מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בסוכרת בג'אנואט XRנחמן05/09/2017
שלום רב!
לפני 3 חודשים החליפו לי טיפול בגולקומין בטיפול ב ג'נואט XR 50/1000(שני כדורים בבוקר)
כשטופלתי בגלוקומין,סבלתי מכאבי בטן ושלשולים.
היום,שלושה חודשים של הטיפול בג'נואט ,בדיקת גלוקוז 126 ובדיקת המוגלובין AC1-6.7.
האם יש צורך להגדיל את המינון או בכלל לשנות את הטיפול?
בתודה מראש .
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לנחמן
דר. נירית אבירן ברק05/09/2017נחמן שלום
קודם כל אין להגדיל מינון של גנואט מעבר למינון שאתה נוטל. שנית, אני לא רואה סיבה כרגע, אתה מאוזן היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על טסטוסטרון נמוךאלי04/09/2017
שלום ותודה מראש!
(מצ"ב בדיקות עכשוויות)
בן 40 - מחודש אפריל בדיאטה (גרעון קלורי) ירדתי 12 ק"ג (מ 84 ל 72) מלווים באימוני בחדר כושר4-5 פעמים בשבוע.
בבדיקה טסטוסטרון TOTALבחודש 7/17: 5.4
האורולוג המליץ על מריחת ג'ל.
נציין שהירידה בחשק המיני הופיעה במהירות עם תחילת תהליך ההרזיה וירידה משמעותית במסה שריר (אם יש קשר)
מה עוד יכול להסביר את הירידה הפתאומית בחשק ובטסטוסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאלי
דר. נירית אבירן ברק04/09/2017אלי שלום
מציעה לפנות לאנדוקרינולוג לבצע בירור לסיבה לירידת הטסטוסטרון, לא סביר שקשור אך ורק לדיאטה. האם אתה נוטל תוספים שונים בחדר כושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלי05/09/2017לא נוטל תוספים. מלבד משקה חלבון 4 פעמים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסוכר עולה לקראת הבוקרמנחם03/09/2017
התוצאות בשליטה A1C= 6.5. במשך שנה.
יש אצלי תופעה אחת לא מוסברת ששיפורה ישפר עוד את התוצאה.
במהלך הלילה אני 120-130 לקראת הבוקר, החל משעה 4 הסוכר מתחיל לעלות (מבלי שאני אוכל), ומגיע לעיתים אפילו עד 170-180. (בדר"כ: 160). לכן אחרי א. בוקר מאופקת אהיה גבוה וארד מתחת ל- 150 (אוכל ב-6.30) רק בשעה 12.00. האם לעשות משהו ? או לעזוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה למנחם
דר. נירית אבירן ברק03/09/2017מנחם שלום
מדובר בתופעה ידועה ומוכרת.
ממליצה להתייעץ עם דיאטנית לגבי ארוחת לילה ואולי אף על שינוי בטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת סוכרשלומי01/09/2017
שלום,
עשיתי בדיקת סוכר בצום ולאחר העמסת סוכר 75 (כעבור שעתיים)
בצום - 114
לאחר העמסת סוכר-62
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לשלומי
דר. נירית אבירן ברק01/09/2017שלומי שלום
התוצאות מעידות על טרום סוכרת. מציעה לפנות לדיאטנית ופעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות דםגל31/08/2017
שלום הבן שלי בן 9 וחצי קצב גדילה של 3.5 ס"מ בשנה, בדיקות דם :
0.17 קטן מ LH
IU/L 1.40 FSH
mIU/L 164.4 PROLACTIN
nmol/L 31.05 IGF-1
האם תוצאות הבדיקה יכולות להעיד על משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לגל
דר. נירית אבירן ברק31/08/2017עלייך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה של אינסולין בצוםמירי29/08/2017
שלום,
האם רמת אינסולין בצום פחות מ-2 זה תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה למירי
דר. נירית אבירן ברק30/08/2017תלוי מה רמת הגלוקוז וברקע הרפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירי30/08/2017רמת הגלוקוז בצום: 84
ברקע אין סוכרת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
דר. נירית אבירן ברק30/08/2017מדוע נבדק אינסולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה קשה
מירי30/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטנין נמוך וגלוקוז B גבוה -סוכרת?נעמה29/08/2017
שלום. אני בת 24 סובלת כל החיים מכאבי בטן קשים. עושה הרבה בדיקות דם ושמתי לב שהקריאטנין שלי תמיד מאוד נמוך, הרבה פעמים מתחת לגבול, והגלוקוז (B) גבוה, מעל הגבול. האם יכול להיות שמדובר בסוכרת\"כמעט סוכרת"? ערכים משנת 2015:
ערכי גלוקוז (B):
123, 124, 97, 94 (כל כמה חודשים בדיקת דם)
ערכי קריאטנין:
בין 0.5 (מתחת לגבול) ל- 0.57
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
נעמה29/08/2017בנוסף, בבדיקה אחרונה למשל, יחס אלבומין-קריאטינין עומד על 0,
ו-Lymphocytes תמיד תמיד או מעל הגבול (מעל 43) או מתחת (בין 9 ל-17). רק פעם אחת יצא תקין כל השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לנעמה
דר. נירית אבירן ברק29/08/2017ערכי הסוכר מעל 100 אם בוצעו בצום מעידים על טרום סוכרת. קראטינין נמוך לא מעיד על בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
נעמה29/08/2017בהכרח? מספיק שפעם אחת יש מעל 100 בצום ?
