשולי הציפורן וממשיך בתנתקות הציפורן ממסלולה. אני מבקש בכל לשון של בקשה לדעת האם יש דרך לטפל בבעיות מסוג זה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה בציפון

הוספת תגובה

• פטרת בציפורן

דניאל א. וייס
    06/04/2008

כדאי להעביר לי תמונה של הציפורן על מנת להחליט במה מדובר
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת

קרולין צמח
    06/04/2008

ערב טוב אפי,
    יש דרכים אבל דבר ראשון צריך לדעת מה מצבו הבריאותי. אני ממליצה בחום רב לפנות למומחה דרמטולוג דר' דוד צמח 03-6723012 או 03-6721686 הוא רופא מדהים עם המון ניסיון ואם יש מי שיעזור זה הוא לדעתי.
    בהצלחה
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עצמות- יבלת
    שיר
    04/04/2008

שלום רב,
    מזה זמן רב שי לי כאבים חזקים בקשת העצמות שלפני אצבעות הרגליים. נגשתי לאורטופד שאיבחן כי מדובר בצניחת עצמות( יבלת). הרופא המליץ על מדרסים. טען כי יש ללכת עימם 3 חודשים ואז העצמות יחזרו למקום.
    שאלותיי:
    א. האם תוכלו לתת לי המלצה על משהו שמכין מדרסים טובים בכ"ס ועובד עם קופח מכבי?
    ב. לאחי גם הייתה בעיה כזו לפני שנים רבות אך הוא עבר ניתוח. האם מדרסים אכן יכולים לגרום לעצמות לחזור למקומם כפי שהרופא טוען?
    ג. האם בזמם שאלך עם המדרסים אזדקק לנעליים מיוחדות או שפשוט עלי לשים את המדרסים בנעליים שאיתם אני הולכת?

סליחה על השאלות הרבות ותודה מראש,
    שיר.

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עצמות- יבלת

הוספת תגובה

• צניחת עצמות - יבלת

דניאל א. וייס
    06/04/2008

צניחת עצמות אכן יכולה לגרום להיווצרות של יבלת באותה נקודה ספציפית.
    מדסים נכונים יכולים לפזר את עומסי המשקל בצורה נכונה וע"י כך למנוע היווצרות של יבלת. כדאי גם להקפיד על נעליים מספיק רחבות.
    איני חושב שלאחר שלושה חודשים נמצא את העצמות "חזרה במקומן". ויהיה צורך להלך עם מדרסים עוד שנים רבות וטובות (כמו עם משקפיים)
    במסגרת "מכבי" את יכולה לקבל מדרסים מסוג מסויים בלבד.
    הליכה נעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת בציפורני הרגליים
    רעות דחוף
    01/04/2008

שלום רב
    יש לי פטרת בכול ציפורני הרגליים ואני מחפשת טיפול ללא כדורים מהסיבה שאני נוטלת המון תרופות ואינני מסוגלת לעוד תרופות מה אפשר לעשות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פטרת בציפורני הרגליים

הוספת תגובה

• פטרת בציפורני הרגליים

דניאל א. וייס
    03/04/2008

ישנם מספר טיפולים לפטרת הציפורניים יעילים יותר ויעילים פחות אולם יש לבצע אבחנה נכונה שאכן מדובר בפטרת ובהתאם לכך לשקול את הטיפול

לפרטים נוספים אפשר לפנות 1-700-500-818

רפואה שלימה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה בבהונות
    דורית
    01/04/2008

אני בת 40. לאחר צעידה של כ- 40 דקות מתחילה שריפה נוראית של הבהונות, במיוחד בין הזרת והאצבע שלידה. אני נועלת נעלי ספורט איכותיות וניסיתי גם מדרסים שלא שיפרו את המצב.
    האם יש אפשרות לדעת ממה זה נובע ומה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה.
    הדבר מונע ממני פעילות ספורטיבית שמאוד הייתי רוצה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה בבהונות

הוספת תגובה

• שריפה בבהונות

דניאל א. וייס
    03/04/2008

שלום רב,
    צריך לבצע בדיקת אולטרה סאונד לשלול או לאשש המצאות ניורומה ובהתאם יהיה צורך לשקול את הטיפול המתאים

בהצלחה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונן
    31/03/2008

אני סטודנט ועובד מלצרות כבר שנתיים. אני הרבה שעות ביום על הרגליים. לאחרונה כשאני מגיע הביתה כפות הרגלים שלי כואבות מאוד ועם תחושת שריפה.
    רק לאחר כמה שעות הכאבים חולפים.
    מה זה ומה אפשר לעשות כדי לטפל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דלקת בכפות הרגליים

דניאל א. וייס
    31/03/2008

שלום רונן
    יש חשד שמדובר בדלקת של הגידים בכפות הרגליים.
    יש לשקול מדרסים ו/או הנעלה מסוג אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בכף הרגל
    שולה
    28/03/2008

אני בהריון בחודש שישי (שבוע 23), וסובלת מיובש קבוע בכפות הרגליים.
    רציתי לדעת אם אפשר להתשמש במשחה שנקראת סליקרן (SALIKAREN) - משחה להסרת חומר קרני מיותר בעור.