אצלי הערכים בצום הם 97 , 94, לא עוברים את ה100. לא בצום- מעל 100. האם 97 בצום זה גם "מדאיג"?
האם כדאי לי ללכת לרופא משפחה/רופא אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לנעמה
דר. נירית אבירן ברק29/08/2017ערכי סוכר עד 100 בצום נחשבים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ACTH של 8 בבוקר מעט גבוהאבי27/08/2017
ערב טוב ד"ר איש שלום וד"ר ברק הנכבדות
בהמשך לשאלתי מהעבר הלא רחוק שאצרף בהמשך, הדיע היום תשובת ACTH של שמונה בבוקר 61.6 (בערכי מכבי עד 46)
בעבר שאלתי:
בבדיקת 17 הידרוקסי פרוגסטרון יצא 6.51 (הערך עד 4.9).
בן 56 שבנוסף לרקע לא ברור יש קורטיזול גבוה לא החלטי להיפר קורטילוזומיה (2 איסופים אחרונים 135 ו 202 בערך עד 75, 2 מבחני דיכוי 1 מ"ג דקסה 237 ו 75 קורטיזול ברוק תקין בעבר 0.08 ותוצאה חוזרת 0.04, מבחן דיכוי 2 מג ב 48 שעות תקין 17 ו acth דוכא לפחות מסף הגילוי וקורטיזול כללי בין 700 ל 900) בנוסף היפוגונדיזים עם טסטוסטרון כללי בין 5.7 ל 10 וטסטוסטרון חופשי נמוך עם מיקרואדנומה קטנה שאינה מפרישה. Dhea-s בקצה הנמוך 1.9, בערכים 09.-15.
בעבר עניתם לי שתוצאת 17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוהה סותרת היפרפלזיה לא קלאסית של האדרנל בנוכחות קורטיזול גבוה אלא אם יש הפרשת ACTH גבוה שאז מתאים לקושינג
עכשיו הצלחתי להתבלבל.... קורטיזול גבוה ברוב הבדיקות, היפוגונדיזם, ACTH גבוה (אם זה נחשב מספיק גבוה להחשיד) ו 17 הידרוקסיפרוגסטרון גבוה עם מיקרואדנומה בהיפופיזה.
יש או אין קושינג?
יש או אין היפרפלסיה של האדרנל?
ואם לא, אז מה כן?
אודה על תשובתכן המחכימה!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2017ערכי הקורטיזול הגבוהים באסוף שתן לא מתאימים להיפרפלזיה אדרנלית מאוחרת, בה ערכי הקורטיזול תקינים אך לא מוגברים.
אבחנה של קושינג יכולה להיות לא פשוטה כפי שנראה במקרה שלך. צריך עוד פרטים קלינים לא תמיד קל להגיע לאבחנה.
מציעה להמשיך מעקב וברור אנדוקריני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב!
אבי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בשתן.האם מדובר בטעות?נחמן27/08/2017
שלום!בני בן 21,סובל מיתר לחץ דם ראשוני.מטופל ברמיפריל ולאחרונה הוסיפו לו דיאטיאזיד.בימים האחרונים מרגיש יובש חזק בפה.מכיוון שהוא חייל,בדקו לו במרפאה סוכר בשתן והבדיקה הייתה חיובית1+.הבדיקה נעשתה בסטיק.
אך בבדיקת דם שנעשתה במקום,רמת הסוכר לא בצום הייתה 102.
הייתי רוצה לדעת,האם התוצאות הללו תקינות?
האם קיים מצב שבו יש סוכר בשתן,אך רמת הסוכר בדם תקינה?
האם התרופות ללחץ דם עלולות לגרום לעלית סוכר בשתן?
האם יש צורך בבירור נוסף?
בתודה ובברכה,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לנחמן
דר. נירית אבירן ברק27/08/2017שלום רב, מה שקובי זו בדיקת סוכר בדם במעבדה וניטור עצמי.
על פניו נשמע שאין בעיה. לעיתים יש הפרשה קלה של סוכר בשתן מסיבות כליתיות. ממליצה לחזור על בדיקת השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום והזעות מטורפים לאחר גיל המעברשרה שחם27/08/2017
שלום
אני בת 68 ויש לי בשנים האחרונות גלי חום מטורפים והזעות מטורפות ללא פעילות גופנית חריגה, גם במקום ממוזג בטמפרטורה נמוכה מאד, כאשר לאנשים אחרים קר מאד.
עשיתי אולטרה סאונד כבד והתוצאה היא כבד שומני. בעורקי הצוואר יש לי בצד אחד משקע. אני סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בקרדילוג ובלוסרדקס פלוס כבר כמה שנים טובות. לוקחת גם גלוקומין 850 (יש לי לפי הבדיקה האחרונה 6.3)ולטיפול בכולסטרול ושומנים בדם - סטטור.
השאלה שלי היא מה יכולה להיות הסיבה לבעיה חמורה זו שלי? אלה הן תופעות שהיו לי בגיל המעבר ולקחתי אז הורמונים שעזרו לי אבל המרשם לא חודש בגלל הגיל ונאמר לי כי ישנה אפשרות סבירה כי התופעות של גלי חום והזעה יכולות לנבוע מבעיה אחרת שיש לי. האם כבד שומני יכול לגרום לבעיות אלה והאם יש טיפול קונבנציונאלי לכבד שומני?
בברכה,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לשרה
דר. נירית אבירן ברק27/08/2017שרה שלום
יש סיבות רבות- השכיחה היא גלי חום של גיל המעבר או יתר פעילות של בלוטת התריס אבל יש נוספות. מציעה לפנות לרופא המטפל. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור A1C האם להגדיל מינון ?יורי26/08/2017
עם ג'נואט פעמיים ביום וג'רדיאנס 10 מ"ג אחת ליום + דיאטה דלת פחמימות ופעילות גופנית, הגעתי ל A1C 7.1 . מעוניין לשפר את התוצאה. האם במקרה כזה היית מנסה הגדלת מינון הג'רדיאנס שחוללה אצלי את השינוי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה ליורי
דר. נירית אבירן ברק26/08/2017לרוב מינון גארדיאנס של 25 מ"ג לא משפר תוצאות ולכן לא הייתי עוברת אליו למרות שניתן לנסות.אולי לשקול תוספת חצי כדור גלוקומין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום של כמה תרופותמנחם26/08/2017
נוטל פעמיים ביום ג'נואט 50/1000
ואחת ליום: אטורואסטטין 40 וגם אזטרול 10
שמעתי שיש ג'נואט שמשתחרר בהדרגה וניתן לקחת את אותה הכמות בכדור אחת ליום.
וגם שיש תרופה לכולסטרול המאחדת את שתי התרופות שאני נוטל לכדור אחד.
האם יש איזו שהיא סיבה שלא לעבור אליהן ובכך לצמצם את מס' הכדורים שאני לווקח? האם נפגעת היעילות במעבר לתרופות האחרות ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה למנחם
דר. נירית אבירן ברק26/08/2017אין שום בעיה. מדובר בתכשיר בשחרור מושהה בשם גנואט XR שני כדורים בנטילה אחת עם ארוחה עיקרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות עם מד סוכר ביתיאמיר25/08/2017
שלום אני משתמש במד סוכר פרסטייל לייט
שאלתי מתייחסת לרמת הדיוק של מד הסוכר וזאת בהשוואה לבדיקה דרך קופ"ח.
לפי נסיונך מהו רמת הדיוק של המכשיר, האם מדובר בעניין אינדיבידואלי, אלו פרמטרים משפעים על רמת הדיוק של המכשיר
האם ישנו מכשיר שהוא ברמת דיוק של בדיקה במעבדה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאמיר
דר. נירית אבירן ברק25/08/2017מכשיר גלוקומטר של פריסטייל מדוייק למדיי בשימוש נכון (שטיפת ידים וכיוב). מובן שאין דיוק מוחלט לאף מכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחה של ויטמין k2ריקי25/08/2017
שלום
יש לי סכרת ואוסטאופורוזיס
ואני מטופלת בפלוריה פעם בחצי שנה
הומאופתית הציעה לי לקחת ויטמין d בתוספת k2
האם אין בעיה לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לריקי
דר. נירית אבירן ברק25/08/2017אין בעיה לקחת, לגבי התרומה אני מסופקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ורמות סוכרניר25/08/2017
שלום
האם יתכן שלאחר פעילות גופנית מאוד אינטנסיבית
רמת הסוכר בדם עולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לניר
דר. נירית אבירן ברק25/08/2017בהחלט כן ויורדת בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית ורמות סוכר
ניא25/08/2017תודה על התגובה
ושאלה נוספת ברשותך
רמות הסוכר לאחר פעילות אינטנסיבת עולות גם אצל אנשים בריאים
כאלה שלא סובלים מרמות סוכר גבוהות
והאם המצב הזה מסוכן באיזה אופן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לגיא
דר. נירית אבירן ברק25/08/2017בעקרון לא מסוכן..תלוי הפרשת הורמונים שונים כמו קורטיזול ואדרנלין שמופרשים בעקבות פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)