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בכף הרגל

הוספת תגובה

• יובש

קרולין צמח
    28/03/2008

שלום וערב טוב שולה,
    אין שום בעיה עם המשחה הזו. באופן אישי השתמשתי עם קרם לחות של DOVE גם NIVEA מהסמיכים יותר והם מאוד עזרו לי.
    שיהיה קל ובהצלחה,
    שבת שלום
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שריפה" בשרשי אצבעות כף הרגל
    רוני
    27/03/2008

מזה שנתיים אני מתאמן מידי יום במכון כושר בעיקר על גבי STEPPER .לאחר כשנה החל להופיע כאב מוזר לרוחב כף רגל ימין בגובה שרשי האצבעות המתאפיין כצריבת חום , כאילו הצמידו חוט להט לרוחב כף הרגל.צילום ומיפוי עצם לא העלו כל מימצא.הרופא הכתיב לי מדרסים שאינם גורמים לשום שינוי.
    הכאב מופיע באופן רנדומלי ולא בהכרח בקשר לאימון.הכאב אינו קבוע ואורך זמן קצר בלבד.
    האם מוכרת תופעה זו ומה ניתן על מנת למנוע אותה.
    תודב
    רוני

הוספת תגובה

• כאבים

קרולין צמח
    27/03/2008

ערב טוב רוני,
    מכיוון שלא ציינת גיל ורקע רפואי (מאוד חשוב), אענה לך כך, נראה לי שמדובר בבעיה עיצבית, לא קשה אך התחושות אותן אתה חש מרמזות על איזשהו "זרם" לא תקין במיוחד. יש לגשת למומחה כף רגל או פודיאטור או אורטופד, ולהעמיק בבדיקה.
    בהצלחה,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בעקב ימין
    מיורן
    24/03/2008

שלום וערב טוב מזה שבועים כואבת לי רגל ימין בעקב קשה לדרוך קשה ללכת ואחרי ישיבה קשה לעמוד כאבים חזקים.אחרי מנוחה מרובה אין כאב .עבודתי היא רוב הזמן בעמידה. הכאב בלתי נסבל אשמח אם תוכלו לנתב לאיזה טיפול אני זקוקה הרגשתי ולפי הבנתי יכול להיות שזה דורבן? אני סובלת מדלקת פרקים אך זה לא אותו כאב כלל .בתודה מראש והמשך ערב נעים וטוב

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בעקב ימין

הוספת תגובה

• כאבים בעקב

קרולין צמח
    25/03/2008

ערב טוב מיורן,
    לפי מה שאת מספרת מדובר בדורבן, כמובן שיש לאבחן זאת על בטוח ולא רק לפי מספר שורות שאת כותבת, הטיפולים מתחלקים למספר אופציות, המלצתי היא להתחיל עם מדרסים מיוחדים לדורבן, ובמידה ואחרי חודשים שלושה אין שיפור לעבור לזריקה מקומית לאיזור הדורבן, ישנם עוד טיפולים אך אין טעם להעלות בכתב כי יש לפניך דרך ארוכה.
    יש לגשת למומחה רגליים, פודיאטור או אורטופד.
    יום נעים,
    קרולין צמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך יום טוב

מיורן
    26/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת מכאיבה מאוד
    מיקה
    23/03/2008

שלום.
    כף רגלי השמאלית עברה מספר ניתוחים וכתוצאה ממבנה הרגל והניתוחים הרגל פונה כלפי פנים (ימינהבמעין סיבוב פנימי)וכתוצאה מכך נוצרה יבלת באצבע הגדולה (בוהן)
    נותחתי פעמיים ע"י פודיאטורים מומחים להוצאת היבלת מהשורש, בפעם השניה בהרדמה מלאה.
    נאמר לי שזהו היא לא תגדל יותר, לצערי לא אמרו לה את זה ואני מאוד מאוד סובלת . ככל שאני מנקה אותה היא גדלה יותר, העור מתקשה וזה ממש סיוט.
    ההליכה היא סיוט עבורי ולעיתים גם כאשר הרגל ללא תנועה.
    איני יודעת אם לנתח שוב , האם זה יהיה סיפור שלישי חוזר?!
    אולי יש לכם עצה עבורי.

לקביעת תור
    סגירה
    יבלת מכאיבה מאוד

הוספת תגובה

• יבלת - ניתוח?

דניאל א. וייס
    24/03/2008

איני חושב כלל ועיקר שיש צורך לנתח יבלת כי אם לפתור את הבעיה משורשה כנאה ע"י הנעלה נכונה וכדו'.
    כדאי שתבצעי בדיקה ביומכנית ועל פיה נוכל לקבוע את הטיפול הנכון עבורך
    בהצלחה

דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בכף הרגל
    רפי
    23/03/2008

שבר 5 אצבעות בכף הרגל וצריך לעבור ניתוח, הוא מבוטח בכללית מושלם רציתי לברר מי נחשבים למנתחים מומחים בתחום בשביל לקבל חוות דעת וכנראה גם לנתח אצלם.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בכף הרגל

הוספת תגובה

• ניתוח בכף הרגל

דניאל א. וייס
    24/03/2008

שלום רב,
    ראשית כל אבקש לקבל יותר מידע מאחר ולא תמיד מנתחים שברים באצבעות על כן נא העבר אלי את המידע המדיוק על המטופל ועל מצבו הרפואי כדי לחוות דעה או להפנות אל מקור אחר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה